Форум Земя назаем
Суровоядство => Рецепти => Напитки - смутита, фрешове, енергийни сокчета... => Темата е започната от: hdeshev в 04-06-2010, 13:52:52
-
Докато се карате в онази другата тема, аз забърках една супичка и си облизах пръстите :essen: :essen:. Бързам да споделя.
Продукти:
- 2 големички тиквички или 3 по-малки
- 3 средни домата
- сол, зехтин, лимонов сок, чубрица, кимион
Караме според техниката, която открих скоро със супата от карфиол (http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=1277.0): белим тиквичките и почистваме доматите, нарязваме всичко на едро и го мятаме на S-образния нож на робота където "смиламе" до съвсем ситно; полученото нещо го минаваме през блендера, за да стане гладко пасирано.
Слагаме подправките на вкус. Аз ги сложих в голямата купа, докато режех със S-образния нож, но спокойно можете и да ги сложите накрая и да разбъркате. Допълнително, че при мен сместта стана леко гъста и затова добавих малко вода.
Идеи за подобрения:
- Лук и/или чесън. Според мен ще му отива, но се сетих чак след като бях измил и прибрал всичко от робота.
- Чушка или краставица. Не знам какво ще стане, но сигурно ще пробвам.
-
Звучи много вкусно, със сигурност ще я пробвам днес на обяд :essen: И без това имам доста тиквички, които се чудих как да оползотворя.
-
Бързо, лесно, вкусно :essen:
-
Обожавам сурови тиквички! Всички вкъщи ме гледат странно като ги ям така, ама кво ми пука :Р
Идейката е супер, сега им почва сезона и със сигурност ще си направя :)
-
Обожавам сурови тиквички! Всички вкъщи ме гледат странно като ги ям така, ама кво ми пука :Р
...
Много хора се учудват, като спомена ядене на сурови тиквички, но проблемът си е изцяло техен. tooth
-
Досега само нарязвах тиквичките и ги правех на салата, но тази вечер опитах да ги пасирам (вчера си натъртих венците със зеле) и докато пасирах последната порция миксера ми гръмна в ръцете и изкара много гъст пушек. Тази рецепта с пасирането да не е само за съвсем свежи и крехки тиквички?
-
... докато пасирах последната порция миксера ми гръмна в ръцете и изкара много гъст пушек. Тази рецепта с пасирането да не е само за съвсем свежи и крехки тиквички?
Съжалявам за миксера. :( Аз слагам всякакви тиквички и не съм забелязал особена разлика в твърдостта. Може пасаторите да са с по-слаби моторчета от блендерите по кухненските роботи (аз съм с такъв). То отделно, че има милиони видове блендери и пасатори с различни мощности...
Сега ми хрумна - ти да не би да си опитал да пасираш тиквичките ей така както са нарязани "на сухо"? Това може да е проблемът. Досега винаги съм го правел с някаква течност. В рецептата това става естествено като нарежеш на ситно тиквичките и доматите, защото доматите пускат доста сок. Иначе може и да се сложи малко вода.
-
Миксера беше на повече от 15 години - сигурно тогава не са били достатъчно мощни. Тиквичките ги бях нарязал, а върху тях имаше няколко доматчета "чери". Нямам навика да слагам вода в сурово приготвени ястия.
-
И аз направих супата, много вкусна стана :Content_22: :Content_22:
-
Любимата ми супичка е нещо подобно + чушки и краставица. (http://4.bp.blogspot.com/_xPALNze503w/TGqpes25CzI/AAAAAAAABHU/CTOH1lqDdSs/s1600/Supichka.jpg)
-
И едно крекерче от страни да има, да уплътни манджата :Appetit_17:
-
В случая са маслинки tooth
-
:Content_14: :essen:
-
Обожавам сурови тиквички! Всички вкъщи ме гледат странно като ги ям така, ама кво ми пука :Р
Идейката е супер, сега им почва сезона и със сигурност ще си направя :)
И аз напоследък си режа сурови тиквички към салатата и много ми харесват :).
Майка ми мърмори, че й били твърди и не знам си какво, ама още по-добре... като попадне на такова в салатата, ми го дава на мен - мир и разбирателство :angel: :love_028: tooth.
-
Аз ги стържа на рендето и проблем с твърдостта няма.