Форум Земя назаем

Общи теми => Съобщения за събития, новини и сурови срещи => Темата е започната от: mariiina в 20-07-2010, 09:11:05

Титла: Манек
Публикувано от: mariiina в 20-07-2010, 09:11:05
 :kisss:Ехооооооооооооооо, бия тупаня /нали съм на село  tooth/ Манек ще бъде у Софияяяяяяя на 27 тогова месеца!!!В музея на Земята и хората от 18.30 ч.Блазяяяяяяяяя виииииииии!!!
Титла: Re:Манек
Публикувано от: beelee в 20-07-2010, 09:36:58
Пак ли, да не би инфото да е за 2009та? Пак по това време беше  :surpris_23:
Титла: Re:Манек
Публикувано от: SiMoNcheTo в 20-07-2010, 10:19:56
http://www.beinsadouno.com/board/index.php?showtopic=9760
Титла: Re:Манек
Публикувано от: oum le dauphin blanc в 27-07-2010, 10:37:24
Някой ще ходи ли днес?
Титла: Re:Манек
Публикувано от: titan в 27-07-2010, 12:54:49
аз и бате Бино
Титла: Re:Манек
Публикувано от: oum le dauphin blanc в 27-07-2010, 15:22:54
Уф, аз сега си влизам и имам работа, така че няма да успея. Жалко исках да отида, а и да се запозная с бате Бино.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: beelee в 28-07-2010, 10:29:42
И кво, за 1 ден ли ви изпуснах...жалко, можеше да се запознаем :)
Титла: Re:Манек
Публикувано от: titan в 29-07-2010, 07:12:56
Оформихме нов клуб на аудиофилите  tooth
Титла: Re:Манек
Публикувано от: beelee в 29-07-2010, 13:41:03
именно де  tooth The raw audiophile society :D
Титла: Re:Манек
Публикувано от: бате Бино в 31-07-2010, 00:24:06
Този път го хванахме този Манек .  Имам даже и мнение по темата :)
 Аз нарочно отидох да го "усетя"  лично , нищо че лекциите му могат да се изтеглят от нета или да се купят на диск. ( някакво мушмороче не пропусна да  изпродаде една торба копийца по 5 лв парчето. Следващият път ще се наредя до него и ще ги пусна по 4 .. :)  )
Като цяло ми направи добро впечатление. Има излъчване на скромен и отговорен човек. От тези, дето по-малко приказват, но наистина "казват" . Скромно облечен, много сдържан от към емоции - нито веднъж не се усмихна. На излизане беше застанал прав на изхода и сякаш отдаваше почит на всички , които го бяха удостоили с вниманието си. Всички минаха покрай него и  който го заговореше , Манек му отговаряше вежливо, макар и кратко. А не беше длъжен, защото вече беше отговорил на зададените въпроси още в залата. Това лично за мен е много показателно. Говори за човещина и за чисто сърце.
Освен това ,аз отдавна съм проверил на практика заветите на чичко Шопенхауер и наистина те работят поне на 99% :  "Необщителен почти винаги означава способен"  и   " Негодниците са винаги общителни"    (може  да го проверите и за вас - тези , които наистина ще ви свършат работа или ще ви помогнат безрезервно , не са така приятни в разговора. Изключенията са единици. )   , така че даже е по-добре ,че не се усмихна или пък да ми се стори забавен.  Щях по-малко да му вярвам :)
Титла: Re:Манек
Публикувано от: бате Бино в 31-07-2010, 00:48:10
А. Сетих се и още нещо.
 В залата присъстваше някакъв негов почитател,  съвсем обикновен човечец ( Иван Стойчев) ,  който една година сериозно практикувал метода. Увери всички ,  че методът наистина "работи" . Изчезнали му много болежки и нуждата му от храна силно намаляла , просто така , спонтанно, без да си го е налагал. Променило му се мисленето. Даже каза дословно (имам го на запис)  ,че  " Храненето е изключително вредно за човека. Човек се унищожава чрез храненето "  ??? 
Ясно е ,че това твърдение е  екстремистко , но можем да си представим , че за да каже нещо такова , този Иван явно е достигнал до сериозни резултати .
Някой ако иска ,би могъл да говори с него , взех телефона на приятеля му. ( И той се оказа някакъв лауреат , по 30 дни на вода гладувал и какво още ..забравих, но ще го търсим.Били цяла групичка и експериментирали .Ще взема да ги поканя да споделят тук във форума, ако има интерес. )
Титла: Re:Манек
Публикувано от: kyx4o в 31-07-2010, 09:28:42
Здрасти бате Бино, аз бях на лекцията в Пловдив. Тук също се появи един човек от Сопот, който една година гледа слънцето. Каза , че се занимава с пчеларство и по цял ден ходи бос, но от тежката работа получавал схващане на гърба. От както започнал да гледа слънцето болките изчезнали, на 3 -ят месец спрял месото(без да е имал такива намерения в началото) и кожата му била като на бебе........ :) Най-важното е (както каза и Манек), че терапията е напълно безплатна, нищо не пречи да се пробва :pensif_29:
Титла: Re:Манек
Публикувано от: бате Бино в 01-08-2010, 11:51:49
Интересно ми е само кой финансира  лекциите на Манек . Някой ако знае , да каже. Не ми беше удобно да го питам , а и не се сетих ,честно казано. Не че е толкова важно, но все пак според мен е редно да се знае. Не е срамно или незаконно да се каже - "  Тук съм по покана на еди-кой си, както и на негова издръжка.."    И понеже спонсорът е предпочел да остане в сянка , въпреки ,че това е една добра възможност да се саморекламира ,и която той не е използвал, ми гъделичка въображението .. :)
Титла: Re:Манек
Публикувано от: kyx4o в 01-08-2010, 18:51:21
Разбрах за клуб Космос, специално за Пловдив . За другите градове не знам .

Титла: Re:Манек
Публикувано от: SiMoNcheTo в 01-08-2010, 20:05:56
 Аз също бях на лекцията, доста е сдържан откъм емоции. При мен обаче не подейства зареждащо срещата, нищо ново като чели не каза, а може би и няма какво, той е казал каквото трябва спрямо метода. Случайно разбрах, че е спал при приятелка на учителката ми по английски. Имаше един човек, който каза, че веднага след миналогодишната среща е спрял да яде и започнал да гледа слънцето.. което е повече от абсурдно изведнъж да се направи такъв скок.. не знам защо на моя въпрос каза, че е веган,а пие цвик от мляко. Направи ми впечатление, че първата чашка с вода я изпи на екс, но той сега  каза че отвреме навреме яде плодове и ядки. Друго, друго нз.. ама дядо ми изглежда по-добре,а е на 75
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 01-08-2010, 21:24:37
Аз също бях на лекцията, доста е сдържан откъм емоции. При мен обаче не подейства зареждащо срещата,  друго нз.. ама дядо ми изглежда по-добре,а е на 75

Дядо ти със сигурност е трудолюбив човек и  върти някакво стопанство, не като тоя сбръчкан индийски лентяй, дошъл в Европа да продава надежда на  наивници.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Hospitalier в 01-08-2010, 23:38:54
 Има начин да се провери дали човек е консумирал каквото и да е перорално и дали е приемал някакви калории под формата на храна за месеци назад.Основателката на това движение оная смахната австралийка Jasmuheen я разкриха че е хапвала супер добре докато много от нейните последователи се озоваха в болница следствие на малнутриция.Тази новина някак си потъна в забвение...ЗАЩО?Тя обяснила че храната била за мъжа и  :Content_14:даже се съгласила да докаже възможностите си пред австралийска тв програма.Към четвъртия ден на теста тя е толкова дехидратирана че е австралийската медицинска асоцияция я призовава да спре да експериментира заради опасност от развитие на бъбречна недостатъчност....
 Наскоро попаднах в един индийски сайт където твърдят и показват немалко доказателства че всички ,,слънчеви йоги,, не са никак слънчеви а си похапват...е вярно че по рядко и в по малки количества от нормалния обикновен човек но все пак го правят.Другото нещо което е ,че за да се докаже че си такъв трябва 24 наблюдение за няколко месеца наред а не както го направиха за десетина дни с престарелия йога Prahlad където се оказа в последствие че самия йога не е бул непрекъснато под наблюдение а има бели петна във видеозаписите.Последното изследване е през 2010г. в продължение на 15 дни.Индийската асоциация на рационалистите изнесе данни че резултатите са манипулирани и йогата е имал,,влиятелни предпазни средства за защита,,.Има се предвид че на йогата се е давало право да прави слънчеви бани и гъргари с подсолена вода след 5ия ден а тези процедури не са следени стриктно.И обърнете внимание -въпросната асоциация е поискала да вземе участие в теста но не е била допусната!!!
 Относно този иначе благ човечец Манек на него са правени 3 изследвания.Второто и третото изследване са от медицински екипи.Второто е продължило 411 дни. Документа на проучването което е под ръководствто на Индийската медицинска асоцияция няма юридическа и научна стойност защото е подписан еднолично само от председателя на асоцияцията.Третото проучване също няма научна стойност защото е тестван мозъка му по време на медитация а не способноста му да оцелява без храна.То е проведено във Филаделфия (университет Томас Джефърсън и Пенсилвански университет).
 Така че като резюме във връзка с въпроса на Бате Бино за финансирането и на мен ми е интересно  кой и защо плащада се разпространяват подобен вид идеи.Защото който плаща той поръчва музиката!!!И в самата идея не виждам нещо привлекателно или нещо което води до духовно усъвършенстване.За оцеляване дълго време без храна и вода говорят много учения...например нинджите в Япония са били обучавани в подобен вид умение,монасите от Тибет,различни шпиони и воини от разни затворени общества но всичко това при екстермни ситуации...а тука имаме нещо доста по различно...
Титла: Re:Манек
Публикувано от: SiMoNcheTo в 02-08-2010, 08:49:22
 На лекцията имаше няколко реда от бялото братство. Иначе цената беше символична 1 лв. и ни казаха, че се събира, за да може да си купува билети до другите места :)))
Титла: Re:Манек
Публикувано от: mariiina в 02-08-2010, 08:54:28
 :kisss:Здрасти!!!Първо - цената за билета отива за музея!!!И второ- Хоспи , баба ти първо опитай, изпробвай, пък виж до какви СТЕПИНИ на физика и духовност ще стигнеш!!!ееееееее, ако успееш де!!!Тва си еволюция, сине, еволюция...не става от ден до пладне!!!
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 02-08-2010, 10:49:41
Хората имат различно виждане за еволюция.  И освен това хората виждат и възприемат  заобикалящата среда различно. Еволюция за мен означава перфектно здраве, достигнато със скъпо платена професия и неограничени пари за био храни и напитки. Медицината също е на ниво за богаташите.  Идеална еднофамилна къща с изглед към морето и огромна тераса, на която да се правят упражнения или друго. Луксозна кола или няколко такива за всеки член на семейството, за безопасно и комфортно придвижване. 
Как Манек и заобикалящите го клошари се вписват в термина еволюция?  Брат му на Манек може да прокара звездоядството, или EON-ядство ( пулене в улична лампа нощем ) 
Няма значение дали яде и какво яде, не изглежда добре и не излъчва нищо. В Индия  е фраш с подобни създания и никой не им обръща внимание. Обикновени проскубани  просяци, станали такива заради индийския поп. В религията им е застъпено неправенето на нищо като средство за медитация и с мързела вървят ръка за ръка. Всяка миризма си привлича контингента :)


 
Титла: Re:Манек
Публикувано от: kambanka в 03-08-2010, 15:16:55
На мен Манек много ми хареса. А доста ме мързеше да отида на лекцията и за малко да я изпусна. Специално за мен това беше една от онези срещи, които променят живота ти към по-добро. Отдавна не съм била толкова ентусиазирана на върша нещо просто, което се повтаря всеки ден и не ти коства почти нищо.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Petko в 03-08-2010, 18:00:06
Хората имат различно виждане за еволюция. И освен това хората виждат и възприемат  заобикалящата среда различно. Еволюция за мен означава перфектно здраве, достигнато със скъпо платена професия и неограничени пари за био храни и напитки. Медицината също е на ниво за богаташите. Идеална еднофамилна къща с изглед към морето и огромна тераса, на която да се правят упражнения или друго. Луксозна кола или няколко такива за всеки член на семейството, за безопасно и комфортно придвижване. 

Ква еволюция е това, бе?!? Спри да се оправдаваш. За такива като теб е тоя лаф - "На крива ракета и космосът й пречи!"
Неограничени пари, луксозни коли, къщи... :Content_14: Ти наред ли си? :surpris_23: Воля се иска, не друго! Моят учител по йога дълги години са се събирали в разни неотоплени и неприветливи помещения, само и само да практикуват. Иска се силна воля, не мангизи.
Цял живот ли ще се оправдаваш с липсата на средства?!? Я се стегни малко :pensif_29:
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Petko в 03-08-2010, 18:02:26
На мен Манек много ми хареса. А доста ме мързеше да отида на лекцията и за малко да я изпусна. Специално за мен това беше една от онези срещи, които променят живота ти към по-добро. Отдавна не съм била толкова ентусиазирана на върша нещо просто, което се повтаря всеки ден и не ти коства почти нищо.
Камбанка, хубавите неща в живота обикновено не костват нищо. Успех в практиката :flowers2:
Титла: Re:Манек
Публикувано от: бате Бино в 03-08-2010, 22:21:33
Даа, има различни "еволюции"..
Наш   Ортодоксален Крум    има предвид американската  "еволюция"  -
 хищническо-материалистичната.( Защото според източната ценностна система критериите са съвсем други. )
 За да се сдобием с изредените благинки , трябват сериозни средства. Които обаче почти няма начин да се придобият с чиста съвест. Още Балзак е забелязал  : " Зад всяко голямо богатство се крие престъпление" .  А това вече е далеч от еволюция...
Изводът е - да си изберем една от двете гледни точки , защото и двете заедно
( материална+духовна еволюция )  просто не вървят :)   
И дори на пръв поглед почтено забогателите хора по Европа или Америка , също не заслужават  кой знае какви  аплодисменти , защото те не биха забогатели така , ако се бяха родили в по-бедни държави. Щат не щат , те носят кармата на прегрешенията на своите държави, изсмуквали ( и продължаващи да изсмукват) дълги години благата на колонии , а в сегашно време - на хората от "третия свят" .

Изследователят Уилям Блум има 300 страници изложение в пътеводителя си за единствената световна суперсила – факти и свидетелства за огромното страдание, жертви, лишения, съсипана природа, изпепелени култури от империята САЩ чрез – използване на пряка и косвена сила, открита(Пентагона) и прикрита(ЦРУ), с откритата или прикрита помощ на американските съюзници. Резултатът е достигане на международна класова структура с все по-увеличаващи се пропасти между богати и бедни страни, между богати и бедни хора.Цитираната книга на Блум представя само от 1945 г. до 2000 г. пълен списък на:
• Интервенциите на империята САЩ, представящ 67 случая
• Бомбардировки на 25 суверенни държави
• Намеса в изборите или провалени избори в 23 суверенни държави
• Политически убийства(или опити) в 35 държави
• Прилагани изтезания в 11 държави
Според статистиката на Блум това прави общо 167 случая на тежко политическо насилие извършено от империята по света, след Втората световна война. При което империята САЩ е убила
между 12 и 16 милиона души.
Това е малко встрани от моето лично разбиране за еволюция..
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 03-08-2010, 23:41:53
Хората имат различно виждане за еволюция. И освен това хората виждат и възприемат  заобикалящата среда различно. Еволюция за мен означава перфектно здраве, достигнато със скъпо платена професия и неограничени пари за био храни и напитки. Медицината също е на ниво за богаташите. Идеална еднофамилна къща с изглед към морето и огромна тераса, на която да се правят упражнения или друго. Луксозна кола или няколко такива за всеки член на семейството, за безопасно и комфортно придвижване. 

Ква еволюция е това, бе?!? Спри да се оправдаваш. За такива като теб е тоя лаф - "На крива ракета и космосът й пречи!"
Неограничени пари, луксозни коли, къщи... :Content_14: Ти наред ли си? :surpris_23: Воля се иска, не друго! Моят учител по йога дълги години са се събирали в разни неотоплени и неприветливи помещения, само и само да практикуват. Иска се силна воля, не мангизи.
Цял живот ли ще се оправдаваш с липсата на средства?!? Я се стегни малко :pensif_29:

Наред съм и още как.  Изопачил си написаното ама здраве да е. Някой ден може да съберереш кинти малко да походиш по света, включително циганската Индия.
Воля се иска и за успешен бизнес не само за разчекване по училища и мазета  :)
Утре слънцето ще бълва сочна прана повече от очакваното. Ядящите може да преядат  :)

ВКУСЪТ НА СЛЪНЦЕТО (http://www.cross-bg.net/nauka-i-kultura-cross/56-nauchna-deinost/1146307-nasa-ochakva-ni-slanchevo-tzunami)
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Hospitalier в 04-08-2010, 00:42:54
:kisss:Здрасти!!!Първо - цената за билета отива за музея!!!И второ- Хоспи , баба ти първо опитай, изпробвай, пък виж до какви СТЕПИНИ на физика и духовност ще стигнеш!!!ееееееее, ако успееш де!!!Тва си еволюция, сине, еволюция...не става от ден до пладне!!!
Ми ,Бабенце кво да опитам кажи ми и ще го опитам и барем с твоя благословия ще стигна някоя ,,степинка,,на духовност барем се приближа мъничко до тези висоти достигнати от слънцеядите...ако за теб духовна еволюция е да си аноректик и да зяпаш слънцето като изоглавен и после ползвайки солиден финансов гръбсамодоволно  да обикляш света и да изнасяш лекции как си превъзмогнал глада- общо взето Бабе си близичко до Истината.
 Слънцето е много древен символ и присъства в симовликата на много култури от древноста .Има го и в българската народна митология.Но никъде не са му придавала фукнция на източник на алтернативна (заместваща храната)енергия.Да то е източник но на духовна енергия.
 Освен всичко друго съм забелязал че от слънце и чист въздух -се увеличава апетита.Това е нормалната физиологична реакция поне при повечето хора.Да човек има нужа от по малко храна и се наспива по бързо но все пак повишения апетит(при нормално телесно тегло) е индикация за добро здраве а не обратното.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Petko в 04-08-2010, 18:26:10
Hospitalier, първо пробвай съответния метод и тогава описвай резултатите ;)

Да човек има нужа от по малко храна и се наспива по бързо но все пак повишения апетит(при нормално телесно тегло) е индикация за добро здраве а не обратното.
В тая връзка да ти кажа нещо. Когато бях малък бях слабичък и много блед. Бях си абсолютно здрав - висок хемоглобин, никакви сериозни заболявания. Но бабите ми и изобщо роднините все ми даваха за пример моите връстници и приятели, които имат добре очертани руменини по бузките. Казваха ми, че това означавало крепко здраве, сила и мъжество, едва ли не. Сега тези мои приятели са с високо кръвно, проблеми с бъбреците и т.н...., а аз съм здрав, без никакви проблеми в органите и системите на организма.
Та, питам се кое ли точно е индикация за добро здраве. Най-добре да намерим сами индикацията, посредством опита ;) :)
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 04-08-2010, 20:51:58
Hospitalier, първо пробвай съответния метод и тогава описвай резултатите ;)

Да човек има нужа от по малко храна и се наспива по бързо но все пак повишения апетит(при нормално телесно тегло) е индикация за добро здраве а не обратното.
В тая връзка да ти кажа нещо. Когато бях малък бях слабичък и много блед. Бях си абсолютно здрав - висок хемоглобин, никакви сериозни заболявания. Но бабите ми и изобщо роднините все ми даваха за пример моите връстници и приятели, които имат добре очертани руменини по бузките. Казваха ми, че това означавало крепко здраве, сила и мъжество, едва ли не. Сега тези мои приятели са с високо кръвно, проблеми с бъбреците и т.н...., а аз съм здрав, без никакви проблеми в органите и системите на организма.
Та, питам се кое ли точно е индикация за добро здраве. Най-добре да намерим сами индикацията, посредством опита ;) :)

Интересен момент е това със здравето. А какво ще кажеш, ако твоите хипертонични и урологични приятели започнат да хапват здравословно и да спортуват. Тогава пак ще са по здрави румени и силни от теб. И не на последно място здравето е променлива константа и няма особено значение какво ядем, кого чукаме, и по колко пъти на ден се разчекваме на индийския поп.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Petko в 04-08-2010, 22:06:47
И не на последно място здравето е променлива константа и няма особено значение какво ядем, кого чукаме, и по колко пъти на ден се разчекваме на индийския поп.
Прав си... здравето зависи само от парите и материалните блага :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: tooth tooth tooth tooth :Content_14: :Content_14: :Content_14: :Content_14: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:
Титла: Re:Манек
Публикувано от: titan в 05-08-2010, 08:49:35
Едно въпросче имам към тези , които са слушали внимателно лекцията на МАнек : Какво ви направи най-силно впечателение от лекцията и какво е посланието и ? Е станаха 2 въпроса , но ми е интересно да разбера мнението ви.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: SiMoNcheTo в 05-08-2010, 09:41:35
 На мен ми е трудно да изкоментирам, но ми направи впечатление неговата смиреност през цялото време и това, че казва например: ' практикувайки сънгейзинг вие ще излекувате всички болести' не звучеше натрапчиво незабавно да бъде изпробвано, рекламно, пропагандиращо метода. Като цяло съм забелязала, че има лекции на които присъствам, но после като изляза от залата и ми е трудно да обобщя, просто част от думите са се забили в главата ми като усещания след време и не мога да им дам гласност. Другото е че всеки трябва да подходи с вяра и желание към това,което ще прави. Имаше човек, който каза, че обича да стои под дъжда повече отколкото да гледа слънцето, Манек много хубаво му отвърна, но ето, че пак не мога да изразя това, което беше.. но тук идва на помощ една мисъл ' Нищо не е добро или лошо, само умът го прави такова.'
 
Титла: Re:Манек
Публикувано от: SiMoNcheTo в 05-08-2010, 09:54:02
  И пак да кажа, тонът му беше абсолютно равен. Даже като се снимах до него, няма нищо, което да трепне и да покаже, че го прави с желание или му е досадно. Все едно не изпитва никакви емоции или по-скоро се е освободил. Хората трябва да достигнат вътрешен мир, пътища много
Титла: Re:Манек
Публикувано от: titan в 05-08-2010, 12:13:15
На мен ми направи също впечатление,че човекът Манек , каза ,че препоръчва метода за лечение , за здраве , а загубата на апетита е функция от усвояването на слънчевата енергия.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: SanAntonio в 05-08-2010, 14:01:29
kvo pliuete choveka we babi 
jiveiti si jivota i ne se zanimavaite s drugite
kogato vie prilojite neshto hubavo koeto moje da pomogne na horata togava prikazvaite
praktikuvam metoda na Hira ot 2004 godina vidql sum stotici hora na koito slunchevata energiq e pomognala polojitelno i tova promeni jivota im
a vie se namerihte da kritikuvate tova s malkite si mozaci

"Срамът е предшественик и предпазител на най-малкия грях."
hubavo e da se zasrami chovek dokato e vreme

 :essen:
Титла: Re:Манек
Публикувано от: titan в 05-08-2010, 21:14:40
моля те пиши на кирилица , че едва схванах значението на писаното от теб , поради явно малкия ми мозък и кажи кой го критикува ,че иначе всички се чувстваме засегнати.Но по-интересно е да споделиш резултатите от твоята практика , какво усещаш ,осезаемо ли е въобще.Аз нямам късмет тук да гледам , където живея , всичко около мен в тия две посоки е по-високо :(
Титла: Re:Манек
Публикувано от: SanAntonio в 06-08-2010, 00:18:48
moje da se gleda dori prez klonite na darvetata
ne e problem

predi godini imashe forum s hilqdi hora vutre koito pisheha i praktikuvaha sungaizng povecheto v usa
sushto i Hira pishshe no zakriha saita

http://web.archive.org/web/20060613070321/lifemysteries.com/html/forums.html

tuk ima malak arhiv koito e star

imashe vsqkakvi koito jiveeha i v canada namiraha nachin da gledat slunceto i zimata dori

nqmam kirilica sujalqvam

a tova za kritikite
go zabravi
koi sme nie che da kritikuvame kakvoto idae v prirodata :)
\/ PEACE :)
Титла: Re:Манек
Публикувано от: hdeshev в 06-08-2010, 09:50:58
nqmam kirilica sujalqvam

Тук (http://2cyr.com/) има сравнително лесна за използване онлайн кирилица.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: amazonian в 07-08-2010, 22:06:21
Хората имат различно виждане за еволюция.  И освен това хората виждат и възприемат  заобикалящата среда различно. Еволюция за мен означава перфектно здраве, достигнато със скъпо платена професия и неограничени пари за био храни и напитки. Медицината също е на ниво за богаташите.  Идеална еднофамилна къща с изглед към морето и огромна тераса, на която да се правят упражнения или друго. Луксозна кола или няколко такива за всеки член на семейството, за безопасно и комфортно придвижване. 

Нямам нищо против такова "богаташко" виждане за живота, но това е един от вариантите. В света на високо платените професии за всичко си има цена, включително и за това да си "високо платен". Ако това е нечия мечта, бих казала, че не е много разумна и не се гради на добра основа. Даже и в книжките за забогатяване на американците пише, че трябва да се стремиш не към самите пари, а да реализираш идеите си, покрай което да получиш пари. Това не е критика, защото всеки има право на избор, но въпросната "еволюция" не е единственият път.

А на лекцията на Манек не отидох. В някой момент обаче ще се пробвам с "гледането", пък да видим какво ще излезе  :Content_22:
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Svetlio в 08-08-2010, 08:05:47
Даже и в книжките за забогатяване на американците пише, че трябва да се стремиш не към самите пари, а да реализираш идеите си, покрай което да получиш пари.
Много,много точно. Парите са следствие. Вдъхновен ли е човек, работи ли от сърце, развива ли се, те парите сами ще си дойдат, в точното време, на точното място!
Титла: Re:Манек
Публикувано от: mariiina в 17-08-2010, 09:59:44
:kisss:Здрасти!!!Първо - цената за билета отива за музея!!!И второ- Хоспи , баба ти първо опитай, изпробвай, пък виж до какви СТЕПИНИ на физика и духовност ще стигнеш!!!ееееееее, ако успееш де!!!Тва си еволюция, сине, еволюция...не става от ден до пладне!!!
Ми ,Бабенце кво да опитам кажи ми и ще го опитам и барем с твоя благословия ще стигна някоя ,,степинка,,на духовност барем се приближа мъничко до тези висоти достигнати от слънцеядите...ако за теб духовна еволюция е да си аноректик и да зяпаш слънцето като изоглавен и после ползвайки солиден финансов гръбсамодоволно  да обикляш света и да изнасяш лекции как си превъзмогнал глада- общо взето Бабе си близичко до Истината.
 Слънцето е много древен символ и присъства в симовликата на много култури от древноста .Има го и в българската народна митология.Но никъде не са му придавала фукнция на източник на алтернативна (заместваща храната)енергия.Да то е източник но на духовна енергия.

 :kisss:Златен бабин, ха здрасти!!!Че си чел, чел , ама хайде попрочети още малко за траките...И  виж там те какви ритуали са имали, къде са ги провеждали и открий смилът им!!!
 Освен всичко друго съм забелязал че от слънце и чист въздух -се увеличава апетита.Това е нормалната физиологична реакция поне при повечето хора.Да човек има нужа от по малко храна и се наспива по бързо но все пак повишения апетит(при нормално телесно тегло) е индикация за добро здраве а не обратното.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Hospitalier в 17-08-2010, 21:39:24
 Като си толкова надъхана защо не пробваш да караш на слънце и вода някъде сред природата и после да споделиш резултатите.А пенсията си,която няма да ти трябва вече може на мен да я даваш .Ето така и двамата доволни и ще има мир и съгласие и много любов(слънчева!).
 Договорихме ли се? :angel:
Титла: Re:Манек
Публикувано от: mariiina в 31-08-2010, 09:14:36
 :kisss:Цъ... не сме...и няма...То аз ,че ще я карам повеке на слънце отколкото на пенсия е ясно!Работата е там, че съм все още доста далече и от Манек и от мнооооооого преди него , които ги умеят тия нещица!Аз все още съм в забавачницата на природата, сине, в забавачницата....
Титла: Re:Манек
Публикувано от: tool в 31-08-2010, 13:43:10

Как Манек и заобикалящите го клошари се вписват в термина еволюция?  Брат му на Манек може да прокара звездоядството, или EON-ядство ( пулене в улична лампа нощем ) 
Няма значение дали яде и какво яде, не изглежда добре и не излъчва нищо.
 


хаха, разбира се че има значение какво 'яде' .. във всеки случай не е енергиен вампир като теб!

И по-добре човек да не излъчва нищо, отколкото само агресия!  ;)

//

Интересно ми е предимно с месо ли се храниш, ма нямам желание да ти чета старите постове, щот от думите ти се носи голяма смрааад ..
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Вери в 01-09-2010, 06:23:38
Гал, и да ги прочетеш няма нищо да разбереш, щот' не става ясно.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: titan в 01-09-2010, 08:41:28
Орто , братле , женските се разделиха на два лагера вече - едните са ти фенки , другите те недолюбват  tooth  tooth  tooth
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Вери в 01-09-2010, 09:22:14
Тъй е то в живота. Разделяй и владей. :))))))))))))
Титла: Re:Манек
Публикувано от: beelee в 02-09-2010, 09:31:52
Малко ме разочарова това, мислех че аноректика е над тия неща. Естествено, всеки иска да се установи, да има дом, където спокойно да практикува заниманията си, да създаде семейство и т.н.
Аз също се стремя към това, но без излишна грандомания. Къщата ми с изглед към планината е почти готова и да, ще направя така, че да разполагам с надежден автомобил, за да се придвижвам когато му дойде времето да живея там.
Няма по-прекрасно нещо от това да се чучна боса на тревичката пред къщата ми и да гледам слънцето докато отива към заник! Това ми е любимото време от деня (това е и времето, по което съм родена), никой не ми е говорил, но от дете го зяпам. После нека еди-кой си да е шарлатанин, изборът е бил само мой!

