Форум Земя назаем

Пречистване на духа и тялото => Пречистване на черния дроб => Темата е започната от: tania_si в 10-07-2010, 13:41:18

Титла: неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: tania_si в 10-07-2010, 13:41:18
Здравейте от 1 месец чета форума и съм силно заинтригувана относно всичко, за което пишете, мислех си досега че водя здравословен начин на живот, защото от 14 години съм вегетарианка и не пия алкохол и не пуша, спортувам от време на време,наблягам на салати и плодове,  но когато попрочетох доста неща в сайта си дадох сметка че не е въобще здравословно моето хранене, имам си своите изкушения - сладко и най-вече шоколадови неща, а и нефинната ми фигура говори за това че нещо греша, доста време се лутах и търсех начина си на хранене и най-после намерих, благодаря ви,  че ви има и че човек може да почерпи опит и съвет от вас...
Та за проблема - 3 пъти вече се опитвам да пречистя черният си дроб и всеки път е неуспешен, вчера беше 3-ят ми опит и нищо не излезе за пореден път, направих този път всичко което е описано, с бягането, пиенето на сокове , суровоядство от 1 месец, освен това йога всяка сутрин, и не разбирам каде сбърках и защо не ми се получава, направо ми се плаче като знам какво изтърпях - много ми е трудно да пия зехтин, бях решила да направя омекотената процедура, но колкото повече чета тук се надъхах да направя по-екстремното прочистване и може би грешката ми е в това че не съм изпила достатъчно количество - направих си 300мл общо количество лимонов сок и зехтин+шарлан(защото зехтина не ми стигна) и изпих само половината просто не можах повече щях да го повърна веднага. Предишните ми опити за прочистване  (веднъш годишно се престрашавам да го направя, защото адски много ми пролошава през нощта и всеки път  си казвам че това е последно) ги направих без особена подготовка, защото четох от различни източници . Реших че тогав а не се получаваше защото не се подготвях но сега защо, кажете ми моля количеството ли е причината  (със сигурност има какво да извадя от там не съм толкова чиста че да не излезе нищо убедена съм)
А много искам да го направя, защото имам проблеми с теглото, постоянно наддавам, постоянно съм на диета  за не качвам килограми, под диета разбирайте режим плодово чаен ...Цялата съм в ппъпки, на всичкото отгоре  получих някакво тревожно разтройство както го нарече психиатърът ми, и започнах антидепресанти, от тях качих 12 кг за 1 година и сега съм ги спряла но тези килограми нямат мръдване нито грам. Да не говоря че депресията ме напада с пълна сила отново.  Много  пъти бях на плодово чаен режим и не ми помогна да смъкна нито грам, по 10 дена, по 7 и ..нищо. Това преди ми действаше и се чувствах страхотно но вече не...Освен това със суровоядството започнах отначало да смъквам но само 2 кг и от 1 месец не мръдвам освен това се чусвствам адски изморена изтощена и нямам сила и желание за нищо, а мислех че трябва да имам 2 пъти повече сили, Помогнете ми моля не знам вече какво да направя страшно много се отчаях че нищо не ми действа...Извинявам се за дългият пост.

















Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Томирис в 10-07-2010, 21:06:56
Правени ли са някакви изследвания на ендокринната система?
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Лейла в 11-07-2010, 00:09:11
и аз подкрепям Томирис, направи ги и тъй като си опитала доста неща бих ти предложила и каскадно сухо гладуване, разбира се след като първо се информираш както се казва на дълго и широко:)
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 11-07-2010, 09:36:35
tania_si    Може би наистина сте чиста като утринна роса .
Надебеляването  е резултат от системното преяждане с въглехидрати. При всяка втора жена гърми щитовидната жлеза като резултат от Чернобил.  Затлъстяването може да бъде от някакъв начален диабет тип2 или автоимунен тироидит унищожаващ  T3 хормоните. За съжаление изследванията са скъпи и ще глътнат едни 150 лв в лабораторията.  Описаните симптоми се покриват на 99 процента с Хашимото.
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: tania_si в 11-07-2010, 10:52:56
Здравейте, благодаря на всички, които ми отговориха, правила съм си изследвания на щитовидната жлеза, не знам защо казвате че са 150 лева, може би са различни от тези, които аз правих, т.е. хормона на щитовидната жлеза е в норма и беше около 20 лева не повече, (антитела не съм пускала защото я гледаха и на ехограф) и според ендокриноложката всичко ми  е наред и "съм си внушавала че съм дебела". Всички лекари така реагират и много ме дразнят - това че те са по-дебели от мен не значи че аз съм добре. Вярно е че не съм свръхтегло имам 10 кг излишни но не мога да ги преборя. И преди когато си бях в норма т.е. преди да се натъпча с антидепресантите и да кача тези 10 кг, много трудно поддържах кг-те, периодично минавах на ябълки и чай, и ядях 90% само салати след това и този режим е така от години. Но тогава свалях веднага на ден по почти 1кг а сега нищо.  Имам чувството че ппълнея и от въздуха. Между другото днес установих ч е съм смъкнала 1 кг след чернодробното прочистване макар, че абсолютно нищо не излезе от там. Наистина се учудих...
Ortodoksalen_Anorektik вярно е, че съм преяждала с въглехидрати, имам такава склонност колкото и да се опитвам да я усмиря. Просто много ме избива на сладко иначе готвени неща много рядко ям - само си опитвам от тук от там, но по празници се натъпквам с баници, козунаци и баклави, признавам си и знам че ми е грешка голяма...
Мога ли да вярвам на резултати от ехограф на щитовидната жлеза или трябва да направя нови изследвания. За диабет не съм се сещала защото мислех че от него се слабее, но явно има и друг тип диабет... Хубав ден ви желая!
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 12-07-2010, 03:42:46
Не не може да се вярва на ехограф нито на 90 процента от ендокринолозите. Щитовидната жлеза контролира емоциите и щом са намесени антидепресанти и покачване на тегло или е нещо около инсулина и инсулинова резистентност или хашимото. Антигеновите маркери преди 6 месеца се казваха  TAT / MAT сега са с нови имена. Сумарно ако се пуснат TAT/MAT/ T3/T4/TSX   и всеки е 17 лв сметката е неприятна.
И аз се омазнявам за часове и с просто око се вижда как расте сланина от вода. Това ми се случва от зърнени храни или семена или каквито и да било кълнове мълнове. Дори 40 минутно бягане в парка с изразходване на 800 килокалории не оправя щетите нанесени от филия с мармалад.
Щадящ е само оризът но не знам рецепти за оризови сладкиши. Наскоро успях да покълна ориз и не си влоши вкусовите качества. Чаках го 6 денонощия накиснат плътно във вода.
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: desi82 в 12-07-2010, 04:05:15
Таня и според мен е добре да си направиш още едни изследвания на щитовидната жлеза. Страшно много жени имат проблеми с нея. За профилактика бих ти препоръчала водорасли - спирулина и хлорела. Те подобряват обмяната на веществата.
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Томирис в 12-07-2010, 09:34:26
Цитат
Дори 40 минутно бягане в парка с изразходване на 800 килокалории не оправя щетите нанесени от филия с мармалад.
Фруктозата не се изгаря, а предполагам мармаладът е бъкан основно с фруктозен сироп.

За инсулинова резистентност и аз се сетих. Трябва да се види дали ще има някакъв ефект ако се намалят плодовете за сметка на зеленолистните зеленчуци (но не и тези от семейство кръстоцветни!). Объркващия фактор тук са антидепресантите. Наистина, вредят много на организма и не се знае какво ще излезе извън строя в следствие употребата им. Отделно депресивните състояния са тези, които се свързват често с дисфункции на щитовидна жлеза, която от своя страна се причинява от стрес и неправилно хранене...Въобще, омагьосан кръг, но излизане има.
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: tania_si в 12-07-2010, 10:13:04
Благодаря ви, ще си направя скоро отново изследвания на щитовидната жлеза... А мислите ли че евентуално ако имам проблем с нея суровоядството може да ме избави от това, или без хормоните които изписват доживот няма да се размина.  На майка ми скоро и откриха проблем с антителата МАт - много над нормаата са, а аз съм наследила всичко което има и тя , така че няма да с е учудя ако и моите изследвания не са в ред. За диабет се сетих, че си правих изследвания, но беше преди 2 г. сега може да е друго и това ще направя. Аз мисля че от нервната система идва всичко но не знам кой точно орган е объркан вследствие на стреса. Проблем с нервната с-ма със сигурност имам и то психосоматичен - изпитвам болки на опредлени места и слабост и безсилие- с антидепресантите изчезват, освен това не мога да заспя от едни ужасни стряскания, ставам свръхразсеяна,изглупяла и т.н. много са симптомите няма да ви отегчавам, но Томирис е права че и антидепресантите са ме объркали още повече. Повечето хора, които са ги пили са наддавали дори много повече от мен (пише си и в листовката че се качват кг) но след спирането им си ги смъкват от само себе си без диети, а при мен не само че с диети не става ами продължава кантара нагоре да върви. Единственото нещо което ми повлия и спря качването нагоре на кг и ме върна назад малко е суровоядството, за което съм много благодарна че намерих този сайт. Много ми се иска със суровоядството да си реша всичките проблеми но явно ако това е възможно при мен по-бавно стават нещата.А за плодовете май няма да мога да ги спра, както и малкото парченце черен шоколад което си позволявам всеки ден, защото сякаш съм зависима от това, като ги няма и ми става зле и физически и психически, още по-голямо безсилие физическо ме обзема и шоколада и плодовете сякаш малко ме съживяват и вдигат на крака. Май ще се окаже че и инсулина е намесен както казвате.
desi82- пия спирулина на една финландска фирма от м-н Лечител - дано да е качествена.
Между другото от отчаяние се насочих и към хомеопат, но още ефект не съм усетила...
 Благодаря ви още веднъж на всички, много сте ценни, бъдете здрави и щастливи!
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Вери в 12-07-2010, 10:25:24
Таня, какъвто и да е проблем, смятам, че може да се оправи, но с някакъв друг метод на лечение. Не традиционната медицина. С нея "болестта" се превръща в хронична и до живот, а единственото спасение са шепата лекарства. Алтернативи има много, които не лекуват симтома, а първопричината. винаги има първопричина.

Със суровоядство смятам, че ще можеш да си помогнеш. Аз не съм имала сериозен здравословен проблем, но съм чела за излекувани хора.
За разни други неразположения, уж хронични, ми е помогнала класическата хомеопатия.  
Аз не вярвам на изследвания. Всичко е относително. А и грешки винаги стават.

П.С. Колко време мина от посещението при хомеопат? Лечението на такива депресивни състояния става бавно. Също така е важно дали е бил класически. Интервю направи ли ти? Какво ти изписа?
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Томирис в 12-07-2010, 11:38:22
Да има някакъв изживян стрес, уплах наскоро? Стрясканията на сън показват именно това. По принцип хомеопатията би трябвало да се справи, хипнозата също, но и разни бабини методи от типа "леене на куршум" (ако естествено е при подходящия човек помагат). Такъв стрес (осъзнан и неосъзнан) действа на подсъзнателно ниво и подкопава енергийно и физически действието на щитовидната жлеза още повече.
Много хора са с подобен проблем в днешно време. Лечението трябва да е и на физическо, и на психическо ниво (но без психиатри, антидепресанти и прочее). Има множество практики на самовнушение, както и физически упражнения, които повлияват добре подобни състояния.
Правилната диета определено би повлияла в случая. Хубаво е да се пробва със суровоядство и да се види ефекта. Въобще, най-важно е да се намери първопричината, както Вери казва.
Простите захари са проблем при всеки. Колкото повече се приемат, толкова повече има спад на енергията и нужда от тях. Омагьосан кръг, от който много трудно се излиза. Знам го от личен опит. Черният шоколад може да се замени с чисто, неподсладено какао - така гладът за шоколад що-годе се контролира.
Финландската спирулина съм я пила. Имаше ефект, що се отнася до регулирането на стомаха. Май преди години като я взимах за отслабване ми намали и апетита. Сега я пия на прах и се чувствам добре като цяло, но едва ли е само от нея, че да кажа на 100% как действа.
При понижена функция на щитовидната жлеза се препоръчват кафяви водорасли (келп), но те имат и разни странични ефекти, особено ако случайно се окаже, че човек има хиперфункция. За това с тях трябва да се внимава.
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: tania_si в 12-07-2010, 12:10:19
ЗДравейте отново, благодаря че толкова бързо ми отговаряте. На хомеопат ходя от месец и нещо - класически(похвалиха ми я много) направи ми интервю знам че не беше достатъчно да ме опознае затова на 2-ра среща и написах някои неща за мен и за неща които забравих да и кажа,след като попрочетох разбира се доста за хомеопатичните типове - аз се намерих в почти всеки от тях но явно има преобладаващ тип. Вземам Стафизагрия в момента. Възможно е днес като отида да го сменят. Стреса ми не е от някаква конкретна случка а явно е натрупан с годините а и наследство от майка ми. Стрясканията стават обикновено като с е опитвам да заспя и ме удря една вълна която тръгва от стомаха и се разлива из цялото тяло и това ме стряска и разсънва и става невъзможно заспиването. Никой лекар не можа да ми обясни как и защо изведнъж ми се появиха всички симптоми(и то в период в който ми се случваха хубави неща и не можах да им се нарадвам), защо постоянно ми се плаче и т.н. и се засили един който беше от 5г и беше позрамрял, срам ме е да кажа но беше силна болка във влагалището(сякаш са ми изсипали киселина вътре) и обикалях напразно гинеколозите в града с години и нищо ми нямало...А това ми стана основен проблем наред с всичките други и не можех по никой начин да си помогна, още повече че правим опити за бебе (и това не става от 2г вече) и секса става нещо ужасно в този случай,  то всичко е както казвате един омагьосан кръг аз съм го осъзнала но се лутах много дълго и търсех пътища. Всичко започна преди 2г за стреса говоря и си лях куршум тогава - наистина имаше ефект - спях като бебе и се успокоих но всичко беше за около месец и кошмарът започна отново. Тогава започнах антидепресанти - дотогава не знаех че проблема са нервите(просто срещнах човек със същите симптоми) , чак тогава разбрах 5-годишният ми проблем откаде е , защото ми мина.
ХОра много се надявам суровоядството да ми помогне (и аз не вярвам на изследвания макар че луди пари съм давала и вероятно пак ще дам) в комбинация с хомеопатията и йогата, просто не искам повече да живея така, писнало ми е от болници лекари и хапове. Искам да видя ефекта от всичко вече защото аз не ивждам други начини вече а толкова много неща направих. Благодаря ви  отново.Извинявайте че толкова много  пиша и дано не натоварвам никой.
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Даниела в 12-07-2010, 13:41:09
мила Таня, бъди спокойна, суровоядството наистина ще ти помогне  :Content_22: :love_026:
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Вери в 12-07-2010, 16:55:31
Таня, месец и нещо е твърде кратко време.
Та аз за моите гъбички видях резултат след 4 месеца.
Спокойно! Всичко ще се нареди!  :flower:
Хомеопатът според мен ще ти помогне. Касически е.
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Atanassia в 12-07-2010, 17:24:47
.Таня,според мен ако се стряскаш на сън трябва задължително да идеш да ти леят куршум. Няма нищо общо със сайта,но опитай,поне малко ще се успокоиш :peperudi: :love_028: :Content_22:
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: sunny в 13-07-2010, 00:29:30
Таня, защо не ползваш услугите на здравен център "Дар"? Като чета написаното от теб ми се струва, че ти трябва комплексно лечение, а не оттук- оттам. 
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: tania_si в 13-07-2010, 08:47:14
Благодаря ви за подкрепата момичета, Вери сигурно си права, че действат бавно хомеопатичните, но все пак ми се искаше някакво нищожно даже действие да бях усетила за да се окуража че ми действат, но вероятно трябва да проява повече търпение. И за леене на куршум се замислих пак като ме подсетихте. Sunny много ми се иска да ползвам услугите на Дар, но в момента съм съкратена от работа и не мога да си позволя услугите на който и да било.  Засега правя всичко в домашни условия и ще разчитам на суровоядство+хомеопатия+йога. Ще направя някои прочиствания и дано всичко това да помогне. Всичко добро ви желая!
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: beelee в 13-07-2010, 09:09:18
При това положение, защо не отидеш на някое по-чисто и спокойно място...предполагам живееш в град?
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Вери в 13-07-2010, 16:42:45
Таня, пробвай и с релаксации. На мен много ми помагат.
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: tania_si в 14-07-2010, 12:02:30
Да мислела съм си да ида на село за 1-2 седмици, но няма как от там да си търся работа, нито интернет нито кпмпютър.. Както и да е ще помисля. Вери какво имаш предвид за релаксациите, как точно ги правиш, себеотпускане или медитации имаш предвид. Аз примерно вечер като ми започнат стрясканията и ставам и правя няколко йога упражнения, които са релаксиращи и после с малко зор но заспивам.
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Даниела в 14-07-2010, 12:43:16
Красиви очи имаш Таня   :)
не се притеснявай за нищо- просто промени храненето си, вече си започнала с йогата, разхождай се всеки ден в някой парк, сред дърветата  :peperudi:
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: beelee в 14-07-2010, 15:00:59
Да, гората създава естествено магнитно поле, което облекчава всякакви ментални тегавини.

Искам също да ти кажа, че говорих с мой познат, който е наясно доста с нещата и двамата смятаме, че имаш някакво вмешателство, пробита чакра, енергиен паразит или нещо от тоя род...не искам да те плаша, но това е единственото, което покрива описаните проблеми.
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: tania_si в 14-07-2010, 18:36:49
Благодаря Даниела, много си мила :)
За гората сте много много прави, усещала съм много пъти благотворното и влияние, наскоро се разходихме в Русенски Лом - е не е истина как се прибрах като нова въпреки че само 1 ден беше, но ми държа доста време.
Божее какво говориш beelee, не че се плаша, аз съм чувала за такива неща(енергийни паразити), но как се "вадят" тези неща. Преди 3 години четох книгата на Малахов за прочистване от полеви паразити, пробвах циркулаторното дишане, но не излизаше нищо, а може и аз да не съм усвоила начина на дишане, може да не е било достатъчно. И на дебело черво съм правила, и с урина, и с изпарена, с билки и с какво ли не- е не излизат никакви неща, които той описва че ще излязат, с чернодробното прочистване същото (всъщност от там тръгна и темата). Е не вярвам да съм "чиста като утринна роса" - както каза Anorektik...За придобита чакра не съм чувала, ясно ми става само, че проблема е нещо на енергийно ниво и не във физическото тяло. Ходила съм в манастир да ми правят маслосвет и  Киприянови молитви да ми четат, но не мога д а кажа че имам подобрение (това беше преди 2г когато започна "всичко"). Всъщност не знам други начини за "чистене" на такива неща. А може ли магия да е? Ужас...Как мога да разбера. Преди малко ми ляха куршум, дано поне успея да заспя.
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: SiMoNcheTo в 14-07-2010, 18:43:45
 хей Танче, да не си от Русе :)))) (кажи да, че си търся компания за разходки )
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: tania_si в 14-07-2010, 18:57:24
Опс съжалявам, не съм прочела вярно - не придобита а пробита чакра...Пропуснах да кажа че правя и 5-мата Тибетци за по-добро въртене на чакрите.
Симонче не съм от Русе (от Варна съм), но обикаляхме с мъжа ми Русенски Лом - скални манастири и пещера Орлова чука, беше страхотно.. :peperudi:
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: SiMoNcheTo в 14-07-2010, 19:10:19
 Охоо от морето супер :) мен ме е срам да си призная, че за толкова години не съм посещавала близките забележителности
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 14-07-2010, 20:23:56
За по добро въртене на чакрите малко отлежало уиски правено от малц, и малко бадеми.
При нужда от здрав сън,  дълбок, непробиваем и без спомени се ползва опушване на стаята с  тамян.
Материалите са сравнително достъпни, от всяка църква за 40 стотинки пакет тамян и от някой магазин пистолет за горещ въздух.  Може и да има разни порцеланови чашки с нагревател свещ отдолу но не е достатъчно бързо и мощно. 
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Даниела в 14-07-2010, 20:59:39
Да, това с тамяна е добър съвет,
аз често прочиствам вечер дома по този начин  :)
Започвам от входната врата и наляво, минавам в кръг през целия апартамент,
докато вървя си казвам моя молитва.
Друго което правя е да напръскам дома със светена вода.
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 14-07-2010, 21:19:17
Да, това с тамяна е добър съвет,
аз често прочиствам вечер дома по този начин  :)
Започвам от входната врата и наляво, минавам в кръг през целия апартамент,
докато вървя си казвам моя молитва.
Друго което правя е да напръскам дома със светена вода.

Древните практики за успокояване на ума и изгонване на всякакви мисли сработват с  тамян. Принципно сработват и с опиум но няма продавачи  :)
Пускам видео как става за 10 секунди, уредът е китайски, купен за 80 лв от конрад електроникс.  Един път в седмицата си подарявам ароматни нощи. 

http://yfrog.com/04tamqn21z

http://img4.imageshack.us/img4/2383/tamqn21.mp4

<embed src="http://img4.imageshack.us/flvplayer.swf?f=Mtamqn21" width="640" height="380" allowFullScreen="true" wmode="transparent" type="application/x-shockwave-flash"/>

Uploaded with <a target='_blank' href='http://imageshack.us'>ImageShack.us[/url]
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Томирис в 14-07-2010, 21:41:59
Молитви, тамяни...Сигурно помагат ако си вярващ. Мен лично подобни ритуали винаги са ме изнервяли. Пък и защо да е точно тамян да се усмърди всичко на църква, като със същия успех можем да използваме аромат, който на нас ни е приятен...
Петата чакра, за съжаление е доста уязвима, но не от елементарни уроки (те хващат най-много до трета чакра), ами от емоционален стрес. Липсата на себеизяваване, себеизказване, скрита неприязън, проблеми с общуването, премълчаване на истината също я дестабилизират. Подходящо е да се носи тюркоаз, но истински тюркоаз, не оня син камък, който се пробутва по пазарите.
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: ДарбиМак в 15-07-2010, 09:05:26
Какви тамяни, какви духове, какви магии... ааааа!
Я да се намеси леля ви!
Момиче! Мила, Таня! Зарежи леенето на куршуми, молитви някакви в незнам си кой манастир и други щуротии. Мнението ми е, че проблемът е на енергийно ниво! Първо почни да се разхождаш всяка сутрин край морето. Като не можеш да спиш значи можеш рано сутрин на изгрев слънце да отидеш до брега. Разходи се, подишай! Следобедите - след 17 часа - можеш да ходиш на разходки в гората на Аладжата. Не е необходимо да отидеш чак до Русенско за да бъдеш в гора!
Ако всеки ден си отделяш време за да бъдеш сред природата много бързо ще се възстанови съня ти, а след него и всичко останало.
Като се поуспокоиш, заредена от чудодейната сила на природата,  се опитай вече да си отговориш на въпросите, които неминуемо те мъчат и те не са дали ти е чист черния дроб и дебелото черво, а:  коя си? за какво си на земята? кое ще ти осмисли живота? живееш ли в хармония със себе си и със семейството си?  и много други подобни...
Това е моето мнение!
Казах   ;)
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Томирис в 15-07-2010, 09:26:31
Куршум помага. Казвам от личен опит. Обаче ефектът е временен. Аз по принцип съм Тома Неверни и при мен внушения и плацебо няма. Хич не ми дреме за някакви християнски светии и ритуали с неизяснен древен произход и предназначение, при които поповете взимат пари. Но има разни случаи на изцеление - това е защото хората вярват силно и по този начин си програмират организмите към излекуване. Пак е нещо, но не при всеки е приложимо.

Иначе, напълно подкрепям ДарбиМак.
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: SiMoNcheTo в 15-07-2010, 09:34:39
 Аз смятам, че всеки прави някакви "странни" неща, в които вярва и е убеден, че помагат. А и дори да няма видим резултат, от успокоението по-голям едва ли ще се намери  :Content_22:
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: beelee в 15-07-2010, 10:22:51
Moмичета, моля ви не бъркайте вярата с религията! :)

Принципно, ако нещата са кофти на енергийно ниво, разходките в гората няма да помогнат. Можеш да си направиш тест, вземаш от църквата една свещ и я оставяш пред теб да гори. Ако пламъка е неспокоен и восъка тече черен, това е знак че има нещо. Също така тамяна гони злите духове, както знаем от фолклора, освен това на мен лично ми мирише много приятно.

Както горе казах, религия и вяра не са едно и също, но енергията с която са заредени свещта и тамяна все пак е светла и според мен ще свърши работа :) Успех!
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: ДарбиМак в 15-07-2010, 16:59:50
абе няма по свещен храм от природата - т'ва е! храмове, свещи, куршуми, тамян - всичко това са човешки творения! гората, морето, планината - ето ти енергезиращо място за  прочистване на душата! всъщност който както иска да се връща при себе си. но от моя опит знам, че това което препоръчвам е най-краткия път!
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: tania_si в 15-07-2010, 17:19:18
Благодаря ви за съветите.  :flowers2:    И аз все повече започвам да мисля, че проблемът е на енергийно ниво, нещо което мисля че най-трудно се поправя. Намерих си едно паркче с горичка наблизо - ще я наобикалям всеки ден докато съм свободна. ДарбиМак е права за много неща, аз не съм в хармония със себе си   :-[ , въпреки, че получавам много любов и обич от най-важните за мен същества. Аз не се харесвам достатъчно, имала съм проблеми с общуваннето, може би и сега имам но не в тази степен, задържани емоции има много, много лесно ранима и чувствителна съм, всичко ми се забива отвътре, стомахът ми е все на топка.  Колко му е на такова нестабилно същество да му се разбие енергийното поле или да се залепят паразити. Но мислех си, че за да съм в хармония със себе си - първо трябва да съм чиста физически и тогава може би ще "прогледна" и ще си отговоря на въпросите коя съм и защо съм....Сега съм задръстена и така се чувствам. Най-малкото от лекарствата трябва да се изчистя.
За свещта - гори си нормално, макар, че ми се е случвало в църква да ми гори с черен пламък и да е неспокойна. Това с тамяна ще го пробвам, макар че мъжа ми не го понася :-\
Вярваща съм, но не съм религиозна, знам че всичко около църкви и манастири е комерсиализирано, това с маслосвета го направих от пълно отчаяние. Куршумът ми помага (вярно е че е само временно)  но този път  и временно не успя. Това състояние в което съм в момента явно е много упорито и не се повлиява почти от нищо...Ще послушам съветите ви и дано променя нещата в положителна насока.
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: sunny в 15-07-2010, 23:11:11
Миличка..., колкото повече чета, толкова повече се обърквам... Чудя се какво да кажа..
Аз използвам за дъщеря ми едни водорасли /виждам, че и Деси ти е препоръчала и ползваш някои от тях/ на Златната ябълка- ФЕЯ се казва продуктът. Влез в сайта им и прочети информацията.  Те укротиха дивата емоционалност на моята дъщеря, която на всичко отгоре и кандидатства тая година!! В страни от шегата обаче нека обясня- дъщеря ми има аденом на хипофизата и на него се дължат някои усещания, които при нея са засилени многократно в сравнение с останалите хора- например обонянието е невероятно развито, до непоносимост от определени миризми, но и нещо друго- сънищата и са невероятно цветни и мъчителни.  Страхотни кошмари сънува. До такава степен, че имаше време, когато се страхуваше да заспи. А сега, по време на кандидатстудентската кампания не можеше да спи, защото непрекъснато учеше и се тревожеше, че не е научила достатъчно... Та тези водорасли успяха да я успокоят и да направят така, че тя да спи спокойно и да не се тревожи. Може би ще ти бъдат скъпи, като имам пред вид, че си без работа, което хич не е майтап. Но просто да си знаеш...
Ааа, и да ти кажа- не действат от първия момент- може би два- три дена ги взема без да има необходимия ефект. Първите няколко дни ги пиеше по една капсула преди сън, но нямаше резултат. След това- по две-три капсули и наистина действаха. Препоръчвам ти ги. И те не са сънотворни- прочети в сайта им, там е обяснено много добре.
Може би Дарби наистина е права- успокой се, обърни се към природата, яж само когато си гладна, създай си режим. Не се хвърляй от едно нещо към друго , дай си време да усетиш кое ти действа.
И тия плодово- чаени режими- ни ги ли правиш много често? Хората препоръчват два пъти през годината- пролет и есен, ако е по- продължителен режима, или в началото на всеки месец по 4 дена. И не повече. И само, ако се прави с удоволствие и радост, а аз такива при тебе не видях- ти се тормозиш!!
И това чернодробно пречистване.. За да подейства му трябва спокойствие и ясна мисъл..
Познавам хора, при които също не е подействало първите един- два пъти, или пък е подействало със закъснение- на втория ден например. Така че не си единствена, и при други се е случвало. Само трябва да гледаш на това с усмивка и без да се тревожиш.
Целувки!! :Content_22:

Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: pavel в 16-07-2010, 00:17:29
kakvo tochno si napravila, tania?
moiat opit dade rezultat 400-500 kam@ni (5 iuli) po metoda na Andreas Moritz.
Anglijski: http://issuu.com/gordonmorton/docs/the_liver_and_gallbladder_miracle_cleanse
tova zasega e (spored mene) edinstvenia dob@r metod - podrobnostite imat znachenie,
no za da se preceni kakva e rabotata - triabva tochno opisanie na tova koeto si pravila
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Томирис в 16-07-2010, 09:21:22
sunny, странно ми се вижда това с водораслите. По принцип препоръчват да не се взимат вечер, защото дават енергия и стимулират. Проблемът с прекалената емоционалност и превъзбуденост ми е до болка познат. Мога да кажа, че много успокояват огърлици и висулки от лазурит и розов кварц. Пробвайте.
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: tania_si в 16-07-2010, 11:57:40
Хм, sunny много ме заинтригуваха тези водорасли Фея, всички продукти в сайта ми харесаха, но Феята е точно за мен сякаш, защото има всички качества на антидепресантите които пиех и с които бях на 7-то небе, само че без страничните им ефекти.  Въпроса ми е обаче дали се привиква към тях, т.е. като ги спра (едва ли ще ги пия вечно) дали ще ми се върнат всички кошмари както стана след спиране на антидепресанта. Защото те бяха точно концентрация на Серотонин (Ципралекс пиех), и когато спаднаха нивата на серотонина в мозъка и всички гадни неща които усещах едно по едно бавно и сигурно се върнаха при мен. И също се чудя, ако проблема ми е на енергийно ниво как така се повлиява от тези хапченца и всичко ми минава ( с изключение на килцата). Те не ме излекуваха, а само подтискаха симптомите ми,, чувствах се по-щастлива, концентрирана и по-умна, а сега обратното.. И аз съм много объркана и затова правя едно след друго разни неща защото не знам дали съм в правилната посока. Може би и аз се зациклям сама по този начин защото с многото неща, които правя наведнъж няма да разбера накрая кое ми е повлияло...НО пък знам ли може д а имам нужда от няколко неща и само 1-2 да не са достатъчни, все пак това е проблем от години не от сега. Не знам голяма каша е в главата ми, просто разсъждавам на глас тук.
Всички вие сте много мили и добри и за 1 път попадам във форум с толкова много интелигентни хора, които са наясно с много неща. Моето обкръжение не е такова, аз съм сама в тези неща и не казвам на никой какво правя защото ще ме обявят за луда, както беше преди 13 години когато спрях месото.. Както и да е много се отплеснах мисълта ми беше, че се радвам изключително много от наличието на толкова съмишленици :Content_14:  Благодаря ви че ви има :-*
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: beelee в 16-07-2010, 13:22:03
Мацка, горе забравих да кажа, но принципно такива вмешателства могат да се повлияят от билката комунига и кристал черен турмалин, но трябва да не е пробиван за окачване. За билката, имаше още някаква, ще трябва да потърся и ще пиша - достатъчно е да ги носиш в кесийка на врата.

Това което каза Дарби е принципно вярно, но за хора с агресивно вмешателство отвън може само да облекчи, но не и да реши проблема (лични наблюдения).
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: sunny в 16-07-2010, 13:26:36
Томи, така е с останалите им продукти, като всеки вид има нещо специфично, което го отличава от другите. Хлорелата например се характеризира с растежния си фактор и хора след операции или с незарастващи рани ги използват. Афтите се повлияват много добре от хлорелата, това го казвам от личен опит. Афа и спирулина пък си имат други отличителни свойства. Тези Фея съдържат фенилетиламин в големи количества. Но по- добре влез в сайта им и прочети за всеки вид какво пише- по- ясно ще ти стане, отколкото ако аз ти го обяснявам. Но е факт това, което ви описвам.
И, Таня, не са като антидепресантите. Можеш да ги спреш когато си поискаш- ако усетиш, че имаш още нужда ще продължиш да ги използваш. Дъщеря ми например от десет дена не ги пие и се чувства добре засега. Не е превъзбудена. Е, и проблема с изпитите го няма и е нормално да се успокои. Но и не чувства нужда да ги пие постоянно. Не се привиква към тях. Ако искаш пробвай с една доза, пък после ще видиш. Но не са чудодейни, не става веднага, трябва да имаш малко търпение- на третия- четвъртия ден ще започнат да ти действат.
И се успокой, на всичко се намира решение. Дай си малко време. Не се лутай от крайност в крайност. Може би дори и сама се филмираш. Хубавите работи бавно стават  :) И може би не отслабваш , защото правиш често плодово- чаения режим. Особено ако си изнервена. Организма ти се плаши, че го оставяш гладен и си прави запаси и не си ги дава  ;) И това го има, помисли си.
Хайде, със здраве!
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Томирис в 16-07-2010, 21:37:09
Във филма "Food Matters" имаше интересен момент за смяната на антидепресанти с големи дози Витамин B3 (Ниацин). Недостигът на този витамин или така наречената пелагра се получава от диета, бедна на триптофан. Аминокиселината триптофан, която е отговорна за серотонина в организма е незаменима и се съдържа най-много в животинските продукти, но има и растителни източници, например леща, сусам, ядки, спирулина, спанак.
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: tania_si в 18-07-2010, 10:32:12
Томирис, ти ме уцели в десятката :love_006 - emotloader:  Прочетох някои неща за този витамин, и имам почти всички симптоми, описани като следствие от недостига му. Като се замисля, наистина отникаде не го набавям, поне не е редовно. Аз не ям месо от години (там е най-много- но няма да го проям заради това де) ,хляб също не ям от години, ако ям е рядко и е някой от сорта на Бонус, леща, спанак и т.н. - изключително рядко... Забелязах че откакто започнах антидепресантите и опитам да направя диета започвам да се чувствам изключително зле психически, веднага ми спада тонуса и настроението, а преди не беше така, напротив даже имах повече енергия и мозъка ми работеше на 6. Това било значи, сега си го обяснявам.
Sunny права си и ти - много съмизнервена и като правя чаено плодовия режим става още по-зле, не знам дали е често - тази година 3 пъти, но нито веднъж не мръднах и грам, само спрях да качвам, друг път смъквам  много бързо с това. Отдадох го на антидепрсантите с тях нищо не се смъква. Но като ги спрях - пак същото и тогава вече нямах обяснение.  И само се изтормозих. Със суровояядството по-добре се чувствам, мина ми онова безсилие, което ме държа 1 месец почти. Възможно е да е било от спирането на кафето(нали исках да си чистя дробчето), чак сега от няколко дена живнах. За водораслите решх да пробвам 1 доза, знам че няма да стане от раз, онези другите които пих мръсни хапченца ми подействаха чак след месец...Ще пиша по нататък как се чувствам от тях.
beelee  аз имам някои кристали, всичко се продава под път и над път обаче се съмнявам че са истински.  А комунигата майка ми едно време (как съм забравила ) си слагаше един голям букет във ваза в стаята, в която спи, и тя имаше проблем със съня, но тази билка така я унасяше,  само като вляза в стаята и ме удряше една доста силна миризма на билката, която действа доста успокоително.
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: beelee в 19-07-2010, 09:35:13
Супер :) Смело да си набереш значи :) Другата беше едностръкова тинтява. Аз съм голям фен на кристалите и ги ползвам всеки ден за всякакви неща, но специално непробит черен турмалин нямам и не съм срещала...той е точно за това, в което се съмнявам при теб, но явно в семейството ти този проблем има история. Давай засега с разходки и букет в спалнята + суровоядство пък да видим.
Искрено желая успех! И да ни държиш в течение ;)
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: sunny в 19-07-2010, 11:13:18
чак сега от няколко дена живнах
Това е от форума, да знаеш  :)
Няма страшно, ще се оправят нещата. Вече те виждам по- спокойна. Пиши наистина кое как ти действа и как се чувстваш.
Айде, със здраве!
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: tania_si в 05-08-2010, 18:52:09
Здравейте отново, исках да изчакам известно време да подействат нещата които правя и тогава да пиша. ДА sunny,  всички хубави промени, които стават с мен са от форума, за което благодаря за пореден път  :flowers2:  , от няколко дена пия водорасли Фея и както при дъщеря ти ми подействаха когато увеличих дозата на 2 капсулки (с 1 нищо не става), сега спя по-спокойно почти без стряскане и не знам от тях ли само или от комбинацията с букет комунига (която омагьосва даже и мъжът ми) в спалнята започнах да спя до по-късно сутрин(което не знам дали е добре). Сега ме е страх като свърша шишенцето какво ще правя, вечер ако не си изпия капсулката усещам увеличавщото се напрежение и предстоящо будуване, 1час след като я изпия всичко се потушава. Честно да си кажа досега не съм си мислела, че едни водорасли могат да променят нещо, ако не бях чула твоят случай щях още да си мисля че всичко с тях е реклама...
Едно нещо ме притеснява обаче, откакто започнах суровоядството (не знам има ли връзка) усещам тъпа болка в областта на панкреаса. Дано не се усили или стане по-сериозно защото хапчета няма да пия.
До този момент за 1.5 месец суровоядство съм отслабнала с 4 кг, като смъквам много бавно с грамове и следва период на много дълго задържане на кг. Много бавно става предполагам, че при другите преминали на този начин на хранене свалянето на кг е било по-бързо.  Днес дори съм качила 0.5 кг и се чудя как е възможно това.
В момента правя прочистване от паразити с ореховата тинктура и чай от пелин(за карамфила нямам мелачка-по-нататък).
 И така, усещам се като цяло че съм станала по-търпелива и спокойна(обикновено съм припряна тип "седмак" и искам нещата да стават бързо и веднага), по-различно е сега....Само за 1 нещо нямам търпение (бебето) и за това мисля сега варианти, но общо взето те не са никак здравословни и съм в процес на обмисляне...Хайде със здраве, желая ви много усмивки  :) :-* :fluretaa:
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: amazonian в 07-08-2010, 22:16:21
Странно, и при мен не излязоха "разни неща" при чернодробното пречистване, но аз си го считам за успешно. Може би не съм чела много внимателно, но така и не разбрах какво се разбира под неуспешно пречистване в случая.
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: mauna_bg в 28-02-2011, 13:10:23
АЗ също си правих пречистване на черния дроб. Всичко както си трябва направих. Вечерта не мога да кажа даже, 4е ми беше и лошо и ми се е гадило. Малко по-тежичко ми беше, нормално. Станах сутринта нито позиви за ходене до тоалетна, нито позиви за повръщане нещо, абе не мога да си го обясня...???? Не мога да си обясня защо. И това значи ли, че не съм направила ни6то в помощ на черния си дроб. Като гледам другите всеки споделя я повъръщал, я до тоалетна, ама все е изкарал нещо, а при мен тва не6то щом не съм го изкарала значи е в мен и вместо да съм се пречистила значи още повече съм си навредила, незнам. Ако някой има разумно обяснения защо е станало така, сега е момента да го сподели
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Даниела в 28-02-2011, 13:13:59
И при мен сутринта нямаше нищо, направих си две клизми и тогава нямаше нищо...чак след 13 часа на обяд започнаха да излизат камъни...ти днес ли прави пречистването::) ???
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: mauna_bg в 28-02-2011, 13:21:15
Днес сутринта пих един чай от майчин лист уж да ме разхлаби и сега изчдох една ябълка. Сега чааааакам :)) да видим какво ще стане
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: mauna_bg в 28-02-2011, 13:26:01
Правих го снощи пречистването към 22:00 пих зехтина с лимона
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Даниела в 28-02-2011, 13:47:15
хм, само с чай незнам дали ще се изчисти добре, аз знам два начина на пречистване- едния е с английска сол и другия- клизми...ти не си спазила всичко...По време на моето пречистване направих три клизми през целия ден докато се изчиствах, за да могат да се излезнат всички камъни, които са тръгнали да излизат...ако не излезнат се връщат обратно ....ако имаш възможност, най-доброто е да направиш една , две клизми  ....
дано всичко е наред
:love_026:
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: mauna_bg в 28-02-2011, 13:56:03
Сбърках, че я направих в неделя. Сега съм на работа и дума не може да става за клизми. Най-рано към 17:00 мога да си направя една-две  :(
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: titan в 28-02-2011, 17:57:53
Направихте ли си клизми  tooth  tooth  tooth
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Zloqd в 28-02-2011, 18:48:29
Правих го снощи пречистването към 22:00 пих зехтина с лимона
Защо чак тогава? По това време добрите момичета вече гушкат термофора в леглото   :Dormir_13 - emotloader:
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Даниела в 28-02-2011, 23:14:02
Злояде така пише, и аз в десет вечерта изпих сместа....
mauna_bg, какво стана ?
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: mauna_bg в 01-03-2011, 08:28:26
амииии..... след два броя клизмички излезе доста, но нито един камък :thankyou:
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: mauna_bg в 01-03-2011, 08:36:39
Обяснявам си го с факта, че съм вегетарианка от много време и не ям меса и млeчни, както и яйца, пържено, готвено, захарни, тестени, сол и разни др нещица. Предполагам, че пречистването ми е станало когато съм започвала с този начин на хранене без да съм разбрала кога точно и сега вече всичко си е наред...... :peperudi:
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: desi82 в 01-03-2011, 09:03:29
Мауна, понякога камъните излизат след второто пречистване на черния дроб.
Аз понеже не правя клизми, пия английска сол и до обяд съм приключила с пречистването. А това за обратното смукване е много гадно.
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: mauna_bg в 01-03-2011, 09:15:32
Ами значи като направя втораото ще кажа дали... или  :whistling2 - emotloader:
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: mauna_bg в 01-03-2011, 09:19:31
А да попитам има ли някакъв период след първото когато вече да се направи второ или когато си преценя   :Confus_34:
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Даниела в 01-03-2011, 09:39:50
Може би веднъж на месец в продължение на 5-6 месеца...поне аз това мисля да направя...
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Buku в 02-03-2011, 17:55:52
mauna_bg и другите, при които не се е получило по "класическия" начин - имам едно що-годе правдиво обяснение за този феномен... При мен почти винаги става едно и също - вечерта пия зехтина и сока, към 10-11 часа лягам, загрявам черния дроб почти 12 часа (от 19 до сутринта на другия ден)... и нищо - нито през нощта, нито рано сутринта имам позиви. Камъните почват да излизат едва около предиобед или късен следобед. Веднъж ми излязоха дори след повече от 36 часа! Обратно, майка ми го е правила 2 пъти, като и двата още през нощта имаше позиви и мощно изхвърляне на разни неща, а сутринта на другия ден още повече. Защо е така? Лично аз си го обяснявам с това, че при по-затлачен организъм (от годините злоупотреби с кафе, цигари, алкохол и какво ли още не), пречистването дава ефект почти веднага, помитайки боклуци и от дебелото черво, което вероятно не е било особено изчистено. Докато при един сравнително изчистен организъм, токсините са по-малко и изминават пътя от черния дроб до "изхода" малко по-бавно. Вече поне 5-6 пъти съм правила чернодробното и все така става, но в крайна сметка камъчета излизат - обикновено малки, под формата на "грахчета", но излизат :).
Зависи също от степента на омекотяване на организма преди пречистването. Има и разни външни фактори - при много студено време организмът е прекалено "втвърден", свива се и задържа шлаките.

С една дума - не се отказвайте :). Сутринта след процедурата, пийнете фреш или билков чай. Когато сте готови да ядете (на мен обикновено до обяд ми се гади и не мога да изям дори ябълка), хапнете плод, после салатка (за предпочитане цвекло, зеле, моркови и нещо друго фиброзно, което има допълнително пречистващ ефект върху дробчето) и все по някое време работата ще стане :).
По мои наблюдения вземането на слабителни и дори клизмите при това пречистване са излишни - организмът сам си върши работата идеално, когато намери за подходящо и пак по същия начин сам прекратява процеса, така че всички работи си излизат по напълно естествен път.

П.П. Също така, не винаги при успешно пречистване се появяват камъни - боклукът може да излезе и във вид на чернилка, неизвестни и трудни за описание "гадости", или просто като много силно разстройство ;).
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: ognjano в 03-03-2011, 21:39:00
От понеделник реших да го направя, но в момента се чувствам ужасно, запек и подут корем. Сока от зелени ябълки го смесвам с малка част цвекло.
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: tania_si в 26-08-2011, 19:23:24
Здравейте,
Отдавна не съм се включвала, но ви чета когато имам възможност и се надъхвам благодарение на вас и още веднъж благодаря, че ви има, научих много полезни неща… :fluretaa: :flowers2:
Искам да споделя поредното си (не мога да преценя успешно или не) чернодробно прочистване. Беше по малко по-различен метод от  стандартният (имам предвид описаният от Мер). Направих го в началото на май по препоръка на един ирисодиагностик, който работи в Плевен д-р Алексиев (може да сте го чували, бил  доста известен) и лекува с билки. Много от проблемите, които си знаех, че ги имам той ми ги описа доста точно (дано не е прозвучало като реклама, нямам това за цел). Та той каза, че имам прегъната жлъчка (което си знам от предишно изследване) и много камъни в нея както и увеличен черен дроб. Даде ми билка за пречистването с указание как се прави. Та процедурата е следната: билката е стрита на прах и се вари във вода (почти се разтваря изцяло), след което се смесва с 2 л прясно изцеден лимонов сок и 1 кг мед. В продължение на 3 дни се пие по схема – 5 пъти на ден, в 7, 10, 13, 16 и 19h по 200 мл от сместа, 5 мин след приема се приема по 40мл зехтин и след още 5 мин се пие 200мл минерална вода. Общият прием на зехтина е 600мл (няма да коментирам колко е гадно да се пие само зехтин и как ми се повръщаше от сместа). Не се яде нищо през 3-те дни освен ябълка или печен картоф - аз едвам изядох 3 ябълки за 3-те дни.... Казват, че на 2-я ден трябва да започне излизането на жлъчни и чернодробни камъни. При мен никакви камъни не излизаха, на 2 ден получих разстройство – зелена маса, на 3-я също но по-малко. Не почувствах нищо след това, нито ми беше по-леко,  никаква промяна, освен 2-та кг минус. Попитах доктора дали ми е неуспешно пречистването и той каза, че зелената маса(нищо зелено не съм яла преди това) е било това което трябва да излезе, и че не е задължително да са камъни – те се топяли.  Какво мислите, някой правил ли е подобно прочистване. Не знам каква е билката (със сигурност е смес) те са патентовани от него рецепти и не пише съдържанието. Чух за някаква жена, която изхвърлила към 250 камъка по този начин, но чак на 4-я или 5-я път, правила го е 10 пъти. Не успях д а разговарям с нея както и да е. Учудвам се , че само при мен не излизат камъни. Пречиствах се поне 5 пъти по различни  методи и 1 камък не видях...Нямам обяснение наистина....Ако някой има идея какво става нека да пише  :surpris_23:
Поздрави на всички вас, бъдете здрави!
 :love_007: :flowers2:
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: бате Бино в 27-08-2011, 22:46:17
Таня, д-р Алексиев каза ли какви са му аргументите срещу "класическото" прочистване , препоръчвано не само от Мер, но и от такива авторитети като  проф.Неумивакин, доц.Олга Елисеева, Надежда Семенова, д-р Евгени Щадилов, Г.Малахов.. и мн. други? Защото в техните центрове годишно десетки хиляди хора си чистят дробчетата и процедурата почти в 100% от случаите  е успешна :)
Интересно е каква му е идеята да предложи прочистване , което изглежда много по-сложно, по-неприятно и по-обременяващо, а както казваш - и неуспешно при това:)
Да не би  да е само допълнителната такса за билковите смеси, които е "патентовал" ? :)

Прави впечатление , че този негов метод цели много бавно задействане на механизма  на същинското прочистване - няколко дни.  Вероятно ще бъде даден довод - да бъде постепенно и щадящо.?
Обаче логиката е съвсем различна, особено когато става въпрос за наличие на камъни .(те поне се виждат и с ехограф,  задължително е преди прочистването да се домогнеш до някакъв подобен апарат за да ти определи и размера на камъните. Че ако са много големи е опасно)
Логиката е прочистването да става шоково за да може почти "под налягане"  да се изстреля по каналите това, което има да излиза , а не да се мотка из тях с риск да се запретне някъде в някое кюше и да вземе да остане там..
Затова и препоръките са такива , че е най-добре да се изпие наведнъж сока и зехтина и да се чака. Но понеже на повечето им се гади, затова се използва по-нежен вариант - в разстояние на 1 час да кажем.

После има и друг много важен момент. ( интересно ми е как ще го коментира д-р Алексиев)  : От изключителна важност е загряването на дроба. Когато се загрее добре, каналите се отпускат, разширяват (Бог знае какво се кани да мине през тях ) и така шлаката много по-лесно се промушва.  Ако се пренебрегне това, може да стане и опасно,   особенно когато има да излизат камъни !
   А в твоя случай  не мога да си представя как в разстояние на 2 дни ще ходиш с грейката или електрическата възглавница върху дроба . (защото не знаеш в кой точно момент ще се задейства реакцията по съкращаване и изхвърляне)

За зелената маса , която била  "разтопени камъни" не му вярвай. Това си е зехтина. И според мен процедурата е била неуспешна и ако питаш мен, веднъж е достатъчно вече , демонстрирала си доверието си към него. Следващият път можеш да се върнеш  при "топлата вода" :)  
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: tania_si в 28-08-2011, 19:10:23
Бате Бино благодаря за отговора,
д-ра (всъщност пропуснах да уточня,  че не е д-р  - няма мед.образование, но така го наричат всички), няма нищо против класическия метод, споделих му че съм го правила със зехтин и лимон няколко пъти и той казва, че нещо не съм направила както трябва щом не излиза нищо. Той твърди, че с неговата билка и начин камъните излизали по-безболезнено или се разтапяли. Не знам може камък жлъчен да се разтопи, но както и да е. И аз мисля като теб, че зелената маса е зехтина и му го казах...Понеже предишните ми опити също бяха неуспешни, затова реших да пробвам и неговият начин. Със сигурност няма да се подложа на това 3-дневно мъчение отново. За загряването пишеше в указанието че се загрява дроба за 1 час вечер между 19 и 20h, 2-я и 3-я ден. Не знам честно казано не отричам и неговият начин - може и при други хора да действа, поне така съм чувала, но другите варианти ( аз правех по Малахов и Дар ) са по лесно поносими и по-логични... Всичко добро.
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: tania_si в 28-08-2011, 19:34:31
А между другото, скоро ме гледаха на ехограф, вярное , че черният ми дроб е леко увеличен, но камъни в жлъчката не видяха. Доколкото знам се виждат.
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: malina в 29-08-2011, 14:46:33
Ти на ехограф преди това ''пречистване по алексиев!!!'' ходила ли си? Всичко щеше да стане ясно: има камъни-после няма- значи работи!
И аз мисля, че зеленото просто е по-голямо количество жлъчни сокове, отделени заради изпития зехтин.
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: бате Бино в 29-08-2011, 17:54:30
Малина сигурно знае по-добре дали е така - Има разминаване в мненията дали всички камъни в жлъчката са видни на ехограф. Някои били холестеролни (меки) и не можело да се видят. Докато калциевите няма къде да отидат - виждат се .  Та за меките и на мен ми е интересно какво е положението. А може би е и въпрос на апарат.
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: malina в 30-08-2011, 11:43:41
Всички жлъчни камъни (и холестериновите и билирубиновите) са ехографски позитивни т.е виждат се-затова това изследване има 99% сензитивност- т.е нужен е само ехограф за да се докаже жлъчно-каменна болест
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: tania_si в 31-08-2011, 22:16:45
Хм, malina, не съм правила ехографско изследване преди това пречистване, но при положение, че аз нищо не видях да излиза значи, че и преди това не съм имала. Но пък чудя се има ли хора без нито един камък в жлъчката. За черният дроб съм сигурна, че няма такива...но за жлъчка не знам как стоят нещата. Аз ехографа го направих не за да проверя дали съм се изчистила, а защото имах една болка в дясното подребрие и си мислех, че е жлъчката, н о се оказа, че не е ...
Днес правих изследване  и на щитовидната жлеза, за коята Алексиев ми беше казал, че имам хипофункция и ми изписа билка...  (и аз му повярвах, защото имам симптоми- много бързо пълнея и трудно отслабвам, зиморничавост и т.н.) ...ами .. оказа се, че не е прав - всичко е в норма - и хормона и антителата...Мисля, че няма смисъл да го коментирам повече...
Има доста по-велики умове и авторитети както каза Бате Бино,  по които да се ръководя.
Хубав ден желая на всички  :Content_22:
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: бате Бино в 31-08-2011, 23:10:57
 Таня , благодаря. Абе , мисля си , че болката в дясното подребрие е най-вероятно да си е точно такова - жлъчка . :(
 За да боли една жлъчка , не е задължително в нея да има къмъни. И моята ме боли , пък уж няма нищо нередно в нея. Огромен процент хора имат такива оплаквания. На някои от тях им облекчиха състоянието като им "неутрализираха" жлъчката , ама не е това начина.. Дето вика Малахов - готови са да ви изрежат всичко ..:)

Но твоите "симптоми" ме разсмяха.. Ако си ги споделила на Алексиев и той не е вдянал веднага , че това е съвсем нормално за  тип "кафа", ( какъвто си ти най-вероятно)  значи трябва да му препоръчаме на момента да почне да чете Аюрведа. Без съблюдаването й  всяка оздравителна система е обречена на провал.
Но това не значи ,че трябва да го отречеш изцяло този човек. Възможно е да е много добър в някоя ниша от неговата област.  Това е трудното - да се уцели на кого къде му е силата и там да го ползваме :)   Защото един живот не стига да обхванеш всичкото познание , че  да го  осмислиш , тестваш, анализираш ,  и приложиш на практика.
Ако се имаш с него, попитай го това , което Николов от "ДАР" така и не ми каза ,въпреки че няколко пъти го мъчих ( опасен съм, докато не получа отговор на въпроса си , мога да взема душата на събеседника си  :) )
Интересува ме   какъв е критерият по който той преценява резултатите от диагностиката . Дали  1. това е  информация на  самия организъм за това , което го мъчи ( напр. жлъчка, сърце или стрес.. ) , както го отчитам аз по "моята" акупунктурна диагностика ,
( http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=1357.60  )
или 2. диагностиращият сам прави извод дали нещо  не е наред , сравнявайки полученият от диагностиката резултат с някакви референтни (еталонни) стойности  и по отклонението от тях прави своя извод .
(както всяко изследване в лаборатория например. )
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: tania_si в 03-09-2011, 17:30:46
Здравейте отново :Content_22:,
Бате Бино,
не знаех, че има толкова хора, които страдат от жлъчка без заболяване...
Моята интуиция ме подтиква да си мисля, че болката е в жлъчката, защото се влияе от храна и от билков чай за жлъчка. Ако „нищо ми нямаше” в жлъчката и „съм клинично здрава” както казват докторите – едва ли щеше да боли. Не мможе да няма причина за тази болка. За всяка болка има, така мисля... Помислих и за варианта да е някаква невралгия между ребрата, но тя от храна не се влияе. Беше изчезнала тази болка за няколко месеца (появи се през пролетта когато започнах зелените салати с лимон и зехтин), и бях забравила, че я има но сега отскоро пак започна. 2 дни бях на сух глад и ме болеше още повече. Ти какво предприемаш за облекчение?
За това, че докторите са готови всичко да изрежат и да решат проблема съм 100% сигурна, няма орган - няма болка. Вече съм минавала под ножа да ми изрежат нещо където ме боли, ама се оказа, че не ме е боляло това ....Но бях малка и не разбирах, сега нямаше да допусна това....
Що се отнася до Алексиев и „моите симптоми, които те разсмяха „  :D не, не съм му споделяла за тях, това си бяха мои разсъждения. Аз не обичам да ги улеснявам, защото се чувствах като на врачка и исках да чуя той какво ще ми каже, а не аз да си кажа симтомите и той да направи извода – това и аз го мога донякъде  ;)  Вярвам на ирисовата диагностика, но много зависи кой гледа и какво вижда.
Не го отричам, човека е помогнал на много хора, щом от цяла България ходят при него – сигурно има за какво, но не мога на 100% да му вярвам.
Нямам представа какъв е критерият за диагностициране, не съм и толкова гъста с него за да питам, мога само да предполагам, че е 2-ят, но това е мое мнение...Не ти отговарят в „Дар” вероятно защото отговора няма да ти хареса ^-^
Ти си прав наполовина за моя тип –Вата-Кафа съм...Може би аз трябва да чета повече Аюрведа, защото досега съм я пренебрегвала – моя е грешката, благодаря ти, че ме подсети  :thankyou:
Много ми стана  интересна "твоята" акупунктурна диагностика. Не се бях замисляла за това, че нещо в тялото може да е извън равновесие, но за тялото да няма проблем и обратно... Ще се радвам да го пробвам някой ден :)
Всичко добро!   :Content_22:
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: бате Бино в 03-09-2011, 18:40:49
Точно така ме боли и мен , Таня.  На периоди. без някаква логика.  Засега употребявам  единственото универсално лекарство за много болести - презрението :)
Чакам да ми мине и не очаквам пак да ме почне :)
Но трябва де се действа, че моят приятел д-р Хрушчов ме уплаши , че така полека лека .. и в един момент след 15-20 години - рак.
 За теб, съмнявам се малко да си точно тази доша, прекалено бързо щом качваш.. Много определящ е едрият кокал( особено глезен, стъпало)  Колкото е по-едър, толкова по отива към кафа.

За диагностиката - леко да прецизираме, -по-скоро  "нещо в тялото не покрива критерия за здраве "    или     " излиза извън границите на допустимото отклонение" ..:)
Което не му пречи да е в "равновесие "  като част от цялото.
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: tania_si в 03-09-2011, 19:53:22
Хм, странно, вярно е, че кафа са с едър кокал, но и лесно напълняват, а вата доколкото знам са слаби и трудно наддават, не съм с едър колал, но не е и много дребен, съвсем не съм слаба и напълнявам лесно. Почти наравно отговарям и на 2-та типа като има много от описанията за съответната доша, които са ми пълна противоположност или съчетанията от качества и белези не са точно такива. Правих няколко теста, само един от тях - индийски сайт - ме описва  като Вата, а останалите (бг) - Вата-Кафа. Честно казано объркана съм, може и да е от липсата на достатъчно информация... :(
Вероятно информацията се разминава в различните източници, а и може би трябва повечко да почета преди да твърдя нещо...
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: gogoplovdiv в 18-09-2011, 09:37:41
    Здравейте и от мен.
 Името ми е Георги. От Пловдив съм. Не успях да прочета всичко тук, но нека разкажа и за своите преживявания.
  Години наред нося със себе си алергии, асма, тежест в главата, постоянно нямах енергия и такива ти ми работи. По една друга причина се озовах при Никола Алескиев от Плевен. Ето каква беше неговата присъда:
- Камъни в жлъчката, разширен черен дроб, камъни в бъбреците, проблеми с щитовидна жлеза и нерви.
Нарамил торба  билки си тръгнах от града на епопеята и се захванах да си стягам тялото. След три дни на диета със сок от лимони и билка със зехтин- екстра върджън и често ходене до тоалетната, и след това два дни захранване, наитина се почувствах добре, направо политнах. За съжаление не се сетих да си направя ехография. Но пък сега наваксвам, вече си имам три такива. Вече си нямам камъни, но все още имам пясък. За съжаление не ми се прави повторно прочистване та съм решил тези дни да го започна с лекарство от аптеката. След дълго търсене попаднах на РОВАХОЛ- http://apteka.framar.bg/17001026/%D1%80%D0%BE%D0%B2%D0%B0%D1%85%D0%BE%D0%BB-%D0%BA%D0%B0%D0%BF%D1%81-30 
 Последния преглед във Военна болница на бъбреците ми се оказа, че имам само едно камъче в дестния бъбрек коло три милиметра. Обаче се оказа, че не всички камъни в жлъчния мехур и бъбреците се виждат. Новите апарати заснемат такива над два милиметра, но за съжаление неоцветени камъни въобще не ги виждат. Тези дни се очаква застудяване и се замислям пак да почна да пия съответните билки за бъбреци.
  И едно нещо което научих от авиатора Алексиев от Плевен. Не само каменните образувания трябва да се примахнат, но трябва съответните органи да се възтановят до нормалните си размери и начин на работа. Това е по- трудно и отнема наистина много време.
  Щитовидната жлеза. Тази жлеза с вътрешна секреция се оказа много трудна за диагностициране. На ехографа излиза съвсем нормална, но ако двама ирисулози далече на около 180 км един от друг, ти кажат едно и също, ще трябва да прежаля лично аз видяното от ехото. Та лекувам и нея. В началото с билки, а сега тъй като от известно време е доста жегаво използвам и билкови хапчета на д-р Тошков.
  Сигурно имам много да разказвам още, както и за неуспешния опит за прочистване на жена ми и за проблемите на дъщеря ми, но май ще падне писане. Питайте ако имате въпроси и предполагам с времето ще напиша всичко което ми мина през главата.
      Поздрави на всички. Ще се радвам да разменяме мнения.
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: gogoplovdiv в 20-09-2011, 19:34:38
      Здравейте отново!
   От днес сутринта започнах да приемам РОВАХОЛ. Да ви кажа малко ми е мазно и ментово в устата. Преди обяд се чувствах много отпаднал. След като обядвах се съживих. В момента ми е много заспало. С нетърпение гледам към възглавницата, но ако легна сега, ранна сутрин ще броя звездите, та ще почакам още малко до първия си сън. За да не ви досаждам, ще ви пиша след седмица. До тогава желая на всички приятно изкарване на празника.
       Желая много усмивки на всички ви!
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: malina в 03-02-2012, 14:31:37
И моето чернодробно пречистване не се получи...много съм разочарована...
Пих сокове четири дни- по ок 1,5л, на петия изпих 1л сок на обяд, надвечер излязох до аптеката за английска сол-в най-големия студ!, но пък там тъпата овца вместо англ.сол ми дала нишадър (а още по-тъпата овца си го плати и прибра в чантата без да го погледне). В къщи като видях, вече беше късно да се връщам и реших да пия слабителен чай-от оня китайския. Изпих три защото много-много не ми действа. В десет вечерта изпих 250зехтин с 250лимон, легнах и спах с електрическата възглавничка на корема.На сутринта-нищо, клизма си правих-пак нищо, чая ми предизвика разстройство, но камъни нямаше.И вече три дни ми е лошо, боли ме вдясно под ребрата и ми прескача сърцето.
Не знам дали защото е адски студ, а мен зимата много ме потиска, дали защото мъжа ми още не се е качил и стои по цял ден в къщи като буреносен облак и това допълнително ме тормози, дали заради английската сол..
така или иначе повече няма да опитвам засега...ще направя Шанкха-та в неделя, после житния режим пък ще видим, много ми се щеше да се получи.... :surpris_25:
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Даниела в 03-02-2012, 14:57:26
Малина, единствено като грешка отчитам ,че е трябвало да се затоплиш много повече,...а в тоя студ хич не е препоръчително да се прави това пречистване...Аз съм го правила три пъти  и всеки път беше различно, въпреки че се съобразявах с цикъла на луната и времето беше много по-топло....Хич не се притеснявай за тая английска сол, много по-добре е да си направиш клизма....А и на мен шанката миналата седмица  не ми се получи(с големи усилия изпих само 1 л. вода, и пречистването не беше пълно)...може би наистина в тоя студ човек нищо не трябва да прави
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: бате Бино в 03-02-2012, 17:37:44
Малинка, като се разнесе  буреносния облак ще организирам групово прочистване за неуспели. :) Можеш да се присламчиш.  Аз го правя по Семенова , малко по-различно е. В деня на прочистването не се яде и пие нищо, само специални чайчета и клизми на воля( Семенова е лауреат по клизмите, за нищо ги няма :) . А след лимонеца и зехтина се глътват малко стафиди.   
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: malina в 03-02-2012, 18:16:26
Да се разнесе ама замръзна Азовско море и кораба дето требе да го вземе се запиля някъде там.............
Ако си сериозен-първа съм в списъка!!
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: grow в 03-02-2012, 23:14:33
Здравей Малина,
значи като цяло за чистенето трябва много спокойствие и положителна нагласа,ума трябва да е освободен от всякакви "-" странични емоции.Ако споменатите количества сокове и масло са били приети еднократно,то най-вероятната причина за неуспеха са точно те.Дори загряването да не е пълно,макар и важно,когато се приемат достатъчно количество от смеските поне при мен се е получавало.Но лимоните и зехтина трябва да са в по-големи количества за по сигурно и по няколко пъти на ден! На мен ми е отнемало часове,по половин ден и повече,приемане на смеските и загряване преди да почне същинско чистене на организма с изхвърляне на камъни.Английската сол,клизмите и загряването са съпътстващи.
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Rai в 08-02-2012, 13:54:30
      Здравейте   :)
 
За мое съжеление  първият ми опит се оказва несполучлив,след като останх само с очакванията си
да зърна поне едно камъче   :surpris_23: Иначе си пих 4 дена сок от зелени ябълки и цвекло по 1.5л,
на 5-тия ден следобяд си направих клизма,пийнах си и зехтинчето и изтисканото лимонче  :Appetit_17:
след което бързо в креватчето,където имах среща с електрическото одеалце.Почуствах лек дискомфорт
само докато заспя,защото след това си подарих един дълбок сън и чак на сутринта след още една клизма
разбрах че камъчета май няма да видя  :surpris_25: Така и не разбрах на кое се дължи неуспехът ми,но
знам със сигурност че ще опитам пак и с удоволствие бих се пресъединила към колективното прочистване
на бате Бино  :)
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: tanq63 в 09-02-2012, 13:30:10
 

     Здарвейте,прочетох внимателно всичко за чистене на черен дроб и навсякъде има различни мнения.Лично аз направих едно прочистване,е не бях 100% доволна ,но имаше резултат.Схемата по която правих чистенето ми я даде мой познат,който прави тези пречиствания под наблюдение на лекрар.
 Явно всичко е свързано и има значение,за да има добър резултат.
  Аз в момента правя пречистването.То започна от вчера вечерта (08.02.12) с прием на 30г.английска сол.+ 100мл.вода.Лягаш си с елекртическа възглавница-но тя да е върху черния дроб(най-вече от 1.00 до 3.00 ч)
  Днес сутринта си направих клизма и изпих 20мл.сок от лимон + 100мл.гореща вода.През целия ден се ядат само ябълки в неограничено количество.Ако много огладнеете може препечена филийка.Трябва да се изпият 1.5 до 2 л. вода за деня.Приема се и мед с ябълките.
   Хапваш последно в 16.00 и после в 18.30 се пие англииска сол.Вода се пие до 18.00.В 19.00 се приема зехтина и лимоновия сок.Аз пиех по 100млзехтин и по 100 лимонов сок.ПРИЕМАЙТЕ ГИ ПООТДЕЛНО глътка зехтин,глътка лимон,на порции през 15 мин.Цялото количество се пие за 1 час.През ноща ел.възглавницата на черния дроб.
   Всичко се повтаря 3 дни,като на 2 и 3 ден 1 час след като се изпие зехтина се пие сок от грейпфрут 100-150 мл.
По време на чистенето на черния дроб е желателно да се прави апаратна детоксикация.
  Ако имате възможност и ако има къде си планувайте колонхидротерапия - за 4 ден
Аз лично смятам този път да увелича зехтина и лимона.
 Желая успех на всички.
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: бате Бино в 09-02-2012, 14:05:18
Таня , може ли да се разбере кой е този лекар? Не че е от особена важност, просто за информация. ( в случая дали е лекар или машинист кой знае какво значение няма , след като за "научната" медицина такива мероприятия са пълен абсурд и нито се преподават, нито се поощряват .) 
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Люба в 23-04-2012, 23:06:41
Пускам запитването си тука защото след перфектното първо ,с второто прочистване много се изложих(нещо се бях възгордяла хех),сега в неделя 22.04 правих за трети път и пак не излязоха камъчета,но в зехтина сложих 1/2 ч.л. счукан карамфил и през нощта имах странни усещания-болеше и пареше и сякаш наистина нещо си отиде от мен.На сутринта бях мн свежа пъргава и все хубави неща,но като "видим"резултат-нищо-само салатата от обяд.

Може би(но не съм сигурна )греша тук:
само по 500мл сок на ден,изпит на 2-3 пъти и то само сутрин
умора-колкото щеш(работа,детето,излизания...)
3 дневно гладуване наскоро(?)
Пречи ли когато изпия зехтинолимона да не лягам?Защото аз си щъках,е и полежах де,но нз
мъничко зехтин и лим.сок сутрин НЕ съм пила.

Най-вече наистина не зная пречи ли да сложа пак карамфил в зехтина,при положение че идната неделя ще повторя процедурата(знам ли нали се води противопаразитен,хората ги пият по схеми,или нещо мешам нещата)

моля ви хора,кажете ми който го прави успешно Непиейки сок(примерно само ги хапва ябълките и цвеклото)да обади защото...разбира се че ми свиди да купувам толкова ябълкища и цвекло.Разказът на Theodora ми даде надежда за това.
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Люба в 24-04-2012, 19:45:46
Егати поста дето имам горе-спеше ми се и е малко неадекватен.


Значи (сега по-сериозно):
  1.Моля някой да сподели ако провежда успешни прочиствания без да пие литри сок или ако пие примерно само един-два дни преди същинската част.
  2....еми няма друго ;D

Този път мисля да бъда много стриктна пия зехтин+лимонов сок сутрин,топла вода с мед също(и вечер),ще си почивам,ще се наспивам,вечер с грейката и всичко останало. Е,вземах си ябълки...пих малко сок днес..но ще ми е интересно някой с повечко опит да сподели за сока специално.

 :flowers2:
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Люба в 29-04-2012, 07:33:37
Цяла седмица
след работа-си почивах,малкия също така беше при баща си,дори с него не съм се занимавала,спях по 8 часа,пиех сутрин по малко зехтин и лимонов сок,след половин един час-топла вода с мед,вечер се топлех с термофор,всеки ден клизма,сок-вторник и сряда по 500мл,дните след това-по литър-следобед и сутрин.
В събота бях на работа до към 14 ч,прибрах се веднага след това и започнах топленето,към 16ч 2 клизми,18:30 зехтин+лимонов сок по около 200мл,в зехтина сложих и 1/2л счукан карамфил.След това легнах,но реших че ми трябва повече топлина и си пуснах една печка с реотании :surpris_22:От жега не можах да спя tooth
Такаа тази сутрин станах с вид на махмурлия,и след 3 клизми пак без камъчета като резултат се чудя какво да правя и съм леко ядосана.

Може да повторя тази вечер...незнам дали има смисъл обаче-това е 3ти неуспешен опит.
Нямаше да опитвам толкова пъти ако не беше първото много успешно прочистване и болките след него-наболява ме и боцка от тогава всеки ден като се натоваря малко повече.Разбира се беше супер глупаво-вместо бързо да повторя в началото на март,аз отидох на планина за 10дни а също и не се съобразявах с какво се храня(изобщо) защото реших че съм безсмъртна.Еуфорията замъгли разума ми и сега ще ям дръвцето.

Но има едно нещо-сутрин пия средната порция урина-това е супер полезен навик и ако храненето ми е ок,за да бъде съответно чиста и урината и го правя дълго време мога да се надявам че ще бъда в добро състояние до другата пролет когато може би ще си проведа прочиствания в правилния период(защото за тази година той приключи на 2ри април-броят се 72 дни от първото новолуние за годината).
Пък иии нали имам безсмъртна душа в крайна сметка  :bleh. tooth

На Люба-честито,а към останалите-подхождайте сериозно към процедурата :whistling2 - emotloader:
 
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Люба в 29-04-2012, 17:08:54
 tooth
 tooth tooth tooth



Те излязоха..следобед бахахаа.
  йей!
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: univer в 29-10-2012, 20:12:43
Здравейте Всички,
Да споделя и аз. От началото на предната седмица, минах на сурова лека храна, направих 3 хидро-колонотерапии през ден, всяка сутрин вземах по две лъжици зехтин и сокa на един лимон, малко след това, чаша топла вода и лъжица мед. Пих всеки ден по около две чаши ябълков фреш(може би не е било достатъчно). Вчера, 28-ми до 14:00 пих ябълков и морков фреш и хапнах няколко моркова. В 14:00 започнах да нагрявам областта на черния дроб с грейка. В 16:00 пих една лъжица английска сол в чаша вода. За съжаление, не получих никакъв позив. От 19:00 , за около 50 минути изпих 200 мл зехтин и 200 мл лимонов сок. След час и половина ми стана леко тежко и след около половин час премина. Продължих да нагрявам и в заспах някъде след полунощ. Станах днес 29-ти към 08:00. Никаква тежест не усетих. Пих 0.5 Литра сок от ябълки. Пропуснах да взема английската сол. Към 09:00  имах позив , съдържанието- обикновени фекалии. Към 11:00 изпих две чаши сок от грозде. Никакви позиви. Към обяд изядох „метличка“-та. И след като не можах да изкарам моите „камъни‘‘, наложи се да изкарам тези на бойлера(протече, много нагар падна). И сега реших да споделя в късния следобед.

Къде сгреших??
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: grow в 29-10-2012, 21:11:49
Здравей univer,
виж тая тема http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=4181.0  дано ти е от полза,
ако следваш последователно стъпките,вероятността да не стане е много-малка. Недей да приемаш по време на чистенето храна,единствено течности са препоръчителни вода,цитрусови,билки.Има време за други плодови и зеленчукови сокове и храни.
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: univer в 30-10-2012, 13:44:00
Grow,
благодаря ти за съвета и включването.
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: асен в 12-02-2013, 09:40:20
Основните проблеми при прочистване съм имал с неправилно или твърде бързо захранване и след това болки в черния дроб и жлъчката.
При последното прочистване имах болки при първото консумиране на сок и салата от червено цвекло и моркови в 11 и 13 часа след което болката продължи но след затопляне запозна да месърби.
преди това бях извърлил утайка и черни мазутоподобни петна но без камъни/предполагам от дроба/.
При предшни пречиствания не бях изхвърлял подобни петна а само т. зелени камъчета и св.кафяви дребни образувания.
Сега камъните ги изхвърлих на другия ден сутринта със метличката от предния ден. Предположението ми е че когато съм приемал храната изхвърлянето на камъните и изчистването е продължавало.
Само да спомена че предния ден пих сокове малко след 14 часа което може би е повлияло за по-трудното изчистване.

Та въпроса ми е как трябва да протече точно подготовката в деня на пречистване и кога и с какво да се захраним така че да се изчистят изцяло всички изхвърлени от дроба и жлъчката нечистотии
И друго-Английската сол вреди ли на стом.лигавица - това го твърди малахов както и гастро
ентеролозите?
Следващото пречистване искам да го направя на 27 феврураи - 2 седмици след първото - да го направя ли или да изчакам още една седмица?
Позволени ли са ядки и зад. зеленчуци м/у прочистванията и какъв режим да спазвам до следващото?
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Tedi Goat в 21-03-2013, 22:54:16
здравейте,

в книгата "Без прочистване няма здраве" на Г. Малахов има една рецепта за прочистване на Т. Бурева, която Малахов я дава за "проблемните прочиствания"
Снимах страничките, и ги прилагам по-долу.
Успех!   :kisss:

(http://)
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Tedi Goat в 24-03-2013, 12:28:15
(http://i.imgur.com/TNA2WJw.jpg)
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Tedi Goat в 24-03-2013, 12:28:56
(http://i.imgur.com/sDlUuFe.jpg)
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Tedi Goat в 24-03-2013, 12:29:28
(http://i.imgur.com/XpJTRt2.jpg)
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Tedi Goat в 24-03-2013, 12:30:00
(http://i.imgur.com/Alw3uUH.jpg)
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: бате Бино в 24-03-2013, 13:28:47
 Най-сетне успя , Теди.  :Content_14: ( Така е и в живота, от първият път рядко се получават нещата)
Един малък съвет да ти дам  ако ще преснимаш и друг път странички.. :) , така и ти самата ще си по-доволна от крайният резултат   :
1.  Преди да я щракнеш , натисни с пръстче страницата  за да се изправи  и така да могат да се четат  и думите в края , които сега попадат в извитата й част.
2.  Използвай по-силна светлина за по-добър контраст и четливост, а ако няма такава, включи светкавицата . 
Титла: Re:неуспешно чернодробно прочистване-помощ
Публикувано от: Tedi Goat в 25-03-2013, 22:24:47
най-накрая успях, да !  :Content_4 - emotloader:  :Content_4 - emotloader:
голям зор докато ги кача тия пусти снимки   ;D

да ти кажа моя апарат е доста смотан и светкавицата ми прави още по-гадни снимките - като осветени, аз затова снимах на ISO 

ами аз си помислих да придържам с пръстче, ама така снимам и пръстчето  tooth tooth