Форум Земя назаем

Пречистване на духа и тялото => Пречистване на черния дроб => Темата е започната от: homo futurus в 31-03-2011, 10:15:03

Титла: Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: homo futurus в 31-03-2011, 10:15:03
Здравейте. Процедурата е взета от форума Земя на заем http://www.zemianazaem.com/?p=3
Променил съм я малко според личния ми опит и малко съм я опростил.

Процедура за пречистване на черния дроб и жлъчката
!!!  БЕЛЕЖКА  !!!  - Личния ми опит  показва че:
1.   Процедурите с удебеленият щрифт са Абсолютно задължителни за да се осъществи прочистването.

2.   Процедурите с нормалният шрифт само ще помогнат за по добро и безпроблемно преминаване на прочистването, но и без тях то пак ще има ефект. Особено ако вече сте го правили няколко пъти и черния дроб е започнал да изхвърля камъни. Ако ги спазите и тях вероятно още първият път ще имате успех и ще видите камъните които излизат.
Необходими продукти:
150 - 300ml  зехтин или друго студено пресовано масло
150 - 300ml  лимонов сок

зелени кисели ябълки - около 10-15 кг за сок
цвекло - 2-3 кг за сок
зеле и моркови - за 1 салата
2 пакета английска сол - ако това изберете за очистително - може и китайски чай.
Подготовка за пречистването – в продължение на 5 дена /например от понеделник до петък/ се пие по минимум 2 литра сок от зелени кисели ябълки и цвекло и моркови. В ябълките има киселина, която омекотява камъните в жлъчката и черния дроб и това позволява безпрепятственото им преминаване през каналчетата. Ферментиращият ефект на ябълковия сок допринася за разширяването на каналчетата. Пийте ябълковия сок бавно през целия ден, между храненията. Освен ябълковия сок пийте и вода – между литър и половина и два литра на ден. В продължение на 5-те дена избягвайте студени храни и напитки – те изстудяват черния дроб и намаляват ефекта на прочистването. За да помогнете на черния дроб да се подготви за основната част на прочистването, трябва да се изключат храни от животински произход – месо, яйца, мляко, както и пържени храни, да не се приема храна, в която има консерванти и изкуствени добавки, да се избягват тестени и нишестени храни, както и бързата храна тип макдоналдс, дори нищо в опаковка, да се изключат кафето и черния чай. Всяка сутрин на гладно и вечер преди лягане може да се пие леко топла вода с мед. Това допълнително омекотява камъните в черния дроб и ще се избегнат евентуални неприятни усещания. Още - сутрин на гладно може да се пие 2-3 супени лъжици зехтин с малко лимонов сок - това ще предизвика отделяне на жлъчен сок от черния дроб и така ще го подготви за самото пречистване. И още - за да се откъртят по-лесно камъните може да се бяга всеки ден около 30 мин или да се правят аеробни упражнения с разтърсващ ефект. Непосредствено 2 дена преди пречистването не трябва да се натоварва тялото, трябва да се избягват силните емоции, особено лошите и трябва много да се почива. Също не е добре да се гладува иначе ако гладуваме има вероятност, когато изпием зехтина и лимона организма ни да ги изконсумира вместо да извършат основната си задача.***
Препоръчително е да се правят контрастни душове (след напарване със гореща вода обливане със студена)
Старайте се да не приемате лекарства и витамини през дните на подготовка, освен такива, които са абсолютно необходими. Важно е да не се натоварва черният дроб с излишна работа.
Препоръчително е на шестия ден да се направи клизма. Това осигурява безпрепятственото изхвърляне на камъните през отделителната система.
На 6-тия ден сутринта изпийте отново голямо количество ябълков сок. До 14 часа може да хапнете нещо леко - плодове или салата овкусена с лимон и зехтин. Не яжте нищо (можете да пиете вода, когато сте жадни) след 14 часа, за да нямате трудности с изхвърлянето на камъните.
След 14 часа започнете да загрявате областта на черния дроб с грейка (ел. възглавница). Около 16-17 часа изпийте предварително някаква билкова отвара или английска сол, с която да изчистите червата си , с цел да освободим пътя на камъните, които ще се изхвърлят. /трябва със сигурност да знаете, че тези разхлабителни ще ви подействат преди 18 часа. След това започнете постоянно да нагрявате черния дроб, топлината ще омекоти дроба и ще разшири каналчетата. Около 18-19 часа пригответе лимоновият сок и зехтина /равни количества от по 150-300 мл/, като е добре леко да ги загреете на водна баня до температурата на тялото. Започнете да пиете на глътки лимон и зехтин докато изпиете цялото количество и легнете.
По лесно става изпиването ако лимоновият сок и зехтина се наливат в 2 шотчета и се пият на екс – Първо лимоновият сок после веднага зехтина. През 15-20 минути. За да изпиете по 200мл от лимоновия сок и зехтина ще трябва да изпиете 8 пъти по  2 шотчета по 25мл през 15-20 мин общо 2h – 2h40min.
Ако не ви се удаде да изпиете поне 150мл изпийте колкото можете и след седмица опитайте пак с времето ще успеете да изпиете повече ако ви се догади това е нормално прекратете пиенето и не се насилвайте дори да повърнете не се притеснявайте опитайте пак след седмица.
Продължете да загрявате дроба докато лежите или гледате телевизия. Легнете да спите. Между 1 и 3 през нощта може да усетите прилошаване и да ви се приходи до тоалетна или да ви се доповръща. Не се притеснявайте - това е защото в тези часове дробът ви работи най-усилено и всичките сили на организма са съсредоточени в него.

***Понякога прилошаването е силно, но най-важното е да не се притеснявате. Всичко ще премине и просто трябва спокойно да изчакате.***
***Ако не ви понася да пиете зехтин, може да го замените с друго студено пресовано масло /ленено, конопено, слънчогледово, тиквено, сусамово…/.По принцип каквото и масло да изберете, знайте, че все е гадно на вкус..***
На другия ден станете в 6-7 часа и изпийте 1 пакет английска сол разтворен в 1 чаша вода. Може и друго разхлабително, с което сте свикнали и знаете, че със сигурност ще ви подейства. Целта е нито един камък да не остане заседнал в дебелото черво. Към 9-10 часа изпийте по-голямо количество сок от цвекло и ябълки, който допълнително ще измие черния дроб. След час може да хапнете плод, а по късно и салата от моркови и зеле с малко зехтин и лим сок. През целия този ден трябва да ядете единствено растителна храна. Месо и яйца може да хапнете чак след 3-4 дни. Тези храни изключително много затормозяват черния дроб. Също и кафето оказва много неблагоприятно влияние върху дроба. Не пийте кафе по време на подготовката и няколко дена след това.
Необходимо е да се изхвърлят всички камъни от черния дроб. Това изисква няколко прочиствания. Те могат да бъдат правени на интервал от един месец. Важно е да се знае, че щом започнете да прочиствате черния дроб и жлъчката, трябва да продължите с прочистванията докато при две последователни прочиствания не се изхвърлят никакви камъни. При първото – второто прочистване може да не се появят камъчета това е нормално при всеки е индивидуално обикновенно след това процедурата има ефект, важното е това да не ви обезсърчи и да не се откажете. Черният дроб ще започне да функционира по-ефективно скоро след първото прочистване. Болки ще намалеят, енергията ще се увеличи, мисловната дейност ще се подобри значително, проблеми с алергии могат да изчезнат.
След известно време камъните от задната част на черния дроб ще се придвижат напред към двете главни чернодробни каналчета, което може да предизвика появата на всички предишни симптоми. Това показва, че още камъни са останали и са готови да бъдат изхвърлени със следващото прочистване.
Когато се направят няколко прочистващи процедури, ще усетите многобройни положителни промени: кожата ще ви се изчисти от акне, екземи, петна, почти няма да се разболявате, грипът и вирусите ще преминават през тялото ви незабелязано, мислите и настроението ще са по-положителни, ще имате повече енергия за работа и почивката ви ще е по-ефективна … Какво чакате!

http://www.zemianazaem.com/?p=184
 
Мен лично студено пресования зехтин на MINERVA  ми е най малко гаден за пиене !

 
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: homo futurus в 31-03-2011, 10:23:02
Това е черния дроб. За нагряването му може да използвате най обикновено двулитрово шише с гореща вода, което да държите в областта под ребрата от дясната страна.
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: benato в 31-03-2011, 10:45:22
С възглавница,която се пълни с топла вода е по лесно и приятно. Струва 4-5 лева в санитарните магазини.
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: titan в 02-04-2011, 17:13:43
Ахааааа тъкмо се чудех с какво да си загрявам дробчето :) а пречистване на жлъчката с отделна процедура ли се прави или това е 2 в 1 ?
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: Даниела в 02-04-2011, 20:44:09
Това си е 2 в едно  ;D....аз се затоплям с гореща вода в един голям, плосък буркан от кафе.
След две пречиствания все още не се чувствам добре. Вчера имах лека криза. А ядох само- сусамово мляко с банан, по-късно краставица и орехи, портокал.....Но имах тъжни мисли, може това да е предизвикало кризата  :Confus_3:
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: benato в 02-04-2011, 20:51:53
3 в 1 -Черен дроб,Жлъчка,Дебело черво-с клизмата. :sorcerer - emotloader: tooth
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: titan в 02-04-2011, 21:00:13
Бенато , хич не ми се пъха нещо отзад май ще е 2 в 1  tooth
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: benato в 02-04-2011, 21:26:56
Стига бе Титане,това което влиза е 7 милиметра,а това което излиза е далеч в пъти по голямо :weight_lift: tooth
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: titan в 02-04-2011, 22:08:05
Сериозно , колко влиза навътре накрайника ? Някъде четох,че още в древния свят са ползвали кратуни за подобни манипулации :)
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: bpa в 02-04-2011, 23:42:00
Сериозно , колко влиза навътре накрайника ? Някъде четох,че още в древния свят са ползвали кратуни за подобни манипулации :)

Влиза точно толкова, колкото го вкараш :)
Аз съм го вкарвал и 15-20 см, няма проблем, но не е и нужно чак толкова, достатъчни са 6-7 см :)
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: titan в 02-04-2011, 23:49:51
Добре, ще видим тая работа :)
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: marulka в 03-04-2011, 03:34:45
Влиза точно толкова, колкото го вкараш :)
Аз съм го вкарвал и 15-20 см, няма проблем, но не е и нужно чак толкова, достатъчни са 6-7 см :)

Стига бе човек, секс ли ще правим с тоя накрайник или клизма :Content_4 - emotloader:
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: homo futurus в 03-04-2011, 09:09:08
3 в 1 -Черен дроб,Жлъчка,Дебело черво-с клизмата. :sorcerer - emotloader: tooth
Benato  е прав направо си е 3 в 1 - неочаквано добра комбинация  :Content_4 - emotloader:

Защо става така - Малко физиология:
     Черния ни дроб освен всичко друго Образува секрет който пълни жлъчката оттам в дванадесетопръстника (той е след стомаха преди правите черва) и от там по канален ред надолу по червата.
     Целия черен дроб е пронизан от канали:
http://www.curezone.com/image_gallery/intrahepatic_stones/  :surpris_22:
Тези канали се изливат в жлъчката - именно в тези канали се образуват тези зеленикави холестериниви топчета(някои от тях са с ципа отгоре - тялото се е опитало да ги капсулира за да не го тровят)
малко снимки:
http://www.curezone.com/image_gallery/cleanse_flush/  :surpris_22:        разцъкайте сините линкове.

Камъчетата в жлъчката не са като тези в каналите - холестериновите.
Те са твърди - Минерални.
http://www.curezone.com/image_gallery/gallbladder_removed/default.asp?i=7&n=43  :surpris_22:

Дотук с гнусотиите   :whistling2 - emotloader:

     Когато започнем да пием на гладно лимонов сок и зехтин - Лимоновия сок(лимонената киселина в него) откъртва или остъргва тези камъчета (чернодробните - холестеринови) заседнали по стените на каналите, а пък зехтина разширява самите канали същевременно смазва придвижването на цялата гадост към червата.
От там всичко минавайки през жлъчката я прокарва като цунами и омита каквото и да има в нея. Зехтина Разширява и самите Жлъчни канали така че не се плашете от запушване.
     След жлъчката всичко отива в червата където зехтина действа слабително и по нататъка е ясно - Всеки зяпа и си вика боже какво съм имал в себе си как е възможно.    tooth

     Аз лично съм си правил процедурата над 30 пъти (за 10 години) - Отначало (първите десетина пъти) тръгнаха по малки след това започнаха да изпадат скали най голямото парче беше можеби 4.5 на 2.5 см.
При положение че нямах оплаквания от черния дроб бях леко казано ИЗУМЕН.

Невинаги става от първият път строго индивидуално е. Важното е да не се отказвате - направите ли го няколко пъти задължително ще се задейства процеса - Не съм имал никакви болки или неприятни усещания (дори при най големите скали) освен тежест но според мен е нормално все пак се наливаме със зехтин.
Някои хора имат оплаквания - Затова започнете отначало с по малко лимонов сок и зехтин после с повече и наблюдавайте как реагира тялото ви. Не следвайте сляпо кой какво е написал или кой какво е казал. Всеки си е индивидуален.

     Лимон или лимонов сок? Лимоновия сок е по добър за тази процедура (не ФРЕШ) Имам в предвид този който го продават по магазините в едни жълти или зелени пластмасови шишенца и е стотинки това е прост разтвор на лимонена киселина. Той е по добър защото активното в/во е лимонената киселина и в тази си фирма най бързо достига до черния дроб. Който му е по вкусно обаче може и да си хапва лимонови резенчета - Лошо няма.
     Малахов казва че с зехтин ставало най добре - иначе става и с всякакво друго растително масло - аз съм го правил само със зехтин затова другите не ги коментирам.

     В самата процедура съм описал че необходимо за очистването е само това удебелено с черен шрифт.
Реално ви трябва една спокойна вечер, да сте на топло и да разполагате с зехтин и лимонов сок.
Всички други неща описани в различните варианти на прочистване са полезни те подпомагат процедурата и усилват ефекта и вероятно предпазват от оплаквания по време на самото очистване но не са задължителни за очистването. - Пиша го това защото смятам че е много важно - Много хора като прочетат колко дни какво трябва да се спазва то са сокчета то са ябълки то са чудеса и се отказват. Реално една вечер е достатъчна.
     Съветвам всеки който има време финансова възможност и нерви да си прави всичките описани неща те са винаги в + , но ако няма възможност да не се отказва а да започне прочистването с малки дози зехтинче и лимонов сок и да следи за реакции.
     Съветвам хора с проблеми с черния дроб и жлъчката преди да се захванат да правят такова прочистване да пият всяка сутрин на гладно по 50 мл зехтин и лимонов сок колкото по дълго толкова по добре - това ще е от помощ и на всички останали.

По въпроса за клизмите - Добре е да се направи за да се изкара по скоро гадостта от червата но не е необходима - Може да се замести с разхлабителен чай или най обикновени разхлабитело действащи плодове.

Хубаво е на сутринта да пинете сок от моркови цвекло  и лимон - допълнително ще подкрепи черния ви дроб и ще усили ефекта от прочистването, но не е задължително.

Ако видите че от вас не излизат камъчета а зеленикаво черна слуз значи очистването върви добре. Самите камъчета оставени на стайна температура след няколко дни се разтапят и стават на слуз.

не се сещам за друго в момента който има въпроси да пита.
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: desi82 в 03-04-2011, 15:05:33
Еха, ти голям стаж си имал с чернодробното пречистване. Аз само 2 пъти тази зима през декември и януари, но го правих със сок от грейпфрут, а ти пишеш, че задължително се ползва сок от лимон. Първият път излязаха малки зелени камъчета, но втория път не видях такива, а всичко направих като първия. И двата пъти нямах гадения и прилошавания. Като цяло добре ми понесоха, но аз вместо клизма пих англ.сол.
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: Nikolay в 03-04-2011, 17:15:27
Здравейте,
Имам следния въпрос:искам да пречистя черния си дроб,но как е най-добре да го направя?Бях на ехограф и се оказа,че:имам киста 1,5 см,прегъната злъчка и стеатозни изменения.Посъветвайте кой метод да избера?
Благодаря!
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: benato в 03-04-2011, 17:24:17
Кажи как си се хранил последните години,какво си пил,какво спортуваш? Иначе съвет не може да се даде,Какви симтоми имаш?
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: homo futurus в 03-04-2011, 20:18:28
desi82 няма нищо задължително всичко е препоръчително  tooth 
- описал съм защо според мен е по добре лимонения сок , иначе всеки е свободен да експериментира.

Nikolay къде точно е тая киста.
Щом имаш прегъната жлъчка значи свободното преминаване на камъчетата ще бъде затруднено затова моя съвет е да не си правиш нито едно прочистване от посочените.
Ти трябва всеки ден сутрин на гладно да пиеш по глътка зехтин и лимонов сок (маx 50ml. от всяко) хубаво е преди това да изпиваш чаша гореща вода и след това поне половин час да не хапваш нищо.
По този начин прочистването ще започне пак, но ще се случва изключително меко и плавно камъчетата ще изпадат постепенно не на камари и ще могат да минават безпроблемно през жлъчката ти.
Доколкото разбирам не са ти открили жлъчни камъни - Така ли е.

benato е прав кажи ни как си се хранил преди/сега какъв ти е горе долу дневния режим някакви вредни/полезни  навици. Къде е тая киста и имаш ли камъни в жлъчката.