Къщата, колата са не повече от средство за водене на нормален живот, както и парите.
Относно високия клас био храни, аз вярвам че земята ни може да ми осигури абсолютно всичко, особено ако са гледани с любов и по методите на Анастасия.

С 2 думи, всичко е въпрос на интерпретация - за някои здравословният живот е хармония с обществото (къщата, колата, лъскавите "био" опаковки), за други е хармония с природата - мотичката, горичката, деренцето, билките. Който както го разбира...
Титла: Re:Манек
Публикувано от: izaura в 02-09-2010, 23:13:03
Историята не ми е силна наука но по времето на странстващите лечители, когато и Исус си е пробвал късмета за популяризиране, контингент на гуруто са били, бедни, болнави, хора без образование, безработни, скитници и навлеци. В наши дни е трудно да се заблди някой, поради напредналата наука и наличие на интернет.  Манек  е закъснял с 2000 години  ако мисли да пожъне небивал успех в Европа или където и да е.
Никой не е над разходите си !  СЪвременният живот има точна и ясна финансова страна.  Хора неосъзнаващи сериозността на парите със сигурност паразитират и черпят финанси от роднини или познати. Всеки пълнолетен нормален жител на този свят знае цената  на живота.
Старец като всеки друг, обича излетите сред природата и е намерил начин да привлече наивните вярващи в  приказни светове и магия.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: бате Бино в 03-09-2010, 09:36:22
  Изаура , ти рядко ни навестяваш, но този път не се разбира какво точно искаш да кажеш.. ( и то си е майсторлък, да му се не види :) )

Ти видя ли лично Манек? поприказва ли си с него?  Успя ли да го "почувстваш" ?   Той може да е всякакъв, но най-малко е от онези , които "жадуват да пожънат успех".
  Както знаем, лекциите са му безплатни . Освен това , човекът не е издал дори и книга ,доколкото знам. 
 ЗА разлика от друг "гуру"  Дийпак Чопра, който избълва към стотина книжлета , информацията от които може да се събере в едно по-обемно томче. (Другото е типичната размита американска сапунка. )
    Една приятелка ,специалист по Аюрведа , направи връзка с него, поиска да го покани да изнесе тук лекция . "гуруто " постави обаче такива умопомрачителни финансови условия , че  желанието й се изпари на момента.
Също за  сравнение , нашият уважаван сладур Петърнишки  , вземаше по 50 лв за вход на семинарите си за ТЕС ( техника за емоционална свобода )  а книжлето му се появи за 17 лв по книжарниците. (Преди няколко години , когато се появи , за тази цена се купуваха 4 книжки със същия обем страници)
 Не знам , аз лично свързвам "жъненето на успех"  с по-големи тарифи , не знам за вас.. :)

А по отношение на науката .. струва ми се ,че има още доста да се информираш за нея. Само че моля те , не го прави  от телевизията, или вестниците..
Науката напредна , но  елитът допусна само малка част от научните открития  да намерят приложение в практиката.  (Само тези , които му носят печалби. )
 ПРочети "Изгубените открития " на Джери Василатос. Също и "прокудените гении "  от сайта на антиглобалиста. 
Освен това , науката напредна , но моралът изостана..  Което в крайна сметка май се оказа по-определящо ..:)
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Томирис в 03-09-2010, 10:16:29
Еволюция, еволюция... Бавно, постепенно изменение. Как? Защо? Към какво? Аз, пък, винаги съм била по-склонна да вярвам в теориите за катастрофалното изменение на света, но това е друг въпрос. Нали уж отричаме Дарвин? Или го отричаме за това, което ни изнася? Както и да е. И да има еволюция, то тя не се наблюдава особено в близките 10 000 години. Не бих нарекла закърняването на някои мозъчни функции еволюция. Дори и да има еволюционно развитие, мисля че поддръжниците на идеите на слънцеядството изпускат няколко стъпала, равняващи се на хиляди години.
Така е лесно - родил си се в града, спрял си да ядеш повечето хранителни продукти, правиш някакви упражнения, четеш определени книги, имаш си задължително няколко кльощави и благи гурута и после хоп - слънцеяд! Издигаш се 100 нива над средностатистическото население хранещо се с хидрогенизирана растителна мазнина, от което произлизаш. Браво! Може и да дочакаш стотния юбилей, да те дават по телевизията. Но въпреки всичко нещо там се губи. Слънцеядство, бретарианство - добре, да приемем че са стъпка напред. Трябва ли, обаче, да подчиняваме целия си живот на храненето или по-точно опитите да се откажем от храна?
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Даниела в 03-09-2010, 10:42:49
След като направих първото си водно гладуване за първи път усетих живителната сила на слънцето. В моментите , когато чувствах слабост излизах да постоя на слънце и веднага чувствах прилив на сили....
И  ми е много тъжно да чета тука  повечето коментари, само критики чета в тоя форум в последно време, и честно казано направо не ми се включва в никоя дискуския....
Титла: Re:Манек
Публикувано от: mariiina в 03-09-2010, 11:00:05
 :kisss: Belee, браво!Скъпа Изаура, не Манек е закъснял, а ние сме я закъсали и то здравата!!!И затова се налага хора като Манек да ни побутнат, да ни пораздрусат, та дано някой поне успее да се събуди!!!
Бино Браво- дръж все така здраво!!!!
   Орто, Орто...не тие леко, кът все търсиш леко и меко...Е, аз 60 години го търсих- цъ- не го открих...дано ти да успееш  tooth
Титла: Re:Манек
Публикувано от: namonaraqnaq в 03-09-2010, 12:45:50
Трябва ли, обаче, да подчиняваме целия си живот на храненето или по-точно опитите да се откажем от храна?
М, не, мисля, че поставяме нещата на погрешна плоскост. Всеки според силите и желанията му! Мисля, че по-скоро отказът от определена храна или храна изобщо има своята духовна предистория. Преди да се случат нещата напрактика, те се случват в умовете ни.
Ти смяташ, че не си готова да станеш бретарианка на този етап. Аз съм по-зле - дори не съм готова за преминаване към суровоядство. Това не значи да заклеймяваме тенденцията, защото след няколко поколения хората могат да са достатъчно напреднали духовно и всякак, за да не си губят времето и енергията за храносмилане, разбираш ли? Все от някъде, от някого се започва ...
Четох една книжка на стрецът Паисий, зная, че не си ортодоксална, но примерът е показателен. Станало дума сред архиереите дали да не вземат да се отменят постите, понеже и без друго малцина ги спазвали, а още повече измежду мирияните. И тогава дядо Паисий станал и казал нещо от рода на: - Ама как ще ги отменяте, помислете за тези, които ги спазват, колкото и малко да са, помислете какво ще завещаете на бъдещите поколения, помислете за това от какво ще ги лишите!
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Томирис в 03-09-2010, 13:10:35
Въпросът е: може ли да напреднеш достатъчно духовно като не ядеш или трябва да си напреднал духовно преди да спреш да ядеш? И какво като идните поколения спрат да ядат? С какво това ще ги направи по-добри и няма ли по този начин да възникнат нови, засега непонятни проблеми? Много по-велики цивилизации от нас са изчезнали, въпреки че в днешно време гледаме на тях като на "съвършени"  Светът е динамична структура. Едно нещо замира за да отстъпи място на друго, което на свой ред замира. Дали има някаква универсална Истина или това е само относително понятие, чието вечно търсене служи като пламък, поддържащ колелото на Живота и Времето?
Религиозните пости в "историческата" тема обясних как ги приемам. Нищо повече от поредното вмешателство на църквата в личния живот и избор на човека. Няма нищо духовно в религията, проповядвана на масите. Посвещението в истинските тайнства е запазено за малцина.

Бретарианка, слънцеядка, нищоядка и т.н. така или иначе не смятам да ставам и не ме интересува дали съм готова или не. На този етап искам да съм здрава и в добра физическа форма, която да отговаря на представите ми. За духовното тяло си има други грижи и други храни. Трябва да има хармония между вътрешния и външния Аз, иначе нищо не може да се постигне. Най-малкото - няма да можем да търсим пълноценно нашата собствена "Истина".
Титла: Re:Манек
Публикувано от: namonaraqnaq в 03-09-2010, 13:43:30
Въпросът е: може ли да напреднеш достатъчно духовно като не ядеш или трябва да си напреднал духовно преди да спреш да ядеш? И какво като идните поколения спрат да ядат?
Мисля, че нещата се случват паралелно и че не може да се спре храненето изведнъж, особено ако нямаш желание за това. Мисля, че е логично да е постепенен процес, съдейки по себе си.
Доколкото помня, месото винаги ми е било противно, след известен период на вегетарианство развих непоносимост към яйца, напоследък започнах да изпитвам отвращение към млякото и повечето млечни продукти, затова не изключвам да има хора, които да са редуцирали доста повече нуждите си и на даден етап да изпитват отвращение към храна като цяло.
Менталното и физическото тяло са в много тясно взимодействие. По правило замърсяването на физическото тяло се отразява и на менталното и обратно. Но, в духовно отношение аз съм низка твар и нямам моралното право да говоря.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Томирис в 03-09-2010, 14:18:24
Ако става за въпрос, мен за момента ме отвращава всичко, включително 90% от плодовете и зеленчуците на пазара. Но не смятам, че е защото организмът ми не се нуждае от "материални" вещества за да съществува.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: tool в 03-09-2010, 19:42:59
Гал, и да ги прочетеш няма нищо да разбереш, щот' не става ясно.

хаха .. :D Ма то като се има предвид помията, която бълва, не е кой знае колко трудно да се досети човек..  ;)


Цитат на: titan
Орто , братле , женските се разделиха на два лагера вече - едните са ти фенки , другите те недолюбват

Ее, язък за любовните флуиди на фенките, те органичните портали не могат да я усвояват тая енергия - високи им идвали вибрациите.  tooth

Цитат на: Даниела
След като направих първото си водно гладуване за първи път усетих живителната сила на слънцето. В моментите , когато чувствах слабост излизах да постоя на слънце и веднага чувствах прилив на сили....
И  ми е много тъжно да чета тука  повечето коментари, само критики чета в тоя форум в последно време, и честно казано направо не ми се включва в никоя дискуския...

Да, много тъжно наистина. Аз съм отскоро тук, но също я забелязвам тази тенденция. Много философи са се навъдили напоследък, и не е като да не ги разбират нещата.  ;) А хората, които наистина практикуват, не смеят да се обадят във форума, щот 'разбирачите' веднага ще ги осмеят публично и ще ги определят като наивни баламурковци, доверяващи се на съмнителни и проскубани клошари от Индия.
Добре, че съм с овенски стелиум, та хич не се обиждам от подобни квалификации, даже напротив, кеф ми е да ме смятат за наивна и смахната.    :Confus_3:   :Content_4 - emotloader:  :Content_4 - emotloader:  :Content_4 - emotloader:

Титла: Re:Манек
Публикувано от: Svetlio в 03-09-2010, 19:50:44
Ее, язък за любовните флуиди на фенките, те органичните портали не могат да я усвояват тая енергия - високи им идвали вибрациите.  tooth
Интересна е темата за органичните портали. Много е трудна за смилане, обаче. Gal, от къде ти е информацията за тях?
Титла: Re:Манек
Публикувано от: tool в 03-09-2010, 21:07:26
Интересна е темата за органичните портали. Много е трудна за смилане, обаче. Gal, от къде ти е информацията за тях?

xnet, Еленко Ангелов, матрицата 5 / автора ги нарича любимци /.

Хм, кое по-точно е трудно за смилане ?!  ::)
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Svetlio в 03-09-2010, 21:38:06
Още не съм я чел нея. Ами трудно е да проумееш, че порталите са три милиарда! Питаш се, кои от приятелите ти и роднините ти, са такива. И какво е редно да направиш, след като, това са същества създадени за да точат енергия от теб. Въобще, трябва доста да отвориш съзнанието си и да си по-навътре в тези неща, за да ги осмислиш. Това имам в предвид! :)
Титла: Re:Манек
Публикувано от: tool в 04-09-2010, 10:59:56
Ами трудно е да проумееш, че порталите са три милиарда! Питаш се, кои от приятелите ти и роднините ти, са такива.

Съмнявай се във всеки, до доказване на противното!  ;)  :Content_4 - emotloader:

Еленко много добре го е обяснил:

Осъзнайте хората около вас, които усилват лошите ви черти или натрапват неща, каквито на вас ви липсват, подиграват се, карат ви да се чувствате нисши. Или пък ви пренебрегват, когато направите нещо добро, а хвалят други, които са извършили по-лоши неща от вас, опитвайки се да ви накарат да се чувствате изоставени и ядосани. Ето тези емоции са еквивалентни на Лууш продукция. Те си говорят един на друг по такъв начин, че да можете да ги чувате, и казват неща, които пряко ви касаят, макар че при нормални обстоятелства за тях би било невъзможно да знаят такива неща. Например те се оплакват от нещо конкретно, от което вие се оплаквате, но никога не сте говорили за това.

..

Агентите на Фермата проектират Синхронността - от ексцентричната до нормалната, от причиняването на болест и нещастие на вас или на обичаните от вас хора и неща, за да причинят изпращането до вас на „отпадъчни съобщения със специфичен характер”.

..

От известно време наблюдавам тая синхронност на матрицата, за която говори Еленко. Ще ти дам за пример един случай с приятел. Човека се занимава с бойни изкуства, за него е много важно да е във форма и да се чувства силен. На една тренировка се контузи сериозно и се наложи да спре да тренира за неопределено време. Много бързо се срина психически и всеки ден му се случваха странни случки, които при други обстоятелства никога не би забелязал, и които задълбочаваха чувството му за слбост и страха, от това дали ще може да се оправи. Например, купува си билет за влак и му дават място за инвалиди и други подобни, вече не ги помня.
В периоди, в които и аз съм се чувствала депресирана по някакъв повод, и около мен се появяват подобни случки, които очевидно имат за цел да ме изведат допълнително от равновесие. Ма не се давам лесно аз.  tooth

Цитат
И какво е редно да направиш, след като, това са същества създадени за да точат енергия от теб.

На първо време се опитвай да бъдеш осъзнат, във всеки един момент! И наблюдавай реакциите на хората около теб, търси какви мотивите стоят зад думите, поведението им и т.нт Например: според теб човек, който не харсва Манек, кво аджеба търси в темата за Манек ?! Все едно, аз да вляза във форума на феновете на ЦСКА и да им кажа, че отбора им е много зле .. ахахха как ти се струва?! Какви могат да ми бъдат мотивите, за да го направя тва?!  tooth   :Content_4 - emotloader:

 
Цитат
Въобще, трябва доста да отвориш съзнанието си и да си по-навътре в тези неща, за да ги осмислиш. Това имам в предвид! :)

Мда, и очите и съзнанието си отваряй! И така ..  :Content_22:
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 04-09-2010, 20:27:38


Цитат
И какво е редно да направиш, след като, това са същества създадени за да точат енергия от теб.
На първо време се опитвай да бъдеш осъзнат, във всеки един момент! И наблюдавай реакциите на хората около теб, търси какви мотивите стоят зад думите, поведението им и т.нт Например: според теб човек, който не харсва Манек, кво аджеба търси в темата за Манек ?! Все едно, аз да вляза във форума на феновете на ЦСКА и да им кажа, че отбора им е много зле .. ахахха как ти се струва?! Какви могат да ми бъдат мотивите, за да го направя тва?!  tooth   :Content_4 - emotloader:

 
Цитат
Въобще, трябва доста да отвориш съзнанието си и да си по-навътре в тези неща, за да ги осмислиш. Това имам в предвид! :)

Пишеш дълги постове, означаващи много свободно време и живо съпричастие с компютърно форумният живот.   Фенка си на научната фантастика, в което няма нищо лошо но неправенето на разлика между фантастика и реалност става епидемия. Намери кинтаж и се потопи в страната на еволюиралите.  Аз ще съм си все така безкомпромисен към индийската сган, индийския поп, и всякаква индийска твар дръзнала да продава надежда на издухани от кибичене пред компютъра европейци.

Каквото мисля за Манек съм го казал, защото темата е за него. Тази тема не е какво мисля за теб, или за друг с чийто менние се различаваме. Не си пробутвай фалшивият позитивизъм.  Стана модерно постинг да се започва със : "здравейте милинки сладинки,...муц- мляс, приказен ден, цветенца пеперудки блабла .....
 Най-дълбоките неща никога не могат да бъдат познати чрез позитивно мислене.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Томирис в 04-09-2010, 20:46:47
Във влаковете места за инвалиди няма, поне в родните;)
 
Има един всемирен закон - като си депресиран, всичко те депресира. Особено важи за ПМС периодите при жените. Хормони, какво да ги правиш...
В повечето случаи енергийните вампири не са създадени такива, нито искат да бъдат такива. Всеки от нас в определен момент е или е бил енергиен вампир. Не знам теорията за т.н. портали, но ми се струва, че е точно такова преиначено и украсено обяснение на енергийния вампиризъм.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 04-09-2010, 21:01:27
Причинно следствена връзка украсена с малко художествени нотки. 
Освен предвидимите събития се иска и малка порция късмет.  Например, логично е който учи здраво и гради кариера да жъне всякакъв вид успехи след време. Също предвидимо е в настоящето умен човек да се зацепи по секти, мистука, десета глуха, попско клошарска и да си каже: -" аве яяяяя къде ще бачкам за някакви си кинти, я да постоя сред природата на слънчице, на водичка,  я да медитирам едни 2-3 часа сутрин, я да прочета новата книга написана от хитруши предвкусили истерията на скучаещите. Предвидимо е втората ситуация да завърши с прихиатрията или с доста фишове за неплатени сметки висящи пред вратата на извисеното духовно същество    :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Buku в 05-09-2010, 01:44:01
Цитат
След като направих първото си водно гладуване за първи път усетих живителната сила на слънцето. В моментите , когато чувствах слабост излизах да постоя на слънце и веднага чувствах прилив на сили....
И  ми е много тъжно да чета тука  повечето коментари, само критики чета в тоя форум в последно време, и честно казано направо не ми се включва в никоя дискуския....

Дани, много ме изкефи това твое мнение и подкрепям с две ръце и два крака  ;).
Относно Манек - не съм достатъчно запозната, нямам точно определено мнение за този човек. Знам само, че е най-лесно да подходиш със скептицизъм и да кажеш "Тоя е лъжец", "Оня е шарлатанин" или задължителното в днешно време "Всичко е бизнес". Не мога да кажа и със сигурност дали може да се живее от фотосинтеза години и десетилетия, но е факт, че човек оцелява (и то чувствайки се завидно добре) без ядене и пиене доста дълго време - повече, отколкото сме свикнали да вярваме... А и нека не забравяме, че използваме средно 4% от мозъчния си капацитет... Какво ли ще стане ако този нищожен процент се повиши дори само на 20, примерно?

Обаче относно една друга... хм... тема, само госпожица Гал се оказа разбирач  :whistling2 - emotloader:.

хаха, разбира се че има значение какво 'яде' .. във всеки случай не е енергиен вампир като теб!

И по-добре човек да не излъчва нищо, отколкото само агресия!  ;)

//

Интересно ми е предимно с месо ли се храниш, ма нямам желание да ти чета старите постове, щот от думите ти се носи голяма смрааад ..

Само така, Гал - кратко, точно и ясно  :Content_14:.

А, и за енергийния вампиризъм съм се убедила лично колко е вярно... и ужасно. За порталите ще се поинтересувам малко по-сериозно, но звучи логично... и обяснява доста неща.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: tool в 05-09-2010, 11:19:39

Пишеш дълги постове, означаващи много свободно време и живо съпричастие с компютърно форумният живот. 

хаха, a ти очевидно имаш някакъв проблем с мойто свободно време, а ?!  tooth

 
Цитат
 Фенка си на научната фантастика, в което няма нищо лошо но неправенето на разлика между фантастика и реалност става епидемия. Намери кинтаж и се потопи в страната на еволюиралите. 

Eми нeам такова желание, искам да си остана наивна и проста ..  :Confus_3:  :Content_4 - emotloader:

Цитат
Аз ще съм си все така безкомпромисен към индийската сган, индийския поп, и всякаква индийска твар дръзнала да продава надежда на издухани от кибичене пред компютъра европейци.

 Много слабо ме вълнуваш, тъй че какъв си и какъв ще си останеш ми е все едно. Не ми пречиш по никакъв начин! Но това все пак е форум и отвреме на време имам желание да си споделям мнението с аудиторията.   ;)

Цитат
Каквото мисля за Манек съм го казал, защото темата е за него. Тази тема не е какво мисля за теб, или за друг с чийто менние се различаваме.

Е ок, ма след като ти си позволяваш по най-подъл начин да обиждаш човек, който дори не е във форума, и който по тая причина очевидно не може да се защити, що пък аз да не кажа кво мисля за теб ..

Цитат
Не си пробутвай фалшивият позитивизъм. 

Хаха, ми не ме чети, ве драги. Лесно е! То и без друго мненията ми по темата са индиректно адресирани към останалите ..

 
Цитат
Стана модерно постинг да се започва със : "здравейте милинки сладинки,...муц- мляс, приказен ден, цветенца пеперудки блабла ..... 

Е?!

 
Цитат
Най-дълбоките неща никога не могат да бъдат познати чрез позитивно мислене.

ахахха .. леле .. тука вече ще се въздържа от коментар ..

// то може и да не е нужно, за познаване на най-дълбоките неща, но да ти оставя малко самоуважение се пак ..   
Титла: Re:Манек
Публикувано от: tool в 05-09-2010, 13:07:52

Само така, Гал - кратко, точно и ясно 


Това е по линия на Меркурия ми в Овен ..  :Content_22:  // за който разбира от астрология ..  ;)
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 05-09-2010, 20:33:18
Поговирката гласеше: -" Убий глупака с мълчание"   а ти каво направи разкрещя се та събуди целия форум.
От написаните отговори си разкрила достатъчно  от себе си ...
Ще коментираш ли на Манек или да продължаваме със злобата ти към мен ?  :)

Няма да се задълбочавам с теб, като се върнеш от Индия може да правим диалог, до тогава се забавлявай както намериш за добре.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Antares в 06-09-2010, 10:05:13
Прочетох лекцията (или части от нея) на Манек от 2009 г. - има я публикувана в спиралата. И преди да бях чула за него и изобщо за слънцеядството, обичам да гледам слънцето, когато изгрява и залязва, обичам да гледам и небето дори когато е облачно, наистина усещам това да ме зарежда и се чувствам по-добре. Топлолюбива съм и когато видя как слънцето е огряло града, настроението ми се повишава само заради този факт. За съжаление не мога да ходя боса, освен на плажа, но ще опитам да си правя редовно слънчева вода.
Направи ми впечатление, че в лекцията си той казва, че "проблемът днес не е в глада, а в психичното здраве", с което аз съм абсолютно съгласна. Докато четох коментарите по темата, имах чувството, че някои от коментиращите са загубили вътрешния си баланс, ако въобще са го имали. Те си знаят.
Без да имам за цел да спра да се храня, ще продължавам да се радвам на благотворната топлина и светлина на слънцето с голямо удоволствие.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: tool в 06-09-2010, 11:49:11

Поговирката гласеше: -" Убий глупака с мълчание" 

Епа като нема кво да кажеш, помълчи си ..  tooth

Цитат
 а ти каво направи разкрещя се та събуди целия форум.

Мда, така е .. по всичко личи, че си много умен, след като успя да го констатираш това!
Е, след като постигнах целта си, вече мога да се занимая с нещо по-приятно ..  (http://astrosite.org/forum/Smileys/FantasticSmileys/49.gif)

Цитат
От написаните отговори си разкрила достатъчно  от себе си ...

Е ?! Аз не се срамувам от себе си, та да се крия .. // за разлика от теб, например ..

Цитат
Ще коментираш ли на Манек или да продължаваме със злобата ти към мен ? 

С теб нямам желание да коментирам каквото и да е. За мен ти си органичен портал / разбирай енергиен вампир / и точка. Ако искаш, вземай мерки да се лекуваш, ако не искаш недей. Злоба към теб нямам! И ако не беше си позволил да обиждаш публично Манек и всички негови последователи, никога нямаше да си и помисля дори да комуникирам с теб!!! 

Цитат
Няма да се задълбочавам с теб, като се върнеш от Индия може да правим диалог, до тогава се забавлявай както намериш за добре.

От Индия вече съм се върнала, но както споделих по-горе, нямам желание за диалог с теб, щот си имам други по-приятни занимания .. Аре! Аривидерчи!

//

Извинявам се на Мер, модераторите и на всички съфорумци, че наруших мира и хармонията във форума! Това си беше моя лична битка и съжалявам, че ви направих част от нея!

Това беше всичко от мен по темата. Излизайте по-често на слънце и бъдете здрави! (http://t1.gstatic.com/images?q=tbn:PQ9halEW_AjweM:http://i6.photobucket.com/albums/y243/Azzara/skype/skype-sun.gif&t=1)
 
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 06-09-2010, 16:30:28
Цензурирано!!!
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Buku в 06-09-2010, 16:57:41
Еволюция за мен означава перфектно здраве, достигнато със скъпо платена професия и неограничени пари за био храни и напитки.

Цитат
А хахахаха , бе маце ти наясно ли си че си точно орторектичка. Био магазините живеят от такива като теб.

 ???  ??? ???
Между двата цитата... няма осем разлики  tooth, но има някои логически и фактологически несъответствия  :whistling2 - emotloader: ::)... Който ги открие, ще получи едно "био" шоколадче за награда  :Content_4 - emotloader:.

П.П. Странно, все си мислех, че обидни коментари и нападки към другите потребители не (би трябвало да) се толерират?  ???
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Вери в 06-09-2010, 17:44:08
Така е, Вики!
Някой да се включи и да изтрие, моля. Това е тема за Манек!!!
Работата е и за триене и за бан.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: mariiina в 06-09-2010, 19:42:52
 :kisss:Eiiiiiiii,sabudihte dzvero...ia go vigte kak se razpeni, lele, lele...a, apni si maalko morkovvvvvvvvv,4e da ti se ukroti zivotinskoto!!! :surpris_23:
Титла: Re:Манек
Публикувано от: hdeshev в 06-09-2010, 21:11:23
Така е, Вики!
Някой да се включи и да изтрие, моля. Това е тема за Манек!!!
Работата е и за триене и за бан.

Ами използвайте бутона "Информирай модератор". Аз вече го направих.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Вери в 06-09-2010, 21:12:40
И аз го използвах.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 06-09-2010, 21:56:46
Цензура!!!
Титла: Re:Манек
Публикувано от: biofreak в 07-09-2010, 14:22:46
хаха .. :D Ма то като се има предвид помията, която бълва, не е кой знае колко трудно да се досети човек..  ;)




Защо още от тук не я модерирахте темата?


Жалко, защото това превръща форума в поредната тухла в липсата на алтернатива, а напротив, напълно го включва в общия хор на оптимизма в очакване на времето, когато на земята няма да има насилие

поздравявам ви!
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 10-09-2010, 02:21:59
Цензура за мен, а за нея ?   Ех модераторска дискриминация
Титла: Re:Манек
Публикувано от: desi82 в 10-09-2010, 03:09:48
И според мен ако се цензурира нещо, то трябва и двете страни в спора да се изтрият!
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Antares в 10-09-2010, 09:17:24
Мда, и аз мисля, че и двете страни в спора прекалиха и нарушиха добрия тон и вкус, затова би следвало и двете да бъдат цензурирани.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Buku в 10-09-2010, 10:50:27
С тази разлика, че едната се извини ;).

Цитат
Извинявам се на Мер, модераторите и на всички съфорумци, че наруших мира и хармонията във форума! Това си беше моя лична битка и съжалявам, че ви направих част от нея!

Това беше всичко от мен по темата. Излизайте по-често на слънце и бъдете здрави!
Титла: Re:Манек
Публикувано от: ortorektichen_surovinar в 12-09-2010, 01:45:10
С тази разлика, че едната се извини ;).

Цитат
Извинявам се на Мер, модераторите и на всички съфорумци, че наруших мира и хармонията във форума! Това си беше моя лична битка и съжалявам, че ви направих част от нея!

Това беше всичко от мен по темата. Излизайте по-често на слънце и бъдете здрави!


Отново пишеш глупости !!! Не се е извинила на мен а се мазни безпричинно на трети лица.   Ти естествено и пригласяш, за да намажеш топъл лизинг  на аванта .  Ако беше стока щеше да си признае грешката ( квалификация и нетърпимост  с чуждо мнение ). Неадекватна претенция за святост чистост и перфектност. Ед от Назарет бая бой е изял за подобни  недоказуеми претенции.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Buku в 12-09-2010, 11:16:48

Отново пишеш глупости !!! Не се е извинила на мен а се мазни безпричинно на трети лица.   Ти естествено и пригласяш, за да намажеш топъл лизинг  на аванта .  Ако беше стока щеше да си признае грешката ( квалификация и нетърпимост  с чуждо мнение ). Неадекватна претенция за святост чистост и перфектност. Ед от Назарет бая бой е изял за подобни  недоказуеми претенции.

Позволявам си картинно да изразя емоцията, която ме обхваща още при първите букви на това мнение:  tooth tooth tooth
Ама и ник-че си имаш ново - да ти е честито! :fluretaa: :love_026: Да ти е живо-здраво, да `иляди, и ти покрай него! tooth
Но, пардооон, чак сега виждам, че "отново" пиша глупости? ??? Въх, разкриха ме... Засрамих се  :-[ :Confus_3:.
Но има и още една, точно определена част от цитираното по-горе мнение, която преспокойно оглавява моята лична класация за "Глупост на тримесечието":
Цитат
Ти естествено и пригласяш, за да намажеш топъл лизинг  на аванта .
И отново поражда у мен чувства, които няма да описвам, емотиконката е достатъчно красноречива  :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader:.

П.П. Орто, мерси! Спести ми коремните преси днес - така хубаво се насмях, че няма нужда! ;D
Колкото до извиненията - къде съм казала, че се е извинила точно на теб? Момичето се извини на всички, които станаха "свидетели" на спора. Мое мнение е, че в такава ситуация е по-добре да запазиш дори само "илюзия" за миролюбие, отколкото само да псуваш наред, и то от тема на тема, и то не веднъж, не и дваж (както някои хора правят, няма да споменавам имена от куртоазия  :angel:). `Ай със здраве! :kisss:
Титла: Re:Манек
Публикувано от: tool в 12-09-2010, 12:37:12

 Не се е извинила на мен а се мазни безпричинно на трети лица. 


Когато ти се извиниш за тези думи:


.. тоя сбръчкан индийски лентяй, дошъл в Европа да продава надежда на  наивници.


Как Манек и заобикалящите го клошари се вписват в термина еволюция?

Обикновени проскубани  просяци, станали такива заради индийския поп.

.. Всяка миризма си привлича контингента


, тогава и аз ще ти се извиня!  :)

---

Buku, няма никой отсреща, не се хаби ..  ;)
  
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 16-09-2010, 21:37:36

 Не се е извинила на мен а се мазни безпричинно на трети лица. 


Когато ти се извиниш за тези думи:


.. тоя сбръчкан индийски лентяй, дошъл в Европа да продава надежда на  наивници.


Как Манек и заобикалящите го клошари се вписват в термина еволюция?

Обикновени проскубани  просяци, станали такива заради индийския поп.

.. Всяка миризма си привлича контингента


, тогава и аз ще ти се извиня!  :)

---

Buku, няма никой отсреща, не се хаби ..  ;)
  


Не е добре да се самоопределяш  с това което харесваш. Сега вече може да се води диалог когато си успокоила страстите.  Нали четеш и харесваш езотерична литература ? Защо  тогава показваш такъв гняв  към факти обстоятелства и събития, които никак по никакъв начин не накърняват егото ти?
Същото се отнася и за мен, мога да пригласям на всеобщия хор, да внеса капка в морето от безсмислен позитивизъм спрямо индийскит чудеса. Но не го правя, защото приказният свят на форумите при мен не сработва. Като имам нещо да си изяснявам го правя на живо.  И движещото ми мото е: -"Няма идеални цели". 
В случая обаче спорим без полза, прахосват се усилия, време нерви.   Ето един позитивен завой.
За Buku -> черпя сладко от сини сливи....
за Gal -> извинявам се че засегнах окултните ти чувства и страсти към този практикуващ визуализираща медитация индийски пенсионер.
За останалите черпя слънце до края на седмицата. Яжте умерено  да не надебелеете, опс слънчасате....
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Buku в 17-09-2010, 03:54:22

За Buku -> черпя сладко от сини сливи....


Благодаря, но засега има пресни плодове на пазара - и то хубави! ;D
Титла: Re:Манек
Публикувано от: tool в 17-09-2010, 11:29:41
Не е добре да се самоопределяш  с това което харесваш.

Хм, и защо да не е добре .. С това, което не харесвам ли да се самоопределя?! И изобщо 'добре'/ 'зле' за мен са понятия лишени от смисъл, но това е една друга тема ..

 
Цитат
Нали четеш и харесваш езотерична литература ? Защо  тогава показваш такъв гняв

Някои неща не са такива, каквито изглеждат - това си беше стратегия и не съм влагала кой знае какви емоции, за гняв пък да не говорим ..   

 
Цитат
към факти обстоятелства и събития, които никак по никакъв начин не накърняват егото ти?

хехе .. и кои са фактите?! Не си ме виждал, не ме познаваш .. Интересно, как прецени, че съм наивна клошарка .. и изобщо, що за необходимост имаш, да определяш кой какъв е ..  ???

Цитат
Същото се отнася и за мен, мога да пригласям на всеобщия хор, да внеса капка в морето от безсмислен позитивизъм спрямо индийскит чудеса. Но не го правя, защото приказният свят на форумите при мен не сработва.

Еми при теб като не сработва, а при други сработва, може да се замислиш дали проблема случайно не е у теб. Ето, при мен и при много други хора, индийските чудеса сработват. По какъв начин, ние с нашето присъствие ти пречим така и не ми стана много ясно, но е факт че проявяваш нетолерантност и нетърпимост към нас .. Или както се пееше в една песен 'Може проблема да е в мен, но предпочитам да е у вас' .. 

Цитат
В случая обаче спорим без полза, прахосват се усилия, време нерви.


А, това изобщо не беше спор .. Приеми, че са се намесили равновесните сили в природата .. 

Цитат
за Gal -> извинявам се че засегнах окултните ти чувства и страсти към този практикуващ визуализираща медитация индийски пенсионер.

Е, ти не си засегнал само моите чувства и страсти. Много хора предполагам са се засегнали от изказванията ти, но предочитат да си премълчат. А и тези, които наистина практикуват, нямат нужда да плямпат из форумите // докато аз просто имам много свободно време, както вече стана ясно ..   :P

Инак, приемам извинението ти! Всичко е забравено!

И аз се извинявам, че си позволих да използвам обидни квалификции по твой адрес и по този начин уроних престижа ти във форума, и най-вече пред фенките ти. Но казват, че нямало лоша реклама.  ;) 
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Viktor M. в 16-11-2010, 11:48:33
Бях на лекцията на Манек преди 3 месеца в Пловдив, много ми хареса, намирам това което казва за истинно и изключително ценно! Когато мога гледам слънцето, доставя ми изключително удоволствие и хармония и това за сега ми е напълно достатъчно.  За останалите ползи от гледането на слънцето за сега немога да кажа, нямам нужната практика :)
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Veso в 11-02-2011, 13:43:53
... А и нека не забравяме, че използваме средно 4% от мозъчния си капацитет... Какво ли ще стане ако този нищожен процент се повиши дори само на 20, примерно?

Всъщност, хората използват 100% от капацитета на мозаците си. Това с 4-5% и че Айнщайн използвал 10% са стари предположения, които са отдавна отпаднали в психологията. Просто не се използват 100% от ресурсите на мозъка в един и същи момент, но това е поради факта, че различните зони на мозъка отговарят за различни функции на осрганизма. Ако, това с 4% процента беше верно, отдавна неизползваната част на мозъка щеше да е атрофирала, защото нещо, което не се използва се загубва в еволюционния процес. Новите технологии за сканиране на мозъчната активност покзват много ясно, че абсолтно всички дялове на мозъка се използват и при някакъв проблем дори и с частица от тях, дава директно отражение върху някоя функция на тялото. И не само, че мозъка се използва на 100 % ами дори тези 100% са недостатъчни, за да се обработи цялата информация идваща да речем от зрението на човек.

Относно Манек, аз също бях на една от лекциите и наистина си признавам, че бях доста сериозно заблуден, защото човека знаеше точно какво поведение очакват хората и точно такова им предостави. Стария мъдър индийски учител, който не се интересува от пари и се е нагърбил с непосилната задача да просветлява хората по цял свят.
Аз стигнах до близо 20 минути гледане, но честно казано не почувствах абсолютно никаква разлика, нито на физическо нито на психическо ниво. Също съм разпитвал хора, които са стигнали и по-далече в практиката до 40 минути отново без ефект. Нищо от ефектите, за които той твърдеше не се получи.

После се замислих върху въпроса: Какво би станало с храносмилателната система на човек ако, спре да яде ?
Дори да допуснем, че е възможно да се храниш само със слънчева или въздушна прана както твърдят слънцеядците и бретарианците, остава един сериозен преблем с отделянето на токсините чрез дефекация. Защото колкото и малък да е процента на токсините, отделяне чрез дефекация, няма как това да се пронебрегне, защото дори и неядейки тялото при самата си функция отделя токсини. Също през червата не се отделят само отпадъците от храната ами и умрели клетки от лигавиците на червата, които ще ги има независимо дали човек яде или защото те си се подменят през определено време. Представете си какво би станало ако тези умрели клетки не се отделят редовно и се натрупат в чревния тракт. Другия смущаващ момент е че при неизползваето на храносмилателната система, червата ще загубят способността си да се движат(перисталтиката). Което също би имало много неприятен ефект върху човека.
Другото негово твърдение беше, че окото на човека можело да приема седемте цвята от слънчевата светлина и по този начин да се зарежда организма. Тук проблема е, че всъщност човешкото око има сензори само за три цвята, червен, зелен и син, а другите цветове се постигат чрез различни комбинации от тези три цвята и този процес се извършва от мозъка, а не от очите.

Според мен единствения ползотворен ефект от цялата практика е, че гледането се извършва в безопасните часови зони за слънцето, което позволява слънчевите лъчи да огряват кожата и организма да си набавя витамин D. Наистина има доказа взаимовръзка между рака на гърдата и недостига на витамин D. От всичките му твърдения това илиза да е най-правдоподобно, но то няма нищо общо с гелдането на слънцето.


Титла: Re:Манек
Публикувано от: Svetlio в 11-02-2011, 14:33:46
Всъщност, хората използват 100% от капацитета на мозаците си. Това с 4-5% и че Айнщайн използвал 10% са стари предположения, които са отдавна отпаднали в психологията. Просто не се използват 100% от ресурсите на мозъка в един и същи момент, но това е поради факта, че различните зони на мозъка отговарят за различни функции на осрганизма. Ако, това с 4% процента беше верно, отдавна неизползваната част на мозъка щеше да е атрофирала, защото нещо, което не се използва се загубва в еволюционния процес. Новите технологии за сканиране на мозъчната активност покзват много ясно, че абсолтно всички дялове на мозъка се използват и при някакъв проблем дори и с частица от тях, дава директно отражение върху някоя функция на тялото. И не само, че мозъка се използва на 100 % ами дори тези 100% са недостатъчни, за да се обработи цялата информация идваща да речем от зрението на човек.

Това е твърдение на т.н. учени, за които 97% от ДНК-то ни е боклук.
Весо, ако хората изхолзваха 100% от мозъка си, щяха да владеят би-локация, телепатия, телекинеза, пътуване във времето. Колко хора владеят това? Според теб, тези които са достигнали това ниво, дали използват същият процент от мозъка си, като теб? Защото в действителност време и пространство не съществуват. Те са илюзия на съзнанието!
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Veso в 11-02-2011, 15:06:09
Svetlio, това не е просто твърдение, а научно доказан и общоприет факт, който може да се провери в абсолютно всеки съвременен учебник по биологична психология или неврология, които се занимават с изучаването на мозъка. Това че е ясно че човек иползва 100% от мозъка в ежедневието си, съвсем не означава, че няма какво още да се изследва в човешкия мозък.
Ти на основата на какво прецени, че ако човек си използва 100% от мозъка би трябвало да владее изброените от теб способности? И колко хора ти лично познаваш, които ги владеят?
Титла: Re:Манек
Публикувано от: mariiina в 11-02-2011, 15:23:45
 :kisss:;Мозакът е инструмента, а възможностите на този инструмент си зависят от знания и уменията на майстора!!!!Тава е като компютъра и софтуера...Има кутия с джаджи, ообаче без програма...работа няма....!!!!Когато осъзнаем огромната разлика между носителя и носеното...тогава ще разберем за какви възможности говорим.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Svetlio в 11-02-2011, 15:55:47
Svetlio, това не е просто твърдение, а научно доказан и общоприет факт, който може да се провери в абсолютно всеки съвременен учебник по биологична психология или неврология, които се занимават с изучаването на мозъка. Това че е ясно че човек иползва 100% от мозъка в ежедневието си, съвсем не означава, че няма какво още да се изследва в човешкия мозък.
Ти на основата на какво прецени, че ако човек си използва 100% от мозъка би трябвало да владее изброените от теб способности? И колко хора ти лично познаваш, които ги владеят?

"Научно" доказан от кого? Нали знаеш, че има една огромна десидентска научна общност, която се дискредитира и подтиска по всевъжможни начини. Официалната наука във всичките и сфери е един огромен смърдящ кенеф! На практика, 90% от това което се преподава в училищата и университетите, е лъжа! Не можеш да разбереш това, ако не зе поровиш малко в конспиративната фактология. Има един план "Образование 2000", целта на който е до 2000 година, всички училища в света да учат едно и също. Това което им се казва, че е историята, биологията, физиката. Една и съща версия. Никакво отклонение.
Преценил съм на основата на знанието си, какво всъщност представлява физическата реалност и как се формира тя.
Лично познавам хора които използват по-голяма част от мозъка си, но е трудно да опиша какво точно владеят. Със сигурност, интуицията им е много по-развита от моята да речем. Така или иначе придобиването на тези способности не е самоцел. Те са просто част от пътя на развитие.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Veso в 11-02-2011, 16:50:39
Не виждам смисъл да споря с човек, който е готов да зачеркне с лека ръка труда на хора посветили живота си на това да изследват човешкото тяло и психика. Не ми е ясно как можеш да отсъдиш, че 90% от това което се преподава в училищата и университетите е лъжа. Нима имаш толкова широко познание във всички дисциплини, че ти е ясно какво се преподава. Не мисля, че на земята има човек, който би могъл да даде обективна оценка по въпроса .  Ти просто си приел и повтавяш, мнението на някой. И как си сигурен, че точно този източник е по-правдоподобен от науката? Да, Дейвид Айк нарича учителите повтарячи, но той самия не се ли повтаря постоянно във филмите си ? Сякаш той не се е учил от същите тези учители.
Не казвам, че всички учени са добросъвестни, има и подтисната информация със сигурност има и нагласени експерименти, но затова хората са въвели методика за описване на рапортите от всички експерименти и изследвания напълно подробно, което дава възможност, който се съмнява да повтори ексеперимента и да се обеди дали резултатите са истински или фалшиви. Не мисли, че всички хора са глупави и не поставят под съмнение много от нещата, които се изучават. Науката не е перфектна, но ти дава възможност ако си заинтересован и способен да дадеш и своя принос към прогреса и. Птк и е взела доста голямо място в ежедневието ни, на където и да се обърнеш все наука.

И ако не ти е проблем ще споделиш ли твоето знание за това как се формира физическата реалност, или поне ме насочи към материал, който би ми свършил работа.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Svetlio в 11-02-2011, 17:30:17
Весо, точно там е работата, че има едни други хора посветили живота си на своята дисциплина, но на тях не се дава гластност, защото не е изгодно за статуквото.
По същата логика, "научно" доказано и "общо прието" е, че ХИВ е причината за СПИН, но се появява един тип на име Дюсенберг и доказва точно обратното. Знаеш ли, какво се случва с него?
Има и едни идиоти там, също учени, които не вярват на "общо приетата" и "научно" доказана версия, че слънцето има плътна сърцевина и доказват научно разбира се, че съвсем не е така. И са прави, тъй като слънцето в нашата галактика, е черна дупка в друга. Това е междуизмерен портал, но най вече е един жив организъм, които диша.
Ето едно клипче за илюстрация.
http://www.youtube.com/watch?v=SOt2RK6KkiE&feature=related
Този човек е формирал голяма част от възгледите ми за света в който живеем. Горещо ти препоръчвам да се запознаеш по подробно с трудовете му.
Ето тук има подредени. Този човек е работил за свръх секретни проекти на Илюминатите.
http://rawrecipebg.blogspot.com/2010/04/stewart-swerdlow.html

Така че, аз не отричам всичко! Отричам общо приетото и най-вече "научно" доказаното, тъй като всички тези т.н. учени работят за статуквото, а то не желае истината да се знае. Защо в научната общност(официалната или по-точно фасадната) не се говори за свободната енергия, например? Още през 1902г. Никола Тесла е публикувал изследванията си, които след това за иззети разбира се.
Защо не се говори за скаларните вълни?
Истината е, че има две или дори повече нива на наука.
Първото и най-ниско, е това на официалната наука, във всичките и сфери. Тук в този форум, ще забележиш, че всеки ден опровергаваме "общо проетите" и "научно" доказани версии, на официалната-фармацевтична-симптомо-подтискаща "медицина"!
Второто ниво, са строго секретните проекти на правителствата. Мислиш ли, понеже си добър в логиката, че "фасадните" "учени", имат достъп да тази информация? Ама сериозно!
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Svetlio в 11-02-2011, 18:05:31
Още наколко ФАКТА, за които се сетих сега.
Научно доказано е, че ракът е вирусно заболяване. Дали официалната медицина го признава обаче?
"Научно" даказано и "общо прието "е, че луната е плътно тяло, но започнаха вече с недомлъвки да признават, че може и да не е съвсем така!
Всъщност тя е куха и това се е знаело винаги от учените, на по-горните секретни нива. Вече „откриха”, че има вода. Предстои да „открият”, е че видиш ли, луната има и атмосфера. Ще признаят ли обаче, че и 4-ят райх е там, отивайки след втората световна?
Друт „общо приет” и „научно” доказан факт е, че земята е плътна. Да, ама не! И това се знае, от определени нива нагоре. Тези фантастики по дискавъри, за тунели за свръхскоростни влакове през центъра на земята, са факт от 3000 години, кагато Рептилите го построяват. Те просто подготвят съзнанието на хората, така че да приемат това, което се знае от много време, на други нива в обществото и най-вече от не-фасадните „учени”.
Така че, аз не отричам нищо. Просто съм безкрайно скептичен, за нивото на познания на официалната "наука"!
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Veso в 11-02-2011, 18:30:06
Не съм запознат с повечето от нещата, които споменаваш, затова няма да ги коментирам сега, а след като се запозная с материалите, които си ми дал, за което ти благодаря.

Аз специално за рака бях чел пък, че някакъв италиански учен е открил, че се причинява от гъбичката кандида. Тоя лекуваше с разтвор на сода бикарбонат като променя рН средата, но какво стана с тази теория не съм следил.

От цялата работа излиза, че не науката е виновна, а използването и, както с повечето неща в живота ни.
Но как да филтрираме плявата от истинската информация ? На кого да вярваме ?
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Svetlio в 11-02-2011, 18:44:50
От цялата работа излиза, че не науката е виновна, а използването и, както с повечето неща в живота ни.
Но как да филтрираме плявата от истинската информация ? На кого да вярваме ?

А това е много добър въпрос! Харесвам мисълта, че дезинформацията е тест за проницателност!
Също така, съм върл привърженик на принципа който бате Бино описа прекрасно, "като не знаеш за продукта, погледни човека който ти го предлага". Така правя и аз. А интуизията ми подсказва, дали правилно съм гласувал доверие на някого.

Що се отнася до рака, създателят на ММС/Miracle Mineral Solution/, Джим Хъмбъл, твърди че е вирусно заболяване. Тъй като ММС възпира производството на определен протеин във вируса, той не може да се размножава и постепенно изчезва напълно. Това е и причината, ММС да има успех с всички видве рак. А след като го унищожава, значи резултатите доказват, че тезата му е вярна.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Veso в 11-02-2011, 20:37:46
Успях да прегледам известно количество от неговите клипчета, за да добия поне бегла представа за нещата, за които говори. Също съм чел и книгата Проекта Монтоук, макар да не ми направи особено впечетление.
Сега той твърди, че слънцата са черни дупки в други реалности, понеже поглъщали енергия, а тази енергия трябвало да отиде някаде и един вид игрраят ролята на портали. Учените биха обяснили, че материята, която попада в черните дупки се смачква и компресира неимоверно много. Аз незнам, кое от двете е истина, но знам че и двете обяснения единствено могат да бъдат хипотези, понеже никой не се е приближавал дори до черна дупка, че да знае истината.
Това за луната, и земята дали са кух вероятно може да се пресметно с помощтта на физиката. Като се знаят размерите на космическите тела и притегателната гравитационна сила която показва масата на тялото. Знаейки масата и обема на тялото, както и основния му материал не е проблем да се определи дали е кухо или плътно едно тяло. Както е направил Архимед, когато е открил, че тяло потопено във вода увеличава обема на водата, точно с толкова, колкото е обема на самото тяло. И го е открил като е трябвало да установи дали един предмет е бил златен или просто позлатен.

Не искам да говоря против човека, все пак всеки е свободен да следва и да вярва, на когото си иска. Но моят опит показва да не се доверявам много на крайни позиции независимо в каква област.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Veso в 11-02-2011, 20:59:32

Също така, съм върл привърженик на принципа който бате Бино описа прекрасно, "като не знаеш за продукта, погледни човека който ти го предлага". Така правя и аз. А интуизията ми подсказва, дали правилно съм гласувал доверие на някого.


Добре, но как разграничаваш интуицията от предположението ? На мен винаги ми е било много трудно да отделя чистата интуиция от това какво ми казва разсъдъка. Понякога си мисля, че действам по интуиция, но се е оказвало, че е било плод на предубеденост.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Svetlio в 11-02-2011, 21:17:42
Аз като цяло, мога да кажа че съм зле с точните науки. За мен, този човек е достоверен източник, тъй като отдавна следя пуликациите в неговия сайт и всичко се случва така, както е казал. Работил е 25 години за правителството и има безкрайно интересен житейски път. Експерт е по депрограмиране и умствен контрол. Преподава езика на хиперпространството, който се състои от геометрични форми, цветове и тонове. Това е езика на божият разум. В крайна сметка, убеден съм, че ако една информация е истинска, тя се припокрива от различните източници.
Ежедневните новини на сайта му, са особенно важани за мен, за да знам какво се случва наистина, а не официалната, в повечето случай дори нелепа версия за събитията.
http://expansions.com/category/in-the-news/
Това са книгите му. Неговата книга за Монтоук, не ми е известно да е преведена на Български.
http://www.skybooksusa.com/books/sswerdlow.htm

За това, дали някой се е приближавал до определени планети или звезди може да се говори много. Галактическата история е изключително интересна и цветна. В повечето тайни проекти, винаги има участие и на чужд разум, така да се каже, така че те знаят и има инфо за това.
Световното правителство на Илюминатите, разполага в летящи чинии още от втората световна война. Германците построяват такива с помощта на инопланетяни. След това бягат с тях на луната, където са и до днес.
Така че, ходили сме и сме видяли, но колко от това излиза на яве е друг въпрос.
Сетих се и за Вилхелм Райх. Той е работил в областта на истинската същност на сексуалната енергия и до сега, все още 99% от работата му е строго засекретена! Знанието му обаче съществува и може да си сигурен, че се използва срещу нас!
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Svetlio в 11-02-2011, 21:40:08
Добре, но как разграничаваш интуицията от предположението ? На мен винаги ми е било много трудно да отделя чистата интуиция от това какво ми казва разсъдъка. Понякога си мисля, че действам по интуиция, но се е оказвало, че е било плод на предубеденост.

Интуицията сработва на всеки 3,5 секунди. Така поне казва, другият човек които има огромно влияние върху мен, Норбеков. За да сработи интуицията обаче, не трябва да има емоция! Тя е истина свише. Там няма съмнение! Това е знание в чист вид. Просто знаеш.
Ето и тук, официалната наука казва, че на интуицията не може да се влияе, но източните практики показват и практиката доказва, че тя може да се развива, до степен на непогрешимост.
Интересен експеримент който доказва това, е проведен в института за развитие на човека, създаден от Норбеков. Определен брой хора/не си спомням точната бройка/, застават на стрелбище и стрелят по мишените. Уловката обаче е, че стрелецът няма технологичното време да види мишената и да насочи оръжие към нея. Пистолетът, трябва вече да е насочен по посока на мишената, преди тя да се появи. В случай на пропуск, стрелеца получава лек токов удар. tooth Много скоро 100% от истрелите са в целта. Не 99 а 100%!
Което какво ще рече? Няма мисъл, няма емоция...интуицията сработва. Разбира се, има и по-нежни методи за усъвършенстване на интуицията, но и по-слабо ефективни. Трябва си време и желание обаче.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Veso в 11-02-2011, 22:36:56
http://www.pe-bg.com/?cid=3&pid=30473 ето тази книга съм чел аз.
Аз не отричам, че за някой неща науката няма обяснение или поне опитите за обяснение издишат много здраво. Като например как са построени пирамидите, как са се създали различните раси хора и т.н. Определено вярвам, че друга цивилизация има пръст в нашето развитие, защото тука в последните 5-6 хиляди години наистина е необясним прогреса на човека, на база на милиони години преди това тъпчене на почти едно и също ниво. Пък и няма как да ме обедят, че един рус скандинавец със сини очи дели общи корени със някой черен от африка. Никакви атмосферни условия немогат да създадат такива разлики.  Така че истина се остава някаде между книгите. Аз лично си уважавам науката, но винаги си имам едно на ум и съм отворен и за други възможности и обяснения за феномените в нашия свят.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: titan в 11-02-2011, 22:40:59
Напълно споделям съмненията ти  :Content_14:
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Svetlio в 11-02-2011, 22:52:43
Тази книга и аз съм я чел. Като каза обаче пирамиди се сетих, че те всъщност са междуизмерни портали и са с формата на октахедрон. Каквото отдолу, това и отгоре. Тези в Египед са построени по Атлантска технология, а тези в Мексико по Рептилска. Различни технологии за едно и също нещо.
А проблема на науката е, че е финансово зависима. Както официалната медицина примерно. Това означава, че няма как да бъде обективна и ни дава правото да се съмняваме във всичко което проповядва.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: ribkata в 12-02-2011, 11:29:25
Не съм запознат с повечето от нещата, които споменаваш, затова няма да ги коментирам сега, а след като се запозная с материалите, които си ми дал, за което ти благодаря.

Аз специално за рака бях чел пък, че някакъв италиански учен е открил, че се причинява от гъбичката кандида. Тоя лекуваше с разтвор на сода бикарбонат като променя рН средата, но какво стана с тази теория не съм следил.


Здравей адаш  :), този лекар е Симончини и още лекува с промивките от сода бикарбонат. Преди няколко години го преследваха доста и даже го бяха изключили от гилдията и списъка на медиците, затова се подвизаваше и работеше повече извън Италия. Но сега има и официални признания, и нови случаи на излекувани. За кандидата като причина за рака не знам научно да са е оформила теория да потвърди неговата идея, но за това че с промяната на рН средата има добър ефект борбата с рака вече има новости -миналата година беше публикувано едно важно американско двегодишно експериментно изследване което потвърди метода с бикарбонат и научно и опитно. Не се тръби много защото още няма някоя бигфарма за измайстори скъп патентован "препарат"
Титла: Re:Манек
Публикувано от: бате Бино в 12-02-2011, 22:03:01
Колкото и да е скъп, рибке , няма да стигне 350 000 $ - колкото е "лечението" в момента на един раково болен  :)    Така че скоро да не го чакаме :)

Веско , и тук виждам ,че те гъделичка да стигнеш до удовлетворяващ те отговор на определени въпроси само ( или най-вече) посредством  едната логика. И евентуално - обща култура. Това е прекрасно разбира се , само че трябва да се знае ,че е възможно отговорът да не е верен :)

Аз пак казвам на всеослушание - докато не се запознае човек добре с целите и  методите на световното задкулисие , няма да може да си обясни по-голямата част от нещата , които се случват !  По-точно - ще си има собствено обяснение (и ще си легне доволен) , но то ще е доста далеч от реалността..
Особено пък що се касае до науката..  Ако искаш да стигнеш до истината , трябва да четеш не официалната наука, а т.н  "паралелна наука" . Ама не някое и друго книжле..  Трябва време да ти улегне . Тогава няма да имаш никакви съмнения - още от първата страница ще надушваш  печеното, още преди да е заклано телето ..:)    (Точно както Светльо препоръчва. Той е много вещ в тази материя , да знаеш :)  )
Обаче това ще става все по-трудно , защото тази литература става вече "апокрифна" , не се намира лесно .  Цензурата не спи... Я се опитай да намериш "Световна конспирация срещу здравето" 1 и 2 том. (2ри том пък е направо абсурд)
Или пък "Признанията на един лекар-еретик" на Р.Менделсон.  И други здраво критични книги.  А виж дали в "История на медицината " ще срещнеш и ред за д-р Райф - създал работещо лекарство срещу рака и повечето други лоши болести още през 1920 ?  Ами за Лаховски -създал лекарство с-у рака на кожата още през1930. Наблюдаван от мед. общност 8г. Нито един рецидив на болестта.Я погледни в "Голямата Съветска енциклопедия "  да видим дали ще откриеш нещо за  великият Чижевски, за великия Вейник (професор по термодинамика ) доказал несъстоятелността на третия Закон на Нютон - тоест - енергия може да се произведе от "нищото" , за десетките чудновати уреди на Бехтерев, за Верховер,  .. Ами за вибрационната физика на Киили?  Когато братята Райт най-сетне литнали на 10 метра с техния  "самолет"   и пролетели някакви 500м. за да се разпишат като "рекордьори" , някакъв Киили(американец)  излитал със 600км/ч  при това и без да се засилва .. Само че технологията на летящия му апарат не е била много за обнародване...
 Измежду нашите също има достойни -  проф. Стефан Маринов, когото хората на запад сравняват с Да Винчи по гениалност?
Освен блестящ теоретик, доразвил теориите на Айнщайн, той е приложил новото разбиране за ефира в множество машини, извличащи безплатна ел. енергия от физическият вакуум,  създал множество РАБОТЕЩИ устройства, доказващи теориите му за същината на етара.. Потърси само "Стефан Маринов" или "Stefan Marinov" на Google - руснаците го знаят, учените от цял свят го цитират и се позовават на трудовете му. Само у нас -- нито думичка.
Aми  Илия Вълков? Известен в цял свят (но не и у нас) под името Yull Brown (потърсете само Yull Brown в мрежата и ще видите за какво става дума), живял в Австралия. Изобретател на уникалния моноатомичен браунов газ. С такъв газ, произведен от 4 литра вода, колата му изминавала... 1600 км! И до ден днешен газът се използва в различни страни за заваряване, поради необикновените му свойства.
А нещо да знаеш за изобретателят на метода за производство на електричество и водород от кълбовидна мълния Кирил Чуканов? Преди да го изгонат от БАН беше предложил изобретението си на Топлофикация, откъдето му се присмяха и преди да замине за САЩ беше малтретиран. Ако тогава бяха приели изобретението му и вместо въглища и газ в тецовете се произвеждаше топлина от кълбовидните мълнии, които той произвеждаше, сега цената на топлоенергията щеше да бъде 1-2 стотинки за 10 киловатчаса.-
Още - магнитният двигател на Перендев, вихровия парогенератор на Акойл-Энергия, слънчевите системи, водните турбини ?
 От 2007г. руснаците започват производство на електроцентрали без използването на каквото и да е гориво!!! С мощности до няколко гигавата на час, само с използването на магнитното поле на Земята. При това цената на една такава централа е колкото цената на един автомобил...

Такива примери има стотици. Мога да ти препоръчам "Изгубените открития " на Джери Василатос. Ще ти е доста интересно. ( Ама дали ще я намериш..Ако не ,аз ще ти я пратя, споко :)  )
Сега в Киев като бяхме , моят човек ,физикът, изнесе една лекция в клуба на учените тъкмо на тема "паралелната наука" . И четиримата от обучението присъствахме.   (Имам я даже и на запис ) Всичко е с  препратки към академични публикации, които естествено няма да публикуват нито във вестника , нито по Дискавъри , че дори и във "Втора младост" .
Така че Веско, трябва  доста човъркане по прашасали кюшета , за да си сглобиш някаква частичка от пъзелчето. Това , което е по книжарниците или се намира лесно, можеш да го пропуснеш.. Наистина значимите открития можеш да разпознаеш по това , какво се е случило с откривателите им. Ако са прокудени , "самоубили се"  , блъснати "случайно" от две коли една след друга
(като Вейник) , "психясали" и т.н. - значи наистина са открили нещо ценно ..  :)
Айде че пак окъснях , мисля че е достатъчно за тезата ми :)
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Veso в 13-02-2011, 08:48:27
Бате Бино, много бързо си правиш заключения за мен без да ме познаваш..... Събра информация за мен от десетина поста тук и вече ми изготви психологически профил. Определи и общата ми култура и това, че разчитам просто на една логика. Щом е така, значи според теб смяташ, че нищо интересно не би чул от мен. Може и така да е, затова аз предпочитам да се оттегля от дебата и без това не е много по темата.
До никакви отговори не се стремя да стигна, дори не очаквах да се стигне до спор относно процентите на мозъка. 
Титла: Re:Манек
Публикувано от: titan в 13-02-2011, 09:07:26
Ей , Весо , ти пък се засегна на чест  tooth  tooth  tooth Бате Бино е абсолютно прав за съжаление.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: бате Бино в 13-02-2011, 10:15:02
Ти Веско явно си доста чувствителен. Кажи ако е така,  да  се съобразяваме  с това и да ти отговаряме по-специално .. :) 
 Не е хубаво да се вменява и друго съдържание в нечие изказване.
 А пък и да се стигне до спор, какво от това , мъже сме ..:)
Няма да се плашиш, виждаш ,че всичко е доброжелателно , ако не те уважавах и не смятах ,че си интересен , щях ли да се пъна да те обогатявам  с ценна информация, която  така накуп няма откъде да намериш?  (Аз тези неща си ги знам :)  )
Едно "мерси" кажи поне..

Ти си явно като Чърчил : " Винаги ми е драго да се уча, но не винаги ми е присърце да ме учат "   :)  :) 
Титла: Re:Манек
Публикувано от: titan в 13-02-2011, 10:57:30
  tooth  tooth tooth
Титла: Re:Манек
Публикувано от: бате Бино в 13-02-2011, 12:17:20
А по темата за Манек - когато бяхме на срещата в София , излезе един обикновен човечец (кара такси)  и каза , че има ппри него се наблюдават страхотни резултати , практикувал е една година.  Аз  също съм като наш Веско съмнителен :)   и му взех телефона. Срещнахме се след 2 месеца, специално му се обадих. Човекът отдели 2 часа, каза ,че всичко си е така, няма лъжа , няма измама.  А и какво би могъл да спечели ?  ДАже не искаше да го черпя повече от едно кафе.( Аз настоявах, все пак ми беше неудобно, дойде заради мен на другия край на София)
Имам го даже  на запис, той нямаше нищо против. 
Няма смисъл да се доубеждаваме ( за кой ли път) -  не всяко нещо помага на всеки по един и същи  начин  :)
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Veso в 13-02-2011, 15:32:34
Ти Веско явно си доста чувствителен. Кажи ако е така,  да  се съобразяваме  с това и да ти отговаряме по-специално .. :) 
 Не е хубаво да се вменява и друго съдържание в нечие изказване.
 А пък и да се стигне до спор, какво от това , мъже сме ..:)
Няма да се плашиш, виждаш ,че всичко е доброжелателно , ако не те уважавах и не смятах ,че си интересен , щях ли да се пъна да те обогатявам  с ценна информация, която  така накуп няма откъде да намериш?  (Аз тези неща си ги знам :)  )
Едно "мерси" кажи поне..

Ти си явно като Чърчил : " Винаги ми е драго да се уча, но не винаги ми е присърце да ме учат "   :)  :) 

Удивително нещо е силата на словото, с нея успешно се създават, унищожават или изкривяват самоличностите на хората. И тук твоят пост е чудесен пример за това, изкарвайки себе си като суперинформиран относно конспирацииете добронамерен човек , а мен като едва проглеждащо неблагодарно човече, пак повтарям, без грам да ме познаваш.
Аз нищо не вменявам на никой бате Бино, но ти успешно успя да деформираш моята самоличност като ме определи като чувствителен и неблагодарен. Не си спомням да съм те молил за въпросната ценна информация, че да очакваш мерси. Когато помолих Svetlio за информация, можеш да провереш по-горе в постовете дали съм казал мерси или не....
Също така не си спомням аз да съм правил препратки по твой адрес или дасъм коментирал личностните ти качества, както ти ме сравняваш с Чърчил и т.н. ... не мисля, че е спортсменско.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: бате Бино в 13-02-2011, 17:03:14
Прав си , обещавам вече да не правя така .
Титла: Re:Манек
Публикувано от: mariiina в 24-02-2011, 12:54:59
 :kisss: :Content_14: :Content_14: :Content_14:
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Buku в 25-02-2011, 08:08:03
Както се казва, истината се ражда в спора и само истинските неща раждат истински спорове ;) :Content_14:.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 28-02-2011, 21:31:36
Всъщност, хората използват 100% от капацитета на мозаците си. Това с 4-5% и че Айнщайн използвал 10% са стари предположения, които са отдавна отпаднали в психологията. Просто не се използват 100% от ресурсите на мозъка в един и същи момент, но това е поради факта, че различните зони на мозъка отговарят за различни функции на осрганизма. Ако, това с 4% процента беше верно, отдавна неизползваната част на мозъка щеше да е атрофирала, защото нещо, което не се използва се загубва в еволюционния процес. Новите технологии за сканиране на мозъчната активност покзват много ясно, че абсолтно всички дялове на мозъка се използват и при някакъв проблем дори и с частица от тях, дава директно отражение върху някоя функция на тялото. И не само, че мозъка се използва на 100 % ами дори тези 100% са недостатъчни, за да се обработи цялата информация идваща да речем от зрението на човек.

Това е твърдение на т.н. учени, за които 97% от ДНК-то ни е боклук.
Весо, ако хората изхолзваха 100% от мозъка си, щяха да владеят би-локация, телепатия, телекинеза, пътуване във времето. Колко хора владеят това? Според теб, тези които са достигнали това ниво, дали използват същият процент от мозъка си, като теб? Защото в действителност време и пространство не съществуват. Те са илюзия на съзнанието!
Има лесен бърз начин да проверите как стоят нещата. Методът Ayahuasca е безотказен, сравнително евтин ( около 50 лв за сеанс ) и  за 4-5 часа виждате и усещате  всичко необходимо.
Общо взето не си заслужава човек да се мъчи цял живот с аскетство, дишаници, усукваници и вярваници в някакви демодажни напоследък божества с източен произход.  Само не става ясно как от 6 милиона комбинации, точно амазонските изчадия са напипали рецептата и  кога е станало това, в приблизително наши дни или преди хиляди години?   Общо взето, точно каквото описва Светльо   необходимостта от привеждане на мозъка в състояние годно да изчисли информацията поне частично и да я  сервира в приемлив вариант. 
Титла: Re:Манек
Публикувано от: divineflow в 28-02-2011, 22:00:05
 :Content_14: Ама някой може да се шокира от видяното:)
Титла: Re:Манек
Публикувано от: mariiina в 01-03-2011, 09:06:25
 :kisss:Методът Ayahuasca е безотказен, сравнително евтин ( около 50 лв за сеанс ) и  за 4-5 часа виждате и усещате  всичко необходимо.

Точно така...с тази разлика , че за едно се плаща 50/5часа...а другото си остава с тебе...за векове!!!
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Diego de la Vege в 01-03-2011, 09:16:13
Методът Ayahuasca е безотказен, сравнително евтин ( около 50 лв за сеанс ) и  за 4-5 часа виждате и усещате  всичко необходимо.

.... ъъъъъ, какъв е този метод и къде се продава?
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 01-03-2011, 18:46:51
:kisss:Методът Ayahuasca е безотказен, сравнително евтин ( около 50 лв за сеанс ) и  за 4-5 часа виждате и усещате  всичко необходимо.

Точно така...с тази разлика , че за едно се плаща 50/5часа...а другото си остава с тебе...за векове!!!


Е не е така, няма как да остане за векове а и не трябва много дълго да се остава в това състояние, понеже горят бушони. Те и напреднали йогини предупреждават своите ученици за същото.
Па и ти си имаш градинка може да насееш малко амазонска екзотика но трябва зимата да осигуриш минимум 6 градуса на растенията .
Изключително  се променя отношението към заобикалящия ни свят след такава среща с "НЕЩОТО" понеже човек разбира че е част от общото и съответно колко е глупаво да чете или да му разказват други хора за "НЕЩОТО"
 И освен това на нещото не му дреме дали някой вярва в него, както на мен не ми дреме за стоте милиарда лакто бактерии в лъжицата с кисело мляко преди да я изям. Колко точно би ме вълнувало дали някоя бактерия е по умна от друга, дали ми се моли много пъти на ден, дали вярва в мен, дали изпълнява мантри, ритуали ...  ?
Титла: Re:Манек
Публикувано от: divineflow в 01-03-2011, 18:54:50
Мхм.
Е той и опитът с Ayahuasca си остава с теб. Никой няма да ти го вземе tooth
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 02-03-2011, 00:06:47
Методът Ayahuasca е безотказен, сравнително евтин ( около 50 лв за сеанс ) и  за 4-5 часа виждате и усещате  всичко необходимо.

.... ъъъъъ, какъв е този метод и къде се продава?


Октомври ще мога да раздам семена да си посеете. Стига да се грижа за лианата добре  в стаята. Прекрасно растение е !

Caapi или Yage
(http://s2.postimage.org/2nhh1f59g/1111111111.jpg) (http://postimage.org/image/2nhh1f59g/)

(http://s2.postimage.org/2nhkchu90/2222222jpg.jpg) (http://postimage.org/image/2nhkchu90/)

Преди 2 години купих семена от ебай на Чакруна и са ме избачкали със сорта. Оказаха се Alba вместо viridis.  Албата са 50 процента по слаби на действие. Лятото ако някой отиде до Бразилия ще му дам точни инструкции за сорта.
(http://s2.postimage.org/2nkn5i3c4/497px_Psychotria_viridis_clipped.jpg) (http://postimage.org/image/2nkn5i3c4/)

Скоро ще направя отделна тема понеже си заслужава вниманието. Всеки може да отиде на гости на бог за между 2 и 12 часа според дозата. Не е хаалюциноген, не е наркотик и не се пристрастява. Употребява се от 5000 години насам сред шаманите в Амазонските джунгли. Лекува абсолютно всичко при правилна доза и отношение.
Нужни са листа или стъбла от лозата от снимката по горе, или листа от растението Psychotria viridis, от семейството на кафето. Прави се чай и се взема MAO инхибитор за да може да подейства през стомаха. Ако ще се пуши или смърка няма нужда от инхибитор. Най лесен и намирваем инхибитор който и аз ползвам е Peganum harmala /зърнеш, гробищник/
Peganum harmala има дълга история по отношение на "лечебните"/психоактивни свойства, които има. Известно е още като Syrian rue и Turkish rue.


Титла: Re:Манек
Публикувано от: Diego de la Vege в 02-03-2011, 08:55:02
Хм, интересно, ще чакам отделна темичка по въпроса.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: mariiina в 02-03-2011, 09:46:34
 :kisss:Сал дето на разбрах кво общо има с Манек и Слънцето... :surpris_23:
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 02-03-2011, 20:25:17
:kisss:Сал дето на разбрах кво общо има с Манек и Слънцето... :surpris_23:

Нека да помислим, Манек цял живот се пули в слънцето надявайки се сам мозъка му да синтезира огромни количества ДИМЕТИЛ ТРИПТАМИН. Негови колеги от Индия се спукват десетилетия да дишат или да не дишат пак със същта цел и когато при някой полу умрял от глад медитатор синтеза се получи, се провъзгласява за просветлен гуру. Толкова усилия само и само да не отиде да бачка да изкара някоя кинта и да си купи от EBAY литература, растения и суплементи. 
Казано по друг начин, вече има интернет, има и необятно море от информация. Интелигентен човек трудно би избрал дългогодишно безплатно средство до достигане на целта, при налично напълно действащо и моментално когато си поискаме.  Неуките хора при такива състояния наричат това БОГ.
Аз бих го нарекъл необяснимото, понеже хората ползваме сравнението за да опишем други обекти от физиката химията или друг раздел.   Как обаче да опишем нещо което има мащаб на вселената и не може да се сравни с нищо познато ?  Та това е връзката с Манек. Използва зрителната биохимия на слънчевата светлина за да синтезира DMT или подобни.   Очевидно моетода му работи избирателно и изисква години опити.  Чакруна, виридис и карберана действат през стомаха или ноздрите или веднага или с 20 минути закъснение. Това е за сега ...


Титла: Re:Манек
Публикувано от: Veso в 02-03-2011, 21:01:35
В kolibka.com има един филм - Other Worlds, A journey into the heart of Shipibo shamanism . Мисля, че за същото ставаше въпрос, който го интересува може да хвърли едно око.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: titan в 02-03-2011, 21:35:48
Orto , ти отделял си ли ДМТ ?
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 03-03-2011, 01:00:02
Orto , ти отделял си ли ДМТ ?

Не не съм екстрактвал до кристали . Стори ми се трудно в домашни условия. Нямам познат фармацевт за да го ангажирам.  Падам си по естествени максимално близки до природата неща. Точно както при шаманите, береш листа , наблъскваш ги в тенджерата с гореща вода и след 30 минути чая е готов.
Не исках да купувам и сухи листа, понеже повечето са менте. Да си ги гледам в стаята е големия кефец.
Ако ще екстрактваш кристали имам подробна литература за процеса, а и не ти трябват точно моите растения. Корените от Мимоза хостилис са евтини и се ползват за добиване на чисти DMT  кристали.
В колибка пуснаха и втори научно популярен филм DMT молекулата на духа. Не е направен добре, според мен. BBC имат по хубав филм, преди години се зарибих от него. Шамана се разходи да събере билките, приготви ги и почна да лекува пациентите на опашката. 
Титла: Re:Манек
Публикувано от: titan в 03-03-2011, 09:16:30
Добре, значи имаш опит с чая , докаравал ли те е до някакви усещания , които не са чисто самозалъгване ?
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 19-04-2011, 02:33:53
Пускам снимка на лъчезарни сто процентови слънцеяди.


Цък (http://"http://postimage.org/image/2vv170h7o/")
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 19-04-2011, 02:38:02

Пускам снимка на лъчезарни сто процентови слънцеяди. Верни последователи на Манек.


Цък (http://postimage.org/image/2vv170h7o/)
[/quote]
Титла: Re:Манек
Публикувано от: mariiina в 19-04-2011, 07:59:33
:kisss:Методът Ayahuasca е безотказен, сравнително евтин ( около 50 лв за сеанс ) и  за 4-5 часа виждате и усещате  всичко необходимо.

Точно така...с тази разлика , че за едно се плаща 50/5часа...а другото си остава с тебе...за векове!!!


Е не е така, няма как да остане за векове а и не трябва много дълго да се остава в това състояние, понеже горят бушони. Те и напреднали йогини предупреждават своите ученици за същото.
Па и ти си имаш градинка може да насееш малко амазонска екзотика но трябва зимата да осигуриш минимум 6 градуса на растенията .

 :
Изключително  се променя отношението към заобикалящия ни свят след такава среща с "НЕЩОТО" понеже човек разбира че е част от общото и съответно колко е глупаво да чете или да му разказват други хора за "НЕЩОТО"
 И освен това на нещото не му дреме дали някой вярва в него, както на мен не ми дреме за стоте милиарда лакто бактерии в лъжицата с кисело мляко преди да я изям. Колко точно би ме вълнувало дали някоя бактерия е по умна от друга, дали ми се моли много пъти на ден, дали вярва в мен, дали изпълнява мантри, ритуали ...  ?

 :kisss:EЕЕЕЕЕ, НЕ ПОЗНА!!!Едно е еуфория от време на време и то срещу пари, които трябва някак си да искараш...съвсем друго е да си го постигнеш  и да си остане с тебе!!!Да се изкачиш на следващото  стъпало!!!А вашия начин мнооого прилича на това...да ближеш захар през стъкло!!! tooth
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Veso в 19-04-2011, 13:20:15
Мари ти няма как да знаеш кой какво изпитва, за да правиш такива сравнения с захарта и стъклото. Това са си строго индивидулани усещания, така както и двама медитатори биха имали различни преживявания.

Относно индийците незнам дали от мързел са избрали по-дългия път, но определено моите впечетления от опита и работата ми с тях, са че са най-мързеливите хора, които съм виждал. При все, че не обичам да слагам хората в категории, но просто се набива на учи, а и мнението не е само мое, а и на много други. Аз досега живеех в заблудата, че черните са най-мързеливи, но съм грешал доста.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: mariiina в 19-04-2011, 13:56:26
 :kisss:Еее, и за други неща ...грешиш...но всяко нещо с времето си! :surpris_23:
Титла: Re:Манек
Публикувано от: divineflow в 19-04-2011, 15:38:34
 Veso, хахахаха и аз не съм расистка, ама като каза за индийци... Лятото работех в една стая с индиец. Мега мързелив беше верно...Всмисъл след обяд винаги заспиваше:) Всеки ден, без изключение. Връщам се аз от обяд и към 2 той направо си спи пред пц-то tooth Идва нашия към 10-11, цъка малко, излиза в 12 и 30 за обяд, после си дремне и към 2-3 си тръгва, страшно купонче:)

А за другото, мисля, че без катализатори нищо не става. Отделно, че животът си тече и мозъкът ти изфирясва от глад.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Veso в 19-04-2011, 16:11:12
:kisss:Еее, и за други неща ...грешиш...но всяко нещо с времето си! :surpris_23:

Е, няма да пропуснеш да ме клъвнеш де...   
Титла: Re:Манек
Публикувано от: mariiina в 20-04-2011, 07:15:10
 :kisss:Не те кълва ,бе сине , не те кълва...но приемането на критиката спокойно и мъдро...си е част от растежа.Ние нито знаем ,нито може всичко.Пък да оставим и това ,че всичко тече и се развива...просто е невъзможно!!!Добре е да си имаме едно на ум- като обеца на ухото!!!Винаги и от всичко мога да науча нещо полезно!Да не бързам да отричам...преди да се науча да сричам...знанието живот!!!...на мен не ми ли личи...обецата... :surpris_23: tooth
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Veso в 20-04-2011, 10:02:55
:kisss:Еее, и за други неща ...грешиш...но всяко нещо с времето си! :surpris_23:

Може ли да ми обясниш къде точно е критиката в това изказване ? Аз мисля, че е пределно ясно на всички, че е невъзможно да се знае всичко. Че си по-възрастна по-възрастна си, но се държиш така сявкаш ние по-младите сме още в детксата градина.

Титла: Re:Манек
Публикувано от: mariiina в 20-04-2011, 10:24:20
 :kisss:А, аз ли пиша ...че те кълва.../критикувам/? :surpris_23:
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Veso в 20-04-2011, 10:28:04
:kisss:А, аз ли пиша ...че те кълва.../критикувам/? :surpris_23:

Кълва = /заяждам се/
Титла: Re:Манек
Публикувано от: mariiina в 26-04-2011, 10:07:29
 :kisss:Пък ти свиквай...да те притискат до стената, за да намериш...свободата!!!!
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Theodora в 25-01-2012, 17:30:18
Еха, темата е стара, но не мога да се сдържа и да не попитам за аяхуаската...  tooth
Някой с пресен опит?
Титла: Re:Манек
Публикувано от: mengel в 11-12-2012, 19:10:23
     Един от проблемите свързан с хора като Манек, е че от една страна биват идеализирани от феновете и се забравя, че те не са светци, а обикновени хора макар и различни с нещо и от друга се заклеймяват като измамници и се следи всяка тяхна грешка.  Смятам, че феномена със слънцеядците съществува, макар и да има компромати. Манек например беше хванат в един документален филм - Eat the sun,  че е ял в един индийски ресторант в щатите и като го питаха какво е правил там и взе да го увърта и т.н. (по-добре го гледайте има гов колибката). Има случаи с починали хора, както е случая с една последователка на Джазмухин и т.н. Затова ако се търси истината, трябва да се гледа безпристрастно, а не като фен на едната или другата страна. Аз лично смятам, че проблема не е толкова с липсата на храната колкото с липсата на вкуса й. Например Манек си бил поръчал, по думите на момчето в ресторанта от всички гозби, а те бяха доколкото видях 8. Джазмухин казва, че отвреме на време ядяла шоколад - е това глад ли е или нещо друго? Аз например работя често по кораби по Скандинавието и макар и да има храна в изобилие изобщо не ме блазни. Търся си вкуса на нашата си кухня и изпитах на гърба си влиянието на вкуса. Така че нищо чудно...
      Аз също не мисля, че слънцеядството само по себе си води до духове напредък. Като подпомагащ фактор - да, добре но иначе... Има и доста хора както съм и аз които не обичат да ядат. Вероятно за повечето хора е много странно това, както беше за самия Гарбовски, интервюирайки Иван Стойчев. Аз бих се оттървал от храната ако можех на момента. Не е лошо човек да има избор.... Затова трябва да се пробва!
Титла: Re:Манек
Публикувано от: бате Бино в 11-12-2012, 21:25:15
Аа, много хубаво казано ! И аз съм точно на същото мнение.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: mengel в 12-12-2012, 02:06:53
Благодаря! И понеже видях заформилата се дискусия отпреди, смятам че и науката и езотеричното познание като две парадигми изглежда че уж си противоречат, но това го правят неуките и некомпетентните и от двете страни. Щото всяко стадо си има мърша, а тя е тази която мирише и прави лошо впечатление на тези, при които се е породил интерес и търсят инфо по даден въпрос. Все пак всеки човек привлича и намира обяснения за нещата според това какъв е той, накъде е тръгнал и къде се намира в момента... А ИСТИНАТА.... Тя си е някъде там и до нас достигат само частични отражения....
Титла: Re:Манек
Публикувано от: ivan ianev в 12-12-2012, 09:59:01
Истината, драги ми mengel, почти винаги е под носа ни, но никой не ни учи да я забелязваме. Добираме се до нея от личен опит, понякога горчив. Някои дори и тогава не я забелязват и продължават да настъпват мотиката и да се чудят от къде са им синините.
Европа и по-голямата част от останалите континенти се ръководи според търговски правила. Там, където науката противоречи на „добрите” търговски практики, постиженията биват засекретени зад стените на военните учреждения или въобще заличавани по всякакъв начин със смехотворни доводи.
Начинът за противодействие е да се „заобиколи” системата, т.е.когато някой се добере до ценни знания и опит да не се опитва да ги продаде, а да ги сподели с възможно най-широк кръг съмишленици. Те от своя страна с други такива и така докато полезното стане достояние на достатъчен брой мислещи, за да не е възможно да бъде изтрито от съзнанието с познатите ни методи.
Всъщност това е и причината да посещавам форума.
Колкото до Манек, независимо дали не се храни с години или от време на време похапва по нещо, това не го прави по-малко атрактивен за истинската наука, не за „официалната” която не ще и да чуе за него. Бъди сигурен, че в секретните подразделения на NASA не са безразлични към явлението. За тяхно съжаление индиецът е вече достатъчно известен и методът му прекалено елементарен и на всичкото отгоре добре обяснен, за да е възможно изкореняването му от съзнанието с най-масово прилаганите средства. Ако го убият /както се е случвало с мнозина/ няма да има ефект, дори напротив – ще го митологизират. Затова противодействието се изразява в пълно мълчание и когато някой вдига шум прекалено много пускат в действие заклеймителите на шарлатани и официалните „авторитети” в науката.
Класикът Стоян Михайловски преди повече от век е прозрял: „Напред, науката е слънце...”. Защо ли точно слънце? А нас ни плашат с вредното му въздействие!
Титла: Re:Манек
Публикувано от: mengel в 12-12-2012, 15:16:00
Хахаха, много ми хареса цитатът на Михайловски.... Да вярно е! Това което казваш също е така, сугласен съм. Аз имам в предвид истаната, която не е свързана с разума, логиката и всичко което е написано, а с нещо друго, но това е дълга тема... Знаеш ако един човек е сляп, дори и най-краснлречивите обяснения и сравнения не могат да му дадат директното виждане...
Титла: Re:Манек
Публикувано от: Theodora в 12-12-2012, 17:18:30
     Като подпомагащ фактор - да, добре но иначе...
 
Слънцеядството е нещо много хубаво, аз го практикувам когато имам възможност, но нека бъдем разумни хора - защо ни е да имаме стомашно-чревна система, ако не трябва да я използваме?  :surpris_23: Ако трябваше да разчитаме само на слънцето, вероятно щяхме да сме и зелени  tooth

И изобщо не разбирам хората, които не обичат да ядат... не че ми е основен приоритет в живота, ама е супер яко  :Content_4 - emotloader:
Титла: Re:Манек
Публикувано от: mengel в 13-12-2012, 18:11:43
Имаме храносмилателна система защото ядем в несвяст и сигурно следващите поколеня ще се раждат с тумбаци ето затова. Нормално е акосе храним по малко или никак да се промени храносмилателната система в тази посока, логично е!
Титла: Re:Манек
Публикувано от: zigzag в 13-12-2012, 18:59:58
Дали някогаш человека(или каквото е бил тогава) е имал избора дали да има стомах или да няма?И освен порочни мисли,празни философий и тесногръди идеи за цивилизацията какво може да промени в начина си на живот,нещо различно от хищническо–консуматорско?Идеята ми е ,че еволюцията си има замнисъл и ние само го следваме.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: purelove в 13-12-2012, 22:02:45
   ......Аз също не мисля, че слънцеядството само по себе си води до духове напредък.....
Уау ! Взема ли да отвърна на тая реплика подробно, на mengel ще вземе да му стане неудобноооо  tooth tooth
Титла: Re:Манек
Публикувано от: mengel в 14-12-2012, 19:25:41
Зигзаг, що се отнася до еволюцията мисля че макар и малко й влияем с нашите избори било индивидуални или колективни....

Purelove, няма да ми стане неудобно хич, така че давай смело!
Титла: Re:Манек
Публикувано от: AdiSmile в 23-12-2012, 13:23:05
  ......Аз също не мисля, че слънцеядството само по себе си води до духове напредък.....
Уау ! Взема ли да отвърна на тая реплика подробно, на mengel ще вземе да му стане неудобноооо  tooth tooth
Purelove, защо се отказа? Самия mengel каза, че не се притеснява. Твоето мнение ще е интересто, след като толкова много си гладувала, а ти и сама предложи да си покажеш знанията .......  
Титла: Re:Манек
Публикувано от: DeNiro в 23-12-2012, 23:02:04
Няма друга сила освен Слънцето, която да влива по този начин духовна енергия. Хората вярват във всякакви измислени гурута и прочие, търсят ги през целият си живот без дори да са получили и наченка от реално доказателство за съществуването и истинността им, но се съмняват в силата на собственото ни Слънце, което дава живот на абсолютно всичко съществуващо в Слънчевата система. Аз лично вярвам, че и да има по висша сила, на практика нейната енергия достига до нас именно чрез слънчевата. В природата енергията не се губи, а само се трансформира.
Относно храносмилателната ни система, мисля, че въпроса тук е, не дали трябва да я имаме, а как сме я придобили. Тоест според мен, човек не е създаден за да се храни, човека по начало не е създаден като човек, поне не и в този си вид, а просто е еволюирал до настоящето си ниво хранейки се.
Що се отнася до намесата в собствената ни еволюция, разбира се че я има и аз я наричам революция, в най-различните и аспекти. Разлика между двете понятия няма. Всичко е въпрос на възгледи.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: AdiSmile в 24-12-2012, 11:17:13
Май не се разбрахме  :Confus_3: Аз не съм съгласна с думите "само по себе си слънцеядството......". Иначе не оспорвам ползите /във всякакъв смисъл/ от слънчевата светлина/енергия.
Титла: Re:Манек
Публикувано от: mengel в 02-01-2013, 01:53:29
Ако имаш в предвид, че щ9м човек е достигнал до идеята за слънцеядството е тръгнал осъзнато по духовен път... Добре, но но това все пак е вследствие на други предишни процеси... За храносмилателната система както ввсички други системи и органи в човешкото тяло се знае че имат и други функции. Не случайно примерно страх, ревност, гняв и всякакви емоции при дълга злоупотреба, се натрупва.comт и водят до дисбаланс и болест в съответния орган. Дон Хуан примерно казваше на Кастанеда, че поради утробата си, жената е много посилна енергийно от мъжа и т.н.. Така, че ида не ядем мидля че стомахът и червата няма да останат без работа!

ЧНГ на всички!