Форум Земя назаем

Пречистване на духа и тялото => Гладолечение и режими => Темата е започната от: ptpi в 10-08-2009, 18:38:27

Титла: Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: ptpi в 10-08-2009, 18:38:27
Здравейте,
благодаря, че Ви има, че поддържате този прекрасен сайт- да сте живи и здрави всички.
Имам един въпрос: от няколко години провеждам водно и уриново гладуване- 3 пъти в годината дълги гладувания -18-20 дни и всеки месец 2 пъти по 1 до 3 дни. Каквото и да прочетох в сайта и форума никъде не срещнах хора, които провеждат такъв вид гладуване - обикновено тук се говори за "гладуване" с плодове, сокове, мед, чай. Аз не намирам това за гладуване, а просто плодово-разтоварителен режим. Сигурна съм обаче, че все пак някой гладува като мене. Ако има такива приятели бих помолила, ако  възможно да сподели начина на захранване, който прилага. Захранването, което е предложено тук наистина е подходящо за хора, които до този момент се е хранил с плодове, но ми се струва неудачно за хора, които 20 дни са били само на вода.
Признателна съм ви за отговора.
Поздрави.
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: ДарбиМак в 16-08-2009, 19:06:07
Аз за уриново гладуване не съм чувала досега. А пълното водно гладуване си е добре известно. А захранването си пак постепенно като се почне съ плодови и зеленчукови сокове и постепенно се включват твърди храси. А ти щом толкова години го правиш това как се захранваш?
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: ptpi в 16-08-2009, 19:40:22
Благодаря за отговора. Не, че не знам как да се захраня, но ми бе интересно да чуя и други мнения. Що се отнася до уриновото гладуване- това е най-добрия начин за гладуване, т.к. урината допълнително подкиселява организма и по-лесно излизат токсини и шлаки.
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: vladi в 17-08-2009, 08:14:45
ptpi, уриново гладуване не съм правила, но редовно практикувах водни гладувания по системата на Брег - всяка седмица 1 ден на вода и няколко пъти годишно по 10-15 дни.
Дългите гладувания прекъсвам с малки дози пресен сок, разреден с вода. След това включвам 1/2 до 1 ябълка, разпределена на порции за деня (в повечето случаи ми идва твърде много). Около 3-я или 4-я ден апетитът ми се възвръща и пия чай от мента и коприва, за да се чувствам сита и да контролирам количеството храна. Седмица консумирам малки порции сурови плодове и зеленчуци, предимно настъргани. Включвам пресен бульон от разни зеленчуци, самите зеленчуци и т.н. Ако не успея да овладея повишения апетит за храна и стомахът ми се 'разбунтува' срещу повечето храна, минавам за 1 ден на чай или сокове.

От почти 2 години не съм гладувала на вода поради бременност и кърмене, но задължително ще се върна към тази практика щом кукличката се отбие.
Имам желание за по-дълго водно гладуване, но заради теглото ми се въздържам.

Ще се радвам да споделиш за твоите гладувания, а може да направим и някое заедно  ;) веднага щом съм на линия. С приятелска подкрепа е далеч по-леко и приятно.
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Андрей в 17-10-2009, 05:22:35
Здравей!
Аз също практикувам чисто водно гладуване от година. Даже в момента съм в 6 ден от поредното гладуване.
Тъй като губя доста енергия и тегло, през студените месеци правя кратки гладунения 7 до 10 дена. Лятото дълги - над 21 дена.
Основно се водя по препоръките на Столешников от книгата му "КАК ВЕРНУТЬСЯ К ЖИЗНИ". Така също съм чел книгата на Ангел Ангелов "Гладувайте правилно" както и "Гладуването може да спаси живота ви" на Хърбърт Шелтън. За втората имам леки резерви, но има и какво ценно да се научи. Третата е по-скоро рекламна брошура. Първите две книги се разпространяват БЕЗПЛАТНО по нета.  Авторите им не правят пари от знанието и оприта си. Третата я има тук http://star05.net/lib/viewpage.php?page_id=45

Успех
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Андрей в 17-10-2009, 05:32:29
Имам първата книга в превод на български. Превода е със съкращения и не е особено качествен, но ако се затрудняваш с руския, мога да ти я пратя
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Buku в 07-02-2010, 17:51:43
Здравейте!
Досега съм правила няколко водни гладувания по 3-7 дни и са ми се отразявали добре.
В момента правя едно по-продължително - дотук 10 дни, днес ми е 11-тия, мисля да го направя поне 14 дни, пък колкото издържа :) (в сесия съм, седя си почти само вкъщи и условията са доста подходящи). Бихте ли препоръчали някоя схема за захранване? Прочетох схемите на Малахов, но се чудя дали салата "метличка" още на 2-рия ден е особено подходящо  ???... Някой ако има опит и желание да сподели - благодаря предварително! :love_006 - emotloader:
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: titan в 07-02-2010, 22:20:45
аз 1 вият ден пия фреш от портокал разреден с вода , 2 рия чист фреш , 3 тия портокал и така преминавам на плодове постепенно
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: benato в 08-02-2010, 10:52:19
Прочети захранването на Шелтън.
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Buku в 08-02-2010, 14:57:40
Прочети захранването на Шелтън.

Линк (моля)? ::)
Търсих в гугъл, ама нещо не намирам  :(.
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: benato в 08-02-2010, 18:29:56
 :laugh:
http://www.spiralata.net/s.php?SearchType=1&find=%F8%E5%EB%F2%FA%ED
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Buku в 08-02-2010, 21:33:07
Безкрайно ти благодаря, Бенато! :flowers2: :kisss:
Много интересно... Има логика в това, което пише за соковете и твърдите храни. Май наистина него ще използвам. Мерси! ;)
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Buku в 12-02-2010, 18:06:01
Да споделя - вчера приключих водното гладуване (на 15-тия ден, тоест, две пълни седмици на вода). Честно казано, ми се отрази много добре  :). Дори имах намерение да го направя към 20 дни, но вече няколко сутрини започна много да ми пада кръвното и да ми прилошава при всяко рязко движение - и така през целия ден  :(. Та реших, че може би е време да приключвам. Плюс това съм доста слаба (от 45 кила на 40 в момента) и щеше да ми дойде в повече.
Като цяло обаче през целия период бях необичайно енергична; занимавах се усилено с нелека умствена дейност (като за скромните ми умствени възможности  :whistling2 - emotloader:), и дори имах сили да правя леки упражнения всяка вечер  :). Правех го защото имах нужда да се движа поне малко, а и следвах препоръките на Малахов (двигателна активност - според това как се чувстваме) и ми се отразяваше прекрасно  :). Друго нещо, което доста ме учуди беше, че редовно си ходех до тоалетната всеки ден  :o. Шелтън е прав, че активността на червата изобщо не спира  ;D. Клизми не съм правила, както споменах, ще ги почна на по-късен етап, "като му дойде времето", само влязох в гладуването с разхлабващи на растителна основа. И пак - всеки ден си вършех работите, дори на 2-3 пъти имах диария и ми се стори, че излизат и чернодробни камъни (или поне много приличаха)  :surpris_22:. Много ми беше спокойно през цялото време, концентрацията ми се подобри (дотук две 6-ици от изпитите! 8)). Вземах си душ по 1-2 пъти дневно и кожата ми се изчисти още повече. Друго, което ме порази беше, че косата ми си е в идеална форма и дори леко се сгъсти - досега съм имала случаи когато при намаляване на "ресурсите" е почвала да ми капе като листопад - сега си беше екстра  O0. През цялото време пих много вода - сигурно към 5-6 литра дневно, но не съм се насилвала, просто ми се пиеше и не забелязах това да ми влияе особено зле.
Вчера практически прекратих гладуването. Още сутринта почувствах, че трябва да хапна нещо, защото наистина краката ми вече се огъваха (сериозно говоря, не се измъквам по терлички)  tooth. Изпих 200мл фреш от морков и веднага се почувствах по-добре. По-късно през деня и една ябълка си нарязах - на малки порции през час. Днес нямах възможност много много да спазвам интервали (беше ми последният изпит), но горе-долу на час-два си хапвах парченце портокал (1 портокал и 2 мандарини от 5 сутринта докъм 16). Към 17, след голямо чудене и колебание, реших, че вече мога да поема и повече, та хапнах малко прясна салата  :essen:.
Дотук се чувствам отлично - цялата профилактика ми се отрази перфектно. Смятам да направя към седмица захранване - първо на плодове и зеленчуци, след 5-6 дена и ядки и зърнени. Благодаря на всички, които са правили такива гладувания за съветите. Както казах, невероятно и за мен самата, процедурата беше изключително приятна и бих я направила отново :). На всички, които не са пробвали - опитайте, струва си  ;).
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: mariiina в 12-02-2010, 19:06:43
 :kisss: :flowers2: :heart_2:bravooooooooo!!!!!Dasi jiva i zdrava i vse taka uporita!!!!
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Даниела в 12-02-2010, 22:12:34
 :Content_14: :Content_14: :Content_14: Ехе, Вики, 40 килограма, колко си ефирна  :peperudi:
 Като те чета и на мен ми се прииска да се пречистя само на вода  :)
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: sunny в 12-02-2010, 22:12:49
Вики, страхотна си, браво!
Никога не съм правила такова гладуване и много ми се иска поне три дена да направя. Като правиш следващия път свиркай, ще се включа в началото поне и аз. Друго си е като не си сам в такова начинание.
Много ми се щеше да направя житния режим сега, защото много хора го правиха едновременно, но ми е много студено. По време на суровите ми коледни пости така измръзнах, че още не мога да се стопля  :)
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: megy в 13-02-2010, 09:07:37
Здравейте!
Едва днес ви намерих и веднага се регнах тук1 :flowers2:
Днес съм 8-ми ден на водно гладуване.
Правя го за първи път и мога да се похваля,че независимо от тръдностите ,които срещнах първите дни -устисках и продължавам геройски!
Днес кантарчето отсече минус 5 килца tooth
Надявам се да смъкна и холистерола,който ми изскочи в последните изследвания,които правих наскоро.
Пишете-има ли някой ,който в момента прави водно гладуване и на кой етап е?
До скоро! :love_006 - emotloader:
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Buku в 13-02-2010, 09:43:55
Благодаря ви много! :flowers2:

Sunny, следващото гладуване го планувам за лятото някъде - хем топлото време е по-подходящо, хем ще уча за държавния, та се надявам да помогне  :whistling2 - emotloader: tooth. Ако искаш, ще пиша да действаме заедно  ;). А за измръзването - гледай да си правиш по-често супа от покълнало жито, или "ангелската" от житния режим... Мисля, че и зеленчуци, приготвени на пара са много подходящи - хем са почти сурови, хем все пак ще ти затоплят организма... Много се препоръчва и обтриване на цялото тяло с растителни масла. Ако не си пробвала, мисля че помага  :).

Megy, успех! Както казах, струва си, само изглежда че е трудно, и резултатът няма да закъснее  :love_006 - emotloader:.
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: SiMoNcheTo в 13-02-2010, 12:53:49
   Вики, поздравления за успеха:) радвам ти се на волята, аз съм на сокове и се чувствам превъзходно, даже не ми коства почти никаква воля в повечето случаи. Но за водата се изисква и то голяма, защото се абстрахираш тотално от храната :) а ти си го съчетала перфектно с учене. Само гледай да се захраниш добре, не знам колко си висока ама 40 кг. за жена ми се виждат малко, поне 44-5 :) ама пък няма да се тъпчиш сега я :)
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: snejanka3738 в 13-02-2010, 13:49:23
 Здравейте!
  И на мен днес ми е осми ден. Не съм се теглила. Само мерих обиколка на талия: -10см.
  Меги, Симонче, не сте сами  :)
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: sunny в 13-02-2010, 18:28:05
Ета затова ми харесва тоя форум- винаги можеш да научиш нещо ново..

Вики, навита съм да се пробвам, макар че и малко ме е страх, защото кръвното ми е много ниско. По време на гладуванията пада още повече и съм като пияна мотика.. :D
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Atanassia в 15-02-2010, 11:25:22
Viki kakva voda pie6e? mineralna li :Confus_34:
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Buku в 15-02-2010, 18:02:45
Не, пиех изворна. Понякога просто си преварявах вода от чешмата - оставях я да кипне, щото иначе все пак с цялата Менделеева таблица вътре, не е много за предпочитане  :whistling2 - emotloader:.
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: muki_w в 17-02-2010, 10:33:48
а като за сефте дали може да се започне с 10 дни?
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: titan в 17-02-2010, 14:10:38
Може , но още 10 дни ти трае захранването :)
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: muki_w в 17-02-2010, 16:09:06
дай те ми идеи за зеленчукови сокове,каквото и да си помисля все гадно ми звучи.обичам само от моркови и портокал.
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Mariya в 17-02-2010, 16:14:59
дай те ми идеи за зеленчукови сокове,каквото и да си помисля все гадно ми звучи.обичам само от моркови и портокал.
http://www.recipemagician.com/
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: evas в 01-12-2010, 10:10:08
Днес съм в 6-тия ден от водното си гладуване,мисля да направя 10 дена.Нямах намерение да гладувам сега,но за съжаление ми се появи здравословен проблем - хемороиди,с които се мъчих една седмица - т.е. адски много ме боляха и въпреки,че пробвах еднодневно гладуване на сокове,а по късно и 2 дена гладуване/1ви сухо,2ри -на вода/,в момента в който след това се наяждах и ми се наложеше да ида до тоалетна - болките се подновяваха с пълна сила.И след като прочетох един от дневниците на Малахов , където описваше в едно свое гладуване,че го е започнал с възпалени хемороиди и те изчезнали на 7мия ден от гладуването,предприех това по дълго гладуване.Болки нямам от 2рия ден,но на 5тия ден си направих клизма и по време на самата процедура си ме болеше,така че още не са изчезнали напълно.
 Но сега ви пиша основно да ме посъветвате относно друг проблем,който ми се появи - киселини.Досега се появяват на 4тия и 5тия ден - вечер.Предполагам и днес ще се появят.През януари месец тази година последно правих 7дневно водно гладуване и тогава отново от 4тия ден започнаха да ми се появяват киселини,но тогава положението беше нетърпимо,киселините започваха от обед и продължаваха дори и нощем и накрая не издържах и прекъснах гладуването.Сега пак се страхувам да не се влошат нещата.Четох някъде че киселините са част от страничните ефекти при гладуването,но защо пък точно при мен се появяват.Аз киселини никога през живота си не съм имала,нито дори и при бременността,а защо ми се появяват при гладуване?Дане би да имам някакъв проблем с жлъчката,за който да не знам и те да са индикатор за това?
Моля ви по запознатите да ми дадат някакъв съвет или поне да ме успокоят.А и имали някакъв начин да се облекчат тези киселини по време на гладуването или трябва да си трая?
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Травъл в 01-12-2010, 12:44:58
Спокойно, просто се настрой да ги преодолееш. Пий повече вода. В момента съм на трети ден водно, като преди това бях една седмица само на сокове. Докато бях на сокове се чувствах отлично и работех тежка физическа работа почти през ден. Направих грешка, че към последните дни включих към соковете по половин лимон на около 500 мл сок. Започнаха киселини - ужасно! Имам язва на дванадесетопръстника от малък и киселините би следвало да ме разколебаят и моментално да се откажа от всякакви гладувания, но не би. Продължавам си така, както го бях замислил, пия вода веднага, щом усетя, че ми прикиселява и това е. Е, ако тялото ми силно се разбунтува, веднага ще започна захранване, за да не си навредя заради инат, но засега си понасям несгодите на гладуването - трай, бабо, за хубост! Ето един мой метод, който ми хрумна при една особено силна криза - намокри корема и областта около него с вода, след което вземи малко малко сода бикарбонат и я разтрий на това място. Водата трябва просто да намокри мястото, за да може содата да се задържи. При мен това работи перфектно - киселините изчезват след около десетина минути напълно и не се появяват в следващите няколко часа.
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: evas в 01-12-2010, 21:34:04
Благодаря за съвета,днес сякаш киселините са по малко от предните дни,дано да изчезнат напълно.Относно гладуването мога да кажа, че се чувствам добре,даже шофирам,пазарувам,на моменти само ми е малко замаяно.Най-зле ми беше 4тия ден,когато при рязко ставане много ми се завиваше свят и бях най-отпаднала него ден.Надявам се да издържа до края,така и така съм почнала,а по принцип много трудно издържам първите дни,затова обикновенно когато реша да се пречиствам е на сокове за по дълъг период или ,ако е на вода или сухо, е само по 1-2-3 дена.
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: evas в 04-12-2010, 12:32:42
Да споделя как вървят нещата при мен.Киселини нямам от 2 дена вече.Но снощи пък ми беше много зле - не знам дали е било криза или това,че ми се наложи следобеда по повървя пеша около 1км и наистина доста се изморих - но след това цяла вечер ми беше много отпаднало,виеше ми се свят, ако правих нещо права,болеше ме стомаха - както боли от глад и ми се гадеше.Рано-рано си легнах и днес отново съм добре.За клизмите,то малко ми е неудобно да споделям за това,но все пак да кажа,за да знаете колко е голяма ползата от тях.Първите 2  пъти ,когато си правих нищо не излизаше освен едни дълги слузести като червеи образувания - предполагам паразити.Но по едно такова - и двата пъти.Но след клизмата на 7мия ден - излезна черна течност доста голямо количество и няколко черни камъчета - ама наистина черни.Днес на 9тия ден след клизмата излезна само мътилка -нищо по специално.Това е засега,ще пиша след това как е минало захранването.
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: SiMoNcheTo в 04-12-2010, 16:29:08
кога ще се захранваш и как?
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: evas в 05-12-2010, 11:18:33
Oт утре започвам да се захранвам,днес ми е 10ти ден.Между другото езикът ми продължава да е обложен,явно изчистването не е приключило още,аз доколкото знам би трябвало да стане ярко червен,когато се изчистят токсините.
Първия ден от захранването ще пия портокалов сок разреден с вода през 2-3 часа по малко.Втория ден че е плод пак през 3-4 часав малки количества.Трети и четвърти ден едно от храненията вече ще е зеленчук.Пети и шести ще хапна и малко ядки и така....Първата седмица основно плодове и зеленчуци ще ям.Втората вече може и нещо готвено,че от 2 седмици си мечтая за варена тиква.Това е общо взето ,не е някаква готова схема,а моя си измислена.
А забравих да кажа,че от снощи ме боли гърлото - то не че нямаше кой да ме зарази,но си мислех,че като съм на гладуване вирусът ще стои далеч от мен - но явно не е така...
Изводите,които си правя досега са,че 10дена не са достатъчни за пълното изчистване на тялото.Следващия път,когато правя такова гладуване ще се опитам поне да е 15 дена.Но сега нямам възможност - 1во че ми е доста студено,2ро - че вече съм доста отпаднала и ме е страх малко да излизам да си върша задълженията навън,а се налага.Но все пак постепенно трупам опит и с всеки следващ път ще ми е по лесно надявам се....
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Травъл в 05-12-2010, 15:31:24
Днес ми е седми ден от водното и според първоначалния план от утре започвам захранване. По време на сокотерапията, предшестваща гладуването, нямах никакви проблеми. Теглото ми се запази същото, имах желание за дълги разходки и за работа от всякакъв вид. Самото гладуване протече много тежко. В началото на втория ден започна ацидозна криза, която докъм обяд стана непоносима - силно главоболие, студени крайници, постоянно гадене, обща отпадналост (с мъка ставах и се придвижвах до тоалетната), топъл и тежък дъх с ацетонов отенък, отвреме-навреме треперене, силен недостиг на въздух (учестено плитко дишане). Насила пиех вода, но не успявах да изпия повече от литър и половина дневно. Кризата продължи без промяна и през третия ден. На няколко пъти ми мина мисълта, че това ми гладуване ще приключи по-рано от плануваното, и то с идване на "Бърза помощ". На четвъртия ден организмът ми реши да ме предпази и почти целия ден и цялата вечер прекарах в сън. Петия ден започна без промяна на общото ми състояние. Забелязах, че обонянието ми силно се е изострило. В края на деня състоянието ми рязко се подобри. Остана съвсем леко главоболие, което на следващия ден бе изчезнало. Все още бях омаломощен. По принцип пия изворна вода, която сам си наливам от чешми из планините, но водата ми бе на привършване, затова сутринта купих вода. От нея започна да ме боли корема, затова реших шестия ден да изкарам на полусухо гладуване. Шестия протече нормално, така протича и седмия засега. От края на петия ден започнах да пия ентеросан за възобновяване на чревната флора, която е нарушена заради клизмите (впрочем, клизми успях да правя през ден, въпреки желанието ми да бъдат  всекидневни). По време на водното гладуване изгубих малко над седем килограма тегло. Забелязах, че само мисълта за някои храни (готвено) предизвикваше у мен отвращение (за съжаление не си ги записах, но около половината мога да ги възстановя по памет).
През цялото време провеждах съпътсващо изчистване със сутришно жабурене със студено пресовано масло.

ГРЕШКИ:
- основната грешка, която намирам, е, че замислих, започнах и проведох всичко като изчистване и гладуване, а не като пост. Самата грешка осъзнах сравнително рано, но ми се стори доста лицемерно да опитвам да променям предназначението на гладуването си в движение, затова продължих съгласно плановете си. За първи път нямах никакви парапсихични изживявания по време на пост/гладуване, каквито съм имал преди - видения, способност за четене на настроения и мисли и т.н.;
- в края на сокотерапията добавих към соковете сок от лимон, който доведе до увеличаване на отделянето на жлъчка, а от там и до по-висока киселинност на стомашния сок. В резултат на това получих киселини, които продължиха докъм третия ден от водното гладуване;
- не направих предварително изчистване от паразити. Може и да е чисто внушение, но ги усетих, гадовете!

Захранването смятам да направя по обратния път, с една особеност - всяка сутрин и вечер ще пия по около 200 млл силно разреден айрян от домашно квасено кисело мляко. Поради киселинността му, не съм изцяло убеден, че е правилно да се използва в период на захранване, но нямам особено вяра на фармамошениците, поради което се налага да търся начин да осигуря на червата си необходимите им полезни бактерии. На осмия ден ще хапна четвърт ябълка за целия ден, на деветия - морков на пара и половин плод, на десетия - зеленчукова крем-супа с половин картоф и т.н.
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: bpa в 12-12-2010, 22:02:18
Здравейте !
От доста време се канех да направя едно дълго и качествено уриново гладуване, но сега вече обстоятелствата са такива, че трябва да избирам между скалпела и уриновото гладуване.
Смятам да проведа 3-4 разтоварващи дни изцяло на сурови продукти и сок от зеле, тиква и ябълки.
Понеже не видях в темата по-горе някой, който да има опит в този вид гладуване, ще питам пак, дано се окаже, че има някой по-опитен от мен, да хвърли малко светлина там, където ми е тъмно...
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Buku в 13-12-2010, 12:39:42
Плодово-разтоварващият режим е добра подготовка за по-дълго гладуване (водно, сухо или уриново), но и това, което си замислил/а ми се струва добро. За уриновото гладуване знам, че е уникално лечебно средство, но личен опит нямам. Вземи си "Уринотерапия" на Малахов, или "Лечебното гладуване" ;).
Успех! :flowers2:
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: bpa в 13-12-2010, 19:52:25
Плодово-разтоварващият режим е добра подготовка за по-дълго гладуване (водно, сухо или уриново), но и това, което си замислил/а ми се струва добро. За уриновото гладуване знам, че е уникално лечебно средство, но личен опит нямам. Вземи си "Уринотерапия" на Малахов, или "Лечебното гладуване" ;).
Успех! :flowers2:


Благодаря, изчел съм "задължителната" литература, която си ми посочил(а), но имам и други въпроси, затова си търся "гуру" в тази област :)
Имам и достатъчен опит с чисто, плодово и соково гладуване, но уриновото си е по-специфично...
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Zloqd в 13-12-2010, 22:33:52
Имам опит в шивамбукалпа, но никога не съм я съчетавал с гладуване (нямам възможност да гладувам - едвам съм си извоювал правото за до 36 часа без храна на екадаши). Наистина е доста неприятно да се прави тази процедура, когато в стомаха има остатъци от вечерята.
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Eternal bliss в 13-12-2010, 23:24:54
И аз не съм правила, но сега съм 3 дни на сухо, после (от сряда)- 3 дни водно/уриново и един ден на сокове(събота) :))
Ама ти сигурно трябва за по-сериозен период от време да го правиш.. Пожелавам всичко да мине леко и успешно!! Много здраве и любов :))) :love_028:
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: homo futurus в 15-12-2010, 15:29:43
Здравейте и аз да напиша нещо.
Преди време - няколко години правих две водни гладувания по 15 дни които, протекоха идентично - края на 1та седмица ацидоза и след това подобряване лекота енергия и т.н.
Киселини никога не съм имал.
Захранването ми беше от прецедени през марля плодови сокове (за да се махнат власинките) отначало разредени с вода след това чисти после с малко мед. След това си правех мляко от покълнала пшеница - като покълне се пасира и се отцежда само само "млякото" , после мляко от ядки , варени на пара зеленчуци и т.н.

В момента съм решил да направя "пълно" (докато езика порозовее) гладуване, което според дебелите книги е над 20-25 дни че и повече. Имам възможност най много до 27 дни, дано дотогава да се изчисти.
Относно захранването Шелтън препоръчва да се започне директно с плодове(мандарини портокали), по няколко парченца на по 2 часа през първите 2 дни. Това по бързо задействало перисталтиката и възстановявало храносмилането - Има логика, затова мисля да го пробвам. "Стискайте палци" :о)

Това гладуване протече коренно различно от предишните две. Може би, защото преди да спра храната бях една седмица само на сокове и мляко от Тибетската млечна гъба. Всеки ден пиех сок от моркови, червено цвекло и лимон поне по литър на ден, което доведе до очистване на черния дроб по време на 1я ден от гладуването - изхвърлих 2 камъчета зелени едното 2.5см диаметър.

От 3-я ден до към 6-я бях като размазан. Обща слабост, тежко и плитко дишане, недостих на кислород, тежест в тялото - направо се влачех, замайване, виене на свят при по резки движения и изправяне, Появи се страхотна жажда-направо ми пресъхва устата. Усещането за глад не изчезна напълно.

Към 10я ден ми олекна и ми се проясни (за разлика от предишните 2 гладувания глада не изчезна напълно както и енергията ми не се възстанови- остана лека отпадналост)

13-14ти ден отново силна отпадналост и тежко и плитко дишане - само да отбележа Жаждата продължава със същата сила от началото на гладуването.

15ти ден по разкара ми се остана само обща отпадналост и пресъхването в устата.

Тия дни пак ще пиша как протичат нещата.
надявам се моя опит да е от полза на някого
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Zloqd в 15-12-2010, 20:31:48
Съдейки по себе си съм забелязал, че организма реагира доста инертно на ппромяна на нивото на токсините, които са в него и един месец е кратък срок за да успее да си пренастрои прага на чувствителност. Т.е. това което изкараш с гладуването много бързо ще започне да се възстановява ако започнеш да караш по старому. Аз затова редовно правя кратки гладувания - на всяко екадаши. Така дори и да се позадръстя в един момент от някоя калпава храна после много бързо се освобождавам от токсините, защото организма не може толкова бързо да свикне с тях и да започне да си създава токсични депа.
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: homo futurus в 23-12-2010, 22:57:09
Здравейте пак
Бях стигнал до 15ти ден
16ти ден - езика ми се обложи сериозно и се появи отвратителен гаден кисело горчив вкус в устата.Жаждата намаля, но продължих да пия по много вода - 1.5/2l за да отмивам вкуса понеже не се траеше. Това продължи 2 дни - след което вкуса се поразкара, без да изчезне напълно, но пък жаждата се върна :о)))
Към 20тия ден отново се появи силна отпадналост - Може да се каже, че през целият период на гладуването бях отпаднал - така и не ми се възстанови енергията, както при другите две гладувания към 14-15тия ден.
Имах позиви на Глад, дори сънувах че ям. Преди време имах болки в ставите - при смяна на времето / в коленете/ пак се появиха за 3 дни и изчезнаха. Появи се изтръпване на палеца на десния ми крака и понижена чувствителност - пак стар отдавна забравен и "излекуван" проблем - вече няколко дни отслабва но още не е изчезнала / явно не била премахната причината напълно /
А щях да забравя, една седмица някъде след 17тия ден не спах нощем през деня също / бе изобщо не спах цяла седмица / - Просто не ми се спеше / Ако някой има подобен проблем съветвам да се запаси с книги иначе е голяма скука / 
23ти ден - позиви на глад обаче езика ми е обложен целия - жаждата намалява имам повече енергия спя нощем като пън - от няколко дни :о)
24ти ден - чувството ми на глад определено се върна и то не е моментно а постоянно езика ми започна да се чисти.
Утре ако глада е много силен започвам захранване дори да не се е изчистил на пълно. Ако не ще изчакам да се изчисти напълно.