Стеатозните изменения са - затлъстяване на черния дроб

Чернодробната стеатоза е обменно нарушение, което води до увеличение на черния дроб. Нормално наличието на мастна тъкан в черния дроб съставлява 5-6 процента от общата му маса. За чернодробна стеатоза /мастен черен дроб/ е прието да се говори, когато масата на мастите възлиза на 25-30 процента от масата на жлезата.

Физиологично в черния дроб постъпват 40-50 процента от всмуканите през чревните стени масти от храната, а останалата част се използва за покриване на непосредствените енергийни нужди или се отлага в другите органи, в т. нар. мастни депа.

За възникването на чернодробната стеатоза са възможни три принципно различни механизма:

1. Подтискане използването на мастите поради нарушение на нормалните процеси на окисление /липса на достатъчно кислород, недостиг на фосфор, интоксикации/.

2. Повишена мастна синтеза вследствие на повишен приток на масти, въглехидрати от червата или вследствие на разпад на собствените мастни депа на организма при гладуване или при захарен диабет.

3. Намалено отделяне на масти от черния дроб в кръвообращението.

Независимо от механизма на заболяването стеатозните изменения могат да протекат в три стадия: първи стадий – чернодробна стеатоза; втори стадий - хроничен стеатозен хепатит; трети стадий – чернодробна стеатозна цироза.

Казаха ли ти докторите каква е причината при теб за тези изменения и в кой стадий си.
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: Nikolay в 04-04-2011, 11:55:09
Благодаря за информацията!
1.Кистата е в областта на десен чернодробен дял;
2.Диагнозата е :мастна дегенерация на черен дроб,некласифицирана другаде(стеатозис хепатис инципиенс)
3.Жлъчния мехур е лекостепенно прегънат в областта на истмуса,без конкременти.
Занимавам се с йога,като се опитвам поне през ден да го правя.Имам в къщи уреди,които ползвам спорадично-пътека,лежанка с щанги и др.
Нямам вредни навици,с изключение на употреба на червено вино,но не редовно и не в големи количества.
Опитвам се да се храня здравословно,без много месни и млечни произведения.Януари правех житен режим.Но годините не са ми малко- 53.Може би за това имам такива проблеми,или не всичко правя както трябва!
Все пак дайте съвет,моля!
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: Nikolay в 04-04-2011, 11:57:26
Не ми казаха каква е причината,нито в какъв стадий е стеатозата!Лекарът ,който ме гледаше на ехограф,каза,че "имате малко стеатозни изменения"!
Ще ходя и при личния лекар с резултатите да чуя и неговото мнение.
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: homo futurus в 04-04-2011, 16:17:42
Не са ти много годините - за да стигнеш до Стеатозен черен дроб много са ти били вредните навици.
     Опиши какво ядеш как по колко и кога в какви комбинации.
     Йогата в твоя случай няма да ти помогне на теб ти трябва сериозно почистване. Не казвам да спреш йогата напротив продължавай с нея чудесно е че си почнал.
Областта на истмуса където ти е прегъването това е изхода от жлъчката където се стеснява и се съединява със секрета от чернодробните канали.

Червеното вино дето го споменаваш не ти е проблема ако го употребяваш както казваш нередовно и умерено
- кажи ни какво според теб е нередовно и умерено. Проблема е мезето към червеното вино то омазнява черния дроб.

Опиши ни в общи линии какви храни си ползвал ма не последните 5 години. Тази стеатоза ти е отнело много време за да си я отгледаш.

Опиши ни също така кои храни ти понасят и кои не. Колко плодове и зеленчуци хапваш - СУРОВИ.
Понасят ли ти плодовете кои ти понасят кои не.
Такива работи. Каквото се сетиш. Други здравословни проблеми - тялото всичко е навързано.


Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: Nikolay в 05-04-2011, 10:17:37
Благодаря Homo Futurus,интересен псевдоним!
Както се досещаш,наистина явно отдавна съм си тормозил дроба ,а и не само него!До 1995 г. правих всичко възможно да си разваля здравето-пиех доста алкохол,не се съобразявах какво и колко ям,не спортувах!Както повечето млади хора и аз мислех,че съм безсмъртен и няма как на мен да ми се случи да се разболея от нещо сериозно!
Но...!Същата година ми диагностираха есенциална хипертония и пролапс на митрална клапа!Това ми донесе сърдечна операция през 2004 г. и протезиране на същата клапа.Хипертонията и до сега си я отглеждам и не мога да се отърва от нея,въпреки плахите ми опити!По този повод ежедневно пия Nebilet(заради кръвното) и Синтром(заради клапата).След 1995 г. поех курс на по-здравословен живот.Отслабнах-бях 108 кг.Сега съм 91 кг. при ръст 185 см.Пак са много и ще сваля още,макар и да ми е трудно!
Ето и в общи линии менюто ми: Сутрин пия чаша дестилирана вода (научил съм го от великия Димков),чаша мед с лимон или мед с ябълков оцет(истински),още 2 чаши вода.Хапвам 1-2 лъжици сусамов тахан с мед!Друго не закусвам.По обяд ям плодове-ябълка и портокал или друга комбинация.Понякога хапвам и ядки.Проблемът е вечер-тогава колкото и да се опитвам да ям нещо здравословно,често се случва и да не е това,което би ми се искало!Не съм сам,имам семейство и не мога да се отделям в отделна кухня!Но по принцип отбягвам свинско месо,купена кайма,сирене,кашкавал и млеко,както и яйца.Но за съжаление,не мога да кажа,че изцяло съм ги изключил от менюто си.Пържено също много рядко консумирам!
По отношение на плодовете-ям и обичам всякакви,нямам непоносимост към някакъв плод!
Е,в общи линии това е!Сега давайте съвети,моля!
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: homo futurus в 05-04-2011, 15:40:09
При твоя черен дроб е нормално да имаш проблеми със сърцето ако си започнал да го чистиш на време да си избегнал операцията.
Каквото било било
тук:
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=2770.0
Съм дал 6 прости правила за хранене опитай се да ги спазваш.
Не отгоре дето съм писал как самия аз се храня, а отдолу 6Те правила:
Те не изключват нито готвеното нито месото - просто показват как да се яде правилно и да не се прекалява.
Закуската ти е ОК - щом така си свикнал карай си така.
Ами аз още от началото написах какво трябва да правиш сега като гледам другите ти болежки само мога да го потвърдя.
Сутрин включваш пиене на зехтин и лимонов сок (до 50мл.max от всяко) - ако искаш поотделно ако искаш ги смесвай все тая въпроса е да ги пиеш на гладен стомах и след това поне половин час да не се храниш ... водата дето пиеш не им пречи може да комбинираш - примерно ставаш пиеш си една чаша вода след 15-30мин си пиеш сехтина и лимона след половин час пиеш вода и така, меда също не пречи дори мисля че ще помага.
 
За начало само това и се опитай да спазваш 6-те правила. Като свикнеш на този режим ще предприемем и друго - Зависи от това как ще ти понесе пиенето на зехтина и лимоновия сок.
Надявам се не си разочарован от това че не се впускаме изведнъж в някакви фантастични процедури - и няма да си речеш е то това нищо не е.
Така трябва да се започне с нещо малко да се види как реагира организма.
Ако си мислиш че ще се оправиш бързо - Няма да стане.
Обаче ако си постоянен ще се оправиш напълно.

Ако имаш въпроси пиши - срамни въпроси Няма.
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: Nikolay в 06-04-2011, 10:02:39
Благодаря много!
От 6-те правила,които прочетох установих,че:
1.Имам проблеми с първото- често ми се е случвало  да преяждам!Може би има нещо вярно в зодиите-аз съм телец,а предполагам знаеш за тяхното чревоугодничество!
2.Когато пия червено вино,винаги е по време на ядене.
Другите 4 правила ги спазвам,бил съм при д-р Емилова и съм научил нещо.
Виждам,че си много напред в материала със здравословното хранене!Извинявай за въпросите,но как приготвяш или от къде си набавяш кефир?Какво означава Вата?Къде мога да прочета за тези неща?
Според теб ще е добре ли да се ползват хранителни добавки?Днес попаднах на писание за Hepatofelin,много добро било за черния дроб!Аз по принцип съм резервиран към тези неща!Ти какво ще кажеш?
Пия по едно кафе на ден-да го зарежа ли?
Спирам до тук за да не досаждам прекалено!
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: benato в 06-04-2011, 11:23:05
Ники,забравяш всякакво месо,просто го приеми за отрова,а то е такава за твоя дроб и сърце. Забравяш пържено,печено,преработени храни,претопляни храни. От млечните само домашно кисело мляко,ако искаш да ядеш млечни. Това, да се напраскаш вечерта, е направо ужасен навик,който ще ти докара още много бели.
Никакви течности по време на хранене. Алкохола също е отрова за дроба в твоето състояние,пословиците за червеното вино ги отложи за по нататък.
Приготвяй си малко и вкусна храна,яж бавно,дъвчи добре. Не говори много по време на ядене и не се занимавай с друго.
За да имаш кръвно,значи бъбреците ти, много вероятно не функционират добре.Или да имаш плаки натрупани по стените на кръвоносните съдове.Или много вероятно и двете. За да се стигне до твоето положение,дълги години тялото ти е давало сигнали за злоупотребата с него,но не е имало кой да го чуе.
Много е важно да прочетеш за начало "Целебно хранене" на Галина Шаталова-система за естествено оздравяване.
Повтарям го за кой ли път,моля да ме извинят останалите. След месец,я прочети пак,ще откриеш неща които си подминал първия път.
Ако имаш запек,взимай мерки! Не го подценявай. Даже ти препоръчвам една колон терапия. Има ли гниене в червото става страшно.
Пиеш ли достатъчно вода?Пий само изворна,не минерална,а още по малко купешка.
Съвета за сока е отлична,това е щадящия метод за пречистване на дроба. Лъжица зехтин със сок от кисела зелена ябълка,червено цвекло,лимон,морков.
Отдели време и отиди на йога, за да ти покажат дишане по системата,не казвам,че йога е панацея,но дишането ще ти помогне.
Ходи много пеша,започни с малко ,докато стигнеш 5-10 километра на ден.
Всеки ден си отдели 10 -15 минути и си представяй колко по-здрав ставаш,как си пълен с енергия,как си нов човек,без болести.
Това е за сега от мен,сори за дългия пост. :surpris_23:
Успех,всичко е в твои ръце. :love_028: :Content_22:
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: benato в 06-04-2011, 11:36:45
Прочети и това,задължително,Бате бино се е морил да го синтезира и даде в здъвкан вид,готов за консумация  :laugh:
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=1137.0
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: Nikolay в 06-04-2011, 12:11:40
Благодаря за съветите Бенато,прочетох и писаното от Бате Бино!Много сериозно и истински звучи!
Аз ходя на йога в Тримонциум при Рашко,но там на дишането не отделяме много време.Явно трябва да се задълбоча!
А според теб риба може ли да се яде?Докторът,който ме гледа на ехограф ми препоръча риба и то тлъста!
За месото не ми е много мъчно,не съм вече голям фен,за разлика от преди 15 год.!Малко ми трябва(но може би най-трудната част) да стана вегетарианец!
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: Nikolay в 06-04-2011, 12:15:35
Бенато,за водата знам,но къде около Пловдив(не знам от къде си) може да се налива изворна вода?
Сега наливам от аязмото на манастир "Св.Георги" до с.Белащица,но според мен също има риск,защото не е изследвана и не се знае какво съдържа.Това се отнася за всяка изворна вода,ако не е проверена,не мислиш ли?А водата е не по-малко важна от храната!
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: benato в 06-04-2011, 12:32:51
Ами питай Рашко също,той е на ти с храненето и дишането,а и много природни начини за оздравяване знае,за дишането,там се показва основата,а ти трябва сам да се занимаваш.Петко също ходи там,а и много други.
Рибата е месо,ако не беше толкова сериозно положението,можеше и да хапваш,по малко ,заради вкуса. Съвета за по мазна риба,за болен дроб,лекаря не знам от къде си го е извадил,но май се досещам. ;D
Питай местните,ако я пият,значи става. Аз наливам от един извор близо до Равногор.
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: homo futurus в 06-04-2011, 14:16:48
Съветите на benato  са супер бих ти ги написал и аз, но не исках да те стряскам.
Всъщност това което benato казва е 100% правилно. Щом месото не ти е толкова проблем махай го Постарай се наистина да махнеш и кафето - то действа подкиселяващо на организма и не носи нищо добро дори да си пълен вегетарианец пиеш ли кафе язък за вегетарианството.
С твоите проблеми Алкохола ти действа като истинска отрова - забрави за него най добре. Сега на нова година на сватба или Рожден Ден пий по една чашка ако е толкова "жизненоважно" но ако искаш да си оправиш черния дроб просто забрави за алкохол и безтова работата отишла на зле нека не я усложняваме допълнително.
Съвета за Хидроколон терапията е МНОГО ДОБЪР - забрави за всички глупости дето се говорят за клизмите и т.н. те са мощно очистително средство а на теб именно това ти трябва.

Кръвта поема хранителните вещества от стомаха и червата но преди да ги пренесе до клетките на тялото минава през черния дроб където става обработка - ако той не работи замърсената кръв навлиза в цялото тяло минавайки през сърцето - затова - скапан черен дроб - болно сърце.

За да оправим черния дроб трябва да действаме комплексно.
1. зехтина и лимона сутрин ще чистят плавно самия дроб.
2. Правилното хранене ще му осигури малко спокойствие за да може да се съвземе от нартавянето дето си му причинил - Спазвай 6-те правила и колкото можеш повече от съветите на benato.
3. Доброто състояние на червата е много важно ако те не работят добре - пропускат отрови както и не могат да извлекат полезните неща от храната  - резултата е пак натоварване на черния дроб. Затова Хидроколон терапията е идеална - правилното хранене ще укрепи останалата част от храносмилателната система - Без месо, пържено, тестени от бяло брашно, захат и нейните производни - шоколади вафли сладки торти пасти кексове изобщо сладкарството не е за теб.
4. Много важно - кръвта от последния дял на дебелото черво - правото черво - не минава през черния дроб за да се пречисти а навлиза директно в тялото(в правото черво става най голямата дехидратация на смляната храна) така че ако там е зле а то при всички почти е много зле - става директно отравяне и на сърцето и на всичко останало - Хидроколон терапията се справя с това.

Кефира се прави от една гъба която кисне в прясно мляко - на вкус става като кисело мляко на съдържание нещо сходно - според мен ще ти помогне защото много благоприятно влияе върху храносмилателната система нормализира ходенето до тоалетната и пречи на гниенето в червата.
 Тая гъба има много имена - Тибетска гъба, Млечна гъба, Кефирена гъба.
ето какво представлява - тук много добре е описано всичко.
http://snow4eva.blog.bg/lichni-dnevnici/2009/12/19/kefir-tibetska-gyba-kefirena-gyba.457731
Гаранция в Пловдив има хора дето я ползват Питай в Йогата дето ходиш разпитай гаранция ще намериш.
Лично аз съм против каквито и да било медикаменти това Hepatofelin ми звучи много синтетично.
Ако хранителната добавка е нещо естествено и ти носи облекчение ползвай - няма лошо.
аз лично си пийвам бирена мая понякога Спирулина и Келп също така цветен прашец - но това са все натурално продукти - другите ги избягвай.
За черния дроб хранителните добавки не вярвам да ти помогнат подпомагай го със сок от лимон цвекло зелени ябълки и моркови. Както и престани да го тровиш - това е най доброто което можеш да направиш за него - Евентуално сутрин тая вода дето пиеш може да си правиш някакъв билков чай дето помага на черния дроб.
Питаш какво е ВАТА
http://www.kukuriak.com/tritedoshi/

Когато четох Книгите на Г.П.Малахов разбрах за трите доши според мен освен книжката на Шаталова Трябва да прочетеш и нещо на Малахов той има доста за различни проблеми както и за комплексно оздравяване мисля че се казваше "Методи на изцелението" има ги на пазара можеш и по интернет да си ги поръчаш
http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=31690
http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=15464
http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=13185
http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=7751
http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=7671
http://www.bgbook.dir.bg/book.php?ID=4372
Намери някоя от тези и разгледай
аз започнах от последните две

Не се притеснявай да пишеш повечко не досаждаш.
Срамни въпроси няма - питай .
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: Nikolay в 07-04-2011, 08:34:21
Homo futurus,Бенато-много ви благодаря за съветите!Отворихте ми очите за много неща!Пък аз си мислех,че поназнайвам нещо по отношения на здравословното хранене!
Захващам се с това,което ме съветвате!Ако нещо не ми е ясно,пак ще питам!
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: homo futurus в 07-04-2011, 08:45:44
Още нещо което според мен ще ти е полезно - Намери си книгата на Лидия Ковачева
http://www.book-bg.com/details.php?id=33409
Докато не си пооправиш черния дроб гладуването според мен ще ти е доста тежко така че не ти го препоръчвам.
В книгата си Л.Ковачева прилага една плодова разтоварваща диетка която ще ти е от полза.
Примерно няколко дни в месеца е хубаво да си на нейната диета или пък един ден всяка седмица.
Както ти е най удобно много е важно обаче да е РЕДОВНО.

