Форум Земя назаем

Общи теми => Купувам / Продавам / Търся / Подарявам => Темата е започната от: бате Бино в 16-06-2011, 11:59:12

Титла: Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: бате Бино в 16-06-2011, 11:59:12
В нашия форум почитателите на този продукт не са много ,  това го знам :) , но въпреки това да спомена  ,че  съм намерил добър и надежден източник, ако някой почне да се изкушава все пак :)

Писали сме доста за тази супер-храна, по-долу  ще схематизирам  набързо някои нейни достойнства и "опции" за потребяването й  :) , но първо да дам "конкретиката "   за тези , които са вече запознати.  

Човекът се оказа много отговорен, сериозен и с добро сърце (  много е важно, знаете , всички животни са много чувствителни и поемат вибрациите  на "хазяина" си , които предават после на нас, потребителите на "продукта " им.  Ако са овиквани , оругани и тормозени , това ще поемем и ние след това ..)
 -Тестван е -  ако каже ,че яйцата са от днес, значи са от днес. Ако обещае определено количество за определен ден - ще го бъде!
- Продуктът му е изцяло БИО. Не се използват никакви "подобрители" .
-яйцата са оплодени .( мога да споря с всякакви доценти, вкл. и с тези при които съм ходил на консултация по този въпрос, че това е от значителна важност, нищо че в дебелите им книги не се споменава :)  знаем, не всичко е маттерия  :) )
-  няма "печалбарски" манталитет, което е видно и от цената за 1 бр. - 15 ст. (Комерсът винаги дразни  такива като нас - "некомерсиални")
( Явно го прави повече за да се чувства полезен, което важи и за мен - не получавам никаква комисионна от него, гледам само да има някаква клиентела , че да не вземе да се откаже като предните двама , с които се занимавах и имах ядове  ..)

ПЕТЪР  - 0878 317860   (живее в с.Кичево, работи във Варна )

Важно:   тези яйца нямат нищо общо с яйцата ,предлагани по веригите , стояли незнайно колко по рафтовете, произведени незнайно по какъв начин и  с какви "препарати"  , яйца, които са и неоплодени , а и на доста по-висока цена :)   !  

Да, яйцата са животински продукт, но  такъв е също и драгоценния медец :) ( чието качество зависи най-вече от ферментът, който отделят пчелите за неговата "изработка" .
Наистина , птичките са в клетки , но щом снасят , значи не се чувстват толкова зле :)  
( Пъдпъдъкът е много деликатна птичка ,нещо не му ли е наред , веднага си отмъщава като спира да  снася :) )  
  Дори и да не се тачат от личности със "строг суровоядски вегански морал", пъдп. яйца могат с чиста съвест да се препоръчат на техните  бащи , майки , деца, дори свекърви, които имат от "не съвсем здравословни"  та чак до "брутални" хранителни и житейски навици, които се опитват да компенсират с  мощна употреба на всякакви капсулки , прахчета и добавки от нейно величество АПТЕКАТА.  Пъдпъдъчите яйца ще ги бият всички ,взети заедно!  
( Аз вече доста време потребявам редовно по 7 на ден, но това да не се счита за агитиране! )  
  


  

    Малко за яйцата   .. :)
- високо съдържание на витамини, минерали,  незаменими аминокиселини, цял спектър биологично-активни вещества , оказващи стимулиращо, имуномодулиращо, лечебно действие на целия организъм  .Което прави яйцата не само супер хранителни , но и целебни.
-  за разлика от кокошите, не предизвикват алергии, даже напротив - потискат ги.(заслугата е на специалния белтък овомокцид, който използват за производство на противоалергични средсва)
-  пъдпъд. яйца не се развалят никак лесно (заради аминокиселината лизоцин, възпрепятстваща развитието на микрофлора. Влияе отрицателно и на туморните процеси. Задълбочени изследвания на заслужилият деятел на науката проф. Э.Г.Щербаков )
- нямат холестерин, повишават хемоглобина, очистват кръвта, извеждат радионуклеидите от организма. Подобряват слух и зрение.
-особено полезни за децата - подобряват физическото , умственото развитие, закрепват нервна система, имунитет, острота на зрение. (в япония дават на всички деца задължително по 2 яйца да си пийнат. На нашите дават боза с 3 вида подсладители и два вида консерванти )
- изразен лечебен ефект при сърдечни болести, астма, безплодие, алергии,екземи,      извеждат камъни от бъбреци, черен дроб, жлъчен мехур.. и куп други.
- засилват половата потенция (насищйки директно простатата с важни хранителни съставки), забавят "изстрелването на куршумите"  :)
- много ценни за бременни и кърмачки (  насищат организма с ценни съставки, най-вече     първокласен органичен калций, увеличават "млекодобива"  )  
- особено препоръчителни за спортисти , културисти. Има отчетлив енергизиращ ефект!
-  отличен източник на калций! Вероятно най-лесно усвоимият- калциев цитрат. Получава се при заливане на стрити черупки с лимонена киселина, оцет.  Самите черупки също се приемат -   тогава се поема  калциев карбонат, но органичен, а не от аптеката.  Особено полезен е за деца над една годинка , вече поизоставили сукането.  )  
-  също и на мед, силиций, сяра, цинк и др. (общо 27 елемента)  Този състав на черупката освен всичко стимулира и  кръвотворната  функция на костния мозък. (което е особено важно  за всички нас , които сме безсилни пред настъпващата от всякъде радиация. )  

Подразбира се , че всичко това те ни доставят , само ако бъдат употребени сурови и са с давност няколко дни . (Нищо ,че трайността им е 30 дни на стайна температура. )

Тези яйца имат и едно друго приложение, за което ще пиша допълнително. Инфо на български за това няма.  За много хора , вкл. медици-клиницисти ! , един от тях познавам лично,   това е най-мощният имуностимулатор въобще! (Цери и от най-страшни болести.) Употребяват се по друг начин обаче.
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: Mемория в 16-06-2011, 12:25:11
За мое голямо учудване, в подкрепа на тезата се изказва и д-р Гайдурков. За справка  тук (http://sanitasbooks.wordpress.com/2011/04/21/162/).
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: бате Бино в 16-06-2011, 17:02:27
Това не е теза, Меморийка.. :)   ,че да се приема или отхвърля от Гъдулков или Цигуларов :)
То е толкова "теза",колкото е теза и това, че да се яде сурово е здравословно :) , а да се нагърмяваш с джумерки е не  толкова .. :)
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: plm в 16-06-2011, 21:06:38
 Тази статия ме накара да се замисля . Често усещам липсата на храна с животински произход, все кокошки си представям   :D   
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: Mемория в 16-06-2011, 21:38:05
Знаех си, че ще стане на въпрос дали терминът е на място, но реших да си спестя тоя път една редакция. :) Така ми се пада като го подкарам през просото. :) Аз пък се наложи да питам чичо Гугъл що е джумеркаа... Ей така, за обща култура, нищо че явно не е животоспасяващ термин. Честито модераторство, между другото, време беше!

Пламене, какви кокошки, не ме стряскай! :) Гледай да имаш предвид "кокоши" (яйца). Та, за какво точно те накара статията да се замислиш?
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: бате Бино в 18-06-2011, 09:09:23
Е, нищо , Меморийка , дреболийка е това , не си струва кахъра :)

Забравих да добавя и тук ,че при мен  пъдпъдъчите яйца показват  и още един ефект - тежа поне с 2 кг по-малко, когато ги консумирам.( Бях спрял за около 2 седмици и веднага възстанових килца. Почнах ги и хоп- пак две надолу)
Имам и усещането ,че не ти разрешанат да качиш ,дори и да искаш!
За хората с преобладаваща "вата"  това  работи. Интересно е да се пробва и от другите , които по правило имат проблем със свалянето.
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: Alexandrina в 03-08-2011, 08:38:37
Бате Бино,

аз имам проблеми със свалянето и като си дойда във Варна може да тествам яйцата.
 ;)

Дядо ти Петър няма ли някой брат в Берлин, че да си поръчаме тук. ;D
В Германия и без това яйцата са минали покрай яйца, а зеленчуците и плодовете, съдържат само идеята за такива..
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: бате Бино в 03-08-2011, 08:45:06
О да, заповядай. Само че, тренирай отсега да не се изтървеш да му кажеш "дядо" на Петьо, че може и да не ти даде :)   ( 40 годишен е ) 
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: Theodora в 23-12-2011, 09:50:01
Заинтригувахте ме с тези яйца.  :essen:
Ще взема да ги пробвам
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: бате Бино в 23-12-2011, 11:02:00
Крайно време беше , Теодорче. :)
Трудно се намира обаче сериозен и добросъвестен производител. ( За производители от голям калибър, които  зареждат Метро и Кауфланд изобщо не говорим, те не стават. )
  Понеже от това не се правят пари, болшинството в даден момент се отказват и зарязват всичко. Почнал си да вземаш от него, в един момент той ти казва - "ама аз ги изколих, защото не ми избиват разхода" .
   Този Петьо от когото купуваме сега , е четвъртият човек . Предишните трима отпаднаха , защото го правеха заради бизнеса , а не заради идеята. Такива не ти трябват.
    Затова е хубаво да се прецени човека, а не продукта ,   както аз винаги се стремя да правя ( винаги намирам начин да поговоря с хората повечко и ми стават ясни що за птици са :) Почти никога не бъркам в преценката си .)
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: Dima в 23-12-2011, 15:33:46
Бате Бино,привет,нали щеше да пишеш и за друго приложение на пъдпъдъчите яйца,онова,за което няма инфо на български:)Предварително се извинявам ако си писал някъде и аз съм го пропуснала:)Весели празници от мен!
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: sabinka в 28-12-2011, 11:39:33
Много ме заинтригува темата за пъдпъдъчите яйца. Онзи ден видях да продават и в БИЛА, но едва ли са био. Бате Бино, а да те попитам, ако си ги правя рохкави, няма ли да се позапазят свойствата им? Искам да ги правя предимно за половинката, а и аз от време на време хапвам яйца, но гледам да са домашни.Естествено, трябва и да са от източник като твоя. Идеята със сурови яйца някак не мога още да я възприема, освен ако не ги направя на майонеза.
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: бате Бино в 28-12-2011, 21:58:03
Бих искал да ти доставя радост, Сабинче , като те излъжа , ама как да го направя .., ще ми бъде  за пръв път :)  
Естествено , че някаква част от хранителността им  ще се запази ( кой ли би могъл да пресметне) , но почти никаква част от лечебното им действие  няма да остане.  
А идеята "сурови яйца"  не е чак толкова невъзможна...
( "Невъзможното днес става възможно утре!"  - К. Циолковски )
  Достатъчно е да си спомним колко идеи ни се струваха "неприемливи"  когато бяхме  13 годишни :)

Диме, все се каня, ама пусто време все по-малко става. Нали знаеш, не мога да разкажа за нещо интересно само с две изречения :)  
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: bpa в 29-12-2011, 13:03:21
Много ме заинтригува темата за пъдпъдъчите яйца. Онзи ден видях да продават и в БИЛА, но едва ли са био. Бате Бино, а да те попитам, ако си ги правя рохкави, няма ли да се позапазят свойствата им? Искам да ги правя предимно за половинката, а и аз от време на време хапвам яйца, но гледам да са домашни.Естествено, трябва и да са от източник като твоя. Идеята със сурови яйца някак не мога още да я възприема, освен ако не ги направя на майонеза.

Ами тогава прави си ги на майонеза, лошо няма  :essen:
А ако се замислиш, ще признаеш, че си яла и сурови яйца (Белтък)  под формата на целувки...
Така че си правиш от жълтъците майонеза, от белтъците - целувки, и всичко си е на мястото.

А отделно можеш и да опиташ варианта с разбиването на суровите яйца, и добавянето на малко сол, или малко мед към тях, зависи как ще са ти по-вкусни, и ... гълташ :)  :whistling2 - emotloader:
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: com_pot в 29-12-2011, 13:13:20
Ам ... да споделя само.

Веднъж само съм пила сурови пъдпъдъчи яйца и то след като изчетох рекламата на Бате Бино това лято. Всъщност си получи божествен шейк с банан и киселец.

Само дето щях да съм благодарна, ако някой ми бе казал преди това да не прекалявам с количеството. Чукнах 6 яйца в блендера ... сториха ми се толкоз мънички ....  После щях да умра почти от пресита.

Тъй че ако сложиш 1 - 2 даже би трябвало да не се усетят. И правят превъзходна пяна на шейка :-)
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: sabinka в 29-12-2011, 17:30:02
Точно така, после се сетих и си казах: Майонеза! :Content_4 - emotloader:
Само да намеря домашни яйца и ще си направя, защото в Била, Сарфур и т.н. едва ли са "био".

Със сигурност ако се снабдя, ще пробвам и да си направя шейк. Пускам връзките по селата.  :)
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: bpa в 29-12-2011, 22:15:41
Точно така, после се сетих и си казах: Майонеза! :Content_4 - emotloader:
Само да намеря домашни яйца и ще си направя, защото в Била, Сарфур и т.н. едва ли са "био".

Със сигурност ако се снабдя, ще пробвам и да си направя шейк. Пускам връзките по селата.  :)

Предлагам ти варианта, който ползвам аз - с куриер от доставчика на Бате Бино - излизат на същата, ако не и по-евтина цена отколкото са във Фантастико, Била, Пикадили  :essen: :essen:
така ще ги имаш когато си поискаш :)
Недостатъка е, че за да оправдаеш доставните разходи, ще е добре да си поръчваш повечко наведнъж, но това не е голям  проблем, тъй като трайността им е голяма, а и веднъж като ти се усладят, ще почнеш да си поръчваш като мен по 100 броя  :essen: :essen:
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: Theodora в 03-01-2012, 11:10:52
Така.. и аз си поръчах 100 бр и трябва да дойдат до няколко дни. Само да попитам, трябва ли някаква захранваща схема преди да започна по 6-7 на ден?  :Confus_34:
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: бате Бино в 03-01-2012, 12:14:29
Не знам дали питаш мен, но нали темата е "моя", според мен можеш да почнеш и с 10 , няма да има проблем никакъв :)
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: bpa в 03-01-2012, 12:47:40
Не би трябвало наистина да правиш "захранваща" схема, освен ако не излизаш от гладуване, "плодуване" или някакъв друг ограничителен режим :)
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: Theodora в 03-01-2012, 13:58:15
bpa, ти 100 яйца за колко време ги ядеш и усеща ли се промяна във вкуса като започнат да се развалят?
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: bpa в 03-01-2012, 15:54:43
bpa, ти 100 яйца за колко време ги ядеш и усеща ли се промяна във вкуса като започнат да се развалят?

Много зависи за изяждането... Ако ги направя на майонеза, може да ги изям и за 3-4 дена максимум :)  :essen: :surpris_23:
Но като си ги ям по 10-тина на ден, може да изкарам и 10 дена. Брат ми съвестно ми помага, и затова досега не съм усетил промяна във вкуса в посока развалено. А и те са доста трайни в сравнение с кокошите, защото ципата под черупката е много по-здрава и дебела, а и като ги държиш на хладно, нямаш никакви грижи за 10 дена  :pensif_29:.

Повече от 10 дена  не са се задържали при мен, а ако са се задържали, брат ми ги е изяждал след термична обработка.
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: Theodora в 11-01-2012, 14:57:27
Най-накрая дойде и моята партида! Не знам какво толкова се мусят хората на суровите яйца...На мен са ми вкусни  :essen:
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: бате Бино в 11-01-2012, 21:02:36
Разбира се . Прекалено са се изфинили.. :)
(освен ако  изобщо не ги разбъркват, тогава наистина е блудкаво)
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: бате Бино в 12-01-2012, 09:51:45
Ортодоксален приятелю, добре дошъл отново при нас! (С поредния си n-ти ник ,вероятно двайсет и втори..) Така или иначе тук хората те надушват , използвай си  своя си ник.  :)
Щом толкова се гордееш с поста , който изтрих, да го възстановя? Ама не виждам чак толкова особена съдържателност в това,  че  "суровите яйца са като жълти сополи" . Все пак си човек с две висши образования..
 Можи би  в някой форум ,където пишат второкласници ,  наистина би бил доста ценен, не знам :) .
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: бате Бино в 12-01-2012, 10:17:27
 За другото си прав, "мини кокошките" наистина ги отглежда в клетки. Но аз и тук съм измислил вариант- Още днес ще му предложа да почне да ги отглежда  на свобода в гората .
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: бате Бино в 13-01-2012, 10:39:05
Ортодоксалният приятел  понеже ту се материализира , ту изчезва , да му отговоря все пак с няколко реда:

-Човече , думата "реклама" има друго значение.. Как ще "рекламирам" нещо , от което не получавам и стотинка? Не е хубаво да се говори лошо , когато истината за нещата е съвсем друга.
  Купувам си яйцата на същата цена, на каквато купуват и другите. А "производителят"  Петьо е толкова производител, колкото всеки втори човек на село, който си гледа животинки. Той не е сертифициран и не може да зарежда супермаркети. Продава на няколко човека само. В момента е даже на загуба!! А когато не е бил, е ставало въпрос за 100-150 лв на месец! Това ако е бизнес за теб.. Ела в Кичево да го видиш как живее, каква кола кара, как е облечен.. Ще го съжалиш! Това е съвсем друга порода човек. Човек с голямо сърце. В началото настоявах да му ги купувам по 20ст. ( за да не вземе и той да фалира като другите и да търся пак нов производител) Той вика - "Не.Аз съм си решил по 15ст.""  Това е остатъчно да прецениш един човек!    Познавам го вече много добре , всеки път като се срещаме да вземам "стоката" си говорим по половин час. Живее с 450  лв на месец (работи ,знаеш, - охрана) има семейство. Ако изкара някой лев от яйцата - това му е "печалбата". Съчувствам на човечеца, това е всичко. 
Няма пазар за тези яйца. Ако ти или някой друг намери пазар - Петьо на едро е готов да ги  дава по 7 ст. Продай ги по  20, по 30 ако можеш.. Това е вече бизнес, но няма пазар. 
 Не е добре да генерираш лошо в сърцето си . (особено без повод..)

- За клетките си прав. Кофти е да живееш в клетка, но специално за питомните пъдпъдъците това МАЙ не е толкова проблем, както за други животни. Щом пеят постоянно и се размножават.. Аз не бих пял, но те пеят, при това силно :)   ( може да се проучи , има литература бол )

- породата на птиците. Да, вероятно има и други породи, които снасят още по-полезни яйца. Обаче струват скъпо  и няма кой да ги купи. И после да купи едни още по-скъпи яйца. Ще фалира следващия месец. (Така че не може да се разглежда като вариант. Само си чешем езика.)

- Смеските , с които се хранят. Да , и аз не знам какво има вътре. И няма как да разберем на практика. Но няма и алтернатива май - И Петьо , а и предния производител,от когото вземах,  се мъчиха да си правят сами фуража! (което пак Е ПОКАЗАТЕЛНО ЗА САМИЯ ЧОВЕК! - иска да знае с какво си храни пилетата, ) Мелиха разни семена, смесваха.. ОБАЧЕ ПТИЦИТЕ СПИРАХА ДА СНАСЯТ. Не снасят по цял месец! А повече да чака кой ще си позволи.. не е рентабилно. За мен няма обяснение. Питах доцента. Той също май не успя да даде задоволителен отговор. Затова им дава смески , обаче добавя разни семена и от себе си. Това е положението, друг вариант - някой ден като си ги завъдя сам. :)

- Кокошите яйца от свободни кокошки. Сравнение за хранителност и полезност - само в лабораторията.
 Но сурови са леко опасни . Може да прихванеш разни болести.  Аз лично не рискувам. Докато пъдпъдъчите - никога никой не се е заразявал от нещо! Аз за 2 г. толкова яйца изпих , как едно не се случи да е развалено..
  А и кокошите са потенциално аллергизиращи. Докато пъдпъдъчите - не.

Стига толкоз, че пак ще кажеш - тоя толкова изписа , няма как да не взима някой лев от това .  :)
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: Theodora в 13-01-2012, 13:00:24
Aз вече 3-ти ден пия по 8 на ден и мога да кажа, че съм много доволна. Преди стомаха ми се подуваше от огромното количество плодове/зеленчуци и не винаги успявах да се заситя качествено, но яйцата решиха този проблем.
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: DeNiro в 13-01-2012, 21:48:00
Виждам, че вече във форума се говори и за животински продукти.  Честно казано не разбирам защо суровоядството трябва да се ограничава само до растителната храна. Това за мен си е закостеняло мислене. Какво и е на животинската храна в суров вид(изключвам млякото)? Например, какво имате против суровата риба? И оставете простотиите с паразитите. Има прясно месо, има фризери, има сигурни източници на храна, винаги има начини. Четох за изследвания на д-р Уестън Прайс в тази област. Племената с най-дълголетните жители са се хранели именно със сурови животински продукти.
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: titan в 15-01-2012, 11:35:24
Духовната страна на въпроса
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: Theodora в 15-01-2012, 11:41:26
Aз месо, било то и сурово, не бих яла, много бавно се разгражда и само ми бави метаболизма...
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: titan в 15-01-2012, 11:46:13
Само за това ли Теодорче ? Ти откъде купуваш пъдпъдъчите яйца ? ние ще трябва да употребим черупки :)
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: Theodora в 15-01-2012, 20:00:53
Бавният метаболизъм причинява достатъчно и изобщо не е за пренебрегване. Иначе аз и черупките ям, само ги накисвам във вряла вода за дезинфекция. Взимам ги от въпросния Петър.
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: sabinka в 22-01-2012, 23:00:37
Бате Бино, толкова подробно е обяснил всичко, че чак да му се прияде на човек. :)Аз съм решила да си взема и да пробвам, но преди това ще помоля най-учтиво  бате Бино да даде мнението си по следните въпроси, които ме вълнуват. Може ли да се вярва , че въпросните яйца могат да се употребяват спокойно в суров вид от бременни жени? След като имат малко детоксикиращ ефект,т.е очистват кръвта и се борят срещу някои тежки метали, това няма ли да навреди по някакъв начин на плода? Доколкото съм чела за тях и от други източници, навсякъде пише, че няма опасност от салмонела. И второто ми питане е дали приемайки ги всурово състояние, си набавяме и  Б12 ? :)
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: бате Бино в 23-01-2012, 10:25:20
Учтиво отговаряме на Сабинка . :)
1. Не само "може" , но и трябва да се употребяват  от настоящи, от бивши и от бъдещи бременни . :) както и от кърмачки. ( Ние употребявахме и продължаваме. Опасност никаква. Полза - значителна . )
2. Точно вит. B12 май не открих ( http://www.sunduk.ru/receipts/prods/p10440.htm) Но други откриха , че той се произвежда в дебелото ни черво, както "незаменимите" аминокиселини, вит.С и още няколко други "низгвернати" ... Обещал съм да спусна информация скоро.

Ето част от пост дори в културистичен форум:  " Повторяю, от перепелиных нет алергических реакций. И холестерина они содержат намного меньше. Всё испробовано на личном опыте.
Я употребляю перепелиные яйца месяцами (по 2-3 месяца, потом перерыв). ОРЗ не болею (вобще), гемоглобин выше среднего, член стоит колом. Какие ещё вопросы?
"
(членът му бил като кол  на човека :) )
http://www.ironflex.com.ua/phorum/index.php?showtopic=2042&st=10

Ако знаеш руски и имаш време , можеш да четеш на воля. Ето го руския голям пъдпъдъчи форум:
http://perepel.com/forum/viewforum.php?f=10
http://www.perepelka.com/
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: бате Бино в 23-01-2012, 10:41:11
Тук в друг форум обикновени хора споделят за ефекта от тези яйца.
http://dv0r.ru/forum/index.php?topic=3831.msg211458#msg211458
(надявам се да се разбира, специално този текст не е труден и за незнаещите руски.)

"От себя добавлю (уже писала Наталье на страничке Ларисы) еще несколько отзывов:
- моя годовалая дочь в пользу перепелиных яиц отказалась от куриных (домашних!);
- мой муж - аллергик, острая, соленая пища, куриные яйца дольше 3-х дней - вызывали обострение,  пьет перепелиные каждый день уже 8 месяцев, сезонная аллергия прошла незаметно, ушла изжога;
- кум - с хроническим гастритом - на полгода забыл о регулярных обострениях;
- соседка забыла о постоянных простудах своей дочери;
- знакомая рассказывала о мужчине, который имел проблемы с зачатием ребенка, и после регулярного употребления перепелиных яиц жизнеспособность (активность) его половых клеток (сорри за интимные подробности) возросла до 98%
."
[/u]
"У меня нормализовалось давление после употребления сырых перепелиных яиц в течение нескольких месяцев. Когда же избавилась на зиму от перепелок, давление снова стало подниматься. Так что на днях получаю заказанные перепелкины яйки и теперь уж не буду избавляться от перепелок. Просто держала их не там, где надо."
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: Theodora в 23-01-2012, 11:53:04
"Младите" не сме го учили като задължителен по програма - все едно чета разбъркана кирилица.
Бате Бино, ти се караш като постне някой на английски, обаче за руския не ти прави впечатление...  :pensif_29:
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: бате Бино в 23-01-2012, 14:17:07
 Не се карам , Теодорче , а напомням какво се изисква от администратора на сайта.  Един път съм постнал и аз в нарушение, за последно ще бъде. Но виждам, че на английски линковете валят..  
Сравнението между двата езика е неуместно, знаеш на всички "млади" , които не сте го учили , родителите ви или по-големи братя и сестри го знаят до един и за секунди ще ви го преведат.  Ама колкото да ме хванеш натясно..
(Принципно си права.)
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: Theodora в 23-01-2012, 15:21:07
E, не ми е цел да те хващам на тясно, просто се дразня като не разбирам нещо.  tooth А и като цяло мисля, че в момента английския е много по-универсален език, защото го говорят и млади и стари и всякакви. Но за който не го разбира, сега виждам какво му е и подкрепям постването с превод(или поне на важната част).
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: titan в 23-01-2012, 15:36:31
Английският не е универсален език , говорят го много малко хора , но предимно млади. А виж руският е друга работа, всички сме го учили в училище задължително и много хора го знаят добре. Е дори и Стоичков каза очен многа , но това е друг въпрос  tooth  tooth  tooth.
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: Theodora в 23-01-2012, 16:12:09
Явно е субективен въпрос, понеже почти не познавам хора които не го говорят(тук включвам и пенсионери) А и не казвам, че много хора не говорят руски (напротив), казвам, че английския е по-универсален, защото включва младото поколение и руско-говорящите, които покрай интернет, работа и т.н са го научили в движение. Но пак подчертавам...субективна работа, затова най-добре си е на български   O0

А и какво ще рече "всички сме го учили" От доста време не се учи вече  :pensif_29:
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: hdeshev в 23-01-2012, 18:38:23
...
А и като цяло мисля, че в момента английския е много по-универсален език, защото го говорят и млади и стари и всякакви.
...

Помня сцена от един български филм, където млад левент се опитваше да впечатли едно момиче като й каза, че пишел писма на Елвис. И тя го пита:

 - Така ли? И на какъв език му пишеш на Елвис?
 - Как какъв? На руски! Нали е интернационален.

Отдавна съм забравил кой беше филма, но това ми се е отпечатало.  tooth

Ако попаднете в небрано руско лозе, ползвайте Google Translate (http://translate.google.com). Моят руски е трагичен, но разбирам повечето неща като са написани пред мен. Тези, които не разбирам ги гледам в Google Translate - справя се перфектно.
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: Flatline в 23-01-2012, 20:14:32
Пъдпъдъчите яйца съдържат 5 пъти повече желязо, по 2-3 пъти повече от витамините А, Б1,Б2 и Б12 и за капак- почти изцяло добър холестерол.
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: shaman в 23-01-2012, 21:14:16

Тези яйца имат и едно друго приложение, за което ще пиша допълнително. Инфо на български за това няма.     това е най-мощният имуностимулатор въобще! (Цери и от най-страшни болести.) Употребяват се по друг начин обаче.


Докато чакаме да разберем, как се използват като имуностимулатор, или поне линк, намерих нещо интересно за черупките. Статията съм я превел с Google преводач, почти без последващи корекции.

Лечебни свойства на черупката

Изследванията на лекари доказаха, че черупките на пъдпъдъчи яйца, се състоят от 90% калциев карбонат, лесно смилаема и в допълнение съдържа всички необходими минерали в тялото, включително мед, флуор, сяра, силиций, цинк и други (27 елемента). Съставът на черупката на пъдпъдъчи яйца поразително съвпада със състава на човешки кости и зъби.

Нарушаването на калциевия метаболизъм се придружава от анемия, астма, простудни заболявания, алергии, херпес по устните, намалена устойчивост на радиация, инфекциозни заболявания.

Въвеждането в яденето на  смачкани черупки от пъдпъдъчи яйца, е доказала своята висока терапевтична дейност, както и липса на противопоказания, няма странични ефекти, включително и бактериално замърсяване.

Черупката на пъдпъдъчи яйца е особено полезно за малки деца, тъй като в тялото им процесите на образуване на костна тъкан са най-интензивни и изискват безпрепятственото влизане калций. В пъдпъдъчи яйца се съдържат голям брой микроелементи, полезни за развитието на мозъка, така че бебето да расте подвижно и  интелигентно. При деца и възрастни използването черупколечение има положителен ефект при чупливи нокти и коса, кървене от венците, запек, раздразнителност, безсъние, сенна хрема, астма, копривна треска, безплодие, импотентност, анемия, а също така допринася за бързо втвърдяване при фрактури на костите.

Профилактично два пъти годишно, черупколечението е полезни за възрастни с цел предотвратяване на заболявания на гръбначния стълб, зъбен кариес, полиартрит, алопеция, кръвното налягане, остеоартрит в напреднала възраст, както и всички видове екзема. Черупката е много добро средство за отстраняване от организма и предотвратява натрупването на радионуклиди в костния мозък на стронций-90.

