Форум Земя назаем

Общи теми => Сподели, разкажи или просто напиши => Темата е започната от: titan в 05-07-2012, 04:00:06

Титла: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: titan в 05-07-2012, 04:00:06
В Замунда излезе преведен филма РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Даниела в 05-07-2012, 07:27:08
благодаря, ще го гледам  :)
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: somelier в 06-07-2012, 08:35:17
Мерси и аз ще го потърся. А коже ли линк да не се лутаме.

Едно пояснение преди да съм го гледал. Има много видове рак, някой лесни за терапия други почти невъзможни. Често подвеждат, давайки пример за излекувани от доброкачествени форми или лесни за терапия.
Като цяло положението не се е променило много от 100 години насам.  Който заболее от сложните форми на мутация се гътва ако няма разсейки и хирурга отстрани навреме.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: titan в 06-07-2012, 09:30:39
http://www.zamunda.net/details.php?id=316121&hit=1
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: somelier в 06-07-2012, 21:40:49
http://www.zamunda.net/details.php?id=316121&hit=1

Кошмарно Замундата няма видимост към Калифорния. Исках да гледам филма.  Ако някой качи някъде торент файла дали ще мине номера?
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: hdeshev в 06-07-2012, 22:17:32
http://www.zamunda.net/details.php?id=316121&hit=1

Кошмарно Замундата няма видимост към Калифорния. Исках да гледам филма.  Ако някой качи някъде торент файла дали ще мине номера?

Пробвай с магнитния линк - дано стане:
magnet:?xt=urn:btih:4445e2f9ad7617d1bf31dfaa121c988fa62c2342&dn=Cancer+is+Curable+NOW+%2F+%D0%E0%EA%FA%F2+%E5+%EB%E5%F7%E8%EC+%D1%C5%C3%C0+%282011%29
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: somelier в 06-07-2012, 22:29:08
Супер !!! Ще гледам филмче в асанова поза с хималайски пуканки за микровълнова.  Видях ги в супера и не можах да издържа  :)
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: somelier в 07-07-2012, 01:48:10
Първите 60 минути ако ги нямаше пуканките щях да превъртам.   С клъцване на  първия час от филма нищо нямаше да се загуби.  Лично за мен нямаше полза.  Един протокол за лечение на аутизъм от форума на доктор Яско има милиарди пъти повече полза от този филм в стил латино сапунка.  Русата мацка от Калифорния съм я виждал на лекции по аутистични въпроси.  Само няколко пъти се мярна във филма
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: titan в 07-07-2012, 08:25:13
Добре де , какво е мнението ти , комерсиален ли е филма, само за да се купи DVDто , има ли реална полза от него?
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: somelier в 09-07-2012, 13:11:40
Добре де , какво е мнението ти , комерсиален ли е филма, само за да се купи DVDто , има ли реална полза от него?

Филма не може да бъде полезен или аз не се сещам как. Само загатват но основните  неща се знаят а детайла го няма.  Ето например за 2 минути споменаха за затоплянето с ултравиолетови лъчи но няма как да кажат на хората за  Корееца, който преди 10 години създаде Турмалина, който при нагряване излъчва и лекува успешно. Хората искат да става мигновено лечението а е необходимо да се контактува с турмалина с часове  на ден и след 20-30 процедури дава резултат.  В цяла България само в едно козметично студио и то  съм виждал такъв уред.  Докато чаках една елитна мадама да си направи масажа и солариума, разгледах уредите и ми беше обяснено.  Бях забравил но гледайки филма се сетих как там приятно и безболезнено лекуват кисти на яйчници, простата и това само с лежане  и слушане на музика докато те нагряват с турмалиновата станция.  Преди повече от година бях там, нямам представа дали съществува.
Русата, която се появи за 10 секунди за да каже за мастните киселини и рака  не и дадоха да се доизкаже.   Тя  в лекциите си на които съм ходил обяснява как за 20 минути след изцеждането на лененото семе, маслото се окислява на стайна температура.   Това са 20 минути,  изобщо няма как омега 3 да изтрае до склада нито до рафта на здравословния магазин. Освен с мощни химични фиксатори, които са отровни или меко казано вредни. Повдигнах темата за цедилката на масла и както виждате кандидатите са толкова много и толкова ентусиазирани.  Същото е с жълтата иглика и семената и, заминават за 20 минути на стайна температура. Същото е и с рибеното масло.  Мацката  обясняваше че витамин Д и К  са термоустойчиви но не са кислородо и светло устойчиви.  
Връзката между глутамина, GABA, и серототнина  няма да я обяснявам но ще спомена, че при медитация сред природата , море, водопад, планина, пещера, мозъка превключва на режим синтез и заместване на аминокиселини едни от други.   Същото не се случва в спортен център и помещение от радиоактивен цимент + фреонови климатици + WIFI облъчване + йога килимчета попили над 500 вида бактерии .
А филма не струва защото нито за секунда не се спомена за глутатион пероксидазата или за супероксид дисмутазата  двете далавери осигуряващи дълъг и здравословен живот.   Беше в стил карай колело и хрупай  спанак  и цвекло и чакай да падне на лятното кино покрива.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: hdeshev в 10-07-2012, 10:03:27
Този филм излезе дългичък. Гледах го на два пъти - липсват ми VHS касетите, където "творците" не можеха да се разпростират в повече от час и половина.

Като цяло филмът не ми хареса. Има неприятно new age излъчване и много ми прилича на "The Secret". Събрали са няколко "капацитети", които говорят по онзи дразнещ начин един през друг и сякаш си довършват изреченията. Някои от "гурутата" не са доктори, а, както аз им викам, търговци на щастие - personal development и self-help звезди. Докторите пък често имаха шкембенца и не приличаха на здрави хора, които помагат на други хора да оздравеят. Единствено добро впечатление ми направи Шарлот Гърсън (http://gerson.org/gerpress/about-us/).

Сигурно съм очаквал повече от филма и затова се чувствам разочарован. Очаквах да разкажат за различни терапии, различни подходи към цялостно оздравяване, истории на пациенти. Говореха за стотици и хиляди излекувани, но нито един от тях не показаха наживо, за да разкаже каквото и да било. На мен това ми е подозрително. Стори ми се, че много време отделиха и чак натрапиха лекуването с хипертермия, което никак не ми изглежда естествено и природно. За първи път чувам за него, но някак не ме грабва идеята да ми загряват цялото тяло или определени органи и след това да ги атакуват с "лека" химиотерапия. Шарлът Гърсън разказа как лекува изцяло с правилно хранене, но веднага след нея пуснаха един друг натуропат, който каза, че нейните методи са много тежки и изискват големи промени от пациентите, затова "тук имаме едни препарати, с които е по-лесно".

Сега да кажа и за хубавата част във филма. Развенчава "традиционните" подходи като химиотерапията и може да послужи за отваряне на очите на хората за истинската същност на съвременната медицина. Вдъхва идеята, че човек сам е отговорен на 100% за здравето си и трябва да се бори за него. Само заради това бих препоръчал филма да се показва на хора с подобни проблеми или съмнения. Според мен ще е много полезен за хора, които досега са робували на докторите.

P.S. Останах приятно изненадан, че субтитрите и превода са правени от milenski, която доскоро навестяваше и нашия форум. Искам да й благодаря за труда.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Милдо в 20-07-2012, 03:23:20
Не съм гледал филма, не съм в България и няма как да го дръпна. Дори и да бях пак не бих го гледал, рака винаги е бил лечим. Първо, че ако си суровоядец е много трудно да се разболееш, но все пак ако има нуждаещи се да лекуват рак: клизми, уринотерапия, метода силва, прочистване на организма.. Почти заспивам в момента и просто изредих първите, за които се сетих ;)
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Spanaka в 05-08-2012, 15:24:19
Филма ми хареса само дотолкова, доколкото е необходимо да има такива. Не повече!
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: rawfan в 17-08-2012, 12:16:34
Ако потърсиш инфо за Joanna Budwig ще видиш, че  е възможно да изтрае маслото от лен повече от 20 минути ами и жената е имала над 90% успех в лечение на рак с ленено масло. А в интернет е пълно с информация за нейния протокол - ленено масло и извара. Друг въпрос е че има животински източници на омега 3 които са още по ефективни и още по -трайни от растителните източници, само че тук е вагански форум и ще ми се карат, ако почна да говаря за сурови яйца и сурово мляко - които са много по естествен начин да си набави човек омега 3 отколкото студено пресовано ленено масло пресовано на тъмно и в специални опаковки.



Добре де , какво е мнението ти , комерсиален ли е филма, само за да се купи DVDто , има ли реална полза от него?

  Това са 20 минути,  изобщо няма как омега 3 да изтрае до склада нито до рафта на здравословния магазин. Освен с мощни химични фиксатори, които са отровни или меко казано вредни.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: бате Бино в 18-08-2012, 11:28:33
rawfan, тук не се караме на хората , но бихме могли да ги провокираме към преоценка на схващанията .. :) :)
       1. Казваш - яйцата..  Добре, тъй като  аз също съм скромен и упорит потребител на сурови пъдпъдъчи яйца , би ли бил любезен  да ми споделиш по какъв начин омега-з  се материализира в яйцата на птичките , при условие , че не е присъствала в храната им ?   ( това само ще ме зарадва) :)
      2. Казваш  - млякото бил МНОГО ПО-ЕСТЕСТВЕН начин..?  Добре, следи логиката:
- не беше ли кърмата най-добрата и най-естествената храна за нашите бебета..?  Тоест, за човека - човешкото мляко е най-доброто, не свинското или конското, нали? Мисля, че дали на  30 или 50,  човекът пак си остава човек. Значи ако ще му се пие мляко, то ЕСТЕСТВЕНО трябва да е от неговия животински вид, а не от друг вид - крава, овца, лисица..
Не знам за теб , но аз лично не познавам пораснал  човек, който да употребява редовно човешко мляко.  И как така - не му се припива собственото мляко, а му се припива  такова на друг животински вид. Добре , на мен не ми изглежда ЕСТЕСТВЕНО , сподели твоята гледна точка, възможно е да имаш по-силен аргумент..  :) :)  
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: rawfan в 25-09-2012, 01:45:58
Бате бино не знам точно какъв е процеса на синтезиране на омега 3 от кокошките, но определено това става. А суровите яйца са супер храна, поне по няколко причини
тук има повече инфо: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2011/09/02/why-does-this-commonly-vilified-food-actually-prevent-heart-disease-and-cancer.aspx

за млякото - там въпроса е наистина спорен дали пораснал човек трябва да яде въобще мляко и млечни продукти или да ги замести с яйца и месо или риба. Обаче по въпроса дали на порасналия човек са му нужни - омега 3, мастно разтворими витамини, витамин Д, пробиотици, калции и много други минерали съдържащи се в суровите млечни продукти - и несъдържащи се в растителни продукти - там за мене спор няма. Ако искаш ще ти намеря линкове към мнения на хора, които са се излекували от рак, от алергии и хора на които са им зараснали дупките по зъбите от кариес с помощта на сурови млечни продукти. Само че в България информацията идва с десет години закъснение и тук всичко е много много изостанало. В Англия например магазините за здравословни храни отдавна продават сурови млечни продукти дори онлайн
като например тук http://www.red23.co.uk/Raw-Unpasteurised-Dairy_c_60.html?osCsid=c2ff4a0ba2f0f07d0b6f2f16428b6390 
същото ще стане и в БГ - ама след години.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: бате Бино в 25-09-2012, 09:25:04
 rawfan , очаквах да изпитам  по-голямо удоволствие от "градивния спор" с теб.. :'(
На първия въпрос изобщо не си ми отговорил. Не си си направил дори и  труда да поомуваш, след като не си намерил готов отговор при някой от авторитетите ..  :'(
По втория въпрос -  заобиколил си го , изваждайки пак  косвени аргументи . :)
Понеже те преценявам да си на под ( или около ) 20 години , ще си позволя да ти дам съвет изцяло от добро сърце, без да позирам, като се надявам да не се сърдиш:
Рисковано е механично (без да го осмислим) да се опираме на авторитети  и на привидно очевидното. ( Това лесно може да се превърне във вреден  навик.. :) Един познат, инженер на вече 45, не си купува дори музиката , която слуша, без предварително да е прочел какво са написали за нея рецензентите в музиккалните списания..  )
1. Авторитетите може и да  се заблуждават.. и те са хора, и те грешат..( случвало се е многократно!)
(пример - сляпата вяра в авторитета на Медицината погубва годишно няколко милиона! Усещат се , но късно..)
2. "Авторитетите" е възможно да имат и не съвсем благородни подбуди... :)
Това , че нещо  се продава в здравословен магазин ( без значение в коя държава)  не означава , че то е наистина здравословно... Винаги съм казвал - бизнесът си има свои закони!!  А те най-общо са : ПЕЧАЛБАТА ИЛИ МОРАЛА!  ( двете са взаимноизключващи се!!)  ДА, и ти и аз ако отворим здравословни магазини ( Аз се каня отдавна :) )  и ако искаме да оцелеем, ще сме принудени да продаваме  продукти , които ще са в противоречие с убежденията ни! Няма начин да е по-друг начин.. :)
(Знам и в Англия какво е дереджето , още през 1998 в здравословните им магазини имаше почти само кутийки с капсулки )

При млякото и месото коварното е , че краткосрочно сякаш са добри.. Но дългосрочно нещата стоят по-иначе.. :)
А за това , че сме изостанали, не тъгувай. Когато светът се водеше "изостанал" ( да кажем преди 80-100г.) хората бяха стократно по-здрави, включително и българите! ( факт)  А сега е направо взрив от нелечими болести! Значи посоката не е съвсем налучкана  :)  (Питай тежко болния дали не е готов да се откаже от айпода си, рутера си и останалите си техноблагинки  в замяна на здравето си :) )
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: hdeshev в 25-09-2012, 10:09:59
Бате Бино, като каза за здравословните магазини се сетих на какво "здравословно" чудо попаднах във Варна. Страшно лъскав и добре осветен магазин с голям надпис "HEALTH STORE". На витрината и вътре - само от ония големите буркани с химия... ъъ пардон... здравословни протеини и други добавки за фитнес маниаци.  :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: бате Бино в 25-09-2012, 13:29:24
Така е. На 18 години и аз ги имах за здравословни :) 
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: rawfan в 25-09-2012, 13:38:43
Бате бино - сега аз казвам на базата на много прочетени книги и проучвания, че суровите яйца са супер храна, както и суровото мляко и суровата риба - ти казваш, че са вредни и опасни - айде убеди ме че си прав. Въобще какви източници на информация ползваш и са доставерни за тебе?
 Ако ти дам ликове към проучвания от университети - това за тебе достоверни източници ли са? Писанията на отделни хора в блогове - достоверни източници ли са? Примерно когато някой напише нещо такова като това вярваш ли го
http://mikroferma.com/forum/index.php?topic=5.0

Или ако предпочиташ само на голи разсъждения да я караме - без източници на информация тогава как според тебе са живяли на тая земя северните народи без животинска храна - примерно в Исландия. Че вие веганите отписвате с вашата теория половината население на земята. Как някой който живее на север от БГ ще си набави витамин Д като няма достатъчно слънце там през по голямата част от годината?
Питаш ме как кокошките синтезират омега 3 от храната - мога да потърся информация и да ти кажа как точно става, но ти пак ще кажеш че вярвам на "авторитети" - може би трябва аз да посветя целия си живот и лично да открия точно как става. И въобще какво значение има как точно го правят - ти твърдиш, че няма омега 3 в яйцата и млякото ли? Или твърдиш, че може човек да мине и без тях?
 





Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: rawfan в 25-09-2012, 13:44:20
съгласен съм - но преди 80 -100 години хората ядяха ли месо, мляко и риба или бяха вегани? Т.е проблема не  е въобще в месото. Виж ако го потърсиш в живачните пломби, в бялата захар, консервантите и други подобни вече е друга работа


А за това , че сме изостанали, не тъгувай. Когато светът се водеше "изостанал" ( да кажем преди 80-100г.) хората бяха стократно по-здрави, включително и българите! ( факт)  А сега е направо взрив от нелечими болести! Значи посоката не е съвсем налучкана  :)  
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: бате Бино в 25-09-2012, 15:38:51
rawfan , в нищо не смятам да те убеждавам. Само бих искал да ти напомня , че собствените имена се пишат с голяма буква. :Confus_34: (Понеже вече втори път изписваш моето с малка ..:) )
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: бате Бино в 10-01-2013, 22:55:19
На много интересен случай попаднах , народе.

Статия  разказва за жена, на която са открили дребноклетъчен рак на белите дробове ( характерен с изключително бързо развитие и смъртност почти 100%. Казват , че бил най-лошият!)
  Вместо да рухне психически обаче, или да се засуети  с какво да се лекува, тя го удря на живот с любимите си хора! Обикалят по света, издухват всичките си спестявания. Не мисли за рака въобще. И както можете да се досетите - ракът се обидил  ,дето не му обръщат  внимание и взел че си отишъл! ( Поне на тоя етап, 3 год. след откриването му,  което съвсем не е малка победа! )
 НАУЧНАТА Медицина нарича тези случаи "чудодейно изцеление", но на нас, профаните, май ни е по-ясно на какво се дължи победата в този и подобни  случаи  :heart_2:..

Статията ( в къса версия) я намерих в http://doctorbg.net/%D0%BF%D0%B8%D0%BB%D0%B5-%D1%80%D0%B0%D0%BA/, но хич не ми хареса - с  грешки , посредствен превод и акцент върху това точно колко пари били изхарчили във всеки един курорт. ( вероятно на това е разчитал и преводачът за   да грабне аудиторията...сигурно е данъчен инспектор tooth)  
Към нея нямаше линк към източника, та го потърсих по ключови думи  и кацнах където трябва - подробно разказано , с богат снимков материал. Но на български - това е само материалът.  :)


Неизлечимо болна от рак на белия дроб, Лиза Ръсел си обеща да даде на двете си дъщери най-добрите години от живота си.
37-годишната Лиза и нейният любим Антъни издухаха спестяванията си на три луксозни семейни почивки. Лиза дори планира собственото си погребение и написва прощални писма за дъщерите си, които те трябва да отворят, след като тя почине.
Но три години след поставяне на диагнозата, смъртната присъда на Лиза бе отменена, а нейният рак неочаквано изчезна.
„Бях се сбогувала с всички и се бях подготвила за края. Да кажа на дъщерите си, че майка им ще умре, бе най-тежкото нещо за мен. Бях много млада, когато загубих майка си. Мисълта за отглеждането на децата ми, без да ме има имаше унищожителен ефект върху психиката ми“, споделя Лиза.
През 2009 година Лиза е диагностицирана с недребноклетъчен рак на белия дроб. Той е с най-висока смъртност от 94 процента. Лекарите й казват, че шанс няма, но с химиотерапия може да си осигури още 18 месеца. Най-големият й страх е бил, че двете й дъщери няма да я запомнят. Затова и Лиза решава, че няма нито време, нито смисъл да губи повече от специалните моменти със семейството си. Тя организира три големи почивки, където изхарчва 2000 паунда в Ланзароте, 3000 паунда в България и 6000 паунда в Турция .
„Да кажа на двете си дъщери, че оставам на този свят, бе най-щастливият момент в живота ми“. Да, правилно прочетохте. Лиза не отива никъде, освен може би на още почивки. След това Лиза изхарчва и 4000 паунда, за да се омъжи за приятеля си Антъни. През 2010 те отново посещават ланзароте, а после и България, където този път изхарчват 4000 паунда.
Лиза и Антъни са от нормално семейство, което не изкарва много, но те решават да изхарчат всичките си спестявания, за да направят незабравими спомени за момичета си. „Исках да знаят, че ще съм винаги до тях“, казва Лиза и съдбата й дава шанс наистина да го направи. През април миналата година Лиза отива за рутина проверка. Там тя получава невероятните новини, че туморът й толкова се е свил, че докторите дори не можели да го открият.

http://www.dailymail.co.uk/femail/article-2258999/Terminally-ill-cancer-sufferer-spends-20-000-life-savings-holidays-create-family-memories-daughters--told-recovered.html?ito=feeds-newsxml

 http://www.thesun.co.uk/sol/homepage/woman/real_life/4640814/We-blew-our-life-savings-after-I-was-diagnosed-with-terminal-cancer-then-I-got-better.html

Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Тихия в 11-01-2013, 06:56:50
Както ни разболяват, мислите ни и лекуват.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: benni в 25-02-2013, 12:33:38
Както и подозирах, темата е замряла ???
Аз търся някакъв ляк за левкемията на мъжа ми. Тя,казват е стнала хрони4на :o Не бях 4увала за такъв звяр,ама като ти дойде до главата открива6, 4е имало и други с тоз проблем, който в слу4ая е по _малкото зло(извинете за правописа, ама с латиница не ми излизат вси4ки букви и препинателни знаци), поради факта, 4е тази форма на болестта е в застой. Попадна ми един ляк, изпратиха ми го от един форум, мед с настърган джинджифил, да се взема по една две лъжи4ки на ден. Не сме правили изследвания, о4акват ни едни прегледи след около три седмици, да видим дали има резултат.
 Ако някой има идеи, опит или каквото и да е по въпроса Благодаря :love_026:
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: titan в 25-02-2013, 12:39:12
на Славейков има една книга" Фитотерапия на онкологичните заболявания" купия , открийте в добре систематизираната част вида на рака и действайте :) Също по Мария Требен - лечение на рака, никакво месо , никакви животински , позитивни мисли за оздравяване и вечно здраве и спорт, ако може да скача на батут , Тита има опит в това и може да сподели , така лимфата изчиства по бързо токсините, детоксикиращи процедури.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: benni в 26-02-2013, 11:39:10
 :love_026:Титан, благодаря :love_026: Проблемът е, 4е ММ е месоядно заклето създание. Със спорта  е скаран и само след големи настояваници прави някои упражнения. Аз живея извън Родината и много информации вземам именно оттук. Сега има да правим някой изследвания и после 6те имам пове4е инфо
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: бате Бино в 26-02-2013, 13:18:12
 В сравнение с останалите видове рак , при левкемията химиотерапията има по-голям успех  - 4% вероятност от излекуване.( При останалите е под 2% )  Все пак, ако някой счита , че този процент не му допада, тогава трябва да поема по съвсем  друг път - пътят на борбата за оцеляване. Която според Александър  не  е ежедневна , тя е ежечасна! Защото този път се воюва със самата смърт.  

 А лечение рака должно быть не ежедневным, а ежечасным!  
 .....Для вступления в борьбу с опухолью нужен огромный оптимизм! Не сдаваться! Убить «чужого» (так назвал опухоль Борис) в организме!  Это сама смерть! Если она чувствует силу человека, то умирает, уходит душа её, а тело распадается. Опухоль будет раздета Экстрактом ореха на керосине. Разрешаются все запрещённые удары! Убейте своего врага, который сидит внутри вас, жрёт ваше тело, гадит, пытает, приносит одни страдания! Вложите всю ненависть в драке, с улыбкой деритесь, до пота! Не жалеть эту гадость! Действуйте своим разумом, своей силой. Найдёт человек в себе силы для борьбы - будет жить!!!  Сопли не распускать, не сюсюкать, рядом с больным не плакать, всё только у него в руках, только от него зависит его исцеление!
http://12-2000.io.ua/  
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: zigzag в 27-02-2013, 14:45:13
beni,смъртта като всяко нещо може да ни смачка и размаже на пода но може и да ни освободи и въздигне!Смъртта е силна, неумолима и безсърдечна!Достоен противник!Съпругът ти ,трябва да се изправи пред нея със същите качества сила,неумолимост,решителност и без капка съжаление.Смърта е почукала на вратата му!Единствения му шанс е да я респектира!Смърта отвори ли вратата,той няма къде да се скрие.Трябва да застане от другата страна на вратата и категорично да Ѝ заяви,че за да влезе и да го вземе трябва първо да премине през непоколебимата му воля,решителност да не отстъпи и нежелание да се предаде без борба.Също и с настроението че битката е честна и всеки има право на победа.Минималното му предимство е ,че смърта е уверена в победата си и може да се смути от непоколебима решителност,въпреки че един ден тя ще победи окончателно,но нека този ден е когато човек няма повече силата да ѝ се противопостави. И да знам ,че отстрани лесно се дават съвети, но само това мога да направя!Другото е ,че има човек,който твърди че има работещо по негови думи устройство наподобяващо лампата на д-р Рейф и е помогнал на хора,но аз не съм от хората получили помощ лично или спрямо близки,въпреки че страшно се надявам да е верно.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: monika в 27-02-2013, 23:16:17

benni попадала ли си на материали или теории свързани с лечение чрез алкализирането на организма?
Ето част от един такъв ....като се абстрахираме от рекламите или извлечем само полезнато:

Съвсем наскоро, в своята забележителна книга „Алкализирай или умри” (Alkalize or Die ) Alkalize д-р Теодор A. Бароди (Dr. Theodore A. Baroody) казва по същество едно и също нещо: „Безбройните имена на заболяванията не са от реално значение. Какво е важното, че те всички идват от една и съща причина (корен) ... прекалено много киселинни отпадъци в тъканите на тялото! Д-р Теодор A. Бароди, ND, DC Разбиране на рН нивото
рН (потенциала на водорода) е мярка за киселинността или алкалността на разтвора. Тя се измерва по скала от 0 до 14. Колкото е по-ниско, средата е по киселинна (рН) на разтвора, колкото е по-високо, средата е по алкална (рН) на разтвора. Разтворът е неутрален при рН 7.0.
Съдържанието на вода е повече е между 70-80% в човешкото тяло. Тялото има алкално киселинно съотношение, което се нарича рН, което е баланс между положително заредени йони (киселинно образуващи) и отрицателно заредените йони (алкално образуващи). Тялото непрекъснато се стреми да балансира рН. Много проблеми могат да възникнат, когато има компромис с баланса на pH.
Важно е да се разбере, че ние не говорим за стомашни киселини или на рН на стомаха. Ние говорим за рН на течностите в организма и тъканите, което е съвсем различен въпрос.

