Форум Земя назаем

Общи теми => Съобщения за събития, новини и сурови срещи => Темата е започната от: Gubka в 15-03-2010, 08:25:40

Титла: Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: Gubka в 15-03-2010, 08:25:40
  Здравейте, в този прекрасен форум, на незаменимия сайт Земя На Заем, вярвам че ще срещна хората които се интересуват от опазване на околната среда, суровоядство, вегетарианство, биологично чисти продукти както и всички светли и природни начини да изживеем живота си усмихнати. Затова искам да отправя към вас най-топла покана, на когото би доставяло радост да работи в едно новооткриващо се биомагазинче, нека се чувства поканен. :).
  Магазинчето е анти-комерсиално, анти-стресово, анти-супермармаркет, анти-негативни емоции. Но най-вече магазинчето е ЗА - да имаме избор и да се храним по добре, да предоставим на хората възможност  за избор и да им покажем че ако искат да променят живота си към по-природна и здравословна ориентация, има място където да отидат и се чувстват у дома си.

Благодаря ви и много се надявам че тава мое малко съобщение ще предизвика вашият интерес и усмивка, и че някой ще види себе си като част от хубавата идея на нашето био магазинче  :Content_22:.


Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: SiMoNcheTo в 15-03-2010, 08:54:01
  Здравей Гъбке  :Content_22: тук всички се интересуваме от посочените от теб теми :) така, че си попаднала на точното място. Идеята за магазинче е страхотнааааа и още повече, че търсите персонал, който се интересува от това. Хубаво е хората, които продават да са компетентни и да им е приятно от работата. Кажи нещо повече за магазинчето, къде се намира, колко човека ви трябват, работно време... :) 
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: lilka в 15-03-2010, 09:07:42
Здравей, Гъбке и добре дошла  :fluretaa:
Я дай малко повече инфо за това магазинче от приказките  :peperudi:
Титла: Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: Gubka в 15-03-2010, 12:55:25
 Благодаря много за посрещането, добре съм заварила в този слънчев форум  :flowers2:

       Био магазинчето предстои да бъде окрито в края на април, искрено се надяваме да сберем над десетина усмихнати, съдечни хора със живи интереси към здравословния, еко и природосъобразен начин на живот. Защото когато сърцето ти принадлежи на една красива идея, осъществяването й е удоволствие, и макар работата да е важна, хубаво е да доставя това зареждащо удоволствие.

       Проявите ли интерес, не се колебайте, пратете ми лично съобщение или писъмце на ilonka_ivanova@abv.bg, можете да добавите една цветна весела автобиография със снимка. Също така можете да ми пратите на лично съобщение телефон за свръзка и аз ще ви потърся, за да се видим на живо.

       И както твърди един мой любим изказ "За повече контакти, търсете разклонител"  :D, разбира се не си взимайте разклонител, ако имате нужда от повече информация, аз с голямо удоволствие я предоставям, топла, актуална, току що излязла от офис-пекарната.  :):Cherries

      

Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: benato в 15-03-2010, 15:59:02
Не че се заяждам,но да ме осветлите  кое е полезното и здравословно в този продукт :
http://balevbio.bg/index.php?main_page=product_info&cPath=17&products_id=116

Произволно го избрах,а това:
http://balevbio.bg/index.php?main_page=product_info&cPath=24&products_id=194
Консервиран сок в алуминиева кутия ли е ? Ако е така,наздраве и да ви е сладко. Химическата индустрия запълва пазарна ниша,къде е мисълта за здравето тук? :surpris_23:
Анти това,анти онова,но въпроса е да изпълниш думите със съдържание.
Цитат
Но най-вече магазинчето е ЗА - да имаме избор и да се храним по добре, да предоставим на хората възможност  за избор и да им покажем че ако искат да променят живота си към по-природна и здравословна ориентация, има място където да отидат и се чувстват у дома си.

Ако с подобни продукти, това може да се постигне,вие сте на път да постигнете непостигнатото.
Всеки има право на изказ и самореклама,но коректноста създава лоялните клиенти,а тя изисква да се каже,че това си е химия и няма нищо общо със здравето.
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: titan в 15-03-2010, 16:35:39
Именно то е само БИО , но не е здравеполезно. Всъщност не видях да се предлага чиста храна.
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: benato в 15-03-2010, 18:50:17
Именно,затова говоря за химическа индустрия,а да не говорим,че био означава жив.
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: zigzag в 15-03-2010, 23:09:29
Бизнес,който гъделичка снобизма е печеливш(и тук има от тях),също и суетата.Нищо лично и нека Gubka не се засяга,Бог обича всички!
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 16-03-2010, 02:25:23
Бизнес,който гъделичка снобизма е печеливш(и тук има от тях),също и суетата.Нищо лично и нека Gubka не се засяга,Бог обича всички!
Това все едно аз съм го писал,  100 процента съвпадение.  :Content_14:


Бих добавил и доза позитивизъм.  Горещо приветствам инициативата ви, не мога да си позволя само да критикувам, в момента 02:13 се захващам да разглеждам продуктите и ако открия 5 артикула вписващи се в категория "здравословни" ще раздавам целувки.

Пс: Отделих над 30 минути внимателно разглеждане на интернет магазина. Информацията е на ниво, снимките на продуктите са големи. Приятна визия сте постигнали !
Не харесах нищо освен може би масло от авокадо (Кения ). Сред любителите на консерви ще пожънете успех 
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: Gubka в 16-03-2010, 08:07:07
Здравейте,

   Какво е БИО продукт- продукт, който е призведен без каквито и да е!!! химикали, затова не разбирам benato за каква химическа промишленост му се е сторило уместно да говори - всички съставки в пастета и в която и да е друга консерва са естествени и се ползват от векове от хората като консерванти - става въпрос за местни растения и гъби.!!! Така че моля benato да бъде конкретен и да ми посочи един химикал, който е прочел някъде в съдържанието!!!.Важно е да се знае че съставките на био продуктите са гледани без пестициди и изкуствени вредни наторители и всякакви други модерни земеделски приумици!!! Където пише продукт на биологично земеделие, това е където има звездичка до продукта - това означава че продуктът пристига от ферми, със сертификат за биологично чисто призводство. Лично за себе си, а и за хората които обичам не мога да си представя какво още мога да искам от един био продукт.

Колкото до свежестта - ДА - свежата храна е най- полезна и магазинът ЩЕ ПРЕДЛАГА такава, както и много неща домашно приготвени на място! давам още малко информация относно продуктите които предлагаме в Интернет, информация която е моето субективно мнение - повечето продукти са вносни, защото както знаете в България за съжаление не винаги можем да сме сигурни в чистия биологичен произход, Повечето продукти са от Германия, която е страна със строги принципи в биологично чистото земеделие, един различен свят в който зад сертификатите наистина застават качествените продукти.

Благодаря ви много за вниманието. Надявам се недоволните постове да са продиктувани от любопитсво и желание за знание, което аз много уважавам и вярвам че всички трябва да имаме любопитство, защото това е което ни движи да се развиваме.

Ако имате още въпроси с радост ще ви отговоря. Пожелавам ви слънчев ден :Content_22:

Послепис: Съжалявам че в България сме така затрупани с лъжи, съжалявам че всеки се опитва да измъква вместо да дава. Затова лично знам колко е трудно да не мислиш негативно и със съмнение, дори когато виждаш нещо хубаво. Все пак се надявам че с времето и борбата за по- добър живот ще се намери място и за оптимизма...а и за биологично чисто производство в България - защото ние най- много от всички имаме на разположение природните ресурси, за да призвеждаме хубави слънчеви храни. Нашият магазин ще се постарае максимално да работи със Български сертифицирани производители, защото местното производство е слънчевото сърчице на една страна.

И най - вече искам да знаете че моят пост не е реклама, той е единствено с цел, който ни хареса и ни подпомогне със своето доверие да стане част от нашия екип. :flowers2:
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: Petko в 16-03-2010, 10:13:00
Gubka, браво, че подбираш персонал по този начин. Уверявам те, че тук всички се съобразяваме с природата и със здравословното. Но има нещо, което ще ти стане ясно, само ако си чела доста във форума.
Идеята тук е да консумираме храни, които на първо място са полезни за организма ни, и чак след като минат този филтър, се интересуваме вече от качество, начин на отглеждане и т.н. За повечето от нас един био или органик соев пастет или плодов сок, са чисто и просто боклуци. Никой не се съмнява, че са отгледани коректно, както си пише в лиценза за такива храни. Давам(той Бенато го даде всъщност ;D ) пример:
Продукт: http://balevbio.bg/index.php?main_page=product_info&cPath=17&products_id=116

хранителни дрожди - много вредни....много сме ги обсъждали вече
картофено нишесте - и картофите и нишестето са боклуци, камо ли картофеното нишесте tooth ....картофи слагаме в някой от соковете(да, в суров вид, разбира се)
сушени гъби - гъбите са мъртва храна, не само според йога, а и според много други системи. За справка погледни в темата за гъбите във форума.
палмова мазнина - спорен продукт, който предизвика много полемики, дори на национално равнище.
С оглед на съставките и на това, че са произведени далеч от БГ, можем да отбележим, че от гледна точка на енергиите(ИН и ЯН) продуктът е мъртва храна.
Трябва да споменем и лошия избор за опаковка - пластмаса.
Като заключение мога да кажа, че само по време на война и масов глад, бих опитал от този пастет. Но не и в мирно време.

Gubka, може би написаното от мен ще ти се стори много критично, но по-добре, че не беше анализирал някой друг ;D
Само да добавя, че бонбони, шоколади, десерти, торти, хлебчета, фрешове, нектарчета, пастети, майонези, сосове, мюсли, бисквити сами си ги произвеждаме, или поне в повечето случаи, който не го мързи и има малко време, си прави сам храните. Който няма време или не обича да се занимава, си похапва сурови ядки, семена, кълнове, пресни плодове и зеленчуци, мед. Такъв режим на хранене изповядваме в този форум. Просто нямаме нужда от сертификати. Просто тук сме такива ;D :)
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: Gubka в 16-03-2010, 11:27:18
   Разбирам напълно за какво ми говориш. :) Храните които си описал като здравословни, ядки, мед, кълнове и аз употребявам предимно тях. Защото те дават жизнени сили. Но не съм човек, който изпада в крайности.Не вярвам че картоф или гъба гледана с любов и внимание може да ми навреди. Малка съм още, имам много да се уча за живота вселената и всичко останало.  И много да чета страниците на този форум :).

   Може би когато бях по - малка изпадах както и други хора, в крайност за всяка борба. Моята мъдрост сега е one step at a time, стъпка по стъпка в правилната посока, за правилната борба. Насърчавам биопроизводството, и уважавам суровоядството като начин на живот, мисля че двете в бъдеще могат да влезнат в хармония и взаимно да си помагат. Това си е лично мое мнение. Предпочитам да работя за добра промяна, отколкото да седя от едната страна на ринга и само да размахвам юмруци, в мач, който вече е бил загубен. Когато ям ядки предпочитам да знам че са гледани внимателно, без насилване на природата, вместо да взимам такива, произведени в машината на капитализма. Чисти храни, нима това не е идеята на сертификатите?

    Много се радвам че вие сте избрали да живеете по възможно най-чистия начин, искам това и за себе си, но както вече споменах имам още много да уча, затова мисля да започна от страниците във форума, от живия опит.  :peperudi:
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: titan в 16-03-2010, 12:15:57
  Разбирам напълно за какво ми говориш. :) Храните които си описал като здравословни, ядки, мед, кълнове и аз употребявам предимно тях. Защото те дават жизнени сили. Но не съм човек, който изпада в крайности.Не вярвам че картоф или гъба гледана с любов и внимание може да ми навреди. Малка съм още, имам много да се уча за живота вселената и всичко останало.  И много да чета страниците на този форум :).

   Може би когато бях по - малка изпадах както и други хора, в крайност за всяка борба. Моята мъдрост сега е one step at a time, стъпка по стъпка в правилната посока, за правилната борба. Насърчавам биопроизводството, и уважавам суровоядството като начин на живот, мисля че двете в бъдеще могат да влезнат в хармония и взаимно да си помагат. Това си е лично мое мнение. Предпочитам да работя за добра промяна, отколкото да седя от едната страна на ринга и само да размахвам юмруци, в мач, който вече е бил загубен. Когато ям ядки предпочитам да знам че са гледани внимателно, без насилване на природата, вместо да взимам такива, произведени в машината на капитализма. Чисти храни, нима това не е идеята на сертификатите?

    Много се радвам че вие сте избрали да живеете по възможно най-чистия начин, искам това и за себе си, но както вече споменах имам още много да уча, затова мисля да започна от страниците във форума, от живия опит.  :peperudi:
Здравей и от мен , само искам да вметна, че гъбки гледани с любов има само в гората, където човешки крак не е стъпвал, там Природата ги е отгледала с любов, иначе ги гледат върху един компост, където изсипват чували с гипс и разни други минерали.
Освен това не участвай в нкакви борби, войни - това си е чиста загуба на енергия и средства :) И третото след като една храна е пакетирана със сигурност има химикали, за които може и да не знаеш. Както в почти всички пастети слагат овкусители , за които знаем че са вредни , но на 90 % от опаковките не се изписват - познай защо. Разбира се има си хора, които не считат здравето си за приоритет номер 1 и вероятно те ще са ваши клиенти и ще оценят продуктите ви по достойнство. А когато започнете да продавате жива храна с доказан произход и любов в отглеждането ще ни спечелите и нас. Пожелавам ти успех в начинанието и да се развивате :)
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: Petko в 16-03-2010, 12:16:06
Крайностите лесно се виждат, когато се изчистим. Колкото и добър, мил, любвеобилен да е един човек, изчиствайки се(дебело черво, шанка пракшалана и т.н.), започва да разбира света по съвсем друг начин. Това е нещо като да получиш нови сетива, които при раждането не са ти били дадени. Тогава, когато се изчистиш, ще разбереш какво става в организма ти при консумирането на този пастет, да речем ;) :)
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: mariiina в 16-03-2010, 12:19:21
 :kisss:Еееееееее, млого си прав за сетивата...работата е там, че те са ни дадени по рождение, които ние волно и неволно , закърняваме,затваряме и се получава ,така че гледаме и невиждаме, слушаме и не чуваме! :surpris_23:
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: Petko в 16-03-2010, 12:25:50
:kisss:Еееееееее, млого си прав за сетивата...работата е там, че те са ни дадени по рождение, които ние волно и неволно , закърняваме,затваряме и се получава ,така че гледаме и невиждаме, слушаме и не чуваме! :surpris_23:
Напълно си права, бабо! Работата с тея сетива свършва още на 8-мия месец, когато захранват бебетата с месо :-X :-X :-X Голяма грешка, за която д-р Спок в последните си книги предупреждава да не се допуска :pensif_29:
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: benato в 16-03-2010, 12:41:33
Гъбке,задай си въпроса,аз бих ли яла този продукт,бих ли пила косерва от портокалов сок(био)това е киселина в алуминиева кутия,на това казвам химия.Би ли хранила детето си с това? Аз не бих.
Аз искам от един био продукт да е жив ,да ми дава енергия,минерали и витамини,и други такива.
Изкарайте да продавате пресен спанак,без пръскане и торене,маруля,лук,моркови,краставици, домати,орехи,семена,сушени български плодове без сяра, зехтин био,но не пречистен с пара,мед който не е центруфугиран и е 100%чист,кокосови и какаови масла-студено пресовани,тахан суров,това са за мен био продукти,а дали е химическа или ти му казваш-хранително вкусова промишленост,названието е без значение.
Полезноста на продуктите в сайта ви, е съизмерима с витамините по аптеките. Полезноста се изчерпва с ползите на продавачите.
Аз ще дойда в магазина ви,когато е готов и когато видя полезни неща,вложена любов и мерак,ще ви поздравя,тук не сме черногледи,а реалисти,държим нещата да се наричат с истинските им имена.

И молбата ми е да има повече живо БИО :Content_4 - emotloader:
мъртвото и преработено до неузнаваемост БИО има красотата на повърната абитюрентска рокля. tooth

П.П. Петко,като спомена Шанка-пракшалана,днес му друпнах една с 3,5ж литра вода и завършека с прясна. :laugh: :laugh:
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 16-03-2010, 13:03:31
Давам пример за надпис на етикет:
Съдържа диви малини и боровинки, брани в  троянския балкан, сушени при 48 градуса, добавена 1 процент аскорбинова киселина за консервант ( vitamin C )
или
Овес за покълване отгледан в добруджанска нива, реколта 2009-2010, олющен с патентовани машини внесени от Япония( Китай).
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: Gubka в 16-03-2010, 13:48:58
Гъбке,задай си въпроса,аз бих ли яла този продукт,бих ли пила косерва от портокалов сок(био)това е киселина в алуминиева кутия,на това казвам химия.Би ли хранила детето си с това? Аз не бих.
Аз искам от един био продукт да е жив ,да ми дава енергия,минерали и витамини,и други такива.
Изкарайте да продавате пресен спанак,без пръскане и торене,маруля,лук,моркови,краставици, домати,орехи,семена,сушени български плодове без сяра, зехтин био,но не пречистен с пара,мед който не е центруфугиран и е 100%чист,кокосови и какаови масла-студено пресовани,тахан суров,това са за мен био продукти,а дали е химическа или ти му казваш-хранително вкусова промишленост,названието е без значение.
Полезноста на продуктите в сайта ви, е съизмерима с витамините по аптеките. Полезноста се изчерпва с ползите на продавачите.
Аз ще дойда в магазина ви,когато е готов и когато видя полезни неща,вложена любов и мерак,ще ви поздравя,тук не сме черногледи,а реалисти,държим нещата да се наричат с истинските им имена.

И молбата ми е да има повече живо БИО :Content_4 - emotloader:
мъртвото и преработено до неузнаваемост БИО има красотата на повърната абитюрентска рокля. tooth

П.П. Петко,като спомена Шанка-пракшалана,днес му друпнах една с 3,5ж литра вода и завършека с прясна. :laugh: :laugh:

С радост ти отговарям.  :Content_22:

    Да в магазинчето ще се предлагат свежи продукти, отгледани с любов във био ферми, които не използват вредни пестициди. Подчертавам свежи, в суровия им вид. Така че си добре дошъл да разгледаш, да прецениш, да видиш сам за себе си. Вярвам че ще ти бъде интересно :).

А относно био продуктите, повърнато не е първата ми асоцияция , нито стотната, предполагам предпочитам повърната бална рокля, защото повръщането е физиологичен процес, присъщ на човешкото тяло и не се срамувам от собственото си тяло, а и защото ще я сваля и изпера, поне ще имам рокля...избор.

За добавката в храна - витамин C, може би нещо не съм разбрала, но аз витамин C взимам и извлечен от грейфрут, помага ми когато се чувствам слаба, обикновено когато се сменят сезоните. Влива ми енергия.
Без да налагам начин на мислене, изказвам своято мнение. Добавките в био продуктите са естествени, всяка съставка също...няма нищо излезнало от лаборатория. И да. Грижа ме е много за собственото ми здраве и за здравето на хората които обичам, затова тези продукти са достатъчно добри за мен.

 Животът, който описвате като здравословен наистина е, но ми се струва че хора с отворено пречистено съзнание, не би следвало да се нахвърлят и изяждат нови идеи. В поста ми не е имало каквато и да било принуда да използвате тези продукти. И въпреки това ме обвинихте в недоглеждане към собственото ми здраве. За това ще ви кажа:

Тези продукти не съдържат каквито и да било ИЗКУСТВЕНИ добавки,
които са вредите за здравето
. БИО продуктките лирично казано са сготвените дарове от природата, в опаковка, това е начинът по който аз ги виждам, в тяхната същност.  Летата съм прекарвала на своето село, много добре знам какво е да си отгледаш храната с любов, да си я нарежеш и сготвиш...и да има разлика! Затова когато някой ми предлага домати, които не са насилствено отглеждани, хората които са ги оглеждали са били справедливо платени (fair trade), плодчетата са събрали слънце, след това са били откъснати, нарязани, сготвени и пакетирани, пристигат при мен... ДА ще ги взема и ще им се радвам, защото знам че някой се е грижил за тях, когато аз съм нямала време.

В която и да е религия, вярване или духовен път вярвам суетата от постигнатото няма място. :flowers2:






Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: Petko в 16-03-2010, 15:42:10
Тук не става дума за суета. Всеки има определен опит в суровоядството и изчистванията и споделяме.
Защо да пия екстракт от грейпфрут, а да не си изцедя сокчето му :surpris_23:
Прочети за праната ;) Ще ти бъде интересно :)

П.П. Браво, Бенато! Ти ставаш вече опитен шанкист :Content_14:
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: benato в 16-03-2010, 17:29:17
Виж Гъбке,ти влезна с гръмки фрази,че създавате нещо уникално и специално,здравословно,антикомерсиално. А се оказа ,че такова чудо няма,затова изказахме мнение,иначе си продавайте каквото желаете.
Самата идея да продаваш нещо и да е антикомерсиално е много збъркана.
Много по добре е,да се яде захар,месо млеко,яйца,отколкото преработените боклуци и заместители.Консерви,тръстики,соя,царевични сиропи и всякакви мутанти,да не мислиш,че някой вярва на етикетите?
Американците започвайки с тези заместители,станаха най-болната нация и най големите прасета. Тези боклуци от сайта, са подобна залъгалка за заблудени овце. Истината е проста,но не е комерсиална, СУРОВА И ЕСТЕСТВЕНА ХРАНА! Сезонна,местна,свежа и проста.

Прочетох ти поста,отново и осъзнах ,че съм пропуснал основната ти идея,да намериш подготвен персонал,а аз помислих,че нещо те вълнува сайта и начина на живот избран от съфорумниците. Наистина няма смисъл да се спори за предлаганите от вас продукти,това не дава на никого нищо.
И ако може да ми разкажеш,как се прави антитърговска търговия-антикомерсиално магазинче,че аз имам два магазина и ми е интересно,а и съм учил маркетинг.
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 16-03-2010, 17:48:27
Гъбке изясняването на проблемите води до тяхното решаване. Главен, централен проблем  е мързела. Даването на съвети е лесно и не изисква усилия но основния проблем  е другаде. Искаме да консумираме но няма кой да произведе. И няма кой, защото градинарството и като цяло земеделието е неблагодарна и трудна дейност. Все ще се намери я градушка я цигани съсипващи реколтата или недоизмислен пласмент с високи транспортни разходи. Това дето сте го захванали е  един добър обещаващ бизнес, вземане на пакетирани неща от някъде и препродаването им, но на форума не може да помогне. Ще ни съживите интереса когато станете координатори на малки стопанства пръснати из България и произвеждащи храна.
За това се иска много вяра и много труд, риск и късмет. Без заеми и европейски кинти няма как да се мине. Селското ни стопанство е съсипано а производителите са разорени.
Има десетки английски или немски сайтове за сурови храни. Ваша задача е да внесете голям контейнер, гонейки ниска цена. Ако аз купя какаови зърна 1 килограм от Англия ще ми стъпят на 70 лв най малко. Ако вие купите контейнер от борса на едро и минете през такси и мита, ще ви стъпи на 10 лв /кг  и пускайки очевадно търсен продукт на ниска цена популярността ви е гарантирана.
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: amazonian в 18-03-2010, 17:03:25
Гъбке, малко преувеличаваш, като казваш, че магазинчето е "анти-комерсиално" - това си е комерсиален обект, при това предлагащ скъпи "био" храни - наистина, съвременната система на икономика и селско стопанство ги направи лукс, докато за нашите баби и дядовци много по-добра храна е била нещо съвсем нормално, с нищо незабалежително.

Аз съм далеч от идеята да се нахвърлям с обвинения, обаче. Мисля, че в подобни магазини винаги мога да намеля нещо полезно - което и да е по джоба ми при това. Бих си поръчала спирулината, например. За гъбите не знам, не съм се осведомила достатъчно защо са "мъртви" - при това в сайта има рецепти с гъби. Струва ми се, че по линията на ограничаването ще се огранича твърде много, ако се откажа и от гъбите, но не казвам, че Петко не е прав. За мен засега е правилно да ги ям - може би по-късно ще "се осъзная"  ;).

И аз искам градинка. Но живея в апартамент и засега не ми е практично да отида на село и да посветя цялото си време на храната - и да се откажа от работата си, която обичам и която е полезна освен това. И всъщност не искам да живея както баба ми на село, независимо че й завиждам за вкуса на доматите. Затова се радвам, че писа тук - подчертавам като реклама и най-малкото ще дам координатите ти на моите бивши колежки, които работят на Цариградско шосе.

Успех и дано в магазини като вашия да се появят и стоки на народни цени, защото здравословната храна не бива да е лукс-прищявка.
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: Gubka в 18-03-2010, 19:10:15
Виж Гъбке,ти влезна с гръмки фрази,че създавате нещо уникално и специално,здравословно,антикомерсиално. А се оказа ,че такова чудо няма,затова изказахме мнение,иначе си продавайте каквото желаете.
Самата идея да продаваш нещо и да е антикомерсиално е много збъркана.
Много по добре е,да се яде захар,месо млеко,яйца,отколкото преработените боклуци и заместители.Консерви,тръстики,соя,царевични сиропи и всякакви мутанти,да не мислиш,че някой вярва на етикетите?
Американците започвайки с тези заместители,станаха най-болната нация и най големите прасета. Тези боклуци от сайта, са подобна залъгалка за заблудени овце. Истината е проста,но не е комерсиална, СУРОВА И ЕСТЕСТВЕНА ХРАНА! Сезонна,местна,свежа и проста.

Прочетох ти поста,отново и осъзнах ,че съм пропуснал основната ти идея,да намериш подготвен персонал,а аз помислих,че нещо те вълнува сайта и начина на живот избран от съфорумниците. Наистина няма смисъл да се спори за предлаганите от вас продукти,това не дава на никого нищо.
И ако може да ми разкажеш,как се прави антитърговска търговия-антикомерсиално магазинче,че аз имам два магазина и ми е интересно,а и съм учил маркетинг.

 
 Здравей, Досега наистина не бях те разбрала. Толкова негативна енергия не ме е обливала досега признавам си, и то от човек който се пише за духовно извисен, от човек който не ме познава, а вече смело твърди че не си пазя здравето, че подлъгвам хората да ядат боклуци и че не се интересувам въобще от този форум. Ами щом ще твърдиш такива неща нека се запознаем.

На 24 години съм, бакалавър биолог, искам да се занимавам със здравословно хранене професионално, затова смятам да запиша магистратура Екологична Биотехнология в Софииски Университет. Природата и природосъобразният начин на живот са моята най - голяма страст и слабост,обичам планините, хората, които срещам там, зимните спортове. Гладувала съм няколко пъти за кратки периоди от време, била съм суровоядец за година, ако не се лъжа 2004, приятелите ми до един всички са природни почитатели....и да,много ми харесва и сайта и форума, а до съвет на Мер съм се допитвала много преди въоще да се появя в този форум...май това е достатъчно изчерпателно засега.

Каза че имаш два магазина, Да не би тази жлъч, която изливаш върху мен и биопродуктите, да е просто продиктувана от търговеца, а не от духовно извисения човек? Друго обяснение не мога да намеря, особено на факта че съветваш по - добре да се яде месо. И да, в Германия всичко БИО е качествено, защото няма нищо общо с нашата действителност, но предполагам, че ти си наясно с този факт. И не си затваряй за пореден път ушите, когато ти казвам че в магазина, ще се продават пресни плодове и зеленчуци от България, както и Млечни продукти - пак от България!
 
Моят пост НЕ Е РЕКЛАМА, това е работата на рекламен отдел. Затова махам всички данни, за да се предпазя от повече изопъчения. Ако накой иска информация за работата с удоволствие ще я дам в лично съобщение :). Идеята ми да намеря колеги сред свестни хора от този форум, които търсят работа, се изроди във жлъчните съобщения на собственик на два магазина, който е духовно извисен. Няма да коментирам повече, защото не изпитвам нуждата да товаря някого с негативна енергия. Всичко което искам е да помогна.

  Днес бях в склада...и ми се напълни сърцето, :Content_22: че в България ще се предлагат такива продукти - КОИТО НЯМАТ МУТАНТИ ( не се притеснявай сертификатите са точно за това, но и това няма  как да не го знаеш), нямат химически добавки, НИТО ЗАМЕСТИТЕЛИ, а са продукти които съдържат само и единствено естествени съставки...и предпочитам да си купя тофу за 5 лева и да го ям две седмици...вместо да си купя от магазина и да се превивам от киселини цял месец. Това е моето мнение...все още си търсим хора. :flowers2:
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: бате Бино в 19-03-2010, 02:30:04
Я и аз да се включа ,че май има нужда :)
Каква е ситуацията и как да я анализираме.

Явно достатъчно обезверена от неколкократните си неуспешни  опити да ни убеди в своята компетентност по отношение на това - кое е здравословна храна и кое не е , ГЪБКА прибягна отчаяно до помощта на  последния си коз -  дипломата си за биолог .:)  Което би трябвало да се тълкува така : "Ако аз не успях да ви убедя , нека това да свърши моята диплома! "   :)  
 Добре ,ама както знаем   " ако баща ти не е оставил наследство, не се надявай на вуйчо си "  :)

Гъбка или не е на 24г. или има видения някъде из  реалността на 1980г , (или някъде там) където гаранцията за компетентност (и образованост ) беше наистина едната гола диплома. :)
  /По диплома те назначават  в предприятието , в завода , където   дори и да си тотален сюньдюк и  некадърник ,все ще изкараш до пенсия, докато те местят от отдел в отдел. /

Трябва веднага да опитаме ( от добро сърце ,разбира се )  да помогнем на ГЪБКА  колкото може по-скоро да се отърве от заблудата си ,че академичността  в която и да е област има нещо общо с истинската компетентност за нещата. Разбира се, че титлите въздействат на масата (главно недостатъчно образовани люде. Понеже те не са учили, са спокойни и доволни ,че някой друг ще им поднесе на тепсия всичко, което са изтървали , докато са се наливали по кръчмите и са дремели по чиновете  .. ) .
 Това  добре се съзнава И ЕКСПЛОАТИРА  от успелите да се домогнат до тези титли   службогонци - ето, Христо Мермерски е добрият пример - титлата ПРОФЕСОР е написана с по-големи букви от самото му име ( погледнете книгите му)  -Да не би някой случайно да се усъмни в неговата ерудиция !!  Доц. Байкова е другата лауреатка. Направо затаявам дъх ,когато пак  се появи отнейде..
  Естествено - баба Гицка от  с. Голосерци е във възторг ,че има щастието да чуе и попие всичко мъдро, излизащо от златните уста на тия мили висококомпетентни "експерти".   Но дали наистина запознатите  ще дадат същата оценка ?   Това няма никакво значение за титулования. Той е спокоен, че титлата му ще го защитава във всеки спор, дори той самият да е "въздух под налягане" .
/ "Всяка пустиня се гордее със своите миражи "/
(Така моят преподавател по информатика в университета (беше доцент, сега е професор)  не можеше да работи на компютър , а беше декан на факултета по информатика.Всички му се смеехме , но ето- той ни отмъсти - стана професор!  :) )
А пък според плешиво-потният шкембелия с неприятен дъх - доц.П. -дипломиран ,но перманентно надменен  кардиолог във Варна - здравето на сърцето нямало нищо общо с начина на хранене ,нито пък с двигателната активност.??   Няма смисъл да спориш с него, така и така половин Варна ходи при него да ги "консултира", нали е ДОЦЕНТ..  (аз се пробвах да поспоря , но пресмятайки наум теглото фекални камъни ,които такъв голям корем неминуемо съдържа  ,пропуснах част от "аргументите" му и  взех ,че се отказах  )

Същото ( да става за присмех на наистина компетентните ) очаква и наша ГЪБКА , ако не промени  подхода си към нещата.  Вместо   да се вслуша поне  малко в уроците на по-напредналите ,  тя продължава  да упорства в милото си невежество, ( вероятно заради все някаквата подготовка в нейното школо ) вместо да използва възможността да се самоусъвършенства ,при това БЕЗПЛАТНО. :)

Верно ,че да си нахъсан и самоуверен   понякога е достатъчно за да се издигнеш в нашето общество . Но  ако наистина имаш претенциите  за познание - консумирай го,  то ти е на тепсия - целия форум !

Гъбке, можеш да си запишеш кога ти го е казал бате Бино - ако щеш няколко магистратури и няколко докторантури  завърши  , но повече от това ,което би могла да  прихванеш  тук от тези ,които характеризираш като "злъчни" и "негативни"  (  benato, Petko ,Amazonian,  Ortodoksalen, Титан, моя милост ... и др. ) там по колежите няма да научиш! / прегледай им постовете на тези хора  и си помисли /
 Просто някои неща не се учат в училищата. Но явно си малка да го осъзнаеш .

Иначе ще изпадаш в конфузна ситуация и ще се червиш ,когато се случи някой по-запознат да те гъбарка ,(особено ако е по-устат като мен :) )  точно както днес се почувства жената в магазина за здравословни храни , тук във Варна. Питам я  " Абе онова масло от гроздови семки май не е студено пресовано? " А тя ми отговаря : " Ами да ,рафинирано е.  Затова се  препоръчва за готвене."
Веднага давам наставление на по-старшата "сътрудничка" до нея :
" Да се погрижите! Колежката вероятно е нова и не е запозната ,че подходящността  на едно масло за готвене не зависи толкова от  неговата обработка , колкото   от състава му" . Съгласен съм, че може да се обиди , но пък ще го научи за цял живот!

А, и последен приятелски съвет от мен : Ако ще ставаш консултант (или каквото и да е там по-после) ,  пипни малко българския ! Ще тежиш повече. ( чуждите езици се вижда ,че ги владееш)  Първите два поста са на доста лош български. Особено първият. Като че ли е директен превод от някакво презокеанско рекламно сугестиране. Типичният напоследък блудкаво-лукав , мазен  маниер на рекламиране , при това с кофти лексика.

Аз просто взех отношение , дано пак не ти се привидят жлъч и негативизъм  :)
А може би ти така наричаш другарската критика , кой знае :)

 
 
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: mariiina в 19-03-2010, 08:32:13
 :kisss:При така развихрилия се конструктивен и мноооого полезен спор , не мож и баба ви да не си развей мнението...Сега, пак всички сте прави...Защо????Ами защото всичко има място в живота!Разбира се, че най-добрия начин да ЖИВЕЕМ И СЕ ХРАНИМ ЗДРАВОСЛОВНО , е сами да си произведем, това ,което трябва да изядем при това с мнооого любов.И не ми излизайте с оправданието, че живеете в града и не мож си одите до близко местенце да си произвеждате през почивните дни, не ми се оправдавайте... Аз го правя от 100 години :surpris_23:А за магазинчетата...все още имат място в опърпания ни животец и то точно заради тези с оправдания!!!Чувам, т.е. чета, че и тези от родовите имения ща продават излишъците си.Значи, ще има итакива магазинчета.А да ви питам каква е разликата между продажбата на някои от тези продукти на пазара или в магазин?  :o
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :
Публикувано от: Buku в 19-03-2010, 09:44:26
:kisss:При така развихрилия се конструктивен и мноооого полезен спор , не мож и баба ви да не си развей мнението...Сега, пак всички сте прави...Защо????Ами защото всичко има място в живота!Разбира се, че най-добрия начин да ЖИВЕЕМ И СЕ ХРАНИМ ЗДРАВОСЛОВНО , е сами да си произведем, това ,което трябва да изядем при това с мнооого любов.И не ми излизайте с оправданието, че живеете в града и не мож си одите до близко местенце да си произвеждате през почивните дни, не ми се оправдавайте... Аз го правя от 100 години :surpris_23:А за магазинчетата...все още имат място в опърпания ни животец и то точно заради тези с оправдания!!!Чувам, т.е. чета, че и тези от родовите имения ща продават излишъците си.Значи, ще има итакива магазинчета.А да ви питам каква е разликата между продажбата на някои от тези продукти на пазара или в магазин?  :o

Съгласна съм с това мнение  :). Аз, бабо, за мой срам, съм точно от ония с оправданията  ::) - да, искам да се храня и живея здравословно; да, придържам се към всичко споменато в поста ти, и в сайта въобще... Но все пак винаги има и други фактори (пари, големи разстояния, липса на време поради работа/учене/и двете). Начинаещ-суровоядец съм, както и мнозина тук (никой не се ражда научен - хехе, пак оправдание  :bleh) - преди всичко ям плодове и салати, ядки и зърнени, но обичам от време на време и да се глезя с разни бисквитки/шоколадчета/бонбончета, не смятам, че е престъпление. И понеже невинаги имам време, а и достатъчно опит със суровите рецепти, определено бих предпочела да си купя чат-пат някоя подобна глезотийка от био-магазин като този, отколкото разните бълвочи на пазара, бъкани със захар, консерванти, аромати, оцветители и т.н. Поразгледах предлаганите стоки и ми се струва, че повечето са добра алтернатива... Е, с уговорката, че все пак си остават от магазин, де (Петко вече спомена за прана ;)). Иначе за соковете в консерви и кутии няма място за спор.

Само на последния въпрос ще отговоря - разликата е в цените (поне в повечето случаи)  ;).

П.П. И, хора, наистина, не бъдете толкова строги с момичето - вярвам, че намеренията й са добри  :Content_22:. Разбира се, важно е и ние да покажем, че имаме собствени знания, критерии и разбирания за нещата, а не попиваме всичко, което ни залива отвън и не приемаме всяко нещо с етикет "БИО" за потенциелно добро и безопасно ;). Е, според мен вече успяхме (успяхТЕ, де, аз където не съм взела участие, не се слагам) - айде сега да запазим добрата атмосфера, не е нужно да става бойно поле  ;) :love_028:.
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :
Публикувано от: benato в 19-03-2010, 10:30:55
Виж Гъбке,ти влезна с гръмки фрази,че създавате нещо уникално и специално,здравословно,антикомерсиално. А се оказа ,че такова чудо няма,затова изказахме мнение,иначе си продавайте каквото желаете.
Самата идея да продаваш нещо и да е антикомерсиално е много збъркана.
Много по добре е,да се яде захар,месо млеко,яйца,отколкото преработените боклуци и заместители.Консерви,тръстики,соя,царевични сиропи и всякакви мутанти,да не мислиш,че някой вярва на етикетите?
Американците започвайки с тези заместители,станаха най-болната нация и най големите прасета. Тези боклуци от сайта, са подобна залъгалка за заблудени овце. Истината е проста,но не е комерсиална, СУРОВА И ЕСТЕСТВЕНА ХРАНА! Сезонна,местна,свежа и проста.

Прочетох ти поста,отново и осъзнах ,че съм пропуснал основната ти идея,да намериш подготвен персонал,а аз помислих,че нещо те вълнува сайта и начина на живот избран от съфорумниците. Наистина няма смисъл да се спори за предлаганите от вас продукти,това не дава на никого нищо.
И ако може да ми разкажеш,как се прави антитърговска търговия-антикомерсиално магазинче,че аз имам два магазина и ми е интересно,а и съм учил маркетинг.

Гъбке,нещо се обърка тотално,къде видя злоба и жлъч? :surpris_22:
Мнението ми ,че портокал в алуминиева консерва е боклук? Или другите преработени боклуци?
Или че казвам нещата с истинските им имена?
А да забеляза нещо лично да съм коментирал относно твоята особа?
Злобата си е в теб,мислите които се раждат в ума ни ,вредят първо на нас самите.
Всеки интелигентен човек,първо би се представил,а след това би пуснал рекламни постове,като твоите.
Виждаш ли ,че заблуди повечето хора,те останаха с впечатлението,че сайта и магазина са твои?А ти си една магазинерка там,което не е лошо,но за да се разбере посланието,трябва да се знае от каква позиция се казва.
Естествено,че съветвам по-добре да се яде месо и млечни отколкото преработени боклуци,пък били те и с германски сертификати. Прочети малко повече и тогава говори по темата.Това е мнение на много учени в тази сфера. По добре е да се пийне козе мляко от баба Марийка,отколкото да се яде мутирало тофу с големи сертификати.
 Ти си вярвай на всичко,аз не вярвам,щом искат да ми ваксинират децата насила и това е държавна политика, никой не казва колко е жестоко това спрямо децата,колко вредно и опасно,та някой ще се притесни да напише сертификат,много си малка още и не си наясно с много работи. Виж в линковете и разгледай малко по темата за геноцида.
Цитат
  Магазинчето е анти-комерсиално, анти-стресово, анти-супермармаркет, анти-негативни емоции. Но най-вече магазинчето е ЗА - да имаме избор и да се храним по добре, да предоставим на хората възможност  за избор и да им покажем че ако искат да променят живота си към по-природна и здравословна ориентация, има място където да отидат и се чувстват у дома си.

Благодаря ви и много се надявам че тава мое малко съобщение ще предизвика вашият интерес и усмивка, и че някой ще види себе си като част от хубавата идея на нашето био магазинч
 
Това ,ако не е рекламно съобщения,незнам кое би се нарекло такова?????
Злобата ми идвала от това ,че съм търговец,поредната ти крилата мисъл,лишена от смисъл. Споменах ,че съм търговец,защото твърдеше и рекламираше неща, които явно не разбираш-анти-комерсиален магазин,например.
Да не работите без печалба? А да си чувала,че по закон,не може да се работи, без да залагаш печалба? Да продаваш под себестойност? Коментирал съм това, защото съм дипломиран счетоводител.
Цитат
Идеята ми да намеря колеги сред свестни хора от този форум, които търсят работа, се изроди във жлъчните съобщения на собственик на два магазина, който е духовно извисен.
Ще те помоля преди да се изцепваш така,малко да помислиш.
Колко съм извисен духовно и дали претендирам да съм такъв,не е твоя работа,помагал съм на безброй хора,не само в сайта и не само с храненето,спасявал съм човешки животи,никога и никой не съм нападал безпричинно и съм се извинявал когато сгреша.
Жалко,че като биолог не си ми схванала основната мисъл,а тя е и основна за форума, СУРОВА ХРАНА,възможно най-малко преработена. Не случайно съм го писал в поста ,който ти прие за злобно и лично послание.
За да работиш с клиенти,трябва да се владееш отлично и да не се поддаваш на провокации.Да не говорим за мнения на запознати с материята хора.
Първия глад на сокове съм провел през 1988 година,не знам ти с какво си се занимавала тогава,когато аз се запалих по здравословния начин на хранене и живот.
Добавките и супер храните,които се рекламират,изобщо не са с доказан във времето полезен ефект. Трябва да минат десетки години за да се говори за ползи от тях.По добре спаначе от на мама градината,отколкото спиролини и хлорели от незнам си къде,за невероятни суми.А като биолог,знаеш ли какви количества от тези водорасли са нужни,за да се получи желания ефект? Количества, за които заплатите в България, са с една нула по малко.Анорексика хубаво е дал идея- ожънваме младо жито и правим сок.
Българите имаме традиции и ценности,нямаме нужда от гермаски пастет от гъби.Био,Еко и.....дрън дрън.
Но харесвам ентусиазма ти,бих те взел и аз на работа :laugh: Работиш и се чувстваш все едно е твой магазина,браво!
Сега предлагам Мир и да си помагаме в името на общата кауза- Здрави хора в чиста и красива България. :love_028:
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :
Публикувано от: Gubka в 19-03-2010, 20:16:35
  Ето запознахме се :),
  Уча биология и го споменавам...не за да се фукам :), а за да отбележа какво ме влече  и на какво съм посветила съзнателния си живот...щом някой е избрал счетоводството, радвам се за него. И както уча с желание и отдаденост,така и работя, обичам работата ми да е в моя кръг на интереси, да мога да и се посветя, да имам контакт с хора и даже да съм от помощ когато има нужда. Затова вложих много ентусиазъм, и още го влагам, за да си намеря свестни колеги, с които да споделяме еднакви идеи и позитивизъм...който за съжаление кажи речи не видях сред моите чисти светли събеседници.

    Да, нека работим за чиста България, но се надявам хората в нея да не те спъват на всяка крачка, когато правиш нещо хубаво. За самообладанието,можеш да бъдеш спокоен, то ми е едно от приимуществата, но твоето мисля отдавна е изчезнало, заедно със списъка на прегрешенията ми, който ти собственоръчно и безпочвено състави: не си гледам здравето, предлагам и подлъгвам хората да ядат боклуци, рекламирам нагло магазина си ( който не съм казвала че е мой, и за който вече е изтрита информацията къде се намира, информация, която дори нямах намерение да публикувам, тъй като се надявах да се свържа с хора, които си търсят подобна работа лично)...така какво още...о да последното гениално хрумване, на доброто общуване и приятелките съвети...във тон " ах ти магазинер, аджеба човеко втора ръка". От личен опит знам че превърнеш ли един спор в личен и започнеш ли с обидите и твърденията, това е сигурен знак, че някой си е изгубил замообладанието по пътя, просто нямам усещането че това съм аз :). Причина неизвестна, но да си призная не ме вълнува толкова.

  Повече ме вълнува факта, че за мен дипломата има голямо значение, и учението, и Университета, изчезващи са хората, които уважават системата, може би тя наистина рухва, но съм сигурна че ако я тъпчем, това няма да й помогне. А за българския ми език...от този коментар, останах без дъх, пиша на български и пиша много добре, просто не обичам сиви рими и редове. :)! Селото ми е на разстояние 300 километра от родния ми град, нямам възможност там да садя, това е моето извинение. В магазина ще се прелагат свежи стоки и зеленчуци, нека употребя златната думичка СУРОВИ, но както виждам това не е от значение за спора, важното е да нахраниш някого, но не със жизнена храна, а със егоизъм и суета.

 Със здраве и усмивки, и повече позитивизъм. :Content_22:  Аз не съм се отказвала от мира, но тук вие ми предлагате война...
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: бате Бино в 19-03-2010, 23:13:51
Ти , Гъбке , явно никога няма да разбереш какво сме искали да ти кажем. ( Акцентът изобщо не е магазинът ,нито пък продуктите в него )  Ще ме извиняваш, ама колкото и дипломи да събереш.. за какво са ти , след като с тях или без тях, не успяваш да разбираш хората. И никога няма да можеш .Защото просто не ги чуваш. Те ще ти казват нещо , ти ще си знаеш своето..
Да ,виждаме , че имаш много добродетели , но един от тях просто доминира и някак си засенчва всички останали . Той се казва твърдоглавост  :)
 (Ама не страдай, щом Бенато те хареса за продавачка , значи има шанс :)  )

А пък по отношение на българският ти ,щом се харесваш  .. аз нищо няма да казвам, смисъл нема.  И на магарето собственият му рев е мил .

И от мен много усмивки ! :)
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: Gubka в 20-03-2010, 00:00:49
  Теб  :) те разбирам прекрасно, не си ми сложна идея. Пращаш съобщения, които ме критикуват за правопис, словоред и дипломи за висше образование. Избирам с хора като теб да не се разбирам, пей си своята песен, нареждай в нея колко са черни, и неразбрани другите "магарета", както се изрази, като мен. Единственото което не ми стана ясно е защо ме обиждаш, но предполагам интелигента няма нужда от причина.

 Държа се далеч от просветлените като теб, за да има на какво да се усмихвам, а не да тъжа как в България е пълно с празни хора.

И от мен много усмивки ! :)

  Повече на безмислени спорове не мисля да отговарям, водих разговора докъдето още се усещаше смисъл и размяна на идеи и светоглед, но след точката за пунктоационната интонация мисля да се въздържа. В крайна сметка достатъчно добре обосновах своята идея, изслушах и вашите, при това с уважение, което разбира се не получих в замяна. Ако някой има да каже нещо смислено и "убаво" добре е дошъл.  :flowers2:


 
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: Вери в 20-03-2010, 05:55:53
Бате Бино, имаш проблем с пълния член на 2 места.  ;)
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: benato в 20-03-2010, 10:26:15
Абсолютно не схващаш какво говоря или по-точно така ти изнася. Да ти се дават аргументи е все едно да наливаш вода в кофа без дъно.
Едно си знаеш и баеш, колко си позитивна,колко хубави намерения имаш и как тук сме те заляли със злоба и жлъч,стъпкали сме те.Дръж се малко като голям човек,вниквай в думите на другия,не търси винаги лични нападки. Не чакай винаги похвали и овации. В крайна сметка,какво толкова хубаво си направила??????????
Че рекламираш магазин и сайт за добавки и консерви? 
За "ах ти магазинер,аджеба и втора ръка" Имаш здрави комплекси,но не ги избивай тук,аз и бате Бино не сме виновни,че един биолог работи като магазинер.
Естествено,че нямаш усещането да си загубила самообладание,то се иска усет и липса на твърдоглавие,за да го усетиш.
Спора го превърна в личен ти.
Аз пак твърдя ,че няма полезна био храна-жива,в сайта който даде,а за това че не е създаден с цел печалба го разправй на домашния ти любимец. Колкото и аптеките са създадени за здравето на хората....
Точно ти се храниш със суета и очакваш да те възхваляват и почитат като голямото явление в здравословното хранене,никой не може да изкаже мнение обратно на твоето.
За какъв егоизъм ми говориш? Къде успя пак да вмъкнеш такава категория?
Това е последното от мен,не си заслужава да споря с радио Ереван!
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: titan в 20-03-2010, 11:20:43
Снощи се зачудих ..дали генно модифицираната царевица , която не е пръскана с нищо или наторяване не  БИО , ами БИО е .... :Content_14:
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: Gubka в 20-03-2010, 12:53:19
Абсолютно не схващаш какво говоря или по-точно така ти изнася. Да ти се дават аргументи е все едно да наливаш вода в кофа без дъно.
Едно си знаеш и баеш, колко си позитивна,колко хубави намерения имаш и как тук сме те заляли със злоба и жлъч,стъпкали сме те.Дръж се малко като голям човек,вниквай в думите на другия,не търси винаги лични нападки. Не чакай винаги похвали и овации. В крайна сметка,какво толкова хубаво си направила??????????
Че рекламираш магазин и сайт за добавки и консерви?  
За "ах ти магазинер,аджеба и втора ръка" Имаш здрави комплекси,но не ги избивай тук,аз и бате Бино не сме виновни,че един биолог работи като магазинер.
Естествено,че нямаш усещането да си загубила самообладание,то се иска усет и липса на твърдоглавие,за да го усетиш.
Спора го превърна в личен ти.
Аз пак твърдя ,че няма полезна био храна-жива,в сайта който даде,а за това че не е създаден с цел печалба го разправй на домашния ти любимец. Колкото и аптеките са създадени за здравето на хората....
Точно ти се храниш със суета и очакваш да те възхваляват и почитат като голямото явление в здравословното хранене,никой не може да изкаже мнение обратно на твоето.
За какъв егоизъм ми говориш? Къде успя пак да вмъкнеш такава категория?
Това е последното от мен,не си заслужава да споря с радио Ереван!

   Кое точно не съм схванала?
   Че суровата домашно отгледана храна, заредена със слънчева и собствена енергия е най - полезна? Много добре разбирам това, споделих, казах че вярвам в тази идея, че точно поради тази причина в бъдещия магазин ще се предлагат сурови плодове и зеленчуци от България, както и всякакви ядки, които също са естествена и полезна храна. Ти си ми дал аргументи? за нещо, в което аз вярвам, и аз дори не съм те била разбрала в ролята на кофа без дъно. Извинявай за откровението но това е пълна безмислица.
 
   Не сте ме стъпкали, както ти се изрази. Позитивна съм и то много, защото това е моят начин да премина през света, така мога да абсорбирам възможно най - много слънчеви лъчи, от природа и хора, а негативните да оставя да преминат през мен, без да ми влияят. Всеки сам е отговорен за действията си, моите са продиктувани единствено от обич и уважение към съфорумниците. Искам да помогна, когато в страната ни се вихри безработица, да предложа алтернатива за работа в био магазин. Смятам че тази идея е слънчева и затова подхождам към нея с позитивизъм и идейност, влагам частица от себе си.

   Не търся лични нападки, но ги усещам във всеки ред, който прочета писан от теб бенато, затова се доверявам на инстинкта си и се отбранявам. Не смятам че е уместно да повтаряш дваж и триж едни и същи коментари, не по адрес на темата, а във връзка с моята собствена личност. И това е присъщо на съвременния човек, по добре да повтори неистината 100 пъти, за да се подсигури, вместо да вложи една единствена мисъл. Не чакам похвали, има една приказка, ако те хвалят значи нещо не е наред. Очаквам адекватен разговор.

  Комплекси нямам, в предишния си пост съм достатъчно ясна че си харесвам работата и то много  :). Според мен чувстващият се неразбран най - малко разбира, и преди да се чувстваш неразбран, можеш да прочетеш какво съм написала. Не се уморявам да се изяснявам, защото искам да ме разберат, и никога не нападам, защото това е краят на разбирателството, последното ти изречение е емблемата на твоето негативно лично отношение към мен.

 Висотата и почитанието са ми неприятни у другите хора, камо ли да ги искам за себе си. Вярвам, че не е естествено да почиташ някого и да го издигаш на пиадестал. Трябва да се поставяш духовно наравно с него, за да може общуването да продължи, иначе си оставаш безмислена самоцел. Какво възхищение съм тръсила, не ми стана много ясно? Погледни вътре в себе си, дали не си го изгубил, че го търсиш при мен със "гръмки" заключения.

 Пожелавам сънчев ден на всички, и приятно пролетно почистване  :flowers2:

Послепис: За ГМО в биохраните и на мен ми стана много инетересно, затова ще се разровя обстойно и изчерпателно и ще напиша по въпроса тук или във тема за Биоземеделие.

Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: benato в 20-03-2010, 13:04:16
Сега се обръщам към другите във форума с няколко примера за "здравословна" БИО ЕКО и каквато иската храна.

Органично плодово мюсли

Органично плодово мюсли
6.00лв
МЮСЛИ - ТАКОВА, КАКВОТО ТРЯБВА ДА БЪДЕ
Органични съставки:    • Овесени люспици (47%)
• Инвертна захар
• Тръстикова захар (10%)
• Пшенични люспици (7%)
• Палмово масло
• Екструдиран ориз (ориз, царевица, пшеница, захар)
• Сушени кокосови стърготини (4%)
• Стафиди (3%)
• Сушени ябълки (2%)
• Парченца сушени ягоди (0,5%)
• Морска сол
Нетно количество    ‹ 375 г
Хранителна информация за 100 г:    • Калоричност 1840 kj/440 kcal
• Въглехидрати: 68 г
• Мазнини: 15 г
• Протеини: 7,5 г


• При този вид мюсли са използвани първокачествени органични съставки, като овесът и пшеницата са изпечени до златисто с органична тръстикова захар. Резултатът е вкусна и питателна закуска.

• Изключително оригинално производство, използващо ресурсите на природата.

Мюсли от 375 грама 6.00 лева :surpris_22:  Биоложката може да разясни за инвертната захар ;D ;D ;D ;D

Приятно запечените в захар ядки са прекрасна храна за всеки :Content_4 - emotloader: :Content_4 - emotloader: А и полято с палмова мазнина е направо незаменима храна tooth
Едно тъпо мюсли и да го съсипеш така :Confus_3:
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: zigzag в 20-03-2010, 13:18:04
И аз се чудя,какъв е този "бизнес".Поръчвам си нещо на Гъбка,тя се обажда на вносителя и после на куриера,да го вземе.Куриера ми го доставя и аз си плащам,а Гъбка си трие ръчички и се припича на слънчице със сокче в ръка или обикаля бутици.И ако проработи се чувства умна,красива и щастлива.А аз трябва да се храня с продукти за около сто лева килограма.И ако съм достатъчно прост,да се изживявам,че съм повече от другите хора.С парите,които ще ми плащаш в магазина,мога ли да си позволя да консумирам безценните ти еко-био продукти.Предпочитам да свърша груба работа с пот,но да не участвам в тази извратена манипулация.Гъбке,не съм против теб,а към извратеното мислене на хората.Зарежи тези глупости и се включи във форума по начин и с цел,за които е създаден!
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: benato в 20-03-2010, 13:25:48
Зиги,това се опитван да кажа,но кой те слуша,

С това ви черпя по случай новото анти-комерсиално био магазинче :bleh



Био енергийна напитка

Състав    Омекотена питейна вода, био захароза*, концентриран био лимонов сок* (равен на 3% съдържание на сок), въглероден диоксид (мин. 2 гр/л), естествен аромат, естествен кофеин (32 мг/100 мл), регулатор на киселинността: лимонена киселина, карамелизирана био захар*, екстракт от био гуарана* (0,001%)
*контролирани био продукти
Енергийно съдържание в 100 мл    207 kJ (49 kcal)
Нетно количество    250 мл

Газирана напитка с кофеин и гуарана
(високо съдържание на кофеин: 32 мг/100 мл)
Произведено с пастьоризиране! Без консерванти!

    * Модел: bio-energy-drink
    * Бруто тегло: 0.3кг.
    * 1000 Брой в наличност
    * Произведено от: Gramex 2000 Kft
 Наздраве и да ви е сладко има поне 3 % лимонов сок,което изобщо не е малко и при това е газирано с въглероден диоксид.
 :Appetit_17: :Appetit_17: :Appetit_17: :Appetit_17:
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 20-03-2010, 15:19:14
Мерси и наздраве .
Цък магически сок (http://www.bioslunceluna.com/shop/napitki-i-vina/za-bremenni-i-maiki/sok-ot-nar-rabenhorst-bio.html). Давам му седмица от изстискването за да се сговняса и 3 дни от изстискването за да изчезне праната от него.
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: zigzag в 20-03-2010, 16:56:58
Аз искам тази http://www.bioslunceluna.com/shop/my-organic-market-bio-produkti/chervena-lescha-my-organic-market-bio.html  (http://www.bioslunceluna.com/shop/my-organic-market-bio-produkti/chervena-lescha-my-organic-market-bio.html)леща от Турция,минала през Австрия,внесена от г-н ".........ов-био",на склад в София,да ми я продаде Мицелка или сестра й,чрез куриер,понеже нямам магистратура,обувам си обувките на обратно и като изляза от къщи се загубвам.И да не забравя,забравям къде отивам.После био-кетъринг фирма ще я сготви в тенджера с био-форма,на еко-пирустия с еко-цепеници от Виетнам,сертифицирани от немска фирма,с дистрибутор "........еко-талаш&сие" с вода от хималайски ледник,сертификат,дистрибутор и т.н.И накрая двеста кинта,ама к`во?Изгори да светиш!Важни са сертификатите,няма да ям леща за два лева от магазина пред блока!
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: Gubka в 20-03-2010, 20:12:23
Аз искам тази http://www.bioslunceluna.com/shop/my-organic-market-bio-produkti/chervena-lescha-my-organic-market-bio.html  (http://www.bioslunceluna.com/shop/my-organic-market-bio-produkti/chervena-lescha-my-organic-market-bio.html)леща от Турция,минала през Австрия,внесена от г-н ".........ов-био",на склад в София,да ми я продаде Мицелка или сестра й,чрез куриер,понеже нямам магистратура,обувам си обувките на обратно и като изляза от къщи се загубвам.И да не забравя,забравям къде отивам.После био-кетъринг фирма ще я сготви в тенджера с био-форма,на еко-пирустия с еко-цепеници от Виетнам,сертифицирани от немска фирма,с дистрибутор "........еко-талаш&сие" с вода от хималайски ледник,сертификат,дистрибутор и т.н.И накрая двеста кинта,ама к`во?Изгори да светиш!Важни са сертификатите,няма да ям леща за два лева от магазина пред блока!

   Ами яж леща за 2 лева пред блока, да ти е вкусно. :). Щом не намираш разлика, радвам се за теб, тъкмо ти излиза и по - евтино. Не се налага да съчиняваш излияния за био - продуктите, които дебнат като зли сенки зад ъглите на бутиците. Уважавай агресивното земеделско стопанство и животните затворени в кибритени кутии, защото и те са по два лева, не се безпокой. И нещо си ме объркал с прекупвач, но грешката е поправима, отиваш и си купуваш сам каквото те интересува. Не съм кандидатствала да те водя за ръчичка, нито пък с твоите безценни пари да ходя по "бутици". Така че приятно прекарване в магазина, чух че е весело и ти пускат музика за настроение, макар и сега да имаш завиден ентузиазъм  да измисляш апокалиптичните сценарии, в които биомагазинът изял света, и ти - герой на пиедестал - хрупаш леща за 2 лева...Защото супер героите не се спират пред пестициди и химикали, те ще греят на витрините на големите супер магове със прословутото мото "бий ме, обичам те".

  Поздрави от мицелка и много други спори и семена в природното пространство.
Останалите гъбни подцарства ти се извиняват уважително за хапливия тон на това съобщение и услужливо ти напомнят, че понякога "каквото повикало, такова се обадило".

   БИО продуктите не съдържат генно модифицирани организми, това е моята информация. Ако някой знае друго, нека прати линк, защото и аз бих искала да разбера. Това което съм чела по въпроса, от различни брошури и статии изключва генномодифицираните организми, като абсолютно не - естествени природни явления и следователно, нямащи място в продукт, чиято идея е да идва от природата  :).

   Форумът и сайтът ми харесват много, винаги когато имам свободно време тези дни, активно чета и където мисля че имам какво да кажа, го казвам, твоето безпокойство за моя интерес към суровият форум ме трогва, можеш да си отдъхнеш, знаейки че успешно се завръщам към суровоядския си начин на живот, с пречки тук - там, но и с много какво?...позитивизъм... tooth

  Хайде с добро! Да не се изпращаме взаимно на лунни разходки  до непознати бутици. Казвай си мнението свободно без да ме намесваш в измислени сериали. :pensif_29:.Що нещо се изписа по тази тема, радвам се, за четяемостта, но не ми се водят повече налудничеви спорове, които само изтощават, без да дават нищо ценно. По тази тема споделих думите и логиката, които да ме обясняват кристално ясно, който иска може да ги събере в смислени изречения. А аз се спирам преди да прихвана някой бациликус хапливикус.

   Благодаря много за вниманието. :fluretaa:
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: Вери в 21-03-2010, 03:21:54
  БИО продуктите не съдържат генно модифицирани организми, това е моята информация. Ако някой знае друго, нека прати линк, защото и аз бих искала да разбера. Това което съм чела по въпроса, от различни брошури и статии изключва генномодифицираните организми, като абсолютно не - естествени природни явления и следователно, нямащи място в продукт, чиято идея е да идва от природата  :).
И аз така знам за въпросните ГМ продукти и биото.
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: desi82 в 21-03-2010, 11:23:34
Още от началото следя развитието на тази тема и направо не мога да повярвам на развоя на събитията. Момичето се е опитало да намери колежка за магазина, не е искала да коментирате продуктите, които ще се предлагат. Дори си мисля, че някой попита за повече информация и тогава Гъбка написа сайта. Да не говорим, че вече обсъдихме сайта в друга тема. Ставаше въпрос по скоро за бонбоните. Между другото и аз да си изкажа мнението. До скоро този сайт ми беше направил добро впечатление. Предлагаха се само бонбони и десерти от сушени плодове и ядки, едно авокадово масло и спирулина, която е изключително изгодна. Дори си я поръчах и вече 3 седимици я консумирам. Не виждам нищо лошо в спирулината при условие, че зимата почти не можеш да си намериш качествена зеленина. Относно бонбоните в друга тема споделих, че имам съмнения относно това дали ядките в бонбоните са преминали някаква обработка. И както всички знаем ще ни излезе в пъти по-лесно ако си ги приговим в къщи със сигурни съставки. Но виждам, че скоро са се появили и други продукти, които ме разочароваха. Първо се зарадвах, че са био и са с немски произход, но след това като прочетох съставките си дадох сметка, че това са мъртви, преработени продукти независимо от това, че са веган и био. Може би биха били подходящи за хора, които се опитват да намерят заместители, но за нашия форум са абсолютно неприемливи. Както и да е. Всеки е прав за себе си. Спора стана наистина грозен.
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: titan в 21-03-2010, 11:34:37
Ако Гъбка беше по-разумна щеше да си замълчи и да каже Политика на шефовете , а аз гледам да се равивам в еди каква си посока и това е моето лично мнение. А спорът се разви поради различни познания или непознаване на материята и тя се хвърли да защитава някаква "обречена кауза" , която не е приета тук и не и е мястото. Разбира се лесно и бързо и бе показано,че греши , но тя продължава да маже.
Гъбке , ние нямаме нищо против теб , но постарай се зачиташ и другите тук. Всеки си има мнение и най-важното безценен опит , така че почерпи от него и сподели своя. 
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: desi82 в 21-03-2010, 11:45:08
Да така е! Абсолютно съм съгласна! Много от съфорумците й обясниха как стоят нещата, а тя продължи да задълбава и разговора стана неприятен.
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 22-03-2010, 00:24:30
Ставаше въпрос по скоро за бонбоните. Между другото и аз да си изкажа мнението. До скоро този сайт ми беше направил добро впечатление. Предлагаха се само бонбони и десерти от сушени плодове и ядки, едно авокадово масло и спирулина, която е изключително изгодна. Дори си я поръчах и вече 3 седимици я консумирам. Не виждам нищо лошо в спирулината при условие, че зимата почти не можеш да си намериш качествена зеленина.

Спирулината може и да е хубава, но  е таблетки. Сравнена с други продукти по дрогерии и аптеки може да е изгодна. Пропуснала си промоцията на спирулина прах 10лв /100 гр. Тази твоята от пластмасовото бурканче е 125 грама/ 36 лв (+микрокристална целулоза за слепване на таблетката ) 
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: бате Бино в 22-03-2010, 01:03:07
Аз като си мисля драги мои , май Гъпка нарочно е инсценирала цялата тази провокация с това биомагазинче -  да се нажежат страстите, да стане добро шоу  за да се привлече вниманието и  ето ти супер-реклама !  
Не знам за вас , но аз вече сънувах как си купувам  ЕКО-БИО клечки за зъби от това магазинче и мисля, че първото нещо ,което ще посетя ,когато  отида в София , ще е именно то ..
Даже ще взема да се снимам в  него с консерва от леща върху главата ,мамка му и магазинче ..    :) :)   Ей ,тая Гъпка бе   :)
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: titan в 22-03-2010, 01:06:57
 tooth   tooth   tooth   :Content_14:
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: benato в 22-03-2010, 08:50:05
Интересно е, как всички разбраха за какво иде реч,а Гъбка не?????? ???  Прие го като личен дуел и кауза. Но каузата е загубена,още когато са пекли мюслито със захар,но поне си е оферта-16 лева килограма ;D ;D ;D ;D
Тя просто не схвана идеята на форума :surpris_23:
Тук не е на почит мъртвата промишлена храна,ако ще да е с 1001 сертификата от немски и швейцарски експерти опитващи Своге tooth tooth
Вярно е ,че сме за яйца от свободни кокошки,но не ги консумираме :laugh:
Ако мислехме както всички и вярвахме на анти-комерсиалните магазинчета и сайтове,ако нямахме будност и собствено мнение,нямаше да сме в "Земя на заем" и да се чувстваме у дома.
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: desi82 в 22-03-2010, 15:29:55
Ортодоксален, на етикета на спирулината пише 99.5г-Спирулина Пацифика и силиций на 100гр.  В книгата Суперхрани Дейвид Улф пише че, спирулината естествено се слепва добре и може да се пресова на таблетки без използване на таблетиращи агенти. Затова си отварям очите какво пише на съдържанието. В случая съм купила висококачествена спирулина. Твоята може и да е по-изгодна, но аз предпочитам да приемам водораслите на таблетки, за да не им усещам вкуса.
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 22-03-2010, 18:28:14
Ортодоксален, на етикета на спирулината пише 99.5г-Спирулина Пацифика и силиций на 100гр.  В книгата Суперхрани Дейвид Улф пише че, спирулината естествено се слепва добре и може да се пресова на таблетки без използване на таблетиращи агенти. Затова си отварям очите какво пише на съдържанието. В случая съм купила висококачествена спирулина. Твоята може и да е по-изгодна, но аз предпочитам да приемам водораслите на таблетки, за да не им усещам вкуса.

Десинка този Дейвид Улф ако се появи в България съм приготвил био яйца и био домати в мазата да отлежават за него. Мога да му демонстрирам и единственото правилно приложение на книгата му след био голяма нужда .

Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: Gubka в 22-03-2010, 20:33:23
Ортодоксален, на етикета на спирулината пише 99.5г-Спирулина Пацифика и силиций на 100гр.  В книгата Суперхрани Дейвид Улф пише че, спирулината естествено се слепва добре и може да се пресова на таблетки без използване на таблетиращи агенти. Затова си отварям очите какво пише на съдържанието. В случая съм купила висококачествена спирулина. Твоята може и да е по-изгодна, но аз предпочитам да приемам водораслите на таблетки, за да не им усещам вкуса.

Десинка този Дейвид Улф ако се появи в България съм приготвил био яйца и био домати в мазата да отлежават за него. Мога да му демонстрирам и единственото правилно приложение на книгата му след био голяма нужда .



Деси благодаря ти за мнението. Нищо което съм писала на тези страници не е фирмена политика, а мое лично убеждение. Затова го защитавам. Като гледам как се развива спора за спирулината бих те посъветвала следното. Колкото и да си чела винаги ще си по -глупава от тези гении, те винаги са прави и най - умните, особено по въпроса за био голямата нужда, и с какво да се избърсват, какво като не са писали книга, нали са вездесъщи и техният опит е безценен, така че ако искат могат и с Шекспир да се избършат - все пак, той едва ли е бил суровоядец, какво въобще разбира. И нека не забравяме че е комерсиален, така че въоще не се класира. Затова аз спрях да пиша, за да не получавам мъдри съвети с какво да се бърша.

Усмихнат ден :)
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 22-03-2010, 22:32:57
Gubke  и от шега не разбираш. Ние ти се радваме понеже си нова.
Сега ще направя едно бързо тълкувание за да разбереш моментния ход на мисли в мен.
Обожавам четенето, на всичко без да подбирам. Секциите ми са задръстени от книги, няма място за нови а не можах да намеря "Супер Храни" да я дръпна. Като всеки любопитството ме глождеше и се изших 16 лв за да я имам. В началото първите 20-30 страници ми харесваше, но на финала направих равносметка. На много места има линкове към търговския му сайт, както и препратка към българските дистрибутори на супер храни.  В цялата книга няма нито едно лично негово изречение. Няма лично негово изследване, негово откритие. Пича е седнал  да цъка в нета и е насъбрал от 10 известни сайта инфо както е направил предишния ни любимец Мермерски. Един вид аз като давам кинти разчитам на иновации на нов виц а не на преразказ copy/paste . Гледал съм и филма, говори ентусиазирано за суровите храни и му е прищракало да завърти бизнес . Нито съм против суровото нито против бизнеса но нещата са преувеличени.
Тези супер храни са измислени, адски скъпи заради медийната реклама и със със съмнителна полезност.
В книгата са изкарани панацея, дори и така да е те не могат да бъдат купени свежи, пресни и живи.
Например въпросната спирулина, трябва да е прясна брана скоро и сурова. Не може да бъде сушена, таблетирана, стояла месеци и години в пластмасата и да има "прана" в нея.
Обикновени неща се представят като необикновени и им се искат едни кинти дето могат да се вложат във вкусна прясна зеленчукова салата. Честно казано загледах се в лицето му на този Улф и ми заприлича на раково болен. Тоя най вероятно лекува нелечимо заболяване и покрай успешната си терапия е решил да припечели с много шум около обикновени неща.
Кудзу, нони, акай, годжи бери, какао.......планктон и други.  Чудят се вече колкото може по екзотичен боклук да рекламират, защото ако е обикновено не могат да му искат лиуди пари. Сякаш едни череши или вишни не могат да отвеят тъпото китайско годжи бери....
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: Zloqd в 22-03-2010, 22:51:49
Ама и вие сте едни - хванахте се точно за праната в храната (по-точно липсата и). Чрез храненето човек си набавя много по-малко прана отколкото по другите начини дори ако яде  плодовете направо на дървото.
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: Buku в 22-03-2010, 23:22:29
Ама и вие сте едни - хванахте се точно за праната в храната (по-точно липсата и). Чрез храненето човек си набавя много по-малко прана отколкото по другите начини дори ако яде  плодовете направо на дървото.

(OFF TOPIC) Ааайде, пак почваме - ми дайте да спрем да се храним, от това по-лесно - йок! >:( Хем ще направим малко икономии на фона на глобалната криза.  :angel:
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :
Публикувано от: бате Бино в 23-03-2010, 00:38:37
 Гъпке ,  не можеш я придърпа да пее в твоя хор ти     Деси, не се  заблуждавай , че от женска солидарност   отпуска малко чар в твоята посока  :)  което ти разпознаваш като "подкрепа" :)  
Деси е "печена" достатъчно и жужи  съвсем хармонично  и мелодично из пчелния кошер .  :)   Ти му мисли как ще се сработваш с тоя  "темперамент" ..
( Аз залагам ,че ще се справиш все пак ,като изчерпим все някога темата за злощастното ти магазинче , но и за инатеца ти , разбира се  / явно ти е запазена марка /  :)  )


Междувременно обаче , мисля да ти окажа малко подкрепа  индиректно . Тоест от малко по-друг ъгъл да разгледам нещата...

Вижте , джентълмени и дами ,   във връзка с темата за Гъбкиното биомагазинченце ,  има още един аспект  , който аз бих искал да обсъдим с вас, защото ме интересува много вашето мнение. ( както винаги де :)   )
 Предният ми пост беше шега естествено , но сега е сериозно .

Бих искал да обсъдим  икономическата страна на  "явлението"
Био-магазин  . Или поне  "магазин за здравословни храни"  . ( Съзнавам тънката разделителна линия )  
Признавам, че не съм запознат с асортимента на такива магазини в София, Пловдив или другаде, където нещата може би са  по-различни .Задълбочените ми наблюдения  са само за Варна.
   Безспорно в тези магазини истински здравословните продукти са много малък процент. Обаче има и друго : Хората , които  купуват само от тях, също са много малък процент.  Наблюдавам, че вече е  пълно  с капсулки, фитнес-продукти, разтворими витамини ,  бисквитки с маргарин и какви ли не чудесийки , за които говори и Крум...  Обаче е ясно и за вас, че  хората имат различна степен на осведоменост и разбиране за това ,кое е здравословно .  ( Което си е нормално )
  И се оказва , че тези , " по-компромисните " и "по-неосведомените", явявайки се болшинство , всъщност  и правят оборота.  Защото хем те са болшинство, хем продуктите ,които купуват, са също процентно преобладаващи.
 За мен е интересно дали един такъв магазин би могъл да просъществува , ако продава САМО наистина , или поне ПОЧТИ здравословни продукти.  Да си изплати наема, заплатите, тока, че да остане и горница.. ?  
Понеже нямам опита , но нещо ми се  върти из главата  да направя и аз  един такъв щанд с продукти , ( чрез който да привличам клиенти и за по-други неща ..)
   си мисля, до колко е разумно да се направи един такъв компромис -  да се жертва част от "здравословната идея"  за сметка на по-голямата посещаемост и оборот ?  Като на "посветените" ( които несъмненно биха задали въпрос : "Абе ти ,бате Бино , щом толкова си в час , защо продаваш това и това , я гледай какви съставки има вътре.."  )   се обясни ,че за да могат те да си купуват НАИСТИНА  здравословните продукти, други клиенти трябва да си купуват от "другите"  продукти. Просто иначе щандът ще фалира !  Защото те ,"другите" клиенти наистина си ги търсят - и витамините на прах , и халвата с фруктоза, и шоколадите с аспартам, и рафинираното олио от гроздови семки , с което се набутах без да искам и аз в бързината .. Те си вярват ,че купуват добри храни и това е добре по принцип , всеки трябва да вярва.

( А върхът на цинизма според мен е продажбата на креатин. За незапознатите, това е културистичен стимулант , който дава чудовищна енергия от някъде,  и който употребяван продължително може да  доведе до сериозни разрушения в организма.Имало случаи да откажат бъбреците . От невежество го бях пробвал преди 2 г., никога няма да забравя ефекта му, доспиваше ми се чак в 6 сутринта ,независимо колко съм тренирал през деня. Продава се свободно по суперите. Ако някой младеж превиши дозата без да иска, може и човек да убие ,толкова е силна агресията и усещането за надмощие )
  
Голяма дилема наистина!   Така погледнато , магазина на Гъбка  е принуден да предлага  И не съвсем Био-храни , просто за асортимент!?    
А има и още нещо: Аз например имам наум да продавам някои руски или украински продукти , които макар и добри, нямат европейски сертификат. (Като например тези пробиотици Ветом , )   Ако имам на щанда обаче една сурия други разрешени продукти, по-лесно мога да размеся между тях и тези "неевропейските".  Иначе , бидейки единствени , ще се набият в очите на проверяващите  и "ела че ни трябваш " ..  а вече ,виждаме, се затягат навсякъде нещата.
 
