Форум Земя назаем

Общи теми => Книги => Темата е започната от: mariiina в 05-04-2011, 08:31:00

Титла: проф. Ангел Ангелов Гладувайте правилно!
Публикувано от: mariiina в 05-04-2011, 08:31:00
 :kisss:Вашето меню е вода, въздух и слънце
„Може би ще дойдат времена за сближаване
на ангели с хора; тогава няма да е трудно
въздържането от грубата храна;
тогава вашата плът ще се
одухотвори от ново хранене. Преобразени
крилати, както ние и вие свободно ще се
възнесете и ще живеете в райските селения
или тук - както си изберете".
Джон Милтън, Изгубеният рай
„Та това прилича на фотосинтеза - подобно както при расте¬нията!" - възкликна моят събеседник, 65-годишен лекар-пенсионер. Онемях, защото в думите му имаше патос и ентусиазъм на откривател, а аз нищо не знаех по въпроса, макар да подозирах, че е близо до истината.
Срещнахме се на планината (на Пирин, естествено) и имахме достатъчно много време, за да му разкажа с подробности за мои¬те гладувания. Той пък сподели с мен за всекидневните клизми, които си прави -- така случайната среща се оказа полезна и за два¬ма ни.
Година-две по-късно се запознах с теоретичната постановка на нещата. Това, което практиката и интуицията ми подсказваха, се оказа вярно - действително от определен момент на гладуването се преминава на биосинтеза. Подобно на растенията, организмът започва да усвоява въглероден диоксид (СО2) и азот чрез въздуха, а също и от енергията на слънцето.
Както отбелязва Г. Вайтович: „...още през 1935 г. е доказано, че свързването на разтворения в кръвта СО2 лежи в основата на про¬цесите на биосинтеза в организма. Качественият и количествени¬ят синтез на нуклеиновите киселини (носители на наследственост¬та), аминокиселините или други биологично-активни вещества се намират в правопропорционална зависимост от процеса на фиксация на СО2 от клетките". /28, с. 64/
Казано с по-прости думи, колкото повече и по-качествен въг¬лероден диоксид и азот се усвоява от организма, толкова повече и по-качествени хранителни вещества се синтезират от кръвта в клетките. Добре очистеният от многократни гладувания органи¬зъм ще усвоява повече и по-качествена храна.
По аналогичен начин организмът синтезира светлинната енер¬гия под формата на кванта (порции лъчиста енергия). Слънчевата енергия се превръща в химичен еквивалент на органичните съеди¬нения и се разгражда в клетките като „храна" - чиста енергия, по¬лучена без посредничеството на растенията или убитите животни (във физиката светлинният квант представлява електромагнитна енергия).
Що се отнася до водата, в процеса на гладуването ще открива¬те колко различна и вкусна може да бъде тя. Освен като храна, тя се използва и за промиване на всички замърсени кътчета на ва¬шия организъм, а те се оказват изненадващо много дори на три¬десетия ден от гладуването.
Не е ясно защо организмът преминава на по-ниско биологично ниво - на биосинтезата, наподобявайки растенията. Може би това е естествена защитна реакция, може би се получава по принуда (друг вид храна не постъпва), или пък някога е бил по-естествени¬ят начин на хранене (може би така са се хранили Адам и Ева, преди да слязат на Земята).
Знам само, че в следващите дни вашето меню ще се състои изключително и единствено от вода, въздух и слънце. Знам, че в това материално неизмеримо време ще се чувствате неимоверно щастливи, ефимерни, „извънземни"! Знам също, че всеки път ще се разделяте със съжаление с „небесното" състояние, когато нас¬тъпва краят на гладуването.
Искам да ви разкажа кога и как за първи път по практически начин установих биосинтезата. Беше преди повече от 20 години и се случи между деветия и единадесетия ден от гладуването  с.9
Титла: Re: проф. Ангел Ангелов Гладувайте правилно!
Публикувано от: namonaraqnaq в 05-04-2011, 12:27:08
А вие по колко най-много сте гладували само на вода?
Между деветият и единадесетия ден, значи ...
Аз на вода съм била най-много три дни. Някак вътрешната ми нагласа е по-скоро към чай и ябълки, а и трудно се захранвам. Захранването ми е страхотен проблем, поради липсата на дисциплина и вродената ми лакомия.
Някой който е бил само на вода повече, може ли да сподели?
Титла: Re: проф. Ангел Ангелов Гладувайте правилно!
Публикувано от: Даниела в 05-04-2011, 19:07:12
Аз много обичам гладуването на вода  :Content_22: обаче и при мен проблем е захранването, не мога да се контролирам  :'( Иначе бих направила поне 20 дни на вода сега, защото имам нужда  :)
Най-много съм правила 6 дни
Титла: Re: проф. Ангел Ангелов Гладувайте правилно!
Публикувано от: hdeshev в 05-04-2011, 21:10:50
Аз съм правил до 10 дни на вода, но биосинтеза, ангели или извънземни не съм усещал.  :surpris_23:  tooth
Титла: Re: проф. Ангел Ангелов Гладувайте правилно!
Публикувано от: bpa в 05-04-2011, 21:19:48
През януари направих 14 дена на вода, през февруари  - 5 дена сухо,
през март - 16 дена на вода.
Определено от 11-тия ден се преминава на фотосинтеза, но... определено енергията не ти е в излишък, имаш колкото за най-важните неща, можеш да ходиш, но да бягаш - НЕ  :Confus_3:
Титла: Re: проф. Ангел Ангелов Гладувайте правилно!
Публикувано от: черен гарван в 05-04-2011, 21:44:51
Тъкмо тази книга четох предните дни.... стори ми се доста интересна, особено това с фотосинтезата  :surpris_22:

Някой път може би ще пробвам, ама ще съм от постепенните - по 1 ден, после по 3... и т.н. И все пак... как се чувствате след толкова гладуване ??? И има ли йо-йо ефект след това? Аз в момента не мога да спра да ям.... постоянно съм ужасно гладен, по цял ден тъпча като прасе и апетита ми не спира... ядох одеве копривена супа, някаква празена манджа с ориз, 4 филии, малко варени картофи, 100гр. кашу, един банан и сега някой ако ми даде още толкова пак ще ги изям..... та ако изкарам някакви такива гладувания се питам какво ли ще бъде  :Confus_3: :Confus_3: :Confus_3:
Титла: Re: проф. Ангел Ангелов Гладувайте правилно!
Публикувано от: бате Бино в 05-04-2011, 22:48:02
Тя темата всъщност за какво е точно?  :) (защото представлява само гол цитат ,включващ няколко нюанса )
1. За метода на проф. Ангелов като цяло?( сравнен с другите подобни методики)
2. За книгата му "Гладувай правилно"?
3. За това да се гладува правилно (независимо дали по Ангелов, по Войтович, по Даутов или по  А. Де Вриз)?
4. За това , че ЛЕЛЯ Маринка е впечатлена от личността Ангелов?
 (ако е това , биха се намерили доста по-силни пасажи от книгата. Проф Ангелов е почитател на дългите гладувания на вода -до 50 дни, като акцентът при тях е вече на съвсем друго ниво- лекуване на душата, хармонизиране, доближаване до Бога, одухотворяване
" Най-висшият етап на духовното развитие се нарича "просветление" .Когато след много години постоянство достигнете това състояние на духа, вие ще претърпите цялостна личностна трансформация. Ще се промени качествено вашата душевна нагласа., ще се формирате като личност с интегрирани качества. С лекота ще навлизате в нови и непознати области на науката, идкуството и философията с умението да трансформирате едни знания в други, които са ви били чужди до този момент. Описаните по-горе проблеми на вашата нервна система ще бъдат отстранени и забравени, ще добиете спокоен, одухотворен израз на лицето, а обноските ви ще станат неподправено сърдечни"  )   
Титла: Re: проф. Ангел Ангелов Гладувайте правилно!
Публикувано от: namonaraqnaq в 06-04-2011, 12:12:34
И има ли йо-йо ефект след това? Аз в момента не мога да спра да ям.... постоянно съм ужасно гладен, по цял ден тъпча като прасе и апетита ми не спира... ядох одеве копривена супа, някаква празена манджа с ориз, 4 филии, малко варени картофи, 100гр. кашу, един банан и сега някой ако ми даде още толкова пак ще ги изям..... та ако изкарам някакви такива гладувания се питам какво ли ще бъде  :Confus_3: :Confus_3: :Confus_3:
И аз съм така. В момента, в който се мотивирам, нямам проблеми с гладуването, отначало чувствах дискомфорт 2-3 дни, напоследък - само един и след това - пей сърце! Но в момента, в който трябва да започна да се захранвам, започвам да страдам истински. Йо-йо ефект има при мен, в смисъл - ако не внимавам, бързо успявам да си възвърна теглото, не знам доколко това е проблем, все пак смисълът на гладуването е различен от това на диетите. По-скоро ме притеснява почти неконтролируемият глад като последица.
Титла: Re: проф. Ангел Ангелов Гладувайте правилно!
Публикувано от: черен гарван в 06-04-2011, 12:49:45
А така.... втасахме я  tooth значи гладуването ще ми се окаже доста голям проблем... аз в момента не мога да спра да ям къде не съм гладувал.... а какво остава след едно гладуване... тогава сигурно ще изям цяла Варна, а после и София  :surpris_22:
Намонаракнак, ти по колко дни гладуваш всъщност?  :surpris_23: щото може и това да влияе....
но ще е добре и другите гладуващи да изразят мнение относно йо-йо ефекта.. как се чувстват по време на и след гладуване... захранването как протича ?  :police:
Титла: Re: проф. Ангел Ангелов Гладувайте правилно!
Публикувано от: асен в 27-04-2018, 09:49:46
Поклон и мир на душата ти Светли Ангеле! :heart_2: