Форум Земя назаем
Суровоядство => Рецепти => Хляб, сухари, крекери, бисквитки... => Темата е започната от: vladi в 18-05-2009, 15:17:01
-
Още се сушат, но хапнах една, за да се уверя, че са вкусни.
1 ч.ч. сушени кайсии (накисват се във вода)
2 ч.ч. ленено брашно
1 ч.ч. вода*
Сушат се 2 часа на 45-50 градуса, обръщат се и се сушат още 4 часа или докато добият желаната твърдост.
*В оригинала на Казънс водата е от вътрешността на млад кокосов орех. Могат да се дават на бебета на 7+ мес.
-
Над 50 градуса,ензимите се разрушават ;) И става не много сурово :)
-
benato, мерси за инфото! Това е първи опит за сушене и си следвам дословно инструкциите. Веднага поправям и рецептата :)
-
Как бяха на вкус бисквитките след сушенето, Влади? Кайсиите мелят ли се или се режат?
-
Звучи много вкусно . . . тъкмо тези дни ми се ядат повече сладички неща :)
-
мен винаги ми се ядат...ма трябва да устискам до края на режима ;D
-
Марулче, страшни сте с benato! Една рецепта ще реша да добавя и тутакси ще ме разконспирирате, че само салати и кълнове съм правила. ;D
Кайсийките ги пасирах, доста мекички бяха.