Форум Земя назаем
Суровоядство => Рецепти => Десерти и неустоими изкушения => Темата е започната от: Petko в 03-08-2009, 23:32:02
-
Сладки от тахан и мед
Равни части суров сусамов тахан и мед се смесват. Счукват се орехи на едро и се добавят към основната смес, толкова, че да се сгъсти консистенцията. Може да се добавят и стафиди. Оформят се топчета и се овалват в кокосови стърготини, канела или ванилия, примерно, и се прибират в хладилника да стегнат. На вкус няма дума, с която да ги опиша 8) ;) :)
-
И аз ги правя същите, наистина са много вкусни.
Hякой път даже добавям овесени трици за сгъстяване на бомбоните и разхлабване на...кф..кф... ;D
-
Заглавието им ме кефи: Тахомед. Първоначално си казах к'ъв е пък сега този. Хич не зацепих, че за манджа става дума, а и не гледам, че съм в рецептите. На моменти хич ме няма. :D
-
Заглавието им ме кефи: Тахомед
хахах...мен ми се спеше много и нищо не ми дойде на ум и затва такова име праснах ;D...римува се с гранатомет ;D
За да вдигнеш твоя 'гранатомет' - яж тахомед :D :D :D
-
хаха, Петко, а ако си нямаме "гранатомет" (нали сме от женски пол)? ;D всъщност и аз точно за гранатомет си мислех като видях това заглавие... пък то било от тия комунистическите съкращения - като НарМаг, НарКооп, УниверМаг... :D
-
(http://media.snimka.bg/3880/014014775-big.jpg)
вкусни станаха моите, добавих повече стафиди :)
-
Много са красиви бе жена :Content_14:
Аз пък им сложих и рошково брашно и малко овесени ядки-много добре стана :essen:
-
как ги правите да ви се стегнат? Овесени ядки как - цели ли?
-
как ги правите да ви се стегнат? Овесени ядки как - цели ли?
Написал съм ;)
Равни части суров сусамов тахан и мед се смесват. Счукват се орехи на едро и се добавят към основната смес, толкова, че да се сгъсти консистенцията. Може да се добавят и стафиди. Оформят се топчета и се овалват в кокосови стърготини, канела или ванилия, примерно, и се прибират в хладилника да стегнат. На вкус няма дума, с която да ги опиша 8) ;) :)
-
Охоооо, ще ги пробвам с агаве! (Една приятелка ми подари от чужбина, много е мила и прекрасна :heart_2:) Хаха, моите ще се казват значи... тахогаве, хахаха
-
Ах, уникални сте, иде ми да ви схрускам.
-
:Content_22: Моите бонбони свършиха- мъжът ми и детето също ги харесаха и вече няма и трохичка от тях, довечера ще направя повече :essen:
-
значи, днес ги направих за сетен път и им добавих за вкус (освен тахини, орехи, мед, овесени трици и канела) малко ванилия, кардамон, индийско орехче и портокалова коричка + цели слънчогледови семки. Лелеееееееееееее.........много вкусно! ;D
Ще ме побъркат тези сурови сладки! Не мога да ям никакви други вече. Всичко останало ми се струва боклук! Това хубаво ли е ???
-
Хех, canat, това е много хубаво. Яж си суровите сладки и си свиркай. Много са вкусни и аз постоянно се тъпча с тях без никакви угризения :whistling2 - emotloader: а "тахомед"-а и аз си го прява често но все прибявам нещо и си му казвам "таходарба" защото не спазвам съвсем рецептата на Петруци. Обаче аз не спазвам никоя рецепта и все нещо изменям, така че се чувствам опростена :Confus_3:
-
Това хубаво ли е ???
Ужасно хубаво! ;D
-
Днес реших да пробвам въпросния тахомед и вижте какво сътворих:
(http://inlinethumb07.webshots.com/27910/2997523410052222536S425x425Q85.jpg)
праскови
банан
боровинки
натрошени орехи
3-4 с.л. тахомед
Благодаря ти Петко за прекрасната закуска, която ме двъхнови да си спретна! :flowers2:
-
Моля! Радвам се, че поне един човек съм вдъхновил за нещо :)
-
Нещо сгафих, май сложих повечко мед, или поради скорошното ми гладуване съм отвикнал да ям сладко и ми се вижда ужасно сладко :Confus_3: :Confus_3: :Confus_3:
но това няма да ме спре да го изям цялото, ако ще и една седмица да го ям..
сложих около 6 лъжици сусам, и вероятно повечко мед...
включих освен орехите и накиснати бадеми и слънчоглед, заедно със стафиди :Confus_3:
-
:kisss:След гладувания, по-чести, по на рядко...се получава промяна не само на вкусовите осезания...но и на всички други.Повишаваме сензитивността си!!!
При едно от поредните си такива след поемане на по-вечко шекер/май доста по-вечко, тъй като съм сладкоман/ слюнката ми беше медена та, та чак шекерена...и доста неприятна!!!!
-
Тоя тахомед го обичам по всяко време и във всякакви вариации - и с течен, и със захаросан мед, със стафиди, без стафиди... Една-две лъжици и съм заредена за подвизи през целия ден :Content_22:.
Само че след гладуване наистина доста сладни - това може да се каже и за почти всички плодове, мен даже неподсладения чай ми се вижда сладък tooth. Нормално е - а недай си боже да пробваш шоколад, или нещо друго с рафинирана захар, просто ти става гадно, прекалено сладко, повече усещаш изкуственото в него... Абе, не е зле тоя "бонус" ефект ;).
-
да бе, не бил зле тоя "бонус ефект"... :surpris_25: :surpris_25: :surpris_25:
не мога да изям повече от 2 банана с този нов вкус, дето го имам, и с това дъвчене, така се засищам, ужас... :Confus_3: :Confus_3:
подвизите ми с унищожаването на огромно количество храна май ще отидат в архива :surpris_25: :Confus_3:
-
Аууу, че и недоволен чак! tooth ;D
-
Аууу, че и недоволен чак! tooth ;D
Ами да, пристрастен съм към тъпченето с вкусни и сладки неща :Confus_3: :Confus_3: :Confus_3:
Благодарение на огромните сокове около литър си върнах формата и отново мога да поглъщам стабилни количества храна, добре, че засега успявам да се сдържам :Confus_3: :Confus_3: :Confus_3:
-
НеЩо подобно на грис халвата ми се вижда,но Ще ги пробвам тези тахомеди оЩе тази ве4ер :essen: Относно грис халвата имам предвид една рецепта за грисхалва взета от един форум на вегани грис(сварен и изстуден), суШени плодове на пар4енца,мед,какао, канела и май имаШе обе неЩо дето не си спомням. Аз после го направих на тънко ролце тип "турски" салам и стана много вкусно. Сега ми иде на ум, 4е може да се оваля в кокосови стърготини :Appetit_17:
Благодаря ви :fluretaa: