Форум Земя назаем
Суровоядство => Рецепти => Темата е започната от: marulka в 17-04-2011, 21:39:20
-
Да пускам тая тема, че ей го Великден иде!! Условията са както при конкурса за първа пролет, но този път ще приготвяме ястия с великденска тематика, и по предложение на адашката ще го разделя в 5 категории:
- супа
- салата
- студено предястие
- основно ястие
- десерт
Всеки може да участва в колкото иска категории, важното е да се участва! :Content_22:
Мисля конкурсът да продължи до края на април за да има повече време да се включат повече хора и с повече ястия.
Ето ви няколко несурови идеи да се вдъхновявате ;)
(http://www.halderman.net/images/cake_lamb_easter2004.jpg)
(http://cdn.blisstree.com/files/2009/03/bunny-cake-betty-crocker.jpg)
(http://farm4.static.flickr.com/3440/3380705604_a282f4f22c.jpg)
(http://farm6.static.flickr.com/5070/5588895667_46b2d5161e.jpg)
-
Поздравления за идеята и успех на всички! :flowers2: :love_028: :Content_22:
-
Бенато, ти няма ли да се включиш, не се излагай! ;D
-
Момичета и момчета, кога ще започне играта?
Предстои ми 4 седмична отпуска и няма да ме има. Имам още няколко дни и бих опитала да се включа в конкурса.
-
о, Пете, няма значение, когато си готова ги пускай да им се радваме :Content_22: аз вероятно ще закъснея към края на месеца, понеже с много мъки почнах едно режимче и не съм сигурна точно колко дни ще продължи за да се захраня и да направя моите великденските вкусотии :Appetit_17:
-
Чак сега видях, че има нова тема ...ще направя всичко възможно да се включа!
-
(http://img28.imageshack.us/img28/1974/38753936.jpg)
(http://img713.imageshack.us/img713/5903/22604373.jpg)
(http://img571.imageshack.us/img571/4377/44491960.jpg)
(http://img842.imageshack.us/img842/9291/51136641.jpg)
(http://img849.imageshack.us/img849/371/31482028.jpg)
(http://img828.imageshack.us/img828/5170/60297274.jpg)
(http://img854.imageshack.us/img854/117/19849754.jpg)
(http://img811.imageshack.us/img811/1134/28259160.jpg)
(http://img64.imageshack.us/img64/4165/93919972.jpg)
(http://img233.imageshack.us/img233/9817/32947398.jpg)
-
Леле, Пете, искам да напиша някъв умен коментар, обаче останах без думи :surpris_22:
-
Леле, Пете, искам да напиша някъв умен коментар, обаче останах без думи :surpris_22:
И аз... Шашнах се...
-
Абе... Изложих се с десерта много сериозно...но карай!
-
Ето така човек не би се отказал от суровоядството. ;)
Браво, Петя! :flowers2:
-
Благодаря ви, момичета! Много исках да зарадвам всички вьв форума... Хем заради празника, заради идеята да качваме снимки и най- вече заради себе си! След няколко дни ще направя една година откакто сьм се регистрирала тук! Пожелавам си да бьда по- твьрда, по-постоянна в суровоядството и... Винаги да сте толкова готини!!!
-
petia_gol,благодаря за споделената красота, сътворена с много мерак и любов! :love_026: :love_026: :love_026:
-
Снощи Петето ми прехвърли мощна вълна от вдъхновение и идеи, които засега изпреварват възможностите ми. :) Тия дни направих някои неща и предпразнично да ги споделя с вас:
Това са " пъдпъдъчи яйца ", заобиколени от сърца. :)
(http://img130.imageshack.us/img130/3416/dsc00245io.jpg) (http://img130.imageshack.us/i/dsc00245io.jpg/)
Следва " Първи карвинг опити " или " Патето с " пъдпъдъчите " яйца " ( не знам защо реших, че е пате ). :)
(http://img339.imageshack.us/img339/9384/dsc00251z.jpg) (http://img339.imageshack.us/i/dsc00251z.jpg/)
И последното нещо от днес сутринта: " Гнездо с бели яйца и едно заблудено червено ", което май стана лилаво. ;D
(http://img717.imageshack.us/img717/5408/dsc00256jh.jpg) (http://img717.imageshack.us/i/dsc00256jh.jpg/)
И накрая пак да ви благодаря за споделянето и вдъхновението, с които ме зареждате! Весел, слънчев и усмихнат Великден! :flowers2:
-
Уникални красоти си направила!!! Влюбена сьм в кошничката с яйцата и тези малките празнични кошнички. Усещам, че следващият конкурс ще е карвинг за начинаещи. :Content_14:
-
Много свежо и зеленоооо! Браво, Ели! Усещам, че няма да приготвям нищо за празника. Просто ще отварям темата и ще се "храня" виртуално наготово с красотите тук. :Content_14: :kisss:
-
Срахотни неща сте направили! Браво! :Content_14:
-
Леле, момичета, много дигнахте летвата бре :Confus_3:
-
Важна е емоцията и любовта, която влагаш, идеята а не цвета на чинията! Аз чакам с нетьрпение и ти да публикуваш, защото винаги си пьлна с изненади! :Content_14:
-
Ели, много е красиво!
Браво за карвинга! Продължавай в същия дух! :) :flowers2:
-
Аз имам въпроси:
Първо моля за всички рецепти! :Content_14: Скромна съм, а? tooth
Второ: Петя, с какво настърга трицветната салата? това някакво специално ренде ли е? Изглежда различно.
Трето: Ели, как направи сърчицата? Много са ефектни. :kisss:
-
Радвам се, че ви харесват. :) На мен ми беше голям кеф, докато правех разните неща. :)
Вери, то това, карвингът, страшна работа... Такива красоти стават. Ама нещо ми се опъват зеленчуците, миналата седмица изядох бая репички и краставица след разни опити. ;D
Синева, сърцичата ми са от ябълка. С формичка за сладки ги правех. Режеш едно кръгче от ябълката и натискаш формичката. А това отгоре е тахан с мед, малко за украса. :)
-
:Content_14: :peperudi: :peperudi: :peperudi: красота :flowers2:
браво на вас, аз няма да имам време да правя нещо за конкурса ::) :-[
Петя, от какво е това червеното песто ?
-
Прекрасни сте - какви красоти сте сътворили! Обаче бива ли такива снимки да качвате, когато човек се опитва да е на сокове :pensif_29:
-
Благодарско на всички за чудесните думи!
Ето и рецептите:
Супа- 0.500 ягоди залети за няколко часа с лъжица мед, сокът от една ябълка,
сокът от половин лимон, щипка сол. Разбих в робота до финна смес.
Предястие- на дъното на металния кръг сложих съвсем малко смлени житни зрънца, ленено семе, слънчоглед и ронена чубрица. Не съм сушила, сурова смес сложих и стана много вкусно. Отгоре добавих листо маруля и песто от чушки. Пестото направих по идея на онова вкусното италианско песто с моцарела и чушки. Само, че аз взех 2 с.л. слънчогледова майоназа, добавих 2 ск.чесън, още зехтин, една червена чушка и разбих в робота.
Салата- настъргах на робота моркови, червено цвекло и корен от целина. Овкусих с лимон и зехтин.
Основно- доматите напълних с пикантна майонеза. Нея пък я направих като към класическата рецепта за слънчогледова майонеза сложих пеперончини, семенца чили, червен и черен пипер и половин домат. Всичко разбих в робота.
Крекери- жито, сънчоглед, ленено семе, няколко ореха и домашна чубрица, сол. Уникално ухаеха и бяха страшно вкусни.
Десерт- 2 с.л.кокосово масло, какао, 2 с.л. мед, ядки. Блендирах и направих нещо като яйце-градинар.
Коктейла всъщност е чиста Лимонада. Сложих 1 л.мед и листа от прясна мента. Счуках много добре докато се появи сок от ментата. Добавих фреш от лимон, малко вода, лед и сервирах. По принцип сместта трябва да се прецеди за да останат само най-фините частици. Аз не го направих за да прилича повече на Мохито.
П.С.Абе...какво са правили хората едно време без кухненски робот??? tooth
-
това разногледото яйце-градинар ли било tooth мен то най ме изкефи от цялото меню :essen:
аз да ви кажа мислих мислих и почти нищо не можах да измисля за моето меню, ама до края на месеца все нещо ще направя, де... Дани, ти също ако нямаш време сега, можеш по-късно да се включиш с нещо?
-
Лелеее / или “ въй “, както се казва при нас ;D /, забравила съм да си пусна рецептите, въпреки че имаше молба. Сори, поправям грешката. И така, на първата снимка - смлени орехи, тъмни форми без обвивката / и без костилката, че и тя трудно се дъвче ;) / , оформят се топчета / в случая нещо, наподобяващо яйца, заради празника /, овалват се в кокосови стърготини. На втората снимка мисля ясно се вижда какво е, всичко се изяде между другото, е, без клечките за зъби, които не се виждат, ноо, повярвайте ми, доста ги има. :) И белите топчета – смлени слънчогледови семки с малко светъл мед и пак кокосови стърготини / целта ми беше да са бели /. За лилавото се чудя дали да пиша, че е дълга и широка. Зеленото са кълнове от люцерна / доста я пазих да не ми я опасат предварително :) /. Това е , нищо кой знае какво. :)
Между другото рядко правя нещо по така, освен ако няма конкурс, разбира се :), или не вземе, че ми дойде музата, докато я викам.
Пете, чакам сезона на ягодите и доматите де спретна нещо от твоите красоти. :)
-
Аз редовно преглеждам темата, защото се оглеждах за менюто на Марулчето.
Марулче, не те засичам напоследък...предполагам си заета с мнооого хубави неща :love_006 - emotloader: Нямам търпение пак да си спретнем някой конкурс. Видях да продават комплект с прибори за карвинг. Досърбяха ме ръцете да си го купя...ама знам ли дали ще се справя. Бая джаджи имаше tooth
-
И аз не я виждам Марулката, а пък все за нея се сещам напоследък, като си дъвча марулите. :)
И аз ги гледах тия инструменти за карвинг, на хирургически ми докарват някои от тях. Засега оперирам с едно малко ножче, бая аматьорската, да видим ще си опазя ли пръстите. ;D
Хайде да се карвингосваме някой ден, ама да се появи и Марул.
-
Момичета, страхотни неща сте сътворили! Ще си направя ягодовата супа и разногледия десерт със сигурност :D
и патето е супер, Ели :Cherries
-
Eли, навита съм да направим карвинг конкурс, но нека да се върна от отпуска. Тя почти свърши вече :surpris_22
-
И аз, и аз...дайте да измислим тема :)
-
:kisss:Аз, такова...може ли и аз да се включа?Обаче само за името на темата...защото иначе съм с две леви ръце :surpris_23: :Confus_3:
:heart_2:Красива вкусотия! :heart_2:
-
А крекерите имат ли пропорция или горе долу? Моля,дайте нещо примерно,че и аз съм босичка още,пък имам мерак!
-
Катеринка, извинявай че толкова кьсно пиша, но бях в отпуска. Крекерите ги направих на око, но житото беше поне 400 гр., леко покьлнало, лененото семе- 1 с.л. И другото на око. Опитвам сместта няколко пьти докато се уверя че сьм я докарала на вкус. Много е лесно, ще ти се получат.
-
Благодаря!