Форум Земя назаем

Пречистване на духа и тялото => Други методи на пречистване => Темата е започната от: черен гарван в 07-03-2011, 12:09:17

Титла: прочистване от паразити
Публикувано от: черен гарван в 07-03-2011, 12:09:17
Здравейте, сега реших да си направя прочистването от паразити. За съжаление нямам тия орехови настройки, но остават много въпросителни някакси в мен, след като четох за този вид прочистване. Мисля да ги дам с тиренца за по-прегледно, че както съм добър в обясненията.. най-много да не ми разберете въпросите:

- продава ли се някъде качествена орехова настройка, която наистина да убива паразитите.. понеже едва ли ще успея сам да си го направя това нещо... а дори и да успея, то чак есента се прави това нещо ???
- добре е последователността на пречистване да е орехчета, пелин, карамфил.... само дето не ми стана ясно дали като свърши едната процедура започва другата, или трите неща се приемат едновременно ? В смисъл, днеска приемам орехчета (ако намеря), после гълтам пелина и накрая гълтам карамфила... или свършвам процедурата с орехчетата... след 1 месец почвам другата процедура с пелина... и след 1 месец правя последната с карамфила ???
- също така на мен пелина ми не е на прах, а е някакви стръкове.. преди 10 мин. лапнах една щипка пелин и го дъвках уж да стане на прах, ама май не се получи... освен това е малко горчиво така да се каже и затова побързах да го гълтам без много да дъвча... има ли проблем пелина да се приема със стръкчета и да не е на прах? някъде видях, че като се направи голямо количество на прах и изветрявали билките и губели свойствата си.... ама пък как да направя на прах 1 щипка примерно? също и за карамфила да питам има ли проблем да се приема на стрък и да се дъвче, вместо на прах... щото някъде четох, че в организма пак се разграждало... но май не стана много ясно дали си дава ефекта или не... ? ако не, как да си направя на прах такива малки количества като половин лъжичка, за да не изветрее ???
- също искам да питам дали за всяка от трите билки се отнася това да не се яде 30 мин. след приемането... щото го пише само за орехчетата, ама не съм сигурен дали не се отнася и за пелина и карамфила ???

...това се сещам засега да питам, мерси предварително :Content_22:
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Деси в 07-03-2011, 12:50:40
В момента чета неща за паразитите /извадки от The Cure For All Cancers/ и аз съм се зарибила,но ще изчакам да станат зелените орехи и тогава...за билките пелин и карамфил пишеше че можеш да ги смелиш в кафемелачка и след това да ги сипеш в празни капсули продават ги в аптеките -размер 00 и така да ги пиеш на дози....прочистването трябва да се направи задължително и с трите продукта ,защото всяка една билка била за всеки отделен стадий на паразита-яйце,ларва,възрастен индивит...това знам за сега и аз не разбрах съвсем точно каква е последователността и дали всичко трябва да е на куп,но до юни ще се поразровя стабилно...успех на теб   :weight_lift:
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Деси в 07-03-2011, 13:07:56
Извинявай,че не дописах,но забравих да спомена,че след като направиш курса на пречистване има голяма вероятност от повторна зараза и за това се продължава да се пият тези продукти профилактично и мн по рядко естествено...а и другите членове на семейството и най-вече партньорът ти трябва да минат през това защото паразитите се предават освен чрез храна ,а и със слюнка,при полов акт и т.н. иначе цялата процедура идва малко безмислена....това малко гадно ми се стори ама.... :fun_096:
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: pipilota в 07-03-2011, 13:22:51
Zdrasti черен гарван,
можеш да си купиш комплекта тройчатка от Здравен център ДАР в София.Миналата година маи месец струваше 16 лв., ореховата настоика, пелин на прах-силен е и пресен , карамфил на цвет4ета, който се давча,дават предписание , схемата на прием. Аз направих голямо количество около 1л. орехова настоика с водка, сега се чудя какво да я правя, или ще я дам на някой или на ликиор, Мер беше споменавала някъде как се приготвя с канела, мед и ще черпя че не консумирам сладки храни.Ако може6 да се довериш за качеството ще ти пратя, пиши на лични ако решиш.
Деси, да така е , доре че дописа, информацията е коректна. Затова се пропорачва след 15-дневното прочистване да се продъли с еднократен прием всяка седмица на 3 билки в по-голямо количество.
Само не знам дали може да се комбинира с всекидневен прием на водорасли, защотот и ореховата настойка и водораслитв съдържат доста йод. вариант е да се спрат водораслите и да се направи тройчатката.Аз сега съм на обратния полюс, че имам глад за хлорофил и протеини. Успех... и не е  толкова потресаващо гадно на вкус, след 3 ден ще ти е приятно да дав4аш карамфил с или без мед, но  се налага дъвкане tooth
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: черен гарван в 07-03-2011, 13:48:54
Благодаря за отговорите :love_026:
...ами честно казано май повече на теб се доверявам за качеството, отколкото на здравния център.... въпреки че знам ли, може и да не е само за пари работата... но така или иначе софия ми е далече, а и аз пелин и карамфил си имам вече - само от орехите нямам :surpris_23:
абе имам една машинка, може да пробвам с нея да смеля пелина.... ама не съм сигурен, че ще стане нещо... ако не, май ще дъвча пък каквото стане  :bleh

но не разбрах дали билките се приемат едновременно или една след друга... както и дали по 30 мин. не трябва да се яде при всяка билка?  :whistling2 - emotloader:
иначе в статията на Мер пише, че и само 2 от билките да имаме, пак си дава ефект някакъв положителен... така че пелина го глътнах... въпроса е дали и карамфила да глътна сега, или като минат 2те седмици пелин, или месец, или нещо от сорта... ???
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: бате Бино в 07-03-2011, 14:03:35
Болната тема , и тук се появи :)
Гарванчо, в сайта има гигантска тема за паразитите, ти там попрочете ли ?
( http://www.zemianazaem.com/archives/162 )
 Само моите постове там са 34. Повечето от тях -изключително подробни и дълбоко в "проблема". :)    Както се знае , случи се да съм запознат по темата - два пъти съм бил в школата на Семенова (в Крим) - противопаразитна  оздравителна програма в санаториални условия (по 22 дни! )  Почва се от 5 сутринта и до 11 вечерта. (специално хранене,препарати,билки,прахчета, глина,семки,пиявици, клизми, черен дроб.... през 10 мин. лапаш по нещо ,в свободното време -лекции.    почти през цялото време бях в безтегловност..:) )

Така че тройчатката на Хилда Кларк е прашинка в сравнение с това, което има да се прави срещу паразитите. Според мен -твърде недостатъчна е . Още повече ,че след като се установи , че цеперът на Кларк (по схемата в книгата й )  не работи, можем да допуснем , че й друго не й работи , например тройчатката .. :)  (Самата идея на цепера е да бори гадовете посредством ток с определени честоти. Обаче яйцето на гада още няма собствена частота.. :) )
А Малахов взаимства изцяло нейните препоръки.  Семенова е много по-напред в нещата . Елисеева също. (мое мнение разбира се, ходил съм и при двете)

Паразитите са сигурно най-големия кошмар по пътя към оздравяването. Много коварни , много разновидности, всеки се влияе от определен препарат..И трябва дълга , непрекъсната борба ако сме решили да ги махаме изцяло. ( друг е въпросът , кои от тях може да поостанат и кои на всяка цена трябва да гоним :)  )
задължително да се прочетат хипотезите на Елисеева!  , ще го копна в следващия пост.

Точно както казва Деси - те постоянно ни се "прикачват" , следователно не може да има излекуване веднъж завинаги :(

Давай да ти отговарям набързо нали си симпатичен , че постът става дълъг а повечето не обичат да четат дълги постове  :)

- орехова настойка и сам можеш да си направиш, не е философия. Ако искаш , мога да ти дам, от това лято ми е -много силна,  даже с черен орех (специално съм ходил да бруля в ботаническата градина два пъти)
- гълтай всичко както ти дойде. но постепенно ( и по много :)  ) схемите навсякъде са различни.
- смилай си пелина на прах и си го съхранявай в кутийка. Голяма работа ,че ще изветрее с 20-30%. Ти пък ще увеличиш дозата с 60 % . :)
-  не само за тройчатката,ПОЧТИ  ЗА ВСИЧКО  лечебно се препоръчва поне 30 мин. преди ядене.
- имам допълнителен много силен препарат , като едно от действията му е антипаразитно. Ще тряббва да пиша за н его в отделна тема.

 
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: бате Бино в 07-03-2011, 14:14:19
Дългичко ще стане, но е много важно.  Отговаря на въпроса - защо някой остава здрав до 90 без никакви противопаразитни програми и  защо друг все не може да се отърве от тях..   
 
За тези , които не се страхуват от дълги постове  :)     :

Хилда Кларк съм я чел на руски, още когато никой нямаше хабер за нея . Ако това е първата лечебна книга в живота ти ,оставаш наистина силно впечатлен .Обаче ако не е , и имаш малко повече дълбочина на познанието, откриваш ,че за ВСИЧКО тя намира само МАТЕРИАЛНА причина. Тя търси проблема само в материята. Като един традиционен доктор. Тоест ,тя не признава енергията нито като причина,нито като лек.Не признава (вероятно въобще не е чувала) единството на човек и космос. По същество това схващане- че всичко е материя, е отдавна остаряло. Това е овехтялата теза на Пастьор – имаме бактерий–той прави проблем–убиваме бактерия с чук–няма проблем . Тезата ,(макар и логично оборена от “конкурента ” му Луи Бежан) , е приета в традиционната медицина ,защото ПАСВА на материалистичното мислене на прохождащата медицина, а и най-вече – защото омаловажава и даже неглижира ролята на ПРОФИЛАКТИКАТА. А от профилактика пари не се правят!
Та Луи Бежан още навремето опонира : Дали бактерия е причината за болестта или той е следствие от снижения имунитет? Мухите ли са причината за смърдящия боклук или са там, защото той е засмърдял предварително? Защо когато някой грипозен кихне три пъти в автобус “Икарус” петима ще бъдат покосени , но други десетина няма? Медицината винаги се е насочвала как да излекува тези петимата и никога не се интересува защо онези десетимата не са се разболели.
Та и Кларк търси причинителя само на стъкълцето на микроскопа.

Но дори да останем на ниво материя,
, тя казва че метилът е единствената причина за всички видове рак.!??
Добре ,но Тамара Свищева (която е химик и биолог) е не по-малък авторитет от Х.Кларк и е посветила ДЪЛГИ години на този проблем и заключва ,че трихомоните са истинската причина за това.
А какво да кажем за доц. Олга Елисеева ,друг колос в научната и практичната медицина , която пък твърди ,че виновник за рака е гъбичката микозис фунгоидес ??
Е , кой е всъщност причинителят?

Аз нямам компетентността да преценявам ,може да бъркам, но лично мнение ми е – Хилда Кларк ми звучи посредствено. Особено ,когато се опитва да звучи така категорично по отношение на причините за рака. Твърде самонадеяно ,след като има толкова много теории за това , от не по-малко авторитетни изследователи.

За сравнение, нека ви прочета едно към едно , част от книгата на Олга Елисеева “Моят опит в лечението на рака”
Вие преценете сами за себе си .
Та значи Олга Елисеева казва :

При нарушаване на равновесието (първоначално това може да стане в резултат на некачествена или прекалено обилна храна, отрицателна наследствена информация, ,външни стресови въздействия) не само се привежда в действие механизмът на заложеният в нас микросвят да прогресира или регресира, но и се създават условия за заразяването с микроорганизми отвън. За човека става много трудно да се справи и с вътрешните ,и с външните врагове, нарушава се сътрудничеството, симбиозата. За да оцелее, той изразходва голяма част от енергията си, започва да се развива процесът на стареене. Ако не пречисти своето съзнание, емоциите си, тялото си, в него се натрупват много токсини , които карат микроорганизмите да се размножават и развиват. Токсините са храна за тях. Докато организмът има сили (имунитет) , той, чрез изостряне на симптомите , повишаване на температурата ( при което микробите загиват) , стомашни разстройства ( които изхвърлят от червата микробите, бактериите ,гъбичките), кашлица ( микробите се изхвърлят със сила) се справя с разрастналия се микросвят и продължава да живее. При заболяване,както знаете от собствен опит, апетитът изчезва, което е добър признак при остро заболяване. Организмът се освобождава от храносмилането и започва да унищожава вътрешните паразити и да изхвърля шлаките, като по този начин лишава от храна микробите. Така отново настъпва равновесие в симбиозата на човека с вътрешния микросвят , което се смята за практическо здраве.
Но когато нашето съзнание е обременено от стрес, от негативно отношение към живота, към околните, към себе си и собственото тяло , когато сме обсебени от страстта да трупаме, убиваме, нарушаваме десетте Божи заповеди, в организма чрез ДНК се включва механизмът за самоунищожаване. И тогава на фона на благополучието, на доброто самочувствие се проявяват всички паразити, които човечеството е натрупало за целия период на своето съществуване, настъпва буквално взрив в размножаването на организмите – и на вътрешните и на дошлите отвън, на “родните” и на “чуждоземните”.


Реших да набера още текст от същата книга на Елисеева. Дълго е ,но е точно по темата , при това в съвсем друг мащаб от тесногръдото схващане на Хилда Кларк – имам паразит–бой по паразита — нямам вече паразит.
Ще даде посока за размисъл ( и отговори)

Тук вече Елисеева :
…………” Жена на 29 се оплаква от безсилие, изтощение, безсъние, загуба на тегло, задъхване, болки в гръбнака. Година се лекувала в болница,преди това се чувствала прекрасно. В анамнезата чета : три аборта, няма деца, силен стрес ( фалит на фирмата,където е работила) ,имало опасност да я съдят.
Провеждам вегетативно -резонансна диагностика -(ВТР)
НАБЛЮДАВАНИ ИЗМЕНЕНИЯ: максимални нарушения в ДНК, силни нарушения в ендокринната с-ма от 3-та степен, изтощена имунна система, изтощени резерви за адаптация от 4-та степен.
ТЕСТИРАТ СЕ ЗАБОЛЯВАНИЯ : менингит,разсеяна склероза,нефроза, пиелонефрит,лупус(кожна туберкулоза), кистозна базедова болест, холецистит, хепатит, цироза на черния дроб, левкоенцефалит, поражение на мозъчната обвивка, псевдомукозен кистоаденом на яйчника, остеомиелосклероза.
ВЪЗБУДИТЕЛИ: вирус на полиомиелит, човешки цитомегаловирус, херпес на Епщайн-Бар, токсичен грип,заушка,инфекциозна мононуклеоза,лупус.
МИКРОБИ: токсоплазмоза, малария,хламидия, кучешка чума, шап, златист стафилокок,стафило-стрептокок,зеленикам стрептокок, анаеробен лептострептокок, термолабилна интерстицинална пръчица, бруцелоза, кучешка лептоспироза, вирус на едра шарка, сибирска язва, ехинокок, влагалищна гарднерела, трихомона. И в допълнение- 19 вида гъбички.
Прави се онкологично изследване за наличие на тумори 3-5 единици, карцином (рак) във всички форми – от разсеяна и възпаление до образуване на твърди тумори.Злокаческтвен процес, гъбичката микозис фунгоидес се открива в щитовидната жлеза,жлъчните пътища,дебелото ,черва,матката, шийните и кръстните прешлени.
Такава проява на инфекции не бях наблюдавала през целия си стаж на диагностик! Сякаш по нечие указание в организма беше настъпил Содом и Гомор. Но откъде такова указание, такава страшна информация за бавна, необратима смърт? Бяха оживели всички известни микроорганизми и бяха започнали да правят това,което обикновено правят след смъртта на човека. От 66 кг за една год. пациентката беше станала 38. Тя вярваше в своята силна воля, уповаваше се само на себе сии ми каза,че сама ще се изправи на крака. За Висшия разум, за Бога не искаше и да чуе. ………..”

“……КЛИНИЧЕН ПРИМЕР:
Жена на 40 дойде при мен с оплаквания от болки в гърдите,стомаха,кръста,безсъние…Получила е направление за спешна операция- изрязване на матката заради миома и ендометриоза. ……..
При диагностиката с ВТР открих:
+ ГПЗ ( гиопатогенна зона) от 4-та степен,силни ендокринни нарушения, макс. нарушения в ДНК, имунен срив, психично натоварване от 8-ма степен
+ миокардионекроза,плеврит,муковисцидоза,белодробна хламидия
+ холецистит, хепатит,цироза ,възбудител новият хепатитД
+ болест на Крон, хроничен езофагит,хрон. гастрит, хемороиди
+ нефроза( възпаление на бъбр. клъбца),възбудител – уреаплазма,хламидия.
+лупус, аденом на щитов. жлеза, апластична анемия,преддиабетно състояние
+ вируси : човешки цитомегаловирус,Епщайн-Бар,хепатит Д,херпес
+паразити: трихинелоза,тения,аскариди,острици,токсоплазма
+бактерии : уреаплазма,хламидия,гонокок, златист стафилокок,зеленикав стрептокок,бактериоиди,трихомони и др.
+гъбички: 16 вида,вкл. злокачествената микозис фунгоидес
+ рак ,диагностициращ се в следните органи: млечни жлези,матка,яйчници,пикочен мехур,лимфни възли,бял драб,черен дроб, крътни прешлени ………..и др.
От диагностиката се вижда,че над жената е надвиснала сериозна опасност, включил се е мощен процес за нейното унищожаване.Програмата на рака, постъпваща в нейния организъм от геопатогенната информация от 4-та тепен максимално е изменила молекулата ДНК , довела е до имунен срив, до сериозни ендокр. изменения, до поява на редки микроорганизми, до размножаването на гъбичките, паразитите,вирусите.Създава се впечатление, че информационния канал от Бога е затворен, а организмът изцяло е завладян от информационния подземен канал на ГПЗ.
Нищо не предписах на тази жена,само й препоръчах да се покае и пречисти, да остане 5 дни при отец Герман в Сергиево-Пасадската лавра, да се черкува, а след това да дойде отново за диагностика.
Повторната диагностика установи:
+ ГПЗ от 4-та степен премина в по-слабата 1-ва степен,нарушението в ДНК от максимално беше станало 1-ва степен, силните ендокр изменения се бяха превърнали в средни, имунната система беше преодоляла срива
+ От 14 заболявания бяха останали 4:
+ от 5 вируса се наблюдаваха само 2
+ от 5 паразита не бе останал ни един
+ от 9 микроба в наличие бяха 2: трихомона и хламидия
+от 16 гъбички останаха 2
+Ракът се диагностицираше вече не в 16 органа , а само в 6.
Резултатът беше потресаващ! ”

“….. Представените клинични примери добре демонстрират и потвърждават теориите на С.Ханеман ( откривателя на хомеопатията-бележката е моя) и Г.Ендерлайн.
Тези теории научно доказват , ЧЕ НИЕ СЕ РАЖДАМЕ С МОЛЕКУЛИТЕ НА РНК И ДНК НА МИКРООРГАНИЗМИТЕ, НЕ САМО НА ТЕЗИ, КОИТО СЪЩЕСТВУВАТ ОКОЛО НАС, НО И НА СЪХРАНЕНИТЕ ВЪВ ВИД НА ИНФОРМАЦИОННА ПАМЕТ. ПРИ НАЛИЧИЕТО НА ВЪЛНОВИ ПРОЦЕСИ, КОИТО СЪОТВЕТСТВАТ НА УСЛОВИЯТА ЗА РАЗВИТИЕТО НА ОПРЕДЕЛЕНИ ВИДОВЕ МИКРООРГАНИЗМИ, ТЕ ЗАПОЧВАТ ДА СЕ РАЗМНОЖАВАТ В НАШИТЕ ТЪКАНИ, А ПРИ ПРЕКРАТЯВАНЕТО НА ВЪЛНОВИТЕ ПРОЦЕСИ ТЕ СЕ ВРЪЩАТ В ПРЕДИШНОТО СИ СЪСТОЯНИЕ – ИНФОРМАЦИОННИ МОЛЕКУЛИ НА ДНК И РНК. Възможна е такъв задействащ механизъм да е енергоинформацията. Енегоинформацията съдържа разнообразен диапазон от върни: електромагнитни, радиоактивни, 4 вида въздействие на ГПЗ и др., все още неизучени от науката.Това добре се вижда, когато се проверява наличието на изброените вълни в поразения от рак орган Създава се впечатление, че действа отработена, целенасочена система, включена от невидим паралелен свят. Ето защо молитвите,събрани от светците и дадени нам в молитвеника, са всъщност кодове за прекратяване на насочените вълнови енергии от паралелен, невидим, с тъмна сила свят. Клиничните примери са ярко потвърждение, че с молитвите и покаянието до две трети от заболяванията и микроорганизмите изчезват. Разбира се,резултатите при отделните пациенти са различни, но положителен напредък се отбелязва при всички. Резултатът зависи от вярата на човека, от участието на собств. му съзнание, от степента на покаяние, от желанието му за оздравяване. ”

“………Силата на молитвите на отец Герман, покаянието за греховете и най-вече желанието на самия човек да се отрече от тях и никога да не ги повтаря затварят кармичните дупки в енергийното поле на човека, намаляват кармичния дълг, натрупан в процеса на съвр. живот, пречистват биоенергийното поле, а при продължително практикуване откриват напълно информационния канал на Висшия разум, на Бога и затварят низшия, отрицателен канал на геопатогенните зони изпод Земята “
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Деси в 07-03-2011, 14:54:03
Благодарности бате Бино! Както винаги много полезно...
Исках да те питам за ореховата настойка и пъдпъдъчите яйца ,но ще го пусна на лични да не правя спам..
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Buku в 07-03-2011, 15:36:42
И аз благодаря на Бате Бино за изчерпателния пост! :Content_14: Наистина доста полезно за всички тук (е, който не го мързи да чете ;)).
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: pipilota в 07-03-2011, 17:26:38
 :Content_14: Благодаря, Бате Бино!Точно попадение както винаги  ;)
само да попитам Тамара Свищева има ли книги , издадени на български? Иначе и аз съм фен и послушно изпълнявам препоръките на О. Елисеева и до момента не е имало гаф.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Ели в 07-03-2011, 19:11:04
Бате Бино, благодаря за поста, особено за последните пет реда.  :)
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: черен гарван в 07-03-2011, 19:38:03
Благодарности бате Бино! Както винаги много полезно...
Исках да те питам за ореховата настойка и пъдпъдъчите яйца ,но ще го пусна на лични да не правя спам..
е, добре де... темата е за прочистването от паразити... ореховата настойка и пъдпъдъчите яйца явно са част от това - що да не питаш в темата? сега и на мен ми стана интересно... какви са тия пъдпъдъчи яйца за пръв път чувам :surpris_22: иначе не е казано, че като аз съм пуснал темата, че не може никой да си зададе паразитните въпроси ако има такива :pensif_29:
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: черен гарван в 07-03-2011, 19:54:18
бате Бино, благодаря ти много за разясненията  :Content_22:
видях, че има гигантски и много коментари, но се уморих да ги чета... иначе четох доста от тях, както и твои... но не видях точно въпросите дето ме интересуват... тия най-елементарните и глупави въпроси дето само аз ги задавам явно tooth
иначе четох част от коментарите ама се уморих накрая за разни конкретни паразити кандида и т.н. ... ти беше писал кои машини как диагностицират... кои машини какви са и разни подобни неща, ама аз не искам да гледам дали имам паразити, защото е ясно, че имам... искам просто да си направя процедурите.... а сега като казваш, че не убива всички паразити.... и че не може да се предоверяваме на Хулда Кларк, сигурно си прав... но пък едва ли ще има вреда ако си направя процедурите, пък и все някои паразити ще отстрани ...така че не виждам защо да не пробвам, въпреки че явно има доста още да мисля над въпроса за паразитите, с който явно не съм чак толкова наясно като те слушам какво пишеш :bleh а олга елисеева ми се струва доста зарибяваща.. може да е погледна какви книги е издала на български :whistling2 - emotloader:
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Деси в 07-03-2011, 21:40:51
черен гарван направо ще умра с теб  :Content_4 - emotloader: пъдпъдъчите яйца  нямат нищо общо с темата за паразитите тук и за това не исках да спамя повече,а за тях бате Бино е поствал на много места
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: черен гарван в 07-03-2011, 22:17:44
черен гарван направо ще умра с теб  :Content_4 - emotloader: пъдпъдъчите яйца  нямат нищо общо с темата за паразитите тук и за това не исках да спамя повече,а за тях бате Бино е поствал на много места
абе да ти кажа.... не съм сигурен дали не са антипаразитни.... четох сега една статия, че могат да се явят заместник на лекарствата ...както и че премахват радионуклиди каквото и да значи това, на хората подложени на радиоактивно лъчение, пък то като стоя пред компа по цял ден май си е точно такова лъчение :surpris_23:
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: бате Бино в 08-03-2011, 00:15:10
Благодаря  и аз, удоволствието е и мое. Приятно е взаимно да се обогатяваме. ( Всеки би могъл да те обогати с нещо , както с познание , така и  с добросърдечност, с емоция..)
 Гарванчо , няма глупави въпроси тук. Щом имаш потребност да ги зададеш,  значи ще оцениш и отговорите :)    С неотговорени въпроси как да бъдем смели ..:)
Няма вреда от тройчатката разбира се .  И да не умъртви звярът в теб, все пак са си ценни билки - пелинът тонизира, ореха ти дава органичен йод.. :)

Свищева на знам дали има издадени книги, Папилота.Трябва да се проверява.  Тя е по-встрани някак си, няма център, няма кабинет.. едва ли ще я издадат. 
   Но не тъгувай . Още недопрочела , ще се юрнеш към лабораторията да се изследваш ,много е плашеща тази Свищева .
  Освен това , от един момент нататък познанието май започва да ти пречи. :) Колкото повече се информираш, толкова повече почваш да се съмняваш.  Аз лично вече по темата "здраве"  не смея да давам категорични мнения ,  нищо че толкова материал съм прехвърлил. Нещата са много индивидуални , а и  многопластови. 

А пък за паразитите ( общото понятие,там влизат бактериите, вирусите, гъбичките..)  си е направо тъмна Индия. Как да разберем какво сме утрепали , какво е останало и кога пак  ще се "обогатим "  ? :)     
То да беше като брадавица, да кажеш : " Ей я на - беше ето тук, а сега я няма "       
За пъдпъдъчите не се е чуло да противопаразитстват, но спомагайки за общото укрепване на пуст имунитет, индиректно помагат значи :) 
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 08-03-2011, 04:07:17
Гледната точка на Хулда Кларк е интересно четиво внасящо глътка надежда на загазилите със здравето.
Не случайно са я преследвали и е имало съдебни процеси.  И на други места съм споменавал, лечителката на всички видове Рак почина от рак.   
Както и да е, пречистванията и теориите за паразитите извън микроскопа и лабораторията са си чист локум.
Ореховата тинктура може сериозно да увреди щитовидната жлеза, пелина има отровен алкалоид туйон, станал известен преди столетие от времето на Ван Гог и неговия любим пелинов Абсент.
Карамфила е най-безвреден от трите. има доказано противогъбично действие и освежава приятно.
Набират сили  други две нещица. Маслото от риган и маслото от чаено дърво.
 
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Вери в 08-03-2011, 06:37:56
Както и да е, пречистванията и теориите за паразитите извън микроскопа и лабораторията са си чист локум.
Tук съм много съгласна!

Набират сили  други две нещица. Маслото от риган и маслото от чаено дърво.
Масло от черен кимион също. ;)
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: бате Бино в 08-03-2011, 08:53:29
 А вие ,симпатяги мои , запознати ли сте с  лабораторното изследване  за паразити?  :)    ( за  пациенти)
Ей така, между другото, само да ви спомена ,че са повече от 20 000 вида..  :) 
(по Н.Семьонова)
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: черен гарван в 08-03-2011, 19:20:35
А вие ,симпатяги мои , запознати ли сте с  лабораторното изследване  за паразити?  :)    ( за  пациенти)
Ей така, между другото, само да ви спомена ,че са повече от 20 000 вида..  :) 
(по Н.Семьонова)
хаха... честно казано идея си нямах, че са 20 000.... ама с постоянство ще ги преборим всичките tooth
абе, на мен ми стига алергията от прах и пролетни цветчета да изчезне, както и простудните заболявания да намалеят.... айде да не ставам нахален толкова лесно да ги гоня всичките 20 000, важното е да има положителен ефект, пък каквото -такова  :bleh
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Деси в 08-03-2011, 20:34:20
черен гарван колкото изтрепеш все ще е от полза  :Content_4 - emotloader:
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Veso в 08-03-2011, 22:38:02
Изобщо борбата с микроорганизмите е много зор работа. Естествен подбор, чичко Дарвин го е описал. Макар за произхода на човека, да не е много сигурно дали е от маймуните, обаче, че най-силните оцеляват и така предават чрез гените си тези черти на поколението си има много логика. И понеже микроорганизмите раждат поколение след поколение те добиват бърза резистентност към каквото и да е. Аз се боря с един себореен дерматит на лицето от няколко години (породено от гъбичкАта кандида) и честно да ви кажа няма лайно в аптеката (с извинение, но просто ми е писнало от тях), което да не съм ползвал. Нищо не помага трайно, и кислотодни води пих сума ти време, и йод, и какво ли не ,и няма, и няма. Само суровоядството имаше ефект, но аз толкова отслабнах, че не се знаеше кой ще си иде първи, аз или те.
Те са по-просто устроени от нас и съответно им трябва по-малко. И който си мисли че ще ги лиши от храна много греши, просто минават в латентно състояние. хапнеш нещо непозволено и гледай какво става.

Относно рака, интересното е че рак на сърцето няма, защото там не се задържа кръв. Което иде да каже, че рака се образува там където има застой и слабо оросяване. И явно това предразполага появата на ракови клетки, каквото и животно да ги създава.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: бате Бино в 08-03-2011, 23:28:53
Весо ,мога да се пробвам да ти предложа  за дерматита , ако още ти пречи, едно специално средство. Много яко е , може и да помогне. Там където си , го няма. Ако проявяваш интерес - можеш да го вземеш или от мен или от рускоговорящите страни ако имаш човек. 

Към това дето си казал, мога да добавя нещо ново и  интересно. (Само споменавам, нямам отношение , а не е и лесно :)  )
Н.Семьонова казва ,че медитацията провокира разселването на паразитите в посока мозъка. Понеже при нея се освобождават ендорфини, а паразитите си падали много по разни дроги, алкохол, тютюн.. а ендорфините са вид морфини - ендоморфини. ( Ама може и да бърка , все пак тук много хора медитират  :) )   
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Veso в 09-03-2011, 20:21:01
Весо ,мога да се пробвам да ти предложа  за дерматита , ако още ти пречи, едно специално средство. Много яко е , може и да помогне. Там където си , го няма. Ако проявяваш интерес - можеш да го вземеш или от мен или от рускоговорящите страни ако имаш човек. 

Към това дето си казал, мога да добавя нещо ново и  интересно. (Само споменавам, нямам отношение , а не е и лесно :)  )
Н.Семьонова казва ,че медитацията провокира разселването на паразитите в посока мозъка. Понеже при нея се освобождават ендорфини, а паразитите си падали много по разни дроги, алкохол, тютюн.. а ендорфините са вид морфини - ендоморфини. ( Ама може и да бърка , все пак тук много хора медитират  :) )   

Ами да, разбира се че проявявам интерес, но за жалост съм много скаран с руския, макар че разбирам като чета, но за жалост всичко се изчерпва с това. Ако искаш дай малко въсеждащо инфо, какво му е действието и тн...

Вери
И не вярвам в това: И който си мисли че ще ги лиши от храна много греши, просто минават в латентно състояние. хапнеш нещо непозволено и гледай какво става.

Може и да не е вярно, макар че доста специалисти го потвърждават. Явно при всеки е различно.

Иначе по несериозно обяснение за дерматита не бях чел де. Да възможно е стрес и психическо напрежение да отключи процеса. Все пак стреса оказва много сериозно влияние на имунната система. Ама такива тълкувания, че и щом е на лицето значи е много близък човек моля, моля, Не струват. 
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Veso в 09-03-2011, 23:34:36
Иначе по несериозно обяснение за дерматита не бях чел де....Ама такива тълкувания, че и щом е на лицето значи е много близък човек моля, моля, Не струват. 
Не си прав....

Много са си логични нещата...Просто трябва да се замислиш. Пак от опит пиша. Имам примери с децата ми.



Ами ще се радвам да ми обясниш каква е логиката, защото аз се замислям и немога да я открия. Интересно ми е как се е стигнало до това заклчение, че точно загуба на близък човек ти причинява дерматита на лицето ами не друг стресов фактор. Ама наистина ми обясни логиката, защото това с децата ти не е достатъчно доказателство, за да се направи заключение за цялата популация.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: benato в 10-03-2011, 08:11:30
Има логика и то голяма.
Според руските лечители-заболяването се корени в полевата форма на човек.Не се ли унищожи там,нищо не може да я премахне. Лечебния глад лекува тези неща,но само ако се стигне до пълно и завършено гладуване.
Иначе коренчето остава и когато отново се продължи със същия начин на живот,болеста се завръща.
Не съм много запознат с тези неща,но да се търси логика-боли те главата -пиеш хапче-минава болката,не помага.
Нещата са много сложни,паразитите защо не могата да се убият с лекарства? Номера е да не им се дава среда за развитие,но как да разберем каква среда?
Най-лесно е да се прочете Малахов,най достъпно и добре обяснено с примери.
Поздрави. :love_028:
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: marulka в 11-03-2011, 00:01:50
Последните няколко коментара бяха изтрити, моля ви използвайте темата за да обсъждате пречистването от паразити, а не за да се карате! :fluretaa:
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Diego de la Vege в 11-03-2011, 14:30:19
... Аз се боря с един себореен дерматит на лицето от няколко години (породено от гъбичкАта кандида) и честно да ви кажа няма лайно в аптеката (с извинение, но просто ми е писнало от тях), което да не съм ползвал. ...

Пробвал ли си с Натриев бикарбонат под някаква форма (външно или вътрешно за алкализиране на организма)? Алкалната среда такова мамата на гъбичките.
Титла: Re:прочистване от паразити с Ленено семе
Публикувано от: Diego de la Vege в 11-03-2011, 15:26:07
Какво казва леля Семьонова:

"ЛЕНЕНОТО СЕМЕ – НАЙ-СИЛНИЯ ПРОТИВОПАРАЗИТЕН ПРОДУКТ
Лена се появи при мен заедно с много хранителни продукти за електронно тестване за антипаразитни свойства и веднага се превърна в "шампион"!
Отваратата от ленено семе има пагубен ефект върху всички видове хелминти, с изключение на аскаридите. Също така той не оставя след себе си живи гъбички и вируси на хепатита. Ако към лененото семе, при приготвяне на отварата, прибавите 1-2% от теглото на семената „гвоздейчета” карамфил, аскаридите също ще бъдат умъртвени.  Добавянето на Стевия като подсладител увеличава противопаразитното действие на отварата от ленено семе.
.....
Oтвара от ленено семе:
Приготвя се на водна баня  2-3 часа  (1 литър вода на 2 супени лъжици ленено семе). Това е фатална доза за почти всички гъбички и хелминти с изключение на Аскаридите. Добавянето на  карамфил (3% отобщото тегло на ленените семена) прави отварата противоаскаридна."

