Форум Земя назаем
Общи теми => Купувам / Продавам / Търся / Подарявам => Темата е започната от: seymour_sz в 09-05-2011, 06:49:22
-
Реколта 2011 вече чука на вратата. За жалост студената пролет забави нещата, но вече има налични репички - отгледани на открито, без никакви изкуствени торове, препарати и пестициди, на цена от 60 ст за връзка, с безплатна доставка до дома ви в гр. Стара Загора.
След седмица до 10 дни ще са готови и салатите и марулите - цена 60 ст за брой, също с безплатна доставка :-)
Ако някой се интересува от зеленчуците, отгледани в био-фермата ни, съгласно всички принципи на био-земеделието, сертифицирани от "Балкан биосерт", може да даде своите заявки тук както за готовата вече продукция, описана по-горе, така и за желаната от него продукция за годината - все още не е късно да се заложат голяма част от предпочитаните от Вас зеленчуци.
Салата, маруля, репички и спанак ще има целогодишно - заложили сме на сортове за лятно производство, така че до късна есен винаги можете да разчитате на прясна продукция.
Скоро, надявам се, ще имаме и тиквички, а после почти всякакъв асортимент зеленчуци и подправки.
Ако проявявате интерес, може направо да си заявите желанието какво ви се хапва през годината, и можете да разчитате на това, че ще го получите напълно свежо и чисто, без химикали и пестициди, на цена, каквато се продават на пазара еквивалентните яко наторени зеленчуци :-)
Доставката до дома ви в Стара Загора е напълно безплатна :-)
-
Ето и малко снимки на продукцията и фермата:
(http://photo-zona.net/images/user61404/album26721/large/1304921203_cjqb0194_DSC_0548.JPG)
(http://photo-zona.net/images/user61404/album26721/large/1304921208_njag3033_DSC_0549.JPG)
(http://photo-zona.net/images/user61404/album26721/large/1304921198_ndfc0305_DSC_0547.JPG)
-
Много добре изглеждат. За София трябва да направим някаква организация, ако може.
-
Да , за София трябва да се организирате :) тук пазара е голям
-
Браво, браво за фермата! Много хубави снимки. :)
-
Здравейте, благодаря за проявения интерес :-) Виждам, че има предимно желаещи от София - имам познати там и в момента опитвам да уредя една (като за начало) доставка до София - ако ви хареса, мога да опитам да направя доставките регулярни :-) В момента, в който намеря решение, незабавно ще ви пиша тук.
-
Дръж ни в течение
-
Здравейте, тъй като стопанската година все още е в началото и голяма част от зеленчуците се залагат тепърва, ви моля да споделите какво ползвате най-много през годината и какви предпочитания имате.
Част от продуктите за съжаление няма да мога да сертифицирам не за друго, а поради липса на сертифицирани семена - иначе дори и несертифицираните продукти се отглеждат по методите на биоземеделието, на същата сертифицирана земя, със същите органични торове - единствената разлика е, че няма да имам документален сертификат за тях. Затова ще отбележа кои ще бъдат със, и кои - без сертификат.
Планирал съм и в момента засаждам моркови, зелен лук и червено цвекло. Морковите и цвеклото ще бъдат сертифицирани и ще са готови наесен. Зелен лук ще има през цялото лято до есента, но няма да има сертификат.
Репички, спанак, марули и салати също ще отглеждам целогодишно - закупил съм летни сортове, така че въпроса ми към вас е ползвате ли такива салати през лятото, или наблягате предимно на краставиците и доматите? От тези продукти сертификат ще имам за репичките и спанака, марулите и салатите няма да имат писмен сертификат.
Домати и краставици също са планирани за лятото, за съжаление ще бъдат късни поради липса на оранжерия. Ще бъдат със сертификат.
По-късно есента планирам да има пипер - различни видове, тикви, сладка царевица, ряпа - черна, бяла и червена, и зеле - пипера със, а тиквите, сладката царевица, ряпата и зелето - без сертификат.
През цялата година ще имам и пресни подправки - магданоз, копър, босилек, риган - магданоза и босилека със, ригана и копъра - без сертификат.
Отделно от това имам възможност да направя саксийки с подправки, ако желаете да си ги отглеждане на терасата - босилен, риган, магданоз, копър, градински чай (салвия) и розмарин - ако имате интерес към тях, пишете, за да мога да ги засадя в саксийки :-)
Моля всеки да каже своите предпочитания, за да мога да се ориентирам и да зная какво да слагам в повече и какво - по-малко :-)
Надявам се до седмица да намеря начин за доставка и до София :-)
-
Много ми харесва идеята!
Аз се включвам към желаещите в София :)
А иначе домати и краставици и тиквички, са от любимите за през лятото.
Но все пак ми се струва, че с каквото и да разполагаш, все е хубаво и полезно за споделяне на трапезата :)
Поздрави и Успехи!!!
