Форум Земя назаем
Суровоядство => Рецепти => Сосове, дресинги - сладки и солени => Темата е започната от: Nun в 04-09-2009, 17:03:16
-
Здравейте приятели! Понеже много обичам лютеница издирвам рецепта за сурова такава. Ако някой може да помогне, да казва много ще му бъда благодарен! :love_026: :essen:
-
http://www.recipemagician.com/recepti/sosove-i-dresingi/surova-liutenica/
Когато я правихме, нямахме дехидратор. Сега, ако я правя пак, бих пробвала да я поизсуша.
-
Вери благодаря ти много! :flowers2: без дехидрататор добре ли се получи ?
-
Става и без сушилник. Става малко редичка.
-
Става и без сушилник. Става малко редичка.
Окей, ще пробвам задължително!
-
Аз си правя сурова лютеница, като смесвам смлени ядки по избор, сушени домати и 2-3 предварително ситно смлени в кафемелачката сушени червени чушки.
Добавям подправки, малко морска сол на прах и разбира се, зехтин на вкус и се размазвам от кеф! :Content_22:
Няма такава вкусотия! :blehПропорции и снимки няма да давам, защото удоволствието е в експеримента. :)
Като консистенция е като домашната, но с още по- интензивен вкус.
Искам да ви питам: Понеже по- горе някой пак спомена за сушене на лютеницата в дехидратора..Защо е нужно да се дехидратират допълнително суровоядните ястия- пиците или както в случая лютеницата? Защо да си играе човек да "върти" някакво сосче, което после ще суши?! :Confus_3:
-
Аз си правя сурова лютеница, като смесвам смлени ядки по избор, сушени домати и 2-3 предварително ситно смлени в кафемелачката сушени червени чушки.
Добавям подправки, малко морска сол на прах и разбира се, зехтин на вкус и се размазвам от кеф! :Content_22:
Няма такава вкусотия! :blehПропорции и снимки няма да давам, защото удоволствието е в експеримента. :)
Като консистенция е като домашната, но с още по- интензивен вкус.
Искам да ви питам: Понеже по- горе някой пак спомена за сушене на лютеницата в дехидратора..Защо е нужно да се дехидратират допълнително суровоядните ястия- пиците или както в случая лютеницата? Защо да си играе човек да "върти" някакво сосче, което после ще суши?! :Confus_3:
Аз си правя една много лесна,просто леко в дехидратор задушавам няколко червени пиперки,за да мога да ги обеля по лесно,после директно в пасатора с много малко зехтин или ленено масло,малко хималайска сол,и сока от половин лимон,и това е.Пробвай,и ще разбереш за какво говоря :whistling2 - emotloader:
-
Приготвям сурова лютеница само от сурови и добре узрели зеленчуци.Не използвам дехидрататор, защото мисля, че по този начин се губят най - ценните сокове.Домати с тънка ципа, смлени - 3 части, пиперки червени, смлени сурови - 3 части, тиквички пресни, смлени - 2 части, магданоз на вкус, патладжани - сурови , нарязани, посолени и отцедени от горчивия сок, измити и смлени - 1 част, чесън на вкус, зехтин и хималайска сол на вкус.По желание може да се добавят пресни смлени моркови и бамя.Става чудна лютеница, сурова, много полезна.Замразявам я за зимата във фризера в найлонови торбички.Като я размразя и добавям чесъна, магданоза, зехтин, малко ябълков оцет и хималайска сол.
-
Приготвям сурова лютеница само от сурови и добре узрели зеленчуци.Не използвам дехидрататор, защото мисля, че по този начин се губят най - ценните сокове.Домати с тънка ципа, смлени - 3 части, пиперки червени, смлени сурови - 3 части, тиквички пресни, смлени - 2 части, магданоз на вкус, патладжани - сурови , нарязани, посолени и отцедени от горчивия сок, измити и смлени - 1 част, чесън на вкус, зехтин и хималайска сол на вкус.По желание може да се добавят пресни смлени моркови и бамя.Става чудна лютеница, сурова, много полезна.Замразявам я за зимата във фризера в найлонови торбички.Като я размразя и добавям чесъна, магданоза, зехтин, малко ябълков оцет и хималайска сол.
Ели сьгласна сьм с теб,да получава се.Но и моят вариант е мноогооо,многооо добьр. :essen: :pensif_29:
-
Ейййй, супер сте. Обожавам лютеница. А в каква машинка трябва да се смели? Че нещо не разполагам с никакви уреди и възнамерявам да купя, но нямам представа какво би ми свършило работа. :Confus_34:
-
Използвам за смилане както на кълнове, така и на зеленчуци електрическа машинка за мелене на месо.Преди години използвах такава ръчна машинка, която имам от баба ми.Пасатора също смила, също и нутри булет, ако имате.Но на мен най - добра работа ми върши електрическата машинка за мелене на месо, защото на нея мога да смеля и по - големи количества зеленчуци.Става бързо и лесно, особено когато зеленчука е нарязан или настърган на едрото ренде / моркови /.
Надявам се да съм ви била полезна.Поздрави !
-
Използвам за смилане както на кълнове, така и на зеленчуци електрическа машинка за мелене на месо.Преди години използвах такава ръчна машинка, която имам от баба ми.Пасатора също смила, също и нутри булет, ако имате.Но на мен най - добра работа ми върши електрическата машинка за мелене на месо, защото на нея мога да смеля и по - големи количества зеленчуци.Става бързо и лесно, особено когато зеленчука е нарязан или настърган на едрото ренде / моркови /.
Надявам се да съм ви била полезна.Поздрави !
Моя е шейкьр,дьлбока кана и на дьното има супер ножче,което ми смила в него всичко каквото сложа и е с невероятните 1800 оборота,Английски е марката му е Cookworks,донесох си го когато се врьщах от Англия.Многоо сьм доволна.В него си правя всичко каквото се сетиш,сладоледи,торти,шейкове,смутита,смеси за сурови торти,и всякакви такива. :Appetit_4: :essen:
-
Имам също и блендер на Мулинекс, 1000 оборота, но не смила толкова добре кълновете.Дори и зеленчуците трябва да се смилат няколко пъти.Най - добре е да се вземе по - високо оборотен блендер или електрическа машинка за месо поне 1500 - 1800 оборота.
-
Имам също и блендер на Мулинекс, 1000 оборота, но не смила толкова добре кълновете.Дори и зеленчуците трябва да се смилат няколко пъти.Най - добре е да се вземе по - високо оборотен блендер или електрическа машинка за месо поне 1500 - 1800 оборота.
Дам,определено ти е нужен много по мощен.Моя е 1800 оборота,и е супер мощен.Точно такьв ти трябва. :whistling2 - emotloader: