Форум Земя назаем

Пречистване на духа и тялото => Пречистване на черния дроб => Темата е започната от: grow в 17-09-2011, 12:33:09Титла: Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: grow в 17-09-2011, 12:33:09
Здравейте от мен,сайтът и форума са страхотни и пълни с много полезна информация!
Значи аз направих първото си чернодробно пречистване последният уикенд на август 27-29,което трая 3 дни.Подготовката ми беше 5 дни преди него се хранех предимно с плодове и леки храни,а след него 3 дни захранвах с зърнени храни накиснати във вода,варени картофи заедно с обелката и вода разбира се.
Самата процедура на изчистването се състоеше от английска сол 1 пакет изпит вечерта предхождаща първият ден на пречистването,след това 3 последователни дни пиех по 750мл сок от лимони(15лимона на ден),по около 300мл олио,по-малко мед и вода на ден,като между пиенето на отделните сокове интервалите варираха,до около 40мин., тъй като самият прием беше неприятен :).Така 3 дни-като през първият мисля че само жлъчка се изхвърляше,а 2 и 3 ден имаше и билирубинови камъни с различна големина със зелен цвят,като камъни се изхвърляха най-много само веднъж дневно(в случай че позивите до тоалетната са няколко за целия ден).
Предварителни и последващи пречиствания на дебелото черво не съм правил с клизма,само английска сол вечерта преди самото пречистване.Тогава когато правех пречистването не знаех за сайта и форума и за тези тънкости,които са задължителни!,мисля да ги изпълня при следващите пречиствания.

Да спомена на 27г съм 72кг.,при мен принципно черният дроб е омазнен в следствие на Цитомегалувирус,който за първи път беше констатиран преди 4-5г.,тогава имах увеличен черен дроб и чувствах тежест,заедно с прегъната жлъчка.През този период чернодробните ми ензими са били завишени до 3-4 пъти над нормата,като Алат винаги е бил по-висок от Асат.През времето съм пил по програма Изопринозин,Трансметил,Легалон за периоди по няколко месеца,като ензимите са варирали на долу на горе,дори Цитомегалувирусът беше паднал в един момент под границата,сега пак е над нормата(т.е. +).Като цяло обаче хапчетата не са повлияли нито вируса нито омазняването на дроба в дългосрочен период.Именно за това реших да пробвам да повлиая възстановяването на дроба с пречистванията.
За периода откакто знам за вируса съм бил на режим с храни ограничени от пържени,много мазни,избягвам също пикантни храни,консумация на твърд алкохол,като за последните няколко месеца се храня предимно с варени,на пара храни и пресни плодове и зеленчуци.Като мисля да прибавя и сокове от плодове включително кисели ябълки,и цвекло с моркови за които четох тук че имат силни възстановителни свойства за дроба.

Искам да попитам според вас през какъв интервал е най-удачно да направя следващо изчистване на дроба (имайки предвид че първото което правих беше от 3 сляти дни а не 1),четох че е хубаво да са поне 3-4 последователни процедури на интервали за да е пълно изчистването?
Също искам да попитам,дали е удачно да пия сутрин на гладно зехтин и лимон,имайки предвид омазнения дроб?
Ще се радвам да се включат хора с опит в пречистванията както и лекари за мнения и насоки отностно възстановяването на Черния дроб.Сигурен съм коментарите ще са полезни на много хора,за което благодаря предварително!
 


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: бате Бино в 17-09-2011, 17:08:32
Здрасти, Гроу. За пръв път чувам за такова турбо-прочистване на черен дроб.:)  Атакувал си го наистина смело и безкомпромисно . :)
Интересно ми е първо , кой е направил това височайшо заключение , че омазнен черен дроб се получава вследствие точно на този вирус, от който е заразено до 90% от градското население .. ?   След като почти всеки си го носи този вирус, но далеч не на всеки му се омазнява дроба , значи причинно-следствената връзка някъде куца.. Нали така?  :)
Този вирус ( който е роднина с херпесните) няма махане с "традиционни" средства.  Но дали изобщо да го пъдим?  Дали в него е причината , а не в отслабеният имунитет, който му позволявя да шава по-смело из организма?  

Според мен, щом дробът ти е издържал вече веднъж на такова зловещо тунинг-прочистване, значи може да му се има доверие , че ще се справи и за в бъдеще. Още повече че следващите прочиствания ще са по-нормални и щадящи. :)
 През месец -два например, каквито са и класическите препоръки.

Тук има само един доктор. Но и повече да бяха, ако не четат там , където четем и ние, отде другаде да знаят, горките, как се възстановява черен дроб, след като никой не ги е учил  точно на това.. Освен с яки лекарства , разбира се , но ти вече си запознат колко е ползата от тях  .. :)
Кажи на който и да е доктор , че си прочистваш черния дроб по този начин и ще бъдеш свидетел на такова втрещено изражение , каквото сигурно не е имал от няколко сезона ..
Самите прочиствания ще свършат основната работа. След което дробът от само себе си  ще  се окаже "възстановен".  Виж , с билки може да се съпътства процесът, но точно какви сега не мога да кажа. Има едни руски билкови комплекси "Гепар классик" от 25 различни билки.(  http://www.gepar.ru/prod.htm )Специални за целта!  Задължително се дават в школите на Семенова като част от мероприятието по прочистването . Ако ги изнамериш отнякъде , и аз ще си купя.  Ако не , може да се съберем повечко мераклии и да им пишем да ни пратят, защото за едно пакетче няма да се размърдат.  Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: grow в 17-09-2011, 20:11:27
Здрасти бате Бино,благодаря много за включването!
 Значи до заключението се стигна едва ли не след  редица изследвания на различни вирусни инфекции,дори и хепатит С.Само цитомегалувируса беше +,макар че с колкото и различни специалисти по гастроентерология да съм се консултирал никой не ми е давал становище за конкретна причина за омазняването на дроба.А първопричината и на мен ми е интересна точно коя е,точно тя трябва да се бори,незнам да имам херпеси също.По скоро лично според  мен вирусът се е активизирал след  спад в имунитета,въпреки че не съм имал по сериозни болести от сезонни настинки по някога.
 За сметка на това в послено време грижите за имунитета ми са в пъти по-добре в сравнение с преди няколко години.Почти всеки ден пия сок от лимон разтворен във вода,много ободряващо идва  :) Още повече че и лимоните ги дават и препоръчителни за кръвната ми група.Вярвам че с такъв режим на хранене според кръвната група организма с времето засилва имунните си сили по естествен път.
Пречистването наистина си беше доста силно и изтощително  :),дори 2-3 дни след захранването  ме хвана хрема,незнам заради пречистването и гладуването или заради нещо вирусно.Иначе определено мисля да направя още 3 пречиствания,въпреки че както прочетох в една от книгите на Малахов черният дроб през есента е най-слаб.Даже той не препоръчва да се правят пречиствания през есента за хора с компрометирана функция на дроба,ами да се изчака пролетта когато той е най-силен и активен.

Разгледах ги тези билкови комплекси  Гепар,не съм ги чувал до сега,но все повече почвам да съм За профилактика с естествени продукти и билки.  Пише че са ги предлагали в електронната аптека на Фрамар,но сега са изчерпани http://apteka.framar.bg/30001100/%D0%B3%D0%B5%D0%BF%D0%B0%D1%80-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%81-60. Ако ги няма тук може да пробваме да ни ги доставят от чужбина,предполагам имат такава услуга.Има продукт който предлагат Вердин с може би сходно действие,но незнам дали се доближава по действие с препоръчаните от теб!

Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: titan в 17-09-2011, 20:15:28
как така те хвана хрема ? обясни по-подробно ?


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: grow в 17-09-2011, 20:44:11
Аами значи аз като правих пречистването от 3 дни,в деня преди ден 1 от чистенето спрях да ям в ранният слетобяд храна и съм била само на вода,заедно с пречистването са 3,5 дни без обичайните хранителни продукти,+ още 3 дни на доста лек режим на захранване с пшенижни трици,ленено семе,смокини,стафиди,овес,кафяво водорасло,ръж,ечемик,варени картофи в не големи количества,са близо седмица в страни от ежедневният ми хранителен режим,което си мисля че си е голям стрес за организма заедно с изчистването.Но когато аз имах хрема,силно отделяне на секрет от носа за няколко дни,по същото време различни хора с които нямам контакт се оплакваха от същите и по сериозни симптоми,температура,силна отпадналост.За това си мисля че има връзка повече с изтощаващото чистене на дроба :),но не знам дали е нормално,т.е. дали и при други хора които чистят се стига до такова изтощение,поне никой не съм видял да пише за такъв сценарий.


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: бате Бино в 18-09-2011, 13:17:50
Докторите са щастливи ако успеят да видят някой бацил  през микроскопа , защото веднага оправдават с него всякакви закучени и  необясними състояния ( синдроми) . И пляскат с ръце, защото иначе ще им се наложи да попрочетат още няколко годинки малко по-различна литературка, от която ще им просветне  ,  че не всяка болест се дължи на бацил :)   

Първопричината  никак не е лесно да се установи. И едва ли някой може да се аргументира. Защото тя рядко е само една..  (Изключение правят спешните възпалителни състояния , при които наистина се касае  за вирус или негов братовчед ) 
За щастие , има методики , които не се интересуват от точната причина :)  За голяма част от тях е разказано тук във форума.


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: grow в 18-09-2011, 17:59:23
По всяка вероятност първопричината е комплексна,и за това мисля че цялостното повишаване на имунтета на организма е приоритет и то с естествени продукти и билки,като правилното и качествено хранене е задължително.Специалистите не ги виня,въпреки че би могло и по-рано да почна с пречистваниятя,но си извървях пътя на хаповете и не мисля да ги използвам отново,дори последният цикъл го прекъснах на половина :)
Хубавото е че има литература,има форуми и хора обединени под обща идея,за което евала,която е именно За природосъобразният начин на живот,отхвърляща лечението с лекарствени продукти.Точно в това се изразява силата на цялата тая идея,идва неминуемо от културата на живот,на хранене на пиене.
Мога да кажа лично за себе си и въпрос на съзнание,защото съм сигурен има много хора,които им е тежко след като се нахранят,имат ясни симптоми обаче поради различни причини не обръщат нужното внимание.При мен всичките главоболия и стрес бяха защото се запитах от какво е всичко това,какво го поражда и се почна един кабинет,втори..,докат не се стигна до следствието.От друга страна ако не се бях поинтересувал,ако не знаех какво се случва,кой знае може би животът щеше да все така розов през цялото време :)


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: grow в 18-09-2011, 18:02:24
 :Content_22:


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: бате Бино в 18-09-2011, 19:16:56
Наистина не можем да обвиним специалистите  в каквото и да е.( извън спешните състояния разбира се )
  Съвсем спокойно обаче можем да перифразираме Уайлд ,като вместо "пианист" мушнем "специалист"  :)
"Моля не стреляйте по пианиста ,той прави каквото може "


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: grow в 19-09-2011, 21:49:06
хаха добрата метафора в точният момент винаги е безценна,безспорно задачата на пианистите си е важна и отговорна :),
бат Бино само незнам защо тия билкови комплекси за които спомена ги няма по аптеките,дори в момента никой от големите вносители не ги внася! каква е причината не се знае,след като веднъж са били вече на пазара.На основният сайт по нищо не личи че правят м/ународни доставки,ще видим ако ми върнат отговор на запитването,за сметка на това обаче има американски сайтове които предлагат само чая им за отслабване,което е странно :)


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: бате Бино в 20-09-2011, 01:04:12
Няма ги , защото нямат сертификат за у нас. Вече сме в Европата и сме голямата работа. Не са сертифицирани и за Украйна. Говорих с моя човек в Крим, който е и дистрибутор , ще опита да ми ги прати в Киев, където се надявам да бъда по същото време , когато и те ще пристигнат. Има и едни "капсулы счастья" , които се вземат за възстановяване на дроба точно след прочистването. Аз ще си взема и от двете неща, ти си ги проучи и ако искаш , до четвъртък вечер трябва да знам дали да вземам и за теб.
И без тях също става прочистването,( как няма да стане :) )  възможно е и аз излишно  да ги възвеличавам.
 В този случай не мога да кажа ( и няма как да знам) доколко вършат работа, но вярвам много на човека, който ги предлага , та затова. Той не толкова  ги дистрибутира, колкото  ги купува за да ги  използва като задължително средство , наред с десетките други подобни илачи в програмата за противопаразитно очистване по системата на Семенова. (22 дни на санаториален принцип) Така че  е имал възможност да ги тества върху няколко хиляди човека .
(Някой ден ще разкажа по-подробно за него и за школата на Надежда Семенова, а може и да му изпратим някой и друг търсач на силни усещания , струва си определено :) аз бих отишъл и трети път) 


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: grow в 21-09-2011, 01:25:15

  Да и на мен ми мина през ум нещо такова,след като от толкова време не ги внасят.Тези капсули на щастието по-трудно е да ги издириш в нета май,но пък щом ги прилагат в процедурите явно има ефект от тях.
Много хубаво че твоят човек може да съдейства при намирането им,щом имаш възможност да вземеш и ги препоръчваш,брой ме и мен,и аз искам :) (ще пиша допълнително колко и от кои),пък и на руснаците им имам доверие трудят се в тая насока.
Тези събирания за по 22 дни ми звучат доста възстановяващо,сигурно човек минал оттам си зима дажбата за няколко години напред.Ще се радваме много да чуем впечатления за атмосферата и ефекта от процедурите това е сигурно :)


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: grow в 21-09-2011, 14:21:30
Здрасти Бате Бино,писал съм ти кои ми допаднаха на мен,ако имаш възможност да ги вземаш страхотно.Ако ли не здраве да е  ;),благодаря ти много предварително!


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: gogoplovdiv в 02-10-2011, 16:51:03
      Здравей grow!
  Веждам, че Theodora вече ти е дала първия от методита за почистване на черния дроб и по важния момент почистване на жлъчния мехур. Спред мен е хубаво да идеш на ендокринолог да ти направят ехо на мехура, но гледай апарата да има термопринтер. Хубаво е да го увековичиш с една снимка. Интересното за теб е дали имаш камъни в него, пясък или тиня. Аз си правих подобно почистване миналата година, ама ехографа показа, че имам останал пясък. След това опитах с билкова смес- беше си страхотно, но не успях дълго време да я пия . За мое съжаление започнаха нескончаеми командировки, които ми попречиха на начинанието ми. След билковата смес ми остана тиня. Но стига с мен :)
  Първо тябва да си сигурен, че мехура ти е добре почистен, за да минеш към втората част на упражнението.
  Втората стъпка според мене да си почистиш бъбреците.
Това е необходимо за да могат боклуците от тялото спокойно да го напуснат. Интересно от гледна точка на докторите е "... на бъбреците нищо им няма ". Но само ти можеш да им кажеш, след като си ги почистиш и възтановиш добрата им работа, колко по- добре се чувстваш . Хората с повечко килограми ще го усетят най- вече.
Заедно с тази стъпка е необходимо да възтановиш нормалната работа на черния дроб.   
  Е момко захващаш ли се с горепосоченото предизвикателство.


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: grow в 02-10-2011, 20:43:25
Здравей gogo!
Значи аз правих преди около месец едно чернодробно чистене,което трая три дни,за които общо ми се събират към 2,3л изцеден лимонов сок.Това по отношение на чистенето на жлъчният мехур,би трябвало каквото и да е имало там да е се е изхвърлило,а дали е имало нещо преди както и сега незная.От Ехо от преди години знам че жлъчният ми мехур е прегънат в S образна форма,каквото и да значи това.Като цяло възнамерявам да чистя още поне 3 пъти в следващите няколко месеца както дроба и жлъчката така и бъбреците.След първото ми чистене от дните на захранване нататък пиех и чай от мечо грозде за облекчаване работата на бъбреците,като този етап би могло и да се подсили с още отвари.Скоро ми предстои втора серия от чистене и след това ще е хубаво да погледна каква е ситуацията на ехо.Поздрави :)


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: gogoplovdiv в 03-10-2011, 18:35:04
    Здравей grow!
  От известно време за мен двете думи прочистване и възтановяване не са едно и също.
Ти имаш омазнен черен дроб, това според мен след почистването, преди следващото такова трябва да въстановиш тази машина да работи нормално. Тоест ти трябват билкови комбинации за неговото възтановяване. Как мислиш, логично ли ти звучи?


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: grow в 03-10-2011, 21:51:08
Здрасти gogo! Да разбира се,всяка една профилактика на дроба би била само един плюс в случая.Като цяло мисля второто чистене да е до 1-2 седмици и ще се радвам да препоръчаш някой чай който бих включил в промеждутъка.Поздрави :)


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: grow в 26-11-2011, 21:35:44
Здравейте добри хора!,
Ето второто ми чистене е вече към края си,искам да споделя как го усетих аз и как протече,в случай че има и други мераклии и последователи да знаят за какво иде реч :).
През първия ден огранизма започна да се чисти втората половина от деня,въпреки петте дни подготовка със сокове от кисели ябълки на гладно.Като цяло при отделните приеми на познатите течности сок от лимони с билки и мед,растително масло и вода се чувствах все едно не ги пия,за разлика от първото чистене през август когато след всеки прием ми прилошаваше и беше чиста агония в сравнение с това.При един от последните приеми първия ден ми прилоша,падна ми рязко кръвната захар по мое мнение и върнах обратно приетите течности.Интересното беше че след това организма започна да се чисти,камъните бяха със сравнително тъмен цвят,за разлика от 1то чистене когато бяха зелени.
През втория ден ми беше доста свежо както първия,като организма се чистеше почти през целия ден,като привечер се усещаше по-силно.През втория ден находките бяха предимно зелени и кремави на цвят камъни различни по големина но имаше и някаква каша от кафеви парцали и други странни неща.От коя част на тялото идваха нямам идея.
През третия ден успях да стимулирам чистене само първата половина от деня.През целия ден ми беше доста свежо,находките бяха както през втория ден.
Сега съм в края на ден трети и се чуствам свеж,ще видим по късно вечерта или утре дали няма да има позиви.
Като цяло мога да кажа че това чистене ми понесе много по леко от предното,помага обаче и тренировката с лимонада 1 или 2 дневно,за олиото няма такава :)
Мерсажи на gogoplovdiv за билковите комбинации които препоръча и включих в това чистене.

http://pleven-bilki.com/recepti.html#b20
Също така и на Д-р Добрина Атанасова която ми препоръча и консултира за този начин на очистване.

http://www.dattila.com/
Сега предполагам остава захранването в следващите 3 дни и евентуално прочистване на дебелото черво,макар че там нарушението в баланса е доста лесно и не е за предпочитане.
Бъдете здрави!
 :Content_22:


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: gogoplovdiv в 29-11-2011, 21:59:51
      Здравей братко grow!

 Радвам се, че си успял да минеш през ада на прочистването. Сега ще те помола да си купиш и още една билка оп Плевен:
ЧЕРЕН ДРОБ И ЖЛЪЧКА

Състав: за смесите са използвани билките. анасон, глухарче, змийско мляко, бял равнец, пелин, синя жлъчка, синя тинтява, червен кантарион, червено подъбиче и др.

Начин на употреба и дозировка: Две супени лъжици от билките се варят 5 минути в 500 гр. вода. След изстиване се прецежда и пие по 100 гр. три пъти на ден преди ядене.

Действие: Билките имат холеретично действие при прегъната жлъчка, засилват функциите на черния дроб, жлъчния мехур. Стимулират обмяната на веществата, като подобряват храносмилането и апетита.

Диета: без яйца, пържено, концентрат, син домат, сини сливи, кафе, кока кола и шоколад.

Пакет - съдържанието на пакета стига за месец и половина. - цена: 10лв.
   
     Тук е тънкоста приятелю. След като се прочистиш, трябва да нормализираш работата на черния дроб. Ще ти трябват поне три пакета от тази смес.Един от тях стига за почти два месеца.  Да така е , никой уред в медицината не може да ти покаже отклоненията на черния дроб, но ирисулога може.

      Бъди здрав и не се оставяй насред пътя.Действай ;)


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: grow в 30-11-2011, 11:39:02
Здрасти Гого!
Ааа в никакъв случай,заредил съм точно от тези и от тези за бъбреците,като са по 2 плика от всяка,както бяхме говорили още преди,та ще имам близките месеци за чайчета.
Иначе по-малко и от 2 пакета ползвах паралелно и в 3та дена на чистенето на дроба,жлъчката и бъбреците. Точно сега довършвам едни други тревки със сходно действие и от другата седмица най късно почвам въпросната профилактика. Билките им са добри и свежи,от тази година са,доволен съм от тях  :Content_22:
Виж на ирисолог още не съм бил,може по натам да ида да видим какво ще ми каже и как ще се обоснове.
Поздрави


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: Тедо Димитров в 24-12-2011, 00:56:44
Здравей. Значи "омазнен" черен дроб всъщност е появата на висцерални мазнини, които го обгръщат и затрудняват функцията. Вместо да се опитваме да намираме някакво свръх-турбо решение на проблема чрез лекарства и терапии, според мен е по-добре да се запитаме "как можем да предотвратим изцяло проблемите с черния дроб". Като цяло черния дроб е един от най-коравите ни и важни органи. Замине ли дроба, заминаваме и ние. Толкова е важен, че дори може и да регенерира. Та как да предотвратим проблема. Висцералните мазнини се образуват най-често при повишен прием на захар, намалена инсулинова чувствителност, ниска двигателна активност или консумиране на доста транс мазнинки. Как можем да се справим? Тежка щанга, пудовки и гимнастика във фитнес залата, навън, вкъщи, където е възможно, спиране на всичко, което съдържа "хидрогенирано", "частично хидрогенирано" нещо в състава си, прием на въглехидрати с нисък ГИ като ядки и търпение. Фактите относно висцералните мазнини са доста двузначни. Едни казват, че изчезват най-бързо, а някои, че са последните, които горим. Рибеното масло също би засилило този процес, да не говорим за останалите му ползи.


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: titan в 24-12-2011, 01:00:51
Не може да се отрече едно - пудовки и щанги трябва да има . Деси 82 , как си с пудовките от 16 кг ? Правиш ли флайс с дъмбелите от 20 кг ??  tooth  tooth  tooth
Тедо е прав обаче , че без физическо усилие ПРОФИТ няма , както казват ред нековете :)


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: Тедо Димитров в 24-12-2011, 01:05:52
И кво като е момиче? - http://www.inspiredfitstrong.com/bg/interviews/%D0%BC%D0%B0%D1%80%D0%B8%D0%BD%D0%B0-%D0%B4%D0%B5%D0%BA%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D0%B8-%D0%BF%D1%8A%D1%82%D1%8F%D1%82-%D1%9D-%D0%B4%D0%BE-%D0%B7%D0%B0%D0%BB%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B2%D0%B4%D0%B8/ ;)
Момичето си кляка със 100 кила без проблем. А и се набира дори. :)


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: grow в 24-12-2011, 01:59:45
Двигателната активност е ключа,така или иначе спрем ли става лошо.И определено засилване и каляване на организма като цяло е правилната алтернатива отколкото да се тъпчем с медикаменти.Отностно чернодробното чистене лично според мен само е спомогнало процеса на горене на тези мазнини,съдейки на-малкото по понижението в теглото за период от няколко месеца.Билките и други видове натурални средства за чистене и подсилване на организма са голямо предимство.За сега аз лично омега 3 ги набавям от натурален източник,но това е вече и въпрос на хранителен режим и начин на живот.


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: Тедо Димитров в 24-12-2011, 09:34:15
Кой е този натурален източник?


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: gogoplovdiv в 25-12-2011, 20:11:39
  Здравейте!

 Цитат:.За сега аз лично омега 3 ги набавям от натурален източник,но това е вече и въпрос на хранителен режим и начин на живот.
 Цитат:Кой е този натурален източник?

Един естествен източник от всяка градинина от пролет до късна есен:
http://www.zemianazaem.com/archives/376
 Природата ни дава всичко, но ние не и обръщаме внимание.

 Бъдете здрави,Весели празници.


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: grow в 27-12-2011, 22:40:22
Честита Коледа на всички!
Добро включване тука с тученицата,има писано тук във форума за нея с впечатления.Аз лично не съм я пробвал,но на късна пролет ще имам тази възможност :)
Обичам да хапвам ядки почти всякакви,включително орехи и ленено семе,също и спанак и други зеленолистни,на саладка или сок,повечето бобови култури ежеседмично.Понякога включвам и яйца-не всички жълтъци изхвърлям :),а ако питаме нашия приятел Белчо той дори би ни препоръчал някоя тлъстичка рибка 1ж или 2 пъти седмично  :surpris_23: :weight_lift: Дали това е достатъчно количество омега 3,не съм ги смятал,чувствам се добре!


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: silva78 в 22-08-2015, 13:30:25
Здравейте! Темата е старичка, но един въпрос не спира да ме притеснява. Много искам да направя прочистването на черния дроб, но имам двойно прегъната жлъчка. Не съм сигурна дали няма да влоша положението. Знаете ли нещо по въпроса?


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: бате Бино в 23-08-2015, 11:39:12
Хубаво питаш, Силве. Няма проблем, че е стара темата.
 В случая мога да дам "обективно лично мнение"  :)    по въпроса за "прегънатата" жлъчка.
 Очаквам скоро официално да приемат, че.. "такова животно няма"  tooth  
(Подобна участ  очаква и  "диагнозите"  - "каскаден стомах" , както и  "гастрит с повишена киселинност".)  
 Понеже  съм съгласен с лекарите  за важността на "малките симптоми" ,  аз почти при всяко неразположение отивам да се изследвам и да ги изясня тези  симптоми - малки ли са , големи ли са.. :)
 Естествено, търся винаги добрите специалисти ( най-вече "гастро" , защото точно както и според Аюрведа, при мен засега най-вече там ми са оплакванията )
Обаче в процеса на посещенията при тях, стигнах до извода , че дори и аз да стана гастроентеролог, пак няма да мога да си изясня материята..  tooth

Тъкмо един от тях  ми казва ( след обстоен преглед!! ) , че имам прегъната жлъчка , и следващият ми казва, че това били абсолютни глупости, жлъчката ми си била съвсем нормална!  :surpris_23:
Последно  ( че си го изкарват и върху мен, гъбаркат се..  tooth )  в тази насока се произнесе проф. Григоров, изтъкнат специалист от втора гр. болница в София. Прегледа ме с ултрамодерен ехограф , но най-интересното което каза, беше, че такова нещо като  "прегъната жлъчка" - нямало и той това го повтарял постоянно на студентите си..