от "Вегетарианская кухня раздельного питания" (на руский язик  :( )


В книгата има описани много противопаразитни продукти, рецепти, салати и др.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: desi82 в 16-03-2011, 19:48:14
Това е много интересно за лененото семе, Диего! Не го знаех! А противопаразитното действие само под формата на отвара ли се проявява? Защото аз си правя сурови крекери с участието на ленено семе.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 17-03-2011, 02:53:42
Diego de la Vege  ако знаеш други хитринки, зарадвай ни.
Veso  кандида дава и дерматитна реакция но такава дават и 100 други причини.
Има чалъмче да маскираш дерматит на лицето за 24 часа с намазване с кора от грейпфрут. Нищо не се лекува но успешно се третира симптома за 24 часа. После пак мажеш и така ...
GSE  цитросепт и тн  не е същото.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Diego de la Vege в 17-03-2011, 10:37:01
... А противопаразитното действие само под формата на отвара ли се проявява?

Не разбира се, Семьонова споменава за някаква немска школа, където комбинацията лен & карамфил се приема в суров вид, както намерите за добре.
Титла: Re:прочистване от паразити с Ленено семе
Публикувано от: Veso в 17-03-2011, 11:34:03
Какво казва леля Семьонова:

"ЛЕНЕНОТО СЕМЕ – НАЙ-СИЛНИЯ ПРОТИВОПАРАЗИТЕН ПРОДУКТ
Лена се появи при мен заедно с много хранителни продукти за електронно тестване за антипаразитни свойства и веднага се превърна в "шампион"!
Отваратата от ленено семе има пагубен ефект върху всички видове хелминти, с изключение на аскаридите. Също така той не оставя след себе си живи гъбички и вируси на хепатита. Ако към лененото семе, при приготвяне на отварата, прибавите 1-2% от теглото на семената „гвоздейчета” карамфил, аскаридите също ще бъдат умъртвени.  Добавянето на Стевия като подсладител увеличава противопаразитното действие на отварата от ленено семе.
.....
Oтвара от ленено семе:
Приготвя се на водна баня  2-3 часа  (1 литър вода на 2 супени лъжици ленено семе). Това е фатална доза за почти всички гъбички и хелминти с изключение на Аскаридите. Добавянето на  карамфил (3% отобщото тегло на ленените семена) прави отварата противоаскаридна."

от "Вегетарианская кухня раздельного питания" (на руский язик  :( )


В книгата има описани много противопаразитни продукти, рецепти, салати и др.


Бих го пробвал, обаче, би ли дал малко информация по колко на ден се пие, и колко дълго време се пие. Иначе предполагам се пие на гладно поне 30-60м преди ядене.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Diego de la Vege в 17-03-2011, 12:01:43
Понеже книгата е за храненето и за различните полезни хранителни продукти, пише само толкова за противопаразитните свойства на лена :(
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Diego de la Vege в 17-03-2011, 12:03:50
... останалото е за използването му като храна, добавка, подправка и т.н.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Veso в 17-03-2011, 12:18:15
Ами добре, мерси все пак, все ще си измислим как да го пием :)
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: desi82 в 17-03-2011, 18:27:20
... А противопаразитното действие само под формата на отвара ли се проявява?

Не разбира се, Семьонова споменава за някаква немска школа, където комбинацията лен & карамфил се приема в суров вид, както намерите за добре.

Супер!  :)Много благодаря за отговора!
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: бате Бино в 17-03-2011, 23:50:52
Семенова е хитруша , препраща към "сурова" употреба , но при нея лененото го сервират варено. Става едно такова гъсто и специфично като аромат.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: бате Бино в 17-03-2011, 23:56:16
Сега се сетих, даже и тази ми снимка е точно от престоя ми там. в околността ( Заливът Таранкут, Крим)
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: sis в 22-03-2011, 09:28:05
 Бате Бино, чета с голям интерес книгата на Надежда Семьонова -"Кремний - елемент жизни". Благородно ти завиждам, че си се докоснал до тази жена и си посетил школата в Сочи. Искам да те попитам, нейната глина КаоГсил, дали се продава в аптеки в Москва, понеже една една приятелка ще ходи и искам да й поръчам? Ако отговорът е не, как може да се закупи? :Content_22:


Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: черен гарван в 22-03-2011, 10:19:55
Хмм, това с лененото семе е интересно ..след малко ще ида да видя за ленени семена... ама се чудя дали да ги покълвам или да правя отвари  :surpris_23:

И както винаги пак се оказа, че не съм разбрал добре... противопаразитните процедури ги почнах и си ги карам в момента, обаче се оказа, че ползвам стръкчета пелин, а не листа.... а преди няколко дни някъде сякаш бях мернал, че трябва пелина да е от листата.... вярно ли е това и имат ли стръковете същия ефект както листата?  ???
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: бате Бино в 22-03-2011, 11:40:56
 Хубаво , Сиси, че ти допада. Аз лично до Сочи не съм ходил,че там е по-скъпо и доста по-строго като дисциплина. Има няколко "филиала" обаче в Украйна (където буква по буква се спазва цялата нейна програма) и аз съм бил при един от най-добрите й ученици д-р Вечеслав Клешнев. Тотален е. Първо беше до Евпатория, после в Коктебел. Това е все в Крим, където е чудна красота.(нали гледаме да комбинираме винаги :)  ) 
За глината не мога да кажа дали в Москва я има. При Вечеслав със сигурност я има, но най-добре да се пита в централата в Сочи и да кажат откъде.

Гарванчо, от пелина се потребяват цветчетата. :) ,едни топченца представляват.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Veso в 22-03-2011, 12:05:30
бате Бино, ти нали имаше някакво предложение за дерматита ?
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: черен гарван в 22-03-2011, 12:37:53
Мерси, бате Бино... пак не съм разбрал навреме... и кой знае дали съм убил паразитите или само така се задавям с пелин докато го глътна :Confus_3: :Confus_3: :Confus_3:
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 22-03-2011, 20:30:49
Мерси, бате Бино... пак не съм разбрал навреме... и кой знае дали съм убил паразитите или само така се задавям с пелин докато го глътна :Confus_3: :Confus_3: :Confus_3:

Пелина е прокарал 5 сантиметрови листа. Който иска да си огорчи живота може да започва.

Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: черен гарван в 22-03-2011, 21:28:20
Пелина е прокарал 5 сантиметрови листа. Който иска да си огорчи живота може да започва.


Не съм си и представял, че може да започна... но е добра идея, ако си от Варна и ти се разкарва, може да идем някъде дето има пелин, да покажеш кое е точно и аз ще си му бера листата... а и ти може да си береш нещо ако има наоколо  :bleh :whistling2 - emotloader:
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Hospitalier в 22-03-2011, 23:59:01
 Хора ако искате да се прочистите от паразити,глисти,яйца,тении,микроби,бактерии и всякяви други гадинки пийте чай от Бял оман.Напълно достатъчен е .Освен всичко друго има безброй приложения за всякакви болежки.Не случайно е считан за панацея още от древноста сред някой европейци.И няма страничните ефекти на пелина от продължително приемане.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Синева в 23-03-2011, 00:14:09
Хора ако искате да се прочистите от паразити,глисти,яйца,тении,микроби,бактерии и всякяви други гадинки пийте чай от Бял оман.Напълно достатъчен е .Освен всичко друго има безброй приложения за всякакви болежки.Не случайно е считан за панацея още от древноста сред някой европейци.И няма страничните ефекти на пелина от продължително приемане.

Какви са страничните ефекти на пелина?
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Hospitalier в 23-03-2011, 20:36:24
 Увреждане на ЦНС от активните му съставки.Има различни видове пелин някои със стимулиращо други със успокояващо действие.Особено полезен е китайския едногодишен пелин ,който съдържа артемизин който се привлича от желязото, което го има в изобилие в раковите клетки и така ги унищожава само тях.
 Не казвам че пелина е вреден-много полезен е ,но трябва да се употребява в разумни количества и в кратко време.Белия оман има същите даже още по добри противопаразитни св-ва без неговите странични ефекти.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Синева в 23-03-2011, 23:50:23
Hospitalier, то хубаво, ама аз досега рових из моите книжа и ..за всякакви други болежки  го дават черния оман, но от паразитите само глисти изтребва. На теб откъде ти е инфото? А черен оман откъде намираш?
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: черен гарван в 24-03-2011, 00:00:14
За бял оман става дума май, не за черен  :surpris_22:
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Синева в 24-03-2011, 01:20:10
Бял де, бял. Този имах предвид. Ама къде блея и аз?!  :Confus_3: Липсва ми бутонът за редакция, ама ще ме трайте, няма как. tooth
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: desi82 в 24-03-2011, 08:41:39
Аз пък съм чела за чудодейните свойства на черния оман. Дали е едно и също с белия? И от къде може да се намери тази билка?
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Синева в 24-03-2011, 13:33:18
Аз пък съм чела за чудодейните свойства на черния оман. Дали е едно и също с белия? И от къде може да се намери тази билка?

Няма как да е едно и също Все едно Горна Оряховица да е едно и също с Долна Оряховица. Не че аз не ги обърках. :Confus_3:  :Content_4 - emotloader:

Но стига спам. :-[

БЯЛ ОМАН (http://www.google.bg/images?q=%D0%B1%D1%8F%D0%BB+%D0%BE%D0%BC%D0%B0%D0%BD&oe=utf-8&rls=org.mozilla:en-US:official&client=firefox-a&um=1&ie=UTF-8&source=univ&sa=X&ei=ZyqLTcKUJJGBhQfht4C_Dg&ved=0CFYQsAQ&biw=1024&bih=436)

ЧЕРЕН ОМАН (http://www.google.bg/images?hl=bg&client=firefox-a&hs=YB4&rls=org.mozilla:en-US:official&q=Symphytum+officinale&um=1&ie=UTF-8&source=univ&sa=X&ei=QyqLTZ-yEKiShAfIoby9Dg&ved=0CC4QsAQ&biw=1024&bih=436)
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Hospitalier в 26-03-2011, 14:37:10
 Черния оман е много полезен но няма нищо общо с Белияоман.Черния оман народа му вика зарастличе и се използва с голям успех при костно-ставни заболявания и счупвания.Действа добре и при възпаление на червата.
 Белия оман-ELECAMPANE(на латински),е най добрия широкоспектърен антибиотик и противопразитна билка с високо съдържание на ИНУЛИН.Инулина е пребиотик-стимулира образуването на полезна миклофлора в стомшано-чревния тракт.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Синева в 28-03-2011, 03:23:51
Hospitalier , а как се приготвя чаят от бял оман?

Поръчала съм си билката. но още не са ми я донесли. Засега се мъча с добре известните ни горчилки. ;)

А да ви питам: Как се прилага противопаразитната програма за малки деца? Има ли някаква по- подходяща от орехово- пелиново- карамфиловата? 
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: desi82 в 28-03-2011, 10:57:27
А откъде си купувате бял оман? Дали го има в аптеките?
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Hospitalier в 28-03-2011, 19:08:04
 Бял оман има във всяка билкова аптека,магазини от типа на ,,Здравица,,също.Не е рядка суровина нито скъпоструваща.В интернет има стандартни указания за приготвянето на отвара.Просто напишете ,,Бял оман,, на интернет търсачката.Или се посъветвайте с продавача.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Zloqd в 28-03-2011, 20:39:54
Това значи ли, че след като цяла зима се тъпках с гулии микрофлората ми е наред? Гулията също съдържа инулин.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: бате Бино в 28-03-2011, 23:07:56
Лошо. Не можем да си видим микрофлорите и затова остава да се надяваме да са в задоволително състояние. :)
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Diego de la Vege в 29-03-2011, 15:27:30
Това значи ли, че след като цяла зима се тъпках с гулии микрофлората ми е наред? Гулията също съдържа инулин.
Коя гулия? И алабаша и земната ябълка (топинамбур) се водят "Гулия", но първенец по инулин е земната ябълка.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Zloqd в 30-03-2011, 00:23:54
Досега не съм опитвал алабаш - значи е земна ябълка.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: lindorina в 30-03-2011, 15:38:56
Досега не съм опитвал алабаш - значи е земна ябълка.
Предимно но земната ябълка казват гулия/цъфти с едни красиви жълти цветове като слънчоглед/,а алабаша си е алабаш
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Ptirinha в 31-03-2011, 13:52:53
може ли снимки на подземната част(който ги познава) някой да сложи.., защото в нета излизат и двете и под двете наименования.., гулията прилича ли на грудката на целината, защото досега с това впечатление съм останала и тотално не мога да се ориентирам

а за алабаша да питам.., само на мен ли ми е крайно парфюмирано това чудо, та чак не се яде..., или съм попаднала просто аз на такъв.., но засега го избягвам, защото много ми се стори неприятно ::)
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: lindorina в 31-03-2011, 14:07:05
Ето - заповядайте
http://agronet.bg/agro-news/interesni-novini/2102-zemna-yabalka-topinambur.html
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Diego de la Vege в 31-03-2011, 14:22:35
Алабаш:
(http://t0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQiOF2jT9JtBavFuDvSZx6WeqGGw2JYqF3B-vXEOnrFwQP3k9aP)
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Diego de la Vege в 31-03-2011, 14:27:47
... и въобще не е напарфюмиран, мирише леко на ряпа и е мн вкуснен и сочен.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Ptirinha в 31-03-2011, 15:26:58
ами освен да пробвам пак, за да проверя дали пак ще ми мирише.., всъщност сега като се сетя и вкуса му ми се стори странен.., като казах парфюм, си представете все едно е залят с парфюм и как това се усеща и на мирис и на вкус :Content_4 - emotloader:.., може на такъв екземпляр да съм попаднала :)
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: lindorina в 31-03-2011, 15:27:38
Аз искам да попитам Hospitalierза белия оман-за корените му ли става въпрос?
Защото аз си купих,но на кутийката не пише-ELEKAMPANE,а LNULAE HELENII - дали е едно и също?
И другото ,което е -ти препоръчваш да се пие чай от билката,а на кутията пише 1с.л.да се вари в 400мл вода,докато стане наполовина и се изпива на 3-4 пъти през деня.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: pipilota в 31-03-2011, 15:37:26
И двете коренолподни са ми мноого вкусни :) Алабашът определено не мирише на парфюм, имала си лошо попадение.Но вече не става за консумация, просто му е минал сезона, а земната ябълка можеш да си я хрупаш още време, стига да я намериш на пазара. От вчера си хапвам земни ябълки и са толкова сладки и сочни все още, но нали са и  от бабината градинка ...
Ето тук има няколко рецепти за салатки, ако фантазията е позадрямала  http://www.kukuriak.com/%D0%BF%D0%BE%D0%BF%D1%83%D0%BB%D1%8F%D1%80%D0%BD%D0%B0-%D0%BD%D0%B5-%D0%BE%D1%81%D0%BE%D0%B1%D0%B5%D0%BD%D0%BE-%D1%86%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B0-%D0%BC%D0%BD%D0%BE%D0%B3%D0%BE/
или просто измиваш добре и гризкаш и толкоз, колкото по-просто , толкоз по-добре  :essen:
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Hospitalier в 31-03-2011, 19:57:40
Аз искам да попитам Hospitalierза белия оман-за корените му ли става въпрос?
Защото аз си купих,но на кутийката не пише-ELEKAMPANE,а LNULAE HELENII - дали е едно и също?
И другото ,което е -ти препоръчваш да се пие чай от билката,а на кутията пише 1с.л.да се вари в 400мл вода,докато стане наполовина и се изпива на 3-4 пъти през деня.

Корените -точно така.Inulae helenii e латинското наименование на корен от бял оман.Изпий го.И за нататък си взимай насипни билки или предварително дозирани в непрозрачен хартиен плик, а не  опаковани в кутийки и др. с фирмени обозначения или пък още повече филтърни чайове.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: lindorina в 31-03-2011, 20:27:13
Hospitalier,много ти благодаря за отговора,но пак да попитам - ти само запарваш билката,или така я вариш,че да остане наполовина течността ???
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Hospitalier в 03-04-2011, 01:11:59
 Ври 5 мин,после минимум половин час и го изпивам на три пъти след ядене.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: lindorina в 03-04-2011, 13:58:26
Благодаря ти! :peperudi:
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: desi82 в 03-04-2011, 14:52:32
На мен пък ми се вижа странно да се приема отварата след ядене. Няма ли да се затрудни храносмилането по този начин?
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: бате Бино в 06-04-2011, 09:06:28
Да.И да се "пообезсили" отварата. ОТ наизлезлите вече храносмилателните сокове.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Синева в 13-04-2011, 21:09:46
А откъде си купувате бял оман? Дали го има в аптеките?
Деси, аз си поръчах на една бабка на пазара. Тя нямаше, но някаква друга била брала, та щяла да я пита. После онази другата заминала някъде другаде и щяла да се върне не знам си кога.  :Content_4 - emotloader: Абе стана дълга и широка, махах крачоли няколко пъти до пазара и обратно и докато ми намерят билка, така си и минах стандартната противопаразитна програма (орех-пелин-карамфил). tooth И все още нямам бял оман.  ;D

А противопаразитната я правих така:
Първо пих ореховата настойка колкото трябва. После забравих да пия другите неща, почнах едни други чистки и по едно време се сетих и започнах всичко отначало, като пих трите компонента ЕДНОВРЕМЕННО.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: zigi в 16-07-2011, 14:44:24
здравейте,

Аз мога ли да ви върна леко към темата с орехчетата? :-) Таман сложих буркан и половина (от по 3л - ще има да се чудя какво да го правя това количство)... и понеже попадам на различни версии, рекох да попитам. В сайта пише, че се киснат 40 дена на светло. А от един лечител, при когото ходя по различни поводи пък знам, че трябвало да се държат 10 дена на тъмно. И двата източника реферират към Малахов. Е, как става тази работа. В крайна сметка на тъмно, или на светло да ги държа? :-)

И още едно въпросче, ако позволите - деца (6г.) могат ли да пият от тази настойка ? Благодаря!
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: zigi в 17-07-2011, 08:54:10
наистина ли няма кой да ми отговори?
Извинете, че настоявам, но в момента въпросът е належащ. Мислех си, че този форум е често посещаван...
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: бате Бино в 17-07-2011, 10:42:59
Зиги , цели два отговора имаш на въпроса си :) 
Нали такова е становището на повечето съфорумци - "да има повече гледни точки  за да може всеки да си избере неговата " :)
Лошото е ,че колкото повече варианти, толкова по-трудно разпознаваш твоя :)
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: zigi в 17-07-2011, 15:29:11
Много философски отговор, благодаря, но не на това се надявах :-) Малахов е написал само един вариант мисля, но явно никой не иска да каже. Вече втори ден стоят бурканите на светло, докато чакам отговор. явно ще залагам на този вариант. Така и не разбрах дали детето ми може да пие това нещо, а тук не бих искала да импровизирам.....
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: бате Бино в 17-07-2011, 19:49:52
Отговорът освен философски , е и доста адекватен , Зиги :)  Ако знаеш за колко много неща още има по 2 , по 5 , че и повече варианти.. Малахов казал, ама дали го е преписал отнякъде механично, дали го е чул от някой селски знахар, кой знае..
 Ето ти пример - Той и за настойката на орехи в газ препоръчва да се заравя в земята за 40 дни, обаче аз съм приятел с откривателя на самата методика , и едно е ясно като бял ден - рецептата за този (уникален) препарат никога не е била разкривана на външен човек . Знае се само от семейството.  Тоест ни Малахов, ни Гарбузов и т.н не биха могли да знаят. ( Но дават препоръки :) )

Колкото и да ги топиш , все няма да сбъркаш. Аз никога не съм се съобразявал като съм си правил тази настойка, както  и другата с газта.

За детето ти никой не смее да поеме отговорност, затова не казват хората. Някъде из книгите на Елисеева , Семенова и Малахов със сигурност се споменава  и това , обаче в момента не мога да отделя час или два за да го издиря. Ако попадна после , ще ти кажа. А ти порови из нета на руски, със сигурност ще ме изпревариш с тази информация :)
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: lindorina в 18-07-2011, 15:21:19
Зиги,миналата година и аз като тебе се чудих - на тъмно ли,на светло ли да си държа буркана с орехчетата.Накрая,реших,че трябва да е на тъмно,като от време на време го разклащах .Държах ги дори по-вече от 40дена.Всяка сутрин приемах по 1 с.л.от настойката доста време.Известен период давах по няколко капки,разредени с вода и на малката.
Тази година буркана ми е отново на тъмно и отново може би ще го прецедя след 40-ия ден.Мисля си ,че не е голяма загуба ,ако орехчетата киснат няколко дена по-вече.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: peteto в 26-09-2011, 13:04:02
Здравейте, исках да споделя, че правих прочистването с орехова тинктура, пелин на прах и карамфил. Странното е , че когато започнах да пия карамфила получих много силни болки в ставите на краката - пръсти, стъпала, глезени, колена, и тазобедрени стави. Някой имал ли е подобен случай и има ли някакво обяснение? Карамфила го пих три дни, на третия ден го спрях, зщото усетих , че тези болки са свързани с него и до вечерта спря да ме боли.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: бате Бино в 04-10-2011, 23:01:22
Доста странно, никой не е споделял  за подобна причинно-следствено връзка. В школите на Семенова годишно по няколко хиляди човека изгълтват достойни количества от този + още дузина други чудесийки и никой не докладва  за нещо нередно.
Освен  да се е раздвижило нещо живо по ставите..? То според Семенова всички болести по света са от паразитите.
 Не е лесно да се потвърди или отхвърли обаче тази теория, както и всички подобни на нея , когато някой твърди ,че нещо се дължи на нещо си ... Причинно-следствена връзка в медицината се доказва изключително трудно. Защото никога не действа само една причина , а когато са няколко , коя точно е "нашата" , върви доказвай ..:)
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Hospitalier в 08-10-2011, 01:04:11
 Батееееееееееее Бинооооооооооооооо ти си мъж............ :sorcerer - emotloader:
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: бате Бино в 08-10-2011, 08:50:11
С какво ли съм те въодушевил този път, Hospitalier?  :)
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: bg359 в 12-10-2011, 01:47:47
Здравейте,искам да попитам,дали е вреден карамфила,ако го приемам всеки ден,понеже взимам всеки ден по една чаена лъжичка,но незнам дали при продължителна употреба не е вреден?Благодаря предварително!
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: gogoplovdiv в 05-12-2011, 13:11:05
   Здравейте на всички!

  Тази година, средата на юни си набрах зелени орехчета, нарязах ги и ги потопих под домашна ракия.
Но за съжаление едва вчера се сетих за тях. Едната бутилка е съвсем бистра, но другата е мътна и на парцалки. Дайте идея, мога ли да ги ползвам?

   Лек ден на всички.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Diego de la Vege в 05-12-2011, 13:59:26
E, една бутилка (бистрата) ще ти стигне до следващата реколта. Аз малко позакъснях тази година, та сложих обелките само с водка. Интересното е, че имаше червиви орехи, как са се промъкнали гадовете? Нали уж действат противоглистно?
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: papur72 в 31-01-2012, 23:52:12
Риган:
 Изследвания сочат, че етеричното масло от риган проявява значителни потискащи ефекти срещу 25 различни рода тествани бактерии, между които животински, растителни патогени и бактерии, свързани с хранителни отравяния и разваляне на храните.
- Има ефективно анти-бактериално свойство. В Мексико изследователи са сравнили ригана с тинидазола- лекарство, често предписвано при инфекции, причинени от амебата Giardia lamblia. Те са остановили, че риганът е по-ефективен срещу Guardia в сравнение с останалите обичайно предписвани лекарства.
* Твърди се, че намалява количеството на недиагностицираните бактериални паразити. Според популярна модерна теория в телата на хората живеят голям брой паразити, които рядко биват диагностицирани и лекувани. Поддръжниците на това схващане препоръчват ригана като едно от веществата с общо
противопаразитно действие.
Специалисти от Университета на Западна Англия в Бристол заедно с индийски колеги открили, че веществото карвакрол, съдържащо се в ригана, притежава изключително силно противогъбично и антибактериално действие. Тези му свойства бяха известни донякъде на науката, но учените не предполагаха, че има толкова голяма сила. Според британските експерти карвакролът може да се използва като антисептик за водата, за да убива паразитите, причиняващи нарушения във функциите на червата, да лекува гъбични инфекции като кандида(причиняваща млечница у жените), а също така да унищожава резистентния златист стафилокок – смъртоносна бактерия, причиняваща вътреболнични инфекции.
Маслото от риган е мощен антисептик и може да се употребява както външно, така и вътрешно. То е ефективно при унищожаване на цяла гама от вредни бактерии. Маслото от риган трябва да бъде получено само от естествени растения, които растат в планинските райони с чиста екология.
Помага при състояния, като псориазис, екзема, микоза, грип и други инфекциозни заболявания. Освен това, може да се използва при лечение на бактериални инфекции, E. Coli, ламблиаза и хранително отравяне.
В див вид растението се среща в Гърция и Турция. Именно маслото, произведено от тези региони, е най-мощно и силно, реална противодейства на микробите и е ефикасно обезболяващо лекарство, сравнимо дори с морфина.

Най-важното е, че маслото от риган не формира вредни щамове в организма и не предизвиква странични ефекти, които съпътстват приемането на лекарства и антибиотици. Освен че е ефективно срещу опасни и дори смъртоносни бактерии, то не причинява биологични промени в организма. То не просто използва тялото, а го подхранва. И към днешна дата, маслото от риган е ефективно срещу всички познати форми на патогенни микроорганизми.
Листата и цвета на тази билка действат силно антисептично, спазмолитично, отхрачващо, освобождават излишните газове и тонизират. Екстрактът от риган се използва в медицината за лечение на настинки, грип, лека треска, гъбични инфекции, нарушено храносмилане, стомашни разстройства, борба с чревни паразити и болезнена менструация.
Спектърът на дейност и приложение на ригана е много широк. Той е мощно антигъбично и глистогонно средство. Има антибактериална активност срещу патогенни микроби като стафилококус ауреус, бацил на дебелото черво и листерии. Сред последните данни интерес представлява доклад, който показва, че карвакролът, съдържащ се в маслото, убива Bacillus anthracis (причинителя на антракс). Маслото от риган е идеалното средство срещу различни гъбични инфекции на краката.
По своето действие карвакрол се оказал много по-силен от 18 антибактериални препарата, с които учените го сравнили. По думите на изследователите от маслото на ригана може да се изготви антисептичен спрей за унищожаване на златистия стафилокок в болничните заведения. Освен това учените обсъждат възможността от маслото на ригана да се разработи и дезинфекциращ перилен препарат.

Австралийски учени преди това откриха, че маслото от риган се бори успешно със силно разпространения причинител на възпаления в стомашно-чревния тракт и пикочо-половата система – Е.coli (ешерихия коли), както и със салмонелозата. То е ефикасно и срещу обикновената простуда.

Карвакрол съдържат и други лечебни растения – стръкове градинска и дива мащерка (Thymus vulgaris u Thymus serpyllum), цветове градинска и балканска чубрица (Satureja hortensis u Satureja montana), стръкове седефче (Ruta graveolens), корени пурпурна ехинацея (Echinacea Purpurea), корени наклонен божур (Paeonia anomala) и др.

Масло от риган е добре известно лекарство за гъбични заболявания. Кандида е един от такава болест, че е заразил милиони хора по целия свят. Съдържанието на мощни противогъбични средства при диви риган масло премахва Candida безопасно и ефективно. Като се 1-3 капки масло под езика или със сок 3 пъти дневно може да преживеят от неразположението на Кандида. Можете да продължите процеса на зарастване на този толкова дълго, колкото е необходимо. Храните, съдържащи захар и рафинирано брашно трябва да се избягва, тъй като те провокира Candida. Можете да помогнете на оздравителния процес чрез пиене на 8-12 чаши чиста изворна вода дневно. Това ще помогне за промиване на токсините от тялото си. Токсини в тялото, са обикновено генерира, когато Candida умира след като са влезли в контакт с масло риган. Продължително лечение и по-агресивна дози може да се наложи да се лекува хронична Кандида.

А гъбични заболяване, наречено нокти гъбички обикновено е резултат на инфекция Candida в кръвта и е трудно да се отървеш от. Риган масло притежават много добра възможност за справяне с този инат заболяване. Можете да се измие и сухи нокти, а след това накисва пръстите на дивата нефт на риган, повторете процеса, два пъти дневно, за да се отърве от тази гъбични заболявания. Освен, като 1-3 капки масло от риган 3 пъти дневно в продължение на шест месеца, ще помогне за излекуване.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: titan в 31-01-2012, 23:54:12
папуре, не можа ли да го редактираш малко , по едно време стана въпрос за нефт от риган   tooth
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: papur72 в 01-02-2012, 01:14:35
важно е съдържанието.  :Confus_3:
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: бате Бино в 01-02-2012, 12:26:41
Ами давай втората и по-важната част от информацията  - откъде да си купим масло от риган? :)
Ако има някакви инструкции как сами да си направим, моля те ти да ми направиш по инструкциите, аз ще си купя :)
Но ако ще трябва да се събираме 10 човека за да си внесем 200 гр. масло на цена 200лв от Мексико, не го виждам да стане скоро :)
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: mnogoznaika в 01-02-2012, 13:44:10
http://www.lechitel.bg/product.php?p=1

Има го тук под името Кандимин.

А иначе масло от мащерка, чубрица и др. има от сериите на Икаров и други подобни фирми за етерични масла.

От опит мога да споделя, че анти-микотични и анти-бактерицидни препарати като кандимин, цитросепт (масло от грейфрут) трябва да се редуват/сменят периодично, защото полезният им ефект с времето намалява.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Виолета в 01-02-2012, 14:22:15
До колкото знам маслата на Икаров май не могат да се потребяват вътрешно. И на другата бг фирма, която произвежда масла пак не могат да се ползват вътрешно. Поне аптекарите така казват. Т.е. трябва да е на чужд производител. Аз лично не знам каква е разликата м-у бадемовото масло на Балчо напр. и това на Икаров.  :Confus_34:
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: papur72 в 01-02-2012, 19:34:36
http://bilki.bg/index.php?m=320&lang=1&cat_bilki=28740&a_bilki=1&bilki_c=922&bilki_p=2117&tursene=%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD&bilki_o=1
http://bilki.bg/index.php?m=320&lang=1&cat_bilki=28917&a_bilki=1&bilki_c=922&bilki_p=725&tursene=%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD&bilki_o=1
http://bilki.bg/index.php?m=320&lang=1&cat_bilki=28743&a_bilki=1&bilki_c=922&bilki_p=2602&tursene=%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD&bilki_o=1
http://bilki.bg/index.php?m=320&lang=1&cat_bilki=28743&a_bilki=1&bilki_c=922&bilki_p=2603&tursene=%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD&bilki_o=1
http://bilki.bg/index.php?m=320&lang=1&cat_bilki=28743&a_bilki=1&bilki_c=922&bilki_p=3702&tursene=%D1%80%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD&bilki_o=1

http://sortovisemena-bg.com/categories/%D0%A0%D0%B8%D0%B3%D0%B0%D0%BD.html?mc=1000014&c=230
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: mnogoznaika в 02-02-2012, 09:01:56
За кандимина пише, че съставът му включва зехтин освен самото риганово масло, обаче от опит знам, е е доста силен и концентриран. За останалите няма посочено нищо. Някой ползвал ли е, за да сподели впечатления?
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: vangelia78 в 11-02-2012, 22:09:31
Здравейте,
Открих сайта преди 3-4 месеца и искам да споделя опита си в прочистване на паразити. Използвам 2 хранителни добавки, които могат да се намерят сравнително лесно в аптеките - Глюкоманан и Хуск. След тяхната първоначална употреба (по 1 опаковка от двете за 2 седмици) забелязах, че изхвърлям червейчета (~4 мм дълги, живи и умрели), които оприличавам (след консултация с Гугъл) на острици. Не съм сигурна, но мисля, че освен тях има и други, доста по-големи, които също се причисляват към аскаридите. Не мога да ги видя толкова ясно както остриците, защото ги изхвърлям вече мъртви и приличат повече на слуз.
За изчистването ползвам и клизми с топла вода.
Благодаря на всички за споделянето на полезна информация!
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: бате Бино в 11-02-2012, 22:22:32
Много странно . И двете добавки не съдържат никакви противопаразитни съставки, а и изобщо не се рекламират дори като противопаразитни.  ::)
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: papur72 в 12-02-2012, 14:29:31
http://healersadvice.blogspot.com/2011/02/blog-post.html
http://www.nanocom-bg.com/test/index.php?option=com_content&task=view&id=168&Itemid=34
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: papur72 в 12-02-2012, 15:20:49
http://www.scribd.com/doc/61757602/Biala-Kniga-Na-Jivota

Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: vangelia78 в 01-03-2012, 10:42:16
Здравей, бате Бино. Да, "на пръв поглед" нямат такива свойства, но след справки и по други сайтове се открива информация за непоносимостта на хелмитите към високото съдържание на фибри в храната.
В други форуми тук някой беше споменал за магазинче за индийски хранителни добавки на ул. "Княз Борис І" (до магазин "Слънце и Луна", пресечка на "Гладстон") и конкретно две хранителни противопаразитни добавки. След многократно ходене до въпросното магазинче (обикновено го намирах затворено в иначе обявеното му на вратата работно време), поръчване на добавките, неотговаряне по телефона на продавачката, с която имах уговорка да се чуем като ги получат, просто се отказах да чакам и се заех да търся техни алтернативи, като се ориентирах по основните съставки на двете добавки (индийски живовляк и картофена палма). Така ги намерих по-достъпни из интернет под формата на Хуск и Глюкоманан (и двете под формата на желатинови капсули). Хуск в насипна форма не е особено приятен за консумация; смятам, че вариантът в капсула не му отстъпва по нищо. За месец употреба на двете добавки - 2 кутии Глюкоманан (100 капсули в опаковка) и 1 кутия Хуск (225капсули в опаковка) ценово излиза около 80 лв. Приемах по 3 капсули, 3 пъти дневно от двете, 20 мин преди хранене.
Има нещо друго интересно свързано с опаразитяването - обикновено физическото такова винаги е свързано с наличие и на духовни паразити. Не съм достатъчно запозната с темата и навътре в незримата материя, за да коментирам по-нататък...
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: бате Бино в 01-03-2012, 12:22:46
Вангелинка, можеш да дадеш ако искаш справка по тия сайтове, дето правели връзка с фибрите. Интересно е кой откъде го е чул. Но дори и да има такава връзка, знай със сигурност , че това е слаба ракия за паразитите. В зависимост от вида паразит трябва и съответния по големина чук. :)  Едно само знам - не е лесна борбата. Ония "лошите" също се борят за съществуване :)
А "духовните паразити"  за които казваш, са всъщност - енергийни. Думата "духовен" има друго значение, някой из форумите пак не е доразбрал :)  ( а ако държи на термина "духовен" ,вероятно има предвид -"кармичен", но това пък не е паразит, а патологична програма за болест или смърт, което е най-трудното за преодоляване , ако изобщо е възможно. )
А по отношение енергийните паразити - там нещата са сериозни ,че и страшни .  Трябва квалифицирана помощ. За справка - филмът "Екзорсист". 
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: vangelia78 в 11-03-2012, 12:03:06
http://nanocom-bg.com/test/index.php?option=com_content&view=article&id=2075:protivoparazitna-dieta-&catid=20:naturalni-terapii&Itemid=34
http://plamenshopov.blog.bg/lichni-dnevnici/2010/04/23/zelena-huma-glina-psilium-i-detoksikaciia-prochistvane-na-or.533428 - не е толкова по темата, но е интересно да се прочете.
Предупредих, че не съм запозната с нещата около другия вид паразити. Не настоявам за формулировка, така че, възможно е някой да се е издразнил от неправилна употреба на „духовни”. Може би по-точно е духове паразити. Книгата на Елоа Стар „Пленници на Земята” е някакво обяснение по въпроса.
Енергийните паразити според мен са духовете паразити, но и живи хора, настроени на ниска вибрация. За квалифицираната помощ съм съгласна, сами няма да си отидат. „Екзорсистът” го гледах до първите 10-15 минути (нямах смелост за целия   :-[ ). По холивудски се придава повече драматизъм и патос чрез сценични ефекти.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: бате Бино в 11-03-2012, 13:12:08
"Наноком"ООД ( първият линк)  си направиха сайта платен.  За пръв път виждам сайт, който да не допуска ДОРИ  четене  на материалите. Явно се имат за достатъчно велики вече .. Искрено се надявам  да не стане заразно.  Какво ли ще стане , ако всеки си направи страницата платена?  Че даже не оставили няколо статийки за зарибяване.. Аз откъде да знам какво има в техния сайт, че да бързам да се регистрирам?
Жалко е когато  хората загубят ( ако изобщо са я имали) способността да изпитват радост  да дадат от себе си нещо безвъзмездно!  Да споделят информация, да помогнат или да дарят , но без да го афишират!  За какво ли могат да претендират такива хора,  в чиито души се е настанил комерсът  и користта?  НЕ съзнават ли, че това е пример за еволюционна регресия?  
( И тръгнали да ми разказват   за енергийни и духовни паразити...) 
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: eleonorad в 13-07-2012, 15:07:16
Здравейте!

От 10.07. 12. започнах прочистване от паразити по метода на Хулда Кларк.Прочетох всичко по темата от форума и сайта.Настойката от орехи си приготвих сама от зелените орехчета от село,пелина е набран,изсушен и смлян от една приятелка,карамфила си го смлях сама.Прочистването го правя с цел профилактика.Засега нямам някакви особени усещания,само като че ли лееко ми се повдига от ореховата тинктура и усещам незначителна болка в стомаха - според мен това е признак,че нещо се случва,действа нещо...При вас как беше?
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Bunnie в 24-07-2012, 13:06:42
Здравейте,
може ли да ми кажете от къде бих могла да си купя тази настройка от зелени орехчета т.като не успях да си я направя сама. Къде в София я продават знаете ли?
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: purelove в 24-07-2012, 13:16:20
http://zepir.com/bg/products/Hranitelni-dobavki_1/Ekstrakt-ot-Oreh.html
http://zaper.artcom.bg/%D0%BE%D1%80%D0%B5%D1%85%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%82%D0%B8%D0%BD%D0%BA%D1%82%D1%83%D1%80%D0%B0
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Kalia в 25-07-2012, 08:39:17
И аз направих цикъла за прочистване от паразити преди един месец.С пелина трябва да се внимава и да се започне с по-малки дози в началото, докато организма се пригоди към него.От зелените орехчета и аз имах болки в стомаха, но най-много до 1 час след приема.Най-безопасен  ми се видя карамфила.Иначе от пелина и зелените орехчета се засилва метаболизма като цяло.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Theodora в 25-07-2012, 08:46:07
На мен пък карамфила ми беше най-гаден...Нали е хубаво да се ослюнчи и той, та направо все едно ми прогаряше лигавицата в устата  :surpris_23:
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: eleonorad в 25-07-2012, 20:46:53
Аз нямам проблем с ореха и карамфила,но пелина ми видя сметката...Сега го приемам объркан с мед..остават само два дни...Като цяло се чувствам отпаднала,но може да е и от жегата...
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Виолета в 08-08-2012, 09:10:12
От къде намирате пелин на прах? Моят е просто сушен и наситнен. Опитах се така да го дъвча, но нещо не ставаше и го гълтах. После реших да правя чай, както Малахов е казал - в 250гр. вода 2 с.л. се пие на 3 пъти през деня. Аз го пиех около 30 мин. преди хранене.
За горчивината - открих, че горчи дивият пелин (Artemisia vulgaris), а белият (Artemisia absinthium) - не.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Kalia в 08-08-2012, 13:05:16
Аз пелина го пресях, така  както се пресява брашно през една по-едра цедка.Може и през сито за брашно.След това пелина (който вече е на прах) се взема направо с лъжичка-необходимата доза и след него се пие вода.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Виолета в 09-08-2012, 15:17:51
Благодаря, Каля! Следващият път ще пробвам така.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Георги_НЗ в 03-12-2012, 12:22:01
Съветвам това прочистване по Кларк да се прави по дадената схема - от личен опит.
Понеже преди време аз реших, че тези дози са смешно малки и тръгнах на четвърта скорост - с по една хубава лъжица тинктура и пелин колкото мога да глътна .
Резултата беше юнашко кръвно налягане и с още  по-юнашко главоболие.

После си дадох сметка какво е би могло да стане...

Затова - по-полека с газта. Постепенно да се качва дозата за да е всико под контрол.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: бате Бино в 03-12-2012, 12:46:32
 Жоре, прав си , само че прочистването  "по Кларк"  не включва  газ  :whistling2 - emotloader:
ТИНКТУРА означава  спиртна настойка.
 За газта си има други схеми и както отбелязваш - те са си "по-полека" :)
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Георги_НЗ в 03-12-2012, 13:17:23
Аз имах в предвид - четвърта скорост и даването на газ, та по леко с педала на газта.  :Content_22:

Тинктурата сам си я бях направил в буркан пълен с нарязани на две зелени орехи и заляти с 95% спирт. Седяха един месец на тъмно и после прелях тинктурата в малки бутилки.
Освен, че взимах по една пълна супена лъжица, ами имах и случаи когато бързам да отпия от бутилката една глътка с неопределено количество.

После четох, че такава голяма доза може да предизвика тромби в кръвта. А то е логично - когато някакъв паразит усети зора и тръгне да се спасява може да попадне в кръвния поток. А чуждо тяло в кръвния поток е нормално да се облепи със съсирена кръв и да нарастне до масивен тромб.... пази Боже от такова!
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: bori79 в 01-04-2013, 13:24:24
Здравейте,

аз да споделя моите усещания от пречистването. Купих си Candimin, както и корен от бял оман. Пия ги и двете от три дена . Първо започна едно откашляне на някакви секрети от гърлото - около 2 дена. Но най- ужасното са болките в ставите и мускулите. Болят ме такива места по тялото, който никога не съм усещала. И голям спад на енергия - направо се чувствам размазана ???
Това би трябвало да е добре - значи нещо се размърдва в организма , но болките са доста силни. Незнам дали да спра за малко.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: бате Бино в 01-04-2013, 14:47:54
bori79, това по чия система  се води противопаразитно?  Че и "прочиствощо" .. :surpris_23:
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: bori79 в 01-04-2013, 14:52:19
Хора ако искате да се прочистите от паразити,глисти,яйца,тении,микроби,бактерии и всякяви други гадинки пийте чай от Бял оман.Напълно достатъчен е .Освен всичко друго има безброй приложения за всякакви болежки.Не случайно е считан за панацея още от древноста сред някой европейци.И няма страничните ефекти на пелина от продължително приемане.
Незнам дали е точно система, прочетох го тук във форума и на още няколко места. И двете средства се водят противопаразитни
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: бате Бино в 01-04-2013, 14:56:04
Е щом Хоспиталер казва..  :kisss: ( Значи , по "системата на Хоспиталер" ..  :) )
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: rima в 03-04-2013, 19:36:31
Бори, продължаваш ли с чая, как върви?
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: shofilev в 03-04-2013, 22:43:13
Не зная белия оман колко силно действие има, но с candimin-а внимавай - не е за подценяване и е нормално да създава по-силни усещания. Маслото от див риган е изключително силно, макар и в кандимина да е разредено. Аз бях опитвал миналата година да пия кандимин в чаша с вода, ама нещо ми дойде по-силно от очакваното като усещане и затова реших да го пробвам, като добавям по две капки в прилично количество салата - пак се усеща много силно (като вкус и аромат, че и лютивина). Бях чел някъде, че в никакъв случай не бива да се прекалява с него.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: bori79 в 19-04-2013, 10:19:03
Здравейте,

да тази работа с Кадимина не излезе на добре. Оказах се в болница с уроинфекция и много висока температура. Нямам доказателства , че има пряка връзка или е просто съвпадение. Пих кандимина сутрин и вечер по 2 капки около 10 дни - докато не вдигнах тази температура, която не можаш да сваля освен с антибиотиците, които тук ми наливат.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: бате Бино в 21-04-2013, 09:54:08
Е ,Бори , като ще ни разказваш нещо , давай повече подробности де , не се стискай :)
Какво значи МНОГО ВИСОКА температура според теб?  "Много " и "малко"  са думи от речника на поетите..:)   ( Самата температура  е твой приятел, ако не превишава 39.5 - 40  градуса, можеш да го напомниш на докторченцата, ако изобщо са внимавали в час навремето ..  Това е защитната реакция на твоя организъм. Той взема неговото си решение, което обаче се "оспорва" от великий чичо Доктор, който решава че е по-умен от природата,    и почва да бори температурата, която определя като твой враг.. )
И каква точно  "уроинфекция" те е сполетяла?    Да не е нещо бъбреци? Защото другото "УРО" не дава чак такава силна ответна реакция..  
(Само че ако е бъбреци, едва ли антибиотиците е най-доброто лечение..)

А уважаемите докторченца уведомиха ли те какво те очаква след налетите антибиотичета?
Една чудна Дисбактериозка   и  Дисбиозка.. Които задълго ще те задържат като техен пациент, защото най-вероятно от тях ще възникнат допълнителни състояния , които докторчетата отново ще трябва да лекуват, да лекуват..      
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: papur72 в 22-04-2013, 18:39:51
http://nanocom-bg.com/test/index.php?option=com_content&view=article&id=907:mravcheno-darvo-pau-darco-&catid=37:bilkolechenie&Itemid=100017
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: bori79 в 29-04-2013, 15:25:06
Бате Бино,

всичко това го знам, затова си седях два дена в къщи с температура - 39 - 39,8 . Ядох много чесън, свалях температурата с компреси от вода и оцет до към 38 C, но след това тя пак се повишаваше. Знаех, че като отида на лекар, той няма какво друго да ми предложи освен антибиотик, затова се натисках, но на втория ден вече се чуствах много зле и доста изтощена. Приеха ме в болницата заради ниски стойности на тромбоцити и гранулоцити. Уролога заключи че бъбреците са ок - а лекуващата лекарка каза цитирам: "Някаква инфекция, може и да е уроинфекция но хубавата новина е, че я отцелихме с антибиотика". Удари една широка усмивка и видимо доволно от работата си продължи нататък.
Преди 2 години имах същия проблем но тогава започна с цистит и бях сигурна, къде е проблема. Докато този път нямах никакви оплаквания освен температурата. Нищо не ме болеше, нито имах смушения в ходенето по- малка нужда.

 
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: rima в 07-05-2013, 09:40:13
ами то е нормално да се вдигне температура при обезпаразитяване, освен ако не се пречиства паралелно кръвта по някакъв начин . Аз пия MMS. Друг вариант е всичко да се прави много бавно, за да успява черният дроб да изхвърля токсините, иначе се натравяш.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Георги_НЗ в 08-05-2013, 08:22:20
ами то е нормално да се вдигне температура при обезпаразитяване, освен ако не се пречиства паралелно кръвта по някакъв начин . Аз пия MMS. Друг вариант е всичко да се прави много бавно, за да успява черният дроб да изхвърля токсините, иначе се натравяш.
То точно и затова е ММС-а в схемата на Калкер за аутизма. След убиването на паразитите от тях излизат разни вируси и бактерии, които правят вътрешна инфекция за човека. А преди това са тормозели нашите паразити, докато са живеели в нас. Паразита е бил един вид капаула и подходяща среда за тези микроби.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: violetblossom в 22-05-2013, 17:31:16
Бих желала да ви запитам един странен въпрос - днес си събрах орехчета от земята, беше ги издухал силният вятър. Мисълта ми е, трябва ли да ги замия преди това, или да не се развалят\мухлясат нещо от водата? Мислех си, че 40 градусовата водка ще ги дезинфектира достатъчно добре?
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Георги_НЗ в 24-05-2013, 00:11:35
Ако бях аз щях да ги измия и веднага в спирта.
Днес и аз си направих тинктура - кастрих един орех и си набрах орехчета. Нарязах ги през средата и в 90 градусов спирт на тъмно.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: violetblossom в 24-05-2013, 01:26:03
Да, аз така и направих. А не е ли прекалено силен 90гр., в сми да не прецака орехчетата? Защото аз мислех да пробвам и със спирт как ще е.. А после разреждаш преди да го пиеш, в какво съотношение?
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Георги_НЗ в 24-05-2013, 05:25:41
Просто такъв спирт имам. А после се пият няколко капки по схема и не е проблем колко силен е спирта.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: violetblossom в 24-05-2013, 14:55:41
Абе май не трябва да се пие директно. Виж какво пише  тука  (http://apteka.framar.bg/18004390/%D1%81%D0%BF%D0%B8%D1%80%D1%82-%D0%B5%D1%82%D0%B8%D0%BB%D0%BE%D0%B2-70-100-%D0%BC%D0%BB-)
Цитат
Вътрешно се прилага във вид на 20-33% разтвор в стерилен изотоничен разтвор на натриев хлорид или дестилирана вода.
И то за 70%ов. А за 90 пише въобще да не се приема вътрешно.
Цитат
95% просто не е подходящ за каквото и да е, защото в такава висока концентрация на алкохола веднага (или много бързо) води до денатурация на белтъците.
Аз си мислех примерно дали не може да се разреди с дестилирана вода 1:1 и така да се получи 35%, за да не се изгорят орехчетата, а и стомахчетата ни в крайна сметка? :roll:
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: shofilev в 24-05-2013, 22:49:02
Разреждането с дестилирана вода 1:1 не дава намаляване на концентрацията наполовина - има си начин за изчисляване на концентрацията при разреждане с дестилирана вода. Най-добре е (аз така практикувам) да си купиш спиртомер (струва 2 лв.), разреждаш и мериш. Така най-вярно се определя концентрацията. Извлеци в 90 градуса се правят рядко - предпочита се 40-45 градуса, също рядко 70. 40% спирт не е добър дезинфектант. По принцип спиртът не е много силен дезинфектант, а концентрации под 66% - съвсем. То ако беше достатъчно 40 градуса за дезинфекция, алкохолиците щяха да са стерилни. :)
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Георги_НЗ в 26-05-2013, 17:08:54
Друго имах в предвид. По схемата на Кларк се почва с една капка и се стига до десетина. Капят се капките настойка в малка чаша и се долива с 10 - 20 грама вода , след което се пие. Така 90-те градуса са вече 5.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: violetblossom в 26-05-2013, 18:07:41
А аз - че високите градуси ще убият полезността на орехчетата. Все едно да ги държиш във вряла вода.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: shofilev в 26-05-2013, 19:02:37
В редки случаи съм срещал за тинктура да се използва 90% спирт, явно не е случайно. Причината едва ли е, че ще я използваш чиста тинктурата и няма да я разреждаш. По-скоро е свързано с взаимодействието на съставките в билката със спирта - явно в готовия извлек нещата се променят при високи проценти спирт и не се получава краен продукт с подходящи характеристики.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: catalina в 02-08-2013, 17:40:50
Правих 5 дневно + захранване по Лидия Ковачева и сега искам да направя противопаразитната програма от сайта.

Много четох тук мненията и много неща са обсьдени, но малко хора са споделили, че са я правили и как се е развила при тях, а чуствам, че имам нужда някой да ми даде кураж, защото ме е страх да не взема да се повредя. Пелиньт навсякьде пише да се внимава с него, че са му силни активните вещества, орехите пьк с йода... но да каже, че хората ги пият на ликьор и са Ок.

Знам, че който го е страх от мечки не ходи в гората, ама хем искам всички вьн, хем ме яде отвътре сьмнението...
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Мими в 08-05-2014, 11:12:36
Това
"Идеята е карамфила да стигне в червата, където да убие яйцата. Ако не е в капсула, карамфила се разлага още в стомаха и го едно че го уврежда, второ че не достига изобщо до яйцата и те се излюпват и се появяват още метили."

го видях някъде в интернет. А дали е вярно?
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: навигатор в 31-08-2014, 13:25:28
Понеже се виждам вече в чудо с екземата, която ме напити в последните месеци, реших да опитам и прочистването от паразити. Четох пак тук из форума, че паразитите могат да причинят и кожни проблеми.

Вече съвсем се отчаях, защото петната ми плъзнаха и по ръцете и раменете  :(

След спиране на единия кортикостероид ( който беше замазал нещата за известно време ), от другата седмица имам изписан нов. Спрях първия по съвет на лекаря и точно след 2-3 дни петната ми цъфнаха отново в цялата си прелест....
Проблема ми е, че не знам от къде да си намеря тук зелени орехчета и да си направя тройчатка.
Чакам да ми дойде пелина на прах, карамфил има навсякъде. Ама орехчета и то по това време не знам???