Какво мислите вие , поставяйки се и от двете страни обаче - и на собственика и на купувача.  
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 23-03-2010, 04:29:55
Бино перфектен както винаги  :Content_14:

Нещата ги виждам така: Няма никакъв смисъл да отваряш магазин, да плащаш много на брой данъци и такси, наем, счетоводител, осигуровки за да продаваш индиректно доказано полезен продукт. Много по разумно е тук и по други форуми да се пусне в търговски раздел видовете стоки и цените им. Ще последва изреждане на съфорумците, къде от любопитство къде от нужда. И ако всички са доволни ще имаш лавина от поръчки. Ако малцина пожънат успехи продукта поема към забрава.
От истински работещи здравословни продукти не може да се спечели.  Трябва да внесеш не готов продукт а поръчков супер продукт, с лек мистичен елемент на супер цена. Красив етикет с надпис лекува рак, спин, служи за отслабване докато се тъпчете пред телевизора, косата добива естествения си цвят а ако липсва пораства наново, уголемява гърдите с 50 процента за една седмица и вдига самолета. Изглажда бръчките, подмладява кожата, орелефява мускулатурата само докато четем етикета. С екстракт от див хималайски минзухар, събиран от Шри Ирш на пълнолуние....... Малцината на които изобщо не им подейства ще ги е срам да си признаят зараяди снобарщината. И тъй като си доказан моралист пак се връщаме на себераздаването за едно мерси. Бентлито минава покрай нас в дъждовен ден с бясна скорост и изстрелва струя кал в лицето ни..
И аз често обикалям из Варна. Влизайки в подобни магазини за здравословни храни, се чувствам неловко.
Усещам някакво напрежение в продавача, притеснявам се да попитам нещо. Ако си отворя устата ставам враг на момента. По едно време разпитвах за фурна с традиции. Искаше ми се да купя хляб месен и печен същия ден от пълнозърнесто жито. Слуховете ме отвяха в квартал Виница но така и не намерих легендарната фурна. Безрезултатно търсех борса за ядки. Иска ми се да изляза с приятели на ресторант. В този ресторант да почувствам удоволствие от салатата. Като си поръчам зеле  да бъде бяло крехко сладко зеле и като поискам зехтин да не ми носят помаче или салатен. Искам поръчвайки си чай, водата за чая да бъде  изворна или минерална, да бъде загрята в стъклен съд на газов котлон а чая да бъде от реални български билки например култивирана лайка. Чашата да бъде в оранжев цвят а лъжичката порцеланова. Да не правят грешката да ми носят стевия, захарин или бяла кристална отрова за подсладител.
Как да му обясня на средно статистическия кретен сервитьор за чаената церемония. Ще ме помисли за луд, ще налее чешмянка в електрическа кана с железен ръждясал нагревател, ще хване най мръсната чаша по възможност с червило и пакетче китайски зелен черен чай с есенция и боя по него. Искам да си поръчам чиния микс сушени смокини, фурми и кайсии с естествения кафяв цвят.
Пак стана много дълго с преобладаващо искам  :Confus_3:
  
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: titan в 23-03-2010, 07:39:14
 Бате  .. и аз искам да пея в операта ама.... tooth
И само да ти спомена лекичко,че това в БГ няма да се случи. Народът е масово необразован, не говоря за познания, които коментираме тук - името не могат да си напишат. Но един от големите проблемие ,че всеки иска бързо да забогатее, без да създава нищо и без да се съобразява с думата морал.
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: desi82 в 23-03-2010, 08:54:41
 :DБате Бино, стана ми много смешно с това, че "жужа хармонично в пчелния кошер". Обаче си е вярно, не обичам да влизам в конфликти и да споря безсмислено, защото всеки си знае неговото и споделя мнение по дадена тема. Просто трябва да се уважаваме.
  Относно твоята идея за магазинчето, аз я подкрепям. Има нужда от такова във Варна. И аз лятото имах идея за здравословно заведение. С една моя приятелка направихме бизнес план, изготвих меню, дадохме си сметка за много неща, но впоследствие се отказахме заради задълбочаващата се криза /бях отворила тема със запитване/. Може би било добре да поизчакаш още малко. В следващите години все повече и повече ще се говори за здравословно хранене и здравословни храни и според мен ще има търсене както на истински такива, така и на комерсиалните. Понеже и аз съм от Варна и моите наблюдения сa, че наистина има нужда от здравословни магазини и заведения.
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: Gubka в 23-03-2010, 09:00:28
Бате  .. и аз искам да пея в операта ама.... tooth
И само да ти спомена лекичко,че това в БГ няма да се случи. Народът е масово необразован, не говоря за познания, които коментираме тук - името не могат да си напишат. Но един от големите проблемие ,че всеки иска бързо да забогатее, без да създава нищо и без да се съобразява с думата морал.

 Да това е напълно вярно и много тъжно. Все пак каквото можем да направим нека го направим, пътят е важен и как ще го извървим, а невежи хора и неотварящи съзнанието си винаги е имало и винаги ще има. Мисля че е хубаво да помогнем на тези които искат да се променят. Аз бих си пазарувала от това магазинче на Ортодоксален, когато продава сурова храна и странни неща от Румъния, стига да не продава неща, с които изневерява на идеите си. Това е много трудно наистина, но ако ще трябва да прецака едни хора, за да помогне на други, се губи идеята да променим положението към нещо по - добро. Имам чувтвото, че има български ген, отговорен за прецакването като начин на живот, и той ни влече все назад. Идеята е страхотна, за магазинче за суровоядци, така няма да се налага да влизат в спорове със несуровоядците вегани и вегетарианци, за неща в които и двете страни са прави и най - важното правят света заедно, една идея по - добро място за живеене.

Трябва да призная, че в детството, на село сами си отглеждахме пилета,  прасета, крави, зеленчуци, плодове, цветя. Тогава го мислех за естествен и природен кръговрат. Чувствах го редно, природният кръговрат на веществата. Но в гарда и в интелигентната цивилицазия, това се губи. Мисля си че в едно отношение яденето на пилета и яденето на броколи си приличат, и това е ако и двете се отгледани принудително, агресивно, измъчвайки живите същества, които ни хранят.

Тъй че пожелавам много успех на суровоядско магазинче, особено ако успее да прегложи домашно отгледани хубости! :) :essen:
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 23-03-2010, 12:56:57

Деси надявам се това лято финансовата криза да приключи и есента да сме в твоето заведение. Ще има наплив от  цяла България.
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: desi82 в 23-03-2010, 15:51:54
 :DМоже някой ден да осъществим този проект но за съжаление няма да е скоро.
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: бате Бино в 24-03-2010, 01:17:00
 Вероятно това са всички мнения. Благодаря ! Май нещата отиват натам - да действам ,казвайки   и аз като Дж.Буш старши :  " Имам собствено мнение, но не съм съгласен с него "  :)   
  Май-май в тези трудни времена  трябва да се наблегне на красивите етикети , за които много картинно и поетично  е разказал Ортодоксален Крумчо.  Без тях май няма да я бъде .   Ама тука да вземем да правим търговски раздел , някой може и да пробва ,  ама да не си развалим идилийката . :) 
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: Вери в 24-03-2010, 01:52:01
  Май-май в тези трудни времена  трябва да се наблегне на красивите етикети 
Не мисля. По-скоро цена и качество.
Поне при нас е така. Хич не гледаме картинки и опаковки. Ето днес отидохме и си накупихме семена и зърна насипно. Само като си представих колко реколата ще изкараме. :) Хич не ни пукаше, че трябва сами да си сипваме, завръзваме, надписваме.
Явно пак зависи от човека, а и не зная какви са нагласите в България.
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: mariiina в 24-03-2010, 13:10:38
 :kisss:У назе нагласите са...мързеливи...ако може на хълбок да лежим, и некой друг да ни обгрижи!!! :surpris_23:Аз от кога подканям, уморих съ веч...ама мотиката никого не влеч... :pensif_29:
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 24-03-2010, 14:24:15
:kisss:У назе нагласите са...мързеливи...ако може на хълбок да лежим, и некой друг да ни обгрижи!!! :surpris_23:Аз от кога подканям, уморих съ веч...ама мотиката никого не влеч... :pensif_29:

С удоволствие ще дойда да ти прекопая градинката стига да си наблизо. Дръвца за цепене ако има също.
В тези апартаменти не се трае напоследък. А фитнес залите с тези безсмислени уреди :)......
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: desi82 в 15-06-2010, 20:43:44
Днес бях във Варна за един изпит и реших докато чакам резултата да посетя въпросното магазинче Биобалев. Приятно се изненадах от обстановката. Напомни ми на Naturkostladen от Германия но в по-малки размери. Доста разнообразен асортимент имат както и пресни плодове и зеленчуци. Както се очакваше цените са доста високи. Купих си само био кафяв басмати ориз био слънчогледов ръжен хляб и био шоколад Вивани както и био шампоан. Исках да си купя и авокадо но бяха презрели.
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 15-06-2010, 21:25:27
А корейските водорасли как си ги подминала :) !
Да споделиш за шоколада дали бие Кауфландския Ducdo 76%
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: desi82 в 16-06-2010, 20:26:27
А корейските водорасли как си ги подминала :) !
Да споделиш за шоколада дали бие Кауфландския Ducdo 76%


Подминах ги защото още не съм си свършила спирулината. По-точно я спрях защото в момента съм на пшенична трева на прах. Но другата седмица ще продължа със спирулина и новата ми добавка от магазина на Мер-МСМ.
За шоколада ще споделя но го забравих във Варна и ще го пробвам в събота като се върна за последния ми изпит. Обаче не съм пробвала Кауфландския.
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: 4o4i72 в 18-06-2010, 10:49:01
Здравейте!
Направо ме заболя главата от този спор. Всеки да продава каквото си ще. Жената така ги разбира био продуктите и това продава. Преди когато не четях коментарите във форума, а само в сайта, от тях лъхаше страшен позитивизъм. Направо на пръсти имах желание да ходя, да не развалям атмосферата. А тука напоследък се разразяват зверски спорове, чак страшно става. Има едно човешко качество, което се казва толерантност и което аз много уважавам. Избрала съм да се храня по определен начин /вегетарианство, на крачка от веганство/, но не го налагам на никой и поради този факт никой не  ми налага някакви други виждания.
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: 4o4i72 в 18-06-2010, 11:03:57
И още нещо се сетих. Купих за дъщеря ми био кисело мляко от "Слънце и луна". Отворихме го, тя хапна малко и после това мляко стоя над 10 дни отворено в хладилника. Нито се вкисна, нито мухляса, нищо. Според моите скромни разбирания, това мляко не въобще не е био, струва 3 пъти повече от друго мляко.
След този случай ще се замисля доста преди да купя нещо от там. Че се бях засилила пшеница купувах, киноа, моркови и др.
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: SiMoNcheTo в 18-06-2010, 11:14:59
4o4i72, споделям твоето мнение, форумът не е това, което беше. Много от началните посетители, на които дължим голяма част от информацията вече не пишат. А да не говорим, че има нови посетители, които не споделят как се хранят, но обичат да критикуват другите, които се стремят и сигурно са постигнали много повече. Липсва толерантността, спокойствието ...
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: Томирис в 18-06-2010, 11:43:17
Домашното кисело мляко може да си седи повече от седмица в хладилник и нищо му няма - само става по-кисело. Прясното мляко издържа само няколко дни.
По принцип съм против масовото производство на продукти като киселото мляко и не бих си купила подобно нещо в кутийка от някой щанд независимо от сертификатите и обещанията.

Относно "споделянето". Дайте да си направим едно "риалити" тип Биг Брадър. Така поне потребителите ще знаят кого да слушат като ги критикува и чий съвети да подминават, защото били дадени от вегетарианец, а не от веган tooth
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: 4o4i72 в 18-06-2010, 12:06:20
Въпросният продукт въобще не се промени - нито вкус, нито мирис, нито вид.
А относно риалитито - аз лично не преценявам хората по това как се хранят.
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: SiMoNcheTo в 18-06-2010, 12:45:32
  от всеки може да приемеш съвет, важен е начинът, по който ще го получиш
Титла: Re:Еко био магазинче търси своето семейство :)
Публикувано от: titan в 18-06-2010, 14:29:35
ООоооооо !!!какви мисли валят тук само :) Симонче , който каквото е трябвало е написал, само че трябва да се чете , не е нужно да се повтаря всяко нещо по няколко пъти :) Сподели какво не ти харесва във форума ?