Форум Земя назаем

Пречистване на духа и тялото => Пречистване на черния дроб => Темата е започната от: dolphin в 27-10-2009, 21:04:39

Титла: Пречистване на черния дроб през ноември
Публикувано от: dolphin в 27-10-2009, 21:04:39
 :Confus_34: :Confus_34: :Confus_34:
Здравейте! Първо поздравления за невероятния сайт!
От доста време чета и се интересувам по дискутираните въпроси, но се лутам сама в търсене на отговори. :Confus_3:
Като ви открих днес, не се отлепих цял ден! Страхотно е!
Имам един въпрос, ще съм много благодарна ако някой ми отговори и то скоро.
Знам, че черният дроб е активен през пролетта и тогава трябва да се чисти, но не знам защо нещо ме подтиква да го направя сега - на пълнолунието на втори ноември. Просто сега ми се отдава възможност. 
Има ли някой който го е правил през този сезон и какви са вашите съвети - да опитам ли и ли да чакам до пролетта? Ще ми е за пръв път :surpris_23:
Предварително благодаря!
 

Титла: Re:Пречистване на черния дроб през ноември
Публикувано от: бате Бино в 27-10-2009, 23:42:38
По стечение на обстоятелствата на мен се пада честта да те приветствам с "добре дошла" .:)   Ние сме писали някъде по темата,но за да не се луташ, първото мнение е - да.
В специализираните центрове в Русия и Украйна ( където са много напред в тази област - центъра на Олга Елисеева, школите на Надежда Семенова и др.,където съм бил )  тази процедура се провежда целогодишно.  Олга казва  "Вашият дроб ще ви бъде много благодарен за прочистването ,дори и да не уцелите най-подходящото за това време. "    При мен първото прочистване също се случи през октомври. Излезе достатъчно "материал" .

Още нещо - това "нещо ,дето те подтиква" е много важно .  Използвай момента, защото пролетта може да е излязло в отпуска и да не те подтиква така настоятелно :)
Титла: Re:Пречистване на черния дроб през ноември
Публикувано от: dolphin в 28-10-2009, 10:03:18
Много, много благодаря!
Определено имах нужда от едно рамо!
Сега грабвам Малахов да се доограмотя по въпроса!
Стискайте ми палци!
Титла: Re:Пречистване на черния дроб през ноември
Публикувано от: Mep в 30-10-2009, 23:55:05
Правих миналата година едно чернодробно през ноември, естествено всичко мина нормално и доста добре.
Щом ти е за първи път погрижи се да направиш подготовката както трябва, и не се притеснявай от нищо. Правила съм чернодробно по всяко време на годината, несъвпадащо с подходящата луна, нито с подходящия период и винаги е протичало нормално и задоволително като резултати. Успех ти желая!
Титла: Re:Пречистване на черния дроб през ноември
Публикувано от: dolphin в 03-11-2009, 12:31:29
Приемам поздравления!
Направих си подготовката както трябва - около пет дена суровоядство, вечер - топли процедури, много, много ябълки и цвекло.
Снощи изпих 200 мл топличък зехтин с половит ч.л. смлян карамфил и 200 мл. сокче от лимон и грейпфурт.
Прегръщах си грейката кажи речи цял ден и цяла нощ и нищо!
В един момент си викам - май нищо няма да стане. Не бях яла нищо през деня освен огромните количества сок от ябълки и цвекло, просто не ми се хапваше нищо. Към 1 ми прилоша и повърнах малко. На сутринта пих английска сол, чай с мед и сок от ябълки и нищо. Но към 9 като влязох в банята, излязох чак в 11. Естествено направих и клизма около 3 литра /със сол, с лимон и с урина/. Излезе една шепа разноцветни диаманти :o!
После сок от моркови и сега съм на онази прекрасна салатка. Чувствам се прекрасно! Другият месец се надявам да го направя пак!
 
Благодаря зя подкрепата!!!!!!!!!!!

Мер, бих искала да те питам нещо. Четох някъде в твоите отговори за това, че ако урината се оцветява след прием на цвекло, то явно има проблем с дебелото черво. При мен се оказа точно такова нещо. Не мога да намеря точно това твое обяснение. В случай, че не те затруднявам би ли ми обяснила малко повече какво представлява този проблем и как да се справя с това.
Предварително благодаря за отделеното време и внимание!!!
Поздрави!
Титла: Re:Пречистване на черния дроб през ноември
Публикувано от: Даниела в 03-11-2009, 13:34:12
 :Content_14: браво, радвам се , че всичко е минало нормално, аз все още изпитвам страх от това пречистване  :)
Титла: Re:Пречистване на черния дроб през ноември
Публикувано от: vasilena в 03-11-2009, 15:56:13
И аз така,малко ме е страх все още,но се радвам,че ти си свършила добра работа :Content_14: :Content_14: :Content_14:
Титла: Re:Пречистване на черния дроб през ноември
Публикувано от: Petko в 03-11-2009, 16:35:33
И аз още не съм се решил на тая стъпка, но съм я планувал за пролетта. Сега клизмите и шанката са ми достатъчни. Сега почвам и това за паразитите. След него е за слузта дето е с хрян и така ;D ;) :)
Титла: Re:Пречистване на черния дроб през ноември
Публикувано от: benato в 03-11-2009, 17:36:22
Аз го правих на пролет. :laugh: Ще ви кача малко от моя дневник,ще ме извините за обясненията,не съм го правил за публика :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:

16.февруари 91.9кг.
Днес клизмата беше с повече урина. Сок от цвекло,морков,ябълка и спанак,поне червеното цвекло и спанака са от нашата градина!Решил съм тази вечер да си прочистя черния дроб. Днес трябва да пия само сокове.До вечерта един чай и много вода.В седем без петнадесет приготвих зехтина,сока от лимон и термофора,започнах да подгрявам черния дроб. През 20 мин. Изпивах по малко зехтин и после сок и лягах на дясната страна. Не съм си представял колко е неприятно...много! До 9 часа вечерта бях изпил всичко.продължих загряването и след като си легнах в 22 и 30 .Заспах въпреки гаденето. Към 11часа и 40 мин. Се събудих от ужасен пристъп на гадене и повръщане и изведнъж ми се приходи до тоалетна.Излезна кафява ужасно миришеща течност и малко камъчета.След 20 мин.отново същото изхождане,гаденето намаля,отново напълних термофора и така заспах.Много е важно затоплянето на мястото около черния дроб,така се разширяват каналите му.

17. февруари 91.5кг. Сутринта се събудих в 7 без 15ч. Пак с гадене и тежест,оригане на зехтин,притеснява ме как ще ползвам зехтин после,дано отшуми и забравя. Направих си сок само от ябълки,цвекло нямаше да понеса в това състояние. Последва позив и отидох по голяма,малко и гъсти изпражнения,виждат се обвити камъни. Пих вода и след половин час отново до тоалетна.Този път беше страшно,много камъни,много и то големи колкото една стотинка,остра миризма! След това клизма с кафе и урина,още зеленикави камъчета,едните са светло зелени. Безсилие ме обхвана,едвам се изкъпах. Не съм вярвал колко мръсотия и камъни излизат при това прочистване. Днес ще съм на сокове.До вечерта 4 сока и един чай.Направих разходка и се изморих.Езика ми е доста обложен,въпреки почистването му няколко пъти. Утре до обяд ще станат три денонощия на сокове,затова мисля,че се облага с налепи.

18. Февруари. 90.8 кг.Вече спя малко по дълбоко. Започвам да се четкам редовно,излизат ми пъпки,предполагам е от чистенето. Ходих нормално по голяма преди клизмата. Преди и след нея,сок от кисела зелена ябълка.Хубаво очистване, излизат още топчета от черния дроб,явно и на другия ден продължава започналото чистене.Сока от зелена кисела ябълка го дават много полезен за черния дроб.На обяд,супа спанак с ориз и авокадо,подправена с малко зехтин и сол.Вечерята е същата.


