Форум Земя назаем
Общи теми => Сподели, разкажи или просто напиши => Темата е започната от: muki_w в 28-04-2010, 19:38:51
-
Каква е разликата между типово 1750 ръжено 1850 и грахам брашното? с кое да си правя пицата сега :Confus_3:
-
Ето информация за грахамовото на английски. Ако не можеш да се оправиш ще ти го преведа:
http://en.wikipedia.org/wiki/Graham_flour
Общо взето е пълнозърнесто брашно. Съставките му - трици, кълнове и останалата част от зърното се мелят поотделно и след това се смесват пак.
В България май не се намира истинско грахамено брашно.
Ръженото би трябвало да си е от ръж. Пълнозърнесто значи, че зърната на ръжта са млени целите, тоест триците и кълновете не са премахнати.
Мен ако ме питаш, по-добре хвърли брашното и си направи сурова пица. Тук видях добри рецепти. ;)