Форум Земя назаем

Общи теми => Сподели, разкажи или просто напиши => Темата е започната от: bpa в 22-12-2011, 11:47:02

Титла: какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: bpa в 22-12-2011, 11:47:02
Приятелството може да завърши с любов, любовта с приятелство - никога.
Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: Люба в 22-12-2011, 19:06:02
Многократно доказано лично че любовта може да завърши с приятелство :heart_2:
Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: com_pot в 22-12-2011, 20:51:18
bpa, ако не те бях виждала, щях да си помисля, че си на дванайсет ...

Любовта е кучка, не можеш да я имаш. А приятелството свършва там, където започва деленето на "моето" и "твоето".

Може би е по-лесно, ако просто продължим да съществуваме без да мислим за неща като "приятелство", "любов"... Най-истински и чисти са когато се случват незабележимо, както се случва дишането. Ако ни е писано да се случи, де...

Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: mariiina в 22-12-2011, 23:50:46
 :kisss:Любовта мили мои, е нещо голямо, трудно  достижимо, но не невъзможно.За любовта е писано и говорено много.
........Любовта е дълготърпелива, пълна с благост, любовта не завижда, не се превъзнася, не се гордее, не безчинства, не дири своето, не се сърди, зло не мисли, на неправда не се радва, а се радва на истината; всичко извинява, на всичко вярва, на всичко се надява, всичко претърпява. Любовта никога не отпада......"

Из "Посланието на св. Апостол Павел до Корентяни ...

Ние се учим на Любов.А кой и как и кога ще я почувства...ами когато я заслужи!
Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: grow в 23-12-2011, 09:50:05
bpa,брат като че все по-рядко хората достигат до висша форма на приятелство,камо ли до чиста любов,и всичко това само заради едното Его,(може би).Именно за него Кришнамурти беше писал хубави неща,няма да го цитирам.
Но все пак ако те мъчат кучешки тревоги пробвай с "Изкуството на любовта" на Овидий,или нещо по съвременно "Да се обичаме с отворени очи" на Букай  ;)
Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: bpa в 23-12-2011, 11:29:26
bpa,брат като че все по-рядко хората достигат до висша форма на приятелство,камо ли до чиста любов,и всичко това само заради едното Его,(може би).Именно за него Кришнамурти беше писал хубави неща,няма да го цитирам.
Но все пак ако те мъчат кучешки тревоги пробвай с "Изкуството на любовта" на Овидий,или нещо по съвременно "Да се обичаме с отворени очи" на Букай  ;)

Благодаря за препоръките, слава Богу, нищо не ме мъчи в момента, освен желанието да си направя и изпия 2 литра сок, но това ще почака още около 2 седмици :)
Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: grow в 24-12-2011, 09:01:53
За нищо,само време да има човек книги да чете ;) За по няколко литра живот често си мислим всички  :Appetit_17:
Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: Discworld в 24-12-2011, 22:10:33
тих ужас tooth
Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: Ptirinha в 28-12-2011, 11:06:02
чистата любов си е 100% приятелство

странна ми е горенаписаната мисъл, защото във втората част на изречението любовта завършва?!?(то и в първата, де.., ама там по-скоро се чете като *прераства*)..., изобщо щом нещо свършва не е добре O0
Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: Theodora в 28-12-2011, 11:35:52
Любовта е саморазширяващо се явление, влюбването е това, което има край. Ако двама са се обичали истински, то се си остават близки , дори и след като се разделят. Ако обаче е било само мания/привличане и тн...то те едва ли биха били приятели след раздялата... :pensif_29:
Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: com_pot в 28-12-2011, 13:05:24
Theodora, Respect! :-))
Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: бате Бино в 29-12-2011, 09:20:19
Теодорче, започнала си да се изразяваш като доцент социолог :)  
Мен лично силно ме заинтригува термина " саморазширяващо се явление" :)
А думата "мания" не би могла да стои редом до "привличане".Тя не й е синоним. Защото е много по-силна като категория. Мания е другата дума за "пристрастяване". Което е нещо ама много много по-силно (като категория) от едно само "истинско влюбване".  Защото влюбването е на емоционална основа , а пристрастяването е на биохимична ( отделят се адреналин и др. стимулатори) и там организмът не прощава..:) ПРистрастяването е едва ли не за цял живот :) - към аудиотехника, към фотография, бързи коли, компютърни игри,хавайски пури..и т.н. :)
Затова "мания" към човек не би могло да има. Тя е само към неодушевени предмети и процеси.
Въпреки това , ако имаш общи манийки с някого, това ще те държи свързан ( по някакъв начин ) с него статистически много по-дълго  , в сранвнение със само ако го беше обичал истински :)
("Нищо не ни свързва така , както нашите пороци " - Балзак ) :)
Така са свързани например  "приятелите по чашка" :)  

От друга страна обаче , един мъж рядко има общи манийки с една жена .. :surpris_25:
Затова трябва да се надява поне на общи интереси, на един и същи хоризонт ( така да се каже)
"Истинската обич" (както я наричаш)  , която не ляга върху общи интереси , е обречена! Въпрос на време е..
 С времето от нея така или иначе не остава много, затова е добре да си подложим поне общи интереси, и единна ценностна система.  Това са нещата , които свързват една двойка във времето. Ако трябва да се избира между тях и между "истинската обич" е по-добре да се заложи върху първите две.  
Разбира се , ти като социолог знаеш , че понятието "любов" е твърде общо и безконтурно , и е редно ( както казал Алън) предварително то да се осветли - дали става въпрос за любовта между майка и син, между дете и куче или между двама оберкелнера  .. :)

В този смисъл "приятелството" и "любовта"  ( за мен) нямат никаква причинно следствена връзка помежду си. За да има приятелство , не е необходима любов. (А вероятността един поет да стане математик каква е ? :)  )
Любов е възможна и без приятелство. За да премине любовта в приятелство са необходими съвсем различни предпоставки :)  ( Които не зависят от това колко истински или колко неистински сме обичали ! )
Обратното също е вярно - приятелство да премине в любов - за това също   са необходими съответните предпоставки.

 Този тип любов  има по-голям шанс да оцелее във времето.  

Затова първоначалната "крилата" мисъл на темата  дефакто е безсмислена. (Въпреки ,че звучи интригуващо..)
Тя е като уравнение с 10 неизвестни  ,като 9те от тях винаги ще си останат неизвестни.   :)
Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: Theodora в 29-12-2011, 10:41:21

Любов е възможна и без приятелство.
С това твърдо не съм съгласна, просто защото личният ми опит сочи друго и аз държа на приятелството в една връзка. Може и да е възможно, но не ми харесва идеята.

Под "саморазширяващо се явление" имам предвид 2-ма себедостатъчни хора, които са щастливи по отделно, но избират да бъдат заедно и по този начин умножават щастието си. За мен лично това не е безсмислено, дори е най-важното в една връзка.

За "мания" мисля, че разбираме различни неща и не съм го равнопоставяла с привличане(трябвало е да сложа запетайки...  tooth ) Това което имам предвид е форма на паразитизъм, или щастието ти да зависи от присъствието на някой друг, а не от теб самия.

Не мисля, че пристрастяването е за цял живот, освен ако ние не решим така. Поне аз решавам съзнателно  към кое да се "пристрастя", както и кога да спра.

За общите интереси подкрепям напълно. Наистина е въпрос на време двамата да се разделят, ако не споделят някаква обща дейност (освен секс естествено). Както се казва: "Любов е не когато двама се гледат влюбено, а когато вървят прегърнати, в една посока"


П.С. Влюбването също е И на биохимична основа. Хипоталамусът отделя определени невропептиди, контролиращи всяко наше настроение, т.е. имаме "чувства" именно заради отделянето на тези химикали в кръвта. Затова и за влюбването са характерни определени "симптоми" като засилен пулс, изчервяване и т.н., Така че спокойно може да се говори, освен за емоционално, и за "биохимично" пристрастяване към желанието да сме обичани, към страха да изгубим нещо/някой, а най-често към депресията. Това са все състояния, контролирани от химикали и неслучайно психиятрите лекуват с химия.
Аз лично не разделям биохимия от емоции, защото са взаимно свързани, но знам, че умът ми е този който диктува правилата, т.е. аз.

Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: grow в 29-12-2011, 11:04:50
Хората имат нужда да са по-освободени като цяло и един към друг,само тогава биха усетили пълната сила на отношенията помежду им,било то приятелство или любов.
От друга страна ако са налице дълги философски дискусии а не чисто и осъзнато тълкуване на отношенията тогава за каква ли любов става въпрос,а всичко това пък не е характерно именно за приятелството,където не са наложителни обяснения за това или онова. С други думи за отношенията между двама души,защо да правим нещата сложни когато могат да са толкова красиви.  :Content_22:
Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: бате Бино в 29-12-2011, 11:43:16
Теодорче,
малка възраст (твоята) = малък опит = малка социологическа извадка = несигурен "извод"  :)
Гроуи, апелираш против четенето на книги?  ;)
 Доколкото съм запознат, там дискусиите са доста по-дълги от колкото в нашите няколко поста.. :)   
Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: Ptirinha в 29-12-2011, 13:12:28
с моята почти двойно по-голяма възраст=по-голям опит=по-голяма социологическа извадка от Теодора  :Confus_3: я подкрепям напълно в твърдението, че любов без приятелство не е възможна.., ако няма приятелство, то тогава тези взаимоотношения са някаква друга форма, но не и истинска любов..

**междудругото двама оберкелнера могат да са майка и син tooth
Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: com_pot в 29-12-2011, 13:20:27
А къде в цялата тази работа слагате потребността да "споделяш" живота си, прозренията си, тъгите си, радостите си, трапезата си, ако щете, и то с конкретен човек? Как е възможно да бъдеш щастлив без това?

Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: Theodora в 29-12-2011, 14:00:27

Ptirinha, благодаря за подкрепата.  :fluretaa:

Бате Бино, не пропускаш шанс да изтъкнеш колко малка и неопитна съм... Спокойно можеш да не си съгласен с това което казвам и без да ме подценяваш заради възрастта.

com_pot-че, това е част от общите интереси...без споделяне няма как наистина.
Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: Discworld в 29-12-2011, 14:11:10
много клишета се изписаха,бате бино е доста прав в случая
Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: Ptirinha в 29-12-2011, 14:19:42
може и клише да звучи, но аз говоря от собствен опит :Content_22:
Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: бате Бино в 29-12-2011, 22:31:34
Ауу, че хубава снимка си си сложила , Теодорче. Онази старата винаги я визуализирах, когато си пусках пситранс и даркиндастриал :)
Тази обаче е супер. Дано да си ти на нея.
Обаче пък , дори и с нова снимка пак  не успя да попаднеш в мишената :(
тоест ,- пак не си права :)
Някои възгледи просто НЕ МОГАТ ДА НЕ БЪДАТ ФУНКЦИЯ НА ВЪЗРАСТТА. Този е от тях.. :)
Затова и така съм се изразил.  Вярвай , на двайсет и няколко и аз съм мислил  като теб :)
( възможно е дори и по-слабо от теб )
 
Нали е казано да се учим от децата..
Ето , учим се : В "Малък коментар" когато ги питат някой засукан въпрос ( като например - " Какво е мироопазваща операция?" )  всички до едно имат мнение ! :)  И нито едно от тези мнения не е вярно. :)
Обаче никое дете не казва - "Не знам" :) . Никой не обича да не знае..Всички те искат да знаят. Грешат , защото са на 9 години. По-късно ще се научат, но не и на 9 . :)  
Така е и на 15, на 20, на 40 и т.н.  
 На 20 знаеш като за на 20  :)  Имаш удоволствията като за на 20. И приоритетите като за на 20.
И това е нормално.( въпроса сме го обсъждали вече )
Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: grow в 29-12-2011, 23:42:12
 tooth  тая възраст голям бич в днешно време,защо тъй незнам.Тя е доста относително мерило за опита и нещата за живота до които е стигнал един човек.Точно затова обаче в случая възрастовия контраст е толкова ценен,и един младеж може да научи много от някого 2 пъти по голям от него но и обратното.
Вмъкни Цитат
Теодорче,
малка възраст (твоята) = малък опит = малка социологическа извадка = несигурен "извод"  
Гроуи, апелираш против четенето на книги?  
 Доколкото съм запознат, там дискусиите са доста по-дълги от колкото в нашите няколко поста..    

Ето че пак до статистиката опираме,тя все пак е сигурен метод за обяснение на дадени събития и поведение,или по-скоро средно статистически..:)
Иначе бате Бино не съм имал за цел да пропагандирам учения или да налагам някому литература,аз за себе си имам повече нужда от време за книги.Но пък винаги съм отворен към нови предложения от някого с повече житейски опит,така че чувствай се свободен за препоръки..:)
поздрав за всички,готин припев
http://www.youtube.com/watch?v=3OnnDqH6Wj8&ob=av2e
Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: Theodora в 30-12-2011, 12:40:09

 На 20 знаеш като за на 20  :)  Имаш удоволствията като за на 20. И приоритетите като за на 20.
И това е нормално.( въпроса сме го обсъждали вече )

 Значи да разбирам, че за теб опитът е маловажен... По някаква таблица ли гледаш за коя възраст какво отговаря или какво..?. :surpris_22:   

Не знам дали се разбира от постовете ми, но аз не твърдя че няма още какво да науча, дори напротив - искам и се старая постоянно да уча. Не се правя на всезнайка и съжалявам ако изглежда така. Просто мисля, че форума е затова - да се обменят мнения. Било то верни или грешни, човек никога не знае какво ще му светне от най-абсурдния пост.
Общувала съм с доста хора, по-възрастни от мен, които изобщо нямат нито цели, нито мотивация за себеразвитие - едно просто вегетиране... И лошото е, че никога не са имали! Ако искаш да ми кажеш, че те мислят по-правилно от мен, само защото са двойно моите години, просто няма начин да се съглася... И не е като да не ми е писнало подобни хора да се мъчат да ми дават тон в живота.

Това за което помолих, е просто да си спестяваш вметките за възрастта, защото убиват желанието на човек да пише. Ако това е целта ти, по-добре слагай на избрани от теб теми (нали си модератор) възрастова граница в заглавието, за да се знае, че не сме "дорасли" за да ги обсъждаме.  tooth

И като имам приоритети и удоволствия като за 20, би ми било много интересно да ми кажеш какви са. Не се заяждам, наистина ми е интересно, понеже моите нямат нищо общо с тези на връстниците ми(което всъщност е проблем за мен).

П.С. Какво пък толкова ми имаше на старата снимка, че на никой не му харесваше...?  O0
Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: Zloqd в 30-12-2011, 17:01:27
Много се радвам, че поне тук виртуално мога да общувам с хора, които имат мотивация за себеразвитие и усъвършенстване :)
Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: mariiina в 30-12-2011, 18:52:34
 :kisss:
Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: mariiina в 30-12-2011, 19:32:33
  :kisss:Тъй, тъй...и възрастта била от значение... tooth.Аз толкова пъти се опитвах да го кажа...обаче никой не ме чу!
    Сега..и е вярно и не е...ха сега де.Ако го гледаме от гледна точка на един  човешки живот - да, с възрастта се трупа и опит.Но ако го погледнем от гледна точка на прераждането, то тогава едно дете може да има по-вече знания и по-голям опит,защото се прераждало по-вече пъти.Т.Е една по стара душа има по-вече и от двете.
    Ах Любовта, ах Любовта...какво точно е тя.За мъжете тя е първо секс и после чувство, а за жените обратно (МОЖЕ ДА ИМА И ИЗКЛЮЧЕНИЯ).За това и много мъже не могат само да си другаруват с жени, за тях то трябва да завърши в леглото. :surpris_23:
Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: бате Бино в 31-12-2011, 10:26:00
  Е как бе, лельо Маринче, не те чуваме .. Няма такова нещо. Аз поне те слушам и понякога чувам даже :)
Виждаш ли как ги нацелваш и ти понякога нещата :)
Ама ето виж сега за прераждането - ако ставаше въпрос за повече знания и опит, - ако ги имаха по рождение , защо ще ходят тези деца на училище ? :) При това от първи клас ?  
Или  поне тези "знания и опит" са във вид по-друг, от общоприетия. ( освен пък да схващат по-бързо от останалите? )
Явно израстването  чрез прераждането си има други измерители. Знания и опит могат да се натрупат във времето, обаче доброта и състрадателност например - много трудно. А това са качества  много по-висши от едни просто "знания и опит".  Възможно е точно такива характеристики да се "вграждат" в процеса на прераждането..? Според моите наблюдения, те се "дават" по рождение на този , на когото трябва да се дадат.
(Само умувам, това е вече езотерика и антропософия, не са моите области на интерес ,както е при теб)  

Ама ти и за любовта  говориш за друго нещо , малко се отклоняваш.. :)
Това си е така, безспорно,  но за любовта между двама ( или трима) е редно да се говори след като всеки си е взел неговото ( дали от леглото или от матрака на тавана ..:) )  ,защото това , първоначалното  не е точно любов ,  хормонът се е успокоил и да видим какво следва след това.. :)  
Интересно е как ще се развие във времето, в началото е ясно как :)

Ама то това си е един супер комплимент от наша страна - че ни тегли към леглото  :)
 На някои жени верно  им е писнало и не могат да го оценят, обаче други си го мечтаят постоянно , защото им се случва по-рядко, отколкто би им се искало. :(

Има обаче и друго интересно , на което аз нямам обяснение  :Confus_34:.
След като за жените "това легло" не било от особено значение , защо винаги става така, че ако жена "откаже" на мъж - нищо почти не се променя от негова страна , обаче АКО МЪЖ ДРЪЗНЕ ДА ОТКАЖЕ НА ЖЕНА..  е тогава вече стана тя.. :)   за секунда рухва всичкото им "приятелство" и горкият нещастник е отлъчен и низвергнат за вечни времена.. tooth

 ( Не знам за другите дженнтълмени, но аз добре помня двата пъти , когато това се е случвало :) :) )
Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: Limoana в 31-12-2011, 10:51:14
Теди, чудесна си!!! :Content_22:Възхищавам се на изказванията ти!!! :fluretaa:Много си мъдра (и красива)!!! :heart_2:
Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: lustenau в 31-12-2011, 11:07:24
Много се радвам, че поне тук виртуално мога да общувам с хора, които имат мотивация за себеразвитие и усъвършенстване :)
Какво по точно имаш предвид под развитие и усъвършенстване
Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: Theodora в 31-12-2011, 12:11:51
Лимоана, бладодаря за сърдечните комплименти  :fluretaa:

Весело посрещане на всички довечера и само истински приятели и много любов през новата година!  :Content_22:
Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: Zloqd в 31-12-2011, 16:38:43
Не е речено, че човек трябва да се учи само от собствените си грешки. Тъй като нямам личен опит по въпроса въпреки, че съм по-голям от Теодора ще споделя наблюденията си върху други:
Много хора започват връзка само за да не са сами. В течение на връзката опознават другия толкова добре, че е нормално в един момент да не искат да го виждат повече.(Затова избирам внимателно).

Много се радвам, че поне тук виртуално мога да общувам с хора, които имат мотивация за себеразвитие и усъвършенстване :)
Какво по точно имаш предвид под развитие и усъвършенстване
Добър въпрос. Колкото хора попиташ толкова различни отговори ще получиш и повечето от тях ще са верни. Моето лично мнение е че най-добрите отговори са дадени в учението на Буда и в "Стоте болести" и "Стоте лекарства" на Лао Дзъ. Към това мога само да добавя следното:
Човек трябва да осъзнава, че всяко негово действие, дума или мисъл има последствия както върху него така и върху обкръжаващата ни среда и евентуално да окаже влияние дори на хора (и животни), които ще дойдат на този свят след десетки, а може и стотици години. Най-показателния пример са религиите , опитите с ГМО и някои традиции като гергьовското агне и коридата.
Да се усъвършенстваме значи ако не успеем да направим света по-добро място поне да не го правим по-лош(като постоянно се стремим към първото разбира се) .
Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: lustenau в 31-12-2011, 22:29:25
Даа Така е колкото хора толкова и мнения и за радост още куп методи най добре е да се почне мисля от самоопознаването  Не случайно на храма в Делфи са били написани думите ''Опознай себе си за да опознаеш света'' или бога мисля Другото идва от само себе си по закона на синхроничноста мисля
Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: Ros в 01-01-2012, 12:24:34
Даа Така е колкото хора толкова и мнения и за радост още куп методи най добре е да се почне мисля от самоопознаването  Не случайно на храма в Делфи са били написани думите ''Опознай себе си за да опознаеш света'' или бога мисля Другото идва от само себе си по закона на синхроничноста мисля

 lustenau , какво можеш да кажеш, най-общо, за закона на синхроничността/ще ми бъде интересно да науча/?
Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: Dess в 01-01-2012, 15:53:20
  Например повечето мъже знаят, че когато една дама каже „не", тя има предвид „може би", че когато каже „може би", има предвид „да", но че когато каже „да" - то тя изобщо не е дама.  :)  – Алан Гарнър
Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: mariiina в 01-01-2012, 20:30:26

Ама ето виж сега за прераждането - ако ставаше въпрос за повече знания и опит, - ако ги имаха по рождение , защо ще ходят тези деца на училище ? :) При това от първи клас ?  
     :kisss:Правилно си забележил.А дали си обърнал внимание и на това,че децата нищо, че са в 1 кл.пак не са с еднакви умения.На едни математиката им се удава,на други -не.Едни,като че ли по-бързо и по-лесно усвояват знанията, а други -не.Защо така.Ето пак ще ви препоръчам Платон-Федон.Там е отговора на въпроса.
Или  поне тези "знания и опит" са във вид по-друг, от общоприетия. ( освен пък да схващат по-бързо от останалите? )
те се "дават" по рождение на този , на когото трябва да се дадат.
(Само умувам, това е вече езотерика и антропософия, не са моите области на интерес ,както е при теб)  
Виж, сега, нека оставим наименованията и да говорим само за знания,независимо от източника.Та това,което ни се давае това,което сме усвоили преди и затова днес и сега някои могат някои неща със завидна лекота, а други - не.

Ама ти и за любовта  говориш за друго нещо , малко се отклоняваш.. :)
Това си е така, безспорно,  но за любовта между двама ( или трима) е редно да се говори след като всеки си е взел неговото ( дали от леглото или от матрака на тавана ..:) )  ,защото това , първоначалното  не е точно любов ,  хормонът се е успокоил и да видим какво следва след това.. :)  
Интересно е как ще се развие във времето, в началото е ясно как :)

Ама то това си е един супер комплимент от наша страна - че ни тегли към леглото  :)
 На някои жени верно  им е писнало и не могат да го оценят, обаче други си го мечтаят постоянно , защото им се случва по-рядко, отколкто би им се искало. :(

Има обаче и друго интересно , на което аз нямам обяснение  :Confus_34:.
След като за жените "това легло" не било от особено значение , защо винаги става така, че ако жена "откаже" на мъж - нищо почти не се променя от негова страна , обаче АКО МЪЖ ДРЪЗНЕ ДА ОТКАЖЕ НА ЖЕНА..  е тогава вече стана тя.. :)   за секунда рухва всичкото им "приятелство" и горкият нещастник е отлъчен и низвергнат за вечни времена.. tooth

 ( Не знам за другите дженнтълмени, но аз добре помня двата пъти , когато това се е случвало :) :) )
:kisss: Уфффффффф...много дълга тема...пък аз си падам по кратките форми  :surpris_23:
Млади хора не мои да делите леглото от...общуването преди него.Вижте сега, аз като стара,живяла и опитала, т.е.имам мааалко по-голям опит  tooth...и ето какво ми се върти в главата за любовта и секса.
Първо е някакъв стих, поема, ода,  а може и проза - изречение,разказ, повест, а защо не и роман....а накрая е секса, т.е препинателния знак...най-добре да е удивителен!!!! :love_007:
Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: grow в 05-01-2012, 23:52:03
Така си е бабо Марийна,увертюрата си е задължително нещо,но днешната младеж те малко така много много се не бавят :) ето няколко линка за размисъл :)

http://www.tialoto.bg/a/31-vrazki/18675-zashto-mazhete-i-zhenite-ne-mogat-da-badat-samo-priiateli-video/

http://www.tialoto.bg/a/31-vrazki/18626-za-gadzhetata-lubovta-i-zhenskite-metamorfozi/

http://www.tialoto.bg/a/31-vrazki/18566-kratko-i-iasno-kak-da-si-namerish-mazhe/

 :surpris_23:  :Content_4 - emotloader:
Титла: Re:какво мислите за тази мисъл ?
Публикувано от: titan в 09-01-2012, 18:19:00
Всичко е въпрос на лично осъзнаване на заобикалящата ни среда :)
Теодорчето например понякога общува с хора под нейното ниво и тя осъзнава,че е по-добре в някои отношения от тях, ние с теб бате Бино се стремим да общуваме с хора над нашето ниво, да вземем да понаучим нещо полезно и така съзнанието ни формира някаква относителна представа за всичко около нас , тълкованието ни е различно в зависимост от много фактори, които имат влияние върху тези процеси.

" Има обаче и друго интересно , на което аз нямам обяснение  .
След като за жените "това легло" не било от особено значение , защо винаги става така, че ако жена "откаже" на мъж - нищо почти не се променя от негова страна , обаче АКО МЪЖ ДРЪЗНЕ ДА ОТКАЖЕ НА ЖЕНА..  е тогава вече стана тя..   за секунда рухва всичкото им "приятелство" и горкият нещастник е отлъчен и низвергнат за вечни времена.. "

С това съм абсолютно съгласен и то е продиктувано от моят личен опит