Форум Земя назаем
Общи теми => Купувам / Продавам / Търся / Подарявам => Темата е започната от: Пианистката в 20-05-2011, 22:32:08
-
За Пловдив - ок., имат си наблизо биопроизводители, освен и ние от София да се организираме за доставки. Търсенето предполага и предлагането. Ако някой има идея; свързал се е вече с био-производители - нека сподели.
:Content_22:
-
Подкрепям начинанието. То сигурно е пълно с варианти, но засега знам само магазини.
-
Oх, и аз подкрепям! Плодове и зеленчуци си купувам от пазарчето на ситняково... но колко са био не знам. Уж е лято... дано поне са български. Иначе био от гимел съм разочарована... купих си 1 път чери домати и имаха вкус на одеколон :surpris_22: Не се шегувам!
-
От пазара на Красно село мога да кажа, че уж много "био" ги отглеждат зеленчуците, специално зелето, но като го пусна на сок, половината пъти излиза люто и гадно...
а иначе само съседката на етажа ми дава прекрасни домашни домати, никъде по пазара не успях да намеря с такъв автентичен вкус...
засега единствения наистина "БИО"-продукт, са тези домати, и разбира се, яйцата от пъдпъдъци от Варна, но .. те не са по тази тема...
-
.........уж много "био" ги отглеждат зеленчуците, специално зелето, но като го пусна на сок, половината пъти излиза люто и гадно...
а иначе само съседката на етажа ми дава прекрасни домашни домати, никъде по пазара не успях да намеря с такъв автентичен вкус...
засега единствения наистина "БИО"-продукт, са тези домати, и разбира се, яйцата от пъдпъдъци от Варна, но .. те не са по тази тема...
То "био" могат да бъдат много неща, като никъде не е гарантирано да са и "вкусни" tooth
Според мен това, на което си попаднала може и да е био, а може и да не е, но по вкуса определено не можеш да кажеш какво е. Вкусът най-често се определя от сорта плод/зеленчук, а не от това дали е отглеждан по био технология или не. Разбира се прекалено третираните растения могат лесно да се разпознаят, но в болшинството от случаите това не винаги е възможно. :pensif_29:
Опитвам се да те предпазя от грешката да си направиш прибързано заключение. Това в никакъв случай не означава, че не си права или обратното... :Confus_3:
-
Освен от сорта, вкуса зависи от начина на торене. Пренаторяването(прехранването), особено с азот, прави зеленчука блудкав и безвкусен, а добивите големи.
Домашните зеленчуци може да са по-вкусни, но едва ли са био. Масово хората не знаят как да си гледат градините био, а още по-малко са съгласни да изгубят част от реколтата. Затова ползването на химикали е обичайно. Това не се разбира по вкуса. Общото вярване е, че след изтичане на карантинният срок всичко става безвредно.
-
Който има желание има вече и вариант за София.
http://www.facebook.com/event.php?eid=204239426320149¬if_t=event_photo_change