Форум Земя назаем

Суровоядство => Витамини и минерали => Темата е започната от: bkrassimira в 27-07-2010, 12:44:34Титла: гамалиноленова киселена
Публикувано от: bkrassimira в 27-07-2010, 12:44:34
Здравейте. Не знам дали темата е за тук, но просто не знам къде да я сложа.

Синът ми е на 3,5 год възраст и има атопичен дерматит. След доста неща изчетени в нета какви са причините и как мога да му помогна, стигнах до следното изречение: "При децата с АД има и дефицит на гамалиноленова киселена. До 70-80% имат нарушение в обмяната на ненаситените есенциални мастни киселини. Този дефицит може да бъде компенсиран чрез допълнително внасяне. Има два основни източника на дълговерижни деривати на мастните киселини. На първо място това е майчиното мляко (особено коластрата, богата на гамалиноленова киселина). На второ място компенсиране чрез приемане на растителни масла (сусам, касис). Гамалиналеновата киселина води до намаляване на сърбежа и водните загуби от кожата. "

След това дълбоко се гмурнах в инфо за незаменимите мастни киселини, но нещо не можах да се ориентирам - въпросната гамалиноленова киселина дали е Омега 3 или Омега 6.

Въпреки това навсякъде пише, че най-добрия й източник (след майчиното млекце) е маслото от вечерна иглика. Обръщам се към вас с молба за вашето мнение и как да намеря сигурен източник на такова масло и мога ли да го давам на сина си.

Докато реша какво да правя си купих сусамово олио и слагам по 1 суп лъжица в салата и сокчетата му. Отделно той си хапва и други сусамо вкусотийки.


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: desi82 в 27-07-2010, 14:59:52
Най-големият източник на гамалиноленова киселина след майчината кърма и спирулината.


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: pipilota в 27-07-2010, 15:25:38
 Здрасти bkrassimira!
Явно твоя пост е официалния повод за мен, за да се регистрирам във форума и да не остана само един четец :Content_4 - emotloader:
Набързичко ще ти предложа едно решение- има продукти на английска фирма Granovita , в техния асортимент има ЕМК  специално за деца и знам че се ползват в случай с атопичен дерматит. Ето линк на български вносител- http://kids.omega3.bg/mumdad7.html  . Нямам за цел да правя реклама, лично аз ползвам доста продукти, включително маслото от вечерна иглика - evening primеrose, то обикновено е включено в състава на различните видове Омега. "Запознах" се с тях  в кабинет по компютърна диагностика и нутрициолог. Изглежда и на мен ми липсва Омега комплекса( кожата ми е доста суха, преди се появявяше понякога нещо като пърша, дори екзема на клепача) и от февруари тази година не съм спряла да ги вземам, същевременно провеждам поредицата пречиствания описани на сайта. Определено човек има нужда от прочистване, дори и да вегетарианства като мен от 15 год., със значителни отклонения като-рибка,млечни и шоколад, до преди 2-3  години и стига толкоз. Помисли и за храненето на детенце, някакви деликатни прочиствания. Преди да дадеш от тези масла моля те консултирай се с  вещо лице, или с вносителя. Това че на мен ми е добре от продуктите им не е гаранция за безрезервно ползване на доверие. Ако имаш някакви питания пиши на лични, с каквото мога ще помогна.
Здраве и усмивки


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: Hospitalier в 27-07-2010, 22:45:28
 Заболяването на сина ти ще бъде излекувано с масло от черен кимион.Освен че внася GLA в организма има редица уникални свойства възпрепятващи образуването на редица ензими и протеини които участват в появата на дерматит,псориазис,екзема и др. кожни заболявания.У нас не е много известно, но в арабската медицина е с репутация на панацея.Това е масло от Nigela sativa или посевна челебитка.Това е най-полезното масло от всички(единствен недостатък е че не внася омега -3, но може да се комбинира с рибено за тази цел).Изчиства кръвта,подобрява обмяната на веществата,стабилизира нервите,нормализира работата на ендокрините жлези.Наскоро го видях в магазин ,,Здравица,,.Има го и в други магазина за здравословни храни.
 Това масло съчетано с подходяща диета и детоксикация ,мисля че е напълно достатъчно.


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: benato в 28-07-2010, 06:45:48
Няма най-полезно масло,за всеки организъм всичко е различно. Това което е супер за един,за друг може да е отрова.
По-добре кажи с какво храниш детето? Прочистването на три годишно дете, как си го представяте,освен да му се дава предимно сурова храна,не се сещам за друго. В тежки случаи може глад,но е прекалено драстично.
Ако яде разни боклуци,спасение няма.


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: Вери в 28-07-2010, 07:27:57
АД се отключва и от ваксини.


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: bkrassimira в 28-07-2010, 08:31:33
Аз ви открих миналато лято благодарение на моите търсения за здравословно хранене, за да мога да облекча проблемите на сина ми.

Честно казано не знам какво отключи АД-то. Събраха се много фактори на веднъж - последна ваксинация ДТК, тръгване на детска ясла и съответното хранене там, след няколко месеца и спиране на кърменето. Това беше есента на 2008. Оттогава до сега обривите бяха локализирани по сгъвките на ръцете, краката, по вратлето и по ушите. Хрането - опитвам се да бъде според всичко, което чета тук във форума, но ми е много трудно - най-напред аз изцяло промених хранителните си навици (примерът е най-добрия учител), започнах постепенно да изключвам каквото мога от лошите храни - сладки неща не купувам - всичко аз му приготвям, плодове и зеленчуци винаги е хапвал, добавих кълнове, ядки, опитвам се да огранича заводския хляб, месото и млечните. Но срещам само отпор от роднините - ама защо го лишаваш от това, защо го лишаваш от онова, ама много трудно било; а и покрай детската градина - все по-лоши маниери на хранене придобива от там - иска бял хляб, иска да му купувам кроасанче например и други подобни. Когато сме само двамата винаги имам здравословна алтернатива да му предложа и той с удоволствие си хапва, но има ли още някой и започва да се пробва - еми това няма да го ям, а пък искам еди какво си. Половинката ми уж не е против, но пък не срещам никаква подкрепа с реални действия от негова страна. Само се оплаква, че забранявам това и онова. Говоря като латерна и обяснявам .... на всички.

За детокс прогма и аз се замислям постоянно - но не знам какво мога да прилагам при него. Глад е немислимо. Когато е болен - оставям го по 1-2 дни само на плодове и зеленчуци, възможно най-малко количество. В момента проблема е, че преди един месец боледува от скарлатина и оттогава положението е трагично - обривите са му по цялото тяло, силно сърбящи, чак рани са станали, притеснявам се да не се инфектират. Общо взето проблемите се засилват, когато започва да му пада имунитета и да се разболява нещо. Мислех си дали мога да го мажа със собствената му урина (и без това много от хидратиращите кремове съдържат уреа).

От 9 месечен го лекувам с хомеопатия. По принцип вече почти трета година не пил лекарства, освен хомеопатичните. Но този проблем не можем да го решим.

Hospitalier за пръв път чувам за това масло. Ще потърся повече инфо, а този магазин "Здравица" - някакви координати.

Pipilota и аз ги гледах тези Омега 3 мазнини. Въпросът ми беше наистина, някой да ми препоръча, че са от добър източник са. А техния прием помага ли ти, да се чувстваш по-добре. А нещо повече за маслото от вечерна иглика - то май е само на капсули - ти пиеш ли го или се мажеш с него (четох, че е хубаво да се приема гамалиноленова киселина и през кожата). Предполагам, че на дадените телефони в сайта мога да получа инфо и консултация.

Благодаря ви много на всички за съветите и се извинявам ако ми е малко разхвърляна мисълта. Така не се чувствам сама в борбата.


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: benato в 28-07-2010, 08:33:00
Абсолютно,забравих за ваксините,защото нашите деца не са ваксинирани. Иначе как ще ми обяснят лекарите атопичен дерматит при едномесечно кърмаче??????? :Confus_3:


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: bkrassimira в 28-07-2010, 11:11:35
Бенато а как избегнахте ваксинация в родилното?


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: Вери в 28-07-2010, 14:38:12
С декларация за отказ, може и нотариално заверена.


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: benato в 28-07-2010, 22:41:41
А,не питай,с тези ваксини са много нагли всички доктори,а как те убеждават,че правиш огромна грешка..... :Confus_3:


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: titan в 29-07-2010, 07:52:49
Най-лесно е като изтъкнеш силна алергия към ваксинациите и несъгласие :)


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: bkrassimira в 29-07-2010, 08:17:10
А какво мислите за пиенето на пробиотици. И ако е положително какви бихте ми препоръчали. Веднъж купувах едни на биогая - течни на капки, без никакви лоши добавки, но свършиха много бързо и не забелязах някакъв особен ефект.


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: beelee в 29-07-2010, 13:27:19
Това е достатъчно красноречиво според мен...
Може би ако нещата станат супер тежки, най-много някакъв локален, който да облекчи, де да знам...


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 29-07-2010, 14:18:54
А какво мислите за пиенето на пробиотици. И ако е положително какви бихте ми препоръчали. Веднъж купувах едни на биогая - течни на капки, без никакви лоши добавки, но свършиха много бързо и не забелязах някакъв особен ефект.

Ето какво мисля аз.  Понеже бактериите населяват планетата доста преди нас, съответно са много видове. Пробиотиците са адски много на вид. Да се уцели проиятелски настроена бактерия е не лека задача.
Лутането в бизнес продукцията и лъжовните реклами хвърлят голяма сянка върху истинските и трудни за отделяне и култивиране бактерии. Няма универсална бактерия, както няма и един вид музика, която всеки да търпи. 


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: desi82 в 29-07-2010, 16:36:43
А какво мислите за пиенето на пробиотици. И ако е положително какви бихте ми препоръчали. Веднъж купувах едни на биогая - течни на капки, без никакви лоши добавки, но свършиха много бързо и не забелязах някакъв особен ефект.

Аз преди 3 години имах проблем който реших точно с пробиотици и от тогава не се е появявал. Но няма да назовавам конкретна фирма. Всичко е въпрос на личен избор.


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: pipilota в 29-07-2010, 17:13:33
bkrassimira, не бих могла да ти отговоря еднозначно на питанията. Започнах да приемам маслото от вечерна иглика заедно с други неща като спирулина,лиций,сироп от черен бъз, кълновете от ленено семе на Грановита, пчелен прашец, на следващ етап прополис, сок от алое и още още,минах на 90% сурова храна и много кълнове, имах срив на имунитета и блокирала нервна система. Затова не мога да кажа да вечерната иглика е точното нещо за твоя случай. Сега продължавам с повечето неща и предпочитам комбинираните масла, в които се съдържа маслото от вечерна иглика и коноп(в конопеното също има Омега 6). Мисля че са в добро съотношение и за момента нямам оплаквания . През студените месеци на детенцето ми кожата на бузите и брадичката става червена,суха и напукана-студова алергия  и реших да я намажа първо със зехтин с жълт кантарион, после с тези Омега 3,6 и 9- цялото му лице пламна, появи се сърбеж,разрастна се. Единственото нещо, което овладяваше неприятното дразнене се оказа един домашен крем от пчелен восък, зехтин, прополис, дъвка и още нещо ... Тъй че едва ли някои би се наел да каже 100% еди какво си ще е най-подходящото- няма 1 лек за всеки (освен глада и  :peperudi: вътрешния мир ) , за всеки има нещо различно и в случая съм напълно съгласна с benаto и Ortodoksalen_Anorektik. Колкото до пробиотиците- пробвала съм десетина вида и нито един не ми понесе или аз не го понесох ::). Биогая обикновено мислещите педиатри ги препоръчват. Има 10 Х 10 Х10 Х N видове, всеки създаден с различна идея и приложение как да разбереш кой е добър за теб ?! Освен да си направиш компютърна диагностика и там да тестваш продукта дали ще има висок процент ефективност за организма ти.
От един месец наблюдавам едно бледо, почти бяло петно на гърба на детенце- слаба пигминтация, хиляди въпроси изникнаха и пред мен и сега се колебая за метод на диагностициране-компютърна , ирисова, класическа хомеопатия- тези по-достъпнните холистични методики. Тъй че пред всеки има дилеми и пътища много. ;) Go ahead!


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: Lavandula в 30-07-2010, 00:00:17
Моят син също е на 3 и половина и има атопичен дерматит. Немрих масло от черен кимион, но то не е подходящо за малки деца. Някой знае ли дали може да се прави чай от семената на черен кимион, дали е подходящ за деца и дали има ефект?


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: Hospitalier в 30-07-2010, 00:41:10
 Black seed oil(масло от черен кимион) може и е напълно безопасно да се дава дори на кърмачета.Тук ще дам линк във голям форум по натуропатия където се разисква безопасноста му при употреба от деца:
http://curezone.org/forums/am.asp?i=1378538
Майки споделят че децата им с различни здравословни проблеми (някои от които кърмачета)след приема се чувстват по добре!!!
Запознат съм с продукта от доста време,ровил съм се относно информация свързана с механизма му на действие,странични ефекти и др.Има изобилна информация в интернет както и в книги по натуропатия за полезните му свойства.От лечебните природни съединения които познавам(не са никак малко)то седи на първо място за лечение на кожни проблеми.Чувал съм за излекувани от псориазис в тежка форма от това масло.
 Относно някои коментарчета че това масло не е най полезното и всеки организъм е индивидуален- ще бъда лаконичен.Маслото от черен кимион е най-полезното категорично от всички масла поради това че има най широк терапевтичен спектър,приема се меко от организма,има функция на детоксикатор и тоник.С една дума има всички свойства на останалите масла плюс не малко други уникални за самото него ,особено в инхибиране на туморния растеж(клинично доказано).Да всеки организъма е индивдуален но за тази цел си има универсални природни лекове като маслото от черен кимион от което можем да се възползваме.


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: pipilota в 30-07-2010, 14:06:38
Брей това масло от семена черен кимион tooth. Попрочетох доста неща и какво остава освен да го пробвам как е на вкус и да видим  как ще си отрази. Пък ще споделя после.
Hospitaler, моля те дай предложение как да си набавя желязо в кръвта, почти е на нулата стойността му, есенциална нужда  е. Ако спра да вземам всички силни храни като лиций,спирулина или житена трева, коприва и глухарче плюс всичките му там сокове и кълнове, тичане , йога когато имам време, то изчезва. Само ябълка със забит пирон не съм хапвала, току виж имаш по-атрактивно предложение. Ще съм благодарна и признателна. Въпросът за желязото като че ли беше в друга тема,sorry, модераторите могат да я преместят.


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: Valia789 в 22-12-2012, 23:53:18
А какво мислите за пиенето на пробиотици. И ако е положително какви бихте ми препоръчали. Веднъж купувах едни на биогая - течни на капки, без никакви лоши добавки, но свършиха много бързо и не забелязах някакъв особен ефект.
Най-добрият пробиотик е на Forever Living, съдържа 6 полезни бактерии, които достигат до червата без да бъдат унищожени от стомашните киселини , капсулата е направена от глицерин и пектин. 1 опаковка е достатъчна за 1 месец и само два пъти в годината са достатъчни за профилактика. На viki7896 ще ти дам координати.   :flower:


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: бате Бино в 23-12-2012, 10:08:29
Можем да поспорим , Валя, дали наистина споменатите от теб пробиотици са "най-добрите"  ;)
Всъщност..  какво да спорим след като можем да го установим на практика  ;D
Ако има някой настинал или грипозен  ( или с някакво друго неразположение , например стомашно) , да му изпратим  от двата вида - от "твоите"  и от моите   ("моите" -  ВЕТОМ и СТЕЛКОР ) и да гледаме резултата.. Няма да чакаме дълго..  :) , при Ветом и Стелкор той е виден още след първите един-два приема! А след ден и половина е възможно човекът вече да е забравил  за настинката :)  

(Децата, "преминали" на Стелкор, вече забравиха за антибиотиците, които се е налагало да вземат по няколко пъти на сезон. Скоро ще приложа отзивите, че точно хората, които са най-очаровани от препарата, хич не си падат по писане на отзиви във форуми.. ) 


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: monika в 26-12-2012, 18:14:31
Здравейте,
ето един не знам дали грипозен или просто настинал,но изпробвал СТЕЛКОР!

Снощи ме заболя изведнъж гърло около 21:30 часа и взех един Стелкор. Обикновено си правя гаргара с хлебна сода и сол ,смуча таблетка ,Вит Ц ,но този път умишлено не взех нищо за да видя дали наистина са толкова ефикасни. Към 22:30 взех още една таблетка и след това съм заспала . На сутринта ми нямаше нищо,но взех още една таблетка. :)


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: titan в 26-12-2012, 21:50:43
Аз пък се чудя при такъв режим на хранене как въобще се разболявате ????


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: ivan ianev в 26-12-2012, 23:38:26
Титане, не става само с ядене... :pensif_29: :Confus_3: tooth :Content_4 - emotloader:


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: shofilev в 27-12-2012, 01:56:06
Моята жена, когато беше много зле с храносмилането и почти нищо не можеше да яде, много отслабна и сериозно се притеснявахме как ще изкара миналата зима - от какво по-напред ще се разболее. Дори и пробиотици (лактофлор, нормофлор и др. от масовите) не можеше да взема (не й се отразяваха добре в онзи момент), но се оказа, че от нищо друго не се разболя - нито грип, нито банални вируси. А имаше прояви на дефицити в организма и отслабен имунитет. Доста разсъждавах какво всъщност стои в основата на тази вирусна резистентност, но така и не стигнах до извод, свързан с действие на нещо конкретно - храна, спорт и т.н. Щото при нея нито храната беше храна (имаше един период само на бял хляб, бисквити, варени картофи и др. под. в малки количества, нищо сурово), за спорт и дума не можеше да става. А същевременно аз се разболях, т.е. бях развъдник на бацили, които пръсках навред, синовете - и те, но тя остана здрава. И така си е откакто я познавам - ядеше боклуци, но не се разболяваше от зимно-летните вируси, за разлика от мен (а аз я карах да се храни по-здравословно). Всъщност нейната теория беше, че проблемът и с храносмилането е започнал, откакто аз я карам да си промени хранителните навици. Така или иначе, сега е добре, почти здрава, дори яде боб и грах, което си мислеше, че никога повече няма да се случи.
А аз, откакто се помня, все си страдам от сезонните вируси, със и без имуномодулатори, промяна в храненето и т.н.
В заключение - определено имунитетът съвсем не е само до ядене, детоксикация и движение. Има и още други фактори. Дали си податлив на едно или друго заболяване не може да е функция само на гореизброените.


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: rima в 27-12-2012, 08:05:24
Хомеопатите, които разглеждат човек образно казано като глава лук, смятат, че ако на по-дълбоки нива имаш проблем, например нещо хронично..имунитета е ангажиран с него и не реагира на външен план към вируси и подобни..


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: Крем в 27-12-2012, 12:37:37
Неслучайно лудите не боледуват от грипове и тем подобни. Физически са здрави. Когато човек тръгне да се излекува от нещо много сериозно, започва да боледува от грипоподобни болести, да вдига температура, да прави остри състояния. Т.е. организмът се съживява, прави симптоми, реагира. За класическата хомеопатия да не се разболяваш от грипчета, настинки, да не вдигаш температура, показва яко задръстване и ниско ниво на здраве.


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: AdiSmile в 27-12-2012, 13:42:16
За класическата хомеопатия да не се разболяваш от грипчета, настинки, да не вдигаш температура, показва яко задръстване и ниско ниво на здраве.
:Content_4 - emotloader:В смисъл ако някой е постоянно настинал и с температура, т.е. боледува, значи е много здрав  :Confus_3: 
Еми тогава нека да си стоя яко задръстена, спрямо хомеопатията  tooth


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: Крем в 27-12-2012, 14:29:33
Да, абсурдно звучи, даже има и вицове по този повод.. tooth
Но, ако говорим сериозно, става въпрос за боледуване 1-2 пъти в годината, това се счита за здравословно ;) :peperudi:


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: бате Бино в 27-12-2012, 16:28:43
 Приятно ми стана  да прочета толкова много верни мнения едно след друго!
shofilev, абсолютно правилно си задал въпроса , остава само да те подсетя да срещнеш отговора  пак при ... Аюрведа :love_007:
Вата сме "по-паянтови"  в сравнение с останалите типове- настинки, неразположения.. Което обаче съвсем не значи , че сме обречени на тежки болести!  Просто това е явно начинът при вата  да се освобождава и разтоварва от ендо и екзо токсините . ( Дядо ми беше чиста вата. Като го духнеше лек ветрец на балкона и дядото веднага се залюляваше, носът му потичаше..  ОБАЧЕ: до 90, когато загина нелепо, не съм го чул да се оплаква от друго , освен ,че е настинал  и че има гъбички по ноктите и пърхут! :) )

 И с другите съфорумци съм на мнение: леките настинки не са проблем , стига да не станат твърде чести! Чак тогава  вече стават индикатор за  отслабени защитни сили.
И обратното: липсата  на настинки не е гаранция за добро здраве! Много често съм чувал : "Той беше здрав като бик и от нищо не е боледувал,  и изведнъж този инфаркт... "


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: AdiSmile в 27-12-2012, 16:39:22
Именно :flowers2:


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: salvaje в 27-12-2012, 19:21:49
В заключение - определено имунитетът съвсем не е само до ядене, детоксикация и движение. Има и още други фактори.

И аз мисля, че има други фактори. И един от тях е какво заема по-голямата част от мислите ни. Човек който се храни с боклуци, но си прави позитивни планове за бъдещето, най-вероятно би бил по-здрав (поне в краткосрочен план) от човек наплашен от безкрайните, коварни болести които го дебнат на всеки ъгъл и който се чуди как по-здравословно да се храни за да ги избегне. 


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: rima в 27-12-2012, 21:19:28
Хранещ се с боклуци позитивно мислещ, звучи като пълното щастие при идиотите..перефразирам Стинг. Нещо патологично ми навява подобна концепция :)
Всичко е въпрос на време с боклуците, идва един ден в който лимита се изчерпва!
Всъщност идеята във вегетарианството е до голяма степен свързана с емоциите и мисленето, не е просто така да си ядем тук едни треви.. Има много по дълбоки корени :)


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: salvaje в 27-12-2012, 23:13:44
Всичко е въпрос на време с боклуците, идва един ден в който лимита се изчерпва!

Точно затова съм уточнил в скобите, че сравнението е валидно за краткосрочен план. И разбира се, че това е малко изопачен пример, за да стана ясно какво искам да кажа.


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: Beni_T в 24-11-2014, 15:36:50
Можем да поспорим , Валя, дали наистина споменатите от теб пробиотици са "най-добрите"  ;)
Всъщност..  какво да спорим след като можем да го установим на практика  ;D
Ако има някой настинал или грипозен  ( или с някакво друго неразположение , например стомашно) , да му изпратим  от двата вида - от "твоите"  и от моите   ("моите" -  ВЕТОМ и СТЕЛКОР ) и да гледаме резултата.. Няма да чакаме дълго..  :) , при Ветом и Стелкор той е виден още след първите един-два приема! А след ден и половина е възможно човекът вече да е забравил  за настинката :)  

(Децата, "преминали" на Стелкор, вече забравиха за антибиотиците, които се е налагало да вземат по няколко пъти на сезон. Скоро ще приложа отзивите, че точно хората, които са най-очаровани от препарата, хич не си падат по писане на отзиви във форуми.. ) 

Здравейте!
За първи път пиша тук. Виждам, че темата е стара и не е писано скоро по нея, но ме заинтригуваха тези пробиотици от къде ги взимате? Имам предвид ВЕТОМ и СТЕЛКОР.


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: бате Бино в 24-11-2014, 16:27:43
Здрасти , Бени и добре дошла.  :Content_22:
Отдавна все ще пускам тема за тези пробиотици,( защото на български инфо все още няма)  но уви, стои ми наполовина готова и чакам да намеря време за другата половина :)  Не се продават у нас. Аз вкарвам с хиляда мъки малки количества от тях от Украйна , да има за семейството и приятелите, но остава малко и за свободна продажба.
Иначе , само името им е "пробиотици" , това са на практика много ефективни и много бързи! имуностимулатори.
Провокират отделянето на човешкия интерферон ( без да го довнасят отвън) , който е отговорен за имунитета и така го засилва осезаемо и ПРЯКО. ( другите пробиотици  нямат това свойство въобще. И сред тях има добри, но тяхното действие е косвено и доста бавно във времето , докато се оправи флората на стомаха, че от там насетне чакаме да  се възстановява имунитета)
И второто , което ги отличава от всички други, това е че са във формата на спори, което ги прави неуязвими за стомашни и други сокове. А освен това  трайността  на спорите  е хилядолетия..:)  


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: vanity в 15-01-2015, 11:56:52
Здравейте,
бих искала да попитам дали Стелкор е полезен за деца на 5 и 7 год. и откъде мога да го закупя и да прочета малко повече за него.
Благодаря ви


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: бате Бино в 15-01-2015, 13:55:55
Разбира се,vanity,  прилага се спокойно дори при кърмачета. При мен до няколко дни ще има от препарата. А от Русия ( където се произвежда ) или Украйна можеш да си го купиш само ако имаш много близък човек там, който да го прати, защото иначе е много трудно, заради самият режим на изпращане ( към страна от ЕС), така и заради флегматичността на тамошните търговци.
Изчакай 1-2 дни и ще прочетеш добър материал за Стелкор. Подготвям го в момента.
     


Титла: Re:гамалиноленова киселена
Публикувано от: papur72 в 18-05-2016, 20:15:46
http://apteka.framar.bg/30012883/%D0%B1%D0%B8%D0%BE%D0%B7%D0%B8%D0%BD-%D1%82%D0%B0%D0%B1%D0%BB-400-%D0%BC%D0%B3-30