Форум Земя назаем

Общи теми => Съобщения за събития, новини и сурови срещи => Темата е започната от: бате Бино в 21-07-2010, 11:44:32

Титла: НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: бате Бино в 21-07-2010, 11:44:32
        Здравейте, съфорумци и приятели. Искам да съобщя на заинтересованите ,че се отваря шанс за усвояване на може би най-достоверната за момента диагностика - меридианната електропунктурна диагностика "Биогалваничен метод на точковите интервали " . 
        1. Ще побързам да уточня - това не е реклама. Няма посредници , няма комисионни. Нямаше и да го разгласявам, но прецених ,че ако намеря  един-двама човека , с които да сформираме група, ще има някои предимства пред варианта да отида само аз. (Въпреки ,че, честно да си кажа , се блазня от самата идея да съм единствения в България, който да може да използва този метод. :) )
        2.  Малко за създателя на метода:  Това е мой познат от Киев , за когото съм разказвал тук във форума -  типичен учен, кандидат на физ.науки, биофизик,  експерт по енергоинформационна медицина ,изследващ  природните и човешките феномени  и  създаващ  различни прибори за тяхното регистриране  , а също и за въздействие ( аеройнизатори, биорезонансни стимулатори и др)   Уредите  му не се рекламират никъде и никой друг освен него не ги произвежда.  Прави ги по заявка , при това само от време навреме , за да се издържа и да финансира изследванията си  - единственото нещо , което го вълнува на този етап.   Два-три пъти годишно провежда и обучение по създадения от него метод. ( Последните 3 години не е обучавал)  Рядко скромен, няма нито кола , нито личен живот, почти не излиза от къщи ...  -  "класика в жанра" :) 
       3. Сега за самия метод. Базиран е на  източни знания с 5 хилядна давност
( меридиани, чакри, акупунктурни точки.. )  Тези знания се използват усърдно от научната общност през последните 50 г.  На тяхна база са разработени всичките 26 ! вида акупунктурна диагностика, позната и у нас като "компютърна диагностика" . Най-популярни и залегнали в безбройните апаратченца ( най-вече руски )  са методите на Фол и на Накатани, но освен тях има още  една дузина. Излишно е да се споменава , че всеки един от тези методи си има своите плюсове и минуси. ( Иначе нямаше да са така много :)  )
    " Нашият човек "  е изследвал задълбочено всички от тях  и на тази база е създал своя си метод, вече лишен от неточностите при другите. Удобен е както за тестуване на други хора, така и за самодиагностика. Не е задължително медицинско образование.  Чрез него може:
-- Да се измери дълбочината на патологията - по отделни органи, по системи .     --  Да се прецени къде е истинската причина.( Ако ни наболява бъбрекът- причината може и да не е в самия него.  )   Измерва се дори и т.нар "компенсирана патология" - когато уж ни няма нищо, но в един момент.. - бум!
     
Методът е информативен не само при болни , но и при здрави хора.Както сме говорили, от рутинните лабораторни изследвания не може да стане ясно какво е нивото ни на здраве. Истинската ни биологична възраст . Тонусът. Казват ни - "супер си ", но ние сами усещаме ,че не сме много супер май ..( От здраве  до "здраве" - разлика голяма!)
 -- Да се определи енергетиката на организма ( интензивността на метаболитните реакции), защитните му сили, наличието на стрес.
-- Предразположеност към ранно стареене, рак  и др.
--  Количествено и качествено да се оценят резултатите от различните въздействия върху организма. Например - кои храни , кои лекарства, кои добавки , кои медицински процедури, каква козметика, какъв спорт  - как ни се отразява всичко това лично на нас! Можем сами да си определим "дозичката" . Излишно става да  питаме другите - по колко да гладуваме, по колко да медитираме , колко да се натоварваме..
  --  Оценка на други  , "чужди" енергийни въздействия - геопатогенни излъчвания, урочасвания, магии.. 
--  Открива блокажи между енергийните канали, задържащи протичането на енергията.

Всъщност, повечето от заслугите  на този метод , са рекламирани като такива и от производителите на "компютърна диагностика" . Техните апарати използват подобни  принципи ,само че анализът го прави компютър , а не човешки мозък. Само че при почти всички от тях - само се рекламират. .( Знаем,че компютърът все още не може да мисли - той избира отговор , измежду въведените  в базата му данни )   
     Естествено, аз нямам необходимата компетентност  да преценя  в дълбочина доколко този метод е по-достоверен от останалите, но  и от тази ,която имам, решавам за себе си в негова полза.  До скоро бях много запален по компютърната диагностика и обиколих доста апарати .  От ниско-достоверните Оберон, Метатрон и др..  до по-надежните - на московската фирма "Имедис" ,както и най-надеждните  - украинските КСК "Барс"  и КМЭ .(те са и най-скъпите, стигат до 45000 $ , не съм чул да са познати у нас .  )
 Всъщност, посещението ми в Киев беше по причина да закупя втора употреба един от украинските апарати - КМЭ ,евтината версия . ( намерих го много евтино- за 8000 $, нов e 25000 $)  Собственичката на апарата беше на почивка, а апаратът го ползваше под наем  някакъв д-р Раман. Разбрахме се с нея  да отида при д-р Раман ,без да му казвам нищо ,просто рутинен преглед . А после да говоря с нея за покупката. Изнамерих  тоя  доктор и  влизам при него. Той ме пита : "Какво ви има? "  Аз хитрувам : " Нали имате тук скъпа апаратура , познайте с нея " . Тоя Раман изглеждаше умен мъж.  Позамисли се , и каза : " Аз вярвам повече на един друг метод. Първо  използвам него , а после за потвърждение - на  КМЭ . "   Извади една малка черна кутийка само с една стрелка...!! А аз стоя шашнат - обиколил съм трима мислещи доктори, (които не се познават един друг) които са работили с  всички видове диагностики , за да останат или на КСК (45000$) или на КМЭ , (даже при единия от тях - д-р Герасименко има общо 7 апарата за компют. диагностика )  а сега се оказва ,че има  една малка ( и евтина ) кутийка , която  е по-точна от всички други скъпотии ?  Ужас. Вродената ми склонност  към задълбаване в материите и този път ми помогна. Докторът беше натиснат да ми даде координатите на създателя на "кутийката със стрелката"  и още същата вечер кацнах вече на точното място :)   След 5 часа разговор ,който го имам  и на запис (до полунощ)  аз вече бях забравил за "компютърната диагностика" . 
 4. Какво струва "удоволствието"  все пак ? 
     Уредчето е 200 $. Работи без ел. захранване! Лекциите са по 10 $ на ден( по 2-3 часа обучение) общо 7 дни за първото ниво.  Общо 270  $.  Това е цена обаче , ако се съберат поне 4 човека. Ако се съберат двама ( което е минималния брой ) ще трябва да платят  за четирима , тоест - по 540.( като вземат и по 2 апаратчета също. )   Останалото са разходи за път и за престой в Киев.  Ясно е че се изисква знаене на руски език.  В други времена аз бих отишъл и сам ,на индивидуално обучение ,като платя за четирима. Но първо, се изискват минимум двама , и после - в тая криза...
  Другият вариант, ако не намеря спътници , е  да чакам да се сформира група и да ми се обадят да се присламча и аз.  Но това не се знае кога и в какъв момент ще стане, докато иначе ние ще си изберем кога да отидем. Но най-важното си остава икономията на средства ,а и двама-трима ще усвояват заедно по-добре, отколкото  един. Материята е сериозна , последният път един от обучаваните се е върнал да вземе допълнително още 3 урока.
 
Та така, ако на някой му се струва интересно, екзотично, професионално необходимо , или дори само  като "едно ново усещане" ( защо пък не?)  , и има необходимото време и средства, да заповяда.  Освен обучение , ще се запознае и с един уникален човек , с когото може да си поговори за интересни неща  -напр. имат ли душа растенията, как се получава енергия от "нищото", как ни влияят торсионните полета,  как водата пренася информация, как "работи" урочасването, и мн. други.

За по-подробно запознаване, ще говорим на лични , освен ако няма по-широк интерес. ( Мога да изпратя записи на разговорите ми с този човек, както и негови статии в научни списания. Защото ,то е ясно ,че аз съм убеден, ама как да убедя и вас... :)   )
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: ronin в 24-07-2010, 17:06:19
  Нямаш представа, бате Бино, колко съм убеден! Но съм принуден да работя в Гърция и от всички споменати условия най ми е дефицит времето. Трябва да напусна работа или като гърците да се "разболея" за някой месец. Не е за испускане тази възможност, да понауча нещо. Даде ми нова тема за размисъл нощем.
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: бате Бино в 24-07-2010, 17:29:01
Благодаря ти , ronin. 
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: Лейла в 26-07-2010, 21:58:32
Бих искала, но не се чувствам готова.....
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: aichryson в 26-07-2010, 23:35:10
Здравете! Бих искала да зная колко нива трябва да се минат със това обучение иима ли значение месеца и датата, т. е . по принцип какви са изискванията.
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: Томирис в 27-07-2010, 08:55:20
За съжаление нямам необходимите финанси, иначе много бих искала. Може би като започна работа ще взема да изкарам една такава подобна квалификация.
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: ronin в 27-07-2010, 18:27:31
  Аз направо "съм вътре", както казват в Америка. С разрешение на бате Бино, ще се информирам за подробности на лични.
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: чико в 28-07-2010, 09:36:44
Бате Бино дай подробности за курса .Колко време ще е и за какво точно ще е.Ако ме устройва ще се запиша но се освобождавам в края на септември.
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: rima в 13-01-2011, 11:04:08
Бате Бино, какво стана с курса, намери ли съмишленици?  Аз чак сега виждам темата а, тъкмо се оглеждах за добра диагностична апаратура  :Content_22:
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: bpa в 13-01-2011, 14:27:55
Бате Бино, какво стана с курса, намери ли съмишленици?  Аз чак сега виждам темата а, тъкмо се оглеждах за добра диагностична апаратура  :Content_22:

И аз сега виждам темата, и мисля, че ще ми дойде много добре едно такова преживяване, тъкмо ще ме нахъса да събера нужните пари, ще дадеш ли някаква приблизителна цифра на допълнителните разходи извън курса- като пътни и квартирни ?
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: бате Бино в 13-01-2011, 15:01:05
Ами темата стоеше далеч назад в раздела,защото дълго време не е имало движение по нея. 
Рима, ти всъщност търсиш някой да те диагностира или  имаш интерес да придобиеш такава апаратура  със стопанска  цел ?  (защото "оглеждам се "  в случая може да значи много .. :)  ) 

Има какво да ви споделя по темата, съвсем скоро ще го направя.
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: rima в 14-01-2011, 08:13:21
Ами исках да се диагностицирам първоначално. Често чувам за различни техники, от термо визуална през ирисова диагностика и оберон, но незнайно защо винаги имам доза скептицизъм към тях или към специалистите, които ги предлагат...Всъщност ирисова съм си правила - беше доста обобщено всичко и някак си по принцип...
 Със стопанска цел, много бих искала в БГ да има такова нещо, независимо кой ще му е стопанин. Моя руски не е много добър, затова обмислям варианта да навия един приятел, който дълго живя в Русия и има вероятност да се заинтригува
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: desi82 в 14-01-2011, 08:21:56
Бате Бини и аз искам да се диагностицирам. Не желая апарат за стопанска цел. Така че разкажи по-подробно за какво става на въпрос, моля!
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: rima в 21-01-2011, 17:27:48
Бате Бино, дай някой алтернативен вариант за диагностициране междувременно. Кое е добро от съществуващите в момента в БГ по твое мнение?
10X  :Content_22:
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: бате Бино в 22-01-2011, 21:06:27
Хммм, от съществуващите в момента диагностики, най-добра е, разбира се, тази , която аз ходих да уча в Украйна :) :) 
(Ако кажа, че някоя друга е по-добра , вие ще ме хванете натясно. Ще ме питате съвсем резонно - "Ами защо не се посвети на нея тогава ?  "  :) :)   )

Както вече разказах, след многочислените ми посещения и тестване на всякакви (да ги наречем "алтернативни" )  диагностични прийоми, както и след похарчени забележителни парични средства,  за себе си разпознах най-точната и информативната , а именно електроакопунктурната диагностика. 
Наистина отдавна не съм писал по темата, но както се вижда - не е имало и интерес дълго време. (което ,макар и нескромно да звучи, доказва липсата на всякакъв комерс, в който неминуемо някой ще ме заподозре , както се сещаме :))
 Щом се е появил интерес- ето, докладвам. 

Групичка,колкото и да не ми се вярваше, се събра , и успяхме да отидем , да постоим и  да се върнем, като си въобразим ,че сме научили нещо.( Кой какво е научил , той си знае.Тънкости в този метод има достатъчно.)
Тази диагностика има няколко нива , както казах. Всяко следващо дава по-детайлна и по-прецизна информация за да се състави една що-годе пълна карта на здравето. Но и това първото, дето изучихме, е достатъчно информативно. (98% от хората, усвоили това ниво , не се записват за по-горните)  Въпреки това (бидейки във всяко отношение опортюнистично извън шаблона) аз съм решил да отида да схрускам поне още едно ниво.  За по-голяма достоверност на резултатите. ( тестират се допълнителни точки .Като цяло , колкото повече точки от един меридиан се тестуват, толкова е по-достоверен резултатът ) 
  На това първото ниво се постига следното :
- установява се равнището на общата енергетика, на защитните сили(имунитет), на стреса, вижда се урочасване (ако има такова) , както и ракови заболявание с мн. висока вероятност .
- установява се състоянието, в което се намират главните органи и системи - кръвоносна, лимфна, бъбреци, черен дроб, панкреас, чревца..  Като се вижда  дали те са в норма, дали са в процес на възбуда(възпаление) или в състояние на понижена енергийност( дегенерация) . Също така се установява  дали патологията е органична или функционална ( на "нервна почва" , както обичат да казват докторченцата )  остра ( в каква степен ) или хронична (тя също може да се изрази в степени- организмът може успешно да потисне някоя болест и тя дълго време да не създава неприятности нито на него , нито на собстввеника на организма :) , но може и да се озорва докато я потиска) , или пък тя да варира - остра-хронична и обратно.
   Второто ниво -"диференциална диагностика" смятам да пропусна.Първо е много сложно, после много време ще отиде да се обуча ( ще се заформи пак сериозен масрафец :)  )   но най-важното - аз лично не го намирам за чак толкова информативно. (Ако сега мога да кажа ,че  черния дроб е  болен, то чрез "диференциалната"  ще може да се каже коя негова част точно е възпалена и евентуално на какво се дължи възпалението, ако става въпрос за енервация- тоест - по нервен (или енергиен ) път органите са свързани и се случва един орган да  е виновен за положението на друг... ) 
На пръв поглед това е мн. важно да се знае, но от "хуманната" медицина. Защото,както знаем,  тя се втренчва в някой орган и на база нейните "знания"  -праща те при съответния "специалист" на съответния етаж,  избира някое от стотиците лекарства за този орган и за частта му, която боледува и  се почва една (доста славна битка :) ) .. 
 Докато за холистичния доктор, лекуващ с глад, пречистване и т.н. , това няма никакво значение  коя част от органа точно е болна и каква е точната диагноза. За него често дори не е от значение кой точно орган е болен. Защото е наясно ,че орган рядко боледува поединично. Боледува организмът като цяло , както и душата (евентуално)   
Естествено , в някои случаи е полезно дори и холистичния доктор  да знае точната причина  , но такива случаи като долния са  рядкост.
Достоверен случай от първа ръка: Налична е пълна и типична  картина на хипертонична криза - сърцето бие лудо, главата стяга и прочие симптоматика. Прави се обзорна диагностика (акупунктурна ) - всичко е в норма , вкл. сърдечната система. Дават се изследвания - кръв, урина, кардио-, енцефалограма  ит.н. - всичко е в норма. И откъде е тази хипертонична криза?  Тогава се прави диференциална диагностика.( второто ниво на акупункт. диагностика)  Оказало се , че инфектиран зъб притиска енергийно меридиана на сърцето , който минава покрай него.( Както знаем, меридианите са отговорни за органите , за които се отнасят. )  И ето лесно  - оправят зъба и се оправя и цялата "хипертония".   
  Лесно се сещаме дали щяха да установят   това в кварталната поликлиника  ..:)

  Но силата на този метод, както писах в първоначалния пост,  е да следи нещата в динамика . Да се тества всичко, което смятаме да излеем, натрием, напъхаме  в тялото си като лекарство, добавка, храна дори , както и цялостна методика някаква. И така да си подберем най-подходящото .  Но за целта е най-добре  да си я имаш тази диагностика у дома , за да ти е подръка когато ти затрябва,вместо да отскачаш до кабинета на този , който я практикува.  А и да си следиш за естествения спад на жизненост в  рамките на годините ,които ти остават. ( лош черен хумор :) )

"Нашият човек"  в Киев взе решение да не  обучава повече хора от България, защото прецени ,че аз бих могъл да го заменя  в  достатъчна степен .   За изключение - само още една малка група за  това следващото ниво, което така и така на никоя от БГ не го е преподал.    ( Той така и така си е чудак, като всеки учен, но в случая аз го разбирам,  и познавам вече  - обучението вече му е писнало, не му е интересно отдавна , а и вече струпването на хора го натоварва  и цялостно му губи време да се посвети  на реализиране на любимите си проекти  за създаване на нови уреди и технологии ,с които да засича и обяснява  природните и човешките феномени -  което е и същинската му тръпка. Не му ли е интересно , не можеш го склони за нищо , дори и да му предложиш сериозни "бонуси ".. ) 
 
Като цяло, в момента нито диагностирам ,нито съм решил дали от своя страна  да  обучавам по нататък,  в случай че се наберат желаещи-   да могат сами да си се тестват.  . Но принципно са възможни и двата варианта. Искам обаче да мине време, в което да наблюдавам под микроскоп как работи методът , колко е чувствителен и към какви промени , касаещи нашият организъм.  Интересно би ми било дали ще има интерес  за наше "регионално" обучение ?  Качеството на обучението ще е на почти същото ниво ,както би било и ако лично се  проведе от създателя на метода.Записана е всяка негова дума, на аудио и на видео.   А икономиите от отиване  и пребиваване в Киев  ще са в пъти...

Както споменах, едно отиване още смятам  да направя  до Киев за едно от следващите нива . Пак ще  са нужни един -двама човека , които обаче ще трябва да преминат (някак си ) това основно първо ниво , да кажем, при мен. ( но може и при някой от другите "обучени" , не се натискам ) 
 Освен това този път подборът на кадрите ще е доста по-прецизен , защото първият път имаше разочарования. Не са били фатални , но все пак , не е редно да  се дообременяваме с допълнителни  отрицателни емоции , извън заплануваните. :)

Но това да не се счита още за обява! Само споделям, а пък и вие да си кажете мнението.


Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: бате Бино в 22-01-2011, 21:23:13
Рима, днес-утре ще дам скромно мнение на въпроса ти. 
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: rima в 24-01-2011, 20:44:44
Бате Бино, много си далече, ако си във Варна. Нямаш ли скоро път към Софето или твърдо във Варна ти е лабораторията ;)
Големи бързаци сте, кога се събрахте, че и отидохте и се върнахте... Браво  :Content_22:
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: rima в 26-01-2011, 11:04:47
това, познато ли ви е?
http://www.healthhousebg.com/%D1%85%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%82.aspx?descr=%D1%85%D0%BE%D0%BC%D0%B5%D0%BE%D0%BF%D0%B0%D1%82%D0%B8%D1%8F&page=44
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: rima в 29-01-2011, 15:10:35
Бате Бино я забрави тази темичка, пък аз се надявах да отговори  :-[
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: бате Бино в 02-02-2011, 21:58:05
Не съм я забравил, ама нали знаеш , аз с два реда не отговарям :)
Мисля да пусна отделна тема за диагностиката и всеки да казва каквото знае, защото е мъгла голяма ( и там ) :)
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: marulka в 02-02-2011, 22:20:29
Бате Бино... ти току-що отговори именно с 2 реда tooth
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: Mariya в 09-02-2011, 14:56:21
Бате Бино ,за Украйна ,виза ли ти трябва,да патуваш  ???
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: marulka в 09-02-2011, 15:11:34
http://www.mfa.bg/bg/pages/view/5256

до 90 дена е без виза за Украйна
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: Mariya в 09-02-2011, 15:39:12
благодаря,Марулке :flowers2:
значи мога да спретна едно пътуване до Украйна или Русия ,за сухо гладуване  или диагностика ..от чисто любопитство
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: бате Бино в 09-02-2011, 17:08:42
 ПО принцип може, Марийче , макар , че едничкото любопитство едва ли е достоен източник на ентусиазъм в което и да е начинание .. :) 
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: Veso в 09-02-2011, 19:55:41
Бате Бино, как така с едно уредче със стрелка може да се разбере, че някой е предразположен към рак например? Или че зъб претиска меридиана на сърцето, както и че имаш направена магия ? Какво точно мери въпросния уред? Всъщност, щом уреда няма външно захранване(това включва и батерии), значи единственото нещо, което би могло да измери е електрическото напрежение между две точки на тялото, например в mV.  Аз вървя по пътя на логиката, но не виждам такава тук, при положиние че се претендира за голяма точност. А ако мери някакви други полета, то определено уред със стрелка няма да свърши работа, защото дори да предположим, че този учен е измислил как да регистрира някакви по-фини полета, няма как да преубразува тази енергия в механична, че да отмести стрелката. Поправете ме ако греша, но на мен цялата работа ми изглежда като поредната залъгалка. Много хора използват разочарованието на хората от конвенционланата медицина, за да ги придърпат към алтернативни практики, като се бият в гърдите, че техния метод има най-голяма точност, тяхното учение има достъп до най-вишата енергия, или техния учител единствен е посветен в тайнствата на живота.
В случай не визирам Бате Бино.
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: бате Бино в 10-02-2011, 01:31:51
Ще отговорим на Веско, защо да не му отговорим  :)  

Веско, ако разчитаме само на логиката  , то когато установим ,че една роза мирише по-хубаво от едно зеле , ще заключим ,че от нея също ще стане и по-хубава  чорба :)
По пътя на логиката може да се стигне далеч, но само донякъде :)   От там нататък трябва вече и познание. :)    Иначе всички щяхме да сме и ел.инженери , и  летци  и  програмисти и чекръкчии и т.н.
 
Ти си прав да се съмняваш , защото наистина е наводнено с какви ли не  псевдо-апаретчета и чудесийки  и винаги е трудно  " да се отсее зърното от плявата" . (Но все пак има начин то да се отсее, нали ?  Как? Ами като се заровим в плявата , ако все има някъде зрънце защо  да не  го открием ? :)  )

В нашето съвремие съмнението е наш неизменен спътник.(Животът ни научи на това )  Тук е мястото да споделя на заинтересованите (съвсем безплатно) моята тактика при решаването на подобен род дилеми  - дали този или онзи  продукт/уред/препарат/услуга... и т.н  наистина си го бива    или е фалш? И най-вече - как да го разбера това ?  (Сигурен съм , че ще ви е от полза, нищо че е лек "офтопик" : ) )
 Случвало ми се е например да ме молят да помогна при избор на употребяван автомобил . Да сме проверели дали е читав... Винаги в подобни случаи напътствам : " Не проверявайте автомобила, проверете човека! "  Ако човекът е читав , той ще ви продаде и добра стока.  Ако не е - колкото и да проверяваш , винаги ще има "изненада" .. Освен това не всичко можем да проверим поради липса на компетентност. Как например да проверим дали определен йонизатор на въздух  върши работа? Или биорезонансен стимулатор? Ами детектор за геопатогенни излъчвания ?  Няма как. Няма и кого да питаме, защото в страната я има само 2-3  човека, които имат компетентността.  Ами лечението с водороден прекис? Ами с озон?  
Затова ако не можем да проверим самото нещо, ни остава да "проверим"  човека , който го предлага .  (А това изобщо не е така трудно ,нищо че изглежда)
 Така направих и аз - запознах се отблизо с човека, успях да го "усетя" и му повярвах.  И ако в точността на диагностиката се бях убедил още на място - (нали виждам -  открива ми  болежките ..:) )  то за йонизатора  никак не бих могъл. Но въпреки това  си го купих. Просто един йонизатор на въздух - но 800 евро :)  (Вероятно съм преценил, че не е като ония , дето са по 80 лв .. :)   )
/Между другото , физикът има интересен принцип - никога не ти продава някой уред ,ако си взел решение за него веднага ,след като си го видял ! Ще ти каже ,че в момента няма от него, не е сглобен. И да се обадиш след 25 дни.  Ако се обадиш тогава , ще е вече сигурно,че наистина този уред ти трябва. На същият принцип той не обучава на диагностиката и свои съграждани (киевчани) . Защото (както и Марулка) биха моли да са се записали от едното любопитство :)   Но когато се обадят от Австралия  или от Москва - тогава е ясно, че тези хора са наистина нахъсани /    

Но явно моят "специалитет"  (как да се ориентирам в мъглата ) не е само "мой" -
тримата ми "колеги" , които също се вдигнаха заедно с мен и се обучиха , повярваха предимно на мен, защото на самата диагностика няма как - никой не им я беше демонстрирал дори ..   Нищо че двама от тях даже и не ме познаваха. (Само от форума.)  И  как повярваха?  

Ами ти, Веско , имаш 6 поста , аз имам 838. (за които е отишъл средно по 1 час на пост)  Ако се поровиш така леко из тях , съм сигурен, че ще си кажеш :  " Абе човек като тоя май няма така лесно да си падне по залъгалки .. "  :)     "Човек като тоя едва ли ще се грабне да си чупи джантите по Молдовските кратери, да го цоцат Украински гладни катаджии, да мръзне по разни хотели 12 дни и да яде странни храни по суперите .. само за да си купи една стрелка  от Киев,(която дори не е сертифицирана)  вместо да си придобие  от някой сънен тукашен представител някое модерно апаратченце с мигащи лампички и диаграмки  и да почне да тества наред ..  "   :)  (Да , нескромно звучи , съгласен съм, ама не мога да не го кажа )

 Сега малко по въпроса ти по-конкретно. Почти си уцелил  този път :)  - уредът отчита не напрежението , а големината на тока между две точки. (  uA  e единицата)   По-точно - проводимостта между тях. Само че не САМО между две точки . За обзорната диагностика се тестват 25 точки , за още по-прецизно изследване - още 30-40 точки.  И  това че е със стрелка  не е случайно никак. Защото начинът по който тя  се отклонява също има своето диагностично значение .  Човешкото зрително възприятие  не може да асимилира добре динамиката в отклонението на  показалеца, ако той е под формата на цифри. (Не случайно и километражите на колите са  със стрелка..:)  )
Стрелката не бива да смущава . Напротив - щом казваш , че обичаш логиката , ще се съгласиш ,че е по-добре да направиш десетки измервания в различни  акупунктурни точки   посредством една стрелка , отколкото едно измерване в една точка ,па макар и цифрово , и да съдиш за десетки неща :)
   Точно затова и другите апарати (на този принцип )не са така достоверни - защото се опитват ( за удобство ) да извлекат необходимата информация от една-две точки, вместо от 30-40.  Самият  създател на този тип измерване - ФОЛ ( другият е НАКАТАНИ)  на чиито принцип са базирани всички компютърни диагностики, казва ,че трябва да се мерят поне по 4 точки на меридиан. (А меридианите са 20. )  
А освен това  същевременно се следи  и за усещането за болка в различните точки. Както всеки мануален терапевт знае- ако боли някоя точка - значи проблем в съответния орган.. :)   (Това е и начинът по който се определя дали става въпрос за "компенсирана патология" .  Защото останалите апаратури отчитат органа като "здрав" ,защото не отчитат усещането на пациента за болка в точката,  докато въпросната диагностика също го отчита като "здрав" , само че като "временно здрав".. В следващ момент няма да е здрав. Но това другите ще го отчетат едва в последствие, когато това е осезаемо )
И вече в съвкупност тези точки носят своята информация за състоянието на здравето.  

Това засега по отношение на апарата.
Иначе е напълно оправдано съмнението ни по отношението на нещата , които не познаваме. Но би било мъдро да ги отречем или възлюбим  само след като сме ги опознали.  Нали ? :)

Ето още един пример  в тази насока, (за съжаление пак с участието на моя милост :) ) който показва  , че хората обичат да прибързват със заключенията си.
    Аз нали си падам и аудиофил, съм се оборудвал с едни доста нетипични тонколони. Всеки познавач ,но без да ги е чул! , би заключил ,че става въпрос за евтини посредствени колони. Те са малки , пластмасови, с миниатюрни 7 сантиметрови говорителчета, свързани последователно дори без филтър. всичките свирят еднакво, широкоспектърно -без отделни говорители за ниски ,средни и високи честоти. Нищо работа на пръв поглед.  Понеже такива колони имат само няколко човека в БГ , си позволих да пусна мнение в специализиран аудиофилски форум, някой търсеше информация за тях. ( тук е мнението :    http://www.bgaudioclub.org/forum/viewtopic.php?t=5082&postdays=0&postorder=asc&start=50   , аз се включвам на 15.01.09 )
Разказах на хората там, че въпреки впечатлението което правят на външен вид, това са уникални колони и е много вероятно , както се случи при мен, ако ги чуеш веднъж , никога да не поискаш да чуеш нещо друго като звук. Басът е направо умопомрачаващ с оглед обема им. Необходимо е само да се спазят някои изисквания към помещението. Което ако не се изпълни , обаче , колоната свири на 30% от възможностите си.  

Ето отговор на другия ден : " "Не познавам колоните, но нещо не ми се връзват нещата".     !!?? Евала. Не ги познава , но има мнение човекът !  Отговарям му: "Ами запознай се , приятелю, и ще ти се вържат :) "
След него  се изредиха почти всички останали "капацитети" да доказват защо тези колони не би трябвало да свирят добре - говорителите им не били нищо особено, били пластмасови, свирели само с еквалайзер.. и т.н.  
Отговарям им - "Момчета , съгласен съм да не ги харесвате , но поне елате първо да ги чуете у нас, а после пак не ги харесайте." Никой не дойде. И всички си останаха с убеждението ,че те не си струва да се чуят. И на никого от тези рошави очилати логични момченца  не дойде на ума , че все би могло да има нещо интересно в тонколони , които се произвеждат и продават от 1968  и до днес. И че няма друг подобен модел ( май на каквото и да е ) ,който 43год да държи лидерски позиции.  

Явно си е човещинка - хората са устроени така, че или обожествяват или отричат нещата , които не могат да разберат .  ( А щом и ние минаваме за човеци, значи сме някъде там в диапазона .. :)   )


  
 
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: Veso в 10-02-2011, 13:18:05
Незнам какво искаш да намекнеш с това, че ти имаш 838 поста, а аз само 6. Също и нямам този ресурс от време, нужен, за да ги изчета. Но дори и да ги изчета, аз пак няма да разбера какъв човек си всъщност, защото, когато пишеш ти си наясно, че това ще се чете от хора и по-скоро бих разбрал за какъв човек искаш хората да те смятат.
Казваш, че логиката не е достатъчна, но добре, ти да кажем имаш способността да преценяш или усещаш хората от първа среща и по този начин се ориентираш коя стока е читава и коя не. Ами какво остава за хора като мен например, които са се подвеждали многократно от преценката си и явно не притежават тази способност? Плюс това колкото и да е свестен някой той би могъл да те подведе несъзнателно, незнаейки, че примерно колата му има някакъв проблем. И ако ти просто му се довериш, без да я закараш на специалист, в случая ще бъдеш подведен без продавача да го е желал. Не казвам, че хората трябва та се съмняват във всички по всяко време, това би било другата крайност, но когато става въпрос за човешкото здраве, аз лично гледам критично на нещата и се опитвам да търся максимална обективност, а не субективност. А това няма как да се случи ако не проявиш съмнение.
Ти казваш, че е в човешката природа хората да отричат или обожествяват нещата, които не разбират. Да това е така, но това съвсем не е приложимо в конкретния случай, защото от информацията, която ми даде допълнително, че уреда измерва тока между различни токи на тялото, за мен е достатъчно, за да ти кажа, че няма как да имаш прецизни резултати. И ще ти кажа защо. По една случайност имам електротехническо образование, което ми дава някакво познание по въпроса.
Та причината, поради която смятам, че уреда е неточен е проблема със съпротивлението/проводимостта на тялото.
1) Всеки човек има различно съпротивление/проводимост на тялото.
2) Във различните моменти съпротивлението/проводимостта на тялото варира. Примерно ако сме изпотени, дори и съвсем лео и недоловимо, съпротивлението намаля в пъти спрямо суха кожа.
3) Във различните възрасти хората имат различно съпротивление и това се дължи на изсъхването на кожата с годините.

Дано това, което са ти продали не е един обикновен микроампермер с стрелка за 200$

Относно терапията с водорния прекис и озона, там виждам някава логика, защото повечето патогенните пикроорганизми са анаеробни и чрез попадане на тези допъллнителни атоми кислород във кръвта се увеличава шанса те да бъдат унищожени.
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: бате Бино в 10-02-2011, 20:04:23
Нещата , които си забелязал , Веско , са елементарни .  Естествено , те са взети под внимание от пионерите на акупунктурната диагнестика - Фол и Накатани . И са изчистени още преди 60 год. (така че можеш да бъдеш спокоен :)  )

По т. 1 : Така е , всеки човек има различно съпротивление , но не ЧАК ТОЛКОВА различно.  Затова тук се прилага  щриховият метод на снемане на информация от точката - чрез неколкократен натиск върху нея се цели именно да се донасити подкожния слой с влага. Влагата се избутва от съседство и се озовава тъкмо над точката , която тестуваме.  Така  степента на влажност у различните люде се уеднаквява и  замерването се обективизира.  Но дори и  да има разлика  в съпротивлението при различните индивиди, това не е от значение, защото е важна не големината на стойностите , а в каква зависимост са те!!  Тук не мерим с волтметъра колко ток е останал в акумулатора.. :)    Аз затова ти казвам, че не си запознат , но ти нещо не се даваш лесно.

По т.2 :   Така е , влагата в различните моменти е различна. Затова не се тества при силна жега, студ, изпотяване и т.н. състояния , за които казваш. Изчаква се да се аклиматизира тялото. 
 А това , че съпротивлението на кожата намаля В ПЪТИ , вероятно е твое предположение , което много лесно може да се види дали е вярно. Ще се тествам първо сух , а после изпотен  и ще ти докладвам с колко точно се е променило съпротивлението .Със сигурност няма да е в пъти обаче. 
  Ако случайно имаш някаква таблица , от която да е видно кога и с колко то се променя при различните хора , покажи я , ще е ценна. (Аз се съмнявам  някой да си е играл и с това) 
Но и тук казвам -  дори потен, дори и омазан с грес или с мармалад  - съотношението между стойностите ще се запази.   Ще се промени само мащабът!  Все едно да четеш с лупа малките буквички  от договора си с мобилния оператор - текстът си остава същият.  ( Тоест - ако имаш проблем с жлъчката, то той ще бъде виден, дори и да си се намазал с олио от трънка. )

По т.3 :  Да, така е , с възрастта кожата изсъхва. На над 70-80 годишни тестването се прави по-трудно.  Но не е невъзможно. Както казах - самото движение на електрода (който също е мокър и вкарва допълнителна влага при натиск !!)  избутва влага до точката.

За "прецизни" резултати не съм казвал. Това е термин, твърде иксцентричен за науката медицина. Медицината  не е електротехника. Тя не е точна наука. (често ще чуеш и доктори да казват че 2 и 2 не е 4 )  ПРецизност няма, защото  имаме жив обект , в чието тяло протичат милиарди хим. реакции в секунда.  Но вярност има. :)

А ти щом се имаш  за печен в електротехниката,  кажи според теб от какъв метал трябва да е електродът , който се закрепва на тялото, че да даде обективни резултати в нашия случай . Казваш ,че трябва да е като на обикновения ампермер, така ли ? :)
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: Veso в 10-02-2011, 20:52:45
Аз просто изказах смущаващите ме неща в тази практика, щом като те са взети под внимание, добре. Нямам намерение да продължавам с критиката, макар да оставам скептичен относно магиите и предазположеностите към определени болести. Дано наистина да върши работата, за която се твърди, че върши.
Относно електродите, според мен трябва да са от метал с максимално ниско съпротивление, за да се постигнат по-истински резултати. Изобщо целия уред трябва да е изпълнен с максимално ниско вътрешно съпротивление. Предполагам, че е направен със сребъни електроди, въпреки че златото е по-добър вариант се съмнявам да са го използвали с оглед цената на уреда.
 
Относно, моето предположение за съпротивлението, то е базирано на това, че съм си играл с измервателни уреди и съм си тествал съпротивлението на тялото като съм държал с двете ръце двата електрода. Показанията са ми варирали от 150 килоома до почти 1 мегаом което си е 6-7 пъти разлика хем и в двата варината съм бил с уж сухи ръце.
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: бате Бино в 10-02-2011, 22:46:21
Е така си и знаех :)   посягаш пак към строгата логика  :)

Първият разпад на школата на Фол (тя се е разпадала 3 пъти) е за избора на електрод. Първоначално било избрано среброто  ,заради липсата на допълнителни потенциали по веригата. Обаче се оказало , че всички резултати (ст-ти ) се понижили с 30%. После пробвали с неръждаема хранителна стомана. (1810.  от нея се правят разните му Цептери и прочие)  Там обаче феноменът "падане на стрелката"  не се отчитал , което се отразява на  обективността на изследването като цяло. (Пропадането на стрелката означава ,че точката е в динамика и стойностите не са категорични ) След това един по един всякакви други метали докато накрая се скарали и разотишли :)
Затова  понастоящем електродът е обработен по специална технология . ( не ми я казват и на мен)   

Твоето не е критика, ти направи чудесно включване! Смущаващото винаги трябва да се  изказва за да се изследва.  ( " Общоприетото мнение повече от всичко заслужава изследване " - Лихтенберг  ) 
 Въпроси винаги трябва да има , дори и неудобни. ( Въпросите никога не са неудобни. Такива са понякога отговорите   " О.Уайлд  :)  )

В електротехниката съм само донякъде. Но разбирам, че ти си изследвал директно съпротивлението. А в случая то се отчита косвено , посредством промяната в тока.  На този уред скалата му е до 50. ПРи допиране на двата полюса отчита 50. А при измерване по точките средно отчита 25. Но може да отчете и 40. От тук  става ясно ,че няма как да е  "в пъти" , защото максимумът е 50.
Но аз това ще го тествам наистина , хубаво че ме подсети. 
Ето виждаш ли  ,че включването ти е било полезно.   
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: бате Бино в 10-02-2011, 22:54:22
Аа, забравих. Да си скептичен не е лош вариант  :) 
И аз съм скептичен. Ако не бях, щях отдавна да съм  си купил някое апаратче за 5000 долара , което после да се чудя на кого да продам ( както едни хора се чудят какво да си правят Обероните и Метатроните ..) ,защото ще съм разбрал , че не е точно и само ще лъжа хората.
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: mariiina в 11-02-2011, 15:31:12
 :kisss:Тоооооооооооолкоз много неща знаешшшшшшшшш, на на разни джаджи се доверяваш...Няма по-добър диагностик от Майката-Природа!!!И когато си развил, онова навитичкото дето е в кутийката на раменете ти, и за което се спори в другата тема...то всеки, всеки, всеки си е сам диагностик и  доктор!Нима допускате ,че природата ще създаде животните с такива умения, пък своя образ и подобие ...ще лиши...ееееееееее, че не е лесно, не е ...ама нема еволюция, развитие от лежанка на хълбок.... tooth
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: бате Бино в 11-02-2011, 19:28:45
Ти си много напреднала , лельо Маринче, с теб не можем да се мерим.  Но ти вече си разбрала де , че колкото по-високо се издигаш , толкоз по-разреден става въздуха :)
И там са  само шепа човеци, дето разбират какво искаш да им кажеш :)
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: mariiina в 14-02-2011, 08:49:41
 :kisss:Че има напредване...има, ама е тоооооооооолку отностително и непостоянно, т.е. трябва непрекъснато да го доказваш и отстояваш...да си непрекъснато БУДА-ЕН!!!ПРИ ИЗРАСТВАНЕО НЯМА ДАДЕНО ЗА ВЕЧНИ ВРЕМЕНА...ИМА УСЛОВИЯ И ПРЕОДОЛЯВАНЕ!!!!Ако сте чели книгите за Слава Севрюкова,която в един от животите си е обявена за светица-Мария Египетска...т.е. стигнала е дооооооста нависоко в овладяването... в този си живот, като Слава, допуска грешка и губи дарбата си за 1 година!!!Никой, никой никой растящ не е застрахован от грешки...
    А сега за джаджите...т.е. доверявайки се на техносвета, ние отлагаме във времето собственото си израстване, най-точно казано...изоставаме!!! :surpris_23:
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: rima в 15-02-2011, 19:59:03
някой нещо за това апаратче?
http://www.doctorgeorgieva.com/index.php?idse=7d481ffdd20fdbd8012fbe58e1c604e1d3c57b1c
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: titan в 15-02-2011, 21:09:48
Аз се пробвах на такова , човекът ,който го има ми взе 90 лв за кратка диагностика и ми каза,че е много важно как той ще разтълкува показанията на уреда , в смисъл ,че е важно този който прави диагностиката как ще разтълкува резултатите. Най-забавното беше,че там където имам болежки ми го отрази :)) като черна точка
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: бате Бино в 15-02-2011, 23:06:50
Пробвай бе, Рима, тъкмо да разказваш после. Знаем, че отдавна те гъделичка  идеята :)   Пък после аз ще те замеря да видим кой какво е познал :)
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: rima в 16-02-2011, 10:13:28
От проба глава не боли, само 180лв...така ако тръгна да ги пробвам сичките  :whistling2 - emotloader:
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: titan в 16-02-2011, 10:34:19
как 180 , тия са егати лайната
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: бате Бино в 16-02-2011, 11:55:42
Явно много са поскъпнали  тия услуги междувременно.  Аз навремето(2005)платих 200лв в центъра на Елисеева в Москва. Но това е град  изключително скъп а и прегледът продължи 4 часа! Тогава у нас още не бяха чували за "компютърна диагностика"
Не прави чест на ученичката на Л.Ковачева  да  търси максимум печалба  от горките болни хора. (Ако наистина 180 лв е самата диагностика )

За съжаление , Рима,  изпитаният и работещ метод  "на пробите и грешките" няма как да се осъществи без сериозен разход на средства  :) 
 Обаче пък се отблагодарява - изводите ,които правиш за себе си са железни! 
Аз ако ти разкажа какви пари съм дал по тези компютърни диагностики, лошо може да ти стане .. :)  ( А пък на мен какво ми е било.. :)  )
- Цялото пътуване и престой в Москва m,ep2005. Там в центъра на Елисеева  работят на "Имедис" един от най-точните уреди за комп. диагностика.  със стрелка! цена 15000 $ ( аз по този повод отидох )
- Посещение при любимия ми д-р Герасименко в Украйна 2006 2007, чак в Запорожието( на  седемте вида!! комп. диагностики в кабинета си -  на Имедис, Кирлиан, ирисова, Метатрон,по капка кръв.., вкл. и КМЭ за 50000$)  - два пъти.
- Посещение при д-р Раман Раманович в Киев (2009) пак диагностика на КМЭ ( на апарат за 25000$)
- На другия ден - пак диагностика при физика ,  при който после ходихме на обучение
- После слязох в Евпатория при другия ми любим доктор Хрушчов , там пък на "КСК БАРС" от 50000 $  ( исках да си купувам по него време , както и да си се изследдвам и аз като теб . Ама цената.. :) )
Тук у нас :
- на "Метатрон" във Варна ( два пъти)
- в центъра "Квантова медицина" в София ( много бяха смешни ,те тъкмо прохождаха- това беше една голяма кухня , докато мъжът ме замерваше с някаква кутийка и ръсеше нелепости, жена му миеше чинии )
- в център ДАР - ирисова диагностика , оня ден бяхме там.
- Термовижън във Варна ( поне три пъти съм ходил ,   диагностиката е точна иначе, докторката е мн. приятна също)
Да не се напъвам повече , че ще взема да се сетя и за още ..:)  ,  Но това са хиляди левове по най-общи разчети..

Ще обобщя скоро впечатленията си ,както обещах, ама малко време ми трябва. 
 
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: sis в 16-02-2011, 15:09:29
  Интересно ми е да те попитам  следното. Може ли ирисодиагностиката, да даде всички данни, за заболявания, които се установяват и със скъпата апаратура или е добре да се съчетаят двата метода.
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: бате Бино в 16-02-2011, 22:43:26
Не може , Сиси. Ако си прочела внимателно , д-р Герасименко си е  закупил 6-7 апарата. Ако един от тях можеше да свърши работата на другите , сигурно щеше да си задържи само него :)
Те са на различен принцип и всеки дава определена информация. Колко е достоверна  си е друг въпрос...
  Но ирисдиагностиката като че ли е достатъчна  като за начало.  Обаче там нещата са както и при хомеопатията - трябва да случиш на специалист. Иначе самата диагностика  си е една снимка на окото ти  и после чичо доктор почва да я разглежда и да  гадае по нея. Ако седнат четирима , можеш да чуеш 5 различни мнения. ( ако единият от тях е с раздвоение на личността например  )  :)
 
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: Zloqd в 16-02-2011, 23:44:40
Като сме на вълна диагностики да попитам: има ли уред с който да се прави тибетска пулсова диагностика (там се следи пулса при три различни налягания едновременно) и ако има до колко познава?
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: rima в 02-04-2011, 11:02:24
Boddy scener sensitive 500 сравнен с Оберон било както мерцедес спрямо трабантче..

Бате Бино, какво става с твоята сравнителна характерисика? ;)
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: бате Бино в 02-04-2011, 16:23:34
Да , само че Мерцедес модел 1958г. :)
Е аз почти съм я направил, Рима :)   Като се сглобят различните ми "авторитетни" мнения и изводът като цяло може да се направи. Ще седна наистина , (макар силен интерес само от твоя страна надушвам :)  ) но в момента  пак произвеждам  дипломна работа и пак няма време. 

 Но най-същественото ,което мога да кажа ,и което е и най-интересно ,е следното:
И изключение на няколкото страшни болести, каквото и друго да ни "открие" диагностиката ,(без значение коя от всичките) ,на практика ние не променяме начина си на живот към по-здравосоловен! :surpris_25:   Най-много да си обещаем да го направим "съвсем скоро" :) 

Тоест - ако наистина решим да се променим към по-добро, то резултатът от диагностиката би бил твърде слаб стимул, че да го направим само заради него. (И така и трябва да бъде, това е лоша мотивация, сравнима с тази, при която лениви хора си купуват  скъпа годишна карта за елитен фитнесцентър ( във Варна в Ориндж струваше 900 лв ) за да можело високата цена да ги мотивира.. )

Естествено , имам предвид болшинството съфорумци , които са без явни неприятни патологии. Кой ще се раздвижи да се оздравява, при положение че се чувства прекрасно ? :)  Еди си какво му било обременено на енергийно ниво...:) мани ..
А тези, които си ги имат болестите, те си ги знаят (било то артрит,простатит, астма..) защо да ходят на комптърна или ирисова диагностика. За да им намерят допълнителни ли ? :)  Или за да им  кажат откъде са им дошли? ( все едно някой да ми каже какво ще си купи докторът със 180те лв  взети за преглед :)   )
 Те така и така трябва да се борят с болежки, за които знаят. Ако успеят да ги преборят ( но наистина да ги изцелят, със съответните корекции на всички нива на организма!) това ще е достатъчна и добре свършена работа , която ще елиминира и патологии, за които не знаят и още не са се проявили.. :)   Нали така?

С това се опитвам да докажа, че в повечето случаи няма смисъл да се ходи на такава диагностика, освен от любопитство. Или рутинно ,ако си вече на една по-друга възраст ..
  Естествено, става въпрос за диагностиране на неспешни състояния! За спешните си има съвсем различни диагностики и подходи, там не пипаме , че е опасно :)

Това , което нас тук май ни интересува - не какви и колко болести , а какво равнище на здравето имаме.  ( да ви припомня ,че не е просто нещо- http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=1058.0  )
А това диагностиките не могат да го установят.  Не може да се установи скорост и степен на отлагане на шлаки, не може да се установи степен на боеспособност на имунна система, съотношение на процесите анаболизъм/катаболизъм (изграждане и разпадане. Старостта е почти само катаболизъм  )  да не говорим за психично, емоционално или духовно здраве. Които може би сега не, но много скоро да имат определящо значение за здравето на физическото тяло. ( нали ?)

Има смисъл да се уважават диагностики, които (пряко щом не могат) поне ИНДИРЕКТНО да дават информация за тези процеси. И това да се следи във времето , то това е и смисълът. Не само веднъж   и - толкоз.

Някаква (немалка) информация за това дават три от стойностите на  настоящата акупунктурна диагностика - ниво на енергетика ( ПОЧТИ ПОЧТИ винаги високата енергетика означава добро здраве)  равнище на защитни сили и стойностите на хипоталамуса ( прието е да се смята ,че той е най-показателен за хомеостазата на един организъм . Хомеостаза - когато всичко е в баланс, най-общо казано)
Какво като имало бактерии или паразити ... Нека си ги има , щом не правят проблем. Може сега да ги има, но после организмът да ги сбори. Може никога да не направят проблем, ако се грижим за здравето си.
По-скоро е лошо обратното - ако няма бацили, обаче нещо не се усещаме здрави..

В този смисъл категорично твърдя ,че акупунктурната диагностика повече от всяка друга дава информация за степента на здраве. Нещо , което нито ирисовата ,нито която и да е друга диагностика може. Ако всички тук отидем на ирисова или някаква друга точна, ще разберем кой е по-болен. Но няма да разберем кой е по-здрав! :)  Защото  липсата на конкретна  болест не означава автоматично добро здраве.. :)
За лабораторните изследвания да не говорим. Бидейки суперинформативни за определени патологични състояния, (тоест -виждат болестта) те са неспособни да дадат оценка на здравето.  Басирам се ,че ако целият форум си направи пълна кръвна картина ,98 % ще са в "нормата" , тоест - "здрави сте, я да ми се махате от главата, че ще ви пратя на психиатър.. "

Е,уж на майтап седнах, но се получи май нелошо постче :)
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: rima в 03-04-2011, 19:55:13
Да, постчето си го бива, наведе ме на разни мисли и размишления. Май всеки всичко си знае, ако се замисли...дори и нивата на жизнена енергия, защитни сили и баланс :pensif_29:
 Аз исках да видя за конкретен орган, до колко е увреден в следствие на определени неща и най вече доколко може да се излекува. Най елементарния вариант, който ми бягаше до сега е да сканирам самия орган  tooth.
А, да и нива на метали искам да си изследвам, а може би и конкретните физически последствия (примерно свързани със състоянието на кръвоносната система) от това, че органа не е работил нормално години на ред...такива работи
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: rima в 03-04-2011, 20:08:49
Тези дни ще посетя лекар хомеопат и се страхувам от интервенции, които могат да педизвикат извличане на неща от съдовете ми, които са си свикнали да си стоят там, което от своя страна, може да доведе до изтъняване на стените и...дали не е по добре нещата да си стоят там в такъв случай. Много е важно процеса да е контролиран.
Примерно за приема на пектин съм чела, че е опасно да се предозира, точно по такива съображения...брррр
...ама това ще го обсъждам с хомеопата
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: бате Бино в 03-04-2011, 23:32:50
Не искам да те разколебавам, Рима, но хомеопатът няма да може да удовлетвори потребностите..:(
Дори да попаднеш на истински компетентен ( вероятност около 2%) , той ще ти помогне в рамките  на самата хомеопатия. Болест може да ти излекува, но няма да повиши нивото ти на здраве и на тонус.   И най-лошото - това е пасивен метод , не изискващ НИКАКВА промяна в  хранителните, двигателните , духовните .. навици на пациента. Да , принципно лекува, (ако попаднеш на кадърен хомеопат). Но Не възпитава!  А ако навиците ни ,мисленето ни , нравствеността ни..  са лоши, много скоро пак ще търсим хомеопат..:)
 Истинската идея както на този форум,така и на здравия разум е да не се допуска заболяване. Ако възникне, да се осмисли  ЗАЩО ни е сполетяло. За да можем следващия път да не го допуснем. Защото ще дойде възраст, в която болежките стават толкова много , че хомеопатия не помага , дори и най-добрата..
Ти си по-отскоро при нас, прочети моля те  тук -
http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=1137.0
Дългичко е , но си струва :)
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: rima в 04-04-2011, 12:33:01
Хомеопатията е холистичен метод, дава добри и сравнително бързи резултати, подходяща е за хора, които нямат условия или време за провеждане на други терапии. Тя променя емоционалната нагласа, финните тела, влияе на настроението...който не е пробвал, не знае!
С това, към което ме прати съм добре запозната, въпреки, че съм отскоро във форума и дори не редовно. Но тук не е единственото място, съгласи се.
Пък и защо от всичко което написах, видя хомеопатията?
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: бате Бино в 04-04-2011, 13:59:42
Ами на две места я спомена :)
А на третото място  - че "процесът трябва да бъде контролиран"  :)
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: rima в 05-04-2011, 08:46:09
Добре :)
 А може ли уред да измерва нива на метали или състояние на съдове примерно?
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: rima в 30-04-2011, 09:43:38
Ама че несериозна работа, хич не върви тази тема  :surpris_25: Бате Бино се разсърди май  :angel:
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: бате Бино в 30-04-2011, 11:34:25
Не съм се разсърдил, Римче, няма за какво.
Просто е слаб интересът по тази тема ( за разлика от християнството :) ) ,участваме само аз и ти най-вече :)

Има уреди за всичко - и за металите и за съдовете. Но къде - не мога да кажа.( Няма как да знам всичко, колкото и да се опитвам :)  )
   За металите -там е малко субективно, защото всеки организъм може да има съвсем различни потребности. Доказват го слънцеядите и другите , дето почти не употребяват храна- те обръщат цялата медицина и диетология нагоре с краката. Трябва ревизия на всичко, но от кого, не знам :)
    За съдовете - там вече е доста по-обективно - вижда се наяве дали съдът е свежарче или е като замърсен кюнец. (Малко хора са наясно ,че състоянието на кръвоносните съдове е по-важно ,отколкото самото сърце. Защото в една затворена система като сърдечната, работата не се върши само от помпата. Капилярите  също участват активно. Това е в основата на учението на знаменития д-р Залманов )   
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: rima в 27-05-2011, 16:08:28
Като сме на вълна диагностики да попитам: има ли уред с който да се прави тибетска пулсова диагностика (там се следи пулса при три различни налягания едновременно) и ако има до колко познава?

Злояд, на уред за тибетска пулсова не съм попаднала досега, но тук изследват по пулс + други методи. Не знам дали са добри.
http://zdravec.info/?page_id=60






Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунк
Публикувано от: rima в 27-07-2011, 16:35:43
 Вариантите за диагностика между които вероятно ще си избера един са: накатани, оберон и сензитив (500, имаго, аура...)

 Оберон и сензитив са аналогични като метод.
 Оберона правел и кръвна картина. Също установявал и съвместимост с лекарствени средства, независимо какви.
 Накатани е метод за измерване на електропроводимостта в 12 двойки акупунктурни точки на дланите и стъпалата и така се получава информация за биотоковете в отделните органи и системи.
 Важното е човекът зад апарата да е специалист, за да направи добър анализ на базата на получената информация накрая. Вероятно в зависимост от това варира и цената - между 80-180 за оберон и сензитив.
 Между накатани и ирисова диагностика не знам дали има голяма разлика. Цената им също е сходна 30-40лв
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: бате Бино в 27-07-2011, 19:50:12
 Е айде де , Римче, ти още ли се точиш? Аз мислех вече си обиколила поне десетина кабинета :)
Виждам, че си решила да обиколиш какви ли не нискокачествени псевдоапаратченца,  и да платиш чудни парички, а само при мен да пропуснеш, където освен, че е достоверно е и засега безплатно :)
Някой доста се е постарал да ти замъгли и беглата представа за този род диагностика :) (представям си какво ли още те чака :) )
В първото изречение си цитирала две търговски марки и име на човек. Накатани е човек,  на чийто метод стъпват редица фирми и си пускат кутийките. Тоест - може 30 различни модела да са на принципа на Накатани ..( ти какво имаш предвид , не е ясно :) )
По този метод не се получава информация точно за биотоковете в определен орган .. :)
За Оберона само това ли ти казаха ,че може да прави?  Не може ли също да прави клизма и педикюр? :) (Сигурно са пропуснали да споменат :) )
Аз ти казвам , ама ти кой знае защо си си избрала да вярваш на други.. -
-Няма апарат на света ( най-малко пък примитивния Оберон)  ,който да ти определи кое лекарство е добро за теб преди да си го изпила! Няма!  Защото всички изследват как то действа на информационно ниво. (колко е точно е отделен въпрос)
Но едно лекарство като го глътнеш, то освен информационно , действа и химически !  А преди да го глътнеш, няма как да предвидиш химичните реакции, които ще настъпят във всеки един организъм. Индивидуално е .  И няма как да се предвиди, милиарди комбинации са.
Това , че апаратът се рекламира с  такава функция, съвсем не значи че функцията работи..:)
А цената варира най-вече от простодушието на пациента , за когото такава материя е твърде сложна  за да може да прецени сам  кой апарат е верен( относително поне )  и кой е гола вода. Който е по-убедителен - той печели клиента :)
Е, и от направените инвестиции, разбира се , големият модел  Сенситив  е към 15000 евро, а Оберонецът сигурно може да се намери и за 500 лв, защото много ,които си го купиха вече им е неудобно да лъжат хората и го обявиха за продан .. :)
А между "Накатани " и ирисовата има общо колкото между гъши пастет и зелена шишарка. :)  
 
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунк
Публикувано от: rima в 27-07-2011, 20:21:34
Не знаех, че се занимаваш с диагностика, всъщност мислех, че предимно се интересуваш. Ако с това съм те засегнала...извинявай!
Аз ти казвам , ама ти кой знае защо си си избрала да вярваш на други..
Тук изобщо не знам за какво говориш, нито знам какво си ми казал и не съм повярвала. Пък и  си убеден, че вярвам на нещо, само защото съм го споменала, като съществуващо...но, сигурно грешката е моя ;)
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: бате Бино в 27-07-2011, 20:53:33
Няма проблем, Римче, не се засягам така лесно :)  Но нали с теб я водим цялата тази тема от време оно.. ти забрави за какво е темата всъщност :)   нали се сещаш, че затова блъсках път до Киев, висях там с разни шушумиги 10 дни и дадох куп украински пари за масрафчето :)

Най-важното пак да ти напомня- където и да ходиш да се мериш и теглиш :) , трябва поне още веднъж след това . За да се пътвърди и за да се следи в динамика.Даже на следващия ден може да получиш доста различни стойности. ( При моята обаче не е така. Мога да снимам 15 поредни измервания, които съм си правил за 3 месеца . Основните тенденции почти не се променят)
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: rima в 27-07-2011, 21:03:48
Ами аз всъщност Бате Бино, покрай един твой пост се сетих за тази тема, в който споменаваш ако не се лъжа акопунктурна диагностика. Знам, че ходи до Киев и чаках тук една сравнителна характеристика, а прочетох само, че си се сдобил с някакво чудо, което още не пробваш официално...а и не си ли във Варна, защото аз съм на 380 км в такъв случай, та...стават недоразумения  :surpris_23:
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: бате Бино в 27-07-2011, 21:46:03
Така е , Римче. Бях ти обещал на теб и съм ти длъжен. Но е обширна темата и изисква доста време  да разкажа за моите впечатления от всички видове диагностики, които съм обиколил. Разбира се , може и да не съм 100% прав, но процентът е доста висок, все пак сравнявам това, което казва апаратът с това, което знам за себе си :)
Е, "чудо" е доста преувеличено, една малка кутийка със стрелка е , както знаеш :) Но тя казва много за този , който знае какво да гледа (както казваш :) )
Защото интерпретацията идва от човек, а не от машина! :)
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунк
Публикувано от: rima в 27-07-2011, 22:22:30
В крайна сметка, освен да пробвам тук на местна почва междувременно акупунктурна или ирисова. Те в дар може и да ми пазят картинка на ириса от преди сто години за сравнение... А Бате Бино ако имаш път насам или аз към Варна да се подложа на "експеримента" и при теб, ако може  :)
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: бате Бино в 27-07-2011, 23:34:33
Е може, защо не. Но в Дар са добри на ирисовата. Бях там. Обаче оня доктор беше хлъзгав. Избягва да отговаря...Аз нали обичам да питам докато ми отговорят.. :), няколко пъти го питах дали това което "излиза" на диагностиката е интерпретация на специалиста съобразно някакви еталонни стойности ( както при кръвната картина, да кажем) или е директната информация, която дава организмът за състоянието в което е. Защото според "интерпретатора" , може да се окаже , че имам проблем с жлъчката, обаче за самия организъм това да не се явява проблем!  
ПРи акупунктурната диагностика ( вкл. и при твоя Накатани :) ) има един интересен феномен. Чрез нея установяваме какво тялото иска да ни каже ,че го мъчи , а не да го установим косвено по отклонението от различни еталонни стойности, както правят почти всички диагностики ( "Ауу, кръвното е високо.Проблем.Я почни  тези хапове.."   Но ,  Може да се окаже , че точно за този индивид това не е проблем..)

Затова, ако се направи "стандартна" диагностика на току що умрял човек ( кръвна картина, електрокардиограма и т.н. )  резултатът ще бъде повече от понятен - лоши стойности, типични за мъртвец.
Обаче ако му се направи акупунктурна диагностика , се получава , че  всички стойности са в нормата! Тоест - излиза , че според нея той не е умрял, а е жив, при това в отлично здраве? Как е възможно?
 Както казах, тази диагностика дава информация за това , какво тялото счита за проблем. Не може да има проблеми човек , който вече не е жив. Те са били проблеми , докато е бил жив. След това вече не са , защото го няма и самият човек. ( пу-пу , да не ме чуе Сталин :) )
Схващаш ли идеята? На мен ми трябваше доста време да го асимилирам .
    
 Така ако ти е извадена например жлъчката ,  диагностиката няма как да разбере. Обаче не й и трябва :)  Защото тя ще види какво организмът казва за това - дали му е проблем, че е без нея или че не е толкова голям проблем...
Ако операцията не е успешна или  той вижда зор без жлъчка  - диагностиката отчита че има проблем с жлъчката. Ако обаче е отстранена безпроблемно и това не бърка работата на организма -  диагностиката дава ,че няма проблем с жлъчката.(Нищо че я няма)
С други думи, за един организъм това дали има или няма определен орган би могло да е проблем и да не е проблем.

Моят човек е бил призоваван в съда като експерт ( по енергоинформационна медицина) по едно дело . Доста интересно.
Една жена отива на преглед в Одеса на компютърна диагностика ,използваща  подобна методика.  Лекарят я тества подробно и казва - "здрава сте". Тя отговаря - благодаря , докторе, много съм радостна , ще удостоверите ли с подпис и печат това което установихте?  Докторът й дал документ. След един месец го викат в съда. Оказало се че зложелатели му изпратили точно тази пациентка, която била с извадена жлъчка, без един бъбрек и без част от белия дроб. ( Дето вика моя човек - откъде са я намерили пък точно такава.. :) )
 И го съдят за шарлатанство - как може да е със здрава жлъчка ,бъбреци и дроб някой , който е почти без тях?  И тогава моят човек излага самата идея на този вид диагностика ( това , което по-горе нахвърлих) и доказва , че докторът не е шарлатанин. Жената си е здрава , но в смисъл доста по-различен от общоприетия...Тоест - това на този етап не се явява проблем за нея. И го отървава от резила на профаните. Ако не беше той, във вестниците щеше да се появи заглавие :  " заловиха поредния лекар-мошеник.."
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунк
Публикувано от: rima в 28-07-2011, 01:39:36
Благодаря Бате Бино, ще се възползвам живот и здраве :)
А в Дар, наистина са точно хлъзгави. Aкo си бил при Николов - той  не счита за необходимо да се заговаря с пациента, но вижда добре като цяло, или поне такова впечатление оставя  tooth
Другия доктор - акупунктуриста е Здравков от "Здравец" - в сайта си, за себе си казва, че е добър ;) Диагностицира и по ирис и пулс, освен с "Накатани" апарата. Поне не е някакъв случайно сдобил се с такъв апарат.

Ориентирах се малко от малко, има резон в това което казваш, дали организма приема нещо за проблем или, не.. 10X  :flowers2:
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: shaman в 17-01-2012, 16:54:13
Ако позволите да се намеся в дискусията ви с Rima и съвсем плахо да попитам, какво стана с идеята да се проведе един курс в България  ???  Съжалявам, че късно откривам темата, но с голям интерес и удоволствие бих участвал в едно такова мероприятие. Ако на бате Бино му трябват опитни мишки за събиране на статистически данни, нямам нищо против да се поразходя до Варна за една диагностика.
Надявам се и други да проявят интерес и да се осъществи един такъв курс.
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: бате Бино в 18-01-2012, 17:36:08
Благодаря за интереса, Шаман. Тя дискусията е позаглъхнала отдавна  :) 
Аз нямам нищо против, стига да има желаещи да дадат по 500-600 лв. за обучение. (вкл. апаратчето, което  е към 400 лв , ) Ако се посъберат, поръчвам апаратчета и почваме :)
Опитите ( тези от безплатните) попривършиха, но все бихме могли да договорим нещо :) 
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: shaman в 18-01-2012, 21:17:13
Аз съм първият желаещ. Надявам се да се появят още няколко за да направим курса.
Отдавна си мечтая за подобен уред , а след това което си написал за него, направо нямам търпение да го изпробвам.
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: mnogoznaika в 01-02-2012, 11:58:21
Здравей Бате Бино, много ме заинтересува твоето предложение.
Не мога да твърдя,че съм изчела всичките ти постове, над 800,(извинявай ако съм пропуснала вече отговор на въпроса), искам да попитам след успешната диагностика с твоя уред какво лечение следва? Освен пречистване, корекция на хранителния и двигателен режим други терапии какви, къде и как? Благодаря ти предварително!
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: Миоджералвомбо в 01-02-2012, 14:06:13
Аз съм първият желаещ. Надявам се да се появят още няколко за да направим курса.
Отдавна си мечтая за подобен уред , а след това което си написал за него, направо нямам търпение да го изпробвам.
Бате Бино, мен ме запиши като втори желаещ.
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: бате Бино в 01-02-2012, 14:25:27
Многознайка :) , хубав ник. Постовете ми бяха 800 преди година , сега се увеличиха доста. За съжаление няма как да събереш всичкото инфо само в няколко поста  :)
По въпросчето ти : Както при всяка друга диагностика - вземаш си резултатите и отиваш или при лекуващият те лекар или при екстрасенса си  или пък сама решаваш какво да правиш, ако считаш , че си достатъчно добре с материала :)
 Това при мен е само диагностика . Не дава препоръки С КАКВО да се излекуваш.:( ( де да можеше :) ) Повечето апарати обаче правят и "лечение" .
 " И какво лекуват? "  
" Ами например на мен ми излекува черния дроб само за два сеанса по 45 мин. "    
" Яя, и как разбра, че те е излекувал?"  
" Ами после пак ми направиха диагностика със същото уредче и то показа ,че вече съм здрав..
"
 tooth
Дори изброеното от теб е достатъчно сериозно оръжие.  За който не го мързи :)
Сега подготвям инфото за един препарат , който е за по-мързеливи. Не трябва да има ощетени според мен :)
Мио, да ,ще имам предвид.  
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: Миоджералвомбо в 01-02-2012, 14:37:06
  " И какво лекуват? "  
" Ами например на мен ми излекува черния дроб само за два сеанса по 45 мин. "    
" Яя, и как разбра, че те е излекувал?"  
" Ами после пак ми направиха диагностика със същото уредче и то показа ,че вече съм здрав..
"
 tooth
 .  

хахахаха... за да стане човек тъп също се иска усилие, понякога дори много по голямо от това ,с което да стане умен...хахахахах :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: tooth tooth tooth
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: бате Бино в 01-02-2012, 14:43:41
ДА , съвсем сериозно. Така стоят нещата. Вече на много места има поставени капани , в които парчето сиренце е толкова голямо , че в капана не е останало място за мишката :)
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: mnogoznaika в 01-02-2012, 19:10:01
 tooth :Content_14:
ок, готино
да се присъединя и аз към вас.

Де да знам, може да предлагаш Киевски билки, сибирски хранителни режими или украински масажи за изправяне енергетиката на меридиана. Примерно.
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: monika в 29-11-2012, 20:00:25
Здравейте,
поздравления за форума! Много и полезна информация!

Бате Бино, правите ли електропонктурната диагностика?
Обучавате ли също така?
  :)
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: бате Бино в 29-11-2012, 21:27:42
Правим , Моника , при това , за сега все още безплатно :)  Ако се съберат желаещи съм готов и да обуча.
( Е, това вече няма да  е безплатно , защото уредчето трябва да се купи от Киев за 200 евро.)   
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: monika в 30-11-2012, 21:47:21
 :) Супер!

Ще пиша на лични.
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: zinaida в 22-01-2015, 10:27:08
Донесоха ми днес една брошура за Sensitiv Imago 530CR  , да  ме зарибяват да ходя да се изследвам.
Първият човек за когото се сетих беше Бате Бино, и си рекох , трябва да попитам него , защото ако има човек , който да  е най-наясно с диагностичните апаратури , то това ще да е той.

Няма да ходя да си тествам нищо, защото по принцип всички ми е наред (или поне така си мисля), но това не пречи да си питам , за да си знам по принцип. Само информативно споделям (ако е от полза някому ) че струвало 40 лв.
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: бате Бино в 22-01-2015, 15:47:27
Благодаря , Зинаида. Сравнително добър апарат е този, обаче нещата са малко като с хомеопатията  ;D - ако няма добър хомеопат - нямаш и хомеопатия  :-\  
Тествах се точно на такъв апарат това лято, но "апартчикът" беше много в час. С голям опит, мислещ , а и лекар. ( че и "алтернативен"! , от "нашите"  :) )
  Ако ги няма тези условия, и се разчита само на това, какво ще каже машината - няма да е достоверно.
 
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: zinaida в 22-01-2015, 17:20:05
Ясно. Ако се наложи да се тествам ще се допитвам до "твоя" човек, щом е от нашите   :pensif_29:
Благодаря ти.
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: purelove в 02-02-2016, 21:30:11
Искам да попитам хората със задълбочен подход в/у  "енергийния свят" на човека, какъв ви е коментара - защо при затваряне на кръга , моя най общо казано периметър определя една липса на "симпатия" с този диагностичен подход? При допир с дланите ми се образуват искри и компютъра се рестартира?
(Ако може без пара - психологични анализи със законите , а от гледна точка на енерго-информационно развитие.) Благодаря !
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: Тихия в 03-02-2016, 06:58:28
Енергия и информация са двете страни на една монета. Едното се преобразува в другото непрестанно. Казано по обобщено, на квантово ниво светът е енергиен, а на физическо/ осезаемо за нас/,  възприемаме всичко това като информация. Според мен е ненужно и разхищаващо енергия усилието, да си обясним всичко с нашия понятиен апарат.
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: бате Бино в 03-02-2016, 10:13:24
purelove, темата е моя и вероятно от мен се очаква отговор :)
С радост бих отговорил, стига да разбирах  какво точно питаш :)
Какъв кръг се затваря , какъв допир , какви искри и какво рестартиране - това не съм компетентен да коментирам. :)
 Това, което  си мисля , че съм разбрал от въпроса , ми изглежда така: " Защо нямаш симпатия към тази диагностика" ?
Тук също не съм компетентен да позная защо точно нямаш симпатия. :)
 Но СЪМ компетентен да отговоря, че тази диагностика си върши отлично работата , дори и да нямат симпатия към нея :)
 Тоест , върши това , което се очаква от една диагностика - да диагностира достоверно! :)
(  аз лично също нямам симпатия към рентгена, но това не ми пречи да разчитам на него за това , което той може)

Тихий, за теб е ясно - все гледаш  да  намериш повод за да напомниш за нихилизма си   tooth
Но,  и в тоя случай важи мотото : "Хората или обожествяват или  отричат нещата , които не могат да разберат "  :)
Не е необходимо да се мъчиш да си обясняваш нещо, след като можеш да се възползваш от някои негови предимства :)  
( това е според мен)
А и , това че ти лично не го разбираш, не значи че и други не го разбират, при това - разбират го от хилядолетия !  :)
 А знаеш ли кои са тези "другите" ?  ;)
Това е тъкмо ИЗТОЧНАТА МЕДИЦИНА , която ти толкова често даваш за пример! (   tooth )
И на която базираш голяма част от постовете си :)
( Значи , излиза , че  не си дори и бегло запознат  с  това , което постоянно цитираш ?  (http://s17.rimg.info/bb5589848a9983f9c99ed133509f3d22.gif) (http://smayliki.ru/smilie-1037700903.html))
Меридиани , акупунктурни точки, чакри.. това не е ли все китайска и индийска (енергийна) Медицина?
Конкретната диагностика, която аз правя, води началото си от преди няколко хилядолетия!!  Принципите са едни и същи -  и древните китайци, както и аз, натискаме едни и същи точки, само че аз използвам апарат за регистриране на отклоненията в проводимостта между тях, докато древните китайци са разчитали на усещането за болка.

Но, като цяло , не е задължително да разбираме или да симпатизираме на определен диагностичен метод, стига той да ни дава информация, каквато другите методи не могат ! :)
Например - и в най-модерната лаборатория няма да успеят да тестват   работата на бъбрека  ти така, както тази или друг подобен вид диагностика  ще могат! По простата причина , че това е уникален орган, който до последно! компенсира и  държи фронта, без да дава каквито и да било отклонения в лабораторните анализи, болка също няма!  ФУНКЦИЯТА на органа може да се измери само енергийно-информационно, защото ОРГАНИЧНИ НАРУШЕНИЯ ( каквито се търсят в лабораторията) може и да няма ! ( подобно е с черния дроб, щитовидната и още мн. други органи)

А след като цитираш постоянно Източната Медицина, наясно ли си  за ролята , която имат бъбреците за ЦЯЛОСТНОТО ЕНЕРГИЙНО ОБЕЗПЕЧАВАНЕ  на организма?  ;)  
От 10  ФОРМАЛНО  и КЛИНИЧНО  ЗДРАВИ бъбреци - 9 ще са ИЗТОЩЕНИ !
Е, аз мога да кажа на кого какъв му е бъбрека   :) , ( а ти може и да не се възползваш, не е задължително :) )

  
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: Сочи в 03-02-2016, 10:31:36
Най-малкото е икономически неизгодно понякога да оставиш нещата неизяснени Тихий. На мен като ми гърмят крушките щом пипна ключа и компютъра излиза от строя волю-неволю хабя енергия за несъвършения си понятиен апарат да трансформира енерго потока в оперативна информация. Ще ми бъде интересно ако има адекватни отговори на въпроса на purelove.
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: бате Бино в 03-02-2016, 10:56:59
Сочи, след като моят отговор според теб е "неадекватен",   значи перфектно си разбрала въпроса на purelove, за да направиш  извода си.

Много моля тогава , разясни ми въпроса  й. Ще съм благодарен.
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: purelove в 03-02-2016, 11:44:44
Оставете, не ми е важно. Вече !! Простете, че взех грешното решение да пиша тук! Не съм персонализирала думите си, просто не намерих друга тема.  Никъде не съм писала, че имам нещо отрицателно към диагностиката. Иначе нямаше да ходя и да задавам въпрос защо не сработва при мен.

Мен работата ми ме научи , че секунда закъснение може да струва един човешки живот !
Същото е пренесено и в човешките отношения - колко умират от закъсняла протегната ръка, от закъсняла добра дума, от закъсняла справедливост… Но мерси, че се влезна отново в нормата да се направи някой за резил!
В обратния случай - можеше просто да се приключи до изречението, където някой не разбира какво се пита или просто да не обърне внимание..

Поздрави от мен!
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: бате Бино в 03-02-2016, 12:00:34
Е , пак силни думи  и пак - излишни , purelove.
Пак "от нищо нещо"  правим :)
Ти писа , че нямаш симпатия към този метод, а аз съвсем СПОКОЙНО и НЕУТРАЛНО ти отговорих , че това не влияе на достоверността й.  А и да липсва симпатия, това никак не ми пречи - не Аз съм авторът на тази методика , аз просто я прилагам.
Къде видя "резил" , не знам.  :surpris_23:
( Най-малко пък теб ще правя на резил, знаеш ултрависоката ми оценка към теб!)
 
Нищо не пречи да разясниш какво те интересува, на мен ще ми е изключително драго да си говоря за диагностика, особено с човек като теб.  
(  А и ти не си от тези, дето бързат да се направят на разсърдени и с това да си хармонизират състоянието ) 
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: Митака в 05-02-2016, 11:06:12
Бате Бино би ли споделил как вървят нещата с черната кутийка със стрелката.Ходи ли за второ ниво?Не те питам от чисто любопитство, а от сериозна заинтересованост. За мое съжаление доста късно попаднах на тема.
Титла: Re:НОВО ЗА БЪЛГАРИЯ!! Обучение по електропунктурна диагностика !
Публикувано от: бате Бино в 05-02-2016, 11:54:20
Да, общо три нива съм покрил. Две остават някъде за в бъдещето :)