 :bleh :bleh :bleh Сега съм 82 кг. ;)
Титла: Re:Пречистване на черния дроб през ноември
Публикувано от: vasilena в 03-11-2009, 18:52:28
 :Content_14: :Content_14: :Content_14:,възхищавам ви се  ;)
Титла: Re:Пречистване на черния дроб през ноември
Публикувано от: Вери в 04-11-2009, 03:17:01
Тази вечер само на разни процедури за пречиствания попадам из темите. Ще взема да поговоря с моя мъж, да го навия да донаправи нещо за себе си. Той ходи само на хидроколоника пролетта, но аз виждам и чувствам, че има още много да се работи по въпроса. Аз не смея нищо да предприема все още, защото кърмя често. Но отсега планувам пречиствания задължително преди да забременея с третото дете. :)
Титла: Re:Пречистване на черния дроб през ноември
Публикувано от: benato в 06-11-2009, 19:03:59
Само така Вери :flowers2: Това го писах в блога,но да го постна и тука :bleh

Вчера направихме пречистване на жлъчка и черен дроб на майка ми. В неделя беше с ужасна криза от жлъчка,Ужасна болка,прерязваща я през гърба,гадене,никакво облекчение от нищо. Повърна също.
Казах и край,това е,ще те чистя :) От тогава до четвъртък беше само на сок от грейпфрут и топла вода.Не и работи сокоизтисквачката за да ползва ябълки. В четвъртък сутринта и дадох английска сол,очисти се и от сутринта нагряваше дроба.В седем часа вечерта изпи зехтина и лимона. Имаше ужасно гадене и едвам удържа да не повърне. В 23 часа повърна застояла жлъчка-ужасна горчилка. (http://www.GratisSmilies.de/smilies/kranke/kranke_15.gif) (http://www.GratisSmilies.de) В 7 ч.сутринта отива до тоалетната и се освобождава от безценния товар :)После ходи още няколко пъти,но по малко камъни.
Пие пак английска и се загрява до обяд.
Сега е бодра и весела,няма оплаквания.
За портокола,тя не яде месо и от млечните само домашно кисело млеко.
Точно преди една седмица, на нейна приятелка и премахнаха жлъчката.


