Форум Земя назаем
Суровоядство => Рецепти => Десерти и неустоими изкушения => Темата е започната от: desi82 в 03-07-2009, 18:30:24
-
Рецепта за 40бонбонки
200гр.смляно сурово кашу
2с.л.кокосово масло
2с.л.мед
50гр.кокосови стърготини-отделя се една част за овалване
2ванилийки
40бр.покълнали и обелени бадеми
От пърите 5съставки се прави еднородна смес като тесто и се оформят бонбончета като в средата се слага цял бадем. Овъргалват се в отделените кокосови стърготини.
(http://img269.imageshack.us/img269/7814/1000806j.jpg)
-
Страхотно изглеждат, може би ще ги направя скоро. Благодаря за рецептата, само да попитам кокосовото масло не може ли да се замени със зехтин, понеже в Казанлък не мога да намеря такова?
-
Деси,откъде намираш кокосови стърготини(в по-голяма разфасовка)?
-
Имате ли си Кауфланд при вас?
-
Да,но виж там не съм се сещала да проверя,обаче вече направо съм обезкуражена,не съм виждала пакетчета с кокосови стърготини,по-големи от пакетчетата с черен пипер. >:(
;)
-
моите от кауфланд са от 100 гр, но не пише на коя фирма са. изглеждат ето така
-
Деси, тези изглеждат фантастично просто, ммммм! Ще се пробват в най-скоро време!! ;D
Мерси за рецептата! :-*
-
Мерси,Кремче,тия дни ще отскоча до там,да видя дали има ;)
-
Здравейте, със сигурност кокосови стърготини има в Метро. Аз си купих преди седмица разфасофка от 1кг и струваше малко над 5лв.
-
Здравейте! Не мисля че ще се получат ако се замени кокосовото масло със зехтин защото точно то придава на бонбонките странотен аромат и вкус. Кокосови стърготини си купувам от Пикадили. Има пакетчета от 50гр.
-
Благодаря за отговора ;)
-
Има една гръцка фирма, която продава ядки в едни синкави опаковки, а също и кокосови стърготини (много са хубави - снежнобели и ароматни). Пакетчето мисля е около 150 грама и струват към лев и нещо. Тази разфасовка е удобна и не са скъпи. Последно ги имаше в Била и Метро, но може и другаде да ги има.
Кокосовото масло, освен всичко друго, ги втвърдява - затова единствено може да се заменя с какаово масло (но то вече ще измени и аромата) - те са твърди масла (които са подходящи за правене на чийзкейкове, бонбони и шоколадови блокчета. Тези 2 масла се топят при телесна температура, иначе са твърди.
-
Между другото, като стана на въпрос, как е положението с кокосовото масло в Пловдив? Къде може да се намери?
-
Деси непременно ще ги направя тези бонбонки тези дни. В петък си купих кокосово масло там от където ти беше казвала, че пазаруваш. Като ми казаха 30 лв. и прехалцах малко, поколебах се, но все пак реших да се поглезя. Минута след като го отворих разбрах,че не само не съм сбъркала, но това е най- добрата ми инвестиция ;D ;D ;D Направих си обикновенни овесени ядки с мед и с изкиснати лешници за бърза вечеря и като сложих една лъжичка от вълшебното масло и овесените ми ядки станаха толкова дъхави и ароматни. Никога не съм ги яла с такава наслада (а много си го обичам овеса по принцип) ::) Бог да го благослови този дето го е измислил това масълце и по незнайни пътища стигна и до моята чиния :D
-
Деси, съвсем на време я публикуваш тази рецепта. Моят юнак много ги обича и се чудя как да го ограничавам. Само да набавя кокосово масло и непременно ще ги майсторим двамата.
Радулче, ще следя и аз ако някой сподели откъде да си купим в Пловдив. Днес бях до 'Опълченска' и до още 2 магазина, но с тез дечурлига едва рожково брашно си купих и побързах да изляза преди да сме обърнали магазина. Хич и не помислих за друго. Ако не се намира по нашите земи, ще поръчваме от Варна. :)
-
Влади, аз от Сф си взимам, там има, но се чудя какво е положението в Плд, та като идвам насам, да знам дали да се зареждам от Сф! ;D Че и на мен ми е много любимо това масло...
Талита, толкова си сладка!! :-*
-
Талита, толкова си сладка!! :-*
Ех сега ме изчерви :D Много си мила ;D
-
Да ви питам нещо за стърготините - знаете ли дали са обработвани? Правих мляко от тях и ми се получи една странна пяна... Остана дори след прецеждането на млякото...
-
Стърготините от кокос знам, че ги обработват с нещо, за да останат бели.
Истински суровите, които тук съм намирала на много малко места са жълтеникави.
Другите, които са бели не знам колко са сурови, първо заради обработката и след това заради сушенето.
Не само стърготините, но и много сушени плодове, всъщност не са сурови. Защото много производители използват по-високи темеператури на сушене, за да се изсуши по-бързо продукцията.
Температури, които за съжаление убиват енизимите :-(
Чувала съм, че стандартно използват 60 градуса за сушене, а понякога и повече. Направо си ги пекат.
-
Информацията, която давам се отнася за Пловдив.
Кокосово масло със сигурност видях в здравословния магазин на улица Родопи. Това е в района на Каменица - бирената фабрика. Магазинът се намира между кръстовището на Родопи с Капитан Райчо и бул. М. Луиза, като е по-близо до Кап. Райчо. Не видях разфасовката каква е точно, малко по-голяма кутия от онези големите кутии, в които наливат конвенционалните маски за коса... Струваше малко над 30лв.
Поздрави :)
-
Мерси много, Мая! Даже не знаех за този здравословен магазин. Ама в Плд не се задържам много. Явно е същото като софийското кокосово масло, чудесно е, че го има и в Пловдив.
-
Escorial, благодаря за информацията.
Мая, на теб - също. Не знах, че са се нароили толкова магазини за здравословни храни в града. Напомня ми за времето когато го обикалях почти целия, за да се сдобия с овесени ядки, а на повечето места вдигаха рамене или ми подаваха какаов крем 'Миша' с овесени ядки. :) Нещата вървят в правилна посока. ;)
-
Радулче, можеш ли да ми споделиш къде в сф да намеря ценното кокосово масло :) Бонбоните Рафаело са ми едно от най- големите изкушения
мнооого благодаря за рецептата :Content_14:
-
Здравей, Инка! :Content_22:
Не знам отдавна ли си ме питала, нямах възможност известно време да посдещавам форума. Кокосово масло в София се намира в здравословния магазин срещу Съдебната палата и в магазин Слънце и Луна. Във втория, разбира се, е с няколко лева по-скъпо. Сигурно го има и на други места, но аз оттам се зареждам :)
-
Радула, на пазара на младост 1 в диетичния и диабетичен магазин има едно кокосово масло във формата на кубче и струва 3 лв...
-
Че какво ще е това кокосово масло за 3 лв?? Не бих си купила, честно казано....
А Младост ми е много далече, не знам здравословните магазини там.
-
Симончето казва че е във формата на кубче, а не на куб, което ми подсказва че никак не е голямо...и може дори да се окаже по-скъпо на килограм.
-
фирмата е landkost kokosfett 250 gr , може би е куб :) аз не съм виждала скъпото и не знам кое колко е надеждно
-
Стърготини всеки може сам да си направи много лесно. Достатъчно е да попаднете на хубав кокосов орех. Аз от три опита един успешен имам, но станаха много хубави стърготини. Въобще тази рецепта на Деси, винаги съм я правила с домашни стърготини - много по вкусни и ароматни са. А и маслото им си е в тях :Appetit_17:
-
Rima, благодаря ти за идеята :flowers2: Досега не съм си правила тези бонбонки, защото не мога да си намеря кокосово масло. Но днес си купих кокос, забърках една доза "Рафаело" и на всички в къщи им се усладиха :essen:
Деси, чудесна рецепта :flower:
-
Много се радвам, че ви е харесала моята рецепта! В интерес на истината аз съм правила тези бонбонки само един път и те се получиха страхотни.
-
Каква вкусотия само!!! Днес режима ми отиде на кино :Confus_3:
-
Жена ми ги направи,и станаха невероятни,като оригинала,но полезни :Appetit_17: :laugh:
-
Аз ги правя вече рети път..миналата седмица 40 бонбона 3ма човека и изядохме за 1 вечер... :essen:
-
И аз ги направих преди малко, на мен обаче ми излязоха 20. ;D Може би съм ги направила по-големи от колкото Деси и за това.
Симонче, този kokosfett евтиния не го купувай. Аз също се подведох в началото. Тук , в Германия се продава също във всеки магазин, но това е фет, а не ойл. И като го опиташ няма нито вкус , нито мирис на кокос, незнам как е обработвано или дали не е по-скоро палмово масло.. После си купих студено пресовано kokosöl, което е от скъпичките варианти и това е маслото, което Деси ползва в рецептите. Именно то придава този хубав мирис и вкус.
Така че мисля, че тези кубчета не влизат в работа :)
А бонбонките са супер, благодаря, Деси!
-
Какво хначи "две ванилийки"??? Ванилин ли ползвате? :o Това е супер-вредна химия, абсолютно несъвместима с суровоядство.
-
Стърготините от кокос знам, че ги обработват с нещо, за да останат бели.
Истински суровите, които тук съм намирала на много малко места са жълтеникави.
Другите, които са бели не знам колко са сурови, първо заради обработката и след това заради сушенето.
Не само стърготините, но и много сушени плодове, всъщност не са сурови. Защото много производители използват по-високи темеператури на сушене, за да се изсуши по-бързо продукцията.
Температури, които за съжаление убиват енизимите :-(
Чувала съм, че стандартно използват 60 градуса за сушене, а понякога и повече. Направо си ги пекат.
Аз сама си правя кокосови стърготини,купуваш си кокос взимаш млякото пииваш си го! На кокоса белиш само черупката а кафявата ципа я оставяш защото е много полезна и има протеини.Самия кокос го настъргваш с ренде и оставяш на вестник после го покриваш с още един лист и така съхне толкова колкото прецениш сама.Никога не сами пожълтявали стърготините,остават си бели.
-
Рецептата е страхотна, благодаря много Деси :Content_22: И между другото поздравления за блога ти, съвсем скоро попаднах на него. Едно прекрасно местенце точно като земя на заем ;)