Форум Земя назаем

Пречистване на духа и тялото => Гладолечение и режими => Темата е започната от: batkiki в 06-04-2011, 22:35:59

Титла: начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: batkiki в 06-04-2011, 22:35:59

   При домашни условия е необходимо правилно да можем да определим момента в който да прекратим гладуването.Това е най важния въпрос.Как да определим кога трябва да спрем за да не си навредим.Опитах се да попитам преди години едил лекар но той се оказа много неграмотен по темата.Използвам съветите на Пол Брег за контрол на урината.Какво мислите вие по въпроса?Как преценавате докъде е безопасната граница.
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: benato в 07-04-2011, 07:00:55
Докато се появи глад. Ти колко си правил,защо се интересуваш,минавал ли си 30?
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: batkiki в 08-04-2011, 20:06:20
Benato,достигал съм до 2 седмицир. но често правя по 7 дни. Ако времето за прекратяване на гладуване се определяше толкова просто нямаше специалистите да съветват да се гладува под лекарски контрол.Твоя съвет е добър но за здрави хора . тези които имат прекалено много отрови в организма ако се ръководят от твоя съвет здравата ще го загазят.Неси патил от това но на мен ми се е случвало в началото
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: Вери в 08-04-2011, 20:16:43
Прав си, Баткики.
Това се опитвам и аз да вмъкна между съветите за гладуване.
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: benato в 08-04-2011, 21:17:55
Така ти е зададен въпроса.А безопасната граница е точно тази-Юри Николаев,Хърбърт Шелтън,Малахов и много други автори. Който прави гладуване,трябва да знае какво прави. А и никой няма да устиска от раз 30 дни .
Те такива хора,силно токсични,могат да се повредят и от сурова храна. :surpris_23:
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: homo futurus в 08-04-2011, 21:31:31
batkiki и Вери са прави!
Ако гладувате на своя глава без наблюдението на някой със стаж в тая работа трябва да сте много внимателни.
Това важи особено много за болни хора със замърсен организъм.
При тях загубата на килограми може да е много рязка което не е добре, както и очистителните кризи може да са много силни.
Затова прохождащите в гладуването трябва да започнат постепенно с малки периоди - отначало 3-4 дневки постепенно до седмица. След като направят няколко седмични, може да опитат 10-дневка и така нататък.
По този начин ще се научите да усещате тялото си и НАЙ ВАЖНОТО да си правите захранването грамотно.
При гладуването най важно е ЗАХРАНВАНЕТО.
Другия + на големия брой кратки гладувания и постепенното увеличаване на периода на гладуване е  - постепенното чистене на тялото - по малък е риска от силни очистителни кризи.
Загубата на тегло няма да е толкова рязка, което е вредно за организма.

Кога да прекратим гладуването?
benato е прав - когато се появи глад.
ОБАЧЕ
Това важи за Пълното завършено гладуване - това става обикновено след третата седмица - индивидуално е и зависи от много неща.
За да стигнете обаче до този момент трябва да минете през много по кратковременни гладувания, а с опита натрупан от тях всеки идеално ще усеща тялото си и ще може да определи съвсем точно, кога да приключи гладуването.

Кога да приключим с непълното гладуване (кратките гладувания - до 3 седмици)

Гладуването се прекратява при:
1. Прекалена отпадналост.
2. Прекалено силни очистителни кризи.
3. Зависи от продължителността на предишните ви гладувания. Не правете големи скокове.

Тези съвети са от книгите на Малахов, Като всичките лично съм ги следвал и съм много доволен от резултата.
Ето и книгата на Малахов за гладуването която препоръчвам на всеки който поема по този път.
http://www.book.store.bg/p31038/chudoto-na-gladuvaneto-g-p-malahov.html
Тази предполагам е по новото издание:
http://www.book.store.bg/p17791/lechebno-gladuvane-genadij-malahov.html
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: batkiki в 10-04-2011, 13:13:05
Искам да продължа темата конкретно за следното.Интересуват ме вашите практически наблюдения което сигурен съм ще помогне на други хора .По време на гладуване наблюдавам сутрешната си урина.След няколко часа се появява бяла мъгла която при повече дни гладуване бързо се превръща в гъста светла утайка.Приемам това като сигнал че не трябва да продължавам още дълго.но не съм сигурен дали съм прав.Какви са вашите впечатления и мнение.
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: homo futurus в 13-04-2011, 11:36:10
По време на гладуване наблюдавам сутрешната си урина.След няколко часа се появява бяла мъгла която при повече дни гладуване бързо се превръща в гъста светла утайка.Приемам това като сигнал че не трябва да продължавам още дълго.но не съм сигурен дали съм прав.Какви са вашите впечатления и мнение.

И защо реши че това е сигнал, че не трябва да се продължава ??? 

Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: черен гарван в 13-04-2011, 12:16:26
Хмм, интересно... аз вчера реших да пробвам едно еднодневно гладуване да видя дали ще оцелея и какво ще стане... странното е, че за цял ден не почувствах никакъв глад  :surpris_22: наистина ми е странно, защото преди това няколко седмици, а може и повече ме мъчи ужасен апетит и не можех да спра да ям... бях чел в книгата на ангелов, че на 1-я ден на 3-я и на 10-я някъде имало кризи на глад някакви... и си мислех, че ще имам криза по някое време, т.е. ще ми се дояде доста храна, но това не се случи. Но какъвто съм паметлив... може и да се бъркам за първия ден и да е пишело само за третия и десетия  :surpris_23: странно ми е също това, че се чувствах изключително добре вчера... а и днес.. това наистина не го очаквах, защото пишеше в тая книга пак, че тялото започва да се чисти и се появяват разни стари болежки и не знам си какво... и нагласата ми беше такива неща да ми се случат... пък аз взех, че още 15ч. излязох навън и обикалях цял ден... че накрая и на диско до 3ч., така че 12 часа съм бил активен, въпреки че се препоръчва покоя... и пак не усетих нещо негативно поне засега  :thankyou:
но наистина ми е интересно защо така се получава, че нямах неразположения... или те при по-голямо гладуване за появяват (3-10-20 ??? ), щото мисля да пробвам 3 дни - петък, събота и неделя да видя как ще бъде.... честно казано си мислех след него да направя 30 дневно.... ама сега като прочетох едно от мненията в темата и взех да се замислям  tooth
въпреки че пък тая доктор Емилова нали от раз ги кара да гладуват по 14 дни ?  :surpris_22: :surpris_22:
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: mariiina в 13-04-2011, 13:58:12
 :kisss:Аз има около 30-годишни наблюдения над децата.От малки, та до 10-12 г.И витаги съм се чудила от къде и как извира тяхната енергия, и зещо не се уморяват та да седнат малко, та да си починат... :surpris_23:
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: черен гарван в 13-04-2011, 14:05:19
:kisss:Аз има около 30-годишни наблюдения над децата.От малки, та до 10-12 г.И витаги съм се чудила от къде и как извира тяхната енергия, и зещо не се уморяват та да седнат малко, та да си починат... :surpris_23:
и какво стана, успя ли да го разбереш? те нали не гладуват.. всеки ден тъпчат в детската градина  ???
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: homo futurus в 13-04-2011, 14:07:58
Здраей " черен гарван

   Какво имаш в предвид под гладуване ?
Споменаваш др Емилова - тя лекува по метода на Лидия Ковачева и това не е Истинско гладуване а плодова диета.
   Гладуване е ако не ядеш НИЩО - нито дори сокове или чай. Само на вода.
При доктор Емилова се ядат до 800гр плодове на ден и се пият фрешове и чай.

   Вярно че с тази диета много хора са си гладни през цялото време но това не е Гладуване.
То много хора ще са си гладни постоянно и с две пържоли със салата на ден.  tooth tooth tooth

   Не го знам кой е този Ангелов но да твърди че в точно определени дни се появяват гладни кризи е голяма глупост.Немога да си представя човек с опит в гладуването да кааже такава простотия.
   Във форума има доста хора с опит те ще потвърдят мнението ми - Две еднакви гладувания няма нещата не се случват по график и при всеки е индивидуално.
Иначе за това че започва чистене и се обаждат стари болежки е абсолютно прав. Само дето това не става за един ден  :Content_4 - emotloader: (един ден даже не е гладуване) виж след една седмица след две след три - това вече е друго нещо.

   Питах те какво разбираш под гладуване щото ако е плодовата диетка на Емилова едва ли ще е проблем да си направиш дълго ""Гладуване""
   ОБАЧЕ ако е само на вода - човече осъзнай се !!! С практиката ти от 1 ден да скочиш на 30дни както си замислил ще ти се изсипе целия ад на главата  :pensif_29:
   Майтапа настрана ама рискуваш да си докараш МНОГО СЕРИОЗНИ проблеми.


Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: черен гарван в 13-04-2011, 14:29:40
точно затова и писах в темата да се допитам, че нещо ме достраша като някой каза, че може да стане проблем... може пак ти да си бил  :bleh

иначе под гладуване определено разбирам да го караш без никаква храна и фрешове, а само с вода. Вчера го карах само на вода... не знам колко съм изпил точно, но със сигурност над 3 литра. И не съм консумирал нищо друго освен вода. Относно доктор Емилова, явно нещо съм се объркал... останал съм с измамното впечатление, че за тия 14 дни дето "гладуват" пият вода с разтворен мед вътре.. или чай с мед, или нещо такова... ама плодовете нещо са ми убягнали  :surpris_23:

тоя ангелов някъде имаше и тема за неговата книга май из форума... ако потърсиш в спиралата книгата му за гладуването ще я намериш, аз я изчетох вече... ама по принцип не помня чак такива подробности ...не казва точно определен ден той, това аз си го измислих за пример... той казва да речем около 7-10 ден.. или 10-14... и тъй като не съм запомнил кои точно дни се очакваше да настъпи пика на чувството на глад, затова си измислих някакви примерни дни, за да стане по-ясно какво имам предвид  :Confus_3: :Confus_3:

там се твърди, че при гладуването се изпитва по-малко глад отколкото при диетите и явно е прав.... поне от опита ми вчера... но сега мисля да пробвам за 3 дни - петък, събота и неделя да видя какво ще стане  :weight_lift:

иначе ми хрумна да направя 30 дни гладуване, ако с еднодневното и тридневното нямам никакви проблеми... щото в книгата пишеше, че има доста здравословни ползи... и искам поне един път да си направя 30 дневно гладуване да възстановя там процесите и другите неща в организма си и после мисля да го карам на по-кратки гладувания.... а от друга страна може би наистина леко избързвам, но това е защото ме е страх, че ако примерно след половин година си направя 30 дневното гладуване... може да ми заминат мускулите, че да си набавя организма ми енергия докато гладувам... понеже съм решил да правя и мускули.... ама има ли смисъл сега да почвам да ги правя тия мускули, ако след това като направя едно 30 дневно гладуване и всичко ще се изпари... затова реших възможно най-бързо да си направя 30 дневното гладуване и после да почвам да строя тялото си с мускули, плочки и всякакви такива  :thankyou:
според теб какви сериозни проблеми може да възникнат и защо смяташ така ??? в книгата сякаш не се отричаше категорично това... но имаше предупреждение, че за някои хора е по-добре постепенно... Ватите май имаше предвид, а аз май съм вата... така че може и да си прав  :surpris_23:
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: homo futurus в 13-04-2011, 15:45:28
Човече ти направо ме изумяваш !!!

"а от друга страна може би наистина леко избързвам"
Леко ли - това е все едно да ускориш bugatti veyron с пълна гас, А все още да не си разбрал че има такова нещо като спирачки.
 :Content_4 - emotloader:

Виж какво.
Аз и преди съм писал ама ще се повторя не се бъзикайте с гладуването - това не е майтап работа. Който се хвърля без опит направо в дълбокото рискува да се удави.

По време на истинско гладуване по принцип се изпитва по малко глад отколкото плодовата диета - но това не е задължително и е индивидуално. А и при различните гладувания може да е различно.

"иначе ми хрумна да направя 30 дни гладуване, ако с еднодневното и тридневното нямам никакви проблеми... щото в книгата пишеше, че има доста здравословни ползи... и искам поне един път да си направя 30 дневно гладуване да възстановя там процесите и другите неща в организма си и после мисля да го карам на по-кратки гладувания"

..... No Comment .....

ЧОВЕЧЕ ОСЪЗНАЙ СЕ

Ако директно от 3-дневка се метнеш на 30 дневка няма значение дали си ВАТА или МАТА КОСМАТА  tooth

"според теб какви сериозни проблеми може да възникнат и защо смяташ така  в книгата сякаш не се отричаше категорично това... "

ВСЯКАКВИ
1. Ти изобщо няма да устискаш 30 дни.
2. Ако устискаш толкова по зле понеже идея си нямаш как да се захраниш правилно, а ЗАХРАНВАНЕТО е много по важно от гладуването.
3. Всяка грешка при захранването се заплаща. Грубите грешки се заплащат скъпо.

След 30 дневно гладуване трябва много внимателно захранване
В твоя случай
- липсва ти какъвто и да е опит в захранването
- не си се сблъсквал със склонността към преяждане по време на захранването - това е много вероятно да те вкара в болницата, където няма да спазят правилно захранване а ще те наблъскат с глюкозен сироп и химия и ще ти върнат килограмите но ще ти разбият тотално метаболизма. - Историята помни подобни случаи.

Не мога да ти кажа какви проблеми могат да възникнат това е индивидуално .... но като цяло - Метаболитни смущения и извращения, Хранителни разстрийства, Блокиране на храносмилането, колит, чревна непроходимист, Изобщо можеш да скапеш всичко което е свързано с храносмилателната система.
Ако не успееш да я скапеш нея тогава става още по опасно защото всичко ще отиде вътре в тялото ти и да ти докара каквото си избереш - отвори учебника по медицина  tooth

Намери си някакви книги  прочети ги посъбери малки инфо
Съветвам те да намериш книгите на Малахов за гладуването
http://www.book.store.bg/p31038/chudoto-na-gladuvaneto-g-p-malahov.html
Тази предполагам е по новото издание:
http://www.book.store.bg/p17791/lechebno-gladuvane-genadij-malahov.html

И отсега да ти кажа това за няколко месеца да натрупаш достатъчно опит за 30 дневно гладуване НЯМА КАК ДА СТАНЕ. Ще ти трябват поне 1-2 години. Освен ако не работиш и си по цял ден свободен. ИЛИ ако намериш някой който има опит и гладуваш под негово наблюдение.

Ако има нещо друго питай
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: batkiki в 13-04-2011, 18:21:22
Черен гарван похвално е че си решил да гладуваш но нещата се правят постепенно.трябва да направиш по няколко 3 ,7 ,10 и т.н. дневни гладувания .много ябълки има да изядеш докато стигнеш до 30.
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: batkiki в 13-04-2011, 18:37:58
homo futuros  при първото си 10 дневно гладуване което проведох без да съм достатъчно подготвен на 9 ден урината ми стана гъста като каша а през ноща ме втресе.трябва да се има в предвид и това че бях пил много лекарства.Оттогава винаги когато достигна до такъв етап на гладуване се притеснявам как да постъпя.То нали един лекар няма при нужда човек да се консултира.Всички освен едни хапчета нищо друго не знаят и не искат да научат.Относно метода на Лидия Ковачева отначало не вярвах че ако се яде нещо може да има ефект и практикувах чисто гладуване. после обаче се уверих че и хранене с плодове–а защо не зеленчуци което съм пробвал-също има добър ефект. Сега според условията практикувам и двата метода.но все пак смятам че пълното гладуване без никаква храна дава по добър ефект.
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: batkiki в 13-04-2011, 18:44:11
Mariina тези деца пълни с енергия като знам че огромна част от хората които ги хранят си мислят че "силна храна " е мръвката си представям на какво ще заприличат след години.Щом като и деца в5 клас взеха да вдигат кръвно.....искам да кажа на неграмотните им родители че те са си ги докарали до тук
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: homo futurus в 13-04-2011, 19:41:05
Здравей batkiki
Ако урината стане много гъста пий много вода ако в същото време има и други проблеми и дискомфорт си преценяваш САМ и НАМОМЕНТА дали да продължиш - най важното е да не се пресилваме.
Плодовата диета е идеална за работещи хора които нямат свободно време да гладуват на вода - все пак ако гладуваме 10 дни трябва да имаме свободни поне 20 за да си направим грамотно възстановяване.
Това не се отнася толкова за хора с голям стаж в гладуването, но е задължително за хора без стаж.

Затова и аз винаги съм препоръчвал на хора които нямат време или на такива със замърсен организъм които тепърва започват да се чистят да започнат с плодовата диета.

Хем по лесно ще им понесе. Хем при нея процесите стават по бавно и няма да имат толкова силни очистителни кризи както ако са само на вода.

И аз като теб започнах със задръстен от лекарства организъм. С урината съм изкарвал какво ли не - имаше моменти в които миришеше на Аптека ма по остро направо на химикали а имаше и моменти дето ставаше както при теб гъста все едно има разбито брашно в нея.

Това ставаше докато направих две 15 дневки - оттогава съм правил доста по дълги и няма такива неща.
преди 15 дневките бях правил много 3 дневки и няколко 6,7,9,10 дневки.


Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: kyx4o в 13-04-2011, 20:32:32
:kisss:И витаги съм се чудила от къде и как извира тяхната енергия, и зещо не се уморяват та да седнат малко, та да си починат... :surpris_23:
Имат толкова много енергия, защото телата все още не са им замърсени ;)

Черен гарван - ти майтапиш ли се нещо? Като гледам не си от новите, как така си го мислиш това 30- дневно гладуване....? За къде си се разбързал? Дългите гладувания се препоръчват при здравословни проблеми. Ти имаш ли такъв? А и тези мускули, защо ти са? Съветвам те да я караш по-кротко, направи първо 3 дни на вода, после 5 и така напредвай. Обърни внимание на захранването, то е много по-важно от самото гладуване! Успех! :love_028:
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: Marry An в 14-04-2011, 13:01:06
Имам достатъчно опит в гладуването, започнах с кратки гладувания и досега съм направила три двадесет дневни гладувания  с плодове и  чай и две двадесет дневни  с дистилирана вода. При последното гладуване обаче, което проведох наскоро  през последните дни от гладуването се наруши зрението ми.Виждах размазано, виеше ми се свят и бях доста отпаднала.Това ме накара да прекратя гладуването на двадесетия ден. След една седмица  по време на захранването зрението  ми  се въстанови напълно. Сега пък като приключих със захранването получих отоци по краката(сол включих на 9 ден от захранването).Имам силен натиск от близките вкъщи  да ходя на лекар, но днес  реших да остана  няколко дни  само на  плодове. Не знам къде сбърках, уж всичко спазвам стриктно.
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: batkiki в 14-04-2011, 13:24:12
marry an  казваш че имаш много опит в гладуването ,а това понякога ни кара да си мислим че знаем всичко.Аз самия в самото начало спазвах изключитълно стриктно указанията(Пол брег) -правя гладуване от над 10 год.постепенно обаче почнах да си мисля че ништо лошо не може да ми се случи.и почнах да върша и глупави неща;веднъж по време на захранването се натъпках с баница и после се чувствах много зле.Вероятно и ти си направила някоя грешка или срока ти е дошъл в повече.тъй че внимавай!
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: homo futurus в 14-04-2011, 13:38:16
Как стриктно ... това със солта е забранено в период на захранване от там и оттоците естествено.
Отоците могат да се получат и при прекаляване със храна.
20 дни глад 20 дни без сол дори е по добре и повече.
Това със зрението само потвърждава че по време на гладуване може да се очаква всичко - според мен си постъпила правилно като си го прекратила не е добре да се гладува ако не си спокойна.
Било е някаква очистителна криза - факта че всичко се е нормализирало го потвърждава.

Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: homo futurus в 14-04-2011, 13:38:45
Как стриктно ... това със солта е забранено в период на захранване от там и оттоците естествено.
Отоците могат да се получат и при прекаляване със храна.
20 дни глад 20 дни без сол дори е по добре и повече.
Това със зрението само потвърждава че по време на гладуване може да се очаква всичко - според мен си постъпила правилно като си го прекратила не е добре да се гладува ако не си спокойна.
Било е някаква очистителна криза - факта че всичко се е нормализирало го потвърждава.

Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: sunny в 14-04-2011, 13:49:16
Мисля, че Бате Бино на няколко места беше писал, че е важно при гладуването да си определиш срок и да не го превишаваш. Примерно, определил си си седем дена, обаче на четвъртия не се чувстваш комфортно и го прекъсваш- по-добре така, отколкото да продължиш до десет дена. Прави се с цел да не се отплеснеш, защото в много случаи, въпреки очистителните кризи, които при различните хора настъпват по различно време, гладуващите се чувстват много добре, отпадат различни дългогодишни болежки и им се иска това състояние да продължи по- дълго. Така без да искат превишават спобностите на организма си за адаптация и може да залитнат и в другата крайност- да откажат да приемат храна. Което пък води до други проблеми. Затова- внимателно и не само човек да слуша себе си и тялото си /че то понякога ги говори едниии...  :Confus_3:/, а и внимателно да се подготви и да попрочете какво са написали хората по тоя въпрос. И не само как се провежда едно гладуване, ами и как се завършва- това даже е по- важно от самото гладуване.
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: черен гарван в 14-04-2011, 22:02:13
разбира се, че не се шегувам.... ако не съм чак толкова гладен защо да не устискам 30 дни? няма да ми е проблем... карал съм 50 дни пост само на хляб и маргарин, така че... това може и по-приятно да ми бъде  tooth
30 дни ще ги издържа.... ама вие тук нещо ме наплашихте, че може да се окаже вредно  :surpris_23: затова взех да размислям дали да не си го карам постепенно....
иначе книгата на малахов за гладуването може да си я взема, за да ми стане по-ясно... но няма за кога да чакам, вече почнах.. мисля понеделник да изкарам нови 3 дни  :whistling2 - emotloader:
явно трябва за захранването да знам повече... това би следвало да е грешката ми в момента... щото се натъпках с мекици след еднодневното ми гладуване и верно ми стана малко тежко  :weight_lift:
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: homo futurus в 14-04-2011, 23:21:38
Ако си се наплашил това е добре.

Защото като гледам какви ги приказваш ще свършиш в болницата.

Прочети Малахов - но прочитането на книгата няма да ти помогне - ще ти отвори малко очите.

Само натрупания опит от множество по кратки гладувания ще ти е от полза.

И аз в студентски град съм карал по 1 месеца само на палачинки а редовно мизерствахме по цяла седмица на хляб и компот  tooth

Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: titan в 15-04-2011, 07:23:24
Аз пък без да имах никакъв опит направих 21 дневно гладуване , като преди и по време на гладуването изчетох около 10 книги на тема гладуване и захранване. Попрочетох по форумите също и в крайна сметка отслабнах с 20 кг и без никакви усложнения, само позитиви.следо около 40 дни повторих и свалих още 20 тина кг и отново захранване .Тогава влязох в нормата и годишно правя 2 пъти по 10 тина дни глад. Всичко зависи от умствения багаж :)
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: bpa в 15-04-2011, 07:44:59
Аз пък без да имах никакъв опит направих 21 дневно гладуване , като преди и по време на гладуването изчетох около 10 книги на тема гладуване и захранване. Попрочетох по форумите също и в крайна сметка отслабнах с 20 кг и без никакви усложнения, само позитиви.следо около 40 дни повторих и свалих още 20 тина кг и отново захранване .Тогава влязох в нормата и годишно правя 2 пъти по 10 тина дни глад. Всичко зависи от умствения багаж :)

Прав си, титанчо, но бих допълнил - не само от него...трябва и самодисциплина, защото Marry An, а и аз, както и много други са с достатъчно умствен багаж, но... без нужната самодисциплина - знаем, че не трябва да се ползва сол по време на захранването, но... решаваме да "проверим" дали няма да ни се размине, ако си позволим да опитаме - затова и си получаваме жълтия картон от тялото - подпухване и подуване  :Confus_3: :Confus_3: :Confus_3:

Така че Гарванчо - опитай 30-те дена, но на твоя отговорност :)
Прав е  homo futurus на 100 % за всичките рискове, а аз бих прибавил и още нещо, което вероятно ще изпиташ по време на такъв дълъг пост. В книгата на Николаев за гладуването е описано как въздържащите се от храна водят активен двигателен режим, правят си водни закалителни процедури, дълги разходки, клизми... а аз бях като парцал и по време на двете ми гладувания - искаше се пълно волево мобилизиране, за да стана от леглото и да отида до тоалетната, да взема душ и да направя клизма - можех да спя и по 20 часа на денонощие без проблем. Нямах сили  и желание нито да седя на компа, нито да гледам телевизия... А най-лошото беше, че на 16-тия ден ми писна да съм такъв парцал, и затова прекратих въздържането от храна. Определено най-важното нещо  по време на въздържането и захранването е  умствената нагласа  - трябва постоянно да си съзнателен  - да знаеш какво правиш, ЗАЩО го правиш, и КАК трябва да го правиш.
Изпуснеш ли за малко юздите на ума (който така сполучливо някой беше сравнил с маймуна, която постоянно скача от клон на клон), рискуваш да кривнеш от пътя, било то с храна, или с лоши мисли  :pensif_29:
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: beelee в 15-04-2011, 12:15:09
Искам да продължа темата конкретно за следното.Интересуват ме вашите практически наблюдения което сигурен съм ще помогне на други хора .По време на гладуване наблюдавам сутрешната си урина.След няколко часа се появява бяла мъгла която при повече дни гладуване бързо се превръща в гъста светла утайка.Приемам това като сигнал че не трябва да продължавам още дълго.но не съм сигурен дали съм прав.Какви са вашите впечатления и мнение.
Привет,
наличието на утайка в първата урина сутрин означава, че очистителните процеси в тялото са засилени и изхвърляш отровите. Според източници, които съм чела, трябва да наблюдаваш количеството утайка (сгъстява се бързо, ако е на студено в хладилника). Като почне да намалява трябва да почнеш да спираш гладуването - примерно още 2-3 дни МАКС, като на 3тия може да почнеш захранване вечерта.

Това на Мери Ан ми се струва прекалено изтощен организъм. Ако нямаш такава утайка, може би трябва да се замислиш, да не ти е станало някаква фикс идея, от която да имаш последици...


Успех! :)
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: homo futurus в 15-04-2011, 13:13:20
beelee  Не съм съгласен с теб.

     Трябва да прекрати гладуването ако утайката стане прекалено гъста и започне да дразни пикочните канали за да не се случи това трябва да се пие много вода.
     Като започне да намалява утайката - това просто означава че пясъка в бъбреците е изхвърлен или там каквото излиза и няма никакво отношение към прекратяването на глада.

И защо да го прекратява то да не е само една утайка в цялото тяло дето има да се изхвърля.
Тъкмо обратното.
Щом утайката намалява, значи тялото се е справило с тая шлака и енергията ще се насочи другаде - към следващото проблемно място (Образно казано)
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: Marry An в 15-04-2011, 14:15:43
Днес вече нямам отоци и подпухналост, но пък като отхапах от една ябълка се счупи зъб. Не знам какво още мога да очаквам.Продължавам на плодове и чай от полски хвощ поне още ден -два.
beelee, едва ли съм превърнала гладуването във фикс идея, имам да решавам здравословни проблеми.Няма как да достигна до резорбация на тъкан ако гладуването не е продължително. Да, може би сбърках като рано включих сол, но беше наложено заради помен на близък човек и нямаше как да откажа да ям от храната, па макар и постна.Освен това по време на гладуването не можах да изляза в отпуск и това допълнително утежни нещата.
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: Diego de la Vege в 15-04-2011, 14:26:56
... Няма как да достигна до резорбация на тъкан ако гладуването не е продължително. ...

Има как, със сухо гладуване.
И каква е тази резорбация? ... да не е резорбция?

И един мъъъничък съвет, четете повече Норбеков, отколкото Малахов ...
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: Marry An в 15-04-2011, 14:39:32
Извиня
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: Marry An в 15-04-2011, 14:40:43
Извинявам се - имах предвид резорбиране.
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: RoJe в 15-04-2011, 15:25:41
Аз моля за съвет по моя проблем - еднодневно водно гладуване. Досега съм го правила два пъти, но винаги се будя през нощта след него с виене на свят, гадене, горещи вълни и силна слабост.
Този път го направих на следващия ден след Шанкхата, но от страх вечерта изпих една чаша вода с 1/3 лъжичка мед и малко сок от лимон. На сутринта положението беше поносимо и през час повторих водата с меда и лимона.
Някой би ли ми дал съвет какво да правя в такива моменти на слабост, защото за мен това преживяване е ужасно.
Правя редовни еднодневни гладувания на плодове или сок, по Л.Ковачева правя разтоварвания поне 2пъти/годишно от повече от 10 дни, но имах желание да опитам и водното...
Леле, какво ли ще ми е със сухото ... tooth
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: homo futurus в 15-04-2011, 15:52:00
Здравей RoJe
щом ти понася диетата на Лидия Ковачева давай с нея постепенно организма ти ще се изчисти и ще успееш да си правиш и само на вода без да имаш такива кризи.
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: zigzag в 15-04-2011, 16:32:17
RoJe,предполагам,че си много слаба и с ниско кръвно.Мозъка и сърцето "харчат" най-много въглехидрати и липсата им се чувства силно.Трябва да приучиш организма си да гори и оползотворява мазнини.
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: homo futurus в 15-04-2011, 16:51:35
RoJe,предполагам,че си много слаба и с ниско кръвно.Мозъка и сърцето "харчат" най-много въглехидрати и липсата им се чувства силно.Трябва да приучиш организма си да гори и оползотворява мазнини.

Това е НЕВЪЗМОЖНО.
Приоритета на организма да гори първо въглехидратите а след това мазнините и протеините е закодиран в ДНК.

Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: zigzag в 15-04-2011, 18:02:01
RoJe,предполагам,че си много слаба и с ниско кръвно.Мозъка и сърцето "харчат" най-много въглехидрати и липсата им се чувства силно.Трябва да приучиш организма си да гори и оползотворява мазнини.

Това е НЕВЪЗМОЖНО.
Приоритета на организма да гори първо въглехидратите а след това мазнините и протеините е закодиран в ДНК.


Кое му е невъзможното?Каквото ядеш това ще гориш.Ако 5-6 месеца ям само марули,мойто ДНК от на комшията въглехидратите ли ще "разпореди" да вземе организма?
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: homo futurus в 15-04-2011, 19:12:54
Кое му е невъзможното?Каквото ядеш това ще гориш.

Абсолютно погрешно.

     Ако беше вярно то тогава нямаше да има нужда да балансираме Протеините, Въглехидратите и Мазнините в порциона си.

Чувал ли си за протеиновата диета - дето се яде много месо - от нея се отслабва много бързо.
     Това става защото, както казах метаболизма ни а така устроен че каквото и да ядем гори винаги първо въглехидратите след това мазнините след това протеините.
     Като се тъпчем с протеини (те изискват много енергия за усвояването си) принуждаваме метаболизма си да гори здраво въглехидратите та чак и мазнините за да си набави енергия за усвояването им.

Ако теорията ти беше вярна диетата нямаше да действа.
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: бате Бино в 15-04-2011, 19:46:07
Яа, че хубава дискусийка се е заформила. Чудо. Аз само да споделя че напоследък абсорбирах огромно количество информация на тази тема, днес най-накрая предадох и "защитих" дипломна работа по тази наука- лечебното гладуване. На руски има страшно ценни неща.Мисля да ги синтезирам в един по-обемен пост. Естествено, има разминавания и сред авторитетите, но всички са единодушни - методът няма равен! (Естествено , за плодове и сокове не се и споменава. Не че е несериозно, а направо е нелепо да се свързва с  "гладуване", дето вика Шелтън - това е по-скоро  "пиршество с плодове и сокове" :)  )
Така че - теорията вече ми е добре, да дойде ред на практиката :)   

Наш Гарванчо виждам аз, че се гъбарка , ама току виж опънал някой 20 дневен глад само за да ни докаже ,че пак бъркаме :)   
(Нещо като г-н Нидълман, който една вечер докато бил на опера, паднал в оркестъра. Твърде честолюбив за да признае ,че е било случайност, после в разстояние на цял месец ходил и правел същото за да разсее всякакво съмнение :)   )
Но аз дето съм разказвал , има специалисти, които ще му назначат от раз и 14 дневно гладуване. Като моя познат д-р Хрушчов, дето се разсърди и едва не ме изгони след като си позволих да предположа ,че постепенно по малко е по-добре. (За втори път съм при него)
Наказа ме по оригинален начин - след три и половина часа консултация
( включваща диагностика с апарат за 45000 $ , сеанс лечебен със същия апарат и дълга беседа на чуден и  скъп чай) не ми взе никакви пари! Каза: "Защото не вярвате" .  Е как да не го впишеш в мемоарите си такъв човек.
(За отбелязване е че предната година когато за пръв път се озовах при него, се извини че не може да ми отдели много време ,защото на следващата сутрин лети за Индия. Така че  си тръгнах  само след 3 часа ,без да плащам, с две негови книги, за едната ми поиска 4лв, другата подарък. )
/Това е доктор суровоядец с 35 г. практика в дългите гладувания, приема по един пациент на ден,няма дори табела пред кабинета си. Аз се извинявам че пак разказвам за него, но просто съм силно впечатлен, не че го рекламирам, той е далеч от тук / 
 
Та той, Съни, каза че трябвало да се определи броят дни предварително. То е нещо като настройка, програмиране в добрия смисъл.  Да, друг авторитет -Шелтън е на обратното мнение - че не трябва предварително да си задаваме срок. Трудно е да се вземе страна когато участват тежки авторитети , обаче Шелтън го пипнах на едно място ,че има сериозна пробойна в лодката си - според него нямало хора дето "им се лепяло всичко" което ядат, а било само въпрос на количество изядена храна. Това и най-възторженият аматьор по Аюрведа ще обори с насмешка. Така че щом бърка за едно, би могъл да сбърка и за друго :)
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: бате Бино в 15-04-2011, 20:58:44
ПРедполагам че ще ви хареса и на вас. Цитатче от една от книгите , които  д-р Хрушчов ми даде за гладуването:

    " Защото от един момент нататък настъпва  прекратяване на взаимообмена между физически форми. Настъпва превключване към ефирни съставляващи. Настъпва адаптация на ефирното тяло на човека към ефирното тяло на планетата. В момента на изравняването настъпва отделяне на несъотвестващите по честота елементи. Индивидуалното физическо ефирно тяло се подравнява по планетарния ефирен еталон. Пълното сливане на еквивалента на физическото тяло на човека с неговия планетарен образец се явава и идеалното здраве.
  А след очистване на ефирното тяло процесът на трансформация преминава на астрален план. Физическото и ефирното тяло се сливат в единен енергиен комплекс . Лечебното гладуване е допълнителна техника  за укрепване на съзнанието в астрален план
."
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: batkiki в 15-04-2011, 21:57:59
RoJe  според мен при еднодневните гладувания се чувстваш зле тъй като това са ти първите гладуванияи организма ти още не се е приспособил. затова трудно ги понасяш .колкото повече пъти гладудуваш толкова по лесно ще ти бъде. затова продължавай като по своя преценка може да уве личаваш дните. Ще дойде време когато ще почнеш да се чувстваш добре дори приятно.Вземането на малко мед слимон в трудни моменти дава енергия и се отразява добре.
Някой беше споменал нещо за уринотерапия.Какво мислите за нея.На мен нещо не ми допада макар че не съм пробвал.Чел съм че това е равносилно на приемане на хормонални препарати  тъй като отделените с уринатахормони се връщат в организма.
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: homo futurus в 15-04-2011, 22:41:58
бате Бино
Съгласен съм с теб,  Но ти говориш за края на пътешествието а хората още се учат да ходят.

Нека не ги шашкаме отсега  tooth
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: zigzag в 15-04-2011, 23:53:18
 homo futurus,нещо говорим на различен език.Ще пробвам още веднъж!Тялото има много малък резерв от въглехидрати и като се изчерпят,при по-голямо натоварване много бързо,започват да горят мазнини.Да,организма предпочита да гори въглехидрати,най-вече глюкоза,но когато няма е принуден да компенсира с мазнини.При изчерпване на въглехидратите и преминаване на "гориво" само мазнини е несвойствено за тялото и то изпитва известни задруднения.Когато това събитие се повтори определен брой пъти прехода става все по-лесен.Това исках да кажа!Много мразя да споря особено писмено и това възбужда в мен неприятна вибрация.Когато се въздържам от храна как ще горя въглехидрати?От къде?И естествено,че ако пия само "оливо",ще горя "оливо".Или ако лапам "кифтета" ще горя "кифтета".Колко е правилно е друг въпрос.
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: homo futurus в 16-04-2011, 07:46:02
zigzag
Това вече е друго нещо - прав си.
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: batkiki в 16-04-2011, 14:20:37
Много ми допада чувството за хумор на бате Нино.Така епо леко - с хумор към сериозните неща
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: lindorina в 16-04-2011, 21:25:51

Така че - теорията вече ми е добре, да дойде ред на практиката :)   


Бате Бино,това означава ли,че след като си толкова навътре в нещата теоритично,в практиката нямаш такъв голям опит?
Футурус,а ти като имаш такъв голям стаж с водните гладувания-каква вода използваш?
Аз едно време си купувах от аптеката една дестилирана 1-литрова в тъмни бутилки,незнам дали я има още и дали е добра?А изворната "Девин"подходяща ли е,защото друг вариант като че ли нямам,или може би преварена,от чешмата?
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: бате Бино в 16-04-2011, 23:07:37
"Голям", "малък", "среден".. и прочие сравнителни са на въоръжение най-вече при поетите, Линдоринка, а аз съм счетоводител, затруднявам се да дам обективен отговор:)  Но нека да го кажем все пак така -все още  с не толкова голям в сравнение с доста съфорумци.
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: homo futurus в 17-04-2011, 11:46:57
Футурус,а ти като имаш такъв голям стаж с водните гладувания-каква вода използваш?
Аз едно време си купувах от аптеката една дестилирана 1-литрова в тъмни бутилки,незнам дали я има още и дали е добра?А изворната "Девин"подходяща ли е,защото друг вариант като че ли нямам,или може би преварена,от чешмата?[/color][/i]

В началото ползвам дестилирана от аптеката - Продава се!
Ползвам я до към десетия ден - някъде след първата ацидоза.
След това ползвам каквато и да е минерална или изворна.
Важното е ако е минерална да Бъде слабо минерална или минерализирана каквито са повечето "Минерални" води - "Подходяща за ежедневна употреба"

Честно казано дали си на бутилирана, минерална, дестилирана или чешмяна(стига да е добра за пиене) разлика едва ли ще има - или поне едва ли ще бъде забележима.
Поне моя опит и на приятели показва така.

Най добре според мен е да се прави на Дестилирана.
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 17-04-2011, 16:40:48
 Организирам  емиграция до Судан, Руанда,  и Мозамбик. Моля желаещите да изчистват ефирното си тяло да ми пишат на лични.  За предпочитане е да се избърза преди 2012г  :)

Практикува се уриново гладуване, с кравешка урина пасла органик био.
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: бате Бино в 17-04-2011, 17:10:07
Аз симпатизирам на Чад. Ако я включиш и нея , ще помисля.
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: green flower в 17-04-2011, 19:31:12
Бате Бино, ние отиваме есента в Чад  :bleh, така че заповядай...А Судан не е работа, повярвай ;)всъщност, зависи в коя част си  :bleh
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: mariiina в 18-04-2011, 07:46:55
 :kisss: :heart_2: :Confus_3:Судан, Руанда,  и Мозамбик
   Е, аз организирам емиграция на ...село!!!Леле, пък колко села има дето си плачат за баш емигранти!!!!
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: batkiki в 18-04-2011, 12:56:31
Нещо сте се объркали. За какво ви еЧад Руанда Мапуту и др. Ние още малко и ще сме като тях.Така че молко търпение.
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: черен гарван в 18-04-2011, 18:29:36
взех си на Пол Брег книгата в крайна сметка, че на Малахов не я намерих.... тоя пич повече реклама си прави и от мен... ябълковия му оцет... невероятната му програма... невероятните му течни аминокиселини и не знам си кое още... но все пак набързо изядох към 200 страници и гледам да не обръщам внимание баш на това... може би до тази вечер ще я изям цялата книга за гладуването :essen:
взех си и на лидия ковачева книгата, защото там пък е писано за гладуването с храна.... мисля да е прегледам и нея по-натам да видим какво пише, пък и повечето хора се плашат нещо от това нищо да не се яде... ама дневното количество витамини, минерали и не знам си какви вещества.... ама как така без храна... нашите ще ме изхвърлят още малко от вкъщи, абе шегувам се... аз по принцип ако съм убеден в нещо никой не може да ми повлияе, освен ако наистина не може да ме убеди в позицията си... ама такива параноични аргументи не ги признавам много  :pensif_29:
даже ми е супер забавно какво са се запенили всичките да ме съветват да ям и как съм щял да умра и да си причиня редица болести и работи...
иначе си мисля, че мога да изкарам 20-30 дни на гладуване, но все пак ще се проявя като разумен и ще следвам някаква по-умерена програма, която ще я доуточнявам в последствие, но след 1 ден предната седмица... тази мисля да направя 3 дни... другата отново 1 ден... после пак 3 дни... след това 1 ден... след това 7-10 дни.... нещо такова, за да съм сигурен, че всичко ще е наред, понеже ми е съмнително да съм под лекарско наблюдение и разни такива както се препоръчва, затова няма да рискувам все пак и ще съм разумен  O0
преди малко не издържах и отидох да играя мач, въпреки че не знам дали това беше добра идея... все пак се отървах без последствия  tooth
нещо много я разводнихте темата ми се струва... което е странно, обикновено тая чест се падаше на мен, ама нещо напоследък много съм станал сериозен май нещо  :police:
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: черен гарван в 18-04-2011, 18:31:52
мда, ама май пак не обясних като хората.... днеска ми е първия ден от трите дни гладувания... затова писах, че не знам дали трябваше да ходя да ритам  :surpris_23: останах с впечатлението, че по-добре да не се напрягам много физически и да съм спокоен, особено пък в началните етапи на гладуванията, ама карай де.... случва се  :Confus_3: :Confus_3:
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: bpa в 18-04-2011, 21:11:03
мда, ама май пак не обясних като хората.... днеска ми е първия ден от трите дни гладувания... затова писах, че не знам дали трябваше да ходя да ритам  :surpris_23: останах с впечатлението, че по-добре да не се напрягам много физически и да съм спокоен, особено пък в началните етапи на гладуванията, ама карай де.... случва се  :Confus_3: :Confus_3:

спокойно, при такъв кратък период от 3 дена гладуване можеш да си позволиш да си правиш каквото си искаш, и без това ги ползваш тези гладувания за свикване с глада, а не за чистене...
виж, ако правиш сухо гладуване, тогава ще ти бъде доста дискомфортно, ако играеш мач, защото обезводняването ще ти дойде в повече...като ти свършат въглехидратните запаси в черния дроб в края на втория ден и ще мирясаш :Content_4 - emotloader:
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: mariiina в 19-04-2011, 08:04:03
 :kisss:Ич и не се шашкай...гледай децата ...дали са яли, какво са яли...пък я им дай топката...въобще нема да питат за храната!
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: beelee в 19-04-2011, 15:38:17
Aз не мога да си представя живота и 1 минута без вода...сухото гладуване не е за мен  :Confus_34:
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: черен гарван в 21-04-2011, 13:17:48
Aз не мога да си представя живота и 1 минута без вода...сухото гладуване не е за мен  :Confus_34:
никой не ти говори за сухо гладуване beelee ....ако беше така да съм умрял, всеки ден си пия по 5 литра вода... снощи го приключих гладуването със салата от зеле, цвекло и моркови... бях доста уморен честно казано, предната седмица като гладувах 1 ден ми изникнаха крила... а сега тия 3 дни точно обратното... ама го отдавам на това, че организма ми почва да се пречиства, а и не е свикнал достатъчно... надявам се да става все по-добре  :whistling2 - emotloader:

иначе книгата на лидия ковачева - "гладът, приятел и лекарство" (пълно издание) най-много ми допадна сякаш досега, най-добре е обяснено всичко сякаш и по приятен начин, другите на моменти ме дразнят  tooth все пак съм решил да изкарам няколко гладувания по 10 дни.... а междувременно дали ще пробвам гладуването с плодове и чай според ковачева е друг въпрос, то е по-леко може би за тези дето им е трудно без храна  :essen:
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: RoJe в 26-06-2011, 02:13:38
Да споделя по моя проблем, за който съм писала по-напред.
Мин.седмица опитах 36-часово сухо гладуване и изобщо не ми прилоша. Явно водното не е за мен, затова ще го заменя със сухо.
Благодаря за споделения опит в темата за сухото гладуване, който ми даде кураж да опитам. :flowers2:
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: Gerity Borisova в 03-07-2011, 20:47:11
ЗДРАВЕИТЕ ВСИ4КИ,искам и аз да кажа не6то по въпроса,ако може!? И така,урината не трябва да е мътна ,нито да има утаика.Тогава,озна4ава,4е нещо не е добре!клини4но доказано е,ГЛАД ПОВЕ4Е ОТ 4 -РИ ДНИ,ПРЕДПОЛАГА ПО4ВА ЗА РАЗВИВАНЕ НА БАКТЕРИИ,И ОТДЕЛЯНЕ НА СЛУЗ В НАДБЪБРЕ4НАТА ЖЛЕЗА!ЗА ТОВА ИМА ПРОМЯНА ЖВ УРИНАТА,УТАИКА МЪГЛА ,СТОИ МЪТНА, И ТАКА НА ТАТЪК!!!!!АЗ ли4но неси позволявам да гладувам пове4е от 4-5 дни,в месеца и то като го правя сам на плодове и вода!Никои спортист не си позволява да гладува!ТОВА  Е УЖАСЯВАЩО! :Appetit_4: :Appetit_4: :Cherries ЩОМ ВИ СЕ ГЛАДУВА ОКС....НО ГО ПРАВЕТЕ С МЯРКА!!!! :flowers2:
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: бате Бино в 03-07-2011, 20:57:34
Дай да видим ,ако може , тези клинични изследвания, колежке Борисова.
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: Даниела в 03-07-2011, 21:01:01
Герито, смешно е да говориш подобни неща без да имаш нито опит , нито знания.
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: Gerity Borisova в 04-07-2011, 14:15:35
Даниела,ти откъде знаеш,4е нямам опит??????
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: Zloqd в 04-07-2011, 21:04:44
Герито, и аз като се занимавах активно с бойни изкуства не ми беше до гладуване и се чувствах напълно здрав. Сега виждам колко измамно е било това усещане за хронично здраве. А стомаха и другите органи също имат нужда от почивка или разтоварване поне веднъж в месеца за 24 часа.
Тези симптоми дето си ги описала по-нагоре с мътната урина са кризи причиени от детоксикация. Затова с гладуването се започва постепенно с по един ден в месеца.
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: bpa в 07-07-2011, 09:09:09
Даниела,ти откъде знаеш,4е нямам опит??????

ами то се вижда от нещата,които пишеш, колежке Борисова :)
някой, който е правил 5-6 дена глад само на вода, не би написал подобни дивотии...
толкова хора гладуват у нас, и още повече хора гладуват в Русия и републиките... и всички те би трябвало досега да са изпоизмрели, ако това беше вярно... права си, че трябва да се гладува с мярка, то всяко нещо трябва да се прави с мярка, но мярката все пак си е строго индивидуална...
Титла: Re:начини за контрол на гладуването .Кога да го прекратим.
Публикувано от: V@Le в 09-07-2011, 09:32:16
Аз пък без да имах никакъв опит направих 21 дневно гладуване , като преди и по време на гладуването изчетох около 10 книги на тема гладуване и захранване. Попрочетох по форумите също и в крайна сметка отслабнах с 20 кг и без никакви усложнения, само позитиви.следо около 40 дни повторих и свалих още 20 тина кг и отново захранване .Тогава влязох в нормата и годишно правя 2 пъти по 10 тина дни глад. Всичко зависи от умствения багаж :)
Титан, и аз точно това се опитвам да постигна, но не на 2 Х 20, а на 4Х10 /броя само дните чист глад, без дните на плодове и сокове/.  Сега съм към края на втората десетдневка.  Моля те за ми споделиш от твоя опит, какво си приемал 3-4 седмици след приключване на чистото гладуване?   Целта ми е да сваля още 4-5 килаграма за този период, в който да премина на нормално хранене и да задържа теглото до есента, когато ще направя още един такъв гладин цикъл.  Може да ми отговориш ако желаеш и в темата "да гладуваме заедно".