Тестът може да се направи с рН ленти:
Препоръчително е да тествате вашето рН ниво, за да се разберете дали рН на организма ви е балансиран. Чрез използване на рН тест ленти, можете да определите рН фактора бързо и лесно в собствения си дом. Ако рН на урината варира между 6,0 до 6,5 сутринта и между 6,5 и 7,0 вечерта, тялото ви функционира в рамките на един здравословен диапазон. Ако вашата слюнка остава между 6,5 и 7,5 през целия ден, тялото ви функционира също в рамките на един здравословен диапазон. Най-доброто време за тестване на вашите рН е около един час преди хранене и два часа след хранене. Тествайте рН нивото два дни в седмицата.Повечето хора, които страдат от небалансирано рН имат киселинно ниво. При тези условия организма се стреми да заеме минерали, включително калций, натрий, калий и магнезий от жизненоважни органи и костите като буфер за неутрализиране на киселинността и безопасно да я отстрани от тялото. Поради това, тялото може да пострада тежко и продължително в следствие на висока киселинност и това може да остане неразкрито в продължение на години.
Лека ацидоза (киселинност) може да доведе до такива проблеми като:
-Сърдечно съдови проблеми, включително и свиване на кръвоносните съдове, както и намаляване на кислорода.
-Наддаване на тегло, затлъстяване и диабет.
-Проблеми на пикочния мехур и бъбреците, включително бъбречни камъни.
-Имунна недостатъчност.
-Увеличаване на свободните радикали, което вероятно допринася за ракови мутации.
-Проблеми с производството на хормони.
-Преждевременно стареене.
-Остеопорозата; слаби, крехки кости, фрактури на бедрената кост и костни израстъци (шипове).
-Болки в ставите, болки в мускулите и натрупването на млечна киселина.
-Ниско енергийно ниво и хронична умора.
-Лошото храносмилане и елиминиране.
-Гноеродни бактерии / свръх растеж на гъбички.
PН и загуба на костна маса:
През последните седем години при проучване, проведено в университета на Калифорния, Сан Франциско, на 9000 жени показва, че тези, които имат хронична ацидоза са с по-голям риск за загуба на костна маса от тези, които имат нормални нива на рН. Учените, които са извършили този експеримент вярват, че много от фрактурите на бедрената кост разпространени сред жени на средна възраст са свързани с висока киселинност се причиняват от диета, богата на животински храни, с ниско съдържание на зеленчуци. Това е така, защото тялото заема калций от костите, за да се балансира рН.
Американски вестник на клинично хранене (American Journal of Clinical Nutrition)

РН на урината
Тестът на урината може да покаже колко добре тялото изхвърля киселините и усвоява минералите, особено калций, магнезий, натрий и калий. Тези минерали функционират като "буфери." Буфери са вещества, които помагат за поддържане и баланс на тялото срещу въвеждането на твърде много киселинност или твърде много алкалност. Дори и с правилното количество буфери, киселинното или алкалното ниво може стане крайно. Когато тялото поглъща или произвежда прекалено много от тези киселини и основи, то трябва да отделя излишъка. Урината е идеалният начин за тялото да премахне излишните киселини и алкални вещества, които не могат да бъдат буферирани. Ако средната стойност рН на урината е под 6,5 буферна система на организма е претоварена, състояние на "автоинтоксикация" съществува и трябва да се обърне за намаляване на нивото на киселинност.PН на слюнката
Резултатът от pH теста на слюнка е индикатор за дейността на храносмилателните ензими в организма. Тези ензими са предимно произведени от стомаха, черния дроб и панкреаса. Докато слюнката също използва буфери, точно както урината, тя разчита на този процес в много по-малка степен. Ако pH на слюнката е много ниско (под 6.5), тялото може да произвежда прекалено много киселини или да е претоварено от киселини, тъй като е загубило способността адекватно да ги отстрани чрез урината. Ако pH на слюнката е твърде високо (над 6.8), тялото може да страда много, например от газове, запек и производство на дрожди, плесени и гъбички. Някои хора могат да имат киселинна среда и от показанията на урината и слюнката и това се нарича "двойна киселинност." Тестът на слюнката се извършва като съберете няколко пъти слюнка в устата и я съберете в чашка и я тествате с pH индикатора.

Възстановяване на рН баланса на тялото
Вашето тяло е в състояние да усвоява минерали и хранителни вещества правилно само когато рН е балансирано. Следователно е възможно да приемате здравословни хранителни вещества и да не сте в състояние да ги абсорбирате или да ги използвате. Ако не получавате резултатите, които очаквате от хранителни или билкови програми, потърсете причината в алкално киселинения дисбаланс. Дори правилната билкова програма не може да работи, ако рН на организма ви е извън равновесие. Променете рН баланса от киселинен към алкален
До момента най често срещания дисбаланс е киселинен. Ако теста на урината и / или теста на слюнката по нисък от 6,5 рН трябва да вземем незабавно мерки.
1. Ензимите са от съществено значение: Приемайте 1-2 капсули от хранителни ензими с всяко хранене.
2. Необходим е лесно разтворим магнезий: Вземайте 2 капсули магнезий комплекс с всяка храна, която предоставя високо разтворим магнезий, който помага за изграждане на необходимите буфери. Магнезият често се губи в урината като следствие на твърде много киселини в организма.
3. Алкалните минералите, които са от съществено значение: Вземайте 1 унция (28.3 г) йонни минерали.
http://www.naturessunshine.com/us/products/product/stocknumber310.aspx
4. Алкализиращи зелени храни: Вземайте 1 супена лъжица течен хлорофил във воден разтвор до осем пъти дневно.
5. Разтворим калций: Ако урината е 5.8-7.2, калций плюс витамин D и магнезий (не под формата на аминокиселина, а карбонатна форма) дневно за поддръжка на вашите кости. Ако рН е 5.0-6.5, използвайте морски калций (Sea Calcium, рН 10.0)
Ако рН е все още твърде киселинно, добавете:
6. Витамин D3 помага да се задържа калция в организма. Поемане на витамин D3 и Омега 3 ще помогне на тялото да се справи с киселинността. Вземайте 1-2 таблетки всеки ден.
7. Редовното очистване на тялото е необходимо: Вземайте Psyllium Husk капсули преди лягане, да се поддържат редовни движения на червата. Използвайте Билкови програми за детоксикация на черния дроб, червата и бъбреците.
8. Засилване на способността на урината и лимфната система да отделят киселини: Билки за очистване на бъбреците и лимфната система.Какво причинява киселинното ниво?
Причината за ацидозата в нашето общество се дължи предимно на типичната диета, която е твърде висока на киселинно формиращи животински продукти като месо, яйца и млечни продукти, и твърде ниска на алкално формиращи храни, като пресни зеленчуци. Освен това, ние се храним с прекалено много преработени храни като бяло брашно и захар и киселинно формиращи напитки, като кафе и безалкохолни напитки. Ние използваме твърде много лекарства, които са киселинни, използваме изкуствени химически подсладители като NutraSweet, аспартам, които са изключително киселинни. Един от най-добрите неща, които можем да направим, за да коригираме прекалено киселинната среда на тялото е една природосъобразна диета и нов начин на живот.

Следва списък на храните според средата, която създават:
Силно алкални: зеленчукови сокове, магданоз, суров спанак, броколи, листа от целина, чесън, сушени смокини и стафиди, билкови чайове и вода с лимонов сок, а от подсладителите стивия.Алкални: Моркови, зелен боб, лима боб, цвекло, маруля, тиквички, фурми, касис, грозде, киви, круши, папая, бадеми, лешници, зелен чай, оризов сок, сироп от клен.
Ниско алкални: аспержи, царевица, гъби, лук, зеле, грах, цветно зеле, листа на ряпа, картофи, олио, соя, тофу, кокосов орех, вишни, домати, портокали, череши, ананас, авокадо, грейпфрут, манго, ягоди, лимони, диня, леща, сладка царевица, див ориз, просо, коноа, каша(гречка), мляко от соя, козе мляко, козе сирене, краве масло, суроватка или натурални протеини за спортисти, зехтин, олио от ленено семе, рапично олио, непреработен мед, сурова захар.
Ниско киселинни: фасул, готвен спанак, сладки картофи, тъмни боровинки, червени боровинки, сливи, банани, преработени плодови сокови, ръжен хляб, черен хляб, овес, кафяв ориз, черен дроб, дреболии месо, стриди, пълноценно мляко, масло, кисело мляко, сирене, сладолед, сметана, тиква, сусам, слънчогледови семки, слънчогледово олио, маргарин, мас, бяла захар, преработен мед, какао.
Киселинни: нейви фасул, пинто фасул, компоти, бял ориз, бял хляб, спагети, макарони, фиде, бисквити, риба, пиле, агнешко, пуешко, яйца, твърдо сирене, ядки пекан и пиштун, кашу, вино, газирани напитки, млечен шоколад, кафява захар, моласа, конфитюр, майонеза, горчица, оцет.
Силно кисилинни: туршии, говеждо, телешко, раци, консерви туна и сардина, топено сирене, орехи, фъстъци, черен чай, кафе, бира, ликьор.
Създаването на благоприятна среда в организма води до повишаване на имунната ни защита, а от там до изцеление от много болести.

Източници на информация:
http://www.naturalhealthschool.com/pH-balance.html
http://www.naturessunshine.com/us/products/product/stocknumber310.aspx[/url]



Има много сайтове и книги или е-книги за насърчаване как по различни начини да се победи рака чрез алкализиране на тялото. Например предлага се корал калций (Coral calcium) и алкални машини за вода (alkaline water machines), които са доста популярни. Също така комбинация от капки кислороден катализатор (oxygen catalyst drops) и високо качество на течни зелени екстракти (green drink). Може да се получи малко объркване за това какво е най доброто нещо да се направи. Едно от най-важните предложения за борбата с рака е усилен зеолит с DHQ (Zeolite Enhanced with DHQ) за увеличаване на рН нивото.Основната ни препоръка е да се пият 3 супени лъжици сода бикарбонат във вода всеки ден, което е най евтиното и достъпно средство. Тъй като рН нивото е от толкова фундаментално значение за борбата срещу рака, направихме някои тестове, за да получите представа за това, кои начини за увеличаване на нивата на рН на вашето тяло са най-подходящи за борбата срещу рака. Нашите тестове показаха, че най ефективно действие за повишаване на pH нивото имат корал калций, зелени напитки (екстракти) и усилен зеолит с DHQ.
Най-добрият рН регулатор, който установихме е билковата формула Balancer рН 8.0.
Balancer рН 8.0 включва: L-таурин (L-Taurine), плодове на глог (Hawthorne Berry), шафран (Carthamus tinctorius, Safflower, подправка от цветовете на шафрановия минзухар), Wasabi Japonica (Васа̀би (Уасаби) е вид японска горчица), Fritillaria Bulb, Pleurisy Root, Дива Череша (Wild Cherry), Allium Cepa (използва се в хомеопатията за лекуване на сенна хрема), Barberry, боровинка (Bilberry), канела (Cinnamon), L-Carnitine, L-Arginine, куркума (Turmeric), Кайен (Cayenne), Wood Betony, Dioscorea, калий (Potassium, минерал) и магнезий (Magnesium, минерал). Това е конкретна комбинация в правилните количества, която я прави да въздейства много добре.
По-долу е даден един допълнителен начин да се помогне за повишаване на нивото на рН на тялото, докато в същото време се подобрява храносмилането и има положителен ефект в борбата срещу рака.Betaine HCl с HCL Активатор
В края на 1920 д-р Валтер Гай (Dr. Walter Guy) и д-р Фъргюсън (Dr. Ferguson) широко използват терапия със солна киселина (hydrochloric acid), за да лекуват много болестни състояния, включително рак. Тези лекари установяват, че администрирането на HCl (солна киселина) балансира рН и има предимства в борба с рака.
Солната киселина в стомаха е необходима за разграждане на протеините. С възрастта или ако имате хиатална херния (hiatal hernia), производството намалява. Около 2 грама са необходими за едно хранене. Липсата на солна киселина означава лошо храносмилане. Солна киселина е единствената киселина, която е здравословна за организма.
Симптоми на киселини в стомаха, лошо храносмилане почти винаги идват от не достатъчно солна киселина, тъй като това причинява ферментация на органичните киселинни отпадъци в стомаха. Вместо да използвате антиациди, необходимо е солна киселина, така че да се намали производството на органични киселинни отпадъци. Не трябва да взимате, ако имате язва.

Боб Ливингстън (Bob Livingston) в своя бюлетин описва как липсата на HCL (солна киселина) може да доведе до рак.
"Раково болните винаги са с високо съдържание на млечна и въглеродна киселина. Това определено показва за необходимостта от по-голямо предлагане на солна киселина при пациенти с рак.”
Лекарите през 1920 година направиха протокол HCL. Установено е, че няма значение как се взема хидрохлорид (солна киселина), той е полезен. Особено, ако е в комбинация с калий.
За да приемете допълнително хидрохлорид (солна киселина), взимайте Betaine HCl. Когато се използва с HCL Активатор ще стимулира имунната система и увеличаване на способността на червените кръвни клетки за транспортиране на кислород, като по време на хранене ще се подобри храносмилането и ще помогне да се балансира рН нивото.Източници на информация:
http://www.cancerfightingstrategies.com/acidity.html
http://www.herbscancleanse.com/ph_balancer.html[/url]
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: monika в 27-02-2013, 23:32:19
тест за PH на слюнката
Този прост тест можете да направите, за да измерите вашата чувствителност към рак , сърдечни болести , остеопороза, артрит и много други дегенеративни заболявания.
Как се провежда теста за PH на слюнката:
На първо място, трябва да изчакате поне 2 часа след хранене.Напълнете устата със слюнка и след това я погълнете. Повторете тази стъпка, за да се гарантира, че вашата слюнка е чиста.Напълнете за за трети път и поставете слюнката върху индикаторна хартия.
Хартията следва да се оцвети в синьо.Това показва, че слюнката ви е леко алкална като при здрави хора- рН 7.4. Ако не е синьо, сравнете с цвят от графиката,поместена при индикаторната хартия. Ако вашата слюнка е киселинна (под рН 7,0) изчакайте два часа и повторете теста.

рН на слюнката и рак:
рН теста на слюнката е най-последователен и най- окончателен физически знак за йонен дефицит и дефицит на калций. При липса на дефицит pH на здрав човек е в 7.5 (тъмно син) до 7,1 (в синьо) леко алкален диапазон.,Диапазона от 6,5 (синьо-зелен), е слабо кисела до 4,5 (светложълто), е силно кисела.Движи се съответно от лек към силен дефицит.

Повечето деца имат тъмно синьо, рН- 7.5. Повече от половината от възрастните имат зелено-жълто рН- 6,5 или по-ниско, отразявайки калциевия дефицит на застаряване на населението и начин на живот. Онкологично болни пациенти обикновено имат светло жълто рН- 4,5.

На практика всички дегенеративни заболявания, включително рак , сърдечни заболявания , остеопороза, артрит , бъбречни и жлъчни камъни, и кариес са свързани с излишък от киселинност в организма. Въпреки че тялото няма хомеостатичен механизъм, който поддържа постоянно рН 7,4 в кръвта, този механизъм работи чрез депозиране и теглене киселина и алкални минерали от други места, включително кости, меки тъкани, телесни течности и слюнката. Ето защо, рН на тези други тъкани могат да варират значително. РН на слюнката ни предлага един прозорец, през който можем да видим цялостния баланс рН в телата ни.

Раковите клетки не могат да съществуват в алкална среда. Всички форми на артрит са свързани с излишък от киселинност. Киселината в организма се разтваря в зъбите и костите.Пред какъвто и здравен проблем да сте изправени, можете да следите напредъка си към подходящ киселинно- алкален баланс чрез изследване рН на слюнката ви.

Какво означава "киселинна" и "алкална"среда?
Водата (H2O),се йонизира във водород (H +) и хидроксилните (OH-) йони.. Когато тези йони са в равни пропорции, рН е неутрално 7. Когато има повече H + йони, отколкото OH-йони се казва, че водата е "киселина". Ако OH-йоните са повече на брой от H + йоните водата е "алкална.

Киселинни и алкални минерали и храни.
Минерали с отрицателен електрически заряд са привлечени от H + йони. Те се наричат киселинни минерали. Киселинните минерали включват: хлор (Cl-), сяра (S-), фосфор (P-), и те са солна киселина (HCl), сярна киселина (H2SO4) и фосфорна киселина (H3PO4). Минерали с положителен електрически заряд са привлечени от отрицателно заредени йони OH-. Те се наричат алкални минерални вещества. Алкални минерали включват:калций (Ca +), калий (K+), magnesium (Mg+), and sodium (Na+). (K +), магнезий (Mg +) и натрий (Na +). За да се определи дали дадена храна е киселина или алкална, то се изгаря и пепелта се смесва с вода. В зависимост от това дали разтворът е кисел или алкален , храната се нарича киселина или алкална. Пепелта е минералното съдържание на храната.

Начини да се възстанови киселинно-алкалното равновесие в организма:

1. 1 Яжте предимно алкални храни.
Общо "правило" е да се ядат храни киселинност 20% и алкалност 80%. Избягвайте "силно киселинни" храни.

Силно киселинни: месо, риба, безалкохолни напитки
Слабо киселинни: зърна, бобови растения, ядки

Леко алкални: плодове, зеленчуци, плодове, млечни
Силно алкални: зелени листни зеленчуци, броколи, спанак

2. 2.Добавете към храната си алкални минерални вещества.:Минерали цезий, рубидий и калий са били открити от д-р Брюър да бъдат особено ефективни в борбата срещу рака. Д-р Герсон, основател на Герсон- терапия:Давал на свои пациянти с напреднал рак 10% калиев разтвор. Калиев таблетки са общодостъпни.Калиев бикарбонат (KHCO3) може да се използва като заместител на натриев бикарбонат (сода),при печене. Можете да опитате смесване на една чаена лъжица калиев бикарбонат с вода и пиете преди лягане всяка вечер


3. 3. Употребявайте прясно изцедени плодови и зеленчукови сокове .

4. 4. Научете и практикувайте трансцендентална медитация (ТМ) .
Медитацията е не-диетичен начин за повишаване на алкалността на тялото ви. Тя дава ниво на почивка два пъти по-високо от това на съня и е ефективен антидот на стрес. Стресът е коварен, защото ни засяга 24 часа всеки ден. Стресът причинява сърцето да бие прекалено бързо, мускулите да бъде твърде напрегнати, целият метаболизъм да действа твърде бързо

Късмет и успех на всички!!!
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: analizator в 28-02-2013, 02:38:35
Поздравления Моника че се опитваш да помагаш с полезна информация. Методът на алкализиранете е добър и на пръв поглед изглежда че откриваш Америка панацеия за всичко. Наистина метода си заслужава да се обстойно разгледа. Анализиран метода копира нетода на алергичния човек. Тоест алергичния човек избягва да е в контакт с определени алергени за да избегне алергична реакция от тях. Нещо подобно е и този метод на алкализиране, целта е да се избягват киселини храни. Метода е добър но не първичен. Целта е хемостазата на организма да работи  правилно. Тогава организма сам се справя с киселините. Хемостазата е като една врата която трябва да се отвори за да заработи правилно. Тази врата се нуждае от ключ за да се отвори и най често ключовете са различни адаптогени които имат способноста да отключат хемостазата. При суровоядците вратата е отключена и те в повечето случаи нямат нужда от адаптогени :peperudi: :peperudi: :peperudi: :Content_22:
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: monika в 28-02-2013, 07:35:18
Здравей analizator ,много ми хареса сравнението ти с метода на алергичните хора и това да се разгледа теориата от различни ъгли :)
 Напиши нещо повече за хемостазата на организма ако меже :)
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: monika в 28-02-2013, 07:36:30
Сода бикарбонат в кръвта - Пепелта на боговете!

http://vbox7.com/play:b904cdb884&ef=1
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: monika в 28-02-2013, 07:38:28
Нов гениален метод превръща тумори в лед:

Израелски онколози обявиха, че са разработили абсолютно нов, гениален метод за лечение на тумори. Става дума за апаратура, с която посредством игла туморното образувание се охлажда, докато се превърне в бучка лед.

Методът е използван първо при пациентки с рак на гърдата. До тумора се вкарва игла, която го охлажда до -170 С, при което туморните клетки постепенно спират развитието си и умират. Техниката е сравнително евтина, а процедурата проста – без необходимост от пълна упойка и само за около 15 минути ракът може да изчезне напълно.

Така отпада необходимостта от операция, която да остави белези, продължително лечение в болница и тежка медикаментозна терапия. За охлаждането се използва течен азот, вкарван през иглата, която е снабдена със система от камери, чрез които лекарят да контролира цялостното обработване на тумора.

Апаратурата вече е изпробвана успешно при раково образувание на гърдата с размер на топка за голф. В началото новата технология е използвана само при доброкачествени тумори. Но за последната седмица 30 израелски пациентки със злокачествен тумор на гърдата успешно преминаха лечението. Методът вече е обявен от израелските онколози за революционен. Очаква се той да снижи многократно разноските, както и в пъти да покачи ефективността в справянето със смятаното доскоро за нелечимо заболяване.

Силвия Авдала, Тел Авив
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: бате Бино в 28-02-2013, 10:14:40
Е това последното обаче просто няма как да се случи  ;)
 "Научната" медицина от 100 години брутално разгонва и "неутрализирва"  всеки,  дръзнал да предложи евтино (и ефективно!) изцеряване и сега изведнъж решава да тръгне срещу себе си ..   tooth и да зареже милиардите , които така и така прибира от болните   в замяна на  2% вероятност от успех..
( И продължават да заблуждават горките хорица , че ракът е сбор от един или няколко тумора. Които , ако бъдат премахнати , се свършва и със самия рак.. Вече и децата са наясно , че почти винаги нещо кара туморите да се появяват отново , най-често обхващащи вече целия организъм)  

Между другото , такива съобщения регулярно се появяват в научните списания пак от 100 години  - тъкмо е направено  уникално откритие  и  сме точно на прага на тоталната победа на тази болест. (аз лично  за 40год.,  откакто мога да чета, си спомням за безброй подобни "открития" )   
Сигурно има хора , които си ги изрязват и колекционират  за да се забавляват след време..  tooth
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: monika в 28-02-2013, 11:09:14
Абсолютно вярно бате Бино ,нека и това стане ясно на всички и да не им се вързват или надяват на разните им уж открития!!

Постнах го за да се изкритикуват подобни новости с цел хората да не им се надяват  и т.н .

много точно казано е и това :
Между другото , такива съобщения регулярно се появяват в научните списания пак от 100 години  - тъкмо е направено  уникално откритие  и  сме точно на прага на тоталната победа на тази болест. (аз лично  за 40год.,  откакто мога да чета, си спомням за безброй подобни "открития" )   
Сигурно има хора , които си ги изрязват и колекционират  за да се забавляват сл
:)
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: analizator в 01-03-2013, 04:28:34
Здравей Моника хомеостазата това е съвкупност от процеси в тялото необходими за да подържат в оптимално здраве тялото. Един от тези процеси например е подържане на определено налягане в организма. За подържане на хомеостазата силна роля играят хормоните. Адаптогените имат това свойство да регулират хормоните в тялото. Адаптогени са например женшен, лимонник, ехинацея, мужик корен... Но за мен след подлагане на анализ открих най силния адаптоген и това е слънцето и по точно сланчевата светлина. 30 минути всеки ден. Грешката на слънцеядците е че приемат слънчевата светлина с очите което води до липса на апетит, а най добре е да се приема с гърба за да има успех :Content_22: :Content_22: :Content_22:
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: benni в 04-03-2013, 13:19:55
Monika,Много Благодаря :love_026:
Про4етох внимателно това, което си написала и много от написаното аз несъзнателно го прилагам. Мъж ми покрай мен, воля неволя и той си хапва алкални храни. Последните изследвания са доказателство за това :peperudi:
Бате Бино, то4но си помислих, 4е 6том не6то е евтино няма да види бял свят и про4итам написаното от теб :pensif_29: Как ина4е вси4ки тез фармацевти4ни колоси 6те гу6ат пари с отрови, които в пове4ето слу4аи ру6ат организма. В петък ходихме до ли4ния лекар за рецепта за изследвания, 4е без предписания не може. С мъжа ми са приятели от много години и са много мили, та ни приемат у дома си, когато се налага. Съпругата на доктора ми се видя отслбнала и тя потвърди, 4е е свалила два кг, за6тото е алерги4на,т.е. не толерира много храни и се харни с паста с малко олио и не помня какво о6те, но ми изброи само о6те два вида храни :surpris_22: Мъж и си призна, 4е тя е прекалила с обезболява6ти прах4ета и явно флората на 4ервата й е увредена, та не може да усвоява ...абе май вси4ко, какво да изброявам ???
Благодаря ви  о6те веднъж :love_006 - emotloader:6те си разпе4атам споделеното :heart_2:
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: monika в 08-06-2013, 22:31:50
ВИТАМИН В17 – МОЩНИЯТ УБИЕЦ НА РАКОВИТЕ КЛЕТКИ

Posted on 3rd September 2012 in Uncategorized by Издателство "Распер"
Витамин В17 се съдържа в костилките на горчивия бадем, кайсиите, прасковите, вишните, сливите и др.

 

Своята книга “Свят без рак” американският писател евреин Едуард Грифин посвещава на историята на едно откритие, чийто главен герой е витамин В17 – лаетрил,или амигдалин, веществото, което бързо унищожава раковите клетки. Авторът дава научни обяснения на лечението на рака с виамин В17  и недоумява защо ортодоксалната медицина обяви война на лекарството, с което много клиники успешно излекували пациентите си.

Амигдалинът се съдържа в семената на горчивия бадем, в костилките на кайсиите, прасковите, сливите и др. растения.

Авторът на книгата намира отговора на този въпрос не в науката, а в политиката в областта на рака, в икономическата мотивация на онези, които доминират във фармацевтичната промишленост. Всяка година билиони долари се изразходват за изследвания в областта на рака, други се харчат за производството на химически съединения за лечението на болестта. С една дума

 

от рака живеят много повече хора, колкото умират

 

 Ако лекарството е  един прост витамин, то само за един миг ще се разруши  една гигантска индустрия, която се противопоставя на лечението. Фармацевтичните компании провеждат изследвания само с химическите съединения, които те създават. Те никога няма да проведат изследване с прости вещества, които се продава във всеки супермаркет, защото не могат да ги патентоват.

 

Веществото, което убива рака, е открито в плодовите костилки, най-вече в кайсиевите

 

Кайсиевите костилки (семена) още преди 35 години бяха обявени за лекарство срещу всички видове рак. Учените заявиха, че ако това вещество се употребява всеки ден, човек никога няма да заболее от рак. Транснационалните фармацевтични компании обаче заедно с министерството на здравеопазването в САЩ притиснаха Управлението по контрола  на храните и лекарствата да обяви за незаконна продажбата на сурови кайсиеви костилки, както и на витамин В17, с приложената към него информация за антиканцерогенните му свойства.

Витамин В17 е открит още в семената на ябълките,  гроздето, в някои бобови култури и билки,  в горчивия бадем. Твърдата обвивка на кайсиевата костилка защитава един от най-забележителните хранителни продукти на земята.

Според д-р Ернст Т. Кребс-младши – биохимик от Сан Франциско, ракът подобно на скорбута (авитаминозата) и пелаграта (кожна болест)  не се предизвиква от тайнствена бактерия, вирус или токсин, а е болест на витаминния дефицит, предизвикан от недостига на ценни хранителни компоненти в менюто на днешния човек. Кребс-младши определил този компонент като част от семейството на нитрилоцидите, които се срещат в повече от 1200 растения.

Най-много това вещество се съдържа в семената на растенията от семейство Prunus Rosacea (горчив бадем, кайсия, вишна, праскова и слива), съдържа се още в царевицата, соргото, просото, лененото семе, ябълковите семки и в много хранителни продукти, които днешният човек не употребява. Доказателствата на доктор Кребс впечатляват.

Преди няколко века хората употребявали богатия на витамин В17 просен хляб, но сега всички предпочитаме  белия хляб, който не го съдържа.

Някога нашите баби добавяли в ястията сливи, стафиди, зелено грозде, ябълки, кайсии и др.; за зимата  ги счуквали на прах.

Изследвания показали, че племето Ханза в Хималаите никога не е боледувало от рак, докато храната му съдържала просо и кайсии. Щом хората му се сблъскали със западната цивилизация,  започнали да боледуват от рак.

Защо някога хората се спасяваха от скорбута, а днес не могат да победят рака – пита авторът на книгата Грифин. Отговорът е прост – западните правителства се огъват под натиска на фармацевтичните транснационални корпорации, Управлението по контрола на храните и лекарстсвата FDA, Американската медицинска асоциация. Всички те проведоха обща кампания срещу витамин В17, в която залегна твърдението, че витаминът съдържа цианид. Витамин В12 също съдържа голямо количество цианид, но никой не го е иззел от магазините.

Лаетрилът (амигдалинът) на д-р Кребс е получен от кайсиевите костилки, след това е синтезиран под формата на крисал. Но FDA засипа пресата с историята за една нещастна двойка от Сан Франциско, която се отровила, ядейки сурови костилки. Статията беше на първа страница на всички издания. Журналистическото проучване не открило тази двойка. Но статиите свършили своето – оттогава витамин В17 започнал да се асоциира със самоубийство.

Според Алманаха по храненето от 5 до 30 костилки от кайсии, изядени за един ден, но не наведнъж, могат да бъдат добра профилактична доза.

Още през 50-те години Кребс доказал, че витамин В17 е безвреден за хората. Той проверил витамина върху животни и след това го инжектирал на себе си. Докторът е жив и здрав и сега. Витаминът съдържа една част цианид, една част – бензолдехид и две части глюкоза. За да стане цианидът опасен, първо трябва да се “отвори” молекулата и цианидът да бъде освободен, но това може да стане с помощта на един ензим, който се нарича бета-глюкозид; той присъства в организма в минимални количества, но почти 100 пъти повече се съдържа в раковите тумори.  Следователно цианидът се освобождава само  в раковите участъци и унищожава раковите клетки;  бензолдехидът също се освобождава в същото време. Той е смъртоносна отрова по свойства и в съчетание с цианида става сто пъти по-силен. От това съчетание на двете вещества раковите клетки загиват.

Ето една извадка от доклад на д-р Кребс: “…Когато не получаваме адекватна на нашия организъм храна, той заболява. Ако не получавате витамин В17 с хранителните продукти, най-добрият начин да го получавате е чрез инжектиране. Ако раковото заболяване се е появило, най-важното е за кратък период от време да снабдим организма с максимална доза витамин В17… По-рано плодовете съдържаха витамин В17, и то не само в семената, но и в меката си част. Днес само дивите плодове съдържат витамин В17. Плодът, който ядем днес, е печален резултат от многогодишното култивиране в името  размерите и външния му вид; меката му част вече не съдържа В17. За да удовлетворим нужните на организма си от този витамин, трябва  да ядем семената на тези плодове или да пием таблетки, които съдържат В17. За съжаление този витамин днес е забранен, но се надяваме да го видим достъпен за хората, за да можем да ги предпазваме от рак, както лесно се справихме със скорбута. Ние имаме нужда приблизително от седем кайсиеви костилки на ден. Това количество ще ви предпази от раково заболяване…”

За профилактика започнете с малко количество костилки  – 1-2 на ден, и стигнете до 7-10 броя. Избягвайте рафинираната захар, която подхранва раковите клетки, кофеина, който влияе зле на черния дроб и бъбреците, бялото брашно, което лесно се превръща в захар в организма. Яжте повече необработени продукти.

Книгата на Е. Дж. Грифин съдържа подробна информация за изследванията в областта на рака, които бяха спрени,  големи учени бяха арестувани, когато започнаха да поддържат използването на витамин В17 в борбата с рака.

Помня, че като деца много обичахме вътрешната част от костилките на джанките и сливите, дори преди да узреят. Родители и баби ни плашеха, че са отровни. Но нямаше нито един случай на отравяне или разстройство на стомаха сред децата. Може би интуитивно сме приемали онова, от което има нужда организмът ни.

А Маркс беше казал, че няма такова престъпление, което да не може да извърши един капиталист, заради 300% печалба. А фармацевтичните компании имат 1000% печалби!
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: analizator в 09-06-2013, 03:07:26
Monika благодаря много за полезната информация :Content_22:
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Тихия в 09-06-2013, 17:34:36
Няма един витамин или храна, която се бори ефективно с рака. Нещата опират до ниво на жизнена енергия, която е функция на начина ни на живот. Ето ви един интересен линк на американски лекар страдащ от това и достигнал чрез много проучвания до важният извод - само прилагането на пълноценен природосъобразен начин на живот, може трайно да преодолее болестта. За жалост видеото е на английски, за което се извинявам, но мисля, че го има някъде и с превод.
http://youtu.be/XaDt3AJQ98c
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Wish в 16-08-2013, 10:37:03
Няма един витамин или храна, която се бори ефективно с рака. Нещата опират до ниво на жизнена енергия, която е функция на начина ни на живот. Ето ви един интересен линк на американски лекар страдащ от това и достигнал чрез много проучвания до важният извод - само прилагането на пълноценен природосъобразен начин на живот, може трайно да преодолее болестта. За жалост видеото е на английски, за което се извинявам, но мисля, че го има някъде и с превод.
http://youtu.be/XaDt3AJQ98c

Аз също вече не вярвам, че храна, витамини и прочие са фактор номер 1 за лечение на рака.
Не само, защото майка ми почина, въпреки хранителния режим от алкална храна, но и защото имах нужното време, за да осмисля всичко.

Хубаво звучат всички обяснения за повишване на ph и съответното унищожаване на болестта, но на практика, да повишиш жизнените си функций, в момент, в който те буквално се блокират ден след ден, граничи с невъзможното. Ракът си прави среда, така че да може да порази всяка част от тялото на болния. Майка ми за 3 дни се поду като балон, представете си от гърдите надолу. Приличаше на бременен скелет. Предполагам, че беше лимфоедема. От там се обездвижи, отделно го има и психо фактора. Каквото и да ядеш, ти си на легло, приличаш на жив труп, страх те е да се погледнеш в огледалото, да не говорим за образа, който виждаш всеки път в очите на близките си...
За да има някакъв ефект, каквото и да било, ние трябва да го оценяваме, а за да го оценяваме, трябва да го обичаме. Мама спря да обича храната, която уж трябваше да я излекува, започна да се храни на сила.

Ние сме енергия. Ракът атакува не само физически, но и на емоционално ниво, на чакри... Ако не излекуваш душата, тялото ти няма шанс.
Имаш ли тази болест, това означава, че си дал на вътрешен конфликт да избие. За това какво правиш?
Сменяп изцяло среда - външна и вътрешна. Махаш се от твоето си място, махаш се от добре познатата храна и започваш да градиш НАНОВО. Излизаш от релсите на изкуствен комфорт. Трябва да излезеш. Защото единственият начин да победиш е като започнеш отначало.

Билките сами по себе си са нищо, ако не получат нужната команда. Не визирам сила на мисълта, това може да се наложи, тип да повтаряш нещо като папагал, но без да го чувстваш... Трябва да избереш да се ръководиш от любов, вместо от страх, а точно в този момент, това е безумно трудно. Предразсъдък за рака, предразсъдък за смъртта... (в)граден с години в теб... с него се изправяш, за да се излекуваш.
Докато болестта е враг, тя е по-силна. Ако е приятел, тоест поука... ако я разбереш и се научиш да се грижиш за нея, така както се грижиш за болното си детенце, имаш шанс. Защото ракът в повечето случаи е точно това - нараненто дете, наранените очаквания, самообвиненията, наранената гордост...
Когато болестта е съюзник, вие сте едно цяло. Тогава атаката е на вътрешно ниво.
Трябва да осъзнаеш грешките си, да се преосмислиш, да си дадеш нужната любов, за да можеш съответно и да я получиш и да се получи обмен. Всичко в този живот е на принципа на (от)даването... И всичко е любов. Когато се получи дисбаланс между любовта, с която си закърмен (идеята за човека) и теб - твоето реализиране ден след ден, идва ред на другото...
Четох някъде, че всички се раждаме с определени болести, които са ни отредени за даденото прераждане, но само от нас зависи дали ще им дадем излаз. Вярвам, че това е така, което в никакъв случай не превръща болестта в наказание. Тя е просто напомнянето, че си се отклонил от пътя си...
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: бате Бино в 16-08-2013, 14:28:13
Wish, позволи ми да се възхитя на този твой пост! Колко мъдро, но и колко изтънчено  си го казала ! Може би това е най-верният път, както си го описала.
За съжаление , не всички отчаяни хорица, ще успеят да прозрат това, което ти си прозряла..
Затова искам да споделя, че дори и  да не се осъзнае всичкото това, ПАК има достатъчно шанс за оздравяване! Може да е по-малък, но надеждата не трябва да умира!
Примери има достатъчно..
Една супер забележителна личност от миналия век е култовият лечител Порфирий Иванов.
До 35 годишен води съвсем обикновен живот, набляга на чашката , както си му е редът.. :)
В един момент разбира , че има рак в последна фаза.. с разсейки..
Решава да свърши със себе си. Като силно вярващ християнин, не смее да се застреля или да легне под влака.
Избира да умре от студ!
Зимата , при -30 , гол,    се полива с ледена  вода и почва да чака да замръзне. Обаче не замръзва.. На другия ден - същото.  Пак не замръзва! Усетил обаче , че май му става по-добре.. Съвсем скоро се оказва , че от ракът няма и следа!   ОТ тогава нататък става съвсем друг човек! Пълна метаморфоза! Лечител, учител .. с хиляди последователи. Бил е сигурен , че ще  доживее до 120. Успял е само до 86 ( в ултра добра форма) , заради 12те години в психиатрични клиники, където са се  старали да го сломят и съсипят всячески. ( и с всякакви "лекарства" )
За разбиращите руски - ще е много вълнуващо да се запознаят с историята на този забележителен човек. И с целебният студ.. Погледайте.
(системата на Порфирий е била проста - глад , студ и движение   :surpris_23: )
http://dokpro.net/history/541-porfiriy-ivanov-dvenadcat-zapovedey.html

Е , има и няколко духовно -нравствени препоръки..:)  без тях , знаем, че не може :)
 http://shaktidevi.ru/yoga/12-zapovedej-porfiriya-ivanova/
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: analizator в 17-08-2013, 01:38:33
Wish хубаво изказани мисили. Моят анализ показва че рака се дължи в отговор на хронично възпаление. Причините могат да са храна (с алергени токсини химикали) отровни газове (цигри, заводи) стрес облъчвания ... Като основата е перманентноста постоянството на тези фактори които накрая побеждават адаптацията силата на организма да се бори с тях. Анализами се потвърждава и от написаното и от Бате Бино как болния от рак руснак се излекувал със студена вода  :)
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: grow в 17-08-2013, 16:00:56
Моят анализ показва че рака се дължи в отговор на хронично възпаление. Причините могат да са храна (с алергени токсини химикали) отровни газове (цигри, заводи) стрес облъчвания ...

Из нета е разпространено схващането,че под рак се има предвид локализирането в конкретна част/и на тялото на хронични проблемации които са от години.

Хубаво звучат всички обяснения за повишване на ph и съответното унищожаване на болестта, но на практика, да повишиш жизнените си функций, в момент, в който те буквално се блокират ден след ден, граничи с невъзможното. Ракът си прави среда, така че да може да порази всяка част от тялото на болния.

Също и че киселинността на кръвта и в тъканите на болен от рак в последният момент е около 1000 по-голяма от тази на здрав индивид. Кой знае може ли да се повлияе лесно толкова напреднала киселинност в човека.

Любопитно е също дали твърдението на Stanislaw Burzynski,че е открил начин да обърне раково състояние към здраве посредством откритите от него белтъци Antineoplastons наистина работи,и защо ли толкова упорито през годините американската федерация по храните не обръща внимание на неговите наблюдения в тая посока. Незнам дали е дискутирана тази конкретна тема друг път!
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Wish в 17-08-2013, 19:18:16
Близо месец след като мама разбра за рака, си говорихме как някога, когато бях дете, винаги след стрес/скандал... тя се хващаше за черния дроб и даже си спомних, че казваше: "Като се ядосам, имам чувството, че нещо ми се заключва тук..." Става дума за преди 15години, което моментално изключва този рак да го е имало тогава.
Тази и болка, не си отиде с времето, но тя се беше научила да живее, колкото с, толкова и извън нея... в някакъв вид "майчин" непукизъм... докато един ден, болката явно започнала да се разраства , получила нужната, наслоена негативна енергия и се изродила в плячкосващ всяка територия, рак!

Купих си няколко книги на Станчо Станев, при който исках да водя мама, но тя ми отказа. В едната пише, че болен черен дроб, означава, че позволяваш на яда да взема превес над теб. Орган на гнева...

За няма и два месеца, в които се борих да спася майка си, изчетох толкова много неща, които се чудих как да подредя, така че да и помогна. Отделно си писах и с Webster Kehr и Mike Vrentas (или подобно), но комуникацията беше трудна, не заради езиковата бариера, а предполагам многото на брой писма, с които ги засипваха.
Това, което искам да кажа е, че в момент на стрес и бързане, информацията, която получаваш няма как да бъде асимилирана. Бях под изключителен стрес, защото усещах, че не всеки ден, а всеки час ми е важен.
Тя излиняваше и се губеше... Да не говорим за огромната болка, която я изяждаше... Или за тази, която ядеше мен...

Някой ден ще публикувам всичко, което изчетох по темата, както и всичко, което опитах с мама.
Никога няма да забравя каничката, на която написах в ярки и различни цветове, думички като Любов, Здраве, Сила, Щастие... както и имената на всички, които я обичаме... Често се сещам как едвам сдържайки отчаянието си, и напълних вода и и казах да пие и да вярва... (нищо, че аз вече не вярвах). Тогава болката и беше на макс и вече не можеше да става от леглото. Мама ме погледна безизразно и само поклати глава като послушно дете пред майка си.
След една седмица, детето пило от живата вода, беше в света на неживите.
Мисълта ми е, че нейният рак не се излекува "Сега", въпреки всички мои вълшебни команди, въпреки всичката ми ЛЮБОВ, молби към Господ, въпреки че заспивах обливайки я на ум в лилава, после в златна светлина... Не успях.

Мисля си, че обезсилваме враговете си като спрем да гледаме на тях като на такива. Фокусирайки върху рака, ти му даваш живот. Даваш му импулс секунда по секунда, удар по удар... туп-туп-туп.
"Ако твърде дълго се взираш в бездната, бездната започва да се взира в теб."— Фридрих Ницше

Командите, "магийте" и силата на мисълта са нож с две остриета. Малко хора умеят да подредят по такъв начин енергията си, че тя да е лековита. А пък единственият орган, който не може да хване рак е сърцето.
"Аз съм болен от рак" и "Умира се от рак" е вид автохипноза... която се упражнява ден след ден.
Даже четох, че е хубаво да знаят по-малко хора, защото в случай че се виждаш с тях, те ти затвърждават "Да, болен си."

За да се спасиш, трябва да успееш да се пребориш със страха (от смъртта). Борбата с рака е борба със себе си.
А тези борби са най-трудните. Разумът в тях не е стратегията с приоритет... Защото в случая с разума затвърждаваш какво? Това, което си избереш ли? А дали можеш да избираш да бъдеш позитивен/силен/здрав/обичащ, когато не можеш да се движиш и ти се вие от болка?
Вярвам, че понякога е късно за сърцето. Може би, ако прекалено дълго си забравял за него, времето, в което ще си го върнеш като памет, като усещане, ще е времето в другото ти прераждане...

И не много във връзка с темата, вярвам, че дебелокожите живеят (по)дълго. И се опитвам да не ме е ЯД на тях.
Това е.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Wish в 17-08-2013, 19:49:37
"Сърцето е комплексна електромагнитна система, която с всеки свой удар произвежда достатъчно количество енергия, за да захрани малка електрическа крушка. Амплитудата му е от 40 до 60 пъти по-голяма от тази на мозъчните вълни.Полето създавано от тази енергия , се простира на около 3,5 - 4 метра извън тялото ни, като най-мощната част от спектъра се намира в границите на първия метър.
Изследванията са доказали, че една единствена клетка, взета от сърцето, притежава вградена памет, която й позволява да продължава да бие дори когато е отделена от нервната система. С течение на времет, разбира се, тя ще започне да се забавя и накрая ще умре. Но ако вземем две клетки, които са започнали да се забавят и ги съберем заедно, на някакъв етап те ще се свържат по енергиен път и постепенно и двете ще възстановят нормалното си състояние.

Щом болна клетка в лабораторни условия реагира по този начин, демонстрирайки целебната мощ на връзката, то представете си тогава какъв потенциал притежават двама души с отворени сърца един към друг.
При друг експеримент забавящата се клетка била доближена до здрава такава.В рамките само на няколко минути здравата клетка възстановила състоянието на болната, след което и двете започнали да бият в такт една с друга.Тази сила на сърдечните клетки да се лекуват взаимно се базира на принципа на съгласуваността - всяка отделна клетка съдържа спомена за единството. По този начин великите лечители излъчват толкова силна хармония и съгласуваност, че всеки, който се озове в тяхното обкръжение, по естествен път се хармонизира със състоянието на единство и здравето на лечителя..."


Пак стигаме до обмен. Но материята надделява над духа при масата засегнати от рак хора.
Само от вън - с храна не можеш да победиш матрицата, с която си израснал и в която се развиваш.
Трябва цялостно ремоделиране на съзнателно и несъзнателно ниво. "Атаката" е на вътреклетъчно ниво.
Без лоши чувства, за да се получи. Може би...
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: iskrena в 17-08-2013, 19:57:59
стана ми мъчно за вас, Уиш!
но ми се струва, че само сте загубили време с тия вълшебности, обливания със светлини и подобни... не е много времето му, но ти го казвам, за да се пренасочиш в правилна посока, търси...
и знай, че прераждане няма - има смърт и след това съд от Господаря на Вселената, дано майка ти е вярвала в Него, надявам се на това.
защото този живот е временен, но след него идат нещата с вечна стойност....
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: iskrena в 17-08-2013, 20:04:11

Само от вън - с храна не можеш да победиш матрицата, с която си израснал и в която се развиваш.
Трябва цялостно ремоделиране на съзнателно и несъзнателно ниво.


вярно!
само с храна не винаги се побеждава рака, не е невъзможно, но...
а цялостното ремоделиране, за което говориш, се нарича ПОКАЯНИЕ от грехове, което води до вечен живот, ако е придружено и от вяра в Бога, а като "страничен" ефект - изцеление на тялото / макар и не винаги /.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Тихия в 17-08-2013, 22:27:32
Прераждане има, разбира се. Аз вярвам в него. Ще ми се да си тук, Wish, за да те прегърна. Толкова си мъдра. Единственото което наистина можем да дадем на хората около нас, е нашата любов. И не забравяй, че центърът на твоята вселена си само ти.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: grow в 17-08-2013, 23:28:55
Малко се отлепихте от земната повърхност и почнахте да се реете с тези духовности. Звучи готино,но не е ясно клетката дали разбира от духовно извисяване,по-скоро нещата там се случват съвсем на ниво биохимия,а само ни се иска да се случват на по духовно ниво. Май само в главата се случват по този начин нещата.
Тихия,ако беше тук щях да те черпя една бира,въпреки суровината от която е направена.
Мисля,че wish трябва да прости на себе си и да разбере,че тя не е виновна за това което е преживяла майка и,макар че и се е наложило да го изживее заедно с нея,за да може да се върне към състояние на хармония по-скоро.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: iskrena в 17-08-2013, 23:30:01
Прераждане има, разбира се. Аз вярвам в него.

да, ве, верно, има, щом ти вярваш.... ;D
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: iskrena в 17-08-2013, 23:37:41
.... но не е ясно клетката дали разбира от духовно извисяване,по-скоро нещата там се случват съвсем на ниво биохимия,а само ни се иска да се случват на по духовно ниво. Май само в главата се случват по този начин нещата.


нещата в клетката се случват на ниво биохимия, но биохимията също може да бъде подвластна на духа у човека.

Май само в главата се случват по този начин нещата.


а защо не само в твоята глава да се случват нещата само в главата?   tooth
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: titan в 18-08-2013, 09:10:18
iskrena,  пак продължаваш с религиозните теми, може би без да се усещаш вече, по навик. Недей да вменяваш неправилните си разбирания за света и неговото устройство на другите, нали говорихме по този въпрос ? Ти сама изповядвай доктрината си, ние нямам нужда от нея и в крайна сметка единственото, което ще постигнеш тук , с проповядването и , е бан. След това само ще четеш изпитвайки вътрешна болка от това,че не можеш да ни обясниш колко велик е Йешу и как трябва да се покайваме и сляпо да вярваме в някакви врели-некипели.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: iskrena в 18-08-2013, 10:41:56
Титан -ик, а защо Тихия, ти и други да имате право да изповядвате вашите религиозни доктрини?!   :surpris_22:
само аз не, просто щото не съвпада с вашите...

самият пост на Уиш дори е пропит от нейните възгледи, които са си вид вяра, макар и не библейска...
значи - вашите вярвания са много ок, защото не са библейски и могат да се отразят тук, но моите - не...

и да те питам - леля Мариина банната ли е?
щото, като гледам, постовете й са една върла проганда на антибиблейската философия на Петър, стигналия дъното на падението във вярата.
че даже и на отнесения от вихъра на несмислието Платон...
лика - прилика с Петър Дъното, де...

ти, самия, на немалко места изказваш вярата си, даже и сега, като ми обясняваш как ще съм банната, пак показваш в какво вярваш - демек, не в това, в което аз...

както и да е, аз не агитирам никого за нищо, нито има смисъл, просто коментирам, особено след като видя вече изразено мнение, което смятам за неправилно / точно, както си направил и ти в случая, а и не само  ;D / - сега това беше мнението за прераждането на Уиш и след това на Тихия.
и престани да ме заплашваш с бан, ако получа - така да бъде!
айде, със здраве ти!
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Роми в 18-08-2013, 12:24:42
Здравейте!

След споделените от Wish болки и мъки, доктриналните спорове стоят някак дребнаво, та чак грозно.

__________________

Между другото, неспособността да се отнасяме с разбиране и уважение към инакомислещите, издава структурни дефекти в личното ни верую, независимо от коя религия или философия е вдъхновено.

__________________

Wish, благодаря, че намери сили да споделиш всичко това с нас! :flower:
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Wish в 18-08-2013, 23:09:03
grow, така е. Знам, че трябва да си простя, но още не съм на етап да го направя. Тези неща не се получават на сила.
Докато лекувах мама, се чувствах така, все едно нося отговорността за живота и. Бързах да изчета всичко, да го систематизирам правилно, да я подкрепям успоредно с ужаса и страха, които бяха неминуемо с мен... А не ме бива като артист и ми беше ужасно трудно да не плача пред нея, наистина огромно усилие, което ме скапваше. И сега, когато нея я няма, се чувствам така все едно съм се провалила спрямо най-добър приятел. Това е сякаш най-най близък да ти се довери за нещо супер важно, нещо, от което зависи живота му, щастието му... да го изповяда пред теб и ти не просто да се ангажираш със съвет, но и изцяло да моделираш съзнанието му, така че той да прави всичко, така както ти искаш. И "той" го прави, защото ти вярва... че го обичаш, че няма да го нараниш... че си мъдра! Не мога да си простя, че предадох доверието и. Така го чувствам.
Като искам да подчертая, че не се жалвам, не ми минава ежедневието в това да плача и да се тровя в самообвинения, просто казвам, че такива са нещата за мен и ги приемам с идеята, че само така мога да ги променя.
Сори за спама.

Тихия, връщам ти прегръдката и ти благодаря за написаното! :)
Съгласна съм с теб за прераждането, както се и видя, също и за това с любовта. Не сме отговорни за другите, дори давайки им любов, това не ни прави вълшебници, за съжаление. Знам, че и всеки човек е една отделна вселена и само ние носим отговорност за всичко, което ни се случва и не случва... И все пак не съм в хармония в себе си. Но ще я намеря някой ден, защото я искам ( и ми се ще да вярвам, че я заслужавам и има някакво вселенско равновесие в цялата работа, колкото и наивно/ детски да звучи).

Роми, благодаря ти за това, че си тук! :)
Не се мръщи за "грозното". След като видях смъртта как изглежда, всичко ми минава пред очите като на филм.
Гледаш, осмисляш, асимилираш, но няма как да те жегне... разтърси, защото си виждал и "по-лоши" неща... Смъртта е грозна.


Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: wheat grain в 18-08-2013, 23:36:08
Уиш,рядко ми се е случвало да прочета толкова откровени чувства,изразени чрез думи.Според моето скромно мнение,твоят пост е един от най-стойностните в нашия форум.Нека всички да се стараем да се изразяваме така откровено,за да бъдем полезни един на друг,независимо в какво вярваме.От моята камбанария за мен е най-вярна сентенцията,че всичко е енергия,а както знаем ,тя не се губи,а само се преобразува от един вид в друг.Много от древните учения са стигнали до заключението,че прераждането съществува.Но това никога не е било добре,да се знае от простолюдието.Затова в християнските учения има толкова много противоречия по въпроса.Според мен,всеки би трябвало да живее според природните закони,а там кръговрата на живота и смъртта е ярко изразен.Така,че горе главата.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: analizator в 19-08-2013, 02:26:57
Здравейте приятели предлагам ви нов начин на лечение. Това е лечение с детски смях. Според моят анализ това ще има оздравителен ефект върху болните от рак хора. Това е лечение с звуци тоест лечение с вибрации. Детският смях се записва на касетка и се дава на болният да слуша  :)  :)
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Wish в 20-08-2013, 22:00:19
wheat grain, благодаря ти за хубавите думи! :)
Относно прераждането, има много материал за изследвания на хипнотизатори, чийто пациенти, връщайки ги назад във времето, разказват за животите си...

analizator, майка ми чуваше в реална атмосфера детски смях на две деца, едното от които беше дъщеря ми, с която имаха много силна връзка. Ще кажа само, че толкова силно я болеше, че ме помоли да не вдигат толкова шум, разбирай да се смеят. Иначе още преди болката да ескалира, бяхме редовно при мама, аз и детето ми и не е да не е чувала смеха ни, но за мен в такива моменти още повече те боли като виждаш какво богатство имаш, защото си затвърждаваш какво ще изгубиш.. слънчице и звездичка, така ни наричаше. Пък ние нека и изпращаме позитивни вибрации... мисля си, че когат човек е на кръстопът, не само когато става дума за борба на живот и смърт, а попринцип... той е именно на този път, за да го превъзмогне сам.
Научих, че колкото и да искаш да помогнеш на любим, няма как да се получи, ако той не е решил да си помогне. Дали ще е детски смях, или нещо друго, трябва самият той да го е избрал, това е супер важно.
От това излиза, че смъртта е въпрос на избор ли?
Някъде четох, че краят на всички ни е предопределен от самото раждане.
Аз вярвам, че има два пътя, един, който води към градацията ти в този живот и друг, с който грубо казано, си прецакваш прераждането, тоест не си се поучил и объркваш посоката.
На кратко вярвам, че колкото да си сбъркал, или колкото и да ти е "времето за умиране", до последно имаш шанс да се преобърнеш и да хванеш завоя към другия път. Просто не трябва да даваш живот на смъртта, вкопчвайки се в нея, колкото и метафорично да звучи.
Мама си правеше автохипноза, цитирам: " Още съм жива, защото не са минали два месеца. От такъв рак, болните за толкова умират."

Самовнушението може, както да те погребе, така и да те излекува. Но няма да се получи докато се дуелираш със смъртта.
Болните от рак се вкопчват точно в нея, а не в живота, а наистина има разлика.
В единия случай живееш като жертва, чакаща да удари гонга.. буквално броиш дните, в другия казваш "майната му, аз си го направих, аз и ще се измъкна от него."
За да си отворен към каквото и да било, включая и чуждото влияние като подкрепа, вибрации... трябва може би първо да си/им простиш. Прошката е благодарност. Тя е и новото начало, за което споменах в предните ми постове...


Пропуснах да спомена, мама почина за няма и 3 месеца.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Shine в 24-01-2014, 14:42:09
Wish така дълбоко ме докосна с постовете си, може би защото си писала направо от душата си. Почувствах те изключително близко  и ми се прииска да те успокоя, да ти подам ръка и да ти влея от моя оптимизъм и жизнеутвърждаване. Иска ми се да те погаля по косата, както правя на моите деца и да повдигна нежно лицето ти, за да може погледът ти да срещне слънцето и да заблести, както когато си била малка и щастлива. Безспорно болката много трудно се преодолява, както и чувството за вина. Но както ти сама казваш в последния си пост – любимите хора, колкото и силно да искаш да им помогнеш, колкото и добра система да си изградил, ако ще и жива вода да им донесеш, трябва да  се справят първо вътре във себе си! Всяко знание наливано отвън, ако не е почувствано, не помага. Ти няма как да извървиш пътя на никой друг освен своя собствен! Помагаш, доколкото можеш, но основния двигател е желанието на другия човек, не на теб.
Безкрайно много пъти съм изпитвала болка от чужди неволи, но когато се опитам да помогна, виждам, че никой не ми протяга ръка отсреща, че има стена и думите ми са напразни. Тогава остава само молитвата и любовта, които изпращам на дадения човек, просто защото не мога да направя нищо повече. Дали самият човек не иска или има кармична задача, не мога да знам. Няма никакъв смисъл да се бориш с вятърни мелници успоредно с човека, който вярва, че това са великани. Как да го накараш да повярва, че всичко, което вижда е измама?
Според мен мисълта и чувството са в основата на живота и те са тези, които преборват болестите, включително и рака. Правилното хранене, движенето, липсата на стрес само помагат. Самият факт, че материята е изградена от атоми, които не са нищо повече от енергия, е напълно достатъчен. Реално излиза, че ние сме кондензирана светлина. Изключителен интерес буди и факта, че в зависимост от наблюдението атомът избира да се държи като вълна или като частица, което означава че всичко се намира в позицията на възможни състояния и само съзнанието на наблюдателя кара този обект да премине в едно по-определено, конкретно състояние или още по-картинно казано светът е винаги „една напълно неопределена и непрестанно течаща квантова супа“ (Ник Хърбърт): http://sebepoznanie.com/vselena/nabludatel/
Но успоредно с това вътрешното ми усещане също подсказва, че е така. Точно днес коментирах с приятел едно мое лично преживяване, за което мисля, че моментът е подходящ да споделя. Когато бях дете си спомням, че не исках прабаба ми, която  беше на преклонна възраст, да си отиде от този свят. С детското си съзнание правих бегли опити да я задържа: опитвах се да занимавам съзнанието й с положителни неща, играех пред нея – за да осъзнае радостта от движението, давах и да яде, въпреки че тя не желаеше. Една нощ тя ми се яви в съня: същата, но някак много по-млада, здрава и спокойна, от сините и очи извираше топлина и любов към мен и с усмивка на уста ме попита: Ти защо не ме пускаш? В съня си усетих, че не съм права и я освободих. На сутринта разбрах, че е починала през същата нощ... Не само тази случка ме е убедила, че човек не приключва съществуването си със загубата на тялото. И аз като теб вярвам в прераждането и вярвам, че привличаме окръжаващите, както и душите на любимите хора именно с еднаквия резонанс на чувства и мисли...
И от най-големия роман на Достовески, след цялата колизия на характери и съдби в сюжетната линия, затваряйки последната страница, осъзнах за себе си, че радостта може да се приеме като смисъл на битието и че човек е създаден през страданието да види любовта и радостта от вечното съществуване.  :Content_22:
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Wish в 27-01-2014, 15:48:06
Shine, има рани, които никога не зарастват. Аз моята вече си я имам. Не е белег, а си е зееща и сълзяща рана. Имам и слънцето в шепите си, блясъка в очите си. Имам си всичко. С тази мисъл живея. Видях много, взех много, както и ми взеха много... Господ, вселенско равновесие, или каквото и да е там. И Въпреки и С всичко това, продължавам напред и се уча да не изпадам в синдрома на жертвата, или на нещастника. Някъде бях прочела нещо много хубаво, цитирам по памет:
"Аз искам да живея, не да оцелявам."
И аз така. Искам и го правя :flowers2:.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: tania_si в 01-05-2014, 17:03:20
"Шокиращо признание на лекар:Ракът е сериозен бизнес
Надеждата за мнозина, поразени от най-страшната болест – доктор Станислав Бързински, който в продължение на повече от 30 години лекува успешно поразени от рак пациенти, обяснява в документален филм, че болестта е своеобразна „манна небесна“ за много фармацевтични фирми по света.

Самият д-р Бързински обаче, въпреки пречките от страна на американското правителство, възнамерява в най-скоро време да пусне в производство антибиотик, с помощта на който болните ще имат много по-големи шансове да оздравеят, отколкото използвайки „традиционните“ методи и средства за справяне с коварната болест. Твърди се, че ракът скоро няма да бъде лечим, защото фармацевтичните гиганти трупат огромни печалби от продажби на скъпоструващи лекарства.
От много време различни общества на онкоболни и граждански сдружения, минали през целия ад, са посочвали, че болестта рак е бизнес – най-голямата индустрия за мирни цели в света с официален годишен оборот над 270 млрд. евро само в САЩ и Европейския съюз.
Болестта е най-страшна съдба за хиляди в целия свят. У нас статистиката сочи, че 74 българи се разболяват от рак всеки ден, а 15 хиляди умират всяка година. Едва ли има българско семейство, което да не познава ужаса от преждевременната загуба на близък без време. В повечето случаи химиотерапията само удължава с малко живота на тежко болните, а мнозина изобщо не успяват да се доберат до непосилно скъпото лечение."
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: iskrena в 01-05-2014, 21:53:00
В повечето случаи химиотерапията само удължава с малко живота на тежко болните....

не съм съгласна с това високопарно твърдение.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: veli_li в 03-06-2014, 10:06:37
Някой успял ли е да намери,истински "Мужик корен".Расте в Сибир и Китай.

Търся да си взема :)

Помага много, твърдят хора ,че са се излекували, но в Б-я не било истинско.Смесват го с др.билки.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: миа в 03-06-2014, 14:54:47
За любителите на книги поствам малка част от Раково отделение на Солженицин.

"— Попадна в целта, Ефрем! Всичко е възможно, само ние нищо не знаем. Аз например след войната прочетох в едно списание интересно нещо… Оказва се, че човек има между шията и главата си някаква бариера и онези вещества или… там… микроби, които убиват човека, докато не минат през тази бариера, за да стигнат до мозъка, не могат да причинят смърт. Така че от какво зависи това?
Младият геолог, който от пристигането си не се разделяше с книгите — дори и сега четеше, разположил се на леглото близо до прозореца, до това на Костоглотов, понякога вдигаше глава и оглеждаше спорещите. А Федерау с все още чиста и бяла шия, но вече обречена, лежеше свит на кълбо.
— … А се оказва, че в тази бариера всичко зависи от съотношението на калиевите и натриевите соли. Ако някои от тях, не си спомням точно кои, но да допуснем, че става дума за натриевите, са повече, нищо опасно за човека не преминава оттам; а ако превес имат калиевите, бариерата е безсилна и човекът умира. А от какво зависят солите? Това е най-интересното! Тяхното съотношение зависи от настроението на човека! Разбирате ли! Значи, ако той е бодър, духовно устойчив, превес вземат натриевите соли и никаква болест не може да го победи! Но достатъчно е да преживее духовен упадък и калиевите соли да надделеят и може спокойно да си поръча ковчег.
Геологът слушаше със спокоен, преоценяващ израз на лицето; приличаше на силен студент, който се досеща какво ще бъде написано след паузата от преподавателя на дъската. Той одобрително се обади:
— Физиология на оптимизма. Добро като идея."


http://chitanka.info/text/16261/11#textstart

Грозна смърт не ми се вярва да има. Грозен е начина на живот, който сме водили до момента на болката, съпътстваща кончината ни. И всеки от нас си заслужава такава съдбовна болка- според делата ни.
Защо се плашим от смъртта?
Според мен от страх. А страхът се преодолява със знания и много любов.









Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Wish в 27-06-2014, 19:25:09
За любителите на книги поствам малка част от Раково отделение на Солженицин.

"— Попадна в целта, Ефрем! Всичко е възможно, само ние нищо не знаем. Аз например след войната прочетох в едно списание интересно нещо… Оказва се, че човек има между шията и главата си някаква бариера и онези вещества или… там… микроби, които убиват човека, докато не минат през тази бариера, за да стигнат до мозъка, не могат да причинят смърт. Така че от какво зависи това?
Младият геолог, който от пристигането си не се разделяше с книгите — дори и сега четеше, разположил се на леглото близо до прозореца, до това на Костоглотов, понякога вдигаше глава и оглеждаше спорещите. А Федерау с все още чиста и бяла шия, но вече обречена, лежеше свит на кълбо.
— … А се оказва, че в тази бариера всичко зависи от съотношението на калиевите и натриевите соли. Ако някои от тях, не си спомням точно кои, но да допуснем, че става дума за натриевите, са повече, нищо опасно за човека не преминава оттам; а ако превес имат калиевите, бариерата е безсилна и човекът умира. А от какво зависят солите? Това е най-интересното! Тяхното съотношение зависи от настроението на човека! Разбирате ли! Значи, ако той е бодър, духовно устойчив, превес вземат натриевите соли и никаква болест не може да го победи! Но достатъчно е да преживее духовен упадък и калиевите соли да надделеят и може спокойно да си поръча ковчег.
Геологът слушаше със спокоен, преоценяващ израз на лицето; приличаше на силен студент, който се досеща какво ще бъде написано след паузата от преподавателя на дъската. Той одобрително се обади:
— Физиология на оптимизма. Добро като идея."


http://chitanka.info/text/16261/11#textstart

Грозна смърт не ми се вярва да има. Грозен е начина на живот, който сме водили до момента на болката, съпътстваща кончината ни. И всеки от нас си заслужава такава съдбовна болка- според делата ни.
Защо се плашим от смъртта?
Според мен от страх. А страхът се преодолява със знания и много любов.











Искам да отговоря на горния пост с: "Вечно усмихнати са само маските."

Всички имаме своите моментни депресии, някои ги държат дни, друго години; някои изплуват и стават по-силни, други - по-слаби, трети - удавници.
Не вярвам в силата на доброто настроение, като на животоспасяващо, защото то си има неговите спадове и не е константа никога. Не вярвам и че оцеляват тези, които благодарение на щастливия си дух, са имали късмета да не бъдат поразени от рак, просто не го вярвам и ми е голямо Клише...

Раждат се деца, които без да изпадат в каквито и да е "спадове" не за друго, а просто защото не им е дошъл момента за тези неща, умират от левкимия. Тогава питам "Защо, Господи?" и ако това е начинът родителите им да изкупят греховете си, или човечеството да оценява "доброто" на този свят, то това е един много жесток начин!

Аз пораснах, когато майка ми умря. И не ходя на църква, откакто това се случи.
Не знам дали тя си го е заслужила, дали аз е трябвало да мина през това, но знам, че има и други начини, по дяволите!
И да, има грозна смърт, както има и любов, която не прави чудеса.
Смъртта е грозна, когато една някога красива и силна майка, не може да стане, за да прегърне внучето си и се крие от него, защото то вижда изцъклената смърт в очите и, които не могат вече да се смеят.
Смъртта беше грозна, както е грозно да ритнеш изгубило се, куцо куче в куция му крак, вместо да му помогнеш да ходи отново!!!
И любовта не прави чудеса, защото аз 3 месеца се борих с нокти и зъби и със цялата любов, на която е способна една дъщеря, която обича, обожава майка си, борих се за шибаното Добро да победи и дори си вярвах.
Вярвах на Господ, че няма да ме остави сама с малко дете и без майка, която не е направила никому лошо!
Сега вярвам само на себе си. И така ми е супер!

А клишето за "страхът се преодолява със знания и много любов" си остава клише.
Страхът от смъртта липсва само при самоубииците, тоест при тези, които са загубили разсъдъка си.
Няма човек, който обича човеци и него го обичат човеци... да му се мре! Колкото и ерудиран и дълбоко философски да е настроен! Не искам никога да съм на мястото на майка си и на ум и на сърце да се сбогувам с децата и внучето си, докато времето ми изтича и ме притиска между болка и страх, болка и страх... и любов, която искаш да изкрещиш и да изживееш, а знаеш, че това е било всичко, децата ти остават сами и в този ти страх ти винаги си сам... докато не потънеш в него и не се превърнеш в спомен.

Не беше честно.
Господ не е, нито милостив, нито справедлив.

(Обещавам, когато спрат да умират в агония добри хора и започнат да умират в адски мъки, лоши такива...
да отида и да запаля свещичка в някоя църква - това за успокоение на всички набожни клишари тук.)




Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Тихия в 27-06-2014, 21:19:23
Започвам и завършвам с думите си от преди десетина поста тук. Прегръщам те!
Болката е сигурна. Страданието - по желание.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: бате Бино в 27-06-2014, 21:57:12
Wish , обозначаваш  съфорумците ( макар и малка част от тях ) като  "набожни клишари" .
Искам да те попитам  - те според теб виновни ли са за нещо? Нещо лошо ли са направили ?
Понеже ми се струва, че това звучи доста обидно за тях.. Ако си искала да кажеш друго и съм се объркал в това си предположение, моля за извинение.  
 Но ако е било целенасочено, знаеш, това не се толерира в нашия форум..
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Wish в 28-06-2014, 00:29:29
Wish , обозначаваш  съфорумците ( макар и малка част от тях ) като  "набожни клишари" .
Искам да те попитам  - те според теб виновни ли са за нещо? Нещо лошо ли са направили ?
Понеже ми се струва, че това звучи доста обидно за тях.. Ако си искала да кажеш друго и съм се объркал в това си предположение, моля за извинение.  
 Но ако е било целенасочено, знаеш, това не се толерира в нашия форум..

бате Бино, наистина ли това е всичко, което те "трогна" в моя пост?
Споменаваш "толериране", а сякаш твоята толерантност е кръгла и празна като 0. Жалко е. За форума.

А, цитирам "( макар и малка част от тях )" е обозначение в твоя пост, обвързано с някакви проценти и имена, най-вероятно... и в случая това проучване не е мой извод.

Не преписвам вина на никой, както и никой не ме касае до толкова, че да му правя психопортрет. Това, което пиша е ясно и е до толкова целенасочено, до колкото всички останали постове на хора, които споделят мислите си. А издребняването за кой бил клишар и виновен ли е той е тема, която толкова силно ме занимава, колкото и моите изповеди - клишара и религиозника.

Тихия, напълно съм съгласна с теб. Животът продължава и това е въпрос на избор.
Страданието е посока за скитащия и лутащия се. Аз имам цел и тя е да градя света на детето ми, както майка ми изгради и оцвети моя.
Болката не можеш да я издишаш, както и силната/истинската любов винаги е в дъха ти. Приемаш го. Страданието е борбата с него.

Толкова хубаво би било на лични някой ден да ми пише човек излекувал себе си, или близък от злокачествен рак...
Молитвата е опование за слабия и това е моята вяра. Както и моето решение е да не държа и да се взирам повече в свещи... една ми беше достатъчна за цял живот!
Искам факти.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: миа в 28-06-2014, 10:10:08


Искам да отговоря на горния пост с: "Вечно усмихнати са само маските."

Всички имаме своите моментни депресии, някои ги държат дни, друго години; някои изплуват и стават по-силни, други - по-слаби, трети - удавници.
Не вярвам в силата на доброто настроение, като на животоспасяващо, защото то си има неговите спадове и не е константа никога. Не вярвам и че оцеляват тези, които благодарение на щастливия си дух, са имали късмета да не бъдат поразени от рак, просто не го вярвам и ми е голямо Клише...

Раждат се деца, които без да изпадат в каквито и да е "спадове" не за друго, а просто защото не им е дошъл момента за тези неща, умират от левкимия. Тогава питам "Защо, Господи?" и ако това е начинът родителите им да изкупят греховете си, или човечеството да оценява "доброто" на този свят, то това е един много жесток начин!

Аз пораснах, когато майка ми умря. И не ходя на църква, откакто това се случи.
Не знам дали тя си го е заслужила, дали аз е трябвало да мина през това, но знам, че има и други начини, по дяволите!
И да, има грозна смърт, както има и любов, която не прави чудеса.
Смъртта е грозна, когато една някога красива и силна майка, не може да стане, за да прегърне внучето си и се крие от него, защото то вижда изцъклената смърт в очите и, които не могат вече да се смеят.
Смъртта беше грозна, както е грозно да ритнеш изгубило се, куцо куче в куция му крак, вместо да му помогнеш да ходи отново!!!
И любовта не прави чудеса, защото аз 3 месеца се борих с нокти и зъби и със цялата любов, на която е способна една дъщеря, която обича, обожава майка си, борих се за шибаното Добро да победи и дори си вярвах.
Вярвах на Господ, че няма да ме остави сама с малко дете и без майка, която не е направила никому лошо!
Сега вярвам само на себе си. И така ми е супер!

А клишето за "страхът се преодолява със знания и много любов" си остава клише.
Страхът от смъртта липсва само при самоубииците, тоест при тези, които са загубили разсъдъка си.
Няма човек, който обича човеци и него го обичат човеци... да му се мре! Колкото и ерудиран и дълбоко философски да е настроен! Не искам никога да съм на мястото на майка си и на ум и на сърце да се сбогувам с децата и внучето си, докато времето ми изтича и ме притиска между болка и страх, болка и страх... и любов, която искаш да изкрещиш и да изживееш, а знаеш, че това е било всичко, децата ти остават сами и в този ти страх ти винаги си сам... докато не потънеш в него и не се превърнеш в спомен.

Не беше честно.
Господ не е, нито милостив, нито справедлив.

(Обещавам, когато спрат да умират в агония добри хора и започнат да умират в адски мъки, лоши такива...
да отида и да запаля свещичка в някоя църква - това за успокоение на всички набожни клишари тук.)







Мило момиче, нима вярваш в това, че смехът на детето ти е маска?
Аз не го вярвам. Естествено няма как да се смеем от сутрин до вечер, но когато усмивката ни стане само поза, бе грам искреност, тогава започва болестта. Душата ни боледува. Тялото също.
 Та въпросът ти е, Защо Господи? Тоест ти вярваш в един Бог, който според теб е несправедлив. Тука е мястото да напиша цитат от "Факирът", който ако не те убеди, то поне ще те замисли за Божията справедливост. :Confus_34:

"-Но ако вярваш в Бог, тогава трябва да вярваш и в прераждането, нали?
 - Защо да трябва, Баба?
 - Защото, скъпо мое козленце, ако Бог съществува, то той е справедлив.
А ако е справдлив, той няма да действа по силата на някаква прищявка или желание, нито ще се води от пристрастия. Ако е справедлив, тогава ще се отнася към всички по един и същ честен и безпристрастен начин. Но ако не вярваш в прераждането, тогава вярваш в един несправедлив бог или пък ще липсва всяка логика и обяснение затова защо някои деца се раждат на улицата, умират от глад и жажда и се борят да оцелеят, а други имат всички удобства и луксове........
Ако не вярваш в прераждането защо тогава някои се раждат слепи, куци, неми, глухи, със забавено развитие, осакатени по всевъзможни начини, а други имат толова желязно здраве, че на човек чак му се гади?
Впрочем не се опитвам да внуша, че онези, които са родени със забавено развитие или с недъзи плащат за греховете си. Ни най-малко искам да кажа това. Тук не говоря за някакъв изпълнен с гняв Бог. Всъщност най-често Бог оставя целият план за живота на самият човек. Това ще го обсъдим по-късно. Сега да се върнем на предишната тема за причината някои да живеят в самота, нещастие, бедност, насилие, изтезания, обиди, пренебрежение, а други да преминават през живота като че е продължение на рая?
 Защо, объркано мое агънце, някои стенат и пъшкат по цяла нощ, докато други спят със съня на ангелите?
 Накратко, синко, защо има такава неравнопоставеност?
 Така, че или вярваш, че няма Бог, и следователно няма закон, няма справедливост и тогава цялото неравновесие придобива своето обяснение, или има Бог и тъй като ТОЙ не може да е несправедлив, тогава има извстен смисъл в цялата тази лудост и прераждането става единственото логичско заключение.
 -Защо?
 -Прераждането е механизмът на природата, с който тя урежда всички належащи въпроси и ни позволява да преминем през всички изпитания, които са ни необходими, за да се изкачим по стълбицата на еволюцията....."

Накрая, мила, и аз те прегръщам и ще завърша с това, че всеки от нас си заслужава съдбата, каквато и да е тя.  :flowers2:








Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: purelove в 28-06-2014, 18:43:42
Цитат
А клишето за "страхът се преодолява със знания и много любов" си остава клише.

Искаш факти ? Слушай тогава  какво ще ти каже един набожен клишар, вярващ в изкуството на терапевтичния метод, наречен духовно изцеление. Не вярваш, че има измерим ефект върху физическите системи на тялото? Не вярваш, че всички се раждаме със самолечебна енергия, способна да предизвика химична, психическа и енергийна "ре-локация"? Не вярваш, защото си в състояние на „временна лудост” ?!

Слушай сега..

Страха изгражда определено поведение. Това поведение се формира от нашите въгледи. Чрез тях ние реагираме на външния свят. Тези наши възгледи дефинират  нашите навици. Посредством тях ние променяме света около себе си.  

Как ще преживеем рака не е нищо по-различно от това как средата ще реагира на нашите възгледи. Казват , че няма грешни възгледи. Навярно е така.
Цитат
... завърша с това, че всеки от нас си заслужава съдбата, каквато и да е тя.  
Аз бих казала, че заслужаваме дереджето си такова каквото е.  То е плод на нашите възгледи, на това което сме !!

Ако човек се чувства комфортно със своите възгледи, той преживява  нормално болестта. Ако обаче тръгне да се лекува срещу възгледите си, неудовлетворението му идва от противодействието срещу възгледите му, не от коварната болест. Затова е нужно първо човек да реши живее ли в хармония със своите възгледи?  Тази простичка „теория на здравето” се дефинира единствено от отговора на въпроса „ Щастливо ли живея  аз със своите възгледи”? Отговорът е еднозначен и едноличен и не може да бъде заменен дори от този на еднояйчен близнак. Този отговор „държи здраво” терапевтичния ефект. Определя кинетиката на клетката – дали ще се засилва енергийния резерв или ще се изчерпват метаболитните ресурси, дали ще се ускори или забави времето за реакция. Определя посоката на ензимната промяна,  дефинира природната клетъчна интелигентност на тялото.   :pensif_29:

Когато нашите възгледи са изкривени -дали от страх, несигурност, подкислени мисли или нещо друго, пространствения водач, който подпомага молекулярните и клетъчни системи на тялото да постигнат правилна организация и енергетичен баланс, създава условия за не добро здравословно състояние.  :pensif_29: Когато физическото тяло бъде смущавано постоянно от широкия спектър на влияния, подреденото клетъчното поведение на телесните системи се разбалансира и състоянието се задълбочава.  Ето как въздействията от вътрешната сфера създават условия молекулярните части  на органичната система да влезнат в режим на хаотично безредие.  :pensif_29:

Нашата духовна матрица е водача, който контролира потока на жизнените енергии в тялото. Моделите на болестта се появяват на енергетично равнище, много преди да се появят на клетъчно ниво. Дисфункционалните финни енергетични промени предшестват физическите и клетъчни промени на откритата болест със седмици и месеци дори.  :pensif_29: Затова ако не преструкторираме етерната матрица , няма да постигнем изцеляване на соматичната болест. Важно е, трябва, нужно е първо да бъде постигнато изцеляване на висшите компоненти на фината анатомия, за да се постигне изцеляване на физическо равнище.

Искаше факти ? Ето ти факти как лечението се предопределя от нашите възгледи. Дали ще се излекуваме зависи:

1. Дали сме готови за промяна, защото лечението е промяна
2.Какво съм готов да променя, понеже промените определят границите и ефекта от лечението.


Физическото тяло работи синергично с множеството нива на разума и духа. Енергиите се интегрират с физическата форма. Физическите ни личности са проява на душата в химически одежди. Самото разплитане и използване на материята на мисълта, емоцията и плътната субстанция, създават условия за различни проявления на физическото тяло. Физическото или емоционално тяло на човек може да са болни,  но вътрешното същество да е съвсем здраво и да търси изцеление на субстанцията  и функцията на болното тяло.  :pensif_29:

Безусловната любов и чисто състрадание активират вътрешния ни целебен потенциал.

Защото:

Дисхармоничните мисли разстройват нервната система на мозъка, дисхармоничните чувства разстройват симпатичната нервна система, а дисхармоничните действия разстройват мускулната и скелетната система.   Дисхармонията !! Точка !! :pensif_29: :pensif_29: :pensif_29:

Ако един човек  мисли негативно, това създава опасност за експлозия в нервната система. Ако същия таи лоши чувства и ги задържа в себе  си, това обстоятелство създава опасност от експлозия в симпатиковата нервна система.

Всяко потискане на чувствата и  изпитване на негативни емоции, е предпоставка за аномалия във функциите на сърцето, с което първо се промреня „уж” само пулса.  tooth

Всяко болезнено състояние възниква в човека, когато се срещнат две противоположни мисли, чувства или две противоположни дволеви действия.

 :pensif_29: Всяка неприязън, гняв, страх, безпокойство, загуба на доверие, чувство на неудовлетвореност, омраза, съмнение, подозрение - говорят за липса на хармония между ума и сърцето. Това са организмовите отрови, които се натрупват и тровят кръвта. Негативните мисли на съмнение  имат вредни ефекти върху човешкото тяло като цяло – вредят на мозъка, белите дробове, черния дроб, сърцето и предопределят цялостното жизненост, в резултат на което нервната система напълно се изчерпва и влошава. Когато човек изпитва силна тревога, тази тревожност генерира сътресение предимно върху стомашна система, има разклащащо влияние върху белите дробове, мозъка, а от мозъка се предава на очния нерв. Храносмилането също е не само органично, но е и умствен процес.  :pensif_29: Има ли някому комуто не е известно, че добрите мисли и чувства се отразяват благоприятно върху храносмилателната система, а лошите - неблагоприятно? Лакомията и прекаленото  човешко желание за удоволствие и наслада растройват СЧТ. А когато стомахът не работи правилно, и мозъчната система не работи. Всяка лоша дума вреди на черния дроб. Когато дестабилизираме черния дроб, разбалансираме и храносмилането и нервната система. За доброто здраве са нужни добри и положителни думи! Някъде четох, че причината за всички язви и болести на стомаха се дължат на лъжата. Лъжите променят също химичния състая на кръвта и телесните тъкани.  :pensif_29:

В определен момент,  клетките в някои части на тялото просто спират  да ни слушат и започват самостоятелен живот.   tooth :Confus_34:

Не очерняйте самолечението както всичко друго! Ако мозъка ви е мутирал и възприема  организма еднопластово  като физическо тяло, не убеждавайте близките си, че сте открили Светия Граал, защото не сте открили нищо !!!!  :surpris_22:

Важно е болния да храносмели с душата си опциите, които му се предлагат и да се задълбочи в себе си. Присъствието на характера и увереността са 90% от лечението. Моя роднина се излекува за по-малко от 2 месеца със сериозно присъствие на духа. Беше си купила кристал за жизнена сила, цветни есенции. Купила си енциклопедия с характеристиките на растенията, прочела за антираковите свойства на лука и всеки ден ядеше лук. Обясних й че енергията в природата идва от два източника – Слънцето и центъра на Земята. Започна практиката.Чете  за соковете, клизмите, нематериалистичния свят, духовния път, това й беше достатъчно за да живее щастливо, държейки за ръка коварната болест. Ама нито веднъж не ме е попитала – сигурна ли съм, че ще се коригират дисфункциите, каква е статисткиката – кой оцелял, кой умрял. Беше фокусирала съзнанието си изцяло върху настоящата задача!

Някой от вас единствено в този форум търсите бързи методи, факти, доказателства, мисловни форми с модалност, която не съотвестства на светогледа ви.  Писането да не би да ви помага да се справяте със стреса? Упс, забравих. Търсите начин да ни трогнете  tooth
Мен като човек загубил родител, няма как да ме трогнете с почерка си и думи отправящи упрек и лепящи етикети.

Аз нямам намерение да прегръщам никого и ще ви го кажа в прав текст - като не знаете какво да правите, не се правете на Учители на Доброто, на Любовта и на Здравето !!! Този форум се чете от хора в нужда, пред  които се разбива цяла Вселена пред очите, само защото (отново ще го кажа в прав текст) - някаква жена уморила майка си, най-вероятно защото й подавала информация на парче и я е лекувала против убежденията й, а после пита защо Нана оцеляла и продължава с витиеватите си измишльотини ?! Слезте на Земята !!  
Нали искаш факти и разказани истории на лични ? Ето ти историята на Миро , с удоволствие ще ти разкаже всичко до последния детайл - http://www.blitz.bg/article/35330
 Искаш още ? Ето ти
http://www.svoizbor.com/2014/02/how-my-mother-was-healed-from-cancer/
http://www.blitz.bg/article/1334
http://www.blitz.bg/article/33011
http://novinarko.com/Mazh-se-izlekuva-ot-rak-s-prirodni-metodi
1 090 000 пападения излизат в интернет ! ........ Малко ли са ?!

Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: бате Бино в 28-06-2014, 21:09:15
Wish ,каза май, че си "пораснала" ...?  Но същевременно бързаш първосигнално да потърсиш реванш  заради  направена  забележка..  Ако целта на поста ти е  била да се трогна - да, трогнах се. Обаче с последното ти изречение се почувствах и обиден. Прецених че , "набожни клишари" ти  наричаш вярвящите съфорумци. Което звучи ИРОНИЧНО и ОБИДНО.
Да, имаш право да "споделяш мислите си като всички останали" (  тук всички "споделяме мислите си " междувпрочем :surpris_23: ) , но както на теб ти е приятно да ги "споделяш" , така и другите имат право да ги четат, без това да ги наранява по някакъв начин нали ?   За теб може да е "издребняване" , но аз преценявам друго. А вече виждаме , че и други са се засегнали ..( както предвиждах )

Моята толерантност? Към директно изречените обиди ли имаш предвид?  Разбира се , че е нула! Смяташ  че трябва да е другояче ли? Май забравяш, че   това ми е задължение  тук - да следя да няма засегнати , поне не и от безпричинни нападки и обиди. И особено - заради религиозна, политическа и сексуална ориентация!  

А по отношение на  моите действия, които били "жалко за форума"..:
За да  Е  форумът  на такова ниво, за да го има този микроклимат  - да си общуваме тук интелигентно и много по-цивилизовано и хармонично , отколкото е по  останалите форуми, за да го предпочетеш и самата ти .. това май не е станало от само себе си, как мислиш? ..  ;D  :Content_22: Като че ли затова са положени не малко усилия.. Можеш ли да се сетиш от кого най-вече?  ;)
От някой , който, като направи забележка или изтрие пост - веднага става лошият. За което получава солидна доза унижение - от цветисти епитети до откровенни плювни, които понякога продължават чак в други блогове и форуми.. където "обиденият", ( не успяващ да се успокои с месеци ) ,  продължава  да разказва как е дискриминиран и наранен  от лошият бате Бино , който взел, че му изтрил ценния пост..(като например оня хубавец Симон Живков, http://seleq.org/zemianazaem.html , дето си плаща блогът му да излиза на трето място в гугъла ..Или оная другата , с петте профила, дето се изпокара с всички и дето едвам се отървахме.. Цели 4 поста пусна после  в Дир.бг срещу мен)

Заповядай , Wish, стани модератор, тъкмо няма да съм сам.. а и ще ми е интересно да видя как ти ще се справиш когато един се обидил и настоява  да вземеш отношение ,  а като го направиш - другият се взривява и почва веднага  да си упражнява "безусловната любов" , обсипвайки те с най-прекрасните думи, които "му идват отвътре"  tooth      
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: бате Бино в 28-06-2014, 22:18:05
purelove, шапка долу пред поредният ти пост, но това последното с удебеленият шрифт , беше твърде силно казано..
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: purelove в 28-06-2014, 23:07:46
Боже какъв комплимент  tooth tooth tooth

Цинична ли станах? Е, и? Романтиката е за онези които като правят нещо мислят.. поне малко.. поне когато трябва, поне когато държат здравето на хората в собствените си ръце... За да имат след това място и за романтика в ежедневието си със същите тези хора. Пак ли греша ?  :Confus_3:

Съжалявам! Поднасям извинения! :flowers2: Този изкристализирал турбореализъм се дължи на емоционална ретроспекция. Следя момичето откак дойде във форума, показах й своята вътрешна светлина, книга сканирах, бях съпричастна..  понеже просто много ми се искаше да не се случва случилото се. Уви! Съдба - хиперреалност!

Тази прожекция на последния пост на Wish не е моя филм.  Тази проекция само носи пулсиращото главоболие в тахекардичен ритъм при надбягаване с времето. С годините ще го разбере. При мен 8,5 г минаха вече. И нищо. Тишината като кучка вие !!  :surpris_25: Миналото не оставя между страниците !! Напротив, оживява........

Бий си инжекции с любовен серум и се дръж за мечтите си. Сега колко са глупави разните религии - еми и на мен ми идва да се смея. И аз не искам да ме учат да умирам, защото искам да живея. Нали майка ти  Е готин човек ? И моята беше. Т.е. тя Е !! Бог му е било самотно и е нямало вероятно дума с кого да обели, затова прибира готините хора за компания :love_006 - emotloader:
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Тихия в 29-06-2014, 06:33:42
Когато ми казаха, че баща ми има рак, беше късно. Не помня деня и часа, но как помня чувството. Девет години минаха, но какво е времето - измислена залъгалка за разсеяния човек. Личният му лекар беше игнорирал достатъчно дълго симтомите. Аз бях на светлинни години от веруюто което изповядвам днес. Оперираха го, все пак. Може би за да успокоят поне за малко гузната си съвест. Не им се сърдя на лекарите. Повечето не знаят какво правят. Не могат да съблекат тесните си бели престилки и погледнат света с други очи. На указанието, че го чакат за химиотерапия отвърнах с учтиво мълчание. Дори крехката ми тогава интуиция ми казваше да не го водя. Беше твърде слаб. Живя у дома още година и половина. Сред най-близките си хора. Потъна в тревите зелени. С цялата любов във влажните си очи, с които ми казваше обичам те. И благодаря. Нашите родители ще са винаги с нас. Никой просто не си отива. И, няма смисъл да търсим виновник за случващото се. Не давайте храна на егото си, изяснявайки с хирургическа точност поредния детайл. Нека се обичаме повече, защото нашата любов е вселенското проявление на светлината от която сме създадени. Наистина.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: purelove в 29-06-2014, 12:52:21
Не давайте храна на егото си, изяснявайки с хирургическа точност поредния детайл. Нека се обичаме повече, защото нашата любов е вселенското проявление на светлината от която сме създадени. Наистина.

Резервоара на организираните инстинки не се дифинира от егото! ( Самото его  не е проказа, а нужно и необходимо. Не ми се хаби енергия в момента да обяснявам неща, които не са повод на тази дискусия... )

Нали пишете, че един друг не се касаем лично ? Приемам я тази концепция за безинтераса към човекопотока тук и веднага ви казвам, че ме интересува единствено темата АЛТЕРНАТИВА ЛИ Е АЛТЕРНАТИВНОТО ЛЕЧЕНИЕ ?! 
Проблемът ФИЛОСОФСКИ ли ви изглежда ? Защото на мен не! Болестта е индизидуализирано състояние при различния човек. Тялото не е палачинка, което да мажем със шоколад и навиваме на руло. Почти няма универсална схема на лечение. Ей затова стандартизираното лечение е абсурдно и безрезултатно. Форумът  е своеобразен вестник, книга откъдето да се поверпи вдъхновение. Но не е учебник по онкология. Тук идеите за лечението се базират в три основни области - 1) нетрадиционна методика - аку­пун­к­ту­ра, во­до­ле­че­ние и пр. 2) физически методи - дихателни практики, светлина .. 3) други методи, които да стимулират собствените сили на организма - духовно земеделие, положително мислене и т.н. Видяла съм многократно съм  тази нетоксична терапия в триединство дава резултати !! Интегралния модел работи. И точка ! Ако ще десетки да се появят тука като авторката, няма как да дискреминират методиката.  !!!!Проблема ви е , че търсите систематизиран подход повечето. Съжалявам за разочатрованието ви, но подхода на стандартизацията не е полезен, а е вреден. Стандартизиран подход търсете в официалната медицина. !!  Той не е толкова лош за средноинтелигентни, слабообразовани , високообразовани или религиозни хора, които не познават други методи или алтернативното лечение е против възгледите им!

Алтернативното лечение без медицинска помощ също не става. Единствено шлаките на цивилизацията можем да си чистим сами. Проумейте го това нещо. От малките неща очаквайте малки резултати.
Не знам в каква методично разработена философска система вярвате, но сам човек, било и високообразован е за никъде. (Зад моята кауза, която е безплатна и съм приела за лична, стоят 2-ма професора и един доцент, най-добрите специалисти в областта, на които аз плащам !! И няколко имена, чиито книги държите в ръцете си!! ) Пак ви казвам - ако ще го вървите този път сами, доверете се на специалист. Трябва интегрален подход. На парче не става! Малко са хората, чийто психически апарат им позволява да извървят пътя сами!
 
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: ribkata в 30-06-2014, 10:49:55
Wish не знам как точно да го напиша освен с най простите думи: разбирам те, и не защото съм загубила скъп човек... и според мен любовта не винаги прави чудеса. И няма нормален обичащ и обичан човек, който да не изтръпне само при мисълта за това страдание, което причиняват и болест и смърт

Колкото до форума, личното ми впечатление е че за твоите постове никой не бива да се дразни.
Имаш право да споделяш твои идеи, емоции и мнения и съмнения така както другите, дори и да не са ласкави. дори и да поставят вечни въпроси с не еднозначен отговор...
Аз ти благодаря за споделеното, както и на Purelove
всеки споделя частица от жизнения си път и опит, а четящите сами избират какво да вземат
 
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: съншине :3 в 30-06-2014, 11:28:45
Чудя се защо всички приемат смъртта като нещо ужасяващо и които я приема добре е "някакъв ненормалник/самоубиец". От къде знаете, че е болезнена? Болката е взаймно свързана с щастието. Ако не си изпитал едното няма как да оцениш другото. Мисля, че същото е и със смъртта-живота. Ако всички бяхме безсмъртни щяхме ли да се ценим и обичаме оп този начин, които е сега?

За болестта съм съгласна с Пурелове. Тя е вследствие на лоши мисли, задържан гняв и др. чувства, които не са изкарани от нас и ни разяждат от вътре. Wish в този случай, каквото и да си направила е нямало как да помогнеш на майка си, защото човек трябва да намери сам пътя за себе си. Това го знам, защото и аз наскоро се опитвах да помогна на мой любим човек, но от тази помощ в очите му виждах, че само го измъчвам още повече...
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: ribkata в 30-06-2014, 11:30:58
Purelove аз лично а и предполагам доста от посетителите тук чета твоите постове с огромен интерес. С благодарност за опита и знанията, безценни...да, предполагам че тук влизат да четат и хора в нужда. Но все пак това е отворено пространство, за всички, няма за основна цел да доказва лечебни методи, по скоро да се споделят, познават. В това информацията и опитът ти са уникални.
Но не разбирам когато твърдиш че непозната за теб личност е уморила майка си по някакъв според теб начин - това с какво придонася?
ако съм в нужда бих прочела и теб и wish...някои ще четат само едната, някои колкото и да четат на никой няма да вярват, въпрос на избор.
а ако не ме убеди алтернативния интегрален модел това няма да е защото някой друт не го признава или не го е приложил
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: ribkata в 30-06-2014, 11:45:08
Чудя се защо всички приемат смъртта като нещо ужасяващо и които я приема добре е "някакъв ненормалник/самоубиец". От къде знаете, че е болезнена? Болката е взаймно свързана с щастието. Ако не си изпитал едното няма как да оцениш другото. Мисля, че същото е и със смъртта-живота. Ако всички бяхме безсмъртни щяхме ли да се ценим и обичаме оп този начин, които е сега?

 

слънчице ставаше дума за страданието да си с любим човек който умира болезнено. Агонията. Безсилието.
Не самата смърт като понятие.
Няма мисля нормална майка която да приме че детенцето и си заслужава да се мъчи.
Не знам, според мен само който никой и нищо повече не обича, само той може би се разделя с живота си без страх, жал или ужас
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: purelove в 30-06-2014, 12:48:30
Но не разбирам когато твърдиш че непозната за теб личност е уморила майка си по някакъв според теб начин - това с какво придонася?
Споделям протеста на погнуса. И аз се погнусих четейки собствените си думи. Съжалявам, поднесох извинения (колко пъти трябва да го сторя).  Думите ми изискват дезинфекция! (При мен няма двоен стандарт! Факт е , че колкото и думите ми да са апатично-неуютни, мозъка ми е люснал една кофа мисли в тази посока в/у мен. Друг е въпроса, че е трябвало да останат в главата ми.)

С какво допринася ? Върнах се и прочетох  всички мнения на Wish. Ако мога да перифразирам проф. Николаев, "терапевтичния скалпел" , който е използван при лечението на рак на черния дроб, не е скалпел в ръката на хирург, а нож в ръката на бандит ........

за 10 дни трябваше да науча всичко за рак, всичко за мотивация, за полезни храни (при положение, че аз напрактика не съм разбирала от тях)
 


.. на моменти просто не знам какво да правя.

… Тя си отбеляза до кога и аз постоянно оставам с усещането, че ако не подейства, в смисъл, че не спре да я боли чения дроб, ще се втурне към химиото.

Не смятам да манипулирам никого. Всеки да реши сам за себе си кое е по-малкото зло за него. Не смятам, че "всичко за рак се научава за 10 дни". Трябва гъвкаво контролиране на мозъка като главнокомандващ офицер. За да не ни люсне студената вълна и да изпитаме умствено и телесно вцепление от страх, докато съзнанието ни заспива.  Болестта е символ на грижа, досада, проблеми, бреме с една дума ... за близките. Виждаш цялото бреме в очите на роднините от "емоционалната телепатия", която при силни чувства е много силна. Емоциите са втория фактор, който освен недобрата осведоменост и неправилно предприети мерки, макар жената да твърди, че е изучила всичко, са се оказали бич в ситуацията.  Правени са неща, които е недопустимо просто да се правят при този вид рак.

** недобрата осведоменост и неправилно предприети мерки - това не е само мое мнение..

Приключвам участието си по темата с най-добри чувства.
Не е за форумни ласки ситуацията. А виждам, че неудобната истина не е желана тук!



Благодаря за комплиментите за знанията ми и всичко друго. Аз изхождам от позицията на пермаментният им недостиг и бавното им наслагване   ме кара да живея щастливо. ( И целодневно да чета и практикувам, никога не бих казала, че съм изучила дадено нещо за 10 дни.. Меренето на мозъци и знания беше в училище. Тогава се съревновавах с децата под кожата на колко повече учителя ще влезна. Успях на доста в интерес на истината. Мислех, че ще ми помогнат да пробия. Сега се идентифицирам с целите си и преборвам със саботиращи навици и мисли, които ми пречеха да получавам това, което наистина искам. И успявам. Сама стигнах доста по-далеч от крилото на най-добрия учител..)
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: purelove в 30-06-2014, 16:51:05
Чудя се този сайт за какво е ? Предназначението му не е ли за да държи хората БУДНИ с отворени очи и търсещи отговори? Не мога да схвана, защо хората които се опитат да предпазят оклните стават лошите ????

Цитат
Но все пак това е отворено пространство, за всички, няма за основна цел да доказва лечебни методи, по скоро да се споделят, познават.



Тази тема за пълнеж на празните полета ли е? За поднасяне на съболезнования ли е ? За какво е ? Нали темата е "Ракът е лечим сега" ? Противопоставянето на две тези не се ли оспорваше с доказателства и факти ? Самата Wish пожела факти! Тези факти не са ли за Доказване работи ли аджаба въпросния метод или не?

 Представи си ribkata, че аз разполагам с доказателствата, за да твърдя че ракът е състояние, което съм видяла , че не се лекува както се лекува настинка... Всички знаят, че черния дроб е люлката на организма и оспорва първото място със сърцето ? Ако форума се посещава от професори по вътрешни болести и разбирате динамиката на процесите, свързани със жлезата, моля ви пояснете, за да не хабя излишни нерви.  Абсолютно добронамерено и на тепсия поднасям информация, за неща които всеки ден виждам с очите си.

Съжалявам, ракът не се лекува по този начин. Виждам какви ситуации се израждат в последствие неподходящо взети мерки от прочетено тук таме, виждам и с разбиране как работи организма и кога какви мероприятия са подходящи, какви са резултатите. Възоснова на това и някои мои "добродетели" , полагам някакви усилия за отвоюване на заслужената позиция на дадения терапевтичен способ. Ако всичко беше толкова просто и безопасно за здравето, авторите на книги щяха да носят отгорност за прилагенето на процедурите в домашни условия. В темата, в която аз засегнах въпроса и поставих историята, ако съвестта ми беше позволила да изпиша всичко както трябва или не бях спирала излекуваните да пишат както искаха, нямаше да ме нападат някой съфорумци, че си измислям и нямаше да ги има тези форумни междуособици. Моята съвест не ми позволи тогава да стандартизирам схемите, за да не подведа някого. И сега не ми позволява да не кажа, това което виждам.   :o


П.С. Има и хора, които просто искат да умрат.. И всякакви грижи са излишни...
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Wish в 30-06-2014, 18:08:40
Пиша за последно тук. Не заради себе си, не от его, а защото искам следващият като мен, след като прочете тази тема, да се откаже да бъде искрен още в началото, просто да си го спести, защото е видял до какво води.

purelove, циничност знаеш ли какво е? Цинизъм е, да си извадя раната пред теб, да ти разкажа и разказвам колко боли, ти да вземеш солницата и да я изсипеш отгоре и, защото не ти е допаднал начина, по който пиша/говоря и "лекувам."
Циничен е, не толкова самия акт, а факта, че го прави човек, който се е нарекъл "чист"/безуслувен и Любов!

Бате Бино, пък твоята толерантност, в ситуацията с удебелен шрифт, трябваше да се намеси сериозно, но нали... старшите вълци и малките агънца - синдромът на глутницата във форумите ( и живота естествено)... да, да знам. Тогава едното око на толерантността е затворено, а другото въобще го няма, нали? Все тая.
Преживях ад, ще преживея и дебелокожие!

След като прочетох публикациите на pureshit, в които се споменава как аз съм вървяла срещу убежденията на майка ми и за това съм я погубила, реших спокойно да си дъвча месо, с убеждението, че идеално прочиства кръвта и червата ми, явно в суровия форум, истините са според.. зависи... (в зависимост, до колко някой ти е бръкнал в...).
Не знаех! Виновна съм! И тъпа!

Ако pureshit знаеше как се лекува рак, мисля, че нормалното е, удебеленият шрифт в темата като цялост, да преобладава повече в онези граници, в които става дума за помощ, а не за "чакай да ти го...".
И съм вулгарна, да, защото докато бях чиста, имаше кой да ми се изсере на главата и разбирате ли, за всяко нещо си трябва време. Трябва ми отново време, за да се изчистя!
Както и трябва време, за да можеш да излекуваш човек, който не знае какво да прави с болестта си, ей така не знае, защото болката е блокирала всичко. Един ден казва едно, на следващия е в твоите ръце и с очи крещи "Обичам те! Помогни ми! Искам да живея!"
Убийте ме, хищници! Виновна да съм!

Никой тук, няма идея през какво минах и през какво все още минавам. Не исках съжаление, а човечност, но тя си имала мяра! Темата тук не била за съболезнования. Да, темата не е черна панделка, но за да има приемственост и за да продължи да се пише в нея, трябва да има Човечност. А човечността не е, аз ще ти подам ръка, но после така ще те ударя, чеееее!!! Това не е човечност, тя изцяло липсва, било е шибано лицемерие и любопитство! Защото хората сме лоши. Т'ВА е!

След всичките писания на "мъдреца" със солницата, никъде не прочетох една много важна истина и тя е, че
Ние, само Ние носим отгворност за съдбата си, за изборите и неизборите си! Майка ми също изповядваше това и тя беше направила своя избор - дъщеря си. Тя избра да върви с мен! Но дъщеря и не успя да я спаси, защото това проклето, злокачествено нещо, не се лекува! Или защото не е чудо - хомеопат! Или, защото е убиец, който не е преценил разреза, или не е трябвало да го прави!!! Както и да е! pureshit е по тази част, тя ще ви обясни.

purelove(WTF??!!), с камък в ръка, напоен в кръв, любов не се раздава, не и когато удряш по невинен човек, който от горе на всичко е преживял ужаса, който и ти. Но пък егото ти вероятно тържествуваше, нали? :essen:
Браво, браво на теб! Хапвай и удряй още от болката ми и се чувствай мъдра!
Мършояд. И то горд! Класика!

Това, което чувствам в момента е, че моята единствената вина и безразсъдство, откакто пиша тук е, че потърсих човеци, повярвах в тях, а те били Хищници. Хищници - канибили. И то с нежни имена.
Какъв капан само!!! Каква перфектна Джунгла!

Е... траурът изтече. Краят му беше сложен с червена линия от безусловна любов.
Свободни сте да бъдете себе си.
Без мен.



("Прощавам ти, че си такъв
Преди да стана като теб".)
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Тихия в 30-06-2014, 18:15:54
Наистина за какво служи този сайт? И колко да бъдат ограничавани пишещите в него? Животът е толкова многопластов и как да бъде сайта еднопосочна улица? Казвал съм преди и пак ще повторя. Тук сме да даваме надежда на всички които се нуждаят от нея. Вяра, че другият живот е възможен и постижим. Пътят към него всеки ще намери сам. Ако вземе от нас искра, значи едно добро дело повече.Трябва да призная, че каквото и да пишете все ще ви обичам, по детски искрено. Това никой не може да ми отнеме.

Да бъдеш е просто,
да бъдеш някой - сложно.

Да правиш е просто
Да се опитваш - сложно.

Да приемаш е просто
да очакваш - сложно.

"Това е така" е просто
"Защо е така" - сложно.

"Сега" е просто
"Тогава" и "Когато" - сложно.

Мълчанието е просто
Словото - сложно.

Изражението е просто
Действието - сложно.

"Едно" е просто
"Две" - сложно.

Животът е прост
"Аз" и "Аз" го прави сложен.

"И" е просто
"Или" е сложно.

"Да" е просто
"Не" е сложно.

Красотата е проста
Дизайнът - сложен.

Обичта е проста
Взаимоотношенията са сложни.

Храната е проста
Рецептата - сложна

Здравето е просто
Лечението - сложно.

Истината е проста
Лъжата - сложна.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: purelove в 30-06-2014, 19:10:59
("Прощавам ти, че си такъв
Преди да стана като теб".)

Взе ми се погрижи за ДУШЕВНИЯ СИ КОМФОРТ , Wish , вместо да ми цитираш песните на Каризма.  tooth tooth  Ако си на "сух" режим, намери си друга химическа радост.  :Content_14:


Дано по-скоро те споходят "БЕЛТЪЦИТЕ НА РАДОСТТА".   :sorcerer - emotloader:

Нали нямаше време в няколко поста назад за психологически портрети ? Днес явно намери време да освободиш за пореден път стреса, като направи на мен и на Бате Бино посредство душвените си клизми tooth tooth

Моя е много точен. Евала! Остави банкова сметка да ти изпратя някой лев, имам на сърце.

Интелектуалната ти продукция ( пардон публикация) прилича на Чикиджийска дейност, а си пуснала траурна лепта...............

Пораснала си  :surpris_22: Спокойно, така е. Просто на косъм не се справи с гнева!  :pensif_29:

Фантазиорничеството е сериозно психическо заболяване. (Просто за информация)  :pensif_29:

Ударила съм го на хранителни запои, дебелокожие и свежи утешения  tooth tooth Много правилно си се сетила - обичам да маам кръв и карантия! Лешояд съм!! (Леко като ферментира даже повече ми се услажда  :essen: :essen:  tooth )

Радостта на Pure SHIT в крайна сметка е, че колкото и дебелокож  Нечовек да е, мозъкът й не предъвква угнетяващите го безконечни размишления, защо НАНА ОЦЕЛЯ ?! (Огромня безусловна любов се изисква, за да питаш подобно нещо.  Дълбок поклон пред прозорливостта!!)


От 2 год следиш форума, но освен паразитизма ти, друго май не си ни оставила за спомен. Еми, и аз не съм се постарала, кой знае колко, ама се огледай Бате Бино какво е направил. Най-вероятно от дебелокожие или липса на ДОБРОДЕТЕЛИ   tooth tooth tooth
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Крем в 30-06-2014, 20:03:08
твърде много смеещи се озъбени човечета
твърде много агресия
тъжно

защо суровоядстваме, гладуваме за да се пречистим и слънцеядстваме бе хора, като с едно ЕГО не можем да се справим

тъжен ден за форума

но полезен, надявам се



Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: sis в 30-06-2014, 20:20:48
Всички хора грешат, това е човешко. Purelove се извини. А преди това ни обясни по брилянтен начин , колко е сложно лечението и колко е важна вярата , настройката, всичко. Аз искам да кажа, че влизам в този форум точно заради нея и бате Бино. Благодаря им за отделеното време и енергия да споделят и пишат. Поклон!
Не искам да ги загубим, не искам постоянно да ги каляме с гадните си емоции.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Крем в 30-06-2014, 21:16:45


никой никого не може да окаля освен самия себе си

Бате Бино, не ти е лесно, човече!!!  :flowers2:
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: ribkata в 30-06-2014, 21:46:41
насила и с жестокост и агресия не можеш да дадеш, може само да нараниш
зад монитора стоят хора, когато споделят лична драма или поднасят знания до които са стигнали.
но и най ценното и дълго трупано знание не може да "оправдае"  безмислена жестокост.
Грозно е. Не беше нужно, няма смисъл, която е да е теза може да се защити без да се раняват и обиждат непознати хора, на базата на това което са писали и ние мислим че сме разбрали за тях.
Елементарно и по човешки.
бате Бино не му е лесно, но трябваше да покани навреме Purelove да елиминира онова твърдение, а не да се тя да се извинява а след това още повече да задълбава в обяснения как и колко е сгрешила wish и как е виновна за това което не е успяла да стори.
Да, темата е дали е излечим рак, но пак повтарям, форумът не е лична катедра. Нито територия за доказване на себе си. Според мен.  
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: purelove в 30-06-2014, 22:31:01
Рибката: Уточнявам заради теб - Тук няма администраторска безтопанственост. Бате Ви Бино ме е подканил да редактирам когато е трябвало. Той е последния човек, който трябва да го отнесе. Идея нямам защо го намесвате. Сесията беше изтекла, вината си е моя, че не се връщам да чета повторно.

Здравето е изконно право, не е сензация!  Може да бъде много евтино, стига да се вложи здрав разсъдък, преценка, мислене. Наречете го ментално здраве на оцеляването. Ако искам да се докосна чрез словото, този ефект търся.

Никого не съм тръгнала да изяждам в този форум, многократно наруших принципите си, само защото има хора, които ми пишат че съм им полезна и нужна. Идея нямам как чрез моите мнения се е стигнало до авто-интоксикация на форума, та чак за лична трибуна и себедоказване се заговори. Не знаех, че съм "телесния" паразит у този форум. Много се извинявам!! Уведомявайте хората своевременно когато ви пречат, за да не се получават подобни неочаквани взривявания.  Също така безопасно можехте да ме изкарате от "тялото" на форума, като споделите притесненията си с Боби и изхвърчам.

Нямам нищо против да разтварвате отровни емоции върху мен, имам против да се подменя действителността. Много добре знам, че стоят живи същества отсреща, но някак аз съм изолирана от тази група на "живите същества" . Трябва да понасям помия на килограм първо от titan, после от Роми, сега и от Wish.

По какъв точно начин аз оказах жестокост, агресия, насилие върху Wish ? Искам да спя спокойно с чиста съвест, че някой инспириран няма да си преебе (съжалявам) организма със сода бикарбонат, мед с джинджифил и кленов сироп със същата диагноза. Тези "оръжия" както могат да блокират метастазите, така могат да завъртят всичко в БИОЛОГИЧНИЯ ЧАСОВНИК в обратна посока. Здравето прилича на два тунела, на два успоредни тунела. Единия е запушен, но отворен по напред , а другия е отворен на входа, но запушен по натам. Втория тунел е нашия тунел, този на личния път, но тунела се запушва до някъде и не можеш да продължиш сам. Търсиш пешеходец по пътя, който да те прехвърли в другия тунел..... Не смятам да се обяснявам повече.. (Химиото също е успешна процедура, но в 4 часа сутринта ?! )

Мен не ме дефинира като човек егото ми, гладолечението, слънцеядството, които посочихте. А това да бъда част от всички хора, от колективно-осъзнатото или неосъзнатото според това къде се намирам на пътя. Родила съм се със свободен избор на този свят.

Сефте чувам, че съм "завършена свиня" , само защото някъде съм се "спънала" в изказа си..............

Наистина приключвам тук и повече няма да се занимавам.

А, да. На Боян не съм му виждала очите ( забравих да уточня), спокойно Wish (и останалите), не знам към вас какво отношение има, мен емоционална :) връзка с Боян не ме крепи, а единствено добродетелна и интелектуална.  
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: бате Бино в 01-07-2014, 00:55:37
Не разрешавам на никого да напуска!  :pensif_29: :Content_22:  Това означава само едно - СЛАБОСТ. Най-лесно е да напуснем ..И къде ще отидем? Някъде в друг форум, от който също ще напуснем все заради някого..  :Content_4 - emotloader: След като сме тук, значи имаме нужда един от друг. Тук не само разменяме познания, тук и общуваме.
Нека пак да предложа гледна точка (че никой не слуша :) ) : Това , че сме се почувствали обидени и наранени  не е повод да се разбягваме!  Айде да ви видя безусловната любов сега , дето все за нея  се говори във всеки втори пост.. Безусловната любов е да обичаш дори този , който те е обидил! Нали така - Б Е З   У С Л О В Н А   :Content_4 - emotloader:   Да храниш и котката, която те съска, а не само тази , която ти се отърква  ;)  Да подадеш  на кучето , което те лае , а не само на това , което ти върти опашка  ;)
Това е вече наистина - да си "пораснал"..
Защото лаещото не е по-малко гладно от другото, нали?  ;)  Ако не успееш - значи храниш животните не заради тях , а заради себе си..  ;) заради  още единият повод да си погъделичкаш егото ..( ще се учим от Тихия в това отношение )
Кой не е мразил родителите си ? Ами децата си ? Но мине време и пак се прегърнат и целунат  :-* Такъв е животът, нормално е да се сдъвчеш, но не е нормално да не можеш да простиш! ( Да не говорим, че остава "вътре" и те трови органично)
  Затова - гледайте да ви минава и се връщайте в строя бързо  :police:
А ако не ви се нравят подобни развои, гледайте по-неутрално , по-абстрактно да се изказвате, без излишно силни думи. Не по-дистанцирано или студено, а с по-безопасни , по-неутрални думи.


Не знам дали Wish ще чете още. Драга моя, изводът направи ли си го? Когато почнеш да пишеш за неща, свързани със СИЛНИ ЕМОЦИИ - (голяма мъка или голяма радост) - ти се оголваш! Отслабваш. И в такова положение си свръхчувствителна към всяка ненамясто казана дума! ЗА такива неща когато почнем да говорим - трябва да сме готови на всичко! Да ни наранят, да не ни разберат, и т.н. При това - дори и БЕЗ ДА ИСКАТ!  

2. Като цяло драматичният развой на тази тема (т.е. драматичният разказ на Wish) не е за нашия форум.. Извън идейната му платформа е. Това е за раздела "изповедалня" в раковия форум.
Ама ако се намеся още в началото - веднага ставам лошият  >:(  Дали за добро или за зло , но съм развил у себе си способността "да надушвам печеното, още преди да е заклано телето" - още много отрано виждам къде в постовете е заложена  мина , която впоследствие неминуемо избухва в някакъв момент :) Нямаше да се стигне дотук ако бяхме заключили овреме :)

3. Не е добре да се обсъжда точно тази болест точно от този ъгъл - с акцент върху мъката и страданието. Съвсем друго е ако се обсъждат методиките и цяровете за нея , но и тогава е подобре да е  по-абстрактно, по-безпристрастно. И знаеш ли   Wish, за кого най не е добре това? ЗА ТЕБ! Сети ли се защо?
Заради риска да ти се внедри същото и на теб. (За китайската медицина това е ясно от хилядолетия - силните емоции разболяват, без значение дали са отрицателни или положителни!)
Първо , че самата мъка може да го отключи ( доказвано е многократно и  безспорно ) Търсейки съчувствие отвън,  засилваш мъката си , вместо да се опитваш да я забравиш.
И второ - ровичкайки покрай тази болест има риск тя да се прикачи чисто енергоинформационно!  ;)
Мнозина се сърдят на лекарите , че били бездушни.. Но ако се имат за умни ( то всеки се има за такъв.. :) ) ще се поставят на тяхно място и ще схванат , че те, лекарите,  са прави за себе си .И особено тези, дето са до тежкоболните. Защото ако не успеят да "изключат", то тогава   не на 58 ( каквато е средната продължителност на живота на лекаря)  ами и до 38 няма да доживеят, а ние имаме нужда от тях все пак, най-малкото - за да си упражняваме
 "безусловната любов"..  :heart_2:  :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:



 
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: ribkata в 01-07-2014, 09:39:44
Рибката: Уточнявам заради теб - 

Purelove и аз ще уточня, усещам че трябва. Първо аз не те "виждам" като паразит, или причина за (авто) интосикации или подобни, няма да изреждам твоите определения. Не знам за предишни форумни ситуации какво и как се е случило, кои какво са писали. Съжалявам ако заради предишни недоразумения и сега се чувстваш изолирана, не знам как да подчертая че това което вчера написах беше само мое и лично, моя реакция на твое твърдение и позиция в конкретната ситуация. Просто за мен беше излишно да се атакува и ранява някого по този начин, дори и с убеждението че се защитава уникален лечителен метод. Знанието и опитът могат да се разкажат без да се заклеймява един непознат и личната му история...от там нататък обидите на Wish към теб бяха предвидима реакция.
Да, спъваме се всички, грешим, реагираме силно, често не се разбираме, какво точно сме искали да кажем понякога остава ясно само за единици. Затова аз ти казах в прав текст какво мисля, повтарям - мое усещане за конкретния случай. Прекрасно е че споделяш много и ценна информация, често от постовете ти научавам уникални неща, но не можах просто да подмина случая, и мен ме заболя...може би ако имах по лошо мнение за личността зад ника ти щях да замълча.
И аз нямам удоволствието да познавам Бино или когото и друг тук, освен от прочит. И на него писах само в поста си и в прав текст къде според мен сгреши, не бих ползвала лични за подобни неща, по добре публично да се изяснява.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: бате Бино в 01-07-2014, 11:19:02
Рибче, знаеш ли каква е участта на  модератора?  :surpris_23:
Има една приказка, малко цинична.. :) " Когато двама си мерят онези работи, с голо дупе при тях не отивай! "
А аз правя точно това  tooth - която и страна да вземеш , все единият те намразва. И най-често напуска  :'(( като преди това обаче не е забравил да си пусне отровата.. :) )  Дааа, говори се за "безусловна любов" , ама нещо на практика не се получава май  tooth
Те затова и не се задържат модераторите.. -  Вери, Петко, Марулка.. хубави хора, но със слаб ангел - бяха в  перманентен делириум от постоянни конфликти..не успяваха да се овладеят от обидите, изживявяха ги драматично..
Не че не искам, но не мога да съм пазвантин и да следя всички теми - кой  как се изказал и да отреагирвам така, че хем вълкът да е гладен, хем агнето да е изядено  , хем и аз да си пазя нервите ..
Ето виждаш , Wish  даже и не се извини , дето ме нарече (мен и всички други вярващи ) "набожен клишар" , значи е в реда на нещата да обиждаш безпричинно , обаче когато теб те обидят - тогава вдигаш врява до небесата ..  :laugh:   Верно , че обидите са  различни по тежест, но са пресни и затова с тях давам пример.
Веднага реагирах  към purelove.  Да, меко наистина, но се вижда, че е било достатъчно- момичето се извини! Умните хора и от една дума разбират :)  По-добре да научиш гладния да си служи с въдицата , отколкото само да го нахраниш днес и утре той пак да е гладен  :essen: - Тоест - не преценявам за добро да изтривам постове, преди авторът им сам да е осъзнал каква реакция е предизвикал ..нека сам да го преживее, да порасне, и да внимава ( ако прецени разбира се ) за в бъдеще .. Нали така е по-добре ?  ;) НЕка да му дадем възможност да порасне .. :) А той дали ще оцени този шанс , това е друг въпрос.. :) нас това не бива да ни вълнува.  
/ "Пусни рибата в морето! Ако самата риба не го разбере , Бог ще научи. " /

 Затова казвам - нека да заповядат модератори , аз даже ще се радвам ако са по-добри и по-способни от мен. За разлика от множеството люде, аз не се сърдя когато някой е по-добър от мен - напротив - умея да се възхитя на по-високата класа , и същевременно благоговея пред възможността да се науча от него , особено ако е и  безплатно .. :whistling2 - emotloader:
Всички имаме да учим, което се оказва май единствената непреходна ценност.. Повечето неща все в един  момент додяват.  Когато спреш да имаш потребност да учиш - тогава наистина ти е време ..

(http://s10.rimg.info/e297c941fa1a67832db58adefe1f6f3a.gif) (http://smayliki.ru/smilie-760715271.html)
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: purelove в 01-07-2014, 12:02:24
Everyday Life  :) Животът продължава...

Чувствам се ОК в "обувките си" . Не смятам да слагам на никого допълнителен чифт уши в този форум .. Не е полезно.. Полезно е да се обичаме. Бате Бино, обичам те  :heart_2: :kisss: :laugh:
Жалко е, че гориш на кладата, но заради мен, няма да ти се случи ..   never again.  :flower: )

Bye, bye ........... !!!
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: cherry в 01-07-2014, 13:19:03
purelove, не мисля,че е честно да си тръгнеш точно сега :'( и да ни оставиш сами да се ориентираме в сложните дебри на суровоядството и гладолечението... :-\
Не мисля,че писането във форуми е за емоцианално нестабилни и чувствителни хора... :Confus_3:
Нали казват:"Това е интернет. Тук всеки може да те прати по дяволите...". Да,и защо не?Така поне ще научим и за другата страна на медала.
Е,чакаме те да се върнеш... :thankyou: :fluretaa: :love_006 - emotloader:
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: бате Бино в 01-07-2014, 18:00:39
Точно така, cherry  :Content_22:
 А purelove току така няма да ни остави, както, надявам се , и Wish.   
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: AdiSmile в 01-07-2014, 19:15:02
Точно така, cherry  :Content_22:
 А purelove току така няма да ни остави, както, надявам се , и Wish.   
Според мен пък е съвсем нормално Wish да престане да пише, поне в тази тема, след реакциите, които получи!
А дали "purelove", пардон "лунно момиче", пардон "слънчево момиче", пардон "Л.М." и още кой знае под още колко псевдонима се е регистрирала, ще се махне за пореден път и после ще се върне отново, все повече заприличва на сапунен сериал, напр. 1568 епизод.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: съншине :3 в 01-07-2014, 22:32:25
ОТВРАТИТЕЛНО!
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: iskrena в 01-07-2014, 23:56:19
какво правите, бре хора, какви са тия шекспирови трагедии, дето не мога да изчета   :surpris_22:
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: съншине :3 в 02-07-2014, 00:18:29
Шекспир е нищо пред тях.  tooth
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: iskrena в 02-07-2014, 01:59:02
много лоши неща са излезли на повърхността...
не става всичко само с добро хранене... нещо дълбоко куца...
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Kalia в 02-07-2014, 07:44:28
не става всичко само с добро хранене... нещо дълбоко куца...
Да, не става само с ядене /неядене/, трябва и акъл. ;D
Апелирам преди всичко за човещина, доброта, великодушие, смиреност, ненадменност и непоставяне на АЗА на пиадестал, както някои хора тук се проявиха и то не един път вече...
Проявете малко повече милост и съчувствие към околните. Все пак те са тези, с които живеем!!!
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: DeNiro в 02-07-2014, 08:37:04
  Виолета вече си тръгна(надявам се за кратко) и част от "духовете" се поуспокоиха. Въпросът е дали  нивото на форума няма да е по-LOW в нейно отсъствие? Или може би ще си намерим нов слънцеяд/пранояд, който да споделя опита и знанията си с  нас? AdiSmile, ти например имаш ли представа как бихме могли да открием и привлечем интереса на подобна личност?
   
   Изконно право на всеки от нас е да харесва или да не харесва даден съфорумец. Не ви е допаднало отношението на Виолета към Wish, ОК. На мен също не ми допадна това, че Wish я нарече pure shit, защото всички добре знаем как се превежда израза. Само че това са проблеми между нея и Wish и би следвало мен да не ме засягат. Аз лично гледам на Виолета като на човек от когото имам какво да науча, що се отнася до опита който споделя касаещ гладолечението и храненето с прана. В това отношение в моите очи тя е авторитета от който имам нужда да черпя знания. Оттам насетне не ме интересува дали е засегнала някой или обратното.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Тихия в 02-07-2014, 11:55:13
Дори да си е тръгнала, надявам се да не е, тя даде лично на мен сериозен импулс за развитие напред. Показа още една страна на уникалното ни физическо тяло. Ако една стая е била тъмна години наред, е достатъчно един светъл лъч дори за да бъде осветена. Каквото и да се случи с нея, аз благодаря за този чийто пратеник е тя. Нека не забравяме, че ние сме само проводници на светлината.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Ros в 02-07-2014, 12:16:22
Наистина, темата заприлича на сапунен сериал и предполагам, че скоро ще бъде заключена .:)

Ако погледнем философски на случващото се, нищо ново под слънцето.
Всеки греши и никой не е застрахован за безпогрешност.
Всеки сам прави своите избори и сам  плаща тяхната цена, защото всичко си има своята цена.
В този смисъл не смятам за необходимо да раздавам правосъдие.

Винаги съм твърдяла, че purelove е особено ценна за форума и това е безспорно.Освен, че е лекар, тя е цяла енциклопедия с информация по въпросите на здравето въобще и е отделила много време, за да  сподели част от знанията си с нас.


/Не я познавам лично, а само от публикациите й тук./

purelove, благодаря ти за полезната информация !

Ще се радвам да останеш във форума, надявам се!В противен случай ще ми липсваш , защото ти остави част от голямото си сърце в мен!



Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: purelove в 02-07-2014, 12:47:34
AdiSmile, поискай справка от администраторския панел, вместо да ми говориш наизуст.

Kalia, не беше ли ти онази същата, която споделяше думите ми из разни форумчета, преписвайки си авторство.. Да ти завидя на Акъла  tooth :surpris_25:

Да, махам се. Махам се, защото ми писна от тъпоумие и не ми дреме дали ще ме блокират след думите ми, които спешно им трябва антибактериален сапун !! Махам се, защото ми писна от хора, които си врат носовете там където не им е работа .. в теми, които не ги касят пряко и лично, само за да си упражняват безусловната любов, апелирайки за доброта и великодушие, обяснявайки как съм нямала акъл и съм PURESHIT. Човека е многомерно същество. Много зависи коя струна ще опънете в него.  Разбира се, че няма да седя и да търпя  хора, хвърлящи секрета на храчките си по мен, навирайки ми се всеки ден под носа ?!  

ОБРАЗОВАНИЕТО Е ВСИЧКО! Дано по-скоро разберете, че книгите са за получаване на познание и се разтварят по различен начин от този, по който се разтварят краката ! Четящите хора се къпят в просперитет и личностно развитие, а не в колосално ненужна тъпотия.

Пожелавам ви бурна детоксикация след сеира от последните дни. Жал ми е за всички онези хора, които са от моята закваска и ги изоставям тук.  Сапунения сериал е в последната си серия. Връщала съм се тук против принципите си не заради себе си, а заради хората.  Набийте си го в канчетата хора ЕДНОДНЕВКИ (* еднодневки - активни само в конфликти !!) Във форума не е нужна регистрация. Ако е било заради мене си, можех да чета, без да участвам в него. Всичко в природата е баланс, обмяна на енергия, информация и прочие. Научила съм се като ми се дава, да давам и аз. Даде ми се много в този форум благодарение на един единствен човек тук. Научила съм немалко неща оттук и това ме мотивираше да давам частици от себе си и аз. Заради баланса. (Макар че можеш да стимулирам паразитизма у себе си и само да "крада". Анонимно, както го правят мнозина....

Обърнах си и двете бузи.. Трета нямам!

Аман от двойния стандарт. В едни теми ми изписват вежди, в други ми бодат очите.. едни и същи еднодневки ..

Съжавалям, че съм си губела времето. С един човек тук със сигурност можехме да взимаме пари, както взимат по 70 лв и 100 лв за консултации други бивши участници от форума. Но ние с него верно нямаме акъл и си творим мислите и нервите с хора еднодневки. И това не се цени - нито личното време, нито човека.

Вярвам, че моето отсъствие ще е за доброто на всички!

Край! 1586 серия приключи ! Forever !

Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: AdiSmile в 02-07-2014, 13:39:15
AdiSmile, поискай справка от администраторския панел, вместо да ми говориш наизуст.
Ето, съобразявам се с твоето изискване: моля за справка от администратора или зам. администратора бате Бино. Бино, моля те отречи или потвърди моите думи, че puerlove е същата личност с изброените от мен, а именно "слънчево момиче", "лунно момиче", "Л.М.", т.е. един и същи човек с няколко ника. Благодаря предварително!  :flowers2:
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: iskrena в 02-07-2014, 13:41:43
честно казано, след всичко, дето избълва тази жена, "чистата любов" / подигравка с любовта е този ник /, вкл. и с последния си / уж / пост, не разбирам как може да смятате, че тя е проводник на светлина въобще...

и ако е, то замислете се на каква точно светлина е...

плодът й се видя на думи, плодът от цялото нещо е изключително блудкав...

нямаше да се намесвам,  но съм много погнусена...

разбира се, не по - малко съм погнусена и от думите на Уиш, но тя поне не е превъзнесена за светлина...
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Мими в 02-07-2014, 13:47:56
Тази тема докога ще се мъчи?
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Kalia в 02-07-2014, 13:49:50
Kalia, не беше ли ти онази същата, която споделяше думите ми из разни форумчета, преписвайки си авторство.. Да ти завидя на Акъла  tooth :surpris_25:
Да,бях...но никога не съм си приписвала авторство.
Надали е престъпление да копираш цитат от нета, за да се опиташ да помогнеш на някого...
Пак казвам - великодушието,състраданието и смирението  са силните черти на духовно извисените хора...
И още нещо...света вече е пълен с вегетарианци, вегани, суровоядци, слънцеяди...Също - хора,които се занимават с гладолечение. Малахов е написал десетки книги за това. Пол Брег и много други-също.Знаем вече и за съществуването на бретарянците...Е,нищо ново под слънцето. Не откриваме сега топлата вода,че да се похвалим,че сме голеееми пионери в нещо си, което отдавна вече е факт....
Просто някои хора са смешни в своята НЕзрялост - емоционална, духовна, обществена...
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: grow в 02-07-2014, 14:15:18
     Много емоции и лично отношение, направо ужаст, много трудно за четене.
Many things are true but not very significantly so, няма нужда от превод, истината за един не е същата за другиго. Не можеш да научиш Никого на Нищо, ако той самия не го пожелае, дори и тогава е трудно, какво остава пък ако не те харесва например!  :-X
     Много настрани от фокуса ми се струва че е отишъл разговора, явно никой не се е спрял като е тръгнал в неправилна посока.
Мисля си че purelovely ще се върне за доброто на всички и за свое добро, още повече след като финансовия фактор за нея не е важен, ами има лична заинтересованост за доброто на общата кауза.
     Иска ми се да вярвам,че никой от потребителите и четящите нямат време за да влизат в конфликти и лични нападки, посоката би трябвало да е друга,мисля :)
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: purelove в 02-07-2014, 17:18:24
Представа нямам кому е нужна тази експлозия от коментари от лица, които не бяха лично засегнати.

Kalia, имам следния въпрос към теб - щом след като всеки може да си чете Малахов, 1. защо  не се опита
Цитат
да  помогнеш на някого...
с цитат от Малахов, Пол Брег, а си цитирала мен ?
2. Би ли ме цитирала къде точно аз съм се определила като пионер, като човек открил топлата вода ?
3. Би ли точно ти ми обяснила защо мъжа ти има (идея нямам колко профила вече) и  търси контакт с мен като може да си чете Малахов?
4. Би ли ми обяснила какво правехте във фейсбук групата, която бях открила, след като можеш да си четеш Малахов ?
5. Имаш ли предста на колко човека съм била патерица и съм ги съпроводила не в профилактиката, а в лечението им , колко хора ми пишат на лични " Съжалявам Вили, че те безпокоя на лични. не мога да пиша публично в сайта, защото роднините ми четат, а аз не искам те да се притесняват за мен"

Нямаш идея нали, но ХАПЕШ, без да си потърпевша в конфликта. Хапеш, защото да си коментатор е нещо велико. Хапеш и съскаш от
Цитат
великодушие,състрадани и смирение, които са силните черти на духовно извисените хора...

6. Къде съм казала, че съм духовно извисена? Или май казах, че пренебрегвам духовното в коментарите си ...
7. Нима ти не си ми писала лични съобщения ? Защо , питам, като е можело да си четеш Малахов.
8. Защо си в този форум бе жена, чети си Малахов !!

Щом думите и книгите казват всичко, питам защо съществува този сайт и какво правите тук вие ? И ще ти кажа - и аз си мислех, че зная всичко за хората от книгите, статиите и житейския опит. Но днес след всичко казано тук , разбрах  че всъщност житейският ми опит е доста КУХ и нищо не зная за хора.  


Според мен пък е съвсем нормално Wish да престане да пише, поне в тази тема, след реакциите, които получи!
А дали "purelove", пардон "лунно момиче", пардон "слънчево момиче", пардон "Л.М." и още кой знае под още колко псевдонима се е регистрирала, ще се махне за пореден път и после ще се върне отново, все повече заприличва на сапунен сериал, напр. 1568 епизод.

Да, това са мои никнеймове ! РЕГИСТРАЦИИ  ? Профила ми е този. Не се крия зад djivani, blue_angel, petyr, kaloyan и редица други, които от различни профили се представят за различни хора.

(http://alfa.kachi-snimka.info/thumbs-2013/rgh1404314041q.jpg) (http://alfa.kachi-snimka.info/vij.php?id=rgh1404314041q.jpg) На втория ред съм променила името, но профила ми е този.

Още лични нападки  имате ли, които трябва да уточня и разясня ?

Тъжно е ... да ми говорят точно за Незрялост хора, които показаха по всякакъв начин колко са първични и как се мешат в ситуации, които не ги засягат персонално. Не си спомням да съм казала лоша дума за някой от коментаторите, още по малко за iskrena, която така адекватно се включи с теорията си за светлината ....

Все тая.. Поне излезе на бял свят кому за кого какво мисли. Доста маски паднаха !

SHIT съм да. Но нямам "лайна" в тялото си. А другите дето ме целят с "лайната", те никак не са SHIT  tooth tooth :Content_4 - emotloader:
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Wish в 02-07-2014, 17:37:17
............................
............................

Още лични нападки  имате ли, които трябва да уточня и разясня ?

Тъжно е ... !!!!

Уточнявай ги на лични.

Къде са модераторите тук???

Защо не се уважава тема, в която става дума за РАКА, а вместо това се допуска гласност на ощипаната егоцентричка по-горе??? (а всъщност много долу)

Хора, вие слепи ли сте? Тя казва едно, прави друго! Оставете я да се върти около вселената си.

Някога мислих, че пюрита (пюре от нерви, агресия и противоречия) е авторитет, днес разбрах, че е просто една Луда.
Поредният виртуален смешник, повярвал си, че виртуалното ще го изстреля някъде по-далеч от жалкото му съществуване.

Модераторите могат спокойно да изтрият профила ми. На мен в тоя евтин сериал с главна героиня - психопат, не ми се вирее.

П.П. Пюрита, да не ти е писал и моят мъж на лични... я виж ??? :Confus_3: :Confus_3:
Толкова да си жалка....... и по женски предвидима...

Айде, не си shit, спи спокойно......................................  ??? ??? ???
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: миа в 02-07-2014, 17:56:12
Докато не сключим мир със самите себе си, дотогава ще си останем собствени врагове. :Content_22:
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: iskrena в 02-07-2014, 18:56:03
"чиста любов", аз не съм имала маска спрямо теб, а и спрямо другите, казвам си каквото мисля!
на мен ти ми беше ясна от самото начало, но нали спецификата на форума е такава, само загатвах неща, свързани с теб!

но сега бях толкова погнусена, че просто не се стърпях...
иначе, пак повтарям, не исках да се включвам в блатото на тази тема.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: sis в 02-07-2014, 19:10:08
Мила purelove , не позволявай да те уязвяват повече. Нито искат , нито могат да те разберат. Ти си друго ниво, постигнала си невероятни неща. Събирай опита си и напиши книга, прекрасно обясняваш . Във форумите
пръскаш знания, но дребните теми с дребните хора надделяват, колко моралисти и отворковци се включиха.
Нито твоята теза разбраха , нито това което им обясни бате Бино. Жалко е, но такъв е живота , всички са "безгрешни" и съдят ли съдят. Желая ти спокойствие и щастие!
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: milenski в 02-07-2014, 21:27:28
Здравей, purelove!

Моля те, не спирай да пишеш. Понякога хората, които имат най-голяма нужда от теб, са първите, които ще те заплюят. Хората не понасят да чуват и четат истината за себе си. Те искат да виждат в очите на другите портрета, който си градят сами за себе си цял живот, докато накрая сами повярват в него. Наскоро превеждах един филм, в който казваха, че истината трябва да се поднася само с голяма доза упойка. Има хора, които притежават таланта да казват истината именно по този начин, но те са рядкост. Останалите или си мълчат, или страдат.
Понеже виждам реакцията на някои пишещи тук към директния ти стил, си мисля, че по-добрият вариант може би е блог, в който да си водиш нещо като дневник, който да е достъпен за четене, но не и за коментиране. Или пък собствен раздел в този форум, в който ти да си модератор и сама да преценяваш кои теми да са отворени за коментари, както и кои коментари да бъдат изтрити или редактирани. Другият вариант е книга, както вече съфорумци са те съветвали неведнъж. Така ще можеш да споделяш опита си, като си спестиш поне част от злъчта, която се излива върху ти.
Ако аз мога да помогна с нещо, насреща съм, макар в момента да не се сещам с какво. Аз съм преводач и в свободното си време превеждам документални и научнопопулярни филми за сайта kolibka.com. Ако с нещо бих могла да помогна за разпространяване на информацията за чудото, което се случва с теб, не се колебай да ми пишеш. А ако някой ден решиш наистина да напишеш книга, мога да помогна с редактирането й, с намирането на издател, а също и с финансирането на издаването й.

Преди много време, когато преживявах тежка житейска криза, се бях вкопчила в книгите на Петър Дънов. Там прочетох, че един ден хората ще се хранят със слънчева светлина. И това не ми прозвуча никак нереално, напротив. Дълбокото ми вътрешно усещане е, че това е нещо съвсем естествено. Затова, когато ти започна да пишеш за това нещо, радостта ми беше безмерна. Не че не бях чувала за бретарианци, но сякаш някак им нямах вяра. Джазмухин пък ми се струва толкова фалшива и престорена, че не мога да повярвам и на една нейна дума. Но ти... твоите думи са толкова кристално чисти и точни, че в тях просто няма място за заблуда.

Благодаря ти! Поздравявам те за смелостта и дързостта да си истински воин и да си проправяш път сама като едно истинско, уникално и съвършено проявление на живота!
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: DeNiro в 02-07-2014, 23:33:16
Прави ми впечатление, че форума започна да събира хора, които видимо нямат никакви сериозни амбиции и стремежи към суровоядството. Същите тези лица, като че ли просто търсят място, където да убият скуката и да поклюкарстват. Те са на всяка манджа-мерудия, изказват се с общи слова от рода на " да, да точно така е" или "звездите ми го говорят", като същевременно нищо смислено и конкретно не казват(то няма и как). Не желая да конкретизирам имена, защото съм убеден, че те си чувстват кои са и най-вече защото не желая да изпадам в словесни конфликти. Обръщам се към същите тези лица със следните думи: Мили дами, ако си търсите местенце, където да поклюкарствате на воля на каквито и да са теми, пробвайте се моля в други форуми от рода на бгмама и подобните. Моля ви най-учтиво да не лишавате форума от ценните му потребители, чрез интригите, които заплитат дребните ви душици, защото по този начин обезкървявате това иначе така прекрасно кътче. Ако сте се почувствали комплексирани от знанията на дадена личност, моля потърсете причината директно в собственото си невежество.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: aichryson в 03-07-2014, 07:27:13
Напълно споделям писаното от milenski и DeNiro!
Историята е красноречива, великите хора първо ги разпъват, а после ги величаят.
А и новото, не винаги се посреща с овации.
Всеки има свой мироглед!
Всеки трябва да има нагласата да "отсява" брашното ...
Форума има нужда от хора като purelove!
Завистта се изразява по различни начини...
И нещо простичко, четените книги по брой са далеч  по малко от числеността на човечеството по света!
Дано настане  М И Р !
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Kalia в 03-07-2014, 07:56:33
Здравейте,
Вили, душко :peperudi:, аз не съм те търсила. Ти ме покани в своята група във фейса,тук,на лични...
Също-направи ми една доста добра психологическа атака във фейса на 07.03.2014г.,обвинявайки ме в плагиатство и копирайки ми 5 машинописни страници чатове между различни хора,за които чатове и контакти аз изобщо не бях и подозирала...Почувствах се като в небрано лозе, ей така предосмомартенски....НО...това няма никакво значение.
Друго искам да кажа сега-това,което съм написала към теб НЕ са нападки,а КРИТИКА.Дано я приемеш като градивна такава.Ние всички сме преди всичко хора и никой не е повече от другия.Едни се хранят със светлина,други-с растителна храна,трети са всеядни...Всеки е дошъл с определена мисия,която трябва да изпълни тук и след това да си отиде.Срещите ни с хората не са случайни.Всяка душа,която срещаме по пътя си ни дава някакъв урок,който трябва да усвоим.Високото самочувствие и ЕГО-то са наши врагове.Винаги съм се чудела на тези,които имат високо мнение за себе си и гледат на останалите отвисоко.Ние всички сме едно цяло и аз не бих искала да те обидя,защото по този начин обиждам себе си...Като по-стара бих те посъветвала да уважаваш повече хората и техните чувства.Да бъдеш по-снизходителна към тях и да ги приемаш такива каквито СА.Всеки е в различен етап на развитие и не е нужно да му даваме болезнени и  ненужни уроци.Всеки САМ ще усвои своите уроци.Също-знам,че понякога се чувстваш самотна,неразбрана и недостатъчно обичана (откъде знам ли?познай... :flower:),но знай че НИЕ те обичаме и ти се възхищаваме за това,което си постигнала,а то въобще не е никак малко...Много,наистина много хора се нуждаят от твоята помощ...Не си тръгвай оттук,моля ТЕ...
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Kalia в 03-07-2014, 08:47:46
Източните религии учат, че трябва да приемаме всичко безпристрастно. Просто трябва да наблюдаваме и да съзерцаваме. Да приемаме всичко и всички около нас, без да мислим, разделяме, разсъждаваме, затъвайки по този начин все повече и повече в дуалността на този свят. Тогава наистина ще се издигнем духовно...
Ето един цитат(подчертавам,научих си урока) от друг автор за духовността:
"С духовност не се парадира. С духовност НЕ може да се парадира. Не може, защото ако парадира, значи тя липсва. Това е вътрешен завет.

Проблемът е когато човек изживее нещо и мисли, че владее света. А не е овладял личния си свят. Затова религиозното невежество е най-плътно. То най-често предизвиква смях и ирония. Това не е обида, това са принципи в развитието. Ако човек няма изработена култура, всяка пробуда ще се дави в претенция му. Защото неовладените тела поглъщат всяка искра. Това е иронията...

Духовността не се обяснява - за нея не се говори. Тя не убеждава, нито се налага. Духовността се живее. Затова мълчанието във всички школи е закон. То пази човека най-вече от него самия. От претенцията, от показността му.

Ако искаме все пак да усетим духовността на отсрещния, има белези. Тя личи по вътрешния човек. Спокоен изказ, овладян астрал, екологична мисловност, метафизична прецизност, проницание за социални процеси... Белези на зрялост и олтарна себевглъбеност.

Релната духовност е вътрешно смирение. Пред себе си дори. Когато никой не гледа. Там, в онези малки часове, там, в онази святост, с която се върви на вътре...”
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Тихия в 03-07-2014, 11:37:56
Споделям същите мисли по темата за духовността. " Мълчанието ви разбирам, но думите ви не разбрах". Духовността и рака са непреривно свързани. Основната работа всеки я върши сам, в спорадичните моменти на просветление.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: DeNiro в 03-07-2014, 18:42:43
хехееее, чак цветя извади днес. Ти ще задминеш и англичаните мила Калиа. Много духовна енергия, много обич извира от писанията ти, както и от тези на Искренка. На мен ми е любопитно с какво се храните и двете. Сигурно, ще да са някакви супер храни? Аз имам една молба и към двете. Дайте пример за дневния си хранителен порцион от последната седмица. Не по часове, а по дни. Например: Понеделник - леща, боб и печено пиле. Предполагам, че си спомняте какво сте консумирали в последните седем дни.
  :flower:  :D
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: iskrena в 03-07-2014, 23:30:53
Робърт, похапвам предимно череши и  портокали, понякога диня, но не са хубави!
е, бобец - също, позна!
но за пилето - йок, не позна!   ;D
само че, това с какво допринесе за темата?   :surpris_23:
казваш, че много обич извира от писанията ми, НО от твоите какво извира, да питам... или от тия на идола ви "чиста любов"?!
да не говорим, че никъде не съм претендирала, лично аз, че от писанията ми извира обич   ;D
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: pyrron в 04-07-2014, 06:15:18
http://www.uni-kiel.de/pressemeldungen/?pmid=2014-190-krebsstudie&lang=en (http://www.uni-kiel.de/pressemeldungen/?pmid=2014-190-krebsstudie&lang=en)

"Ракът е стар колкото многоклетъчните организми на Земята и вероятно никога няма да бъде изкоренен напълно", казва Томас Бош.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: бате Бино в 04-07-2014, 07:38:22
Ами след като дори и пърхутът не може   tooth
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: melon в 04-07-2014, 16:54:19
Според мен по-скоро неправилна теоретична постановка на проблема. И бизнес донякъде. Неразбиране на причинно следствения механизъм. Елементарно е- презашлакования организъм поема в тая спасителна за него посока-рака. Коварна болест, но не и сама за себе си. Още по-малко пък да съществува като клетка, вирус или нещо подобно. Не е отделна болест , а следствие , продължение на предишни сигнали на тялото, изразени по някакъв начин с някаква болест. С две думи резултат от невежество. Със сигурност предшестван от Запек и други подобни проблеми. Ако има човек елементарна вътрешна хигиена рак не може да го сполети. А дойде ли, надявайте се на милостта на всевишния или на чудо, но напразно! В природата думата милост отсъства. Тя , както и Бог за някои, нямат социален нюх, в тоя смисъл са малко жестоки, просто реалност... Има причини и следствия , Закономерности, които човек е добре да знае и да се съобразява с тях. Интелигентния човек го прави, докато някои не могат да се откажат от навиците си...дори пушат въпреки че на пакета пише че причинява рак. Ако го пише и на някои храни едва ли положението ще е по-различно. Чистия организъм функционира правилно, замърсения зле, просто е като две и две. Закономерност! А как да се поддържа чист- вегетарианство и периодичен пост . Следователно профилактиката е по-сигурния начин. Има стъпки които предполагам биха преборили рака, но са в сферата на трудно изпълнимите- сухо гладуване, сложни индивидуални схеми и т.н.  Съчувствам на всички пострадали по някакъв начин от коварната болест!  :love_028:
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: grow в 04-07-2014, 17:02:05
Със сигурност предшестван от Запек и други подобни проблеми. Ако има човек елементарна вътрешна хигиена рак не може да го сполети.
   Това ли е в официалната статистика, смисъл има мнозина дет не са много редовни,не и всеки ден,ами дори на 2-3 дни 1ж, пък още мърдат!!??
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Vov в 08-09-2014, 19:41:32
Със сигурност предшестван от Запек и други подобни проблеми. Ако има човек елементарна вътрешна хигиена рак не може да го сполети.
   Това ли е в официалната статистика, смисъл има мнозина дет не са много редовни,не и всеки ден,ами дори на 2-3 дни 1ж, пък още мърдат!!?? [/i]

Не е добре да се опитваме да опростяваме, уж обобщавайки. Всеки отделен човек притежава толкова много лични особености, различни от останалите... Някои се чистят обилно през кожата, белия дроб, бъбреци... И може да заболеят след десетилетия... Познавам поне двама, които след 65 тата и 70тата си годишнина с тези показания заболяха и от рак, но той не беше нито първо, нито второ заболяване.
Препоръчваното от учители състояние е: след всяко хранене да следва спонтанно изакване. За много хора това е неосъществимо по най-различни причини. Но от това не следва, че те веднага ще заболеят от нещо. Нито пък следва, че не трябва да се тренираме и да се доведем до това състояние. По хода на увеличаване на знанията ми, се опитвам (на приливи и отливи) да прилагам наученото.
Не знам дали някой ще разбере/повярва, но като се сетя, че съм пушил, или изпитвал чувство на задоволство от препълнен стомах, ми става неудобно, дори срамно от себе си...
Много е трудно човек да променя дългогодишни навици, особено вредните, нездравословните. Но не е невъзможно.
Вярвам, че мнозина прекрасно си спомнят върховните преживявания при продължително въздържане от храна (над 14 дни)... и в периода на пиене на сокове. И какво се случва след 5-6 месеца? Да не обидим близките, да не обидим приятели, да не ни изолират и всякакви подобни несъществени причини постепенно ме връщаха през годините... без пушене, пържено и месо. Наскоро станах горд собственик на порцеланови лъжици (!!)
Ракът наистина е лечим - сега. Но не всеки болен, във всяка фаза на болестта. Периодичното старателно почистване е поне начално решение, което ми спаси живота.
Благодарен съм на всички учители, просветители, на създателите и участниците на този форум!... :Content_14:
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: cherry в 09-09-2014, 09:27:56
Препоръчваното от учители състояние е: след всяко хранене да следва спонтанно изакване.
 
След последното ми 10-дневно водно гладуване се получи следното-след като си хапна,веднага,след 10,15 минутки следва позив и...става това,за което говорим... ;D ;D ;D Та...по-дългото гладуване прави метаболизма бърз като стрела.
"Периодичното старателно почистване е поне начално решение, което ми спаси живота. "
Периодичното старателно почистване трябва да ни стане НАЧИН на живот!!! :Content_22:

Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Vov в 12-11-2014, 11:59:07
За всички интересуващи се: Авторът от показаната по-долу връзка твърди, че ракът се лекува в къщи, с разходи малко над 5 щ.д./ден, похарчени за съчетание от храни, които, създавайки силно обогатена с кислород среда в тялото ни, убиват всички и всякакви ракови клетки.
Препоръчва тези храни и като профилактика, но ги описва чак в книгата си, която продава за 20 щ.д.... Твърди, че ако има недоволни, им връща парите. Книгата се продава и като електронен файл...

http://src.easyhealthoptions.com/ego/03a71e28-3e96-4e7c-b749-f10c1fa3f477/401387841/305485

Да сме здрави!
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: DeNiro в 20-06-2015, 10:04:44
Този линк позволява гледане на филма, без да е необходимо предварително изтегляне.
https://m.youtube.com/watch?v=07s5Q1NaroE (https://m.youtube.com/watch?v=07s5Q1NaroE)
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: бате Бино в 21-06-2015, 12:53:19
Изгледах филма. Това е третият филм на тази тема, който си копирах.
Другите два
( РАКЪТ - ЗАБРАНЕНИТЕ ЛЕЧЕНИЯ - http://vimeo.com/65768134
„Доклад за рака” http://www.youtube.com/watch?v=v9fUmnMmKkE )
са доста по-силни в критиката си към "хуманните" лечения на тази болест , но този пък е по-обстоятелствен по отношение различните аспекти , които трябва да включва един комплексен натурален подход , единственото вярно лечение на тази и всяка друга болест..

Силно впечатление  (  и добър повод за размисъл) правят думите на двама "алтернативни" онколози:
Не бъдете нещастни , че имате рак , това е нещо възхитително. Говорили сме с пациенти 2 години след заболяването им. И  80% казват – ракът е най-хубавото, което ми се е случвало в живота ми. Сега съм нов човек, научих толкова много чрез рака. Всъщност съм щастлив , че се разболях от рак.
 ( Д-р Finn Anderssen онколог , д-р Contreras ,онколог )
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: grow в 21-06-2015, 17:33:15
Интересна е методиката с хипертермията !
1:18:30 С. Бурзински, теорията му за Антинеопластонс, във филма само се споменава, не е преставена в детайли.

Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: бате Бино в 21-06-2015, 21:15:50
Това вече зависи от автора на филма. Не са споменати и доста други медицински колоси , постигали успех в онкологията - , Л. Колдуел, Ал. Залманов, Ал.Самохоцкий, Емануел Ривичи..
С хипертермия Залманов е лекувал още през 50те години много "неизлечими" болести + 4 вида рак.
 При това - в домашни условия.   :o
 Отдавна искам да пусна теми и за всичките тези , но поне за последните трима. Това са абсолютни гении, лекували с лекота всякакви "неизличими" болести.
За Ривичи ,директорът на известната онкоклиника "Слоун Кетъринг", казва : "Познавам го от 10 години. Не знам как го прави , но хората влизат при него мъртви, а излизат живи! "    Умира през 1997 на 101г.
А Самохоцкий открива, че не бацилите , не външните въздействия предизвикват болестите, а реакцията на Централната нервна система към тях. И оттук извода - нужно е ЦНС да получи такъв сигнал, който да изключи реакцията й към вредните агенти и така да се възстанови равновесието. Колегите му с изумление са наблюдавали как вдига на крака отписани болни, без дори да се интересува от диагнозата им! Абсолютен вълшебник! Някой недосетлив би попитал - защо не сме чували за него, след като е толкова велик? Защо не се лекува по неговата методика?  
Отговорът е лесен - ако е по неговият метод , почти всички медицински специалности стават излишни..  (http://s13.rimg.info/e5e1184e22011c8291dd539fc43eebac.gif) (http://smayliki.ru/smilie-846395943.html)

А Залманов, това е свято име в устата на всички без изключение руски , а и не само руски натуропати. ( той е завършил с отличие 4 медицински академии  - една в Москва и в още 3 европейски страни.)  Доказва, че всички без изключение болести се предхождат и съпътстват от влошена микроциркулация ( което означава - недостиг на кислород до клетките, лошо хранене на клетката ,на тъканта , лошо отвеждане продуктите от обмена ,.. със всички произтичащи последствия)  
Оправя се циркулацията (  с почтги безплатни методи разбира се :) ) - оправя се и болният..
Запознатите с методиката му , поставят името му наред с имената на Хипократ, Авицена и Парацелз. Защо и за него не сме чували? Същата причина - забранено е да се лекува евтино. То добре , че гореизброените тримцата са живели в друга епоха.. че ако се бяха родили през 20ти век, и за тях никой нямаше да е чувал  tooth  
Но , подробности друг път.  tooth
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: grow в 23-06-2015, 18:54:51
Еми хайде де, не го отлагай много, за руснаците аз лично нищо не знам.

 Колдуел е нашумял, а Ревичи от това на което съм попадал от неговите писания съм впечатлен доста - човека слиза достатъчно на техническо ниво.
  Въобще към когото и да се обърнеш творил миналия или по-миналия век, има защо.

Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: бате Бино в 23-06-2015, 22:21:43
Точно така. Самата  медицина като наука е била наистина хуманна. Че даже и фармацевтиката е била на съвсем друго "морално" ниво, имало е лекарства , които са били ефективни, без да са скъпи и без такива странични ефекти, както сега. Комерсът въобще не е бил в такива размери..
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: tomika в 30-11-2016, 10:42:47
 Първият път когато е тотално смачкано медицинско откритие от фармациите е 1932г. Машината на др. Райф, която лекува без лекарства. Унищожен е и уникалният му микроскоп, с който той локализира ВХ вируса и BY.
Микро вируси, които предизвикват рак и саркома. Преди няколко години бе открита оригинална машна и разгадан принципът и. За вмомента има две такива машини в България, едната е в мен.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: iris в 30-11-2016, 12:20:49
Томика, нима ни казваш, че лекуваш с нея?!
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: бате Бино в 30-11-2016, 12:34:13
А другата машина у кого е ? :)

Втори въпрос.
След като веднъж организмът е допуснал да бъде поразен от тези вируси, кое му гарантира , че няма да да дойдат пак? :)  Машината ли ?
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: tomika в 30-11-2016, 13:44:37
 Другата машина е в Хасково и работи на съшият принцип. За сега съм пробвал върху рак на дебело черво на съпругата ми, три дни е светих бреди операцията. Час от тумора е бил мъртъв, така е казъл хирурга. Не и назначиха химиотерапия и си е добре. Това не е гаранция, че лампата е свърпила работа. Иначе сам пробвал върху себеси, гъбички в ушите, хрема, брадавица и работи. Скоро на един човек с диагноза паркинсон пробвах,
две бактерии предизвикват паркинсон. На едната човека реагира, взе да му става топло, неконфортно. Затова
трябва точна диагностика. Същият прибор, за който говори бате Бино го има и в български вариянт. Обучението
го прави др. Надежда Григорова и е правено във Варна. Разликата между украинската и нашета е: в бъгарската се продават допълнително слайдове. Като се прави диагностика на патогени се сравнява с тях. Отзивите са добри. Някой знае ли за такива прибори във Варна.

Бате Бино твоят въпрос е доста сложен. 32г. са излекувани 16 човека, единият след една година повтаря.
Оказва се, че тези вируси паразитират в примерно червеи а червея в човека. Какво съм установил. Когато енергията в човека е спаднала  предразположен е, тогава и Рн-то му е киселинно. В нета има дадени доста честоти, които нямат нищо общо. Затова писах на лични на бате Бино, да направиме една среща. Имам идея
за направата на устройство за диагностика на резонансната честота на патогена намиращ се в организма.
Щом украинеца е вещ в тази област. Да не се мъча да окривам топлата вода
Титла: Внимателно с източниците :)
Публикувано от: бате Бино в 05-08-2017, 15:31:57
Аз пак да си кажа..нищо , че за някои е вече досадно  :)
Много трябва да се внимава с източниците, от които черпим информация!
За съжаление , обаче, единственият верен начин за това е :самите ние да сме компетентни в материята ;)  Това ще ни улесни да преценим  достоверността , дори зад публикацията да стои сериозен и уважаван сайт! И дори в нея да се цитира  НАУЧНО ИЗСЛЕДВАНЕ..  ;)

Имаме ли познанието , лесно ще можем да отсяваме дезинформацията..  ;)

Пример:
Днес попадам на заглавие " Ягодите лекуват рак! "
http://zdravivsekiden.com/iagodite-lekuvat-rak/#comment-5322

Викам си , чакай  да видя, за какво става въпрос, че нещо ме смущава в това изследване..
Така се и оказа. Веднага написах коментар, ще видя дали ще го "одобрят" :) , но важното е ние  тук да  имаме едно наум .. :)

Това  е коментарът ми под статията :

За внимателно четящите  веднага лъсва една подробност, която въвежда в заблуждение и на практика напълно обезсмисля "новината" и самото изследване.
Цитира се изследване , при което били излекувани пациенти с "ЛЕКИ ДО ПРЕДРАКОВИ ЛЕЗИИ". Това е прекрасно! САМО ЧЕ ЛЕЗИИТЕ И ПРЕД-РАКА НЕ СА РАК!!!
Далеч не всяка увредена тъкан ( лезия ) преминава в рак! Но дори и да  премине, това ще е на следващ етап, на който вече ВЪОБЩЕ не е ясно как ще действат ягодите! Коректно би било да се съобщи, че "ягодите лекуват предрак"! За запознатите с раковият процес е ясно, че разликата между двете състояния е ОГРОМНА. Едно е да се справиш с лезия ( деформирана тъкан ) и съвсем друго - с озлокачествена тъкан, което си е РАКОВ ПРОЦЕС..  


Всъщност, най-коректно би било да ни се съобщи , че "ягодите ВРЕМЕННО премахват лезии и пред-рак"
Защото не е отчетено нещо много важно: За да се е стигнало до  деформирана тъкан, то значи са били налице УВРЕЖДАЩИ ВЪЗДЕЙСТВИЯ !Тъканите току-така не се увреждат!  ;) ;) ;)
 И ако тези въздействия не бъдат спрени, то те отново ще доведат до поява на лезии и предрак!!  
Точно при хранопровода това е повече от понятно: При дългогодишен рефлукс ( причинен от незатваряне на клапана м-у стомаха и хранопровода ) стомашната киселина уврежда лигавицата на хранопровода , която се изражда ( метаплазира ) Това е всъщност и "предрака", който с някаква вероятност после би могъл да премине в рак. ( но не е задължително! Това ще се случи САМО ако организмът е изчерпал всички други свои ресурси за справяне с проблема )


  Каква е тогава целта на такова "научно" изследване ?
Не е съвсем ясно..
Сещам се за 3 възможности:
1. Сензация. ( с това сме свикнали вече :) )
2. Добронамерено насочване на вниманието към сурови храни. ( като цяло е добро , но не и за раково болни! Защото ще бъдат подведени да разчитат на ягодите ,  за което няма никакви дори наблюдения, че лекуват РАК..)
3. Некомпетентност на изследователите . Просто е трябвало да направят консултация със специалисти-онколози, за да им бъде обяснена разликата между "предрак" и "рак".
 ( това вече не е добро , защото имаме пълното основание да ги заподозрем и за други неточности по отношение на други "открития" , за които вече няма да имаме достатъчната компетентност )   :pensif_29:


Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: ogrizko в 02-11-2017, 19:45:46
Не гледате ли новини?! Някаква жена загубила гърдата си, защото прибягнала до нетрадиционни и алтернативни методи на лечение. Някакъв украинец я лекувал с биорезонансна терапия и тумора се увеличил  :surpris_23: та, наблегна се на това колко са опасни алтернативните лечения и да се доверяваме на традиционните такива ...направо перфектно :Confus_34:
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: бате Бино в 03-11-2017, 08:40:17
Аз вече 20г.не гледам, но май не съм загубил много  tooth Почти всичко от новините се появява и в интернет.Обратното обаче не се случва :)  Във файсбук се появи тази информация , написах коментар: "Мн. важна новина ! Да разбираме , че с конвенционални , "научно обосновани" методи нито една  жена не е загубила гърдата си.. "  
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: mike76 в 09-11-2017, 21:04:20
Maклюра и Анаму тези екзотични плодове маѝ са по-добри от ягодата.Маклюрата я има и тука,това е дърво с едни зелени топки.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Магдалена в 15-02-2018, 18:59:44
Здравейте мили хора! Имам нужда от вашата помощ. Искам да попитам има ли някой, който е използвал тодикамп за лечение на рак и какви резултати е постигнал? Благодаря.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: бате Бино в 18-07-2020, 11:53:03
Искам да пусна един важен текст, засега е само на руски, ще го преведа допълнително.

Размышления о причинах  возникновения и о лечении рака


В своей практике мне часто приходится консультировать и лечить пациентов, больных различными видами рака, от одного из самых распространенных - рака молочной железы до одного из самых редких - хондробластомы кости. У всех пациентов я находил в организме при многих различиях и общие патологические изменения.

Практически у всех пациентов, имеющих злокачественные опухоли, я обнаруживал заболевание печени. Причем большинство из этих людей даже не подозревали, что у них больна печень. Предполагаю, что в большей части случаев у больных раком был хронический гепатит, который может всю жизнь протекать незаметно, почти бессимптомно. У некоторых пациентов, болеющих раком, я находил явные признаки цирроза печени. В тех случаях, когда явных признаков поражения печени не наблюдалось, скрытую болезнь печени мне помогали видеть лабораторные анализы или разного рода обследования, которые ранее проходили мои пациенты. Иногда во время таких обследований им выдавали лаконичный ответ: гипофункция печени, что означает снижение всех функций печени, в том числе и антитоксической. Многие больные раком вспоминали, что у них было заболевание печени в прошлом. Одни называли острый вирусный гепатит (болезнь Боткина), другие вспоминали о лямблиях - микроскопических простейших паразитах, живущих в печени, которых находили у них в далеком детстве или в молодости. Третьи говорили о разного вида глистах. У всех без исключения больных раком на разных участках кожи я находил характерные высыпания, которые связаны с расстройствами обмена некоторых жировых и гормональных веществ, вызванными нарушением работы печени.

При тщательном расспросе о характере питания все мои пациенты говорили о чрезмерном употреблении животной пищи, в основном мясной, о преобладании жирных, жареных, острых блюд, о больших количествах поглощаемого кофе и алкогольных напитков или о повышенной склонности к сладостям, выпечным изделиям и другой высококалорийной пище.

Многие вспоминали о злоупотреблении лекарствами или табаком.

Неправильное питание и неправильное лечение тяжким бременем ложатся на хрупкую печень, этот, пожалуй, самый важный в нашем организме внутренний орган. Почему у всех своих пациентов, больных раком, я находил больную печень?

Какая связь лежит между больной печенью и злокачественной опухолью?

Попытаюсь дать ответ на эти вопросы.
Обычно на своих консультациях я объясняю пациентам или их родственникам, как развивается рак. Делаю я это для того, чтобы они подходили к лечению осознанно, а не механически. Такой подход повышает эффективность моего лечения.

Я говорю им о раке как о раковой болезни, болезни всего организма, а не только отдельного органа, где вдруг выросла злокачественная опухоль. Я объясняю, что их личность, характер, духовный склад также внесли свой вклад в появление этой опухоли.
Раковая болезнь напоминает мне айсберг. У рака так же, как у айсберга, есть верхушка, которая выступает на поверхность и видна всем, и есть невидимая подводная часть. Верхушкой ракового айсберга является сама раковая опухоль и ее метастазы, если они уже есть. Невидимая подводная часть состоит из основания и корней. Корни рака - это больные внутренние органы, кожа и патологическая внутренняя среда. Основание ракового айсберга - это образ жизни, духовность, ментальность, привычки, характер питания больного индивидуума. У больных раком физико-химические параметры внутренней среды отличаются от тех же параметров здоровых людей, например, величиной химической реакции (рН), величиной концентрации в крови кислорода, углекислого газа, угарного газа и других химических веществ. У больных раком особая внутренняя среда - раковая. Отличаются они и с энергетической стороны.
Корнями айсберга под названием "рак" являются больная печень, больные почки, легкие со сниженной функциональной способностью, нефункционирующие закрытые кровеносные и лимфатические капилляры, плохо дышащие кожные покровы, плохо работающий кишечник. У всех раковых больных в большей или меньшей степени имеются нарушения со стороны этих органов, которые определяют состояние обмена веществ. Нарушение функций хотя бы одного из них приводит к ухудшению обмена веществ. Например, если легкие дышат плохо, то в кровь будет поступать меньше кислорода, чем требуется для здоровья. Это приводит к недоокислению конечных продуктов обмена, появлению крупных молекул - метаболитов, которые не. могут пройти через клеточные мембраны и засоряют клетки и межклеточные пространства, становясь шлаками. Нарушение функций всех органов влечет за собой очень сильное, грубое нарушение обмена веществ.


Во главу угла у многих больных раком я бы поставил все же больную печень. Именно она в очень большой степени несет ответственность за состояние внутренней среды организма и обмена веществ. Именно ее явная или скрытая хроническая недостаточность вызывает состояние хронической интоксикации у раковых больных. Хроническая интоксикация - это состояние постоянного отравления теми токсическими веществами, которые не обезвреживаются печенью при их прохождении через нее. По большому счету, любое химическое вещество, находящееся в организме, может стать для него ядом. Все зависит от его концентрации. Если концентрация любого вещества превысит норму, оно превращается в токсин, яд для организма.

Больные почки наряду с больной печенью также весьма способствуют хронической интоксикации. Казалось бы, часто у больных раком людей почки не проявляют себя. Тонкое же наблюдение приводит к выявлению скрытой хронической почечной недостаточности. Если у больного небольшие отеки на лице, мешочки под глазами по утрам - это уже свидетельство не скрытой, а явной почечной недостаточности.
Кишечные запоры, особенно длительные, - очень частый предшественник рака разных локализаций. В каловых массах содержится много веществ, которые при плохом опорожнении всасываются в кровь и становятся токсинами, непрерывно отравляющими организм.
Плохо дышащая, плохо выделяющая кожа, подобно запертому кишечнику, также вызывает постоянное самоотравление организма.

Известно, что больной организм всегда старается сам поправить, наладить себя. Он обладает способностью к само регуляции, самовосстановлению, самолечению. Это аксиома физиологии, обозначаемая термином саногенез. Больной организм старается наладить себя при помощи целительной силы не только при простуде, но и при таком сложнейшем заболевании, как рак. И налаживает он свои нарушенные функции при помощи... самой раковой опухоли. Да, я не оговорился - именно так. Это реакция организма в ответ на грубое нарушение гомеостаза (постоянства внутренней среды) организма, на его хроническую интоксикацию канцерогенами. Канцерогеном может быть любой токсин, который вызывает развитие раковой опухоли. Если, например, у человека не в порядке печень, если она не нейтрализует какие-то токсические вещества, то есть ее антитоксическая функция понижена, тогда она является причиной постепенной интоксикации организма. Интоксикация ядами может очень быстро привести организм к гибели. Для того чтобы этого не произошло, чтобы оттянуть смерть человека, продлить его жизнь, природа изобрела раковую опухоль как выход из такого положения. Да, раковая опухоль - зло, но это меньшее зло по сравнению с большим злом - быстрой смертью из-за отравления организма. Мудрый организм по законам природы всегда из двух зол выбирает меньшее. При больной печени злокачественная опухоль каким-то образом, еще малоизученным, компенсирует ее плохую работу
Предполагаю, что она в первую очередь компенсирует антитоксическую функцию печени. Являясь плодом наводнения организма токсинами, она сама участвует в их нейтрализации и выведении наружу, во внешнюю среду. Воочию это можно наблюдать, когда раковая опухоль кровоточит. Чтобы хорошо понять эту защитную функцию раковой ткани, онкологам надо глубже изучать ее с биохимической стороны.
Любая злокачественная опухоль как защитно-приспособительный механизм исчезнет сама собой по мере восстановления функций печени и других больных органов, которые я назвал выше.
Раковая опухоль или саркома никогда не является для человеческого организма чужеродной тканью. Вот чем объясняется молчание и бездействие иммунной системы при наличии в организме злокачественного образования. Апатия на раковые клетки иммунной системы - это не ошибка природы. Природа никогда не ошибается.

Она всегда мудра. Ошибку совершает научная иммунология, рассуждающая об ошибках природы. Объяснение бездействия иммунной системы состоит в том, что в любой раковой опухоли нет никакой чужеродности, нет никаких чужеродных антигенов. Раковая опухоль - защитно-приспособительный орган организма, помогающий ему оставаться в живых при болезнях печени, почек, легких, кишечника, кожи, при неправильном питании, негативном мышлении, плохом, безбожном состоянии духа и хроническом отрицательном отношении к ближнему своему.
Поэтому никакие химические препараты, никакие лучи и хирургические операции кардинально не решают эту проблему, в чем давно уже убедились и больные раком, и ученые, и врачи.
Лечение химическими сильнодействующими препаратами и облучением крайне вредно для больного организма, противоречит физиологии и смыслу правильного лечения. Иногда оно временно подавляет рост злокачественного образования, но плата за этот эфемерный эффект слишком высока - гибель клеток печени, клеток крови, почечных структур и других важных и нужных частиц организма. Такое лечение лишь укрепляет circulus vitiosus - порочный круг раковой болезни. Противоопухолевые химические препараты сами по сути своей являются токсинами и вызывают интоксикацию, а если еще применяются при больной печени...
Медицина полна противоречий. Быстрый эффект затуманивает головы и тех, кто лечит, и тех, кто лечится, и тех, кто производит то, чем лечат. Но эффект принятого теперь лечения рака - обычно мишура и иллюзия. Лучевая терапия действительно убивает раковые клетки, но заодно совершенно здоровые и невинные - тоже. И сама оставляет после себя миллионы и миллиарды свободных радикалов - этих мощных канцерогенов, которые способны вызывать рак где угодно. Парадоксально до удивления. Кстати, после облучения опухоли оставшиеся в живых раковые клетки размножаются еще быстрее, что вполне понятно, принимая во внимание усиление интоксикации организма.
После хирургических операций очень часто возникают рецидивы рака, продолжается его дальнейшее развитие, образуются метастазы, не говоря уже о том, что во время самой операции исчезают целые области, континенты и материки планеты "Организм".

С точки зрения диалектики природы раковая опухоль, как любое другое явление, имеет две стороны медали - негативную и позитивную. Негативная хорошо знакома всем - это все видимые симптомы рака. Позитивная - приведение организма в состояние внутреннего биологического равновесия и равновесия с окружающей средой, космосом и Творцом.
Лечение рака и саркомы любой локализации должно быть этиологическим, то есть причинным. Лечить надо корни злокачественной опухоли - печень, почки и т. д. Нужно очищать весь организм от токсинов и шлаков. По мере очищения и восстановления органов потребность организма в опухоли будет ослабевать, и она начнет постепенно уменьшаться в размерах.

Лечить надо и больной негативный дух. Надо уходить от своих пороков, от неправильного питания к здоровому образу жизни, к Богу. Правильное лечение рака - обычно процесс долгий, многомесячный, а иногда и многолетний, поскольку сам рак, как правило, является результатом многолетнего патологического процесса. Говоря о правильном, логичном лечении, я имею в виду естественное, натуропатическое лечение, которое является эффективным, безвредным, рациональным и способным излечить рак до конца. Основной, стратегической задачей такого лечения является детоксикация всего организма в целом, то есть выведение всех токсинов и прекращение его контактов с ними.
Теоретически возможно излечение от рака любого больного человека, но практически лечение часто упирается в различные явные и мнимые проблемы.

Для успешного лечения раковой болезни можно применять малокалорийное лечебное питание, лечебное дозированное голодание, различные натуропатические процедуры, в том числе скипидарные ванны Залманова, горячие грудные обертывания, промывания кишечника сифонными клизмами, кофейные и соковые клизмы, лечебные травы, урину, психотерапию (например, позитивную аффирмацию, позитивную визуализацию, религиозную медитацию), рефлексотерапию печени и почек, антиоксидантную витаминотерапию. Большой дополнительный шанс излечиться и не умереть от рака имеют те, кто искренне верит в Бога и живет по его заповедям, по Библии.
Одна из причин буксования современной онкологии - ее узкий взгляд на проблему рака. На эту большую проблему нужно смотреть под самым широким углом. Требуется изучать больного человека в целом, а не только строение клеток его раковой опухоли.
Здесь я изложил свои взгляды на раковую болезнь в упрощенном виде, памятуя о том, что большинство моих читателей не имеют специального медицинского образования. Для профессиональных медиков я добавлю, что прекрасно понимаю глубину и сложность этого вопроса.
А. С. Залманов также уделял большое внимание лечению рака. Он пытался понять его природу и занимался лечением злокачественных опухолей различных локализаций. Особых успехов А. С. Залманов добивался при лечении своим методом злокачественных новообразований органов груди. Он писал, что ему часто удавалось излечивать рак легких и рак молочных желез, применяя диету, скипидарные желтые ванны и горячие грудные обертывания. Он считал, что нельзя добиться успеха в лечении рака, если только пытаться приводить раковую клетку в состояние пикнонекроза, цитостаза( Патологические явления, возникающие в клетках в результате воздействия на их структуры повреждающих факторов.) и задержки митоза2, (2 Процесс деления клеток, лежащий в основе их самовоспроизведения.) но при этом не заботиться об улучшении кровообращения в капиллярах, о мобилизации всех защитных сил организма вокруг раковой клетки и выведении всех остатков распадающихся злокачественных клеток из организма.
 

Литература
1. Залманов А. С. Тайная мудрость человеческого организма. Глубинна    медицина.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Vov в 09-11-2020, 23:37:08
 :Content_14: :Content_14:
Браво Бино! Благодаря ти!
Много съм радостен, че срещнах такова четиво по такива уж сложни здравни, лечителски въпроси.
Дано повече хора прочетат този текст и помислят по него.
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: бате Бино в 10-11-2020, 12:51:00
 :sorcerer - emotloader: Радвам се, че ти е допаднало, Вова. Това е основата на холистичният, комлексният  подход  както към тази, така и  към други тежки болести. За съжаление, обаче, далеч не всеки, прочел текста, би могъл да го разбере и оцени. Аз, ти и повечето съфорумци - да, но мнозина от  лекарите въобще не биха му обърнали внимание. Той е в ярко противоречие с всичко, което са им преподавали във ( вербуваните  от повече от век от БигФарма )  мед.  колежи  :-\ 
Титла: Re: РАКЪТ Е ЛЕЧИМ СЕГА
Публикувано от: Vov в 10-11-2020, 20:32:01
 :Content_14:
След четиридесет милиона (!) години еволюция на хуманоидния ни вид, всеки, роден от майка и доживял 1 година без големи проблеми, има огромен жизнен ресурс (срок).
От нас, с всичките ни много мъдри науки, тайно високомерие, тайно необичане, робуване на наркотичен тип зависимости към храна, течности, движение, мислене, пиене, дишане... се иска САМО навреме да създадем нормалните условия за съществуване. И, ако не е късно, организмът (ни) ще си възвърне здравото състояние, минус понесените загуби от ...горните.
Разбира се, това е принципът. А конкретното изпълнение има доста лични особености при всеки човек.