Там(в блога на Мер) спорехме с една научна работничка,колко било опасно това пречистване. ;) То и салата да режеш е опасно,има си правила.
Как е възможно да даваш съвети и да коментираш нещо,без да си го изпитал на свой гръб(ДРОБ)(http://www.GratisSmilies.de/smilies/ostern/ostern_24.gif) (http://www.GratisSmilies.de)
Титла: Re:Пречистване на черния дроб през ноември
Публикувано от: vasilena в 06-11-2009, 20:08:25
 :Content_14: за добрите резултати :)
Титла: Re:Пречистване на черния дроб през ноември
Публикувано от: Buku в 20-11-2009, 16:07:11
Здравейте!
Снощи правих чернодробно прочистване (последното ми беше октомври някъде) след 5 дена само на плодове (предимно кисели ябълки) - изпих към 200-250 мл шарлан и може би малко повече лимонен сок (м-у другото, пише ли някъде, че не трябва сокът да е повече? ??? Проблемът ми е, че пия маслото на големи глътки, за да не ми е гадно, и после - сокът на още по-големи, та може и той да ми е излязъл малко повече. Това неправилно ли е?). Днес ходих до тоалетната няколко пъти, но нищо - нармална дефекация, леко разстройство. Не разполагам с уреди за клизми, затова пия разхлабителен чай. До този момент резултатът е все същият - няма камъни.
Чудя се, дали това говори, че наистина нямам какво повече да вадя (честно казано, невероятно ми се струва  :-\), или е възможно по някаква причина да съм "изконсумирала" шарлана и сока?
Дали да повторя процедурата довечера (тоест, да направя "двойно пречистване")? Моля за съвет, ако имате време.
Титла: Re:Пречистване на черния дроб през ноември
Публикувано от: benato в 20-11-2009, 19:00:15
А загряваше ли дроба?
Титла: Re:Пречистване на черния дроб през ноември
Публикувано от: Buku в 20-11-2009, 19:03:46
Загрявах го, цялата нощ.
Впрочем, едва сега, вечерта, излязоха няколко камъка - но малко и не много едри...
Не знам  :-\. Клизмите крайно необходими ли са в случая?
Титла: Re:Пречистване на черния дроб през ноември
Публикувано от: benato в 20-11-2009, 19:09:19
С клизмата нищо не може да се задържи вътре.
Титла: Re:Пречистване на черния дроб през ноември
Публикувано от: Val в 21-11-2009, 00:35:32
А,че то много интересно наистина. Що така няма камъни? Хайде, старшите да кажат :Confus_34: Възможно ли е да няма какво да се чисти наистина?
Титла: Re:Пречистване на черния дроб през ноември
Публикувано от: Zloqd в 28-11-2009, 20:44:00
Моите вътрешности съм ги оставил на автопилот и от 2-3 дни гледам, че ходя зелено с лека миризма на гнилоч - значи черния ми дроб е решил да се поизчисти. Аз не съм хапвал нищо със зелен цвят първите дни когато го забелязах. Предполагам че това е някаква реакция от гулията дето е рупам всеки ден.
Колкото до изчистването използвам един вариант на ардха-матсиендрасана при който вътрешностите се изстискват като паста за зъби. Отделно всяка сутрин правя наули, агнисара дхаути (това са последователни повторения на удиана бандха без да се поема въздух между тях) и накрая сукшма басти - заема се пашчимотасана и се правят едновременно вълни с корема надолу и мула бандха (свиване на ануса)
И аз още не съм се решил на тая стъпка, но съм я планувал за пролетта. Сега клизмите и шанката са ми достатъчни. Сега почвам и това за паразитите. След него е за слузта дето е с хрян и така ;D ;) :)
Какво се прави за паразити да взема да го пробвам някой път? Аз наскоро ходих на една лекция за здравословен живот и казаха сутрин на гладно 50гр. коняк и след това рициново масло ама ме е страх да го пробвам.
Титла: Re:Пречистване на черния дроб през ноември
Публикувано от: Petko в 28-11-2009, 22:25:58
За паразити се прави настойка от зелени орехчета. Но е късно вече. Последната седмица на май или първата на юни се берат. За повече инфо виж тук -
http://www.zemianazaem.com/soul_body/прочистване-от-паразити/ :love_028:

Титла: Re:Пречистване на черния дроб през ноември
Публикувано от: Андрей в 03-12-2009, 11:48:39
:Confus_34: :Confus_34: :Confus_34:
Здравейте! Първо поздравления за невероятния сайт!
От доста време чета и се интересувам по дискутираните въпроси, но се лутам сама в търсене на отговори. :Confus_3:
Като ви открих днес, не се отлепих цял ден! Страхотно е!
Имам един въпрос, ще съм много благодарна ако някой ми отговори и то скоро.
Знам, че черният дроб е активен през пролетта и тогава трябва да се чисти, но не знам защо нещо ме подтиква да го направя сега - на пълнолунието на втори ноември. Просто сега ми се отдава възможност. 
Има ли някой който го е правил през този сезон и какви са вашите съвети - да опитам ли и ли да чакам до пролетта? Ще ми е за пръв път :surpris_23:
Предварително благодаря!
 




Последните ми 2 пречиствания на черния дроб бяха 31.10 и 2.11. Минаха без проблем. Излязоха 2 шепи камъни. Следващите ще са през януари.