НА база моите знания до момента , състоянието "прегъната жлачка"  най-вероятно е МОМЕНТНО. И както и според проф. Григоров - физиологично, тоест - нормално.

Същото,както в началото споменах, май е и с "каскадният стомах".  Пазя си всички изследвания в куфарче
( не в куфар все още  tooth ) и веднага мога да извадя това от миналата пролет , където при изследване на рентген във Варна (с бариева каша и в различни наклони на тялото )  ми установиха, че съм имал каскаден стомах. Прочетох за него, че е доста неприятно и опасно състояние , с което може да се обяснят много проблеми в храносм. система !
 Споделих за това на сегашният си фаворит,(когото считам за най-компетентен между всички посетени от мен) - д-р Вл. Драганов , шеф на гастроотделението в раковата болница, София. Той се засмя и каза , че нямало  такова нещо  tooth , защото стомахът в различни моменти от деня изменял формата си ! Това беше този месец май. Тогава той ми направи   и гастроскопия и потвърди , че никакъв каскаден стомах нямам!
А сега де..  tooth

Най-интересното е друго , обаче.  
Аз бях при него по повод продължаващите повече от година циклични тъпи болки в хранопровода. Които , според  водената за най-добра във Варна в тази област, (доц Атанасова ,шеф на отделението в "Света Марина" ) се дължали на това, че имам рефлукс-езофагит! ( пазя си документа )
 Аз цяла година си живея с тази диагноза, поставена ми от най-добрият специалист във Варна ( нали така)  и си се лекувам по моите си начини, без да вземам ( естествено :)  ) нищо от предписаните от нея лекарства ( Нексиум )
В един момент , реших, че хранопроводът ми вероятно е силно увреден от стомашните киселини ( което се случва винаги ! при нелекуван рефлукс! А той почти никак не се лекува! Това е едно от най-упоритите състояния, които медицината успява само да потисне с много силни и с тежки странични ефекти  лекарства )
( Естествено , междувременно чета седмици и месеци   за тези нарушения , никой не иска да е болен..:) )
 
 ТА, викам си - сигурно всичко вътре ми е вече "на пастет"  :-\ , ами поне да се види дали е "гъши", дали е "свински".. tooth )
  Обаче бях силно изненадан, когато д-р Драганов ,след гастроскопията , ми каза, че нито по хранопровода, нито в стомаха , нито дори в началният сектор от тънките черва , има някакъв проблем. Дори и гастрит съм нямал ! ...( на документа  пише "нормална ендоскопска находка" )  
Е, питам го, как бе Драганов, нямам нищо,  нали имам рефлукс-езофагит? Нали имам болки разни,  даже направо - разнообразни!  tooth ?
  - "Не е било руфлукс" , ми отговаря. Хранопроводът щеше да е доста повреден ..
 - Е какво е тогава?
 - Спазъм. По цялата система.
  А сега де , върви и търси причината за спазъма.. "на нервна почва" , това е ясно..  tooth
 ( Освен това д-р Драганов ми каза, че понятието "хиперациден гастрит" е отживелица . Няма такъв гастрит.
  След като нормално в стомаха киселината е 1.5 , колко да е при гастрита с "повишена " киселинност? )
  
Какво излиза - или съм имал рефлукс, който съм излекувал,( който уж не се лекува )  или отново диагнозата е била погрешна.  tooth

Та така, Силве, обремених те, но се надявам да съм бил от полза,
Най-вече, трябва много да се внимава преди да си щамповаме някоя диагноза  и не знам вече какъв подход е нужен за да разберем какво наистина ни има.. но  не бива да се отказваме, поне през свободното си време :)
А ти, освен да намериш някой специалист, според който нямаш прегъната жлъчка и тогава да почнеш пречистването?  :surpris_23:     :)
 


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: grow в 23-08-2015, 15:35:40
@бате Бино
  Доста изследвания, доста диагнози, доста специалисти са замесени, всеки със становище по въпроса. То някакси не върви и да те изпратят без рецепта и диагноза, а дали разбират материята не е съвсем сигурно..
  
  Рефлукса доколкото съм попадал на информация, го свързват с вътрестомашно налягане, предполагам от неадекватно pH в стомаха и навярно както се споменава в следствие на спазми.., стомаха не е ли мускул, за който са прикрепени нервни окончания - т.е. ако нещо в средата и условията не е оптимално ще са налице "аномалии", или с други думи това е естествена реакция на тялото при липса на необходимите условия за нормалната му работа.

   Дали симптомите като спазми които тласкат стомашен сок към хранопровода са "аномалия" когато не всички необходими условия за процесите са налице..?
   В случая си мисля, че храни и "пудри" богати на конкретни нутриенти потушаващи спазмите ще са от полза за нормализиране на причините за рефлукса..


@silva78
   Доколкото помня при мен жлъчката преди години беше с форма на S, каквото и да е това, незнам дали това е "нормалната" форма или не. Преди да правя за първи път чистенето жлъчката не съм я мислил твърде много, като цяло самата процедура е опресняваща както за черния дроб така и за жлъчката, т.е. процедурата може само да им подобри състоянието - изпълнена правилно разбира се.