Калцият от обвивката на пъдпъдъчи яйца може да се получава директно. В тенджера със студена вода, изсипете черупките без ципата и се вари 5 минути. Изхвърлете водата и изплакнете. Отново напълнете с вода и  варете в продължение на 5 минути – изхвърлете водата, изплакнете и залейте с ябълков оцет в който, да престоят в продължение на 24 часа. Излейте оцета, изплакнете и изсушете черупката, без да се излага на слънчева светлина. През зимата е удобно на парното. Смила се на прах в кафемелачка, за предпочитане два пъти.
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: Theodora в 24-01-2012, 09:54:16
Горе-долу какво количество черупки се препоръчва на ден? Аз ям по горе-долу половин чаена лъжичка, но не знам дали е ок...
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: бате Бино в 24-01-2012, 10:08:10
Никой не може да ти каже. Защото никой не може да знае колко потребяваш. Зависи от извънредно много фактори. Освен с тестове да ходиш да го установиш в лаборраторията.. Ама и тогава ще е ден за ден, трябва да си направиш месечен профил, че да се ориентираш.
 ( така изследват захарта , сърцето - наблюдават ги за дълъг период от време )

Дори да имаш сестра близначка, която се храни и  живее досущ като теб , обаче изпива по 7 кафенца ИЛИ не спортува - ще има различна потребност от калций.
Но все пак се надяваме ,че като органичен продукт не би трябвало да се стига до предозиране и организмът "ще си вземе неговото" .
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: Theodora в 24-01-2012, 13:57:20
A какви са симптомите на предозиране?  :Confus_3:
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: mak в 24-01-2012, 17:50:36
Калцият от обвивката на пъдпъдъчи яйца може да се получава директно. В тенджера със студена вода, изсипете черупките без ципата и се вари 5 минути. Изхвърлете водата и изплакнете. Отново напълнете с вода и  варете в продължение на 5 минути – изхвърлете водата, изплакнете и залейте с ябълков оцет в който, да престоят в продължение на 24 часа. Излейте оцета, изплакнете и изсушете черупката, без да се излага на слънчева светлина. През зимата е удобно на парното. Смила се на прах в кафемелачка, за предпочитане два пъти.


Много интересно. Дали е възможно вместо ябълков оцет да се залеят със сок от лимон. И с каква цел трябва да се варят?
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: Theodora в 24-01-2012, 18:15:58
Aз с лимон ги заливам, а врялата вода е за дезинфекция (поне при мен )...все пак знаем от къде излизат  tooth
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: бате Бино в 25-01-2012, 09:20:59
Да те осветля любезно и по този въпрос, Теодорче, - за " излизането " на яйцата. :)
Анатомично така е организирано всичко,( не съм виновен  аз  :) ) , че при снасянето влагалището на птицата  излиза напред като покрива  "задния проход" ( откъдето излизат другите неща ) . Така самият процес на снасяне е абсолютно стерилен!  Яйцето пада чисто в клетката ( която е с наклонен под) и се търкулва  и излиза от нея. Ако се случи междувременно птицата да го настъпи с мръсен крак - от там всъщност идва зацапването. Също и ако, търкаляйки се , срещне нещо по пътя си :)
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: Theodora в 25-01-2012, 09:46:52
При всички положения си трябва стерилизация   :bleh
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: бате Бино в 25-01-2012, 14:26:44
Да, стерилизацията ще ти достави един прекрасен неорганичен калций, който си е бил органичен преди изваряването.  :bleh
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: Theodora в 25-01-2012, 15:49:05
Добре де, искаш да ми кажеш, че ти си ги ядеш директно...  :surpris_22:
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: бате Бино в 25-01-2012, 16:33:53
Е аз още докато са цели ги измивам добре с вода. Не твърдя , че така е най-добре. Спиртът също е вариант.
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: malina в 25-01-2012, 17:47:42
подръж ги в съд с вода с малко белина-нищо няма да му стане на калция
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: Svetlio в 25-01-2012, 17:55:34
Ами тя Теодорка си има ММС, така че, просто активирай 5-6 капки в 200-300мл. вода и потопи яйцата за няколко минути. Ще имаш най-дезинфекзираните яйца на планетата.  :bleh :essen:
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: Theodora в 26-01-2012, 11:07:29
Svetlio, точно това направих вчера  tooth
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: бате Бино в 26-01-2012, 11:10:01
Добре. Оригинално. Съгласен съм. И аз ще мина на този вариант.
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: mak в 27-01-2012, 18:41:15
Благодаря за отговорите. И аз така ще правя  :)
Титла: Re:Пърдъпъчи яйца във Варна.
Публикувано от: sabinka в 27-01-2012, 22:00:09
Аз вече си поръчах. :) Сега ги чакам с нетърпение. Мисля да си направя и майонеза. И тъй като досега съм си правила само бадемова майоназа,някой правил ли си е майонеза от тези яйца? Да Ви кажа, срам не срам ще си призная, че никога в живота си не съм правила майонеза от яйца. Рядко съм купувала готова, а домашна само леля ми е правила.  Някой може ли да даде рецепта?
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: ivka_007 в 15-03-2012, 22:45:35
Здравейте,

И аз онзи ден си поръчах яйца от този човек. Пристигнаха вчера. Днес мъжо изпи 5 сурови яйца сутринта и тръгна на работа. След два часа се прибра и каза, че е повръщал два пъти. После вдигна Т до 39,3 С. Изяде един банан и пак повърна. Взе хапче за Т и в момента вече няма. Та въпроса ми е, има ли дори и малка вероятност да е от яйцата или е някакво съвпадение и просто е хванал някой вирус? Аз също изпих 5, дадох дори два жълтъка и на сина ни, който е на 1г и 3м, но на нас, Слава Богу, ни няма нищо. Много се притесних, защото давам и на малкия, а ако има някаква дори и малка опасност няма да давам..
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: ivka_007 в 15-03-2012, 23:46:54
Ивка, ако не е тайна , малкият ваксинираш ли го ?

Сложихме само 3-те приема Пентаксим, и тези от родилното, други няма да слагаме.. Защо?
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: бате Бино в 16-03-2012, 13:49:15
Ивка, нещата стоят така:
- От яйца ( каквито и да са )   тук -там някой по света прави алергична реакция.  Други имат алергия от мед, от глутен, от котки ,от пчели,  от аспирин, от народно събрание ...  Понякога това хората установяват дори в късна възраст - един  приятел до 60 годишна възраст не е бил пил аспирин, но когато отпи, щеше да умре на място, едвам го спасиха , оказа се точно алергия..  а знаем, половината хора по света го пият профилактично ..
Така че мъжът ти трябва да си го установи за себе си, възможно е да се е активирало нещо алергенно , понеже ги е пил сурови. Макар че , това е изключително рядко по отношение на пъдпъдъчите (може би само на теория) и никой никога не е чувал за такава алергия -нито производители, нито потребители, нито ветеринари, нито преподавателите във Ветеринарния..
Може и да е съвпадение, не знам какво е ял или пил мъжът ти и дали не е станала някаква реакция..
( И аз преди два месеца се "взривих " от едно бебешко сухо мляко, 14 пъти ходих до тоалетната, ще го помня до живот! :) )
 
Алергичните реакции се проявяват винаги на момента, така че  - щом при теб и детето няма нищо, значи тестът вече сте го направили  :)  
Но дори при мъжа ти да има алергия към някаква храна, това не значи , че за останалите тази храна не е добра.. Трябва ли светът да спре да яде пълнозърнест хляб, ако някой в село Тъпчилещово има алергия към глутена в брашното?  

Петьо ходи да ги изследва за  салмонела във ветеринарната лаборатория. Попадна на почтена към 50 годишна служителка, която му казала чистосърдечно , че няма смисъл да му взема парите, защото при тези яйца това е абсурд. ( както се и знае от запознатите) Казала му, че след като дъщеря й започнала да ги приема, се разделила със всички алергии, които я тормозели  до тогава..

Винаги е много важно на кой източник на информация ще повярваш. И дали този , който  се произнася   е компетентен ? Ето ,например , ако питаш лекарите , сигурно 99.9% от тях ще ти кажат, че да пиеш сурови яйца е  супер опасно, едва ли не безумие. ( Много смешно - те нямат представа за съседния ти орган и веднага звънят на колегата си от другото отделение с друга специалност..но стане ли въпрос да се унижи  нещо "алтернативно", веднага всички се консолидират и наскачват, грачейки  авторитетни заключения , като че ли в колежа само това са ги учили 6 години .:) :)  )  Но ти ги попитай - откъде са така сигурни , чуй отговора и  смехът е гарантиран ..:)  Да не забравяме , за тях е безумие всяка профилактика , различна от ваксина - прочистване, вегетарианство, суровоядство, тоест - всичко , което пише в този форум!  За тях хората, които  действително правят нещо за здравето си - са профани, а тези , които ги съветват - шарлатани.

Ето тук  http://www.baby.ru/community/view/22622/forum/post/65630   двама руски доктори  "авторитетно" указват , че употребата на тези яйца ( сурови) безусловно била вредна за всяка възраст и  извънредно опасна , защото ще се озовеш в болницата с чревна инфекция..
Но кой знае защо не са успели да уплашат  никой ( ако се съди по отзивите ),още по-малко хората, които си ги ползват от години ..
 Ето какво казва един от тях:
" не съм съгласен с авторите!!! От ранно детство съм пил, пия и ще пия сурови яйца и децата ми пият и ще пият!!! И вас съветвам. И никой никога не се е заразявал от нищо!"
" Не согласен с авторами комментариев!!! С раннего детства пил, пью и буду пить сырые яйца и дети мои пьют и будут пить сырые яйца!!! И Вам советую пить сырые перепелиные яйца!!! И никто никогда ничем не заразился!
Просто элементарные правила гигиены соблюдать надо, а именно?


Неслучайно те питах за ваксините. Понеже казваш "ако има и най-малка опасност от яйцата, ги  спирам..."
Та ти прочете ли листовките на ваксините?  Възможните странични реакции от тях ?  :sorcerer - emotloader:,  Мисълта ми е, че човек рискувал с ваксина не би трябвало да се бои от нищо ! :)  Той вече де факто е "ваксиниран" от страх :)

Но аз пак  да кажа, не уговарям никого нито за яйца , нито за пържоли.. :)
Петьо е приятел и ме увери, че дори и всичките му клиенти да се откажат и да остана само аз, за мен винаги ще има яйца, дори византийско да стане :)     Така че, за мен  би трябвало да е безразлично кой колко употребява , правя го само заради личната си убеденост в тяхната полза.  
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: ivka_007 в 16-03-2012, 21:59:41
бате Бино, благодаря ти много за отговора. Аз също мисля, че не е от яйцата, защото на нас с бебето нищо ни няма. По скоро в момента върлува някаква чревна инфекция ли е какво е точно, не знам и явно е от това. Иначе не вярвам мъжо да е алергичен, защото не за първи път пие пъдпъдъчи яйца, но сега се наплаши и сирурно ще спре. А и майка му и баща му са лекари и ела да видиш какво настана :)))))))))
Единствено ме притеснява да не са стари яйцата. Колко яйца изкарва на ден Петър от тези пъдпъдъци?
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: бате Бино в 16-03-2012, 23:22:47
Аа, лекарите да , това съсловие което толкова често успява да ме разсмее :)
Разбирам, че съмненията ти ще продължат,  каквото и да кажа :) 
Много яйца има , птичките са към 600.
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: ivka_007 в 17-03-2012, 20:00:26
Аа, лекарите да , това съсловие което толкова често успява да ме разсмее :)
Разбирам, че съмненията ти ще продължат,  каквото и да кажа :) 
Много яйца има , птичките са към 600.

Благодаря ти много за инфото! :love_026:
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: shofilev в 18-03-2012, 01:27:49
Ivka, макар че няма да е много по първоначалния ти въпрос, но все пак да споделя.
Както бях написал в темата "Суровоядство и язва", жена ми от няколко месеца има проблеми с храносмилането и доскоро не можеше да яде нищо сурово - имаше диария с неизяснен произход. Сега не само че започна да се храни със сурови храни и няма диария, но и консумира почти всеки ден по един жълтък от сурово кокоше яйце (няма откъде да вземем пъдпъдъчи засега), при това тя е с наскоро отстранен жлъчен мехур (на такива хора им казват, че въобще за жълтък от яйце не бива и да си помислят). Откакто започна с това хранене няма диария вече трета седмица.
Това потвърждава предходния коментар на бате Бино - много зависи кой и на каква база дава оценки и мнения за опасно/безопасно, вредно/полезно...
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: hristoforis в 15-12-2012, 13:30:02
Здравеи,Ивче!Ако притесненята ти са основани на това ,дали бати Петар яицата му се харчат барзо и дали не е попаднало някое яице което да не е годно,мога да препорачам един лубител,които се занимава с този вид птици и ги гледа само за себе си и за прятели.Тои сащо е от Варна.Има само 100 бр.,от които всеки ден има около 30-40 яица,които не  остават.Дава тарелката от по 12 бр.за 1,50 лева.Хранят се с готови смески в комбинаця с такива смлени от него самя.Ако това това е по добря варянт за теб ,давам ти телефона му:0899742135 :)
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: бате Бино в 15-12-2012, 17:33:25
hristoforis, защо , приятелю , избра точно този непочтен  начин за да рекламираш яйцата на твоя "лубител"? Не смяташ ли, че е доста  по-мъжкарско  да си  пуснеш  отделна темичка, където да си похвалиш твоя човек ( като "по добря вариант") , а не да цапаш по чистото име на Петър?  ("Петар")
( Така написано от теб, посланието е ясно какво е ...)
 Да не говорим, че е смешно дето  си загрижен за   "Ивчето" , (която е купила от Петьо два пъти по 30 яйца), а не за мен, дето за година и половина съм взел от него повече от 7000 яйца ..  От всичките 7000 яйца само две от тях са били развалени!
Само за сведение, Петьо също остана с около стотина пъдпъдъка - "за прятели" ,както казваш , и вече няма за свободна продажба! Включих се в негова защита , защото въпросът е принципен. Не обичам някой да  хвърля съмнения  върху друг, когото дори не познава. ( Кофти принцип е , не за друго :) ) 
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: hristoforis в 15-12-2012, 22:36:24
Zdravei Bate Bino!
Znam che na latineca  ne e e etichno da se pishe,zashtoto foruma e na balgarski,no ponege me kritikuvash za pravopisni greshki,za tova i ot tozi moment shte pisha samo na latineca ,pak koito iska da chete,koito niama gelanie si e v negovo pravo!Znai samo edno ,che az giveia v UK,kompa mi e kupen ot tuk i niama klaviatura na kirilica.Greshkite sa dopusnati tochno poradi tazi prichina che polzvam programi ,koito sa ne do tam perfektni.
Da vseki koito bi prochel saobshtenieto bi si pomislil taka,no priemi moite nai iskreni izvinenia-ne sam go napravil umishleno.Shto se otnasia do vaprosat na Ivka kam teb,e absolutno umesten,i do kato v nein otgovor davash broika na proizvoditelia za 600 broia,sega izvednag stanaha na 100.Osven tova me podrazni fakta-zashto li imam chuvstvoto che tazi tema siakash e izcialo posvetena na Bati Petio.Choveka go znam i naistina poviarvai ,niamam nishto protiv nego,dori dalboko uvagavam takiva entusiasti,koito sa v pomosht na horata.Tozi chovek koito preporachah e s invalidna pensia,bezraboten i e s nelechima tegka bolest.Prosto iskah da pomogna ,kakto i ti na Bate Petio v cialta tazi tema.Yavno si lichi che si reklamnoto mu lice.Imai v napredvid obache che spored ruskite specove po otnoshenie na horata otglegdashti poveche ot 500 padpadaka -se schita veche za malak biznes,a ne za chovek lubitel.Razbira se niama nishto losho v tova.Vseki shte napravi pravilna precenka za dumite mi vkluchitelno i ti,i vseki da gi interpretira po svoiat si nachin,niama problem!Ne beshe pravilno po nachina po koito podredih mislite si,naistina izviniavai.Ako Vie reshite che ima oshte edin chovek koito mogete da podkrepite pokrai Bati Petio i che ima miasto za vsichki pod slanceto-go napravete,..ako ne-zdrave Gospod da dade na vsichki Vas i na Bati Petio,zashtoto v kraina smetka ot takiva hora kato nego vseki bih kazal koito misli za zdraveto si- ima nugda  ot nego.Nikogo ne sam iskal da zasegna,ili da otnema pravoto na niakogo!Tova e priatel!Niamam ni nai malkoto namerenie da sporia s teb za kakvoto i da bilo ili za dumite si!Qstani sas zdrave!
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: бате Бино в 15-12-2012, 23:58:38
hristoforis ,  винаги съм казвал, че трябва нещата да се изговарят достатъчно подробно  за да няма после необходимост от доизясняване :)
Вече се понаместиха  :)
Рекламните лица , приятелю , все вземат по някой лев за услугите си .. не са като мен, дето даже не съм си и правил устата..
Да , хваля Петьо , защото преди да стигна до него, се занимавах с трима несериозници, без уважение нито към мен , нито към пилетата си! Просто исках да спестя и на другите разочарованията..
А ако мислиш ,че Петьо е по-богат от твоя човек..  (досега два пъти съм му услужвал с по 100лв,)
Работи охрана на пристанището , а жена му  работи в детска градина, имат две деца.  

За съжаление , оказва се , че място под слънцето за НЕСЕРТИФИЦИРАНИ  производители на (сравнително) еко-яйца - НЯМА. ( другите ,индустриалните, и те са пътници..)  Това е може би най-неблагодарния бизнес. То даже не е бизнес..а някакво КАХЪРНО занимание!
Не случайно се наложи да пускам обява навремето, защото все попадах на хора , които са гледали , но са се отказали.

Нека да разкажа за който има интерес:
Коварното на този "бизнес" е , че трябва да имаш ПОСТОЯННИ клиенти.  А такива при Петьо ( за година и половина) сме само аз и Димето от форума. ( но тя взема малко)
Какво се случва на практика:
- решаваш да продаваш пъдпъдъчи яйца.
- пускаш реклами тук-там  
- кацнат няколко клиента
 - ти се обнадеждиш и увеличаваш броя на птиците  за да има и повече яйца, нали така?
 - В един момент обаче какво се случва - тоя клиент се отказал , другият и той се отказал или пък взема когато му кефне.. Обаче птиците са си живи , снасят и искат да ядат! А те ядат здравата и по цял ден !!  
 - Започваш да се изпотяваш нощем: трупат се яйца,(веднъж при Петьо се бяха натрупали 3500) застояват, а парите за храна хвърчат. Каквото си изкарал в "добрият период"  - отива за покриване на загубата в периодите на застой!!  Мъка! На практика инвестираш , без да знаеш дали ще си върнеш вложеното!
- Накрая със скъсани нерви зарязваш всичко..
- Купуваш си "Дедова усуканица" , натряскваш се и искаш да забравиш думата "пъдпъдък"..

Причината е банална -  клиентела просто няма! Дори за по 15 ст на яйце.  А себестойността на едно яйце ПРИ ДРЕБЕН ПРОИЗВОДИТЕЛ е около 10ст. като в тези 10 ст.   НЕ ВЛИЗА ТРУДА ТИ!
 Затова и Петьо сведе бройката до минимум.( да , точно "сега изведнъж"   :) )
 Умори се да губи.. Вече "външни" клиенти и да искат - яйца няма. Разчетено е  само за постоянните.

Затова, от този момент ако се появят желаещи , така или иначе те ще бъдат насочвани към ТВОЯ ЧОВЕК .
 Естествено , и сега без намек за комисионна.. Но и него го чака същото, горкият,   ако тези клиенти не са постоянни..
Затова си позволявам да му препоръчам ако има възможност, да включи (или да се пренасочи към ) производство на някой еко плод или зеленчук. Веднага ще му намеря двайсетина редовни клиенти , като единият ще съм аз. Със сигурност ще изкара повече от колкото с яйцата!
 
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: hristoforis в 16-12-2012, 01:46:46
E,..blagodaria vse pak za razbiraneto!Za tozi vid biznes si prav,i az sam zapoznat ot chasti s nego i ako nie balgarite biahme po luboznatelni i informirani,sigurno shtiahme samo padpadachi iaica da konsumirame.No vig s ostatachnite kolchestva iaica,ima pone niakakvo vremenno reshenie na problema.Petio moge da sterilizira v marinata i v burkani vsichki ostatachni kolichestva .Taka shte se zapaziat za po dalgo vreme,a i sa dobro meze s aperativ na masata.Tova sashto e reshenie,makar i za opredeleno vreme.Ako te zatrudniava,moga i az da ti nameria niakoi recepta.Tuk v UK za parvi pat vidiah strilizirani iaica v burkani ot turska firma,samo che biaha kokoshi,a az predpochitam da sa ot padpadak-kakto razbirash!Tozi biznes moge bi za UK shte e po podhodiasht,zashtoto ne e razprostranen po verigite magazini,kakto e vav sluchaia s BG,a tuk mnogo dargat na organik hranite ,makar che malko hora mogat da si go pozvoliat zaradi visokite ceni!Blagodaria i za otzivchivosta,shte go vzema pod vnimanie ,zashtoto rano ili kasno dobrite dela se vaznagragdavat!Leka vecher!
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: hdeshev в 16-12-2012, 02:43:51
...giveia v UK,kompa mi e kupen ot tuk i niama klaviatura na kirilica.Greshkite sa dopusnati tochno poradi tazi prichina che polzvam programi ,koito sa ne do tam perfektni.
...

Не се сещам за популярна операционна система, която да не поддържа кирилица. Това, че ти не искаш да потърсиш или питаш как се прави е отделна дискусия. Оставям ти постовете в темата, заради подозрението, че някой може да се прежали, да прочете шльокавицата (http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A8%D0%BB%D1%8C%D0%BE%D0%BA%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D1%86%D0%B0) и да попадне на добър производител на яйца. Подобни постове извън темата най-вероятно ще бъдат изтривани.
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: hristoforis в 16-12-2012, 04:31:12
Ami preporachvam ti g-n "Global Moderator"da si kupish Laptop ot UK, da si instalirash kakvato si iskash programa na Cirilik i da vidish dali vsiaka bukva na latineca ,otgovaria na kirilicata?,..i shte ti pogelaia kasmet.A shliokavicata kato spirtna ili bezalkoholna napitka ne mi e poznata na vkus,...no shte pitam niakogo ot blizkite sela okolo Varna i moge bi shte opitam,no kakto se vigda ti dosta rabirash ot neia-da ne bi da ia proizvegdash?Ta na vaprosa-dali shte triesh postovete ili ne,ni nai malko me trogva-reputaciata e tvoi problem ,ne moi!Moge bi si ima prichina da ne sam v BG,ama ne zaradi prekrasnata ni  rodina,...a zaradi "prekrasnite hora"v neia!
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: стефан в 16-12-2012, 04:47:26
Колега,не са ти виновни ората,по-вероятно точно тук да намериш съмишленици!Съвет от мен,лепи си буквички на клавиатурата за да ти е по-лесно.И на 2-та ми лаптопа(от UK и Дубай) съм така.А наздраве,и умната с шльокавица ;)
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: бате Бино в 16-12-2012, 10:47:11
 Да, hristoforis , за латиницата не си прав. Всички сериозни български форуми имат неприязън към нея и забрани за използване в правилата си!    И ти, живеейки точно в Англия, по-добре от нас знаеш, че на съответното място се спазват съответните правила! (Англия е държавата с най-много камери в света, нема лабаво..Полицейщина - свирепа ,макар и да не я усещаш. Живял съм там достатъчно .. )  
А по отношение на това , че не си се сработил с хората в родната ти държава, и си  предпочел чужденците,  се сещам за една поговорка :   " Ако баща ти не е оставил наследство, не се надявай на вуйчо си"  tooth

Сам ще се убедиш (и ще ми се обадиш да ми благодариш :) )  че дори и в Англия , "нормални са само хората , които недостатъчно добре познаваме"  tooth

    
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: eula в 16-12-2012, 11:09:04
Znam che na latineca  ne e e etichno da se pishe,zashtoto foruma e na balgarski,no ponege me kritikuvash za pravopisni greshki,za tova i ot tozi moment shte pisha samo na latineca ,pak koito iska da chete,koito niama gelanie si e v negovo pravo!Znai samo edno ,che az giveia v UK,kompa mi e kupen ot tuk i niama klaviatura na kirilica.

Поста ми е извън темата, но не може да се допуска шльокавица при положение, че кирилизацията е елементарна.  :Confus_3:

Ето ТУК (http://blog.ladger.com/2009/11/%D1%84%D0%BE%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B8%D1%87%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-windows-vista-%D0%B8-windows-7/) има фонетична кирилизация на Wista и Win 7, a ТУК (http://blog.ladger.com/2009/12/%D0%B1%D0%B4%D1%81-%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D0%B2%D0%B8%D0%B0%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0-%D1%81-%D1%82%D0%BE%D1%87%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-windows-vista-%D0%B8-windows-7/) е кирилизацията на същите операционни системи, но по БДС. Ако си с Windows XP, то ОТ ТОЗИ САЙТ (http://free.hit.bg/injinera/) можеш да си свалиш кирилизатора за XP.
А Христо Дешев ти го е казал, че поне засега няма популярна ОС, която да не поддържа кирилица малко или много.
Успех в кирилизирането на тези тъй сложни лаптопи от UK.  :)
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: xITSOx в 02-01-2013, 21:30:30
Здравейте :)
Ще пиша малко извън темата, защото в досието на суровите храни не видях да има нещо за пъдпъдъчите яйца. Искам да попитам как ги консумирате? Цели или само жълтъка? Четох в една от книгите на др. Гайдурков, че суровите жълтъци са най-добрата животинска храна, но имаше съвет да не се консумират белтъците. Знам, че термично обработените белътци се денатурират и по-добре без тях, но какво ще кажете за суровите такива? Миналата седмица един приятел ми даде малко яйца от неговите пъдпъдъци и реших малко животинска сила да вкарам в тялото си и да видия тези студени крайници ще се стоплят ли най-накрая. Видях, че сте писали за консумация на до 7 жълтъка на ядене - това не е ли много голяма доза? Аз тази седмица хапнах 3 пъти по два жълтъка на ядене. Искам да разбера дали мога да включа и белтъците. А видях, че и черупките също може да се консумират стрити на прах и ще пробвам следващия път.
ПОздрави :)
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: bpa в 02-01-2013, 22:46:49
Здравейте :)
Ще пиша малко извън темата, защото в досието на суровите храни не видях да има нещо за пъдпъдъчите яйца. Искам да попитам как ги консумирате? Цели или само жълтъка? Четох в една от книгите на др. Гайдурков, че суровите жълтъци са най-добрата животинска храна, но имаше съвет да не се консумират белтъците. Знам, че термично обработените белътци се денатурират и по-добре без тях, но какво ще кажете за суровите такива? Миналата седмица един приятел ми даде малко яйца от неговите пъдпъдъци и реших малко животинска сила да вкарам в тялото си и да видия тези студени крайници ще се стоплят ли най-накрая. Видях, че сте писали за консумация на до 7 жълтъка на ядене - това не е ли много голяма доза? Аз тази седмица хапнах 3 пъти по два жълтъка на ядене. Искам да разбера дали мога да включа и белтъците. А видях, че и черупките също може да се консумират стрити на прах и ще пробвам следващия път.
ПОздрави :)



Здравей !
Включвай ги смело - консумирал съм доста дълъг период от време - около месец поне - цели пъдпъдъчи яйца по минимум 4 на ден, и не съм имал проблеми, така че можеш смело да експериментираш.
Доколкото съм чел, и Бате Бино е бил на този режим, че и малко повече натоварен дори...

И аз съм чел, че когато са сурови белтъците, няма проблем... а и личния ми опит го потвърждава...
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: бате Бино в 03-01-2013, 09:27:40
Итсо, отговор  на въпроса ти има. Той е даден от доц. Генчев от катедрата "птици" в Старозагорския ветеринарен. Ходих лично при  него, отдели ми цели два часа да си говорим за пъдпъдъците, много любезен мъжага.
.
Когато се говори за "антивитаминни свойства" на белтъка , се има предвид ,че в белтъка съществува един протеин - авидин,който образува комплекс с биотина , като го инактивира. Но за 6-7 яйца дневно не било проблем. БИОТИН- това е вещество, известно като витамин В7 или вит.Н. (Витамин В7 играе роли на кофактор и катализатор на жизнено важни за човешкия метаболизъм химични реакции. Включва се в състава на редица ензими (като коензим), които участват в:
•   синтеза на мастни киселини
•   глюконеогенезата (създаване на глюкоза от не захароподобни вещества)
•   метаболизма на есенциалната аминокиселина левцин
•   преобразуването на фолиевата киселина (витамин В9) във форма използваема от тялото

Тоест - не е съвсем пълно щастието ( и този път  tooth ) но като цяло било по-добре да се пият, отколкото да не се пият. ( белтъците)
Естествено, може да има и друго мнение, но аз лично спрях да нищя ..:)  , ти можеш да продължиш.  :) 
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: xITSOx в 03-01-2013, 21:52:18
Благодаря ви за съветите  :flowers2:
Титла: Вариант II за прием на сурови яйца.
Публикувано от: бате Бино в 10-11-2013, 08:55:53
Оформи се втори вариант за консумацията на яйцата. Да се ядат само жълтъците! И без това ползата от тях е в жълтъка. Това важи особено за хора, които консумират млечни и месни продукти. (Като при моя синковец, който поема солидно количество кисело мляко. И в този случай  яйчният  белтък само ще влошава нещата - ще ДОподкиселява и ще товари  отделителната система) 
Други бонуси:
1. Тези , които досега са се мъчили да ги дават на децата си и не са успявали, вече няма да имат никакъв проблем, защото без белтъка яйцето има съвсем различен вкус! Няма я блудкавостта , а с добавен малко медец и  добре разбъркани могат да минат даже за лакомство!    :Appetit_17: Пробвайте.
2. По този начин вече могат да се добавят и към друг хранителен продукт. Докато когато са с белтъка  е добре да се приемат разделно, че иначе почват да се обаждат валдхорни от посока  стомаха, заради смесването им с въглехидрати например.. 
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: shofilev в 10-11-2013, 13:40:29
Досега аз съм ги консумирал само така: правя си едно обикновено кафе, чакам го да се поохлади (докъм 40 градуса), след това чуквам няколко пъдпъдъчи яйца в пасатора, наливам вътре кафето и пасирам. Става страхотно. После нямам никакви проблеми с храносмилането. 
Трябва да призная, че отдавна не съм ползвал пъдпъдъчи яйца, защото тези от магазина не искам да ги купувам, а други не ми попадат под ръка.
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: feliks в 01-12-2013, 20:16:18
бате Бино, интересно ми е какво кисело мляко консумира чедото ти.
Иначе от суровия яйчен жълтък можеш да му правиш страхотни шейкове, както и той сам да си прави ако е голям.
На тебе мнението за меда е добро ? Да?
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: бате Бино в 01-12-2013, 21:06:08
Феликс, какво друго освен домашно, подквасено. Но правим сериозни опити да го отучваме вече, стига му толкова.
За меда? Няма причина да имам лошо мнение. Да не би да са открили нещо и за него?  :surpris_22:
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: feliks в 01-12-2013, 22:10:39
Не не ;д Със здраве !
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: Пътуващо тяло в 05-12-2013, 10:42:36
Вече аз и едно приятелско семейство ставаме редовни клиенти за яйчицата :Appetit_17: Благодаря ти бате Бино, казах му, че от теб съм научил, тук в нета, той се сети веднага ;)
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: бате Бино в 07-12-2013, 13:50:25
Аа, моля.  Но аз в случая заслуги нямам  :-[ А
 Иначе, то оставаше и да не се сети  , нали повече от две години все от него вземам най-редовно :)
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: Пътуващо тяло в 09-12-2013, 22:54:52
Е, как да нямаш заслуги... имаш! Да, той каза, че си редовен клиент от години :) Още две приятелски семейства се записаха в списъка на редовно употребяващи  ;) Ще му кажа, ако вземе да не остава, след като намеря още хора, поне на теб да ти заделва, че ще ми е съвестно  ;D ;D ;D Благодарности бате...
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: neff в 27-02-2014, 13:04:33
Благодаря много за хубавото инфо за яйчицата, както и за контакта с Петър. Донесе ми ги сутрешно снесени и по обяд вкъщи!

Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: zinaida в 11-09-2014, 10:03:27
Благодарение на хубавата тема и аз вече няколко месеца си поръчвам яйца от Пътър  :thankyou:
Та въпросът ми е към по-дълго употребявалите яйца (може би Бате Бино ..? ) , досега не съм имала проблем с яйцата, но сутринта в едното от тях имаше червен цвят (естествено го изхвърлих, за съжаление , заедно с останалите яйце , които бях чукнала в чашката) , а дргуо едно беше много меко на пипане (сякаш цялата черупка беше начупена , а външно не личеше....)  И него разбира се изхвърлих, но въпросът ми е : случвало ли се е при вас? Притеснително ли е? Ако яйцата са леко чукнати (напоследък поне 30 % от тези които получавам са такива) могат ли да будат коснумирани сурови, или е по-безопасно да ги сготвя (колкото и да не ми се иска ) ?
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: бате Бино в 11-09-2014, 10:57:05
При мен никога не е имало червен или друг "неподходящ" цвят, Зинаида. Обаче точно преди малко се видях с Петьо и той ми каза, че това било съвсем нормално за най-младите пилета - докато влезели "във форма" :)
Аз лично не се боя от чукната или мека черупка - знаеш, тези яйца имат много здрава ципа и щом не е потекла, значи си е здрава и си върши работата. ( Но нямам право да забраня  и на другите да не се страхуват .. :surpris_23: tooth)  
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: zinaida в 25-09-2014, 20:00:28
След като надлежно се информирах по отношение на   физиологията и анатомията животинките и на яйцата съм  спокойна.
Препоръчала съм Петър на всичките си познати, да е жив и здрав и той , и пъдпъдъчетата му , за да ги консумираме още дълго време  :thankyou:
Още веднъж, благодаря за темата и за координатите с Петър  :fluretaa:
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: zinaida в 14-11-2014, 20:07:52
Мдааа , и от темата и от яйцата съм много доволна...
И сега на дневен ред ми възниква следващ въпрос:
всяка сутрин цялото домочадие консумираме по 4 сурови жълтъка ( нашите с мъж ми -така направо, а на детето -смесвам с 1 ч.л суров сусамов тахан и 1 ч.л мед) , но пък оставят ежедневно по 12 белтъка, които си събирам в съдинки в хладилника и така 2-3 дни, докато уж чакам да измисля какво да ги правя. И когато нищо не измисля ( с тежест в сърцето) , ги изхвърлям...
Та идея имате ли -разбира се за нещо по-възможност полезно, което може да се прави с голямото количество белтъци.
( аз се сещам за няколко варианти , които обаче не минават в графата здравословни : омлет, целувки, някакви курабии ( сладки или солени).
Бях чела някъде , че белтъците сваляли висока температура , например....
Та ще се радвам на всякакви идеи, защото прахосваме голямо количество белтък, което ми терзае  :Appetit_17:
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: бате Бино в 15-11-2014, 11:42:43
Опитайте да влезете в симбиоза с регионални бодибилдъри  , които да ги изкупуват. ;) Те, напротив, се интересуват само от белтъка и ако имат поне две гънки и половина , ще трябва да вдянат , че това им е далеч по-добър вариант, отколкото месото и протеините в кутии.
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: zinaida в 15-11-2014, 13:01:31
хе хе ,това е идейно , но при мен неизпълнимо .. 
Последно , въпрос към всички консумиращи сурови яйца -ядете ли белтъците или ги хвърляте?
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: feliks в 15-11-2014, 13:07:18
Опитайте да влезете в симбиоза с регионални бодибилдъри  , които да ги изкупуват. ;) Те, напротив, се интересуват само от белтъка и ако имат поне две гънки и половина , ще трябва да вдянат , че това им е далеч по-добър вариант, отколкото месото и протеините в кутии.

Oo da, dalech po-dobre! Na vsichkoto otgore az sum chuval mnogo seriozni informacii che vsichko v tezi proteini na prah e bokluk... pravi se nqkakva kontrabanda razni raboti i gi buhat s vsichko drugo no ne i s beltuchini.. Golemi menteta..

Az osven na qichnite jultuci sum golqm fen i na qichnite beltuci.
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: grow в 15-11-2014, 21:16:30
хе хе ,това е идейно , но при мен неизпълнимо ..  
Последно , въпрос към всички консумиращи сурови яйца -ядете ли белтъците или ги хвърляте?

   Не ги хвърляй белтъците, ценни са, направи един кекс с тях да хапнат децата, ще се зарадват, овкуси ги по избор.

Опитайте да влезете в симбиоза с регионални бодибилдъри  , които да ги изкупуват. ;) Те, напротив, се интересуват само от белтъка и ако имат поне две гънки и половина , ще трябва да вдянат , че това им е далеч по-добър вариант, отколкото месото и протеините в кутии.

   Месото е тежко за храносмилане сякаш, мнозина прибягват към готовите на прах добавки, познавам хора спортуващи, не обичат и не могат да приемат храна в количества и това с добавките им е единствена алтернатива.
Наскоро правих разбивка по молба на един познат, купил си протеин на прах, продали му го за 100% протеин :)
Такова чудо първо няма, но равносметката беше следната:
от около 2.2кг прах =  около 70% белтъчини(около 1.7кг белтък) , около 13% въгрехидрат и около 9.7% мазнини, и остатъка пълнеж.

    Съпоставен тоя прах за около 65лв с 10 кори яйца(белтъците в 300 яйца) за около 65лв, сметката показва, че в яйчните белтъци има около 1-1.1кг белтъчини към 1.7кг в кутията с прах.
Има няма 5-600гр. разлика, това за спортуващ е от значение, ще искара има няма седмица по-дълго с кутията, но качеството на яйчния белтък не е за пренебрегване, плюс това в целите яйца има още повече белтъчини отколкото само в белтъка.

   Друг е въпроса че повечето продукти на пазара в кутии не са това за което ги продават, продават изолати  с 60-70-80% съдържание на белтък, какъв изолат е това :)


Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: zinaida в 17-11-2014, 19:15:40
хе хе ,това е идейно , но при мен неизпълнимо ..  
Последно , въпрос към всички консумиращи сурови яйца -ядете ли белтъците или ги хвърляте?

   Не ги хвърляй белтъците, ценни са, направи един кекс с тях да хапнат децата, ще се зарадват, овкуси ги по избор.