Малко пояснения:
В много книги се препоръчва по време на гладуване да се пие дестилирана вода - ако е до 2 седмици става, но ако е по дълго според мен не е много добре понеже може да доведе до прекален минерален дефицит в тялото - затова пийте дестилираната вода само последната седмица когато очистването е вече на клетъчно ниво / след втората Ацидоза /

Всяко гладуване е различно инфото тук е само за да знаете какво може да очаквате - при вас вероятно нещата ще се случат по различен начин или коренно различен. затова всеки индивидуално трябва да си преценява а да не се води по различни писания и книги.

Това засега .............. после ще пиша подробно за захранването.
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Mariya в 23-12-2010, 23:38:47
Здравей
и аз съм на водно гладуване,аз нямам  никакви болки ,ох и на мен милипсва храната не ми се яде толкова.  колкото като отида в магазина и надушвам всичко:Д решила сам да изкарам 10 дни ,аз пия минерална вода ,ненамерих дистилирана ,захранването този път се двоума по метода на Брег или моя си начин :D
моляте пиши как ше се захранваш ,аз до сега съм правила 4 5 мах. дни ,но този път реших повече ,а имам и едно 10 дневно ,но пак се захраних по моя си начин
Успех на тебе :flowers2:
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: SiMoNcheTo в 24-12-2010, 00:00:11
 Марийче, кой ден си? Не ти ли е трудно точно по празниците :) макар че аз съм решила да не се тъпча както минали години точно защото е празник :) ами смятам например утре да гледаме семейно филм и да си чуруликаме с родителите
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Mariya в 24-12-2010, 00:09:55
Симонче ,днес ми е 6 ти ден ,ами празниците не са ми проблем ,тази година няма да има за мен коледа ,далече ше съм от вкъщи ,поканена съм при една приятелка но не ме притеснява ,
HOMO браво аз нали четем отгоре от горе ,чак на второ прочитане забелязах че си на 25 ден ,браVо аз не знам дали ше мога да изкарам ,а ми се иска едно такова дълго гладуване :Content_14: :Content_14: :Content_14: :flowers2: :flowers2: :flowers2:
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: SiMoNcheTo в 24-12-2010, 23:12:50
 Успех Марийче  :flowers2:
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: homo futurus в 27-12-2010, 19:24:11
Здравей Мария
Поздрави за проявената воля.
Ами за 10 дни Брег е идеален единствената забележка ми е към цитрусите и цитрусовите сокове - понякога заради изразената си киселинност потъмняват зъбите докато не се възстанови калциевата обмяна и емайла не се възстанови.
Затова препоръчвам разреждането на цитрусовите сокове с морковен или заместването им цъс зеленчукови сокове + малко мед.
Според мен най подробни указания за излизане от всякакви гладувания дава Г.П.Малахов в книгата "Чудото на Гладуването"
След 3 дни ще публикувам с много подробности как съм излязъл от моето 23 дневно гладуване.
Ако дотогава започнеш захранване пий първите 2-3 дни плодови и зеленчукови сокове и няма да сгрешиш.
Сока от морков се комбинира добре и с плодовите сокове и според мен е добре цитрусите да се разреждат с него.
Ако има проблем с зъбния емайл веднага може да се хване по повишената им чувствителност - скомино и към температури и сладко.

Весели празници
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Mariya в 27-12-2010, 20:15:24
HOMO.тъкмо теб темислих днеска ::) ,как ли си  :bleh,аз почвам от утре да се захранвам,  :essen:благодаря за съвета :flowers2:
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: homo futurus в 30-12-2010, 17:00:46
Здравейте!
Понеже няма качено как се излиза от по-продължително гладуване - над 20 дни това е програмата, по която излязох от 23 дневното ми гладуване.
Писал съм доста подробно с пояснения понеже тук не намерих информация по въпроса.


Захранване след 23 дневен пост на вода - (24.12.10)

Езика ми не се е изчистил напълно но има силно изразено чувство на глад, затова започвам захранване - на 24тия ден.

1-ви ден / от захранването /
- 08:00 натривам пълнозърнест сухар със малко чесън и дъвча - колкото повече толкова по добре НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРЕГЛЪЩА само се дъвче и се плюва. Тази процедура активизира отделянето на слюнка, стимулира подновяването на перисталтиката и най-важното спомага налепа върху езика, както и цялата устна кухина да се доизчисти ! / Малахов /
- 09:00 Изпивам 100мл. сок от портокал / непрецеден от твърдите частици и неразреден с вода - Пие се много бавно, като преди да се преглътне се задържа в устата поне 2 мин минимум - за да започне началното смилане от слюнката / ако това не се направи рискувате колики и газове.
- На всеки кръгъл час пия по 80-100мл. сок от портокал. Добре се усвоява / либса на неприятни усещания в стомаха и изразено усещане за глад до следващият прием /- Това е критерий, че гладуването е завършено навреме и организма вече има нужда от храна. / При предишните ми 2 гладувания по 15 дни храносмилането се задействаше чак към 3тия ден  /
- След 12:00 увеличих малко количеството сок - 100-150мл. на прием
- В първите дни на захранването е добре да се лежи повече и ако може да се спи през деня между храненията. Прехода отново към смилане на храна поета отвън и самото и смилане отначало отнемат много енергия - Нормално е да се почувствате отпаднали отново.
          Докато не се възстанови храненето си почивайте - ако не го правите тялото по трудно ще възстановява изгубените килограми "Това особено важи за слаби хора искащи да наддатад"
- 18:45 последно пиене на сок - 150мл. - последните 3 сока ги приемах през повече от час.
          Последното хранене е най добре да е преди 19:00ч. това е за Вата за другите по рано - Ако след това изпитвате силно чувство на глад значи храносмилането е задействано но не трябва да приемате нищо - пиете само вода или чай без подсладители.

2-ри ден
- 08:00 сок от портокал и грейпфрут  200мл.
- 10:00 сок от тиква и цвекло 250мл. + половин ч.л. мед - стана ми леко тежко от цвеклото то е много силно и не трябва да се бърза с него или поне да се употребява в малки количества
- 12:00 сок от тиква и ябълка 300мл. + 1ч.л. манов мед / меда се рабива в сока /
- 14:00 сок от тиква и ябълка 300мл. + 1ч.л. манов мед
- 16:00 сок от тиква моркиви и ябълка 350мл. + 1ч.л. манов мед
- 18:45 сок от портокал и грейпфрут  300мл. + 1.5ч.л. манов мед
          Критерий, че НЕ прекалявате с количествата при захранването е - Липсата на тежест в стомаха, както и появата на глад преди поредния прием / тежест и подуване могат да се появят и поради бързото пиене на соковете - затова повтарям МНОГО Е ВАЖНО да се "дъвчат" за да започне предварителната им обработка от слюнката още в устата /

ВАЖНО:
Аз започвам захранването си на 24я ден при ясно изразена поява на глад макар и езика ми да не се изчисти напълно. Това говори за приключване на естествените процеси в организма по време на гладуване и готовността му вече да приема храна. При прекъсване на гладуването преди тялото да е готово за приемане на храна - захранването протича по-бавно и постепенно !!! / при 2та ми 15дневни поста, това което съм посочил сега на 2рия ден тогава успях да го приема чак на 4тия ден. /

3-ти ден
- 08:00 сок от грейпфрут,ябълка и тиква  300мл. + 1ч.л. манов мед
- 10:00 сок от тиква,моркови и цвекло 300мл. + 3ч.л. Пробиотик - "Biomilk Colon" / съдържа над 10 милиарда живи и латентни клетки на Лактобацилус Булгарикус и Стрептококус Термофилис в 1 гр. нормализира чревната и микробна флора и предпазва лигавицата на дебелото черво / http://www.jpi-probiotics.com/bg/bm-colon.php
- 11:30 червата ми се изпразниха за 1ви път след началото на захранването - самостоятелно без усилие. След което усетих силно чувство на глад - изядох една мандарина
- 12:00 мляко от покълнала пшеница със сок от морков 250мл. + 1ч.л манов мед + 3ч.л. Пробиотик и една фурма
- 14:00 три портокала / от малките дето са за сок / и една мандарина
- 16:00 сок от моркови, цвекло и тиква 300мл.
          Последното хранене в 16:00 ми беше достатъчно не съм гладен - явно третия ден трябваше на повече от 2 часа да приемам храна.
          Енергията ми се върна Топло ми е / храната се усвоява добре / Имам усещане за Лекота.
          От утре минавам на нормален режим / за ВАТА / "4 приема на ден"
          - Два основни / обяд 12:00 и вечеря 18:00 /
          - лека закуска - сок, плодове или зеленчуци / при чувство за глад /
          - следобедна закуска  - сок, плодове или зеленчуци / при чувство за глад /

 4-ти ден
- 11:00 един малък портокал
- 12:00 Каша 250мл. пасирана покълнала пшеница, ленено семе / накиснато /, 3 фурми + 3ч.л. Пробиотик, канела
- 15:00 сок от моркови, цвекло и тиква 250мл.
- 15:30 два банана
- 18:00  Каша 300мл. пасирана покълнала пшеница,пшенични кълнове, 1ч.л.сусамов тахан, ленено семе / накиснато /, 3 фурми + 3ч.л. Пробиотик, канела

ВАЖНО:
След Гладуване, /особено когато времето е студено / често се превъзбужда Вата - Кожата изсъхва лющи се, появява се запек, отпадналост на вълни, студени крайници, лош сън и др. Това възпрепятства възстановяването на килограмите, затова има лесни практики, които трябва да се правят за да се избегне това:
     1. Горещи душове.
     2. Натриване с растително олио / някое лесно попиващо в кожата / най-добре е след горещия душ, когато кожата е още зачервена след подсушаване веднага се натрива областта на корема и кръста, хълбоците, коленете, ходилата може и лицето - най добре е цялото тяло.
     3. Микроклизми - 50-100мл. прясно мляко с растително олио. Особено необходими при появата на запек - ефекта е мигновен, а само за няколко дни регулира напълно нещата.

