Форум Земя назаем
Общи теми => Сподели, разкажи или просто напиши => Темата е започната от: muki_w в 15-03-2010, 12:40:12
-
На някои води пише,че са изворни,а на други трапезна,все с розов етикет.Има ли разлика между двете?И каква вода да се пие,преварена от чешмата или тази от горнобанските чешми?
-
:kisss:Язе си пием от кладенеца на село или от изворната селска чешма tooth
-
Има разлика. Изворната е от извор а трапезната не е от трапеза. :Content_4 - emotloader:
Трапезната може да бъде вода от водопроводната система филтрирана чрез обратна осмоза.
Бутилираната вода има няколко сериозни недостатъка и едно предимство.
Предимството е в леснотата на намиране, влизаме в първият най-близък магазин и готово. Недостаъците са
консервантите против позеленяване, тулол и ксилол с малко формалдехид от пластмасата на бутилката.
Заместваме хлора с друго или "танту за кукуригу"
-
Трапезната може да бъде вода от водопроводната система филтрирана чрез обратна осмоза.
И аз си мислех така, но се оказа (учих го), че т.н. "трапезна вода" е слабоминерализирана. Официално понятие като изворна вода май няма, все пак всички води са от извор tooth
Муки, що се отнася до Горна Баня, то събирателния басейн на тази вода е баш под сметището. Прави си изводите дали трябва да я пиеш точно нея ;)
-
eeeee ужас :D ми каква да пия?! уби всичко детско! имах чувството,че е веднъж пита :Confus_3:
-
Откакто съм в новата ми квартира, ползвам само чешмяна вода вкъщи - почти няма хлор в нея, за разлика от блока на родителите ми, където тече бяло от чешмата.
Използвам кана с филтър и сребро вътре, много вкусна става :) Старая се да ги редувам, но в офиса пия бутилирана, чешмяната е ужасна.
Също така ужасна е розовата Девин и водите за автомат, някакви йонизирани са мисля. Не мога да ги пия, освен на чай, имат много блатен вкус. Предпочитам минерална...
-
Бутилираната вода с розов етикет се води ниско минерализирана-тя може де се пие постоянно,докато високо минерализираната само за някакъв период,не много дълго.Между другото следете съдържанието на флуор-над 2.0мг.л се счита високо,например Девин розов етикет има 0.18мг,а девин син етикет 4.0мг което си е доста ,а както знаем флуора лесно се предозирва,а това не е добре.
-
Тук намерих интересна информация по темата:
http://pavirani.blog.bg/technology/2013/11/10/kana-s-filtyr-ili-sistema-ot-filtri-za-voda-kakvo-da-izbera.1203097
-
За водата препоръчвам на Линда Кейц - Животворната вода. Има доста богато инфо за различните видове вода. И там също пише че предимно трябва да се пие слабоминерализирана вода - трапезна, както и розовия Девин, ама вече какъв произход имат само те си знаят хаха...в моя град има няколко извора и пия предимно тази вода. Опитвам се да спазвам и тук някакъв баланс и за тва предимно изворната пия и смесвам с по малко трапезна или розов Девин, както и от водопровода пия съвсем малко, която я водят мъртва.