Е то един ден кекс, втори ден кекс , ама всеки ден кекс -ще се обезсмисли пребиваването ми във форума   :essen:
Шегувам се , по-скоро исках да споделите в крайна сметка има ли единно мнение ( на списващите тук) е ли по-ценно да се ядат само жълтъците или все пак: най-добре цялото яйце....?
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: grow в 18-11-2014, 14:36:54
Ааа кекс 1ж в месеца, не повече! :)
Единодушно мнение незнам дали има, или е правилно да има. Ако искаш да запазиш етикета, можеш съзнателно да се лишиш от конкретни продукти, все пак има достатъчно разнообразие на такива които могат да се консумират в сурово състояние за да балансираш. Аз лично не бих се лишавал от белтъка конкретно, макар че на няколко месеца въртя съотношението белтък-жълтък от цяло яйце, имам периоди и в които само белтъка присъства в менюто, но само и единствено жълтък не съм вкарвал за дълъг период. Всяко едно по отделно има хранителна ст-ст, а в комбинация са най-добре.
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: zinaida в 18-11-2014, 16:36:36
Благодаря , това ми беше мисълта да споделите личен опит :thankyou:
Иначе да кажа за Петър отново  , да е жив и здрав ,много точен човек   :Content_14:
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: Ouroborus в 11-02-2015, 11:24:40
Няма ли някъде един Петър и из Софийско...имаме си една леля от Птичия пазар, която е добра жена и ги гледа добре пъдпъдъчетата, но все и нямам вяра че са от "днес" яйцата...Май тази пролет ще взема 2,3,4 пъдпъдъчета да им спретна ъгълче в двора, но нещо половинката се дърпа (къде щели зимата да стоят) ... та от доста време консумираме сварени, но ми се ще някой доверен човек поне да знам, че са на не повече от 2-3 дни яйцата
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: бате Бино в 11-02-2015, 12:01:35
Така както си седя , се сещам за един вариант  как да се тества тази жена от Птичия пазар. / аз бих постъпил по този начин / Налага се малка интервенция  :-\
Понеже вие двете вече се познавате , нека някой общителен твой познат да се завърти на пазара и уж случайно да се спре при нея и да се заговорят. Да й каже , че е производител на  някаква стока , но няма време да стои на пазара и търси човек като нея. Трябва да се прецени каква ще е тази стока - дали пъдпъдъчи или кокоши яйца , или нещо друго, което не конкурира нейните продукти / иначе е ясно - тя няма дя се съгласи/
Та няма значение какво точно ще й се "даде" да продава , важното е да се наблегне на два момента - че стоката не винаги ще е прясна / ако ще става въпрос за яйца / , или пък ще има някакъв друг СКРИТ порок .. но пък комисионната за жената ще е отлична!  ;)  
Още по време на самият разговор ще се прецени дали жената е почтена.
 /и до колко  tooth /  
Защото това ви е вариантът, иначе е голяма хамалогия да се гледат тези пилета.

Има и втори вариант  :love_007:
Блъфирайте я , че имате начин как да разберете на колко дни е яйцето / приятели сте с доцент Стоянов от катедра "птици"  в Старозагорлския университет  и той ви е споделил методиката../   затова ще искате да ви дава само пресни.. Пак още по време на разговора ще стане ясно  ;)
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: Ouroborus в 11-02-2015, 14:18:42
 tooth tooth tooth
Лошото е, че по семейно ходят там, веднага ще ме прати при мъжО :D Варианта ми е да ходя до у тях ама е на другия край на София, демек близо 50км отиване и връщане tooth tooth tooth
Аха да и се доверя, защото ми разказва как покрай болестта на мъжа й, който е боледувал тежко (не желае да сподели какво), пъдпъдъчите яйца са го спасили и излекували...и оттам се захванали с този "бизнес"...освен това винаги ходим с малкия и я "заплашваме", че на него ги даваме и то сурови- и тя ни уверява, че са пресни, но макс. по 1 на ден...той тогава си беше на годинка де...нали имаше едно правило знайно ли незнайно, че на колкото години е детето, по толкова се дават :D
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: iskrena в 11-02-2015, 23:00:58
хаха, гледам цяла сага сте спретнали по повод пъдпъдъчите яйца   tooth

аз не разбирам - какво толкова, ако най - случайно са на повече от 2 дена?
то не е проблемът в това, а че женицата може да ги храни с ГМО - фуражи и да им дава боклуци за храна, това отчитам аз като проблем, иначе времето, голяма работа, и на седмица да са, нищо им няма   ;D

ние имахме едни яйца в лядильнико от повече от месец и накрая пак си ги изпихме сурови и нищо, при това купени от прекрасната Билла   ;D
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: бате Бино в 11-02-2015, 23:47:33
ДА, "нищо им няма" ,Искрена, но най-полезни са до 3-ия - 4-ия  ден. Ти забрави , че една храна не е само материя  ;) , но и биоенергия , биополе, това се вижда ясно с Кирлиан-диагностиката.
Няма как да се хранят без фуражи, спират да снасят, а тогава никой няма да се хване да ги гледа  :-\ А какво има във фуражите - даже и лелята на производителя не знае.  :-\
Като цяло малките производители са почтени.  Бакиите ги вършат винаги големите ,така е било от време оно, така и ще си отиде , дори по цял ден да се упражняваме в оптимизъм   ;D 
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: iskrena в 12-02-2015, 00:40:31
а какво й е на енергията, ако престои повече?   :surpris_23:

относно фуражите - те не са проблем, стига да не са ГМО, а все още може да се набавят такива.
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: Ouroborus в 12-02-2015, 10:11:33
Искрена, отговорът ти "какво толкова" и "аз си ги хапвам сурови след месец ...от БИЛЛА" изобщо не ме задоволява, ако разсъждавах така, нямаше да повдигам изобщо въпрос и да правя сага от пъдпъдъчетата :)
Благодаря за коментара все пак!  :love_026:
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: Krasimira в 14-02-2015, 01:12:52
Най-после съмишлениеци!  :Content_14:

Тази година 6 месеца давах на детето почти всеки ден по едно сурово пъдпъдъче яйце и съм изключително доволна от резултатите!   :sorcerer - emotloader:

Толкоз много познати запалих по малките птичета, че скоро в града ни ще можем профсъюз да си открием.  ;D

Шегата на страна, но наистина са много ефективни и всеки, който ми се довери да ги дава сурови на децата си, до няколко седмици вижда ефекта!
Купих си през май месец 4 пъдпъдъка уж женски, но продавачът ми е пробутал 3 женски и един мъжки, после един семеен приятел (когото запалих да гледа) ми подари още два и си имах достатъчно яйца.
Изключително лесно се гледат! Само трудно се събират яйцата.  ;D  Снасяха ми почти до края на ноември, но само породата манджурски, фараонът се отказа един месец по-рано.
Бях им направила клетка с импровизирано дворче, обградено с мрежа, за да не може котките да ги включат в менюто си.
Като започнаха големите студове (началото на декември) ги прибрах на закрито, но после реших, че е по-добре да ги подаря на някого и на пролет да си купя млади пъдпъдъчета.
Да добавя, че всеки ден им режех на ситно зелени растения, каквито намеря в градината. Забелязах, че породата манджурски се храни повече с зелено, а фараонът почти не накусваше (като се има в предвид, че точно манджурчетата са за яйца, тази година ще си взема само от тази порода). Накисвах им пшеница, тази година ще им давам и лимец, и по този начин фураж ядяха изключително малко. Така че мога смело да твърдя, че консумирахме яйца от щастливи пъдпъдъци.  ;)
Използвам и черупките: стривам ги в гаванче за чесън и се получава фин прах, който е перфектна добавка с естествен калций и си хапвам с мед. Бях стигнала до там, че не ми растяха нокти, но с черупките всичко се нормализира.
Спирам, че голям роман изписах! Дано да има кой да го чете!  ;D
Надявам се, че съм била полезна!  :Content_22:
 
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: бате Бино в 14-02-2015, 08:38:15
Можем само да ти се радваме и благородно да ти завиждаме , Краси.  :love_007:  Това е вече еталонен отвсякъде продукт.  :Content_14: Ако някой ден заживея в къща, задължително ще направя същото като теб.
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: Vov в 14-02-2015, 08:49:45
И аз, Краси, и аз...  :Content_14:
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: Krasimira в 14-02-2015, 09:43:02
Благодаря Ви!  :fluretaa: 
Пожелавам на всеки, който има ентусиазъм и желание, да му се отдаде и възможност!  :Content_22:
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: iskrena в 15-02-2015, 00:21:48
добро пожелание, мерси!
а на теб пожелавам спорно отглеждане на другите пъдпъдъци и дано снасят повече!
струва ми се, че могат да се гледат и в апартамент, така както е описано от ветерана в отглеждането им   ;D
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: Ouroborus в 16-02-2015, 10:13:07
Krasimira, благодаря за споделената информация! Много ще ми е от полза...живеем в къща, но проблема със зимуването си остава, нямаме подходящо място къде да ги прибираме зимата, а с подаряването ...като че ли не ми се струва добър вариант, защото все едно ги давам за гозба на някого, а пък е против принципите и възгледите ми...
В този ред на мисли, събота бяхме пак на Софийския птичи пазар и "нашата" леля с пъдпъдъчите яйца я нямаше....едно момче с бус и 20-30 големи кофи пъдпъдъчи яйца ни увери отново как яйцата са днешни :D Eдин възрастен господин стоеше на масичка с малка кофа от около 100-на яйчица. Питах го дали са пресни и той ми отвърна "Да, съвсем пресни са - четвъртък и петък съм ги събирал" :))) Брей, казах си, това е нашият човек! С усмивка го питах - е от тази сутришните нямате ли-не са ли стари....започна да ми обяснява куп интересни неща - останал единствения, който е запазил и отглежда в София японски фараон. Годишно 1пъдпъдък снася максимум 280 яйца, като зимата, ако не се гледат правилно спират да снасят...Гледал 300 пъдпъдъци, логично ми се видя в кошницата му да има толкова бройки....в този ред на мисли, лесно могат да се изчислят колко пресни са яйцата на някой търговец :)))
Като се запролети ще си взема и аз най-сетне пъдпъдъчета....на есен ще му мисля как да ги опазим от студовете  :)
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: Iveta в 26-04-2015, 10:19:29
Здравейте!
Искам да питам ако се консумира само белтък - суров, може ли да се смесва с нещо? Така, доколкото прочетох, няма да е удачно в смути с банан...
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: grow в 26-04-2015, 11:13:29
Защо не, хвърли му малко топла вода и си гуд ту го  :)

Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: Iveta в 26-04-2015, 12:11:11
Благодаря :)
Титла: Re:Пъдпъдъчи яйца във Варна.
Публикувано от: mim4elqna в 24-08-2015, 19:49:59
Здравейте ! Продавам домашни пъдпъдъчи яйца 10 бр - 2лв . За нас 20 бр ще намаля цената . Хубава вечер :)