Намерих сайта на Хулда Кларк:

http://www.clarknederland.nl/shop/parasietenkuur-parasite-cleanse/16/18/36/

Тук се предлага готова комбинация от всичко необходимо за паразитно прочистване, но цената ми се струва, меко казано, нереално надута.

Отделно продават шишенца с тинктура от черен орех, но са по 20 мл, което пък е недостатъчно.
Обърках се наистина, а искам да разкарам тая гад. Какво да правя не знам.

На зима, като нямам толкова много физическа работа, май ще опитам и гладуването. Но ме е страх, че съм с прекалено преобладаваща Вата конституция и много бърза обмяна на веществата, и няма да го издържа дълго.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Daniella в 31-08-2014, 14:51:04
Нави, свържи се с бате Бино от нашия форум на лични: http://goo.gl/lFFh29 (http://goo.gl/lFFh29)
Той ще ти помогне за съставките и се разберете как да стане изпращането.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: iramira в 16-09-2014, 22:03:08
Здравейте! Съвсем нова съм тук. От няколко дни чета като гост, но ме " напъват" едни тъпи въпроси, на които не мога да намеря отговор. Четейки за БЯЛ ОМАН, видях, че е подходяща за сина ми, който има астма. Въпросът е - чайовете и запарките кога трябва да се дават- при изявен проблем ли -кашлица, задух, или може профилактично няколко дни като се надяваме и на противопаразитния ефект на билката?
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: rima в 04-10-2014, 20:33:55
това е за предпочитане пред Хилда Кларк, струва ми се и там пише защо: http://en.shram.kiev.ua/top/patents_medicine/medicine_13/medicine_2.shtml
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: svetli4ka в 11-10-2014, 18:49:41
Здравейте, казвам се Светлана и от една седмица ми излизат светли петна по лицето, а днес вече забелязах, че ги имам и по ръцете. Ходих на кожен лекар и ми каза, че имам себореен дерматит, започнах да пия пелин и карамфил, сутрин си мажа лицето с урина а вечер с крема който ми предписаха на биодерма. Понеже няма от къде да си взема орехи това дали е достатъчно ??? Направо в чудо се видях купих си и цитросепт пречи ли да вземам цетросепт по 15 капки, пелина и карамфила. Пелина го взех от аптеката, но май не е от цветчета.  :Confus_34:
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Тихия в 11-10-2014, 20:28:57
Светличка,
Тук не идваме за да лекуваме болести, мила. Тук се учим как да живеем така, щото да не се разболяваме. Отдели повечко време и попрочети това,онова.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: бате Бино в 13-10-2014, 20:22:39
А за тези , които са вече болни, Тихий,  какво препоръчваш? Да чакат докато се преродят отново ли ?
(http://s18.rimg.info/8a3fa35a3789cc61c38a9a078a3aa392.gif) (http://smayliki.ru/smilie-1093370055.html) (http://s18.rimg.info/8a3fa35a3789cc61c38a9a078a3aa392.gif) (http://smayliki.ru/smilie-1093370055.html)
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: svetli4ka в 16-10-2014, 19:02:31
Ами като човек изпусне юздите така става.  :surpris_25: Има ли някой който си е направил в повече орехова тинктура, няма откъде да си взема пък ситуацията е кънтри  :Confus_3: Форума и сайта като цяло е страхотен благодаря ви хора, определено се обогатх  :thankyou:
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Nelli в 16-10-2014, 19:17:50
ако не се намери скоро, като краен случай - аз, с куриер, но ми е  стара вече
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Инка в 20-10-2014, 08:12:20
"Идеята е карамфила да стигне в червата, където да убие яйцата. Ако не е в капсула, карамфила се разлага още в стомаха и го едно че го уврежда, второ че не достига изобщо до яйцата и те се излюпват и се появяват още метили."  го видях някъде в интернет. А дали е вярно?

Подправките, неслучайно се ползват повече в топлите страни, всъщност те са естествено средство за борба и с паразитите. Естествено, че те стигат и до червата и да изхода също  ;) В капсула стигат по надълбоко и действат по активно. Естествено, че не увреждат червата или стомаха, освен ако човека няма вече язвички и диспепсия, язва, гастрит. Тогава подправките са противопоказани, но пък лена е отличен за такива случаи. Също морковите настъргани или пресен сок, ленено масло отвара, тиквено масло, тиквено семе мляно.
Карамфила има нервно-паралитично действие върху паразитите и ги отлепя, тъй като те се отпускат. Всъщност повечето билки действат на този принцип, затова често пъти предлаганата терапия включва след пиенето на билки, приемането на очистително, например английска сол, за да може докато са в несвяст да се изхвърлят.
Ако нямате празни капсули за пълнене /в нета има/, то може просто да сдъвчите 2-3 зърна карамфил на не много ситно и да ги преглътнете с повече вода. Така частиците му ще стигнат и надълбоко също ще отделят маслото си.
Аналогично и с пелина - пелина също може да се дъвчи и преглъща с вода. Почва се с малки дози, буквално на върха на лъжичка и се увеличава всеки ден /за сух/ до половин лъжичка /по добре обаче в капсули, че е труден за преглъщане сух/. Ползва се цялото растение, листата също. Те както и цветовете са силно-действащи, не предозирайте, защото може да се натровите. Не ползвайте дълго време.
Аз например си гледам едно растение пелин в саксия и сдъвквам по някое и друго листо пелин, през цялата година на гладно с вода. Цветове, пелина има само в края на лятото, но листа има практически цялата година, дори в момента.
 :)

Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: DeNiro в 21-10-2014, 23:02:10
А докато трепем паразити и лоши бактерии, дали същевременно няма да видим сметката и на част от добрата храносмилателна флора например?
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Инка в 23-10-2014, 15:10:31
Това е разликата - като се приема във вид на храна стомаха всмуква част от нея. Нека се изкаже и някой още по компетентен. Апропо пелина действа само на паразитите, защото имат някакъв тип нервна система, на бактериите /флората/ не действа.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: бате Бино в 12-08-2015, 14:19:02
Извадиха 10 см червей от окото на жена.
http://www.vesti.bg/bulgaria/obshtestvo/v.-tyrnovo-izvadiha-ogromen-parazit-ot-okoto-na-zhena-6040885
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Инка в 12-08-2015, 16:29:40
Мерси, много явно показно за нивото на опаразитяване в България. На моя позната при непоносим сърбеж в ухото същия червей са извадили. Като тънък бял конец.
Но най-поразителното е, че казват, че нямало опасност за близките. Че тия червеи не се ли размножават или са стерилни? И пак, в момента, отсъстват и Зентел и Вермокс от пазара.
Добре, че има множество билки по темата + минерали и глина и този хубав форум.
Бъдете здрави  :kisss:
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: бате Бино в 12-08-2015, 17:51:28
Много са различни, Точице, паразитите. Едни са заразни, други не са, едни влизат в теб  от рибата, други от целувка с кучето ти, трети директно през кожата се намъкват . Симптомите от присъствието им също са различни, както и методите за прогонване .Трябва да се изкара курс по паразитология за да им хванем спатиите на всичките .   :weight_lift:
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Hiro в 21-01-2016, 14:47:35
Здравейте интересни хора! 
Попаднах на два метода за обезпаразитяване, може да Ви заинтригуват (ако ги има някъде тук, съжалявам за повторката, не съм изчел всичко).
Единия метод е чрез орално и анално tooth приемане на лимонов сок и отвара и масло от евкалипт (само анално). ЦЪК (http://www.freepatent.ru/images/patents/199/2270688/patent-2270688.pdf)
Втория метод е клизма с натриев бикарбонат. ЦЪК (http://www.freepatent.ru/images/patents/188/2281106/patent-2281106.pdf)
Съжалявам, но са на руски език, струва си обаче да се поизмъчи човек с гугле преводача.
 
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: бате Бино в 21-01-2016, 21:04:39
Hiro,  ти направи силен дебют при нас, поздравления!  :thankyou:
Едва ли някой ще се хване да чете и превежда, ами така и така си яхнал вълната, та преведи двете методики и си пиши голяма червена точка - за ценен принос към форума.

Това са две много оригинални методики, за които дори и аз не бях чувал досега, но е нормално - те са нови и тепърва ще набират популярност. Със сигурност ще ги изпробвам!
Издирих и форум, където се обсъжда методиката с евкалипта , мнозина докладват за излезли нашественици.
http://www.pravdu.net/publ/zdorove/parazity_v_tele_cheloveka_otravljajut_mysli_ljudej/2-1-0-111
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: taurus в 12-03-2016, 15:31:34
Какво мислите за пречистването с урина от токсини и паразити - може ли да ми предложите източник, за майка ми питам?
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: миа в 12-03-2016, 22:01:25
Ето тука има източник, в предаването на Гала:

https://www.youtube.com/watch?v=TfG4__f55Xc

а тука пък има жестоко противопоставяне:

http://6nine.net/2016/03/03/%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%BE-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA/

....и накрая всеки си избира на какво да вярва. :whistling2 - emotloader:
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: taurus в 13-03-2016, 13:48:36
Ето тука има източник, в предаването на Гала:

https://www.youtube.com/watch?v=TfG4__f55Xc

а тука пък има жестоко противопоставяне:

http://6nine.net/2016/03/03/%D0%B6%D0%B5%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D1%81-%D1%87%D0%B5%D1%80%D0%B2%D0%B5%D0%BD%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%81%D0%B0-%D0%BA%D0%BE%D1%8F%D1%82%D0%BE-%D0%B8%D1%81%D0%BA%D0%B0-%D0%B2%D1%81%D0%B8%D1%87%D0%BA/

....и накрая всеки си избира на какво да вярва. :whistling2 - emotloader:
Точно това е гледала майка ми, но ме съмнява и мен метода й.

Затова питам дали има по-изпитани системи, за уринолечение и книга?

Чувал съм за такова с варенето й.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: бате Бино в 13-03-2016, 22:45:32
Четете и анализирайте , наработвайте сами , за да можете да преценявате кой е прав и кой е зловещ дилетант. За да се прецени кой от спорещите е компетентен, е нужно да е наработена собствена компетентност по съответният въпрос.
Иначе ще сме принудени да прибягваме да косвени доказателства  за нечия правота  - каква му е титлата, колко е известен, какъв му е изказът, колко последователи имал,колко езици говорел,  как се обличал.. и т.н
Което няма никакво отношение към ефективността на  самата методика.
В "опровержението" този зловещ дилетант-биолог разчита именно на такива косвени улики, с които да си защити тезата. В биологията може и да е добър, но тук вече има  натуропатия, нещо доста различно от това, което са му преподавали в училище.  
 Толкова е ограничен, че слага всичко в термина "наука" . А вече и децата са  наясно , че има наука и наука.
 Удобната се приема "официално", неудобната се заклеймява и осмива.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Vov в 09-04-2016, 16:50:53
Хммм, ето и моите 5 стотинки:
1. Защо няма никакви паразити по ...например добре измита чиния...? Защо "болестотворните" паразити, живеещи в човешките организми не живеят и ...по дърветата? И т.н....
2. Всички микро- и макро-организми са много нежни и съществуват (живеят, хранят се, изакват се, размножават се и пр.) в много тесен обсег на физико-химико-температуро-влажни условия. Например много от тях умират при повишаване на телесната ни температура до 39-40 градуса.
3. Ако въпросните "болестотворни" гадинки бяха толкова лоши и всеядни, отдавна, отдавна да са ни изяли - съвсем и докрай. Което не се е случило, нали?
4. Да не прекаляваме с изброяванията: с една дума, всеки ден всички хора влизаме в допир с безброй микроорганизми, техни спори, яйца и т.н. и т.н. - не можем да ги изтребим.
5. Те се хранят само с натрупаните от нашата глупост боклуци! И ако ги нямаше тези "болестотворни" паразити, ние щяхме да мрем от просто натрупване на боклуци в телата ни до пълно спиране работата на системи и органи - доста преди сега наблюдаваните срокове. Затова те не са болестотворни (по-"нАучно" - патогенни), а само ни показват прекомерно натрупване на боклуци - та ако искаме, да обърнем някакво внимание... Обичайната първична, инстинктивна, еволюционно доказала се спасителна реакция е отсъствие на апетит - за известно време.
6. В действителност всички микро- и макро- същества, паразитиращи в телата ни, помагат по свой начин. Някои изакват повече или по-малко полезни за нас химически съединения и смеси, други - изяждат части от натрупаните от нашата безпросветна лакомия боклуци и отрови, а същевременно опитите за въздействие от страна на имунната ни система ни довежда до правилни решения - няколко дни (поне!) да приемаме само течности, почивки сън...
7. Защо никой не докладва многоучени изводи от изследвания на болестотворни и полезни паразити в телата на хора, пили само вода 15 - 20 - 30 - 60(!!) дни?!?!
За мен верността на изводите са многократно доказани: в телата на хората от т. 7. НЯМА НИКАКВИ паразити по най-малко 2 причини:
          а) Те няма какво да ядат;
          б) Те не ядат жива човешка плът;
8. А какво става с постоянно попадащите в устата и носа ни нови паразити? Много лесно: освободената от непосилен товар имунна система, дори без никакви ваксини, се справя с тях за секунди.

9. Тоест: "Прочистване от паразити" е грешно зададен въпрос. Самото прочистване не премахва храната на паразитите и на другия ден след прочистването ще ги имаме пак!.. Ако пък прочистим себе си от ХРАНА за паразитите, сме решили въпроса - поне на физическо ниво.
Може и още...

    Моля, извинете ме за разгорещяването.  :flower:
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: moridin в 10-04-2016, 09:55:02
Кои храни да се избягват тогава? Само на вода не може да си живее.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: cherry в 11-04-2016, 07:45:53
Кои храни да се избягват тогава? Само на вода не може да си живее.
Ето го отговора: "Защо никой не докладва многоучени изводи от изследвания на болестотворни и полезни паразити в телата на хора, пили само вода 15 - 20 - 30 - 60(!!) дни?!?!"
Можеш да живееш само на вода до 60 дни(макар,че не е сигурно дали не може и повече ;)),като след въздържанието от храна на паразитите надали ще им се иска да обитават бедното откъм харна за тях тяло.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: бате Бино в 11-04-2016, 14:48:47
Запознайте се , мили мои драги, малко по-добре с какво се хранят паразитите  ;) При глистите е както казва  Вов, но при останалите не е :)
  По-голямата част от нашествениците  са КРЪВОСМУЧЕЩИ. Което значи , че се хранят с кръв :)  Това важи особено силно за вътреклетъчните паразити - живеят в клетката , където  закусват и обядват
( вечерята  може би пропускат :) )  с кръвчица.
Това е и най-вероятната причина за МАЛОКРЪВИЕ ( нисък хемоглобин) - наличие на вътреклетъчни празити.    ;)
И той е нисък, не защото липсва желязо, а защото бацилите просто го изяждат хемоглобина ( който е белтък) . Мощно противопаразитно прочистване  премахва причината ,след което  набързо с подходящи добавки ( хлорофил+B12) параметрите на кръвта се възстановяват.  ;)
А след като се хранят с кръв тези паразити, това означава , че и напълно здрави хора могат да станат жертва. Тоест - не е необходимо да са замърсени отвътре. Проблемът е в имунната система. Което , разбира се ,  наистина може да бъде в следствие на "зашлакованост", но може да е и от друго :)  
Какво е "другото" ли ? :)  Ами например  гастрит с понижена киселинност . При него се отделя по-малко количество солна киселина , която е важна обаче , освен за храносмилане , така и за достатъчната концентрация на свободен хлор в кръвта  ;)  А свободният хлор е мощен   дезинфектант , унищожител на всякакви патогени! (   Това не е споменавано досега във форума , за мен също беше ново до скоро )

2. От паразити до паразити има голяма разлика.  Гладуването ( но якото такова, както и каскадното) може да изтреби всички паразити до крак ( бацили, вируси , глисти..) , обаче ако някои функции в организма не са възстановени, е ясно , че глистите  ще цъфнат пак някой слънчев ден.  :Content_22: А тези функции са само две -  оптималното производство на солна киселина и оптимално производство на жлъчка. Това са единствените оръжия, с които организмът разполага срещу по-едрите паразити - глистните . Нарушени ли са тези функции, нищо не може да ги спре гадинките.  Имунната система срещу тях е безсилна, твърде големи  по размер са.
 Тя е активна само срещу по-малките по размер пришълци - вируси, бацили, гъбички.
Затова когато се говори за "паразити" , е нужно да се уточни за кои от тях точно става дума.

Тоест, гладуването е силно само срещу по-малките нашественици . Срещу по-големите е нужен здрав стомах , здрав черен дроб и здрав жлъчен мехур ( за да освобождава жлъчката в нужният момент! А не самопроизволно или със закъснение , както е при дискинезия на жлъчния мехур)  с оглед да се предотврати бъдещо заразяване.

Да не забравяме също така , че глисти има в почти всички ДИВИ животни и птици, които трудно можем да обвиним , че са допуснали натрупване на боклуци в телата си :)  
 
Моридин, надявам се ,  (ако си прочел дотук  де :) ) че е станало ясно кое е важното - ако визираш глистите - при тях внимавай не толкова за  храната, а за състоянието на храносмилателните ти органи  ;)
Ако визираш останалите паразити - бацили, вируси, тъбички.. и др. - тогава - имунната система.