Сега идва сезона на Дините - направи си няколко дни само на Дини - това ще даде почивка на черния дроб и ще промие хубаво бъбреците ти.

В дните които си на плодове или диня - сутрин си пиеш зехтина и лимона(просто това трябва да стане неразделна част от всяка твоя сутрин)
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: бате Бино в 07-04-2011, 14:56:57
Благодаря ,че ме споменавате с добро. :)   
(Иначе добри диалози са се заформили . Ценно, адмирации.   :) )
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: Nikolay в 10-04-2011, 10:04:29
Благодаря за пореден път Futurus!
Вече изпълнявам препоръките!Сутрин си пия зехтин и лимонов сок и не ми е никакъв проблем.Не ям месо!Снощи имах кратки стрелички в областта на черния дроб.Дали не започва някакъв процес на очистване?
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: бате Бино в 10-04-2011, 11:20:36
Божа работа, Никиии.. От една възраст нататък стреличките стават все повече :)
(Затова трябва яко да противодействаме )
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: lindorina в 10-04-2011, 14:43:17
Бате Бино,а ти на колко време правиш прочистване на черния дроб и какви са резултатите при теб?
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: homo futurus в 10-04-2011, 15:24:52
Това че си спрял месото е чудесно.
Хубаво е че ти понасят и зехтина и лимоновия сок. Много хора им се мръщят :о)
Стреличките са нормални карай го така постепенно ако има нещо пиши.
Сега е началото на Април, след един месец в началото на Май ако всичко е ОК ще увеличим малко дозата на зехтина и лимона.
Преди това ще ни напишеш какво и как си хапвал пийвал и така нататък, имал ли си някакви усещания и какви ....  такива неща.

Намери си и прочети някоя от книжките за които ти казах.

Хайде със здраве.

Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: бате Бино в 10-04-2011, 18:10:27
Няколко пъти съм го правил, Линдорийка, този сезон пак ще действам (този път няколко пъти подред,както си е по учебник) обаче не съм достатъчно дисциплиниран, заслужавам критика.
Но пък съм изкарвал голямо количество "чудесии" , което ме кара да си въобразявам , че все пак определена работа е свършена.  На два пъти излезе към две пълни шепи нещо , което няма никаква връзка с т.нар. "камъни", които по принцип си излизат. (тъмнозелени, меки, дето им е аргумент на отрицателите на метода - че видиш ли ,това си е бил самият зехтин. Да, в школата на Семенова казаха,че това е вярно , но само отчасти.) 
Та и двата пъти излезе голямо количество някаква материя, с вид на светла рядка кал. Но при най-първото ми прочистване тази материя приличаше на резмекнати парчета кашон.  Докторът каза ,че това било застояла жлъчка , набутана в някое кюше.
 Обаче напоследък си мисля да заложа изцяло и яко на сухото гладуване. Когато се прави редовно( и по много ,както Вики го прави) , няма нужда от никакви допълнителни прочиствания , за които да се питаме за дозировки, за уточнения - кое по колко, кое след кое.. Изровил съм уникална литература, намерил съм и съответния център ,(не у нас,разбира се)не че ме е страх, просто за мотивация,  и смятам че ще има какво да ви докладвам.
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: benato в 10-04-2011, 18:50:54
Ще чакаме с нетърпение,аз съм със скромните пет дни на сухо и по два три,през седмица.Хубавото на сухото,освен всико останало е,че лекува и полевата форма на човек.Три дни след петте дена сух глад,събирах урина  в 2/3 от шише пълно с урина,имаше два сантиметра утайка,кристали,мътилка-гъста и когато отстраних горния по-чист слой,утайката миришеше ужасно,на отрова някаква.Просто тялото се изстисква като гъба.Течностите в тялото се подменят.
Аз също ,вече опитал сухото,му станах фен,мога само уриново да пробвам,че и за него има изписани чудеса.
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: lindorina в 10-04-2011, 20:46:01
Благодаря на всички,че споделяте-и аз много искам да го направя това пречистване-от миналата година се каня.Досега не съм го правила,а и честно да си призная-никое друго.
Продължавам да чета все още,а когато се реша да започна-ще има да питам,питам,защото съм много,много назад,в сравнение с вас.Но си мисля пък,че по-добре да започна и да питам,дори да бъркам,отколкото да си остана само с мисленето ^-^
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: homo futurus в 10-04-2011, 21:45:41
Сухото гладуване е НАЙ СИЛНИЯ очистителен естествен метод както за тялото така и за полевата форма.

Трябва обаче да се спомене:

 1. Хора без опит в другите видове гладуване трябва да подхождат изключително внимателно към него, защото шока за организма им ще е прекалено голям, както и няма да притежават самодисциплината да си направят правилното захранване - а това може да им докара ПРОБЛЕМИ.

2. Хора които никога не са правили гладувания имат здравословни проблеми и организма им е задръстен НЕ трябва да правят сухо гладуване.
Трябва да започнат с нещо по леко и постепенно да преминат на сухо ако искат да пробват.

ГЛАДУВАНЕТО не е майтап работа който се хвърли направо в дълбокото рискува да се удави.

За всички начинаещи - започвайте плавно трупайте опит и не се отказвайте.

Хайде със здраве.  :peperudi:
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: Nikolay в 11-04-2011, 12:06:06
Homo Futurus,Бате Бино,благодаря ви!Ще пиша след месец(ако не се сетя да питам за нещо по-рано)!Вече купих книгата на Шаталова и съм започнал да я чета!Още съм в началото,но много ме заинтригува!Чел съм доста книги на подобна тематика,но тук веднага се натъкнах на нови неща!Ще купя и другите!
А това сухо гладуване ми звучи много страшно.До сега съм гладувал ,но не сухо.Гладувал съм и по Лидия Ковачева,не че го правя често,но не ми е позната материя!Но как сухо,нали се нуждаем от вода за да протичат всички процеси в организма?Къде мога да прочета нещо по въпроса?
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: homo futurus в 11-04-2011, 13:13:47
В книгите ма Малахов се споменава сухото гладуване.
     Тези книги дето ти дадох линковете да не вземеш да си ги купиш всичките :о)
     Понеже постоянно излизат преиздания и допълнени издания инфото в много от тях се повтаря.
     Просто си намери някоя от тях прочети я и после ще разбереш коя друга да си вземеш.
     Моя съвет е вземи си книгата за гладуването на Малахов и една от тези които описват процедурите за очистване на целия организъм.

Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: Синева в 22-04-2011, 11:21:41

След известно време камъните от задната част на черния дроб ще се придвижат напред към двете главни чернодробни каналчета.
homo futurus, колко е минималния срок между две прочиствания? Дали ще са достатъчни две седмици за придвижване на камъните?
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: homo futurus в 22-04-2011, 13:34:16
Няма минимален срок всичко е индивидуално !
Аз лично отдавна си правя двойни прочиствания - два поредни дни.
Ако не си имала никакви кофти усещания по време на прочистването значи си готова за следващото.
Ако си имала такива прави си омекотяващите процедури и си остави време да почувстваш че си готова отново.
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: Синева в 22-04-2011, 15:04:41
Няма минимален срок всичко е индивидуално !
Аз лично отдавна си правя двойни прочиствания - два поредни дни.
Ако не си имала никакви кофти усещания по време на прочистването значи си готова за следващото.
Ако си имала такива прави си омекотяващите процедури и си остави време да почувстваш че си готова отново.

Аз първото го направих на 9.04.- двойно, планирам следващото на 26ти, пак двойно. И така смятам през две седмици да правя двойни пречиствания, поне още един месец, защото ми е много натоварен черният дроб, въпреки че нямам оплаквания. Нямах никакви неприятни усещания, освен слабо прилошаване през нощта.
Благодаря ти за отговора. :love_026:
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: homo futurus в 25-04-2011, 14:36:04
Графика ти е идеален.
Щом двойното прочистване ти понася още по добре.
Действай  :peperudi:
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: Veso в 26-04-2011, 11:31:58

 И така смятам през две седмици да правя двойни пречиствания, поне още един месец, защото ми е много натоварен черният дроб, въпреки че нямам оплаквания.