5-ти ден
- 09:30 сок от грейпфрут, портокал и мандарина 350мл.
- 10:30 две киви и един банан
          Приема на храна сутрин е споредн нуждите. Важи единствено правилото "яжте само ако сте гладни" - Ако сте посетили тоалетната обикновенно се появява изразено чувство за глад, ако не сте препоръчвам сокове. Соковете хем ще ви заредят с енергия без да ви натоварят, хем ще ви помогнат да идете в тоалетната - Пиша това, защото е "изключително важно" редовното освобождаване на червата. Ако и соковете не помагат помогнете си с малко Йога.
- 12:00 Каша 350мл. пасирана покълнала пшеница, 1ч.л.сусамов тахан, ленено семе / накиснато /, 4 фурми + 3ч.л. Пробиотик, 1ч.л.шипково брашно, 1ч.л.цветен прашец, канела.
- 15:00 сок от моркови, цвекло и тиква 250мл.
- 15:30 три мандарини и един банан.
- 18:00 салата - настърган морков репички и домат, зехтин и ябълков оцет + орехи / накиснати /

6-ти ден
- 09:00 сок от грейпфрут и ябълка 350мл.
- 10:00 Мус от банан две киви, 1ч.л.цветен прашец, 3ч.л. Пробиотик. (Това нещо е невероятно вкусно)
- 12:00 Каша 350мл. пасирана покълнала пшеница, 2ч.л.сусамов тахан, ленено семе / накиснато /, 4 фурми + 3ч.л. Пробиотик, канела.
- 18:00 салата - морков, репички, авокадо, домат, бадемов пастет с чесън, балсамико и зехтин.

7-ми ден
- 10:00 ябълка и банан + 1ч.л.цветен прашец с лъжица мед
- 12:00 Каша 300мл. пасирана покълнала пшеница, 2ч.л.сусамов тахан, ленено семе / накиснато /, 5 фурми + 3ч.л. Пробиотик, канела.
- 16:00 три мандарини и един банан.
- 18:00 салата - морков, репички, авокадо, домат, бадемов пастет с чесън,сусамов тахан, балсамико и зехтин.


Ами това е :о)
 
Весели Празници
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Даниела в 03-01-2011, 12:44:14
homo futurus благодаря ти за подробното захранване  :flowers2:
Аз започвам от днес водно гладуване...след няколко дни в които си позволих готвени храни отново имам болки в жлъчката и мисля първо да гладувам, а след това да направя и чернодробното пречистване най-после.
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: homo futurus в 03-01-2011, 19:30:39
Чернодробното прочистване със Зехтин и Лимонов сок е добре да се прави след захранването, иначе съставките ще бъдат усвоени и няма да идат за прочистването.
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Даниела в 06-01-2011, 17:22:04
благодаря, и аз мисля да направя така
...Днес ми е четвърти ден, и ми изчезнаха силите, но няма да спирам ...Ако е нужно   ще прекарам в леглото три дни...после може би ще мина на сокове от зеленчуци основно....зависи как ще се чувствам
Последните две нощи бяха кошмарни, първата нощ сънувах че ям красатвица и маслини с хляб, снощи се събудих и много ми се искаше да отида до кухнята, радвам се че устоях...надявм се, че днес ще бъде много много по-лесно вече  tooth  :peperudi:
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: SiMoNcheTo в 13-01-2011, 18:09:41
 Дани, приключи ли с гладуването?
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Zloqd в 13-01-2011, 23:29:16
Пак добре, че не се буди пред хладилника - какви са тия гладувания при нарастваща луна?
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Даниела в 13-01-2011, 23:48:06
 tooth Здрасти, приключих след 4 ден  ;) захраних се набързо, даже на втория ден ядох самоса  :(но беше печен и със грах, моркови и картофи вътре. ...настройвам се постепенно за първото ми чернодробно пречистване......
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Бибка в 02-03-2011, 17:41:22
Здравейте! Страхотен сайт ... От тази сутрин съм на водно гладуване. Правила съм двудневни серии на няколко пъти без да съм запозната с нещата и без захранване - което явно е било доста вредно. Идеята ми е две или 3 седмици, колкото успея. Иска ми се да си прочистя организма ... на 30 години съм, с ръст 163 и 63 кг, преди 3 месеца родих второто си дете и понеже не кърмя вече ще е добре да съчетая няколко цели по възможно най-здравословния начин. Цел 1 - пълно прочистванване, Цел 2 - премахване на 10 годишни проблеми със ставите, Цел 3 - лечение на хемороиди, Цел 4 - постигане на тегло от преди бременността <втората> - 52 кг. Предполагам, че все ще се намери някой да действаме заедно ... ако не, то стискайте палци всичко да е наред, както с гладуването, така и със захранването
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: evas в 04-03-2011, 11:22:59
Здравей,Бибка,аз ще се присъединя към теб от утре за 10 дена.Последното 10 дневно водно гладуване го правих края на ноември /и аз заради проблем с хемороиди/ и сега пак е време за  такова.Реших че 2 или 3 пъти годишно да си правя такива пречистрания,които ми се отразяват много добре.Иначе последния месец всеки понеделник ми е за сухо гладуване,а всеки петък съм на сокове.Така че днес съм на сокове и от утре започвам на вода!
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Синева в 04-03-2011, 21:44:19
Здравейте! Страхотен сайт ... От тази сутрин съм на водно гладуване. Правила съм двудневни серии на няколко пъти без да съм запозната с нещата и без захранване - което явно е било доста вредно. Идеята ми е две или 3 седмици, колкото успея. Иска ми се да си прочистя организма ... на 30 години съм, с ръст 163 и 63 кг, преди 3 месеца родих второто си дете и понеже не кърмя вече ще е добре да съчетая няколко цели по възможно най-здравословния начин. Цел 1 - пълно прочистванване, Цел 2 - премахване на 10 годишни проблеми със ставите, Цел 3 - лечение на хемороиди, Цел 4 - постигане на тегло от преди бременността <втората> - 52 кг. Предполагам, че все ще се намери някой да действаме заедно ... ако не, то стискайте палци всичко да е наред, както с гладуването, така и със захранването

От двудневни да се впуснеш в 2-3 седмично не го намирам за добра идея.
Трябва плавен преход.
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: benato в 05-03-2011, 11:34:09
Напротив,добра е,всеки усеща кога и колко му трябва.
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: zigzag в 05-03-2011, 16:27:54
Първото ми гладуване беше 20дни на вода.Сега започнах с една седмица на чай с мед и сок от 4 грейпфрута и 5 лимона за цялата седмица и сега продължавам на вода като ще направя 3 или 4 седмици.После ще продължа седмица-две на сокове.Страхът от гладуването е по-страшен от самото гладуване.Абсолютно всеки по всяко време може да направи 14 дневно гладуване без да се отрази на ритъма му на живот(естествено без големи натоварвания).И теглото ми е малко,под 70 кг,на 1,78 височина.
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Синева в 05-03-2011, 16:59:45
Напротив,добра е,всеки усеща кога и колко му трябва.
Извинявай, benato, нищо лично наистина, но според мен е несериозно и безотговорно да даваш такива съвети във форум, дистанционно, на човек, който пише за първи път.
Много неща могат да бъдат объркани при едно гладуване. Това, че някой е рискувал и е успял, не значи, че всеки успява. Понякога вместо да изпишем вежди, вадим очи. А не това е целта, нали? ;)

Относно усещанията: ами и те могат да са много субективни. Има ли смисъл да го обясняваме тук. Чистотата на усещанията идва с постепенно чистене на "баластрата."

Не знаем нито каква е индивидуалната конституция на момичето, нито какъв е двигателният и режим, какво е храненето и, правила ли е пречиствания някакви, добре ли е "подкована" теоретически, мотивирана ли е достатъчно и т.н. Ти откъде знаеш, че не е Вата например? Те не трябва да гладуват повече от 5 дни по това време на годината?
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Вери в 05-03-2011, 18:21:14
но според мен е несериозно и безотговорно да даваш такива съвети във форум, дистанционно, на човек, който пише за първи път.
Много неща могат да бъдат объркани при едно гладуване. Това, че някой е рискувал и е успял, не значи, че всеки успява. Понякога вместо да изпишем вежди, вадим очи. А не това е целта, нали? ;)
И аз за това апелирам.

Напълно съм съгласна с цялото мнение на Синева.
Направо се очудвам понякога какви съвети се дават тук с лека ръка.
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: benato в 05-03-2011, 19:50:32
За да гладуваш,не се иска подготовка.Иска се мерак и малко четене. И правилно захранване,което е коментирано 100 пъти поне.
1.63-63 кг 10 кг излишни,следователно дошата и го позволява,нали ?
То който иска да прави глад,естествено,че знае какво прави.И то при положение ,че е правила няколко дни.
Безотговорно и несериозно е меко казано ОБИДНО,към моя коментар.
Разгледай ми постовете и ако намериш несериозен съвет за здравето ,към който и да било в сайта,спирам да пиша повече тук.
Да направиш един дълъг глад е много по-лесно от това да започваш пет пъти по 3 дни,пробвал съм го и знам.
Защо да спреш глада,когато започва да работи. :surpris_23:
За разлика от доста пишещи по форумите,аз говоря винаги от собствен опит. Дори в момента съм на сухо гладуване.
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: benato в 05-03-2011, 19:57:38
Кажи твоя опит в глауването,за да стане ясно,може да си по наясно?
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Вери в 05-03-2011, 21:06:20
Напротив,добра е,всеки усеща кога и колко му трябва.

