Форум Земя назаем

Общи теми => Сподели, разкажи или просто напиши => Темата е започната от: Ortodoksalen_Anorektik в 10-03-2010, 22:29:39

Титла: Турските сериали
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 10-03-2010, 22:29:39
От толкова години насам ненавиждам сапунените сериали. Най противни са ми мексикански и латино сапуни. Когато засека по телевизията сапун, превключвам канала или изключвам телевизора.
Нооо  това беше до преди месец. Случайно от скука се загледах в  турския "Листопад"  и то тогава го следя.  Изненадва ме професионализмът и излъчването на актьорите. Изключително талантливи и истински. Толкова са реални чак не мога да си представя да изпусна някоя серия.
(http://info.data.bg/storage/tv/show_logos/44223.jpg)


Поредицата, отличена с много награди, е по едноименния роман на световноизвестния класик Решат Нури Гюнтекин. bTV пуска в ефир най-успешния турски сериал "Листопад" (Yaprak Dokumu), многократно надминал популярността на превърналия се в хит в България "Перла". Сериалът е по едноименния роман на Решат Нури Гюнтекин - един от най-известните класически автори и драматурзи, известен на българските читатели с бестселъра си "Чучулигата".
Семейната драма разказва за Али Ръза Текин и съпругата му Хайрие, които отглеждат петте си деца в малък град, като ги възпитават в уважение към моралните ценности. Семейството решава да се премести в Истанбул, след като една от дъщерите (Лейля) е приета в университет там, без да знае какво ще им донесе бъдещето. Модерният начин на живот и икономическите трудности постепенно отслабват силните връзки между членовете на семейството. Всеки тръгва по своя път, докато Али Ръза започва да губи контрол над нещата. Ще успее ли главата на семейството да сплоти семейството отново?

"Листопад" е най-награждаваният сериал в Турция. През 2007 г. получава четири награди за най-добър сериал, включително за най-добра семейна драма. През 2008 г. е удостоен с пет награди за най-добър сериал, както и с награда за оригинална музика. Двама от главните герои - Халил Ергюн (Али Ръза Текин) и Бену Йълдъръмлар (Фикрет Текин) - са отличени за най-добри актьори на 2008 г.
Тази година "Листопад" взе награда за най-добър сериал, а Халил Ергюн получи приз за най-добър актьор в главна роля. Наградите са присъдени от най-авторитетните телевизионни канали и списания в страната.
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: Даниела в 10-03-2010, 22:34:43
И аз докато майка ми беше у нас една вечер  се загледах. Сега понякога го гледам вечер, музиката е много хубава, правя мудри и гледам  :)
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: benato в 11-03-2010, 09:53:44
Супер загуба на време,облъчване с помии и реклами.
Ще ги сплоти ли или не,ще си го премести ли в другия крачол или не,все важни и съдбоносни въпроси. ;) :surpris_25:
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: hdeshev в 11-03-2010, 10:43:55
Аа, името на сериала е преведено грешно. Правилното е "Глистопад".  tooth
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: asia в 11-03-2010, 11:38:29
След сериала "1001 нощ" си казах,че повече няма да се подложа на такова нещо да гледам сериали,но главната героиня беше тоооооооолкова красива и запленяваща да не кажа,че бях хипнотизирана от очите й, но Листопад е нещо друго всичко започна с музиката и ще свърши с нея,толкова ме  е яд че го гледам,че чак бяс ма лови! Но в крайна сметка имам целия албум и отделно и двата ми тел. звънят с тяхните мелодии, не знам има нещо в мелодията което ме успокоява???? Иначе много добре изиграни роли и браво и на режисьора и на актьорите, но не мисля,че в драмите им има нещо положително само се натоварвам и най-малкото което мога да направя е да ревна,което разбира се не ме успокоява а напротив побеснявам,щот мъжа ми само това чака (да види как рева) и са пука от смях  :surpris_25: и само ма разправя напред и назад, но това пък е породено от факта,че с мойта дизелова 105 коня кола го правя спрял на пистата,а той е със спортна 130 коня бензинка и така както на него му се подиграват че жена му го бие сега така и на мен ми се подиграват,че рева на сериала - но това е друга тема и май се отплеснах доста!
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: desi82 в 11-03-2010, 11:40:42
Вие майтап ли си правите да обсъждате тези тъпи турски сериали. Само като чуя мелодията че започва и веднага превключвам.
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: Даниела в 11-03-2010, 12:09:35
 tooth аз по принцип сериали не следя, не само сапунки, никакви. Обаче при този ме грабна музиката- и при мен като при Ася, действа релаксиращо и успокояващо.
пък и повече слушам-  подреждам, домакинствам, изпитвам сина ми и това е само фон tooth
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 11-03-2010, 13:27:24
Любопитно ми беше да разбера има ли други фенове.
Абсурдно е да си представя да гледам друг сапун освен този.  Кефя се на актьорската игра и пълното припокриване с героя който играят. Темите също са някакви съвсем близки до нашето ежедневие, не са някакви измислени американски наследствени или мултимилионни бизнеси.
Има една свекърва много злобна, вече няколко серии чакам да се сбият
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: asia в 11-03-2010, 13:40:34
Ortodoksalen и сам да си си фен пак е достойно за уважение, всеки си има интереси и всеки сам избира как да си почива т.е с какво да се разтоварва!! Например моя мъж обожава турска музика ....... нещо което не мога да разбера, а си е чистокръвен българин, евала че се съобразява и не ги слуша вкъщи а в колата макар,че в момента в който малкия са качи и почне да ми пее Суз,суз и ми иде да си оскубя перушината, същото  е и с мъжа ми в момента в който чуе малкия да пее Ом траямбакам и на мъжа ми му идва да си отреже вените  tooth
така че мнението си е като задника всеки си го има, важното е да се уважаваме  :peperudi:
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 11-03-2010, 13:47:17
Разбира се ...
Има и друг елемент който преоткривам. Много дълги години са ни насаждали една вражда към турците. Тези турци които виждам в турция нямат нищо общо с нашите. Ходя често до Истанбул и Анкара, доста по напред са от нас като архитектура, нрави, социално положение, уважение към ближния, вяра в бога.
Според мен сериалите им имат за цел да запознаят хората с Турция за да могат да кандидатстват за членство в европейския съюз.  Правят го по един фин начин и твърде от  далече.
Турската музика е изкуство до момента в който не запеят. Турската реч  не ми е приятна но пък танците им и инструменталите са супер . 
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: Petko в 11-03-2010, 17:47:06
Аз също съм фен на този сериал. Не само актьорската игра и режисура ми харесват. Тематиката е колкото турска, толкова и българска. Ценностите, които се разглеждат са 1:1 с българските. Разликата е, че там те са се съхранили, а тук се позабравят вече. По селата(имам предвид изцяло БГ села) тук се пазят все още. Който е живял на село знае. Някои от случките в сериала са се разигравали и в моето село, и в моето семейство, и в моя дом. 5 години съм живял на село и знам някои неща, дето градските чеда няма да ги проумеят, ако ще и с 10 висши да са и с IQ 220 tooth
Моралът, патриархатът, поколенията - все понятия изпълнени с толкова много съдържание и смисъл.
А американците....по-добре да не ги коментирам. С тях нямаме една едничка допирателна. Дори с руснаците не сме толкова близки.
С турците сме най-близо и като манталитет и като култура. Имам предвид манталитет и култура в добрия смисъл на тези думи.
А на тези, които мразят турските сериали и турците ще им кажа 2 приказки. Омразата няма да ви помогне, само си вредите на себе си. Имал съм турци съученици, състуденти и колеги на работата. Винаги са били много точни. Изумявал съм се, защото друго се говори за тях.
Турските сериали са обречени на успех. Благодарение на тях се сещаме за позабравената вече българска романтика.

П.П. Това за романтиката няма да го обяснявам. Ако някой го разбере, ок :)
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: ribkata в 11-03-2010, 20:32:00
mda, liatoto hvanah malko ot tezi turskite :)...

za romantikata - ami vse edno da se ozovesh v na d. talev romanite, v onova patriarhalno obshtestvo

i malko druga romantika, za dezata koito oshte go pomniat  ;)

parvitre dva sa mi nepoznati, no posle...kakva nostalgia!!!  :'(

http://bg.netlog.com/search/videos/videoid=bg-426387&rrp=1
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: Buku в 11-03-2010, 22:58:31
Май съм съгласна с Деси, Бенато и Дешев  ::).
Круме, съжалявам, но съм на мнение 180 градуса противоположно на първия ти пост (май с теб нещо все сме на противоположни мнения  :laugh:. Ще ми е интересно да се запознаем на някоя обща среща, живот и здраве!). За латиноамериканските сериали - и аз не съм особен фен, по едно време редовно си пусках канал Романтика, заради испанския (уча го като трети западен)... Някои сериали бяха върха на тъпотията, безспорно, но съм попадала и на някои гледаеми, а в дадени, макар и редки, случаи - и на супер интересни, увлекателни и дори забавни, със смислен сюжет, добри актьори и всичко... Докато в турските сериали, убий ме, не мога да намеря нищо подобно  :-X. Веднъж гледах една серия от "Перла", докато бях на гости у приятели... и веднъж се зазяпах в "Листопад" от чисто любопитство (на 20-тата минута не издържах и го изключих). Трябва да ти кажа, че не немирам тематиката за никак оригинална или интересна - подобни сюжети с лопата да ги ринеш; уменията на актьорите са ми повече от посредствени; а поставените "екзистенциални" въпроси са толкова банални и "добре забравено старо", че просто няма накъде повече... Не съм афектирана, нямам нищо лично против турците, но не ми се коментират и причините поради които за супер кратко време се оказахме изложени стихийно на цяла орда от турски сапунерки......
Един-единствен плюс мога да намеря от цялата тая работа - че когато случайно попадна на турски сериал и го послушам дори само за минутка, тутакси изчезвам в другата стая и отварям някоя книга да си чета  tooth. Ако взема да си ги пускам за по минута-две всяка вечер, ще си прочета материала за държавния изпит, още преди да е почнала сесията! :Content_4 - emotloader:
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: Вери в 12-03-2010, 01:10:20
Любопитно ми беше да разбера има ли други фенове.
Има. Свекърва ми. :)
Музиката и харесвала. И показвали разни ценности, от които сме били много далече. Съответно това моят мъж го накара да се отприщи в кратка лекция, а тя го попита да не би да е в секта, защото досега не го е чувала така да и говори.  ;D
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: zigzag в 12-03-2010, 03:07:05
Манипулация на  първични емоций,но възприемаща се добре от простолюдието на фона на музика с носталгична обреченост.
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: benato в 12-03-2010, 12:42:37
Петко,ти да не обърка непоносимост към тъпи и безмислени сериали с омраза към турците? ;) :laugh: Ако имам време,гледам травъл тв.,поне свят да видя и да науча нещо :laugh:
За турците никой не е говорил,те са доста напред в доста неща и заслужават уважение.
Поне им се оттдава,а не като нашите сериали по нова :Confus_3: То не става,хем да уредиш курвата на работа,хем да е талантлива актриса ;)Или пък на тати момчето да изкара някоя хилядарка,пък и да стане известен. Да вземат българските режисьори и актьори да гледат един два филма с Парцалев,Калоянчев и компания,а не да се напъват и да играят все едно рецитират в трето отделение,(макар,че има много талантливи деца в трето отделение и биха им скрили шапката) tooth tooth tooth
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: Petko в 12-03-2010, 14:04:34
Пиша за непоносимост, защото се сформират огромни групи из нета, дето пропагандират омраза към турците. В повечето негативни постове лъха на това. Виж, ако бяха английски, американски или испански, тогава щяхме да ги приемем братски, демек дупедавски.
Малко хора схващат за упадъка, който идва от запада, и за надеждата, която дава изтокът.

Манипулация на първични емоций,но възприемаща се добре от простолюдието на фона на музика с носталгична обреченост.
Поне разбрах, че zigzag е от някаква висша прослойка :D :D :D

Любопитно ми беше да разбера има ли други фенове.
Има. Свекърва ми. :)
Музиката и харесвала. И показвали разни ценности, от които сме били много далече. Съответно това моят мъж го накара да се отприщи в кратка лекция, а тя го попита да не би да е в секта, защото досега не го е чувала така да и говори.  ;D
Тези ценности, Вери, са изгубените наши стари ценности. Хората над 50 са възпитавани 1:1 в тези ценности. Именно затова хората припознават сериала като част от тях. А това, че сме далече от тях(тези ценности), говори лошо за самите нас, хората на XXI век.
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: Вери в 12-03-2010, 17:52:56
Петко, телевизия не гледам. Знам, че ги има сериите на въпросния филм из нета, но не ме влече.  ;) Други сапунки също не гледам.
Сега ще се окаже, че хептен нищо не гледам, но не е така. Харесвам филми като примерно Престъпни намерения, защото ми са интересни криминалистиката, изграждането на профил, психологията. И други филми харесвам, но не, защото са американски. Сега се сещам за един турски филм (няма такава комедия  :Content_4 - emotloader: ). Реджеб Иведик. Ама само първата част е готина.  ;D Който иска да гледа. Там също става дума за ценности.
А да, тв гледах покрай Олимпиадата заради фигурното пързаляне. Бяха пуснати тв-то и двата компа, за да не изпусна някой момент. Мъжът ми ме бъзикаше, че съм като коментатор.  :Content_4 - emotloader:

А в по-горния ми постинг има лека насмешка, защото си имам причини. Но не ми се навлиза в подробности по въпроса за ценностите.
Не е ли по-добре вместо да се гледат сериалите, където ги показват тези ценности, да ги потърсим щом са изгубени?
Последно...сега съм си приготвила да гледам аржентинския филм наградили го за Оскар. Ама той пък от Латинска Америка и говорят на спениш. Може някоя сапунка да се окаже.  ;)
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 13-03-2010, 01:11:49
Голяма част от негледащите точно този сериал са изтървали първите серии и не знаят за какво, става на въпрос. Аз самия се загледах когато главния герой бащата на семейството си търсеше почтена честна работа и нещата не се получаваха.  Има нещо пленително  в сериала не е като другите.
Вери лошото на форумите е когато някой сподели нещо конкретно. От този момент нататък друг форумен терорист може да интерпретира споделеното многостранно. Ето една свободна интерпретация. Казваш че се интересуваш от криминалистика, психология, профили и тн.  Дълги години и аз следях сериалите на тази тема но най-добри ми се струваха архивите на FBI.  Хора които искат да дирижират нещата и да знаят защо нещата са така , непрекъснато се опитват да изучават съзнанието.  Профайлърите във FBI  имат една много голяма заблуда. Мислят че може да се изгради профил и да се предвиди каква е причината за дадено престъпление но не са предвидили че на планетата има 7 милиарда различни хора и съзнанията им са различни. Човешкото съзнание е сложно и не подлежи на профилиране.  Разните му там психолози психиатри  са точно толкова побъркани като психопатите че и по лошо.
Ето как биха ти направили психо профил специалните служби.
Гледаш крими сериали и се интересуваш от психолигия и обвързаната с нея философия. Това означава че в теб дреме психопат убиец и е възможно в този живот да се пробуди и приложи. Прекратила си консумацията на месо и си минала на растителност за да може хормонално да контролираш процеса на неубиване и да устоиш на изкушението да убиваш под страх от закона.
Е  виждаш ли сега колко са безсмислени профилите . А като се почнат и фантазииите за детското малтретиране . Постоянно търсят причината за нещата в детството, сякаш  причинно следствената връзка  е най-важна
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: Вери в 13-03-2010, 02:05:52
Гледаш крими сериали и се интересуваш от психолигия и обвързаната с нея философия. Това означава че в теб дреме психопат убиец и е възможно в този живот да се пробуди и приложи. Прекратила си консумацията на месо и си минала на растителност за да може хормонално да контролираш процеса на неубиване и да устоиш на изкушението да убиваш под страх от закона.
:Content_4 - emotloader:
Мерси.

Интересно какъв е психопрофила на любителите на Листопад...примерно.  :D

"на планетата има 7 милиарда различни хора и съзнанията им са различни"
Именно. Затова ми е и интересно.
А останалото, което споменаваш, аз не съм го забелязала във въросния сериал. Най-малко пък фантазии.  ;)
И естествено, че голяма част от проблемите се крият в детството, коклкото и да не ни се вярва. :)
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: Вери в 13-03-2010, 02:38:24
Търсих една статия защо имат успех сапунките и в частност турските. Може би е тази, психоложка се е изказала  ;) :

http://www.novglas.bg/bg/news/read/3269

от която излиза, че всички, които пишем в темата, сме прави. :)
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 13-03-2010, 13:57:37
Цитат
Интересно какъв е психопрофила на любителите на Листопад...примерно.  :D

"на планетата има 7 милиарда различни хора и съзнанията им са различни"
Именно. Затова ми е и интересно.
А останалото, което споменаваш, аз не съм го забелязала във въросния сериал. Най-малко пък фантазии.  ;)
И естествено, че голяма част от проблемите се крият в детството, коклкото и да не ни се вярва. :)


Едната сестра изяжда всичката баклава с шам фъстък, и оставя само постната. Сестра и като научава тъжната новина хуква по стълбите към банята да си пререже вените, и .....
Детството им било виновно, а новия пестицид или подобрител за баклава не може ли да доведе до нарушен баланс на невротрансмитерите за една седмица.
На разпита и на въпроса защо убиеца снайперист е трепел хора и ги е избирал случайно без причина им е отговорил следното.   "-Правя го защото мога "
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: Buku в 13-03-2010, 14:40:35
Цитат
Интересно какъв е психопрофила на любителите на Листопад...примерно.  :D

"на планетата има 7 милиарда различни хора и съзнанията им са различни"
Именно. Затова ми е и интересно.
А останалото, което споменаваш, аз не съм го забелязала във въросния сериал. Най-малко пък фантазии.  ;)
И естествено, че голяма част от проблемите се крият в детството, коклкото и да не ни се вярва. :)


Едната сестра изяжда всичката баклава с шам фъстък, и оставя само постната. Сестра и като научава тъжната новина хуква по стълбите към банята да си пререже вените, и .....
Детството им било виновно, а новия пестицид или подобрител за баклава не може ли да доведе до нарушен баланс на невротрансмитерите за една седмица.
На разпита и на въпроса защо убиеца снайперист е трепел хора и ги е избирал случайно без причина им е отговорил следното.   "-Правя го защото мога "

Малко встрани от темата. За мен това, както и предишният ти пост, би могло да бъде написано само от човек, който си няма и за пукнат грош представа от психология. Въобще, генерализацията и крайните изказвания рядко имат особено убедителен ефект. Вземи почети малко, огледай се за примери наоколо (не е толкова трудно да се намерят) и чак тогава се изказвай по въпросите на психологията  :).

И понеже темата е за сериалите - по отношение на ценностите съм абсолютно съгласна с Вери ;). Ако един човек/народ ги няма, или временно ги е загубил някъде по трасето, не можем да му ги "присадим", показвайки му сериали - проблемите трябва да се решават наживо и решенията да се търсят в самия живот. Всеки сам решава как.
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: Вери в 13-03-2010, 16:44:29
Пък и има хубави български филми с прекрасни актьори. Дом за нашите деца, примерно. Позабравени семейни ценности...
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: Petko в 13-03-2010, 16:51:30
Странно! А аз си мислех, че все пак и киното, и музиката, могат да припомнят.
Нищо не можеш да решаваш на живо, ако нямаш базата, основата, положена в детството. Именно, защото нямаш базата, тогава гледайки някоя серия не те прихваща....не я разпознаваш. Не ти светва лампичката, защото е нещо непознато за теб.

За да не стане хептен(я, турска дума) препирня, нека малко да обърна нещата.
Откривате ли нещо, с което да ви пленят "Диви разкази" на Хайтов?
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: Вери в 13-03-2010, 17:01:27
Разбира се. Любов, доброта, благородство и още куп други неща.
Хайтов пише за хората в Родопите.

А аз защо си мисля, Петко, че щом някой не харесва турския сериал, значи мрази турците и е против тях? Няма такова нещо, поне при мен. А и виждам, че не можем да се разберем, затова спирам по темата.

Турцизми знам много от дядо и често ги ползвам.
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: зМиа в 13-03-2010, 19:03:21
И какво сега, който не милее пред Листопад и Перла е разюздан и му е объркана ценностната система...  :o
А това за упадъчното влияние от запада...имам чувството че чета пропаганда на ЦК на БКП.Там цари разврат, пък тук сме бели и добри.Хеле пък по селата.

По темата,  не следя турски сериали, както и латино и всякакви други "опери"
Изгледах една серия на перла май, защото при среща  с  приятелка на баба ми , бабетката възкликна  "Ау, ама вие сте като героиня от турски сериал!"  :surpris_22: реших че иска да ме обиди нещо, та да видя аз какви са тези героини  tooth


Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: Buku в 13-03-2010, 19:04:42
Странно! А аз си мислех, че все пак и киното, и музиката, могат да припомнят.
Нищо не можеш да решаваш на живо, ако нямаш базата, основата, положена в детството. Именно, защото нямаш базата, тогава гледайки някоя серия не те прихваща....не я разпознаваш. Не ти светва лампичката, защото е нещо непознато за теб.

За да не стане хептен(я, турска дума) препирня, нека малко да обърна нещата.
Откривате ли нещо, с което да ви пленят "Диви разкази" на Хайтов?

Петко, нямах предвид, че ценностите не бива да се представят от киното, музиката и изобщо изкуството. Просто, че съвременният човек май е склонен да прави почти само това - сяда пред телевизора/компютъра, гледа филмче и "се обогатява"; а много по-малко се опитва да го направи и реално... Исках да кажа и че, за мен лично, точно сапунките (не само турските, а въобще) са един от най-малко подходящите начини за това. Както Вери отбеляза, има и хубави български филми, и не само. За мен това е като да сравняваме стойностната музика и чалгата - вярно, и Камелия и Преслава пеят за любов главно, но внушението им е маааалко различно, поне за мен (сега да не се окаже, че тука има и яростни защитници на поп-фолка  :surpris_23:  - ако е така, да мъ прощават  :whistling2 - emotloader:). Или пък децата да търсят въпросните ценности в книги-игри или комикси, а не в романи (да, "Дивите разкази" ме пленяват с много неща :))... Или може би в компютърни игри... (Или, хайде, един по-подходящ за нашия форум пример - все едно да си набавяме атниоксиданти от виното, а не от зеления чай и плодовете  ;D) Вярно, ако няма друг начин - ако човек не желае да чете книги, не обича друг тип филми, не си пада по изкуството в повечето му форми, а признава само сериалите - окей, така да бъде  :). Все пак е по-добре да си припомняме хубавите неща оттам, отколкото отникъде.
Това е от мен, и аз млъквам по темата. Наистина, не е целта да се убедим взаимно, че турските сериали са тъпи или готини - живи и здрави, всеки да гледа каквото иска, щом му се отразява добре и намира нещо положително в него, значи е хубаво  :Content_22:.
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 14-03-2010, 00:08:15
Хубаво е да си пишем тука разни общи приказки ама би било безобразно, човек който е в чужбина и не лови телевизията по която се излъчва въпросния обсъждан сериал, да се изказва за сериала. Ако и в торент пространството го няма  тогава какво правим.?    Същото се отнася и до хора мразещи сериали и някак случайно попаднали на сериала докато са на гости на приятели чувайки турските имена изтръпват от ужас.  А още по брутално   е да изкараме магистратура по психология и да претендираме че можем да разбираме, контролираме и манипулираме поведението на всеки явяващ се пациент или събеседник.
В една америка психо кабинетите се тачат, тук е България  обаче и не всеки е задръстен с макдоналдски сандвичи и кола.
Как е възможно да се изказва мнение за непозната материя с припознаване по аналогия.
Buku   аз съм наред по твой адрес.
Много младежи считат, че записвайки се в престижен университет и назубряйки безобразно безсмислени тухли четворки от това стават по умни. Надявам се не си от тази категория токущо дипломирани студенти с  девалвирало самочуваствие, каквото им дава лист хартия наречен диплома.

Животът не е нещо логично, а интелектуалецът живее чрез логиката - поради това той никога не съответства на живота и животът никога не му съответства. От това животът, разбира се, не губи, самият интелектуалец губи. Той винаги се чувства като аутсайдер - не че животът го е изгонил, той самият е решил да остане извън живота. Ако се придържаш твърде много към логиката, никога няма да можеш да бъдеш част от живия процес, който представлява съществуванието.
Животът е нещо повече от логика: животът е парадокс, мистерия
Отиди и погледни в университетите и виж що за творческа работа кипи там. Пишат се хиляди трактати, присъждат се велики звания - доктор по философия, доктор по литература. Никой даже не знае какво става с тези докторски дисертации - те непрекъснато се трупат на купчини боклук в библиотеките. Никой дори не ги чете, не се вдъхновява от тях - да, някои хора ги четат: те са същите тези, които ще напишат следващите дисертации. Естествено, бъдещите доктори по психология ще трябва да ги четат.


Така нека продължим, та тоя сериал не е бил написан като сериал, даже автора на новелата хабер си е нямал, че някой толкова много ще хареса и сериал ще направи. Ама като е по лесно да сме се загледали в другия сериал Перла и сме повърнали от него, защо да не повърнем и от Глистопад  :).
Какво толкова да правят хората по цял ден питаш. Ами по цял ден бачкат а вечер след 19:30 докато си хапват гледат сериала, ако могат да го изтраят разбира се. О даа има и хубави 35 годишни филми от социалистическо време и са хубави защото артистите си играят ролята точно както трябва да се играе.
Абсолютно чувствено вживяване в играния герой. В това е майсторлъка да пресъздадеш чувството да го излъчиш без думи. И Турците точно тук са успели както едно време в студио Бояна го правеха българските артисити.
Цитат : Камелия и Преслава пеят за любов главно"   А за какво да пеят за дупките по пътищата ли.
Да си се интересувала какво е песента ?  Аз казвам че е сексуален зов. При животните е точно това, там чуруликане на птички, нучене, пеене.    За какво предлагаш да пеят ?   -За войната в Ирак, или за дупките по пътищата?  Пеене и музика не трябва да се бъркат. Никой не си пуска класическа музика докато празнува с приятели( изключая пенсионерска сбирка на 90 годишни глухи професори по психология) Та такива ми ти работи, всичко е любов, няма нужда от друго особено в песните на красиви млади жени.
Така идва ред на антиоксидантите от виното. Ако виното е от грозде особено червено не знам с какъв акъл ще го замениш със зелен чай. Ти от кога пропи зелен чай, откакто прочете колко полезен е в някое книжле, или от новата реклама по телевизията на зелен чай. И черния и зеления чай са едни турбо противни комерсиални стимуланти с доста кофеин вътре. Празни грабители на калций за разлика от виното. Ако не си научила новия хит е червено вино на прах. Няма алкохол той се изпарява при сушене остават само така полезните олигомерни процианидини с първоизточник гроздето.
Компютърните игри са голям проблем. Децата от малки се баламосват с празни изкуствени емоции от дисплея и се зомбират. Най лошото е че предимно харесват стрелялки и зомби екшъни.  Забравят да се движат само гледат в екрана, дебелеят и затлъстяват, а живота е движение.
И още нещо изобщо недей да млъкваш а говори, говори, колкот повече толкова по интересно. Ти ще говориш аз ще говоря, после и други ще се включат и всеки ще научи нещо от другия.



Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: zigzag в 14-03-2010, 00:59:10
 Anorektik,и аз мога много да приказвам,но ти си недостижим.Май се вкарваш в някакви мисловни лабиринти и пристрастеноста ти към логиката се набива на очи,въпреки отричането й.Мисля,че с всичките си коментари дотук си правиш някаква умсвена гимнастика пред публика.На моменти изказването ти в стил Денди е малко дразнещо.Но позирай докато има кой да те снима.То така започна и началото ти във форума-с поза.Моя интерес нещо приключи.
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 14-03-2010, 01:44:13
Anorektik,и аз мога много да приказвам,но ти си недостижим.Май се вкарваш в някакви мисловни лабиринти и пристрастеноста ти към логиката се набива на очи,въпреки отричането й.Мисля,че с всичките си коментари дотук си правиш някаква умсвена гимнастика пред публика.На моменти изказването ти в стил Денди е малко дразнещо.Но позирай докато има кой да те снима.То така започна и началото ти във форума-с поза.Моя интерес нещо приключи.


Приказвай никой не те спира, а също има и друго лекарство, като не те кефя превключи на друг канал и не ме чети.    А моя интерес  тепърва започва :Content_14:
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: Вери в 14-03-2010, 02:00:36
Орто, там горе дето си писал индиректно по мой адрес- тотално в грешка си. Първо- не съм се изказвала точно за любимия ти сериал. И второ- магистратура по психология май друг се пъне да изкара. Пиши си, не ми пречиш.
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 14-03-2010, 03:32:02
Орто, там горе дето си писал индиректно по мой адрес- тотално в грешка си. Първо- не съм се изказвала точно за любимия ти сериал. И второ- магистратура по психология май друг се пъне да изкара. Пиши си, не ми пречиш.


Умното няма как да го хвана в издънка, действа безгрешно във всяка ситуация.  tooth
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: Petko в 14-03-2010, 09:36:00
Не се карайте ;) Поздрави на всички с http://www.vbox7.com/play:1fd2170a tooth
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: Вери в 14-03-2010, 10:12:21
То туй гръцка песен беше едно време бре, Петко.  :D
Ама то гръцко, турско, сръбско, българско- мешана скара.  ;)
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: Petko в 14-03-2010, 10:57:44
То туй гръцка песен беше едно време бре, Петко.  :D
Ама то гръцко, турско, сръбско, българско- мешана скара.  ;)
Тук мисля, че бъркаш. Песента е изцяло на КуКу Бенд. Правата официално ги закупиха Бурак Кут и Мейра. Доста европейско си беше всичко ;D Мешаната скара е в чалгата ;)
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: Buku в 14-03-2010, 11:05:11
Круме, вече казах каквото мислех :). Нито имам нещо против турските и другите сериали, нито искам някого да обидя - живи и здрави всички! Отговарям ти само по няколко определени точки от горния ти пост:
1. Не съм, а и нямам намерение да завършвам каквито и да било магистратури по психология, нито тази специалност изобщо. Просто ми направи впечатление негативно-ироничното ти отношение към материята (и то не цялата, а само някаква част, накратко застъпена в някакво филмче за психо-профили) - то си е, струва ми се, очевидно, да не кажа очевадно  ;). Това си е твое мнение, но така ти на практика отричаш цяла една (доста обширна) наука и всичко свързано с нея. Имала съм "удоволствието" да се убедя как причините за много сериозни психически, че и физически заболявания, се коренят къде в детството, къде по-късно, но в 90% от случаите са на психична основа. Разбира се, също толкова глупаво е да търсим всички отговори и решения там... Но хората от време уно са склонни да изпадат в крайности - така, както мнозина лекари не признават нищо естествено и алтернативно, но пък и много естествоведи/природни лечители изключват напълно медицината и всички (немалко) резултати, до които е достигнала пред годините. И мен често ме засърбява езика да се изкажа против математиката, например  ;D (мен досега нищо, свързано с нея, освен 4-те действия, дроби и проценти, колкото да си платя сметката в магазина, не ми е било нужно  :whistling2 - emotloader:), но избирам да си замълча - най-малкото, смешно е :). Щом още се изучава - значи си има причини, толкоз.
2. Не съм от назованата от теб категория "дипломирани вишисти", споко  :). Но се надявам също и ти да не си по някакъв начин комплексиран или особено чувствителен на тази тематика - защото малко такова впечатление прави, щом толкова се засегна? Не претендирам да съм експерт - пиша просто своето мнение.
3. За филмите от социалистическо време няма да коментирам - който иска, да ги гледа, който не иска - жив и здрав. Има също така и съвременни. Впрочем, скоро приключи 3-тия сезон на "Клиника на третия етаж" - мен лично ме кефи  ;). И ми е доста по-лесно да идентифицирам нашата реалност там  :D.
4. За чалгата също няма да коментирам, защото явно не си разбрал какво имах предвид. Накратко - нека пеят за любов... Само че тази любов, за която пеят цуцки по голи бюстове и поли тип "колан", които си хващат богати мъжаги и карат кола, струваща колкото годишния доход на един учител, примерно, е малко по-различна от любовта, за която пее Георги Минчев, или Щурците (ако говорим за БГ изпълнители), или Пинк Флойд или АВВА (ако говорим за западни) - примери безброй, да ги изброяваме е просто загуба на време.
5. И айде пак за антиоксидантите -
5.1. Изписахме пре-пре-достатъчно за виното ей тук http://forum.zemianazaem.com/index.php?topic=845.0. Антиоксидантите в него са толкова нищожно количество, че трябва да го пием с литри, ако искаме да си ги набавяме от него - друг е въпросът, че някои хора точно това правят и това им е оправданието  tooth.
5.2. Нищо му няма на зеления чай - и той е натурален продукт, и много хора от форума го употребяват (всъщност, точно аз даже не съм от тях - не за друго, просто не ми е приятен вкуса  :)). И е доказан източник на антиоксиданти, но за това няма смисъл да спорим - всеки си има свои предпочитания.
5.3. Ако забеляза, написах "и плодовете". И изобщо, това е само един прост пример,не е това въпросът - знам, че разликата е тънка, но все пак защо трябва да се хващаш за думата? ??? Идеята ми е, че е смешно да се търси нещо (било то витамини или морални ценности) в определен източник (където присъства съвсем малко и евентуалните плюсове не могат да компенсират множеството минуси), когато го има в толкова много други, без негативните последици.

Е, пак се очаршафоса работата... Не искам да ставам досадна, вече си казах мнението по въпроса. Взаимно едва ли ще се убедим, затова всеки да си гледа каквото иска и да се радва на живота - мир вам!  :fluretaa: Я вижте какво хубаво време, какво слънце е пекнало навън  :Content_22:.
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 14-03-2010, 13:19:35
Buku няма как да си досадна.  Тук е мястото да се пише, колкото повече толкова по добре.  
Всичко което напишем подлежи на контра теза, защото света е относителен.
Електричеството не може да действа само с един полюс, положителен или отрицателен - има нужда и от двата. Те се допълват един друг.
Това за диплoмирането ме подсеща да дам пример.  На мой братовчед жена му завърши магистратура. Братовчед ми  е среднист и се занимава с  двигатели. Въпросната му съпруга от 6 месеца откак е дипломирана се е провъзгласила за най-умната, изисква да и се говори на ВИЕ,  нейната дума е закон а останалите са нищожества. Спопменах ли,   от как е завършила е безработна, разполага само с една хартия. Нищо не е променено, назубрила е стара съмнително полезна информация и е положила изпит че може да запомня прочетеното. Това според мен не прави някой по умен.   Музиката е трудно да я обсъждаме.  Всяка песен или мелодия си има съответните прицелни консуматори.  
Това се случва, който сподели нещо лично става уязвим спрямо различно мислещите.
Мнението за нещата не може да бъде твърде дълго устойчиво, света е променлив, сериалите са разсапунват към края си, виното се манипулира от индустрията, зеления чай хваща плесен  в найлонови опаковки, попфолк бомбите хващат рак от силикона .....
Днес сме против ГМО, утре може да са пазарния хит. Цитирам едно интересно изказване от друг форум

Цитат
Забелязвам, че в последно време много "природозащитници", повечето от които имат нулеви познания по земеделие започнаха да учат фермерите какво и как да садят. Дори пуснаха в употреба приказките за простите и наивни селяни, подмамени и излъгани от лошите ГМО компании. Е, на мен тези приказки изобщо не ми звучат достоверно, въпреки че ги оценявам като любител на литературата. Ако има някой заинтересован от технологиите в земеделието, това са именно фермерите - от това буквално им зависи хляба. Очевидно много от тях приемат добре ГМО културите и не може всички да са такива глупаци, каквито се опитват да ги изкарат. Аз по-скоро бих се замислил за компетентноста на голяма част от "природозащитниците".
Гледахте ли "Глупостите на Пен и Тейлър" (Penn & Teller Bullshit!) по БТВ? Ако излъчат повторно шоуто, съветът ми е непременно да го гледате. Там, в един от епизодите отидоха на някакъв митинг на Грийнпийс и направиха подписка за забрана на дихидроген-монооксид (H2O). На един обясниха, че това е химично съединение използвано от компаниите за производство на храни и напитки, на друг - че го оставят безконтролно да изтича в реките и моретата, на трети казаха че при прекомерна употреба предизвиква често уриниране и т.н. Накрая събраха цяла тетрадка с подписи за забрана на водата...
Не съм противник на екологичните движения, но ми е трудно да се доверя на преценката на хора, които протестират за неща които не разбират и които толкова лесно могат да бъдат използвани и манипулирани да вършат глупости за привидно благородни каузи.
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: Buku в 14-03-2010, 19:06:18
Относно висшето образование и дипломирането - както казваш, всичко е относително, и това не прави изключение... Само за инфо - не съм магистър. Тази година завършвам бакалавър, английска филология  - дали ще го завърша, няма гаранции, Божа работа  :whistling2 - emotloader: :laugh: За магистратура имам желание, но не съм се размислила отсега, а и определено не смятам, че с нея ще ми се решат всичките проблеми или ще хвана Господа за шушляка  :). Висшето е лично решение, което човек (поне в общия случай) взема на своя глава, по собствено желание. Както можем с него, така можем и без. В България хиляди са без висше, че и без средно образование, никой не е умрял от това - много са си готини хората. Стотици духовни водачи и учители на човечеството не са можели дори да четат и пишат собственото си име, което не ги прави по-малко стойностни. В същото време и аз познавам мнозина вишисти с нулеви качества като личности и въпреки че са изключително компетентни и дори гениални в своята област, за мен си остават простаци и простакеси по душа и по характер. С една дума - не е до висшето, до човека си е  ;).
В същото време някои специалности определено си е тегавко да ги завърши човек... Други - не толкова... Трети - хептен ( ;D) фасулско - вадим чековата книжка и изпитът е взет! Тоест, важно е и кой какво влага в тази си дейност. Ако нямаш поне малко влечение към изучаваната материя, то по-добре не го прави - наистина, има хора, които се хващат за някоя "престижна" специалност заради "тапията", или парите, които евентуално биха изкарали после... Няколко години бъхтят и псуват - и за какво? Ненужно и безсмислено е, според мен.

И последно по темата за сериалите, защото наистина ме интересува, а и гледам, че никой не го е засегнал... Хора, не искам да намесвам политиката, но не ви ли прави впечатление, че потопът от турски сериали се изля върху ни по времето на Тройната коалиция (преди 2 години някъде се почна)? ??? За мен обяснението е просто и логично - някои хора от телевизията (и, по-специално, от партията на Доган) поръчват няколко въпросни сериала от комшиите, защото от тях пада комисиона за партията (естествено, после пари нЕма, щото "Тройчатката" е изпила и изяла всичко.....). В същото време, както мнозина са забелязали, е факт, че турските режисьори са на светлинни години от нас в много отношения, имат и пари, и талантливи екипи от професионалисти, шуробаджанащината не е толкова вездесъща, та сериалите им (поне в общия аспект) са качествени. Могат да си го позволят, люпят сериал след сериал като семки, докато при нас се броят на пръсти. А дали е случаен фактът, че "Перла" започва отново, буквално дни след завършването си? :o Аз не си спомням досега да е имало подобно нещо при никоя сапунерка у нас, колкото и голям фурор да е предизвикала - нито "Касандра", нито "Есмералда", нито "Вдовицата в бяло/черно/пембено". Ами много просто - по онова време не бяхме закъсали както сега, и понеже няма пари за внасяне на нови филми и сериали, по-евтино излиза да ни лъснат отново перлата.
Та, смятам, че главно поради тая причина, Петко е прав, че турските сериали са обречени на успех (колкото и да не ми се иска да го признавам  :-\). Вие как мислите?
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: Svetlio в 14-03-2010, 19:21:28
Само да кажа за това предаване "Глупостите на Пен и Тейлър" в цитата на Орто. То се води от един шиш кебап и приятелката му лилипут, които оплюват всичко и всеки, които е против каквото и да било произвеждано от концерните. По-отвратително, манипулативно и ГНУСНО предаване, не си спомням да съм гледал! :pensif_29:
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: Вери в 14-03-2010, 19:48:04
То туй гръцка песен беше едно време бре, Петко.  :D
Ама то гръцко, турско, сръбско, българско- мешана скара.  ;)
Тук мисля, че бъркаш. Песента е изцяло на КуКу Бенд. Правата официално ги закупиха Бурак Кут и Мейра. Доста европейско си беше всичко ;D Мешаната скара е в чалгата ;)
Не знам, Петко, не знам....тази песен съм сигурна, че съм я чувала на гръцки и на български. Не знам кой от кого закупува правата. Не искам да засягам темата: чалга. Границата е много тънка м/у чалга и попфолк. Също така какво прави Слави и как също не искам да засягам.
Пък и фолклорните ритми на Турция и Гърция са много близки, затова казах мешана скара.
Но аз обещах повече да не пиша. Даже съжалявам, че въобще се включих. :)
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: batkiki в 28-04-2011, 16:09:51
мисля че сапунените сериали помагат още повече за затъпяванетона българина.споделям мнението на Деси и бенато. а чрез турските мисля че някой си провежда планираната и дългосрочна пропаганда.затова са ми отвратителни.
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: Hospitalier в 28-04-2011, 19:32:25
Аа, името на сериала е преведено грешно. Правилното е "Глистопад".  tooth
tooth NICE  tooth
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: marulka в 28-04-2011, 21:46:35
тая тема ако я заключа, ще й пуснете ли 2ра част? tooth предполагам, че ги продават евтино тия сериали затова в България ги взимат, ако нямат пари за нещо по-качествено... аз по принуда съм гледала няколко епизода на турски сериали като пътувам в автобус където пускат филма и те задължават да го гледаш един вид, иначе никога не бих се занимавала с подобни бози... турците само в комедиите ги бива, и то не винаги, ние единствения сериал, който следим е "Голямото семейство" (Geniş aile), преди имаше един друг забавен сериал за една циганска махала (Cennet mahallesi), друго особено интересно не се сещам...
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: mariiina в 29-04-2011, 09:01:50
 :kisss:Защо, бе деца, защо не искате да познавте живота на близките ни народи, на комшиите???Аз съм до Румъния, и ми се иска да ги видая и тях...до къде са я докарали, как приемат, живота, промените,  процесите...Гледайте ги като начини да надникнете в друга душевност...е ,добре би било да са с по-качество...но , когато една нация набира скорост и е още млада... :surpris_23:
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: homo futurus в 29-04-2011, 09:21:36
От сапунка не можеш да добиеш представа за живота на който и да било
- ти виждала ли си някъде наистина да се случват подобни неща.
Всички да са влюбени в една и съща жена тя или да е хванала паяжина ...някъде :о) или да е преспала с половината сапунени герои, половината да са си братя и сестри а да не го знаят. Някой да си пусне мустак и никой да не може да го разпознае а да го мислят за нов човек.
Някоя да се прави на бременна година и половина.

Сапуна си е Сапун и никаква представа не дава освен за качеството на киното което е жалко.
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: mariiina в 29-04-2011, 09:44:08
От сапунка не можеш да добиеш представа за живота на който и да било
- ти виждала ли си някъде наистина да се случват подобни неща.
Всички да са влюбени в една и съща жена тя или да е хванала паяжина ...някъде :о) или да е преспала с половината сапунени герои, половината да са си братя и сестри а да не го знаят. Някой да си пусне мустак и никой да не може да го разпознае а да го мислят за нов човек.
Някоя да се прави на бременна година и половина.

Сапуна си е Сапун и никаква представа не дава освен за качеството на киното което е жалко.

 :kisss:Уффффффффф, искате да сте свободни...да тълкувате ,приемате , разбирате по вашия си уникален начин...НО ако някой друг се опита да го направи...иската да го вкарате в правила, в рамк...без права  :surpris_23:
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: titan в 29-04-2011, 10:55:57
Лельо Марийно , ти си тълкувай както си искаш и каквото си искаш , никой не ти казва ти какво да правиш. Колегата само осмя глупавите сценарии за слабоумни зрители.
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: mariiina в 29-04-2011, 11:15:31
Лельо Марийно , ти си тълкувай както си искаш и каквото си искаш , никой не ти казва ти какво да правиш. Колегата само осмя глупавите сценарии за слабоумни зрители.

 :kisss:Е, аз съм от тях...от слабоумните, и искам да разбирам и слабоумните, и нискоинтелигентните , и не знаещите и неумещите...и разбира се и  вас...многознаещите, много разбиращите, а бе с една дума...умниците!!! у форума!!! tooth
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: benato в 29-04-2011, 13:55:13
Какво да им гледаме,нали 500 години сме го гледали и сме същите говеда.
Пет серии им трябват за да информират всички,че Фатиме е бременна,а тя с възглавница,как може бе,хората се вълнуват, мръсница. tooth
 То общо взето е ясно- богатите си живеят,а бедните им работят и в Турция и вРумъния и навсякъде,както и тук.
За едни има закони,за други не.
Нищо не може да се научи,освен,че сме много изостанала държава. ;)
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: Вери в 30-04-2011, 09:52:44
Марулче, гледай, ако не си, Реджеб Еведик ама само първата част. Комедия е. Другите не струват. ;)
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: Ortodoksalen_Anorektik в 30-04-2011, 11:07:01

Сапуна си е Сапун и никаква представа не дава освен за качеството на киното което е жалко.

Сапун или шампоан, ти гледай като пуснат новите серии на Листопад дали ще има хора по улиците.
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: RoJe в 01-05-2011, 06:13:20
Аз пък гледам "Листопад" с интерес. Не че и в него няма стандартните за сериалите сюжетни линии и на моменти доскучава, но ми харесват артистите и това, че все пак се разказва историята на едно обикновено семейство. Може би и филмите за живота на богатите да са реалистични, но не познавам този живот и не мога да взема отношение доколко отразяват действителността. Именно те са "бозата" за мен.
Мисля, че по-добре от време на време човек да се разтовари с любим филм /или сериал/, отколкото да се натоварва с новините по телевизията. В тази връзка мечта ми е да има телевизионен канал /даже и име съм му измислила - Пози TV/, в който да се пускат само хубави новини, защото не е нужно постоянно да ни насочват вниманието към лошото, което ни заобикаля.
Междудругото, колко от вас биха се отказали от това благо на цивилизацията, телевизията?
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: homo futurus в 01-05-2011, 11:38:01
Междудругото, колко от вас биха се отказали от това благо на цивилизацията, телевизията?
Не гледам TV от ... незнам точно но повече от 10 години. От толкова време нямам телевизор и честно казано намирам телевизията за изнервяща - Първо няма нищо интересно Второ рекламите ... тези реклами са страшно дразнещи - те са прихически тормоз.

Доста приятели като мен не гледат TV и като гледам тенденцията сред младите е такава.

Винаги съм смятал че гледането на сапунки е някаква форма на мазохизъм или запълване на емоционални празноти или най вече и двете.

Не ми е цел да обиждам никого наистина го мисля.
Това е единственото обяснение което си давам за това да седне някой пред телевизора и да зяпа напълно муден безсмислен и изтъркан сюжет изигран от слаби актьори, слаб сценарий, и т.н .

С радост ще чуя и други гледни точки.

Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: bpa в 01-05-2011, 15:59:14
Бях "заточен" известно време при тъщата на гости, и понеже не хващаше други програми, и гледаше редовно "Перла", гледах около 10-тина епизода, и много ми харесаха, защото любовта между главните персонажи беше добре представена. Това добре, но останалото не ми хареса - прекалено подробните персонажи, прекалено дразнещите персонажи - все пак ги има прекалено много и в действителността, няма защо да се тормозя с тях и от екрана, нали?
А иначе не гледах около 8 години телевизия, едвам от 2 години взех да гледам, но гледам главно "стойностни" сериали, като "Д-р Хаус", "Свръхестествено" (за него просто нямам думи колко ме кефи), "Двама мъже и половина" (този като цяло не е чак толкова велик, но на моменти има страхотни комични попадения), и други.
А иначе наистина някои от рекламите наистина са си чист психически тормоз, докато други - примерно рекламата за шуменското - дето било българската социална мрежа - си е наистина изпипана, но все пак като ти я пуснат 5 пъти за 2 часа, вече почваш да ги благославяш...
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: beelee в 02-05-2011, 15:19:16
Междудругото, колко от вас биха се отказали от това благо на цивилизацията, телевизията?
Не гледам TV от ... незнам точно но повече от 10 години...
...като гледам тенденцията сред младите е такава.
Винаги съм смятал че гледането на сапунки е някаква форма на мазохизъм или запълване на емоционални празноти или най вече и двете.
...напълно муден безсмислен и изтъркан сюжет изигран от слаби актьори, слаб сценарий, и т.н .
И аз не гледам телевизия от около 10-15 г. Сега покрай половинът гледаме Animal Planet, History, Discovery понякога. За сериалите - не мога да кажа че всички актьори са слаби, нито че ситуациите са ми чужди. Но аз не ги гледам точно заради това - всеки ден срещам такива ситуации. Само дето действие от 15 минути се развива в 5 епизода. Сори, времето ми е ценно...
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: homo futurus в 02-05-2011, 18:21:46
Коментирам само турските сериали!
Нямам в предвд че Всички сериали са такива
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: mariiina в 03-05-2011, 07:57:41
 :kisss:За...и срещу... тв./но май и срещу много други неща/
Винаги ще има хора, които с радост ще изхвърлят тиви-то и такива, които ще имат нужда от него...защото им помага, разширява кръгчето от знания.
   И още ...можеш да гледаш на програмите, като на хората...т.е. кой, коя какви качества предлага, какво иска да ти внуши...и дали ти можеш и устои  :surpris_23:Да се научиш да подхождаш избирателно , към това от което имаш нужда, да ти помогне да надградиш, това ,което ти липсва...дори емоция!!!
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: homo futurus в 03-05-2011, 21:25:27
Точно в това е проблема!
TV програмите отдавна са се отказали от обогатителните си функции.
За съжаление единственото което правят е да ни превръщат бавно но сигурно в зомбирани потребители.
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: Mемория в 03-05-2011, 21:58:18
Между другото, колко от вас биха се отказали от това благо на цивилизацията, телевизията?

И аз бих - вече съм. Учудвам се, че телевизията още е на мода. Би трябвало вече компютърът отдавна да я е изместил, както е започнал да прави с печата. Единственото й преимущество е размерът на екрана, който позволява втренчването на голям брой хора.
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: batkiki в 04-05-2011, 17:51:09
бенато е прав.500 години го гледаме този сериал.хубово е че българите сме известни със своята толерантност но кой знае защо се сещам за някакъв синдром-не му помня името- когато жертватоа се влюбва в палача си.май ми мирише на такова нещо
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: mariiina в 05-05-2011, 07:26:26
 :kisss:Тоз синдром се нарича човеколюбие...т.е. да видиш Божественната искра и у...врага си. :surpris_23:Бино ,пак сори ама...така си е !!!И да не вземеш да ми се докачаш...на темата ..враг ще те ....докато ми омръзне... tooth
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: бате Бино в 05-05-2011, 07:42:10
Нямам отношение към темата , лельо Маринче. И не съм коментирал.  Вероятно си ме сънувала, точно за мен щом се сещаш :)
Титла: Re:Турските сериали
Публикувано от: mariiina в 05-05-2011, 07:59:38
Нямам отношение към темата , лельо Маринче. И не съм коментирал.  Вероятно си ме сънувала, точно за мен щом се сещаш :)

 :kisss:Правилно!!!Грешна съм!!!И ти се извинявам с поклон до земи.Шегата настрана, наистина съм те сбъркала...с Бенато!!!
   Е, пък няма да е лошо и да те сънувам, ако разбира се не избягаш и от съня ми...