Така е, чашката на никой не прощава :p  (майтап :) )

Вие сигурни ли сте, че толкова чести двойни пречиствания са безвредни ? Все пак това си доста голямо натоварване на системата. Интересно ми е защото аз лично не разполагам с много информация.
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: homo futurus в 26-04-2011, 15:49:29
От моя опит съдя че няма никакви проблеми на две седмици двойно прочистване - естествено всички ние сме индивидуални затова винаги предупреждавам вслушвайте се в знаците на собственото си тяло.
Ако всичко е ОК значи продължавайте ако не е по полека и така.
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: Синева в 14-05-2011, 21:49:15

 И така смятам през две седмици да правя двойни пречиствания, поне още един месец, защото ми е много натоварен черният дроб, въпреки че нямам оплаквания.

Така е, чашката на никой не прощава :p  (майтап :) )

Вие сигурни ли сте, че толкова чести двойни пречиствания са безвредни ? Все пак това си доста голямо натоварване на системата. Интересно ми е защото аз лично не разполагам с много информация.
Хаха, веднъж годината по една безалкохолна бира ако е много..
Но в бурните студентски години, когато мислех, че морето е до колене, ходех по купони, как иначе.
Черният дроб не се замърсява само с алкохол..Много сдържани емоции също вредят.
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: Nikolay в 16-05-2011, 08:55:03
Здравей Homo Futurus,мина месец от последните ни контакти и реших да пиша.Изпълнявам това,което ми бе препоръчал.Надявам се,че има положителен ефект!Какво ще посъветваш занапред?
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: homo futurus в 18-05-2011, 09:25:10
Здравей
Извинявай но пак ще те помоля да опишеш какво спазваш ... че много съвети ти дадохме :о))))
и най вече как се чувстваш ... понася ли ти
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: Nikolay в 18-05-2011, 11:43:24
Не ям месо и риба,нито млечни продукти,също пържено и мазно.Ям плодове,ядки(накиснати във вода за няколко часа),зеленчуци,варива.Пия сок от моркови,цвекло и ябълки всяка сутрин.Преди него пия зехтина и лимона (по около 50 мл).Ходя на йога,по малко се занимавам във фитнеса.Не съм ходил на Хидроколон терапия,би ли препоръчал къде бих могъл да отида?
Чувствам се добре!
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: homo futurus в 18-05-2011, 12:42:58
Щом си Добре Продължавай така.
За Хидроколона знам едно добро място в София ти от къде си.
Как си с черния дроб някакви нестандартни усещания?

Добре ще е да си направиш едно прочистване от паразити:
http://www.zemianazaem.com/archives/162

То не е пряко свързано с проблемите ти но всички си отглеждаме някакви паразити и е добре да се направи пък да видим какъв ще е ефекта.
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: malade в 19-05-2011, 02:24:13
Е вече направих второто си пречистване, но вчера не ми беше много до писане, чувствах се объркан малко, ето как мина.

Сутринта пих англииска сол, после сок до 14н00, после клизми, с една дума стандартно. Вечерта почувствах глад и отпадналост, с нетърпение дочаках момента да пийна нещо, пък било то и зехтин с лимонов сок  ;D. Пиенето не мина гладко, по 50 мл от всяко на шот-чета през 20 мин, на 200 мл вече се мръщех, последното за да направя 300 мл изпих само половината, т.е. 275 мл зехтин и 275 лимонов сок тотал.
Легнах и взех да гледам умно, беше 22н00, дори и Столичани в повече не помогна и реших да се опитам да заспя. След половин час получих ужасни киселини, интересно че лежейки на дясната страна не можех да изтрая и 5 мин, на другата страна беше по-леко, но пак гадно ... и започна една кошмарна нощ, заради киселините. Едвам издържах до 5н00 сутринта, станах и ходих до тоалетна, излезе малко материал (зелени топчета), но бях много жаден, пих английска сол, половин доза, като след 5 мин изпих и останалото, веднага повърнах яко ... и ми олекна, няма киселини, нищооо. Легнах и заспах веднага, станах в 7н30 пих още англииска сол, после ходих до тоалетна няколко пъти, излизаха но не много, как да е. След това пак спах, вечерта ме боля малко дроба, но това е нормално. Днес съм ОК, чувствам се добре.

Сега няколко въпроса, мисля да направя пак едно пречистване преди 29 май, датата добре ли е, мисля вместо лимон да пия сок от греипфрут и зехтин и 5 дена да редувам сок от греипфрут с сок от ябълки.
Ако пак получа киселини вечерта, може ли да изпия една чаша сода. 

Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: homo futurus в 19-05-2011, 15:24:35
Не знам за Датата 29ти не отдавам толкова голямо значение на това по добре е да се прави.
Радвам се че несгодите не са те изплашили БРАВО
Опитай с Грейпфрут аз само с лимон съм го правил но това не е определящо - виж при теб как ще стане и сам прецени.
Според мен английската сол е прекалено агресивна пробвай как е с чай или рициново масло.
А с киселините проблема е сложен причините може да са най различни.
Пробвай да замениш разхлабителното или вида зехтин или лимона с грейпфрут пък да видим какво ще стане.
А пък може при различните процедури дори без промяна в тях един път да имаш друг да нямаш киселини :о)))

Просто продължавай напред
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: malade в 19-05-2011, 16:40:11
Благодаря за отговора, да наистина първия път с лимон нямах и грам киселини, просто сега така се получи, датата е края на двете тръби, 13 май беше тръба и 29 пак тръба, хубаво било да се прави между тези две тръби, а най-добре на 16 май пълнолуние, та затова преди 29 май ще правя.

За англииската сол също, предния път нямах проблеми, може би остава въпроса за 5-ях дена вместо ябълков сок да пия и греипфрутов (розов), чувал съм че е много полезен, но понеже в БГ ябълките са навсякъде и затова хората говорят за ябълки. Незнам може и да сте чели нещо от западната литература по повод тези пречиствания на черен дроб, някъде Флорида приомерно  ;D
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: Nikolay в 27-05-2011, 09:47:55
Futurus,аз съм от Пловдив,не зная ти от къде си,но ако знаеш в Пловдив хидроколон терапия,обади ми ,моля.Направих пречистване против паразити по инструкции на Рашко(от йога клуба).Ще разгледам и линка,който ми изпращаш.
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: Nikolay в 27-05-2011, 09:49:07
За хубаво или лошо,нямам някакви странни усещания около черния дроб!
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: lindorina в 31-05-2011, 10:48:29
Здравейте,приятели :peperudi:
След като хапнах от така любимите ми череши,ще се пробвам за втори път да публикувам коментара си,че нещо с този нет ,не можем да се разберем :o
Футурус-реших в твоята темичка да пиша,понеже тук,може би ти си с най-големият стаж,относно чернодробното пречистване.
Да споделя,моят първи,може би неуспешен опит,но все пак опит!
След 5-6дена на водно и сухо гладуване,последвани от почти две седмици на изцяло сурова храна,реших да се пробвам,като през цялото време подготвях съзнанието си за предстоящото "събитие".
Четерите дена,преди предвиденото прочистване правих клизми.Пиех сокове от ябълки,моркови и цвекло.
В самият ден,направих същата процедура сутринта + един пакет англ.сол.Отново пих сок,а храненето ми се състоеше от ягоди,които приех на две порции през деня.Нагрявах областта на черният дроб,късно след обяд се изкъпах с по-топла вода и към 19.30 часа,започнах пиенето на прословутия "елексир",затоплен на водна баня..Как го пиете това "нещо"толкова много пъти,направо незнам :(Сигурно доста сили трябва да събера до есента,за да повторя процедурата.
Та-успях да изпия ,в интервал на около час и половина едва по130мл от зехтина и от лим.сок.Може би беше малко,но колкото-толкова,като за първи път.Продължих да нагрявам с термофора и час след като изпих "елексира"започнах да дишам през дясната ноздра,в комбинация с лют пипер,поставен на езика.Представях си огнена струя,насочена към черният дроб,както препоръчва Малахов.
По-късно си легнах и заспах,а към 1часа през ноща се събудих ,с така познатото ви гадене.
Беше ми много лошо-повърнах ужасна гъста горчилка,примесена с вкус на зехтин.Като количество не беше толкова много,но като качество-уДжас :D.Другото което е - имах "позивите"за тоалетната,на два-три пъти,но просто стомаха ми се освободи от приетите ягоди през деня.ООбаче-нито камъни изкарах,нито нещо друго по-"специално" :o.Заспах си,сутринта отново пих чай от мента,след което сок,по-късно ягоди и за обяд-картоф на пара с лека салатка от домат.Отново ми стана лошо-така до вечерта,а на следващия ден,т.е.вчера ,вече се чувствах добре.
Ми това е,незнам-много неуспешен ли ми беше опита,времето ли беше неподходящо,но все пак се престраших.Продължавам си почти със сурово хранене за сега и след няколко дена ще пробвам отново някакъв вид кратко гладуване.
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: homo futurus в 02-06-2011, 07:54:44
lindorina  Ти си направо за пример Браво!
Много съвестно си подходила към процедурата.