В такъв случай горното изречение щеше да звучи по-добре така:

Напротив,добра е за мен,всеки усеща кога и колко му трябва.

Иначе споделянето на личен опит никой не оспорва. Безценно е.
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Синева в 06-03-2011, 01:22:46
Кажи твоя опит в глауването,за да стане ясно,може да си по наясно?

Не мисля, че сме в този форум, за да си мерим...гладуванията. tooth Ако имам желание, ще споделя, но не отговарям на провокации. Аз също говоря от личен опит.

За да гладуваш,не се иска подготовка.Иска се мерак и малко четене. И правилно захранване,което е коментирано 100 пъти поне.
1.63-63 кг 10 кг излишни,следователно дошата и го позволява,нали ?
То който иска да прави глад,естествено,че знае какво прави.И то при положение ,че е правила няколко дни.
Безотговорно и несериозно е меко казано ОБИДНО,към моя коментар.
Разгледай ми постовете и ако намериш несериозен съвет за здравето ,към който и да било в сайта,спирам да пиша повече тук.
Да направиш един дълъг глад е много по-лесно от това да започваш пет пъти по 3 дни,пробвал съм го и знам.
Защо да спреш глада,когато започва да работи. :surpris_23:
За разлика от доста пишещи по форумите,аз говоря винаги от собствен опит. Дори в момента съм на сухо гладуване.


Добре де, но стана ясно, че за двудневните гладувания е нямало много четене и е налице грешно захранване. На мен това ми стига, за да ми "светне" червената лампичка и да не давам съвети като твоя.   

Освен това аз твърдя, че се иска И подготовка. Най-малко ако човек се е хранил неразумно досега и е задръстен с токсини, за такъв дълъг период на гладуване ще мине през доста сериозни ацидозни кризи-толкова сериозни, че в някои случаи трябва да прекъсне гладуването, ако не иска да се самоотрови. Защо трябва да се стига дотам?
Искам да подчертая още веднъж (казах го и по-горе- "нищо лично"), че в никакъв случай не оспорвам качествата ти като човек и потребител на този форум. Не съм ти чела мненията, реагирах на горното ти мнение. Никой не иска да спира да пишеш тук, напротив. Извинявай, ако съм те засегнала, но все се надявам поне този път да си ми разбрал мисълта. :fluretaa:
Някои хора реагират спонтанно, прочетат нещо, зарибяват се, но не са достатъчно информирани и грешките стават.
Аз все пак стискам палци на момичето да се справи, а ако не е сигурно, да пита. Брей, дано не го изгонихме с тази дискусия тук :-[

Поздрави! :flowers2:
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Purple_Rain в 13-03-2011, 13:57:15
Искам да попитам как стои въпросът при пълното водно гладуване?Увисва ли и има ли въобще някакви проблеми-да речем след едно 21-дневно гладуване?
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: marulka в 13-03-2011, 14:06:28
Кое да увисва? :surpris_22: Правил ли си други гладувания, всеяден ли си, разкажи нещо за себе си, така отведнъж ако мислиш да се пускаш 21 дена да гладуваш...
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Purple_Rain в 13-03-2011, 14:16:00
marulka,сега видях каква глупост съм написала в бързането си. tooth Но не знам как да го редактирам поста ми?
Искам да попитам как стои въпросът с кожата-дали увисва?А дните ги дадох просто като ориентир,да речем 21 дни(защото са доста).А инак на въпросите-правила съм няколко гладувания,но за кратко.Та,реших да попитам как стои въпросът с кожата и косата в дългосрочен план,и при по-продължителни гладувания?
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: marulka в 13-03-2011, 14:44:43
Чудя се има ли изобщо хора тук, които да правят 21-дневно гладуване само на вода, за да могат да ти кажат какво да очакваш :) Преди из форума се правеше най-често гладуване на плодове и чай, сега нещо са се пуснали на сухо гладуване гледам. :P Аз лично винаги съм обичала най-много водното гладуване и си правя само него по принцип (с изключение на диненото гладуване лятос, ама то и динята си е почти само вода), обаче 21 дена не съм правила, колкото и да съм имала желание да направя по-дълго време... покрай мене винаги има "доброжелатели", които да се притесняват, че умирам като ме хване някоя от кризите, така че явно няма да мога никога да ти дам отговор за след цели 21 дена, защото на човек му е нужно спокойствие за да го направи. :Confus_3:

Все пак за увисването - ако свалиш килограмите от участъци с много подкожна мазнина (примерно си имаш шкембенце и то се стопи), ще увисне, няма как, ако свалиш равномерно от различни места - няма да увисне. Ако целта ти е само да отслабнеш, по-добре го направи по-бавно и равномерно (със суровоядство) като консумираш достатъчно мазнини и омеги за да ти поддържат кожата във форма и да не увисва, особено ако съчетаеш с повечко спорт, което няма как да направиш при гладуване.
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Purple_Rain в 13-03-2011, 16:27:48
marulka,а защо им казваш на всички,че си на лечебен глад?За сухото гладуване-по-лесно е,по-бързо и прочие-но дъхът е драконовски.  tooth За увисването на кожата-нямам кой знае колко килограми,но си имам извивки и гърди-за тях се притеснявам,и дали кожата ще ми е ок.По време на краткокрайните гладувания съм нямала проблеми с кожата след като мине периода на чистене на токсините(първите най-много 3-4 дена при мене),но за 21 дена се чудя?
За мазнините-консумирах ги и знам,че,и те помагат при пречистването на организма(колкото и да е странно).Като спомена спорта-мускулите са ми другото,което засега ме възпира от пълното,водно гладуване-а именно,че имам повече мускули,отколкото мазнини,а доста хора ми разправят,че при един лечебен глад се стопявали първо мускулите. ??? (Не ги знам те,доколко са гладували,но...)Колкото до отслабването-аз мисля,че по време на едно гладуване,пречистване или плодово-чаения режим-няма толкова отслабване,колкото нормализиране на килограмите,метаболизма,и всичко в организма,което е супер.  :flower: :love_026: :)
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: marulka в 13-03-2011, 16:50:32
аз да не би да им казвам, че не ям :Confus_3: то няма как да се скриеш 21 дена, а сега даже и 1 ден не мога да се скрия понеже мъжът ми ме следи зорко какво ям tooth а той хич не си пада по гладуването и не го разбира, мисли си, че ще умра от глад, и аз вместо да си влагам силите в пречистването, си ги хабя да се карам с него... та така не се получава никакво гладуване...

според мен недей скача на цели 21 дена гладуване... направи по-малко дни, виж как ще ти се отрази на мускулите и т.н. и ако ти "изнася", чак тогава продължи повече дни, даже то най-лесно става ако не знаеш точно колко дни ще гладуваш, а решиш в движение дали да удължиш според това как се чувстваш
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: jivkojl в 18-03-2011, 23:11:31
Като спомена спорта-мускулите са ми другото,което засега ме възпира от пълното,водно гладуване-а именно,че имам повече мускули,отколкото мазнини,а доста хора ми разправят,че при един лечебен глад се стопявали първо мускулите. ??? (Не ги знам те,доколко са гладували,но...):flower: :love_026: :)
Здравей,Purple_Rain ако си мислиш за мускули изобщо не започвай гладуване.
Направо се изпаряват това е личния ми опит,бях голям българин над 80кг. преди да започна да гладувам.
След серия от до 22 дневни гладувания сега ръката ми е по малка от на съпругата ми.
В момента съм на голямо гладуване днес е 6ти ден и като застана пред огледалото направо ужас.
Отгоре (ръце,рамо,врат,гърди) няма никой а отдолу(шкембенцето и талийката)пак същите.
Така че моят съвет на база личен опит е:ако искаш мускули не прави дълги гладувания.
За 6 дни при който 3 пълно сухо съм свалил 7кг. и то само от горе дано при теб не е така но се съмнявам,защото съм чел че тялото започва да се чисти от горе на долу.И все пак няма да разбереш докато не опиташ сам,така че успех.
Чао
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: benato в 19-03-2011, 07:29:52
Няма еднаква структура на тялото,при всеки свалянето е различно,ще се възтановят абсолютно всички килограми,при правилно захранване.
80 кг е нормален българин  ;) tooth Ако костната ти система е слаба,нормалното тегло е под нормата.
След сух глад пък, се качва най-бързо,водата се възтановява.Първите няколко дни се изчиства солта и отоците,а те при всеки са на различно място.Ти явно задържаш в горната половина,аз обратното в краката и кръста и при глад,първо там си личи. И в лицето.
За жена,да,може да поспаднат гурдите и други извивки,но може да е в положителна посока,по стегната и оформена,гледа се след възтановяването. :laugh: :love_028: :Content_22:
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: bpa в 19-03-2011, 14:08:56
Според мен е малко пресилен съвета да забравиш за дългите гладувания,  ако искаш мускули.
След всяко гладуване се усъвършенства механизма за възпроизводство на клетките,  увеличава се способността за усвояване  на храната, и само от теб зависи дали ще си върнеш мускулите с лихвата след гладуването. А това, че по себе си имаш предимно мускули, не ти прави добра услуга, когато ти се налага дълъг глад, защото определено ще загубиш повече мускули, затова ти предлагам преди дълго гладуване да натрупаш мастна тъкан, че да има откъде да "похапваш" по време на гладуването  :Confus_3:

А всъщност - ако нямаш някакви сериозни проблеми, които да решаваш с дълъг глад, няма смисъл да го правиш, достатъчно ти е да спазваш всяка седмица профилактика по 1 ден чист или "плодов" глад, и 4 пъти годишно по 7 дена чист глад, и всичко ти е 6. Все пак по този начин Пол Брег достига 95 години 8)
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: jivkojl в 20-03-2011, 00:45:17
Няма еднаква структура на тялото,при всеки свалянето е различно,ще се възтановят абсолютно всички килограми,при правилно захранване.
 :laugh: :love_028: :Content_22:
Да съгласен съм ще се възстановят килограмите но не и мускулите.
За тях той се е трудил дълго и сега се налага да навакса пак със същия труд и стига пак до началото.
И повярвай доста е трудно,аз лично вече се отказах от мускулите сега спортувам предимно за здраве,бърз метаболизъм и заради дълбокото дишане.
Така го посъветвах защото ако започне да гладува сериозно (примерно 2x20дни на година) ще му трябват много усилия за да навакса изгубения мускул, и това се повтаря всеки път няколко пъти годишно (зависи колко пъти ще гладува). Е накрая няма ли да се откаже от мускулите? Все пак той си решава ние само споделяме опит и ще е добре и други да го направят за да му стане по ясно на човека.
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: benato в 20-03-2011, 07:41:40
По тази логика,се свалят мускули и се качват сланини ,след глад ,така ли? Какво се възтановява след глада?Защо се казва,че новите тъкани трябва да се тренират? Ако по време на глада се тренира умерено,не се разгражда голям процент от мускулатурата.
А и се разграждат само тъкани,които не са необходими в момента.
Но си прав,че всеки избира приоритета си,малко по-малко мускули,но по силни и издръжливи.
Повече мнения,повече избор. :love_028: :Content_22:
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: homo futurus в 20-03-2011, 12:07:05
Ако имате повече мускули и малко мазнини и искате да направите дълго гладуване неминуемо ще загубите маса, най глупавото което можете да направите преди глада е да натрупате върху мускулите си сланина. Това само ще намали ефекта от гладуването понеже организма няма да самосмила увредените тъкани и да изхвърля забитите тук и там отрови каквато е целта ви предполагам. Наличието на мазнини блокира този процес защото осигурява външен източник на храна за клетките а идеята е да се задейства процеса на вътреклетъчно хранене - тогава става унищожаването на отмрелите структури инертните вещества натрупани в клетките както и изхвърлянето на капсулираните отрови.
Ако имате малко мазнини този процес ще се задейства много по рано - ще загубите маса естествено но това е неизбежно, а ако имате повечко мазнини процеса ще задейства едва като се стопят всички мазнини и просто ще трябва да гладувате по дълго естествено пак ще загубите същата мускулна маса ако не и повече защото периода на гладуване ще е доста по дълъг.
Защо ще загубите повече маса дори - ами много просто мускула е над 80% вода другото са фосфолипиди стените на клетките и клетъчните органели- които са мастни съединения и белтъчини естествено материала на миофибрилите това са тези дълги белтъчни комплекси които реално осигуряват съкращението има и съединителни тъкуни и т.н не е важно. та какво става при глада - нали не си мислите че като имате сланинки то докато гладувате само те ще се топят напротив топи се всичко /и най вече тъканите богати на вода/и не само се топи ами и усилено се дехидратира а както казах мускула е основно вода така че колкото по дълъг глад толкова повече се стопява мускула. Затова най добре е ако искате да гладувате предварително да стопите мазнините тогава с по кратко гладуване ще постигнете по голям ефект.
Ако някой си мисли да постигне ефект от гладуване без да загуби сериозно мускулна маса просто да забрави - това е невъзможно.
Има обаче и добри новини :о))))))
Загубената маса може да бъде възстановена !
За целта НИКАКВО трениране по време на гладуването така само ще загубите повече мускулна тъкан. може само упражнения за гъвкавост, никакви силови. След това в периода на възстановяването - докато не си върнете килограмите или поне едни нормални килограми НИКАКВИ силови тренировки - това само ще забави възстановяването на мускулната тъкан подлагайки я на стрес точно в периода в който и трябва покой за да се възстанови забравете за принципа колкото повече стрес толкова по добри резултати това в периода след гладуването не важи - след това когато мускула е навлязъл в нормалния си режим ДА но след глад НЕ Е ТАКА.
Ако тренирате по време на възстановяването на теглото ще си блокирането възстановяването ма мускулната маса и това е .
Четох тук някакви коментари за това как гладуването подобрявало деленето на клетките и образуването на нови - така е НО за мускулите това пак не важи и по конкретно за масата им.
Мускула на един анорексик и на един културист имат еднакъв брой мускулни клетки според генната им програма де.Май е по добре да кажа ако един анорексик стане след това културист бицепса му който е станал на ще има точно толкова клетки колкото и когато е бил като на врабче. мускулните клетки Миофибрите са клетки гиганти достигащи до няколко сантиметра дължина те имат много ядра и са дълги като нишки - Нарастването на масата на мускула не се дължи на деленето им и увеличаване на броя им а на увеличаване на масата на самите клетки те надебеляват така да се каже вътре в тях се разрастват белтъчните нишки миофибрилите които споменах и раздуват самите клетки. Затова стимулираното от глада делене на клетките не важи за мускулните.

Съжалявам че бях толкова многословен но само ако бях нахвърлял няколко твърдения повечето хора биха си казали да бе да  затова обяснявам подробно пък който иска ще разбере а който е "професор" той естествено знае най добре :о))))

Приятен ден на всички надявам се че съм помогнал
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: homo futurus в 20-03-2011, 12:27:55
Пропуснах да напиша че и аз робувах на изказаните по горе мнения и си мислех че трениране по време на възстановяването е най добия вариант пък и по време на гладуването потренирване ще е чудесно.
затова имах сериозно проблеми с възстановяването ма мускулна маса. Затова започнах да чета търсих каква ли не информация да си обясня тоя парадокс както си мислех и разбрах че логиката на природата е всъщност обратна. Но най важното след последното ми гладуване 23 дни реших да приложа наученото и изненадата ми беше огромна възстанових теглото си с такива темпове каквито преди за двойно по дълъг период не ми се бе удавало и то при положение че аз съм ВАТА - по природа качвам трудно.
Тренирам доста отдавна и имам не обемисти но много добре оформени и развити мускули и те си възстанивиха масата и формата е това как стана идея си нямам наистина натрупах и мазнинки доколкото един Вта може да натрупа.
Но всеки който се занимава с фитнес знае чудесно че те не са билка за умиране. С подходящото хранене и тренировка лесно се топят и се развиват мускули.
Затова повтарям Никакво трениране по време на захранването докато не си възстановите килограмите не се страхувайте от мазнините може да си промените малко режима на захранване към белтъчна диета макар че незнам дали това няма да има лош ефект експериментирайте.
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: homo futurus в 20-03-2011, 12:32:49
http://lubomirivanov.com/3809
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: bpa в 20-03-2011, 21:29:43
Е, човече как можа така да разбиеш тезата ми на пух и прах, направо не е истина :Confus_3:
Но се радвам, че го направи, все пак за мен най-важна е истината, а не аз да се окажа прав...
Евала за подробното обяснение  :Content_14:
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Zloqd в 20-03-2011, 23:56:09
Мускула на един анорексик и на един културист имат еднакъв брой мускулни клетки според генната им програма де.Май е по добре да кажа ако един анорексик стане след това културист бицепса му който е станал на ще има точно толкова клетки колкото и когато е бил като на врабче. мускулните клетки Миофибрите са клетки гиганти достигащи до няколко сантиметра дължина те имат много ядра и са дълги като нишки - Нарастването на масата на мускула не се дължи на деленето им и увеличаване на броя им а на увеличаване на масата на самите клетки те надебеляват така да се каже вътре в тях се разрастват белтъчните нишки миофибрилите които споменах и раздуват самите клетки. Затова стимулираното от глада делене на клетките не важи за мускулните.

Затова бях писал някъде из форума, че правилното практикуване на йога прави мускулите финни като на момиче. Това не пречи да останат хармонични, но вече няма буци.
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: jivkojl в 24-03-2011, 21:54:53
Браво homo futurus,супер статия.
Сега вече ми стана ясно защо аз загубих мускулна маса
Надявам се и бенато да ме е разбрал какво исках да кажа.
Сега на тази основа от нови знания сменям тактиката веднага защото в момента гладувам и си мислех да влезна в залата почти със самото захранване.
Благодаря ти
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: homo futurus в 25-03-2011, 14:10:57
Според мен най добре е да влезеш в залата след като си възстановиш напълни килограмите та дори и малко мазнинка да си натрупал няма страшно тя ще свърши идеална работа в залата когато започнеш да възстановяваш тонуса на мускулите.
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Useless в 27-05-2011, 19:48:46
Здравейте. Чак сега реших да се запиша във форума макар, че доста от нещата като вегетарианство и веганство не са ми чужди. Причината поради, която реших да подхвана тази тема сега е, че бих искала да започна гладолечение. До този момент целенасочено гладолечение не съм правила. Малко ме е страх дали ще успея и дали всъщност това би могло да ми помогне в настоящето състояние.

Преди няколко години се сблъсках с нейно величество депресията с ясно изразени симптоми на хранително разстройство. Бих искала отново да върна живота си в онова здравословно състояние, в което тогава го загърбих (е не съвсем, но определено прекрачих доста прагове). Изпитвах месеци наред огромна вина, че постъпвам по този начин и че буквално сривах кулата, която чистосърдечно и с желание градих толкова време. За съжаление вманиачаването ми по темата за здравословен живот попрекали малко и като добавим към него не малкото лични проблеми, с които се сблъсках преди около 2 години, съвсем картината се допълва.  :angel:

Та въпроса ми е, някой случайно да е попадал на материал дали гладолечение лекува депресия, хранителни разтсройства, стрес и т.н.? Бих искала всъщност да използвам гладолечение, за да намеря начин да се справя с този проблем веднъж завинаги.  :fluretaa:

Плюс това си мислех, че е много по-лесно да гладуваш, знаейки, че си имаш soul brother в този момент, така, че ако някой скоро има планове да започва нека се обади тук. Сигурна съм, че такива инициативи биха били от полза за много хора, да не говорим че дирекно може да се направи такава тема и да се ъпдейтва непрекъснато от участниците, които си търсят "приятели" за гладуване.  :Content_22: (ако вече няма де... честно казано бързах да пиша, преди да изровя форума)  ;)
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: bpa в 27-05-2011, 20:36:51
Здравейте. Чак сега реших да се запиша във форума макар, че доста от нещата като вегетарианство и веганство не са ми чужди. Причината поради, която реших да подхвана тази тема сега е, че бих искала да започна гладолечение. До този момент целенасочено гладолечение не съм правила. Малко ме е страх дали ще успея и дали всъщност това би могло да ми помогне в настоящето състояние.

Преди няколко години се сблъсках с нейно величество депресията с ясно изразени симптоми на хранително разстройство. Бих искала отново да върна живота си в онова здравословно състояние, в което тогава го загърбих (е не съвсем, но определено прекрачих доста прагове). Изпитвах месеци наред огромна вина, че постъпвам по този начин и че буквално сривах кулата, която чистосърдечно и с желание градих толкова време. За съжаление вманиачаването ми по темата за здравословен живот попрекали малко и като добавим към него не малкото лични проблеми, с които се сблъсках преди около 2 години, съвсем картината се допълва.  :angel:

Та въпроса ми е, някой случайно да е попадал на материал дали гладолечение лекува депресия, хранителни разтсройства, стрес и т.н.? Бих искала всъщност да използвам гладолечение, за да намеря начин да се справя с този проблем веднъж завинаги.  :fluretaa:

Плюс това си мислех, че е много по-лесно да гладуваш, знаейки, че си имаш soul brother в този момент, така, че ако някой скоро има планове да започва нека се обади тук. Сигурна съм, че такива инициативи биха били от полза за много хора, да не говорим че дирекно може да се направи такава тема и да се ъпдейтва непрекъснато от участниците, които си търсят "приятели" за гладуване.  :Content_22: (ако вече няма де... честно казано бързах да пиша, преди да изровя форума)  ;)

Здравей, добре дошла !
В руската литература за гладуването са описани случаи, при които с гладуване са повлияни и депресии, че дори и по-тежки състояния. Гладуването лекува не само физическото тяло   :pensif_29:
Но заедно с него ще е много добре да се възползваш и от други също толкова стари и ефективни методики като позитивното мислене, медитации, визуализации... като се сетя за още други, ще ти пиша..
Аз лично почвам от утре, мисля да направя поне 5 дена...
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Ros в 31-05-2011, 10:19:17
Та въпроса ми е, някой случайно да е попадал на материал дали гладолечение лекува депресия, хранителни разтсройства, стрес и т.н.? Бих искала всъщност да използвам гладолечение, за да намеря начин да се справя с този проблем веднъж завинаги.   
Useless, дипресията за мозъка е като гладолечението за тялото.Ако е "проведена" правилно става пречистване, но на духовно ниво.Имам предвид, най-общо казано, смяна на нагласите в позитивна посока.Процесът може да е с различна продължителност.Всичко е много индивидуално, а и темата е много обширна.
Извинявам се, че съм извън основната тема!
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Mariya в 15-06-2011, 14:50:21
Здравейте на всички! :peperudi:
 Аз пак съм решила да правя по продължително водно гладуване :Content_14: tooth, този път 15 дни дано успея.Днес ми е втори ден. ;D
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: bpa в 15-06-2011, 17:53:41
Здравейте на всички! :peperudi:
 Аз пак съм решила да правя по продължително водно гладуване :Content_14: tooth, този път 15 дни дано успея.Днес ми е втори ден. ;D

Давай смело, с теб сме, и не пропущай клизмите - от 1 до 2 на ден  :peperudi:
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Sandra в 13-09-2011, 16:46:24
Здравейте!
От утре смятам да направя водно гладуване за около 5 дена. Искам да попитам преди това правите ли подготвителни дни и какво консумирате през това време?
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Mep в 14-09-2011, 21:36:11
Ами понякога постепенно намалявам храната или 2 дни съм само на плодове и тогава водно гладуване, но понякога и от раз. Обикновено преди гладувания пия разхлабителен чай, за да започна на празно.
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: лъвица в 25-11-2011, 19:19:10
Здравейте!
Отдавна не е писано тук, но смятам да подновя темата, наистина ще ми е приятно по-вещите да се включите. Проблемът ми е следния:
Активна спортистка съм от малка, какво ли не съм тренирала, като последните години заложих на бокс. Е, да, ама... за година спрях да тренирам (поради глупости, разбира се) и можете да се сетите какво е станало... Направо се угоих! Дойде времето, в което се осъзнах наново и реших да си върна старата форма. От 2 седмици ходя активно на фитнес (всеки ден), имах няколко дена на глад, от което свалих г/д 8 килограма. В момента съм решила да мина на водно/уриново гладуване с цел сваляне на доста килограми за около месец. Нямам проблеми с глада, здраво момиче съм и се държа, но ме притеснява факта, че е споменато, че не може да се тренира... Винаги съм смятала, че и активния спорт помага за наднормено тегло, здраве и пр., отделно, че ако не тренирам започвам да се изнервям. Смятах, докато не попаднах на мненията, които направо крещяха "НЕ тренирайте", да го карам 21 дена на гладуването и всеки ден фитнес, което включва здраво кардио и пътека. Ще има ли проблем? И ако се спазва стриктно гладуването за около месец колко килограма може да се свалят? Държа да отбележа, че както пълнея навсякъде, така и слабея навсякъде. Както че както бързо качвам, така и бързо свалям.
Наистина ще ви бъда много благодарна, ако ми отговорите и стана една от много подкрепяни тук :Р
Усмивки на всички :)))
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Даниела в 25-11-2011, 19:33:32
21 дневното гладуване не е за сваляне на килограми :Confus_3:...И е сериозно лечение, не е метод за бързо отслабване...Май месец правих 19 дни на вода, и то след доста дълго време подготовка. Килограмите, които се свалят по време на гладуване постепенно се връщат, аз вече върнах повечето то моите. Освен това загубих и доста мускулна маса. Но пък от май месец нямам никакви проблеми с жлъчката  :peperudi:
Спортувай, яж повече сурова храна, това е достатъчно за да отслабнеш

....да допълня още нещо- няма да имаш сили за ежедневни тренировки естествено, аз по едно време трудно вървях, зареждаш се като лягах на слънце в парка  ;)
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: bpa в 26-11-2011, 16:22:45
Права е Даниела,
1. 21-дневно гладуване не се прави само за сваляне на килограми
2. НАИСТИНА НЯМА да имаш сили за тренировки след 3-тия ден.
3. Гладуванията свалят и мускулна маса (за съжаление) - можеш да я запазиш чрез умерени тренировки, но... трудна работа... въпреки че съм чел и случаи, в които някои хора си продължават да тренират въпреки глада...

А и от друга гледна точка, не е добре да бързаш със свалянето на килограмите - по този въпрос има пълно единодушие - бързото сваляне е вредно за здравето...Присъединявам се към съвета на Даниела - увеличи количеството сурова храна, изхвърли млякото и месото, замени ги със сурови яйца (от проверен източник)
пчелен прашец, ядки и други естествени концентрати на белтъчини, и всичко ще стане както искаш...
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: Симон Живков в 19-02-2012, 01:07:05
   Поздрави на всички за старателно събираните полезни сведения и позитивен поглед на света.   
   Предлагам малко информация по обсъждания въпрос, на базата на моя близо 40-годишен опит.

   Водното гладуване би трябвало да е най-доброто почистване, но при редица условия, които за днешен човек много рядко са изпълнени. Трябва тялото вече да е до някъде почистено чрез няколко сокови гладувания, да има добре развито фино-енергийно тяло (чакри, меридиани, нервно-енергийни центрове и канали – за да си набавя енергия на фино ниво - лек.5 http://seleq.org/Html/05Anatom.html#Mer (http://seleq.org/Html/05Anatom.html#Mer)), както и няколко години правилно хранене (лек.7 http://seleq.org/Html/07Hranene.html (http://seleq.org/Html/07Hranene.html)), а също високо общо духовно ниво. Иначе изтощението е много силно, понеже се налага разграждане на много тъкани за набавяне на вещества и енергия, някои заболявания може да се влошат, да не може да се осигури нужната психична защита и като цяло вредата да е повече от ползата. Може да се прилага ако интуицията го подскаже и е потвърдено чрез ЕзоИнфо (лек.21 http://seleq.org/Html/21Appendix.html (http://seleq.org/Html/21Appendix.html)) – далеч не за всеки е необходимо или подходящо.

   Уриново гладуване е пълно недоразумение. Урината е отпадъчен продукт, съдържащ голямо разнообразие химични, био-химични, фини и фино-енергиини токсини и шлаки, предназначени за изхвърляне от тялото. Да се приема обратно под каквато и да било форма е повече от абсурдно. Човешкото тяло има големи способности за справяне с опасни и вредни въздействия, но нима е нужно да му причиняваме силен дистрес и голяма вреда, за да получим и малко полза?! Това може да се оприличи на шибане с камшик на преуморен кон.
   Да не забравяме че работата на тъмнинатите е да ни нашепват грешни и вредни съвети, често в много благовидна, примамваща и убедителна форма, а нашата задача е да не им се поддаваме!

Поздрави
Симон
Титла: Re:Пълно водно/уриново гладуване
Публикувано от: kiril kirilov в 18-01-2013, 19:08:19



Ще се радвам да споделиш за твоите гладувания, а може да направим и някое заедно  ;) веднага щом съм на линия. С приятелска подкрепа е далеч по-леко и приятно.
[/quote]

Така  и  не  разбрах  какво  значи  уриново  гладуване