Най-рисковите храни за глисти, за които се сещам , са сладководни риби недобре изпечени, ( месо също) .
За гъбички -  храни , които плесенясват - фъстъци, ядки, масла разни  и др. , както и  всички тестени изделия, при които се използва мая.
 Маята, знаеш, са особен род изкуствено създадени! гъбички ( дрожди) ,които не умират при високата температура. Затова погрешно ги наричат "термофилни" , но по-точно е  да се нарекат  термолатентни.  
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Vov в 13-04-2016, 17:21:25
Е, да, здравето ни никога не е толкова лесен и прост въпрос, както би ни се искало...
"Якото" прочистване - изхвърляне и усвояване на натрупаните излишъци и отрови в телата (и в мислите, стремежите, осъзнатостта...) ни е единствения известен на мен естествен метод, предизвикващ/позволяващ ни да произведем много пъти повече стволови клетки. Точно те участват в невероятно пълното възстановяване на увредени органи и системи...
А вече възстановените органи и системи заработват като нови и намаляват почти до нула възможността от последващо заразяване (при условие, че не се върнем към старото хранене, пиене, дъвчене, дишане, мислене, движение...).
Ако перифразирам Илф и Петров: здравето е като шумата, просто няма кой да се наведе и да си събере... :flower:
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: TodHuk в 15-04-2016, 11:44:48
Към ББ
С голяма благодарност към ББ, който даде такова подробно описание за паразитите искам да попитам:
Е ли възможно с якото гладуване да се изчистим и от по-големите паразити?
/В случая изказвам предположението, че процеса на гладолечение трябва да подобри състоянието на храносмилателните ни органи и така индиректно да ни отърве от глистите./
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: бате Бино в 15-04-2016, 16:49:01
TodHuk, благодаря.
Тук корифей по въпросите на гладуването е Вов. (Аз съм теоретик, популяризатор и малък практик )
Но предполагам , че и за Вов ще е много трудно да каже, заради изключително трудното диагностиране на глистите!! Не знаем какво сме имали  "преди гладуването" и няма как  да разберем какво е останало "след".
За съжаление у нас в БГ не се прави единственият точен анализ за глисти - имуноферментният, тоест - ДНК метода. ( Прави се в Русия , в Западна Европа и зад океана ) 

Аз се базирам на голямата практика на моят приятел от Евпатория - д-р Хрушчов ,кмн,  гастроентеролог, натуропат, гладолечител, суровоядец. Той казва , че най-силно е каскадното сухо гладуване, при което всякакъв паразит се ликвидирва! Но такова гладуване е тежко изпитание. 

Подобряването на храносмилателната дейност , ако такава се постигне ( чрез глад) ще помогне за бъдещи случаи на заразяване. Но за настоящи "съжители" не мога да кажа как и колко дълго трябва да се гладува.
Може би трябва да се пита в руският форум, там има колосално количество информация и практика за всевъзможни състояния!  
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Vov в 20-04-2016, 16:52:05
Отговорът е ясен: Не съм правил истински изследвания с научни методи и средства.
99,99% съм убеден, че в черва, където 15-20 дни не е постъпвмала храна, а само отрови от околните тъкани, не остава никакъв глист.
Косвено доказателство за тази увереност е наблюдаваното при всички стремително нарастване на теглото от първите дни на захранване, като не забравяме, че то включва вода и сокове от зеленчуци, сокове от плодове, плавно и в малки количества включваме стъргани, рязани такива и пр... все количества храни, съдържащи в пъти по-малко хранителни съставки (въглехидрати, белтъчини, мазнини...) от обичайното хранене. И това е още в периода на бавничко възстановяване на чревната флора, с доста значителни физически натоварвания. НО, като няма глисти, като всичко е доста пречистено, КПД на усвояване на храната е много по-висок.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: TodHuk в 21-04-2016, 03:29:57
Vov,
това че качваме по някой друг килограм след гладуване е напълно нормално в повечето случаи. И съответно не е индикация за липсата на глисти.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Vov в 21-04-2016, 21:45:13
Щом казваш.

П.П. Както кажеш. Но ако решиш да практикуваш и внимателно наблюдаваш ...27 години - кратки и продължителни въздържания от храна на много хора, включително излагането им на всякакви нехигиенизирани храни, дишане в спарени/задушни/пълни със зарази помещения и пр. и пр. - от хора, пречистени и пречистващи се по известната методика, може да промениш мнението си.
 Или пък - не.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: TodHuk в 22-04-2016, 06:39:14
Vov,
Уважавам твоя опит и знания. Освен това вярвам, че това което казваш е така. Просто аргумента с покачването на теглото ми се вижда непълен и не даващ точна преценка..
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: iskrena в 23-04-2016, 16:32:09
И това е още в периода на бавничко възстановяване на чревната флора, с доста значителни физически натоварвания. НО, като няма глисти, като всичко е доста пречистено, КПД на усвояване на храната е много по-висок.

а може би, просто матеболизмът значително се е забавил, Вова :)
след продължителното гладуване :)
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Vov в 23-04-2016, 17:04:49
Искре, метаболизъм е термин от медицината и означава набор от (електро-)химични преобразувания в клетките ни за:
- преобразуване на храната в енелгия за поддържане на различните процеси;
- преобразуване на храната в строителни частици за изграждане на тъкани, органи, структури...
- изхвърляне на отпадъци ( и отрови).

Забавяне на тези процеси, под необходимите на даден организъм скорости, се случва когато, сме замърсени... Ускоряване може да се получи/постигне с повече ензими, с почистване, включително с временно въздържане от храна.
В периода на захранване се наблюдава учудващо значително нарастване на теглото (мускули, ако тренираме, или отново сланина, ако не тренираме), при хранене с малки количества храна и то - нискокалорична. Затова моят извод е, че поради намалените вътрешни загуби, такъв организъм успява да си набави необходимото от малко храна, поради по-голям коефициент на полезно действие (КПД) при преработване и усвояване на храната. Пък и самата храна е строго препоръчана, не включва всичко, предлагано в магазините...
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: бате Бино в 23-04-2016, 18:51:24
Вова, досега никъде  не съм срещал в натуралната , а и в другата Медицина , някой да е изследвал връзката м-у интоксикация и скорост на метаболизма. Има ли някъде писано , или това е твое предположение? Интересна ми е темата.
Да, знае се , че интоксикирането при някои хора води до затлъстяване и се явява една от причините за него.
Обаче дали е за сметка на забавяне на метаболизма? ( Според мен при  силна зашлакованост има логика организмът не да забавя , а  да засилва метаболизма   като  по този начин да се опитва да си помогне  в изхвърлянето на отпадъците. Но не съм сигурен, затова ми е интересно)

Второ ,  значителното покачване на тегло при захранването  е в резултат на инстинкта за самосъхранение на организма. Велик физиологичен инстинкт.  Така той се застрахова за следващият глад и се презапасява . Това е тъй нареченият "йо-йо" ефект, който добре познават всички, които са провеждали каквито и да било диети  за отслабване, вкл. и тези от най-абсурдните :)  -  след диетата винаги качват.
И следователно , причината е може би по-скоро  този инстинкт, отколкото повишеното КПД. Понеже  след като се наблюдава и при най-безобразните диети , които нямат нищо общо с изчистване  на организма .
 
Има и още едно обяснение за това, че след гладуване се наяждаме с малко храна.
Организмът просто привиква да яде по-малко. ( както може да се свикне с много , така може и с малко :) )
Такова хранене може да се възпита и без да се гладува , просто с времето постепенно се намаляват порциите и в един момент се чудиш, как вече с малко се наяждаш :)
Това си е отделна оздравителна методика още от времето на Луиджи Корнаро през средните векове - той бил аристократ , който здраво си угаждал и към 30те  вече бил "взел-дал" , смъртта чукала на портата му :) Някакъв лекар му казва, че ако иска да остане жив - пак да яде от всичко , което е ял и досега, само че най-много 350 гр храна за целият ден.  ( някакъв подобен грамаж беше) Луиджи почва да яде точно по този начин, оздравява и доживява почти до 100.  

 
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Vov в 25-04-2016, 23:26:09
...Харесвам такива разговори...
Бино, в замърсен организъм (физическо тяло, мисли, стремежи, представи, вярвания, мечти...) скоростта на всички процеси в тялото се намалява. Смятам, всеки е наблюдавал... Вероятно за изключение може да се приеме повишена сприхавост, раздразнителност и подобни.. при такива хора. Последните не противоречат на първото твърдение.
Изобщо в замърсено тяло скоростта на всички процеси се забавя... късно е и не ми се пише подробно : имам пред вид обмен на вещества.
Без специални методи многократно съм наблюдавал значително, видимо ускоряване на обмяна на веществата след почистване и не виждам нищо чудно в това. Особено силно се променя издръжливостта на мускулите и способността им бързо да се възстановяват след натоварване, същото се отнася за работата на мозъка, на всички жлези... ;)
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: бате Бино в 23-04-2017, 12:56:05
Попаднах на много интересна информация и бързам да я споделя  :heart_2:
Руска "колежка" се заслушала  в разговор между двама възрастни рибари. Оплаквали се , че преди 30-40 години  само 10-20% от рибата била заразена с глисти, докато сега, процентът бил 60-70 !
Интересно , какви биха могли да са причините ?  :surpris_23:
1. Вероятно рибите вече не са толкова "позитивномислещи" и не вярват достатъчно в оздравяването си ( както съветва например Брус  Липтън?  ;)
2. Вероятно имат повече "отрицателни мисловни модели" ( по Л.Хей ) в сравнение с предците си?  :surpris_23:
3. Вероятно изживяват повече  и по-силни душевни травми ? ( по д-р Хамер )   
4. Вероятно наработват повече грехове, които изкупуват посредством паразитози ?
6. Вероятно са подложени на по-голям стрес?
7. Настъпили са промени във вълновият им геном, защото са почнали да ругаят по-често?
8  Не са "квантово синхронизирани" , не се хранят "в зоната" или  "според кръвната група" ?
Докато при хората тези ,горните причини ,(считани от някои за ОСНОВНИ.. ) могат и да минат, то при рибите - едва ли..  tooth
Колкото и да се напъвам, и аз като авторката на поста, не мога да се сетя за друга причина , освен за влошената екология.
А щом тя може да е толкова силен фактор при рибите,  защо нас ни заливат с   все по-засукани парапсихологични ,мистични, езотерични, психосоматични енергоинформационни и прочие  причини, а не се каже в прав текст: докато има отрови- всичко друго е на втори план.  :pensif_29:
Някой ако се сеща друго, да споделя  :kisss:




http://forum.tv-pomogisebesam.ru/viewtopic.php?t=621
Добавлено: Пт Июн 29, 2012 2:59 pm    Заголовок сообщения:    
________________________________________
Ехала в электричке и стала невольным участником разговора рыбаков почтенного возраста.
Темой для обсуждения была - заражение глистами рыбы. По их наблюдениям лет 30-40 назад процент заражения глистами рыбы составлят--10-20%, а в настоящее время 60-70%.
И всему виновата ЭКОЛОГИЯ.


Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Bora в 23-04-2017, 20:22:58
 Противовирусно действие
Пау Д’Арко проявява силна активност против вируси.

Диапазона на вируси, унищожавани с помощта на Пау Д’Арко се разпростира от тези, които предизвикват обикновена простуда, до тези които са причинители на СПИН заболяванията. Доказано е активно подтискане, унищожаване или спиране развитието на крайно опасни вируси, като вируса херпес I и II тип, пепиовируси, вирус на везикулярен стоматит, миелобластозни вируси, левкемични вируси, саркомовируси.

Много други вируси също се подтискат от Н- и А- факторите на Пау Д’Арко.

Един от Н-факторите, който се нарича бета-Пау Д’Арко и подтиска работата на вирусните ферменти, отговарящи за синтеза на ДНК и РНК. Той също така се явява инхибитор на ензима реверстранскриптаза, отговарящ за връзката РНК/ДНК.

След като работата на тези ферменти е подтисната, вируса не може да осъществява възпроизводствена активност в клетката, и по този начин да се възпроизвежда и заразява други клетки.

Такова подтискане работата на ензимите се явява отличителна характеристика на веществата, подтискащи активността на вирусите на СПИН и Епщайн-Бара. Фермента, това е ключовия момент в активността на ретровирусите. Тези вируси са известни също под името рибодиоксивируси или онковируси, предизвикващи развитие на тежки случаи на рак в експеримента.

Бета-лапахона, отделен от Пау Д’Арко чрез проста обработка със сулфурна киселина, е показал че той притежава необичайно мощно въздействие на инхибирането на реверстранскриптазата.

 

Противопаразитно действие
Компонентите на Пау Д’Арко интензивно са били изучавани за техните способности да въздействат на два достатъчно неприятни паразита. Shistosoma manconi и cruzi trypanosoma, разпространени широко в тропическите страни. Пау Д’Арко е ефективен и при двете. След оралния прием на лапахола се отделя на повърхността на кожата чрез мастните жлези, действа като бариера по пътя за проникване на микроорганизмите на вътре, деактивирайки ги веднага след тяхното попадане върху кожата. И в същото време той създава същата бариера на слизестата обвивка на стомашно-чревния тракт, предотвратявайки проникването на паразити. Механизма на действие не е изучен напълно и докрай, но има данни за нарушаване на клетъчното дишане, стимулация на клетъчното дишане, стимулация на липидното преокисляване и инхибиране на биосинтеза ДНК/РНК при паразитите.

 

Рак
Пау Д’Арко интензивно е било изучавано за потенциална антиракова активност. Даже националния институт по рака, бил привлечен в процеса на изследване, но с присъщия им маниер, той изоставил работата преди достигането на успешни резултати. Те се спрели на изучаването на лапахола, само един от компонентите на Пау Д’Арко, и щом установили че страничните действия на това вещество превишават неговото потенциално лечебно въздействие, те изоставиха този проект. Практикуващия специалист, виждайки този резултат, естествено започва скептично да се отнася към използването на отделените от растението компоненти. В подкрепа на този скептицизъм, в изследванията се вижда, че цялостното, а не разделеното на компоненти Пау Д’Арко оказва клинично противораково действие, без никакви странични ефекти.

Изследването върху животни в САЩ е направило гигантски скок напред, когато е било установено въздействието на лапахола при тежки тумори (карциносарком на Уолкер 256 и тежкия карцином на Ерлих) и асцитните клетки на тумора на Ерлих. След това тези изследвания направиха гигантски скок назад, когато била установена клиничната токсичност на лапахола, което послужило за фактическия край на тези изследвания.

Има един интересен детайл в изследванията, когато се установява, че лапахола проявява много по-голяма активност при перорален прием, отколкото при мускулно въвеждане. Тези резултати се намират в разрез с приложението на ортодоксалните лекарства, които проявяват по-голяма активност при инжекционно приложение.


Има ли в това нещо необичайно?
Може ли това да послужи като насока, че естественото (през устата) приемане е по- подходящо за натуралните препарати. Това може би е указание, че метаболизма на природните вещества започва в устата, продължава в стомаха и завършва в червата преди да премине в кръвта – така както преминават хранителните вещества. Прякото въвеждане в кръвта оставя незадействани множество метаболични процеси. Използвайки дървесината на растението някои изследователи изучавали действието на лапахола, алфа и бета-лапахона и ксилоидона върху експериментален рак (саркома yoshida и карцинома на Уолкер 256). Отбелязано е забавяне в развитието с 84% в случаите със саркомата yoshida. И никакви токсични действия!

В едно от клиничните изследвания, южноамериканските учени са давали лапахол на пациенти с различни форми на рак, включително аденокарцином на черния дроб, млечната жлеза, простата и сквамозен карцином на небето и шийката на матката.

В резултат от перорален прием се получава затихване симптомите на заболяванията при всички случаи и значително намаляване на болката.

Продължителността на лечението варира от 30 до 720 дни, но усреднено около два месеца. Например, при един от пациентите с рак на черния дроб, след осемдневно лечение значително е намаляла жълтевината и се появили други признаци за подобряване на състоянието.

Някои изследователи смятат, че приемайки директно флоам от натуралното Пау Д’Арко, може да бъдат постигнати същите резултати, а някои подчертават, че се постигат още по-добри резултати при използването на натурален флоам.

Цитат:”При проба от лапаротомия беше установено, че имам ракови поражения на яйчниците, стомаха, тънките черва и черния дроб. Казаха ми, че ще преживея още четири до шест месеца. Аз реших да се настроя за борба. Минах през химиотерапия, ежедневно приемах по четири капсули Пау Д’Арко, унция сок от алое и различни витамини. След 11 месеца лекарите не можаха да повярват на това, което установиха. Рака го нямаше!

Аз продължавам профилактично да се изследвам и съм убедена във вълшебното излекуване.”

 Запомнете, че тялото има само три основни процеса за освобождаване от шлаките:

- чревно изпразване;

- потене;

- уриниране;

Приемането на Пау Д’Арко може така да претовари процеса, че да възникнат неприятни усещания.

Цитат:”Моята жена умираше от рак. Тя има злокачествен тумор на виска. Болката беше толкова интензивна, че лекарите искаха да я преместят в болница за провеждане на седативна терапия, докато умре. Ние решихме да не се предаваме. Вече в продължение на три седмици тя приема Пау Д’Арко. Тумора започна да изглежда много по-добре; започна да изсъхва и вече не изглежда така заплашително. Болката значително е намаляла и моята жена може да става и да се разхожда около къщата. Нашия смъртен недъг е повален! Сега ние имаме надежда!”

 Клетъчни механизми
За своето жизнено обезпечение всяка клетка на нашето тяло изисква кислород и глюкоза, като носители на енергия. Кислород и глюкоза са необходимите компоненти в комплексния метаболитен процес, който протича в особени клетъчни структури, наричани митохондрии. Този процес изисква определено количество ферменти и коферменти. Кислорода и глюкозата се превръщат въглероден двуокис и вода, които се връщат в кръвта. Въглеродния двуокис се отделя от белите дробове ( заради това този метаболитен процес се нарича “дишане”); излишната вода се отделя чрез кожата и бъбреците.

По време на тези процеси на превръщане се отделят свободни електрони, които незабавно се оползотворяват в процеса на производство на АТФ (аденозинтрифосфат), енергийния запас на клетките – АТФ се явява молекула, необходима на всяка клетка за производство и натрупване на енергия. Тези два пътя, единият – разграждане на глюкозата, и дригия – синтез на АТФ, са тясно свързани помежду си. Ако тази връзка се прекъсне, то клетката не може повече да получава енергия и умира. Този отравящ процес е получил названието “разделяне на окислителното фосфониране”; много от тях се отнасят към Н-факторите, намиращи се в Пау Д’Арко.

Действително било установено, че Пау Д’Арко работи като болшинството други бензохинони, тоест то разделя процеса на митохондриалното окислително фосфониране на раковите клетки, без да засяга здравите клетки. Селективното унищожаване (цитотоксичност) на тумурните клетки, ето кое прави такъв привлекателен избора на Пау Д’Арко като средство за лечение на рак.

Учените винаги се опитват да установят, на кои моменти от клетъчното дишане въздействат химичните вещества. Компонентите на Пау Д’Арко очевидно действат на няколко етапа от дихателната верига, инхибирайки ту фермента, ту кофермента, необходими за правилното построяване на цялата верига.

В частност Пау Д’Арко инхибира правилно функциониране на АТФ-а, фермента, който катализира последната стъпка в синтеза на АТФ.

Така също е показано, че лапахола инхибира друго вещество, необходимо за клетъчното възпроизвеждане: уридин трифосфат. Тази молекула се явява основен източник на вещества (наричани пиримидин нуклеотиди), необходими на клетките за изграждане на ДНК и РНК и болшинството други важни белтъци на организма.

Пау Д’Арко може съществено да блокира синтеза на пирамидините в ракови клетки (по пътя на инхибиране на фермента дехидрофотат дехидрогеназа). В резултат раковата клетка умира.

http://www.coralclub.vselena.com/pau_darko.htm
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: iskrena в 23-04-2017, 20:31:35
бравос, Бино!    :flowers2:
много добър анализ си спретнал на нещата, обективен и водещ до единствения логичен извод!    :flowers2:
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Mia в 23-04-2017, 20:53:21


Пау Д’Арко може съществено да блокира синтеза на пирамидините в ракови клетки (по пътя на инхибиране на фермента дехидрофотат дехидрогеназа). В резултат раковата клетка умира.

http://www.coralclub.vselena.com/pau_darko.htm
Благодаря за информацията.

https://herbamedicabg.com/pau-d-arko-pau-d-arco.html
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: ogrizko в 23-04-2017, 21:12:07
Да взема отношение по въпроса с рибите ...много са причините, които може да влияят за повечето глисти и паразити според мен:

1. Някои риби водят доста по-застоял начин на живот от предшествениците си, защото са хранени на готово и липсата на движение ги окислява и липсата на достатъчно кислород в клетките им води до по-подходяща среща за развитие на глисти и други гадости
2. Тия пък дето са на свобода са доста по-стресирани - намалели са пасажите в световен мащаб и по-трудно успяват да изхранят себе си и семействата си - стрес дали ще намерят храна. Също така повече кораби и повече шум, който пречи на рибите да си кажат приказката и сигурно постоянно трябва да си говорят на висок глас помежду си, което е изнервящо и изтощаващо :surpris_23:
3. Истината е, че правата на рибите като цяло не са особено защитени - общо взето имат само задължение да се размножават и да служат за храна и да бъдат изтребвани ...това е масов геноцид срещу рибите в световен мащаб ....и ако аз бях риба, щях съзнателно да се старая да се налея с глисти и паразити само и само да отърва кожата...
4. Така че въз основа на стреса или обездвижването, напълно е възможно рибите все повече квантово да се дисбалансират от трепканията на Вселената и това също да е фактор.
5. Риби се хранят с риби, ако една риба яде болна риба ..нормално и тя да стане болна! Мисля, че трябва да се обърне внимание и да се запознаят рибите с предимствата на органик-рибите, които са се хранили в екологично чисти райони ...и да се избягва канибализма над джънк-рибите, особено близо до франчайзерите на МакРибалс

Възможни решения на проблемите:
1. Гладуване - понеже рибите са изцяло във водна среда, може спокойно да изкарат едно 3 месечно разтоварване да се поизчистят от токсините и да се избавят от паразитите
2. Задължителна диета - да се нападат основно активно спортуващи риби, идващи от екологично чисти водни потоци
3. Да се прилага алтернативно дишане - редуване на ляво и дясно хрило за редуциране на стреса
4. Хубаво ще е по 1 час на ден медитация
5. Рьога - йога за риби, или друг вид гимнастика поне 1 път дневно, най-добре сутрин при събуждане

Човекът също вероятно може да помогне в овладяването на този проблем, но едва ли ще го направи ....ние сме все пак доста по-висши, така че рибите да му мислят и да се оправят :police:

Мен лично ми е жал за рибите, затова сам съм решил да им дам пример със себе си как се махат тия гадове с газове, катрани, тройчатки и други приспособления ....а съм сигурен, че газ и катрани спокойно може да се намерят и в моретата и океаните, така че да почват и те една противопаразитна програма и да видим :weight_lift:
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Vov в 25-04-2017, 10:45:50
Бино, и рибите, като всички живи същества, са податливи на състояния, нАучно наричани "стрес". Те могат да са чести непривично силни шумове, поява, присъствие и движение на същества--неприятели и пр. и пр. Такива въздействия от "средата", умело и нАучно доправена от човека, могат да станат и фактори, влошаващи здравето им с намаляване защитните сили.
 Според мен главният фактор за такова значително нарастване броя на заразените риби, АКО приемем чутото от рибарите за всеобща тенденция, без да знаем за какви точно риби се отнася, количества, от какви водоеми и пр. и пр., най-вероятно главната причина е отвратително безотговорното, продължително и огромно замърсяване на средата за обитаване на рибите. Замърсяване в такива немислими за мен размери, че съм виждал фотографии на птици, умрели от погълнати тапи, капачки, метални стружки и подобни. Само че, труповете бяха на остров, разположен на 3000 мили от най-близката суша...

Що се отнася за способностите ни за очистване, задължително е да добавим и следните структури и органи в чавешкото тяло: Всекидневно очистване правим и през
- всички лигавици - очи, уста и полови органи. Известни са множество състояния като "гурели" сутрин, облагане на езика и вътрешните повърхности на бузите и устните, различни видове разранявания (афти) и др. Теч на лимфа, слуз и секрети от носа, синуси, също е очистителна реакция.
- бял дроб -- освен СО2 и Н2О, издишваме огромен брой други молекули, всичките ненужни, повечето вредни, дори отровни.
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Krassimira в 02-05-2017, 07:30:27
Здравейте,

Знаете ли метод за пречистване от гъбички Candida Albicans в храносмилателния тракт?
Титла: Re:прочистване от паразити
Публикувано от: Vov в 02-05-2017, 22:20:42
Да. При правилно проведено лечение Временно въздържане от храна + упражнения тези и други гъбички "изчезват". Същото се отнася и за други паразитни за нас организми - както добри, така и лоши.
Титла: биорезонансната диагностика
Публикувано от: taurus в 01-05-2022, 13:11:40
Бях наскоро на биорезонансната диагностика - каза че няколко вида са в превес..., но не ги запомних. Очаквам да разчетат пак доклада /руски/...
Може ли да се вярва на нея или да си пусна от-до в клин. лаборатория? :)
Титла: Re: прочистване от паразити
Публикувано от: бате Бино в 05-05-2022, 14:04:49

taurus , Ти първо си отишъл ( и платил ) за диагностиката , а чак после питаш , дали била достоверна  ;D
Човек се убеждава най-добре сам, от личен опит. Дали може да се вярва, можеш лесно сам да провериш ,но ще ти струва някой лев :) Отиваш на 3 такива биорезонансчета и после засичаш доколко са открили едно и също  ;)  Мисля, че няма смисъл  да пророкувам, че разминаванията ще са големи  :D
 Веднага следва въпроса - как да преценя кой от апаратите е познал  ;D
Същото е и с лабораториите! Особено ако се изследваш за патогени, а пък за паразити - да не говорим..  Тук многократно сме обсъждали , че точни лабораторни тестове за паразити у нас - няма!  Пробвай на 3 места и сам ще се убедиш.
Само пример: описторхите не се виждат по никакъв начин  при кръвни изследвания. Хванали са ги чак след изследване  на жлъчен сок ( взет след съответна процедура)
 
Титла: Re: прочистване от паразити
Публикувано от: бате Бино в 15-04-2023, 10:23:33
Моля, ако се стремите към оптимални резултати, четете внимателно    8) 

Обикновено се смята, че при болест колкото повече цярове прилагаме , толкова по-лесно ще се справим с болестта си. Това не е задължително да е вярно.  Дори понякога е опасно, защото е почти невъзможно да се предвиди как ще си взаимодействат помежду си различните препарати и методики.
 В  борбата срещу паразитите , принципът  „колкото повече цярове– толкова по-добре!”  - е не само уместен,  а направо задължителен!  Единствено популярната  „тройчатка” на Хулда Кларк не е достатъчна!!!  ( още повече, в миниатюрните дози, в която я препоръчват)
 Целта е големият асортимент  билки и препарати  да  изгонят възможно най-много видове  паразити .
ПОГЛЕДНЕТЕ ПРОТИВОПАРАЗИТНАТА ПРОГРАМА В ЕДИН РУСКИ  МЕДИЦИНСКИ  ЦЕНТЪР   
https://detoxkafa.com/programmy/protivoparazitarnaya/
( отворете падащите менюта най-долу в „Дополнительная информация“
Накрая  на този текст съм копирал използваните в центъра масла и продукти )

Важно е да се отбележи, че лекарите- натуропати  са твърдо против използването на фармацевтични  противопаразитни лекарства, заради силната им токсичност, която може да доведе дори до цироза! ( като напр. Вермокс, антигъбични препарати, Декарис и др. )
 . За разлика от синтетичните препарати, които УБИВАТ паразитите и  с това водят до силно интоксикиране и пренапрягане на организма  в усилията си да ги изхвърли,( заедно с отделените от тях отрови!)   натуралните  средства не ги убиват , а ги ГОНЯТ, затова и  се наричат ГЛИСТОГОННИ и се прилагат 2 пъти годишно профилактично.  :fun_096:
Важно е също да се уточни какво се има предвид  под „паразити”.. У нас това се разбира в по-тесен смисъл – чревни паразити ( глисти) , но е редно в този термин да попаднат и вътреклетъчните паразити ( вируси, бактерии , хламидии, токсоплазми, фаги, мицети, и т.н ) , тъй като те могат да нанесат не по-малка вреда. Техният жизнен цикъл е 3 мес, което означава, че 2 седмично прочистване е недостатъчно.
Затова противопаразитната терапия се подбира така, че да обхване възможно  най-широк спектър от „нашественици”

По света има множество клиники и методики, специализирани в тази област. Аз лично съм бил два пъти в центъра на  Надежда Семенова (  руският „корифей” в противопаразитните прочиствания )  в Крим   с ръководител д-р Вечесляв Клешнев
         
( https://da-zdorov.ru/#promo-section )  Там , наред с  десетките билкови настойки и добавки ( слагат се дори и пиявици ! ) , върви и прочистване на дебелото черво и черният дроб. Курсът е 22 дни.

Най-популярни  ефективни  методики за противопаразитно прочистване:

1. Тройчатка . ( спиртна настойка от зелен/черен орех + пелин + карамфил )  Натуропати и лечители  препоръчват да се използват самите билки, а не да се купуват  шишенца за по 6-8 лв , в които  не се знае какво има . Но дори и да има някакви миниатюрни количества от самите билки, идеята на самото прочистване е да се насити целият организъм ( от входа до изхода! ) с характерно миришещи субстанции , които всъщност осигуряват и „глистогонният” ефект. Капсулите , в които някои  слагат билките , също са компромис в това отношение.
Има различни видове „тройчатка” – по Хулда Кларк, тройчатката на Иванченко..
2. Газ.  Най-добре е с препарата ТОДИКАМП, поради липса на подходяща газ в търговската мрежа . "Купешката" е силно токсична! Освен това  , Тодикамп съдържа огромно количество! натурален, органичен ЙОД, (почти 1 грам в 1 шишенце, тествано в лаборатория СИД-1, София )  който е също с мощен противопаразитен ефект! ( получават се  около 35мг йод дневно- много мощна лечебна доза! )   
3. Брезов катран .  Старо и много мощно!  народно средство срещу огромен „асортимент” от патогени и глисти. У нас е почти непознато, но в Русия се прилага от векове. С негова помощ са лекували успешно дори холера! ( На руски „березовый деготь” )
В този блог има доста отзиви:
http://folk-med.ru/berezovyiy-degot-s-molokom.html
В нашият форум  се появи  интересен отзив при успоредно прилагане на Тодикамп + брезов катран.  Дори аз останах  учуден от резултатите , които са постигнати:
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=6198.msg79530#msg79530

4. Креолин - мощно противопаразитно лекарство, особено ефективен срещу кандида!
5.  Чесън. По „системата на Чингиз Хан” , представена от проф Огулов:
https://www.youtube.com/watch?v=P3Wa1Oeb26U
( ефективен е  срещу стомашно чревни паразити. Останалите,които се амират в други части на тялото , не се повлияват)   
Има множество  отзиви от  вече направили  това прочистване. Резултатите са почти шокиращи. Търсете ги в you-tube   по ключови думи  „чистка Чингиз Хана”.
6.  Евкалиптово масло.  ( на руски има много информация по ключови думи „Евкалиптовая чистка”) Част от системата на знаменитата руска лекарка-натуропат Марва Оганян.
7. Конячно прочистване  ( „Коньячная чистка” )
8. Пау дарко ( лапачо)  продава се в здравословните магазини.

9. черен орех ( продава се в капсули в здравословните магазини )
10. Масло от черен кимион.
11. „Царска Водка” по Борис Болотов . Според някои – най-ефективният вариант.
( тук проф. Шаблин  демонстрира как се прави Царска водка: https://www.youtube.com/watch?v=fIH9EP7rSFQ&t=31s
 

 Съществуват още доста продукти с глистогонно действие:  отвара от дъбова кора, ленена отвара, колоидно сребро, листа от маслина и др.
ВАЖНО: Добре е по време на противопаразитната програма да се добавят и т.нар. сорбенти , с помощта на които организмът по-лесно да се освободи от токсините. У нас такива не се продават ( Энтеросгель, Полифепан, Полисорб , Лактофилтрум и др. ) , затова можем поне да си набавим каолинова глина за пиене. Тя също е сорбент. Или поне препарат на основата на ЗЕОЛИТ.

От мен могат да се вземат някои от  цитираните по-горе  продукти:
Тодикамп,
брезов катран,
АСД-2 ,
КРЕОЛИН ,
тройчатка. (   като отделни субстанции: пелин , карамфил , орехова настойка) 
СОРБОЛИТ/Зеолит  ( точно този продукт е далеч пред конкуренцията, понеже при него частицата е много малка  - само 1-2 микрона. Това силно увеличава  абсорбиращата му способност , при това - той е активен в тъканите на целия организъм, а не само в храносмилателната система. ( За да е възможно това, сорбентът трябва да е в нано размери. Ако не е , тогава той  е с ограничено действие)   
 

За повече информация по темата „паразити” :
–   книгата на Генади Малахов – „Пълно прочистване от паразити”.
-   В  you tube  има множество силни видеолекции на Виталий Островски, Юрий Фролов, проф. Огулов и мн. др.
-   В нашият форум също имаме доста подробна тема:
  http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=2264.msg38711#msg38711


Препарати и масла , прилагани при противопаразитният курс в ДЕТОКС ЦЕНТЪР "КАФА", Крим :


7.00   Юглон (вытяжка незрелого чёрного ореха)
7.30   Тодикамп
7.40   Гвоздика молотая
8.00   Противопаразитарное масло
8.30   Противопаразитарная смесь №2
9.00   Альбендазол, или празиквантел, или фенасал и др. по результатам диагностики
9.30   Прополис
10.00   Чистотел
12.00   Глина
14.00   Гвоздика молотая
14.30   Противопаразитарное масло
15.00   Противопаразитарная смесь №2
16.00   Чистотел
18.00   Гвоздика молотая
18.30   Противопаразитарное масло
19.30   Прополис
20.00   Чистотел
20.30   Отвар полыни
23.00   Приём слабительных
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Состав противопаразитарного масла, вариант №1   Состав противопаразитарного масла, вариант №2   Противопаразитарная смесь,
№2
Пищевые масла:
Масло тыквенное 30,0;
Масло виноградной косточки 30,0;
Масло грецкого ореха 30,0
Эфирные масла:
Эфирное масло аниса 10 капель;
Эфирное масло укропа 10 капель;
Эфирное масло гвоздики 10 капель;
Эфирное масло тимьяна 5 капель.   Пищевые масла:
Масло тыквенное 30,0;
Масло виноградной косточки 30,0;
Масло грецкого ореха 30,0;
Масло кедрового ореха 30,0;
Масло льняное 30,0
Эфирные масла:
Масло бергамота 10 капель;
Масло полыни 10 капель;
Масло лимона 10 капель;
Масло тимьяна 10 капель.   Декарис;
Имбирь;
Перец красный чили;
Перец чёрный;
Мускатный орех;
Сушенный гранат.
Назначается 1-7 дни курса   Назначается 8-13 дни курса   

Усиление противопаразитарного действия достигается внутривенным введением метрогила, флуконазола, озона, витамина С и др.