НЕ се притеснявай че не си изкарала камъчета от първия път това е съвсем нормално при някои хора трябват няколко процедури за да започнат да излизат Има вероятност и да нямаш (но тя е по скоро статистическа отколкото реална) ... :о)

Всичко си направила както трябва спряла си да пиеш зехтина и лим.сок когато не си можела повече - така и трябва.
Не се насилвай  да изпиваш количество , то ще стане с времето. По важно е да се повтаря процедурата.
Експериментирай с различни зехтини виж кой ти понася най добре - има някои прекалено тежки и гадни на вкус.
Аз лично предпочитам "minerva"
http://www.igogreece.com/apFiles/Photos/moPhoto1962-Minerva.jpg
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: lindorina в 11-06-2011, 14:41:09
Футурус,много ти благодаря за подкрепящия отговор! :fluretaa:Може би си прав,че зехтина,който използвах,беше малко тежичък.Др.път ще изпробвам "твоята"марка.
Между другото,не е тук мястото,но искам да ти благодаря и за идеята за рецептата за ориз на пара със зеленчуци. :essen:Става страхотен - аз използвам черен императорски и колежката се чуди какво е това,което ям :Content_4 - emotloader:
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: бате Бино в 18-06-2011, 09:36:33
Препоръчвам силно на нерешителните за "процедурата"  да надзърнат тук, за да видят какъв е ефекта при нашия съфорумец ТТТ, струва си.
 Само да не се зарибят прекалено..:)

http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=1926.160
( пост на ТТТ от 18.06.2011 )
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: TTT в 18-06-2011, 10:43:23
Равни количества зехтин и лимон 150мл от 1 и другото ги слагам в протеинов шейкър ,клатя и гледам да го изпия  мн бързо , на 8 глътки го глътнах, беше гадно на 2 пъти щях да го повърна ,после  :Dormir_13 - emotloader:
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: malade в 18-06-2011, 18:14:16
Препоръчвам силно на нерешителните за "процедурата"  да надзърнат тук, за да видят какъв е ефекта при нашия съфорумец ТТТ, струва си.
 Само да не се зарибят прекалено..:)

http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=1926.160
( пост на ТТТ от 18.06.2011 )

Какво толкова е писал, аз видях 2-3 реда написано   ::) , най-добри резултати виждаш ако си бил зле преди това, т.е. болки, след 1 седмица си нов човек просто, аз преди съм заспивал с ел. възглавница, защото ме е щтракало в областа на черния дроб, сега даже неразбирам че имам черен дроб, не се е обаждал и аз не го търся де  ;D
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: бате Бино в 19-06-2011, 06:57:34
Малко си прибързал с "недоумението" си, Маладе. (Пак го прочети по-внимателно, но и отговора ми след него :) )
Може и един ред да е писаното, но да има заряд за 1000 !

Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: milena в 10-07-2011, 13:40:35
Здравейте и от мен. Искам да попитам мога ли да направя прочистване на черния дроб при положение че ми откриха стеатоза-мастна дегенерация и пия лекарства за това, но няма особен ефет. АсАТ е 81; АлАТ 146; ГГТ 87. Предварително благодаря!
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: бате Бино в 10-07-2011, 15:41:31
 Ти ни питаш като че ли сме доктори, Миленка. :)  Има само една докторка сред нас, но напоследък нещо липсва.
За лекарствата , вземани извън спешните състояния, сме писали многократно - никой не е забелязвал  нещо да му се е излекувало .. :)  ( все пак, нормално е , целта им не е да излекуват :) )  
В "алтернативната" медицина  описаното от теб състояние не се явява пречка за прочистване.
В "Хуманната" медицина  понятието "прочистване на черен дроб" не съществува! Така че ако смяташ да го обсъждаш с лекуващия те доктор, по-добре се откажи , ние знаем, какво ще ти отговори той.. :)
 ( А и какво да ти каже, след като никой никога не му го е проподавал в колежа)
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 12-07-2011, 00:47:44
Бино, докторката може да се е гътнала от белината. А може пациента да се е гътнал и сега да я съдят. Може пък и да и е дошъл акъла и да я е срам да се излага по форуми за скучаещи.

Миленка
Французите си прочистват черния дроб с гъши черен дроб и червено вино.  Ако ти е по джоба действай.



Ти ни питаш като че ли сме доктори, Миленка. :)  Има само една докторка сред нас, но напоследък нещо липсва.
За лекарствата , вземани извън спешните състояния, сме писали многократно - никой не е забелязвал  нещо да му се е излекувало .. :)  ( все пак, нормално е , целта им не е да излекуват :) )  
В "алтернативната" медицина  описаното от теб състояние не се явява пречка за прочистване.
В "Хуманната" медицина  понятието "прочистване на черен дроб" не съществува! Така че ако смяташ да го обсъждаш с лекуващия те доктор, по-добре се откажи , ние знаем, какво ще ти отговори той.. :)
 ( А и какво да ти каже, след като никой никога не му го е проподавал в колежа)
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: бате Бино в 12-07-2011, 09:48:03
Орто , виждам , че имаш 645 поста във форума за скучаещи :)
А като се има предвид ,че постваш и в още дузина подобни форуми .. :)
( Но като се замисля, да си "скучаеш" не е чак толкова обидно. Скучаещият е човек, на когото му стига времето . Или си поставя по-малко задачки за изпълнение ,защото е добре запознат със закона на Мърфи - "Колкото повече правиш, толкова повече неща се прецакват " :) ) 
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: milena в 12-07-2011, 11:24:06
Благодаря, ще изчета внимателно всичко и го почвам.
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: DeNiro в 24-07-2011, 08:23:30
Може ли вмест да с пие сок от ябълки и цвекло, същите само да се ядат, поради липса на машина за сок?
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: malina в 25-07-2011, 22:22:49
 :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:
Орто, ще трябва да те разочаровам, но не съм се гътнала, нито ме съдят..! Бях на Върховръх, в Родопите
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: malina в 26-07-2011, 13:01:33
milena, ako искаш може да си поговорим за чернодробни ензими, лекарства и т.н. Дай повече подробности: на колко си години, какви лекарства пиеш и си пила (антибиотици, химиотерапия....наркотици, алкохол), колко килограма си, с какво си се хранила до сега, стойности на холестерол, триглицериди, HDL, LDL, кр.захар.. други хронични болести ,с какво те лекуват сега.?ако искаш ми пиши и на лични
Но всичко това не е необходимо- и без да ми отговаряш мога да ти кажа да хвърлиш лекарствата и веднага да минеш на веганско и сурово хранене, а чернодробните и дебелочревни пречиствания са спешно наложителни.
положението не е толкова страшно, като ти гледам ензимите, но почвай по-скоро
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: DeNiro в 11-08-2011, 18:04:16
Относно омекотената процедура,тази която трае месец при която се взема по лъжица зехтин със сока на един лимон след бягане сутрин, как може да се разбере дали е подействала и дали трябва да се повтори?
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: malade в 14-01-2012, 17:22:00
Питам се дали е по-добре зехтина да се пие с изкуствен лимонов сок, имам смътни спомени, че някой беше писал това, но не го намирам сега. Базираше се на това, че специално за активиране на злъчния сок химията била по-добра, нещо като синтетичното масло при двигателите, което е по-добро от обикновенното  tooth
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: malade в 21-03-2012, 02:28:12
Реших да попитам и тук, хем да вдигна нагоре темата, тя е като библия за пречистването, поне за мен.

В неделя правих 4-то пречистване за тази година, последното много успешно, пих един екстракт от черна ряпа, незнам дали е помогнало допълнително, но как да е.
Странни неща се случиха вчера и днес, особено вчера на няколко пъти имах подуване и изпускане в областа на злъчката (така наречените придърпвания), днес също, но по-слабо. Разбира се от клизмите след пречистването не съм ходил до тоалетна и днес вечерта едни мъки, докато не снесох нещо като корнишон, бяло на чвят, гипсирах се  ;D  Реших да проверя материята и с една ръкавица го взех, раздробих го, беше нещо като едър пясък, сухо, неорганично, на нищо не миришеше. Чел съм че при пречистване имало и такива топчета светлокафяви, от тях ставали камъните истинските май.

Всъщност каквото и да е било съм доволен, защото съм на 99 %, че не беше органично, някой друг изкарвал ли е такава находка след пречистване.