   Не съм усетил да са давали признаци на претоварване, по-вероятно е просто да се справят с поставената им задача.., за универсален съвет е трудно да се каже, без да се вземат впредвид съпътстващи фактори като: възраст, здравословно състояние, активност.., в повечето случаи обаче е напълно достатъчно да има желание..Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: Shangrila в 23-08-2015, 17:05:33
бате Бино, това че си успял да се излекуваш не означава че нещо си не е било там, по мое мнение..
Прави ми впечатление обаче, толкова много посещения при толкова много доктори.. стресът е бил реален.
Както и да е.. думите ти ми помогнаха да разбера, че не ми трябва лекар да ме излекува а правилно да разчете показанията ми.. от там нататък мога да поема аз.  :peperudi:


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: grow в 23-08-2015, 19:05:35
 :laugh: След толкоз обследване по кабинети а и подсказки, няма начин баткото да не се самоизлекува, А ако това не стане, тогава 100% сурвачките след някой и друг месец ще си свършат работата, и симптомите ще изчезнат и от стреса ще остане само спомен... шегувам се за здраве :) 
  Понякога нещата са по-прости от колкото имаме способността да ги виждаме какви са..Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: бате Бино в 24-08-2015, 07:49:32
Гроу,  да , това че не разбират достатъчно ( дори от това, което са учили в колежа! )  е ясно за всеки, който не го мързи да се задълбочи в материята и да попрочете повечко,отоколкото е чел самият лекар  tooth
Веднага давам пример!
След като прецени , че имам рефлукс, най-добрата във Варна ! автоматично ми предписа Нексиум- препарат за понижаване на КИСЕЛИННОСТТА в стомаха.  
 ОБАЧЕ.. Дори човек да има рефлукс, има 20-30% вероятност този рефлукс  да не е "киселинен" ( от стомашна киселина) а да е АЛКАЛЕН ( от алкални жлъчни сокове , които поради недобре работещ долен клапан, се изливат в стомаха и оттам - в хранопровода. )   А при алкален рефлукс лекарствата са други!! ( съвсем логично е дори)  
 Само че това тя въобще няма как да го разбере , без да е направена 24 часова PH-метрия на стомаха! Само тогава може да се хване дали жлъчката изхвърля сокове на погрешното място!  
Тогава защо залага на "киселинният" ? Вероятно е добра покерджийка, не знам..  tooth

Рефлуксът е сложно състояние, много причини, не всички докрай изяснени. Особено ,свързаните с вегетативната нервна система!! Изброените от теб фактори не биха направили проблем при затворен клапан обаче. Проблемът е , че той остава отворен и пропуска това, което не трябва. Но при мен такова може и да не е имало, или поне не в "класическият" му вариант, аз типичните симтоми не съм имал.


Шангрила, стрес никакъв не съм имал при лекарите, по-вероятно е да е било обратното!  tooth
Напротив - много ми е било интересно и полезно да наблюдавам начинът им на мислене.
 А за другото си много права  -  и аз за същото ги ползвам лекарите :)
  Това го повтарят постоянно и всички истински, медици-натуропати - единственото възможно лечение  на хронични и др. болести ( без спешните състояния и наложителната хирургия, разбира се )  е разумното и грамотно самолочение!  Ние ви даваме познанието как вие сами да се излекувате!
 :Cherries :Cherries

А аз.. вече мога да се похваля, че много напредвам !  :pensif_29: - вече съм почти на нивото на лекарите: И аз като тях не знам нито какво ми е имало, нито кое го е причинило, нито какво съм излекувал, нито - какво ми е останало за лекуване  
tooth tooth tooth
 
Но за разлика от тях, поне искам да го науча  :pensif_29:
 tooth


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: Shangrila в 24-08-2015, 08:38:05
Супер похвално, бате Бино, много е хубаво че има хора като теб - действате изключително зареждащо и мотивиращо!
Браво!
:fluretaa:


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: grow в 24-08-2015, 09:01:09
Лекарите си следват някаква тяхна си логика и последователност с идеята че разполагат с цялото време на един човешки живот в лицето на конкретния пациент - което е меко казано нелепо.., който има нерви да се разправя с лекари, негова воля..

   За рефлукса и в прав текст да ти го кажа, ще ме "разбереш ли"? :) Има ли значение киселинно или алкално е съдържимото което се движи в неправилна посока? мисля че причината е по-важна защо се случва, не е ли..

   Всеки маратонец, велосипедист и всяко хлапе вече ще знае каква е навярно причината за схващания, крампи, спазми.., ще знае как да си набави липсата..

   Не бих се учудил и вестничето с рубрика на г-н Мермерски да крие някоя споделена рецепта от хора решили си проблема.. :)

 


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: бате Бино в 24-08-2015, 11:32:27
За причината нали бях пуснал цяла тема ? :)  Излиза даже и в гугъл:
 " Зает съм. Търся причината за болестта си.."
 Тя никога  и за нищо не е само една! И дори когато я откриеш и си решил, че всичко вече е преодоляно, болестта пак се появява, защото зад "разкритата" причина, май стоят още доста неразкрити :)


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: grow в 24-08-2015, 13:44:14
   Темата я помня, по спомен има синтезирана инфо и в нея. Малко особен момент с едната и няколкото съпътстващи причини е, да знаем кога е достатъчно и да не продължаваме да търсим все причини, ако има нещо което да ни решава проблема, че така никога няма да "оздравеем".  :D

   Ако термостата на колата се запъне в отворено/затворено положение, какво правим - сменяме го за да може да циркулира всичко нормално, и докато сме на темата за чистене на черен дроб и жлъчка, редно е да обърнем нужното внимание.

    Най-логичното нещо е да направим необходимото, за да може да се рестартира системата, т.е. като почистим и изтискаме всичко ненужно което запушва и забавя нормалното функциониране на тези органи - така че да съсредоточим повече кръв към тях, за да се подобри циркулацията/виталността а от там и работата им.   :weight_lift:

   Преди години помня имах от време на време и "киселини" и "рефлукс" дори, пареща болка от стомаха, след процедурата вече от години не помня да съм имал такъв дискомфорт.. 


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: Vov в 24-08-2015, 16:23:12
  Най-логичното нещо е да ... почистим и изтискаме всичко ненужно което запушва и забавя нормалното функциониране на тези органи... 
:Content_14:
Името на метода е известно: Временно (но достатъчно продължително) въздържане от храна, съпроводено с множество упражнения, включително вариации на т. нар. "положително мислене", приложения от НГМ, ТЕС, Норбеков, Библията и др.! :) :flower:


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: grow в 24-08-2015, 18:37:27
;) Добреем, гледам днеска всеки дава заявка за гугъл от тука, обаче не винаги всичко опира до оптимизиране на търсачките, понякога просто интереса на хората е явен именно заради ефикасност и достъпност на даден способ..

   Метода дори и да го наречем: "3 дни не ме търси - на 4я ще съм фърси", ако не прибавим 1-2л сок от цитрус, 1л растителна мазнина, чайове(билки) и обилно вода, ефекта пак може да е според зависи и черния дроб и жлъчката да не са се очистили напълно, въпреки че има въздържане от приемане на твърда храна.

   Мисля си обаче, че след "чернодробното" чистене, след това и дори при няколко дни на въздържане от храна, процента на очистване на замърсяванията в тялото ще спадне драстично, като най-добре вероятно ще е двата метода да се практикуват по отделно за да се нагоди тялото, а към даден момент и да се комбинират за още по добър/силен ефект..Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: silva78 в 26-08-2015, 15:49:32
При мен съм забелязала тенденцията, че колкото пъти са ме гледали на ехограф, все са ми казвали за тази двойно прегъната жлъчка. Не стои въпроса за съмнение според мен.


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: бате Бино в 27-08-2015, 08:16:36
Не знам при кого ходиш на преглед.. количеството не винаги говори за качество :)
Проф. Владимиров от Исул е може би най-добрият такъв специалист у нас. Ако искаш, направи един консулт при него. (  но за пречистване на дроб , естествено , не му говори, няма да останеш доволна от коментара му :) ) 


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: silva78 в 27-08-2015, 22:18:57
Ходила съм при всякакви и известни и неизвестни лекари. Но не в това е въпросът. Много искам да направя прочистването, но притеснението ми е, че киселите сокове стимулират отделянето на жлъчни сокове, а те от своя страна повличат със себе си и "камъчетата" по жлъчните канали та до червата от където ще се изхвърлят, което всъщност е и целта на прочистването. При двойно прегъната жлъчка, камъчетата може да заседнат в гънките й и да запушат каналите при чупките, а образуваното налягане да я спука. Сигурно ви изглежда малко черногледо, но случайно или не, ми се е случвало да лежа в болница до жена оперирана от жлъчка и нещо хич не ми се рискува без да съм напълно сигурна.


Титла: Re:Чернодробно пречистване при омазнен черен дроб
Публикувано от: grow в 27-08-2015, 22:43:19
silva78,
ти незнам дали успя да прочетеш отговора който ти написах няколко поста нагоре, незнам дали и темата си чела подробно..., както и да е, темата няма за цел да убеди някого че това прочистване е нешото което той непременно трябва да направи, напротив, тя е за този който "напълно е готов" да се впусне в прочистването след като е събрал необходимата информация която ще му позволи да бъде спокоен по време на самото прочистване. Това прочистване съвсем не е за всеки, и не цели да убеди читателя непременно че е "най-доброто нещо", още повече ако той е резервиран към него...

Виждам че имаш желание за прочистване, но имаш своите опасения, аз ти казах моето мнение, според мен жлъчката ти ще се справи с поставената задача, няма обаче да седна да те убеждавам в това или в противното, кой метод да предпочетеш и т.н... това е нещо което ти сама ще вземеш като решение, .. все пак това е алтернативна процедура която нито е задължителна, нито дори е наложителна в някои случаи.

бате Бино ти е предложил вариант за лечение/консултация при специалист - т.е. стандартния метод по който се процедира, аз не мога да ти предложа същото, от години не се занимавам нито с жлъчка нито с черен дроб, при последното ехо все едно е нямало никога проблем това беше картината, вероятно защото проблема е бил временен...
Това което предлага темата е алтернативен метод, не непременно лек и безобиден, но ефикасен, когато го пробваш ще можеш да разбреш как действа.

Който и метод да избереш - конвенционалния или алтернативния, съветвам те да се върнеш и да споделиш резултата, това как твоето тяло е усетило промяната, за да знаят хората след теб какво да очакват...