Форум Земя назаем
Суровоядство => Рецепти => Напитки - смутита, фрешове, енергийни сокчета... => Темата е започната от: marulka в 10-03-2011, 19:00:21
-
Тая супа си я правя често, едно че е вкусна, а друго, че е супер лесна. Даже рецептата не е точно рецепта, а по-скоро идея как да си направите хубава, топла чорбица.
Супа с мисо
Сваряваме най-обикновен чай от джоджен и го оставяме да изстине до под 50С, така че да не попари зеленчуците. В купа нареждаме зеленчуци по желание, примерно на тази снимка има:
нарязан зелен лук
цветчета карфиол
уакаме
също добри идеи:
тиквички нарязани на спагети или на кубчета
спанак
гъбки
авокадо
Добавяме между половин и 1 лъжица мисо (според вкуса ви) и заливаме с топлия чай. За да ви стопли още повече може да поръсите и с чили като мен, но това не е задължително.
-
Браво, Марулче! :Content_14:
-
marulka,добра идея :Appetit_17:
аз така си направих гъбена супичка
-кипнах вода и запарих билките-девесил,мащерка и чубричка,сол,зехтин
-добавих пресен домат на кубчета,пресен лук,настърган морков и предварително накиснати сушени гъбки
-добавих и малко бирена мая залътност,лимонов сок и бял пипер и :essen:
-
Извинявам се за ламерския въпрос, но какво е 'мисо' и 'уакаме' :Confus_3:
-
Уакаме са водорасли. Аз лично много ги харесвам. Слагам ги в салата.
Ето тук се вижа: наситено зеленото.
http://www.recipemagician.com/recepti/surovi-salati/surova-salata-morski-darove/
Мисо:
http://www.recipemagician.com/produkti/iaponsko-miso/