-
И аз се присъединявам към интересуващите се в София. Ще следя тук за повече информация. Поздрави!
-
Здравейте, ние живеем в Чирпан и имаме интерес към предлаганото от вас. Моля ви да оставите мейл, скайп или телефон за по-лесна връзка. Искаме да направим заявка за предстоящите месеци.
-
+1 :) Края на Юни сме отпуска на Юг :) ще пиша на лично, живот и здраве
-
Аз също се присъединявам към интересуващите се от София. Наистина мисля, че с каквото и да разполагаш няма да се откажа :)
-
А броколи и чери-доматки няма ли да има?...
-
Здравейте отново, искам да внеса малко корекции в информацията, която пуснах по-горе. Днес след срещи със сертификатора ми, и доставчика на семената се оказа, че няма да има проблем салатите, марулите и всички останали продукти (без зелето, сладката царевица и зеления, по-точно жълт фасул) да получат и писмени сертификати.
За съжаление наличната към момента продукция няма да може да стигне за всички, и вероятно ще организирам някакви доставки до София в по-прилични количества до около месец. Вече говорих и с човек, който се съгласи да поеме посрещането и разпределението на продуктите, така че, живот и здраве, след около месец, дано и по-рано, мога да направя първата пратка :-)
Моят телефон за връзка е 0878/180303, името ми е Слави Котаров, може да ме намерите и на e-mail: slavi_kotarov@abv.bg.
-
Здравейте, за жалост голяма част от заложените вече подправки в саксии
загинаха, така че ще закъснея с тях, тъй като ги посях отново :-)
З момента мога да предложа готови (до седмица) саксийки с риган на
цена от 1.50 лв за саксийка.
В момента залагам саксийките с босилека, който е топлолюбиво растение,
ще станат до месец - ако някой има желание, моля да заяви евентуална
бройка, за да мога да ги направя. Няма да е проблем да осигуря и
босилет на листа - пресен или сушен, тъй като ще садя около 100 кв.м,
но ако искате да си го берете всекидневно - решението е саксийката :-)
Днес закупих и био-семена от рукола - сравнително малко позната
подправка, но е чудесна добавка към салатите, със съвсем леко пикантен
аромат на горчица и ванилия. Много подходяща е за отглеждане в саксия
- достига височина до 30 см, и се бере свежа - ако някой желае, мога
да направя саксии с рукола - големи (диаметър около 20 см), на цена от
5 лв за брой.
Останалите подправки - салвия, розмарин и чубрица, вероятно ще са
готови след около месец :-)
-
Тази година започнахме с лек фалстарт, тъй като неочакваните за района ни ниски температури убиха предзимно засятите салати и спанак, та сега сложихме нови за по-късна пролет. Иначе и тази година желаещите в района на Стара Загора могат да разчитат на почти всички основни зеленчуци и подправки. Новото е, че можем да разширим леко животинската част от фермата и да гледаме кокошки за яйца, ако има желаещи, разбира се :-)
-
Вчера направих блог на нашата ферма, в който ще се старая да пускам всяка нова информация. Ако някой се интересува - било от Стара Загора, било от някъде другаде, може да го следи и да се абонира :-)
Ето го и него:
http://seymour-bioferma.blogspot.com (http://seymour-bioferma.blogspot.com)
-
Здравейте!
Има ли уговорка за доставка за тази година до София?
-
Здравейте, за София мога да правя доставки единствено по влак или куриер, но това оскъпява самата доставка. Ако се събере групичка, която да получи наведнъж по-голяма пратка, цената разделена на групата няма да е висока.
Сега вече имаме и пресни тиквички - http://seymour-bioferma.blogspot.com/2012/05/blog-post_24.html (http://seymour-bioferma.blogspot.com/2012/05/blog-post_24.html).
Цената им е напълно конкурентна, колкото и конвенционалните по пазара - 1.50 лв за кг.
-
Съвсем с нищо ли не ги торите ?
-
Торим ги, естествено, торенето с "нищо" ще даде накрая "Нищо" :)
Ползваме основно компост и тор от червеи, а тази година поради малкото тор от червеи - добре угнила оборска тор. Растенията се пръскат с отвари от други растения (коприва, тютюн, пелин, бял равнец и др) против насекоми (главно против въшки засега), и ползваме съвместното отглеждане на растенията като превенция против вредители и заболявания. Ако все пак се случи някое растения да заболее, го премахваме, а не го "лекуваме" с пестициди.
-
Някакво развитие тази година, някой знае ли за София откъде може да се купува био храна ?
-
Относно био храна домашно производство (плодове и зеленчуци) имам информация за гр. Варна
При интерес ще опитам да създам нова тема.
-
Извинете, ако въпросът ми е неуместен тук, но темата за чисти храни във Варна има ли продължение?