Забравих да добавя, след ''корнишона си тръгна, как си му е реда  ;D мека материя от салати, домати и т.н.
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: Hope в 26-08-2012, 13:27:44
Малко нахално е да спамя едно и също в две теми, но ще постна и тук въпроса ми от темата " Въпроси за чернодробното пречистване " Просто времето ме притиска.
И аз имам въпрос за чернодробното пречистване. След като няколко месеца и аз правих клизми, прочиствах се от паразити, пречиствах лимфата дойде ред и на това пречистване. Утре трябваше да го направя, но днес незнайно защо цикъла ми дойде по-рано и сега се чудя да го правя ли или да не го правя. Някой знае ли дали е добре да го направя ? Това ще ми е първото чернодробно пречистване и бая подготовка му хвърлих. Моля кажете, за да знам утре какво да правя ?
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: Kalia в 26-08-2012, 16:05:18
Hope,бих те посъветвала да изчакаш да премине цикъла ти и след това да направиш прочистването. Тежичко става на организма през нощта между 1 и 3 часа (мисля, че в толокова беше), когато е активността на черния дроб. Аз даже избягвам да гладувам, когато съм в цикъл. Успех ти  желая! :Content_22:
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: univer в 29-10-2012, 16:45:22
Здравейте Всички,
Да споделя и аз. От началото на предната седмица, минах на сурова лека храна, направих 3 хидро-колонотерапии през ден, всяка сутрин вземах по две лъжици зехтин и сока на един лимон, малко след това, чаша топла вода и лъжица мед. Пих всеки ден по около две чаши ябълков фреш(може би не е било достатъчно). Вчера, 28-ми до 14:00 пих ябълков и морков фреш и хапнах няколко моркова. В 14:00 започнах да нагрявам областта на черния дроб с грейка. В 16:00 пих една лъжица английска сол в чаша вода. За съжаление, не получих никакъв позив. От 19:00 , за около 50 минути изпих 200 мл зехтин и 200 мл лимонов сок. След час и половина ми стана леко тежко и след около половин час премина. Продължих да нагрявам и в заспах някъде след полунощ. Станах днес 29-ти към 08:00. Никаква тежест не усетих.Пих 0.5 Литра сок от ябълки. Пропуснах да взема английската сол. Към 09:00  имах позив , съдържанието- обикновени фекалии. Към 11:00 изпих две чаши сок от грозде. Никакви позиви. Към обяд изядох „метличка“-та. И след като не можах да изкарам моите „камъни‘‘, наложи се да изкарам тези на бойлера(протече, много нагар падна). И сега реших да споделя.
Къде сгреших??
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: univer в 29-10-2012, 16:53:39
HomoFuturus,
би ли коментирал,
поздрави!
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: malina в 29-10-2012, 18:50:38
Ами............на много места си сгрешил/а-почти нищо от описанието на процедурата не е спазено :Confus_34: :Confus_34:
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: univer в 30-10-2012, 13:53:04
Здравей Малина,
благодаря ти за включването. Течностите явно не са били достатъчни. Какво друго пропущам??
Какво ще кажете за следващ опит по време на новолунието на 13-ти 14-ти ноември??
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: malina в 30-10-2012, 21:30:57
в сайта процедурата е много подробно описана http://www.zemianazaem.com/archives/94,затова ти казвам че доста си я променил
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: bpa в 30-10-2012, 22:28:22
Здравейте Всички,
Да споделя и аз. От началото на предната седмица, минах на сурова лека храна, направих 3 хидро-колонотерапии през ден, всяка сутрин вземах по две лъжици зехтин и сока на един лимон, малко след това, чаша топла вода и лъжица мед. Пих всеки ден по около две чаши ябълков фреш(може би не е било достатъчно). Вчера, 28-ми до 14:00 пих ябълков и морков фреш и хапнах няколко моркова. В 14:00 започнах да нагрявам областта на черния дроб с грейка. В 16:00 пих една лъжица английска сол в чаша вода. За съжаление, не получих никакъв позив. От 19:00 , за около 50 минути изпих 200 мл зехтин и 200 мл лимонов сок. След час и половина ми стана леко тежко и след около половин час премина. Продължих да нагрявам и в заспах някъде след полунощ. Станах днес 29-ти към 08:00. Никаква тежест не усетих.Пих 0.5 Литра сок от ябълки. Пропуснах да взема английската сол. Към 09:00  имах позив , съдържанието- обикновени фекалии. Към 11:00 изпих две чаши сок от грозде. Никакви позиви. Към обяд изядох „метличка“-та. И след като не можах да изкарам моите „камъни‘‘, наложи се да изкарам тези на бойлера(протече, много нагар падна). И сега реших да споделя.
Къде сгреших??


Не съм Хомо Футурус, но докато той се появи, ще си позволя аз да коментирам -
1. Не си споменал каква храна си ял в подготвителния период ? Ябълките не пишеш какви са, надявам се да си обърнал внимание, че е силно препоръчително да са от киселите...
2. Разхлабителното, което вземаш в деня на почистването, трябва да е такова, че да си сигурен, че ще те "изпразни" преди 19 часа...
3. Разхлабителното (или клизмата) след прочистването също си е важен елемент, и може би това е най-главната причина да не видиш резултата от почистването...дано да греша....
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: univer в 31-10-2012, 14:31:55
Здравейте Malina I bpa,

Благодаря ви за това че се включихте с коментарите.
Опитах се да изпълня до колкото мога процедурата както е описана от Мер.
През цялата седмица почивах.
Една седмица преди деня се храних със сурови салати и ядки. Ябълките за сока бяха само зелени(кисели).
Разхлабителното(англ. Сол) не ми подейства преди 1900(взех само половината от пакета, една препълнена лъжица)въобще, а клизмите не са ми удобни у дома.
Някакво друго сигурно разхлабително бихте ли препоръчали?? Да опитам ли пак на 14 ноември?
Благодаря ви още веднъж
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: Tedi Goat в 20-02-2013, 21:39:13
Хомо, благодаря за споделения опит  :fluretaa:
Искам само да попитам, за да се уверя, че правилно съм разбрала - преди лимоновия сок и зехтина и на сутринта - или се взима очистително или се правят клизми, но не и двете едновременно, нали така?  Просто всеки трябва да избере по-удобния и добрия за него начин да изпразни червата си...така го разбрах :-\
 Извинявам се ако въпросът ми е много глупав   :surpris_23:, но предпочитам да питам   
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: bpa в 20-02-2013, 23:33:27
Привет и съжалявам, че се включвам толкова късно, бях забравил да се абонирам да следя темата, затова когато имаш въпрос, който ти е спешен, е хубаво да го пускаш и на лично съобщение, така поне запитания човек ще има уведомление и на електронната поща....

Не знам дали си опитал пак на 14-ти ноември, но решението си е твое - ако те влече и ти харесва - действай...

за другото разхлабително - чайчето от сена също действа много приятно (в смисъл не е гадно на вкус, нито пък предизвиква някакви други неприятни усещания), но пък при него има риск от привикване при много честа употреба.

Здравейте Malina I bpa,

Благодаря ви за това че се включихте с коментарите.
Опитах се да изпълня до колкото мога процедурата както е описана от Мер.
През цялата седмица почивах.
Една седмица преди деня се храних със сурови салати и ядки. Ябълките за сока бяха само зелени(кисели).
Разхлабителното(англ. Сол) не ми подейства преди 1900(взех само половината от пакета, една препълнена лъжица)въобще, а клизмите не са ми удобни у дома.
Някакво друго сигурно разхлабително бихте ли препоръчали?? Да опитам ли пак на 14 ноември?
Благодаря ви още веднъж

Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: bpa в 20-02-2013, 23:37:05
Хомо, благодаря за споделения опит  :fluretaa:
Искам само да попитам, за да се уверя, че правилно съм разбрала - преди лимоновия сок и зехтина и на сутринта - или се взима очистително или се правят клизми, но не и двете едновременно, нали така?  Просто всеки трябва да избере по-удобния и добрия за него начин да изпразни червата си...така го разбрах :-\
 Извинявам се ако въпросът ми е много глупав   :surpris_23:, но предпочитам да питам   

Да, безспорно всеки трябва да си избере най-удобния за него начин да изпразни червата си :)
Идеята е като стартираш процедурата с пиенето, червата вече да са ти изпразнени, за да няма къде да се "закачи" някой от отпадъците, които изхвърляш с това почистване. И съответно - след приключване на почистването - пак трябва да се изпразнят червата, за да е сигурно, че си изхвърлила всички отпадъци. Това е лично мое разбиране за идеята на процедурата, ако някой има по-добре гледна точка, нека сподели.
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: Tedi Goat в 27-02-2013, 17:42:04
Благодаря за отговора bpa  :Content_22:
Титла: Re:Пречистване на черния дроб HomoFuturus
Публикувано от: papur72 в 20-08-2016, 22:24:32
http://plamenshopov.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/04/11/detoksikaciia-prochistvane-na-cherniia-drob.526433