Форум Земя назаем
Суровоядство => Здравословно хранене => Темата е започната от: tt в 14-12-2010, 22:24:23
-
Здравейте. Реших да си правя крекери, че от доста време не бях. Сложих ги да се сушат при температура около 50 градуса, не повече и сега установявам, че са мухлясали отгоре и миришат на кисело и мухъл. >:( Знаете ли на какво може да се дължи това? Печката ми изключва на един час и вечерта просто си стоят във фурната, но и друг път съм правила и няма никакъв проблем. А крекерите бяха от покълната леща, покълната елда, слънчогледови семки, гъби и ленено брашно. Дали е от продуктите нещо? ???
-
Здрасти, и на мен ми се случи веднъж, аз ги суша на около 40 градуса на вентилатор. Мисля, че този мухъл се получава когато има повече влага в крекерите и не е отваряна печката по-дълго време...
-
Здравейте! Хора, отново ми мухлясаха крекерите.... :Confus_3: Не знам на какво се дължи това..някой има ли идеи....Преди си правих и нямаше никакъв проблем. Тези бяха от моркови и ленено брашно и след около 6-7 часа започват да миришат на кисело и да се появява мухъл. По принцип ми стои малко отворена фурната, защото има някакъв проблем с уплатнението, не знам дали е от това.... Вие как мислите ? ???
-
Радвай се! Значи са органик, не като всевечният Макдоналдс ;-)
Най-вероятно още от покълването е тръгнал процесът. И на мен ми се случва.
-
Не са били хубаво изсушени. Друга причина няма. Колко време ги сушиш?
-
eat! няма никакво покълване. Аз използвах готово ленено брашно (нямам кафемелачка и не мога да си правя прясно)
Вери те мухлясват докато са още във фурната и ги суша. Аз си мисля, че е от това задето не затварям фурната, защото преди си ставаха, но после ми се развали нещо уплътнението и от тогава вече втори път мухлясват.... >:(
-
Странна работа, защото и други хора сушат на отворена фурна. Така температурата е по-ниска. Все едно на мен в дехидратора да ми мухлясат...
-
Да направо си е мистика....дано се оправи обаче някак си, че има тоооолкова вкусни рецепти :Appetit_17: :Content_22: